-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Nem igazán értem hogy a sim kártyát miért kell ki -be rakosgatni.
Én beraktam mikor megjött és majd kiveszem ha már nem kell a telefon, de közbe minek kiszedni? Te ráadásul bele is törted a tűt az azért nem nevezhető normál állapotnak, a szerviz sem biztos hogy elfogadja garanciában.
-
duvi
nagyúr
Akkor elvileg nem szabad neki
Napközben néha nyomj rá az Energiakezelőben az Energiatakarékos gombra. Ez bezárja az összes nagyfogyasztót, ami/k engedély nélkül futnak (vagy beragadnak) a háttérben.
(#15779) gabancs
Én lecseréltem ERRE, mivel sokkal több információt és funkciót kezel egy felületen. Régi darab és nem olyan szép a desingja mint az új versenyzőknek, de nagyon bevált az évek során.(#15781) sheratan
Köszi az infót! Ezt nem tudtam. Ezek szerint mégis játékban maradt a Google, mint lehetséges "bűnös" -
duvi
nagyúr
Egy ötlet a merülésre. Régebben már szívtunk a Google miatt, amikor frissítette a böngészőjét (kihangosított felvétel ugyebár). Épp a napokban jött ki egy újabb adag frissítés tőlük... Hogy ezek megint milyen anomáliákat okozhatnak, arra az idő fogja megadni a választ
Ja a google+ mind a mai napig be tud ragadni néha. Még jó, hogy ilyenkor figyelmeztet a P6
-
airmax_2.0
tag
Szerintem nem feltétlenül kell a telefonban keresni a problémát.. (bár sokszor lehet ott is)
Én is már észrevettem, hogy van olyan amikor hirtelen lemerül éjjel az aksi. ennek az én esetemben egészen biztosan nem valami alkalmazás okozta, hanem feltehetően az, hogy ingadozott a hálózat (volt erről már itt szó) állandóan kavar a telefon, hogy most 3g most 2g, most semmi, aztán akkor vissza.. keresi az adótornyot, kommunikál, gondolom ilyenkor az android is nekiáll dolgozni, ezért azért, aztán szépen merül az aksi. Az egész mögött pedig ott a szolgáltató, aki karbantartot valamit, vagy valami meghibásodás volt, vagy csak a jó és tudja mi miatt. Többen azt csinálják, hogy éjszakára repülő módba teszik a telefont, amivel ez a jelenség kiküszöbölhető. Én nem szoktam, bevállalom, hogy ez van időnként valami majomságtól lemerül... -
Nimda
addikt
Ez általában úgy működik, ha egy x felhasználótól panasz érkezik, akkor talán odafigyelnek a problémára.Két dolog lehetséges:
1.Panasz biztosan van, csak nem elegendő, tehát nem jelent veszélyt a statisztikára, vagyis jóval több a hibátlan készülék, mint a hibás.
2.Nem foglalkoznak a problémával, mert az rossz reklám lenne, ezért van a szervíz. -
-
Nimda
addikt
Persze, hogy elmegy, de mehetne még többet is
ha valamelyik google alkalmazás nem ébresztgetné a telót.Ezért szerettem anno a CM-ot, mert ott teljesen "üres" maradt a grafikon készenlétben és az akksi görbéje meg sem moccant lefelé.
Amúgy vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem jelez ébrenlétet a grafikon, pedig én is használok gmailt, időjárást, hangoutsot etc...valami nagyon mozog a háttérben, de majd kiderítem.
-
duvi
nagyúr
Igen, akkor független a tied. Egyébként egyszerűen megtudhatod, ha megnézed a szerviz kóddal.
-
Nimda
addikt
Gondolom láttad amít írtam, vagy amiért írtam...éppen azért nem lehet eladni reális áron, mert a sok nyomi lehúzta az árát, lévén "gyorsba" akar megszabadulni az esetlegesen kétes helyről származó készüléktől.Nem egy telefont adtam már el és ilyen gyors ütemben még egy telefon ára sem zuhant, mint a P6-é.Még 1 év sem telt el a megjelenés óta, kizárt hogy 50%-ot essen az ára ennyi idő alatt, hacsak nincsenek ilyen üzletrontók...na ne nevettes
Az oké, hogy időközben csökkent az új eladási ára, de azért nem ennyivel.
Eladni meg nem itt fogom nyilván, hanem ismerősök körében, akik kapnak is valamit a pénzükért.
-
marilllyo
veterán
Vágom vágom...most nem pont arra gondoltam...de érezhető ott is a fény hiánya.
Így van
Mondjuk instagrammal az a bajom, hogy az tényleg csak telón néz ki jól. Nagyon tömörít és pc-n nézve már kicsik a képek. Bár igazából instagram az akkor lenne jó, ha tényleg csak telóval készült képeket lehetne feltölteni.
-
marilllyo
veterán
Nagyon divat ez a "vintage" style. Pláne ami jól sikerült.
[kep] De sajna itt érezhető a p6 gyengesége...Jó kép lehetett volna....százféleképpen fotóztam le de ennél élesebbet nem tudtam kihozni belőleEz meg kifejezetten felháborító, hogy nem lehetett normálisan lekapni
-
Nimda
addikt
Azért ez nem egy reális üzemidő.Nekem is bírja egy töltéssel 3-4 napig, ha nem piszkálom.No meg rá is töltöttél...
A 3G pedig kevesebbet eszik, mint a wifi.Alvó állapotban lévő merülés a lényeg, mert az mindenkinél ugyanazt jelenti.Valami időnként még ébresztgeti a telót, de egy éjszaka alatt 2-3%, már jó eredmény, a korábbi 10%-hoz képest.
-
duvi
nagyúr
Nem vonom kétségbe a 111 jó üzemidejét de a mellékelt képen látható egy töltés is az eltelt idő alatt
(#13811) DBC
Valóban sok az a 31% Google alkalmazás. Nézd meg az Energiakezelő/Fogyasztási szint menüben, hogy konkrétan melyik kugli app volt a bűnös. Ha ilyet tapasztalsz, akkor érdemes az Energiakezelőben rányomni az aksi ikon melletti Energiatakarékos gombra rányomni. Ekkor ki is írja, hogy hány nagy fogyasztót zárt be. -
torrrent
aktív tag
"mondjuk nagyon meg szoktam vigyazni a dolgaim" Dettó utálnám ha egy karcos trutyival kelljen, hogy együtt éljek. Anno 2,5 éves optimus 3D-met hajszálkarc nélkül adtam el szóval már csak azért is érdemes ezekre a kütyükre vigyázni, mert a gyártók 2-3 évre szánják az átlag usernek és utána tovább kell állni legyen az laptop vagy telefon és hát nem mindegy, hogy egy karcosat viszel vagy egy gyári kinézetüt eladásra.
-
duvi
nagyúr
A mobilokban általában csak digitális zoom van, ami a nullával egyenlő. Sőt, úgy elrontják a képet, hogy utólag se nagyon lehet már kijavítani. Én ki is venném a digitális zoom lehetőséget a mobil szoftverekből, hogy ne készíthessenek a felhasználók rossz fotókat emiatt. Optikai zoomnak lenne értelme, de arra nincs elég hely a telefonokban.
-
airmax_2.0
tag
Szerintem is arról van szó, hogy optimista verzióban egy undorító reklám, pesszimista verzióban, pont a rosszindulatú kódot akarja veled telepíttetni a telefonra..
Az én véleményem az, ha valaki csak a play-ről telepít alkalmazásokat akkor nem kell bedőlnie az ilyen szövegnek... csak úgy egy web oldal nem tud olyan egyszerűen kártékony működő alkalmazást tenni a telóra... A telepítésnek olyan (döntő többségben, leszámítva néhány igen kifinomult esetet) lépésekből áll amikor legalábbis észrevenni, ha történt valami. -
Tomacko
senior tag
missz, balekok mindig is voltak-lesznek. Vagy aztán lehet, hogy az a telefon "borult" és vissza kókányolta rá a gazdája valamennyire a kasztnit, garija ugye ugrott már ez egészen biztos ebben az esetben szóval ennyiért meg biztosan nem venném meg. Ha mégis garis akkor meg nem értem a gazdