Hirdetés
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
-A régi aksiknál (Ni-Mh és Ni-Cd) volt fontos az első töltés és formázás. A mai akkumulátorok már Li-ion vagy Li Polymer aksik. Ezeket nem szükséges formázni és bármikor rá lehet tölteni. Valóban azt tanácsolják a legtöbb üzletben v. szolgáltatóknál, hogy az első alkalommal hagyjuk hosszabb ideig töltőn. Ezeknek az új aksiknak nem történik semmi baja ha ez kimarad
.
Mivel ez a téma állandóan felmerül, ezért ajánlom elolvasásra EZT a MA cikket, illetve a Téma összefoglalóba is szerepel két link az aksik töltésével kapcsolatban.
-A beázott töltő más tészta. Ha zárlatos lett, akkor viszi a biztosítékot ahogy bedugod a konnektorba. A másik lehetőség, hogy az oxidáció miatt kicsit később jelentkezik valamilyen probléma. Szerintem a legtöbb mobiltöltő elég jól van már szigetelve ahhoz, hogy egy enyhe beázást (ahogy te is fogalmaztál) kibírjanak. A lelki nyugalmad érdekében kiszáríthatod ha nagyon aggódsz de szerintem fölösleges.
-
Solad
addikt
Asszem tárgytalan a kérdés, hogy garis-e a keret púposodása.. beszőtte ma a pók a kijelzőmet
áldott legyen a készülékbiztosítás
-
Tomacko
őstag
válasz
akosxyz #15370 üzenetére
A kernel marad a régi, de ha vissza olvasol az elmúlt 1-2 hét anyagába a fórumon épp ki részleteztük, hogy ez sem régi kernel amink van, csak a száma az, ugyanis a jó távolkeleti programozók folyamatosan upgradelik a kernelt ami így mindig az aktuális tudással bír és semmi hiányossága nincs elvileg a gyárihoz nézve. Legalábbis nagyvonalakban ez a lényeg. Szóval itt a P6-nál kicsit hátulról mellbe szituáció van, de naprakész friss kernelünk van, régi verziószámmal
-
rone003
tag
Úgy néz ki Transcend 32 GB kártyát veszek.Uhs-i 500 Ft-al drágább. Írtátok, hogy nem igazán használja ki, de másolásnál pc-n jól jön.Valaki használ uhs-I kártyát? A p6 kompatibilis vele?
-
arminlok
senior tag
válasz
mati12 #15383 üzenetére
Aha ... király. Engem is amugy ez érdekelt a video alapján hogy vajon a föodlalt lehet e variálni ennek igy akkor tényleg semmi értelme Engem most pl azis idegesít hogy ha beállitok timelyvel ébresztétst akkor azt nem írja ki a fökéeprnyöre az elözö telefonomnál kiírta az óra alatt a külső program ébresztési idejét is. (mást nem probáltam lehet ez csak a timelynél van)
-
mati12
senior tag
válasz
arminlok #15377 üzenetére
Na így már működik a dolog. Igaz sok értelmét nem látom mivel közvetlenül a zárolási képernyőre továbbra sem rakható ki semmi. Ha engedélyezzük a modulokat akkor a lezárt képernyőnél is scrollozható lesz a kjelző és ide rakhatunk widgeteket. Az sajnos nem választható,hogy a készülék felébresztésekor melyik oldal jelenjen meg,így mindig az eredeti képernyőzár látható. Ennyi erővel és mozdulattal feloldom a készüléket és ott állítok be olyan oldalt ahol szintén csak egy widget látható. Ennek az egésznek akkor lett volna értelme ha közvetlenül a zárolt képernyőre tudunk widgeteket kirakni,pl. időjárást különböző órákat stb.
Ezt a pluszt így felesleges várni. -
_Bishop_
tag
Köszönöm szépen a segítséget és a javaslatokat!
-
arminlok
senior tag
válasz
_Bishop_ #15378 üzenetére
Lg optimus G. Az is ez a méret és abban nem fogsz csalódni szoftveresen se hardveresen szerintem ennek a 4,7-es "generációnak" a legjobbja . Nem bővithető de 32gb belső tárhely van. Ha fő szempont a dual-sim akkor vegyél s4 -minit az még bővíthető is jobb a processzora mint a P6S-nek (amit amugy nem is nagyon láttam honnan lehetne beszerezni) cserébe bűn ronda.
-
_Bishop_
tag
Sziasztok!
Épp telefon vásárlás előtt állok és ehhez szeretném a segítségeteket! Elsőre az S4 Mini-t és a P6-ot néztem. Tudnátok esetleg más alternatívát is ajánlani ebben a kategóriában? Illetve írnátok pár szót, véleményt, hogy mi az ami az egyik és mi az ami a másik mellett szól?
Kint élek külföldön és nem volna rossz ugye a dual sim-es verzió, de azoknak nem tudom bővíteni a memóriáját. Érdemes gondolkodni benne? Mire elég 8/16 GB? Rengeteg zene, fénykép, videó van a a jelenlegi telefonomon is... Mennyire lehet pl az hátrány, hogy a P6 nem szétszedhető? Gondolok itt esetleg egy új/nagyobb akksi cseréjére. Wfif-t, internetet gyakran használom...
Remélem valamennyire érthető, hogy mire szeretnék kilyukadni és előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv!
-
mati12
senior tag
A "demo" KitKatnál van már valami hasonló ficsőr a feloldásnál. A téma szerkeztésnél lehet kiválasztani hogy milyen legyen a zárolási képernyő átmenete,ha a napsütést válasszuk akkor a feloldásnál az ujjunk körül átlátszóvá vállik a kijelző és hasonló efekt látható mint mikor a kamerába belesüt a nap. A beállításokon belül a biztonság menüpont alatt is van egy olyan opció,hogy mudulengedélyezés. Gondolom ,hogy ennek a kiválasztásakor van lehetőség widgeteket kirakni a zárolt képernyőre de sajnos ezidáig még nem sikerült kiraknom semmit. Lehet,hogy én vagyok béna de az is lehet,hogy nem működik még ez a funkció.
-
arminlok
senior tag
válasz
akosxyz #15366 üzenetére
Igen engem is az eléggé érdekel meg az a szép képernyő nyito animácio is lesz benne bár arrol foggalmam sincs az lehet csak az emui 2.3as leakd-be volt amikor nem kell semmilyen kulcsot megfogni a feloldáshoz hanem ahogy huzod az ujjad ott áttlátszová válik a záróképernyő kép és feloldja. Én abban nagyon reménykedek mert az eléggé tetszik és másodlagos appal nem az igazi.
-
akosxyz
senior tag
-
|AP|
veterán
Érdekességképp: elvileg jövő héten kap a Mobilaréna egy P7-et. Hogy teszt lesz-e vagy MA TV azt nem tudom, de hátha érdekel valakit.
Nekem már túl nagy lesz a P7, így annyira nem érdekel... A P7 Mini meg gyakorlatilag a G6, úgyhogy az sem érdekes. Marad még egy jó darabig a P64.4-et még megvárom, de lehet később kap egy MIUI-t.
-
marilllyo
veterán
válasz
BartShadow #15357 üzenetére
Is-is. Szilikon a "váza" és az a eltérő színű középső sáv az kemény műanyag. Ami egyébként cserélhető .
-
icemad
nagyúr
válasz
szunszus #15355 üzenetére
Esetleg az ingyenes Profile Scheduler, de ezt nem ismerem. Elméletileg ez is tud ilyesmit.
-
szunszus
újonc
Hahó!
Tudnátok mondani valami jó és automatikus profilkezelő alkalmazást? A Myprofile nem jött be.
Köszi! -
icemad
nagyúr
válasz
odiaszgrau #15351 üzenetére
Khm...
P6-ra minek is? Vagy a jobb alsó feladatkezelővel kilövöd, ami nem kell, vagy csak a jogosultságkezelőben nem engeded, hogy a háttérben fusson.
Ha mindenképpen külön programot akarsz, akkor itt találhatsz. Én a clean master-t használom. (Felesleges fájlokat szépen lehet vele törölni.) -
marilllyo
veterán
válasz
akosxyz #15348 üzenetére
Pontos..bár volt, hogy teszt gyanánt 3 különböző időjárás widget volt fenn a telómon egyszerre.....1-1-1 fok eltérés volt mindhármon. Én olyat még nem láttam ami full pontos. Itt Sármelléken van egy időjárás torony a repülőtéren, úgyhogy errefelé pontosak az adatok..viszont automatikus indításba rakd be. Van, hogy néha nem tölti be indításkor(mint a legtöbb ilyet).
-
marilllyo
veterán
válasz
akosxyz #15345 üzenetére
Az az enyém. B132 van rajta és egy ingyenes Android Weather app mutatja az időjárást. Blank(áttetsző) háttérrel, valamint a netről nagynehezen kikukáztam emui-hoz való miui témának a legfrissebb változatát.
A bal oldalin egy T-s 104 van, ami furcsa mód "smooth"-abb mint az enyém. De lehet a témázgatás miatt. -
marilllyo
veterán
válasz
odiaszgrau #15336 üzenetére
-
icemad
nagyúr
válasz
Atilla21 #15342 üzenetére
Örülök neki, hogy összejött. Néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb, attól függetlenül, hogy erre nagyjából senki sem gondolt.
freemanone: Lehet, hogy elvetemült vagyok, de néha jól jönne, az androidos fényképezőmre.
Meg kíváncsi is lettem volna rá, de ezek szerint hoppon maradtam.
Tomacko: Itt az élő példa arra, hogy mindig tanul valamit az ember.
És én is ajánlani fogom az ismerőseimnek ezt a böngészőt.
-
Atilla21
csendes tag
válasz
icemad #15339 üzenetére
A hálózati jogosultságnál engedélyezve van neki a wifi is meg a 3g is. Letöltöttem egy böngészős file transzfert, azzal se jó. Elkezdtem állítgatni a routert, volt olyan, amihez újra kellett indítani és láss csodát, egyből működik minden módon a wifi kapcsolat a laptop meg a telefon között.
Köszi mindenkinek. -
Tomacko
őstag
válasz
icemad #15339 üzenetére
A Maxthon bőven 10 éves kor felett jár a böngészés világában. Érdemes kicsit utánna olvasgatni, hogy mennyire oda figyeltek a védelemre a fejlesztésnél, sok más "gyártóval" ellentétben akik a sebesség oltárán MINDENT feláldoznak. PC piacon amióta léteznek kb 15 éve azóta használom. Droid-n nekem érdekes mód mégsem jött be annyira, de használom, márcsak a pc szinkron kényelme miatt is
-
freemanone
addikt
válasz
icemad #15339 üzenetére
Nincs ilyen, mert droiddal kb értelmetlen a raw formátum... vannak páran akik ilyen elvetemültek (már bocs), hogy raw-ot szeretnének, de nem megoldható. Még GB alatt volt rá 3rd party mod, amivel meg elhetett trükközni a rendszert, de a google átalakította az egészet és azóta nincs megoldás.
-
icemad
nagyúr
Ez a Maxthon tényleg nagyon jó, már pc-n is átálltam rá. Kb. 1 éve kipróbáltam tableten, akkor még közel sem volt ilyen. Azt meg nem is tudtam, hogy van pc-re is. Köszi mégegyszer.
Más: Olyan fotós programot keresnék, ami raw-ban menti a képet. Tényleg nincs ilyen, vagy csak én nem találom?
Atilla21: Nem erre gondoltam. A beállítások között van a jogosultságkezelő, azon belül a hálózati jogosultságok rész. Ez olyasmi, mint pc-n a tűzfal. Bár kicsi az esélye, hogy itt lesz a hiba, ha tényleg semmin nem változtattál. Esetleg a pc-n lévő tűzfalat is megnézhetnéd. Több ötletem most nincs. Nálam TC a gépen, együttműködik a mobilos tc-vel és az Es file explorerrel is. Esetleg olyan programot is megpróbálhatnál, ami nem ftp-t használ. Wifi file transfer vagy ilyesmi...
-
Zolee72
tag
válasz
balazsbence #15333 üzenetére
Nem biztos, hogy egyre gondolunk, de a P6 témák buherálásával lehet változtatni az értesítő sávon található akku ikonját (is).
-
törölt tag
válasz
gabancs #15332 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a MIUI is úgy fut, mintha csak egy másik VM, vagy még annál is kevesebb lenne. Ezért megy fel szinte mindenre gondolom, és ezért használ több erőforrást. Még régebben volt erről szó, amikor Meizu MX-re akartak portolni MIUI-t, igazából nem kell hozzá semmi, csak hogy a kernel elérhető legyen, ha jól emlékszem, és onnantól még a bootloadert sem kell igazából piszkálni.
-
marilllyo
veterán
válasz
odiaszgrau #15334 üzenetére
Milyet szeretnél?!
-
odiaszgrau
csendes tag
üdv sziasztok bocs az offért de van valaki aki tudna nekem rendelni ebay ről tokot?
-
gabancs
addikt
Arról már volt szó, hogy a gyári szoftver egy Goldfish nevű virtuális térben működik. De mi van a Miui-val? Az is virtuális ROM?
-
Atilla21
csendes tag
Köszönöm az ötleteket, de nem akar sehogy összejönni, pedig 3 programot próbáltam a telefonon, variáltam a porttal, névvel, jelszóval.
-
Atilla21
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy elindítom az ftp szervert a telefonon és a laptopról nem tudok hozzá csatlakozni. Egy hónapja használtam utoljára, addig semmi gond nem volt vele. Azóta semmi különösebbet nem csináltam a telefonnal. Felhasználónév, jelszó, ip, port stimmel, független, b125-ös rom van rajta. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? -
duvi
nagyúr
válasz
rone003 #15314 üzenetére
"Nos láttam 1000-el drágábban uhs-i kártyát ami elvileg 45mb/s sebességre képes. Kérdésem, hogy a telefon kitudja használni ezt a sebességet vagy ez pc-nél fontos vagy parasztvakítás?"
A telefon nem használja ki, viszont ha sokat másolgatsz Pc-n akkor lehet, hogy megéri ezt a kis ráfizetést. Kukk meg ITT is az árakat. Hátha olcsóbban is találsz megfelelőt. -
rone003
tag
Szeretnék a telefonhoz egy 32 gb-os mem.kártyát venni.(64-est nem viszi, ha jól tudom)
Nos láttam 1000-el drágábban uhs-i kártyát ami elvileg 45mb/s sebességre képes. Kérdésem, hogy a telefon kitudja használni ezt a sebességet vagy ez pc-nél fontos vagy parasztvakítás?
Márkából milyet? Transcend az jó márka mert azt tudok jó áron?
Köszönöm a válaszokat! -
icemad
nagyúr
válasz
gabancs #15310 üzenetére
Nekem átlag 2 napot megy a telefon, nem hiszem, hogy nagy fogyasztó lenne. Kb. 1 éve használom a programot, különféle telefonokon, tableten, tényleg hasznos cucc. Ez és a torque (kocsihoz okosítás), ami nálam alap. Asszem a nem fizetős verzió a taskerből 7 napig használható, az alatt eltudod dönteni, hogy megéri e neked.
-
mrgold
tag
132-őt rootolta valaki, mert nekem eroot-tal nem sikerült (unroot után), csak Kinguser-rel...
-
Kharchy
tag
Így van, mondjuk ez alapból a wifi sajátossága és nem telefonfüggő, de rengeteg helyen kipróbáltam, többféle routerrel, bár többnyire 4 romot használtam viszonylag hosszabb ideig, az alapot (asszem b111, de ez nem tuti), B506, HYDR52, B132 és egyikkel sem volt gond szerencsére.
(#15306) gabancs pont mostanában volt egy cikk egy ilyen alkalmazásról: [link]
Bár nem tuti, hogy kompatibilis vele, de egy próbát megér.
-
gabancs
addikt
Jó, hogy van profil választó. De vajon ezt lehet valami programmal automatikusan ütemezni?
-
duvi
nagyúr
Igen, akkor független a tied. Egyébként egyszerűen megtudhatod, ha megnézed a szerviz kóddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ingatlanos topic!
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest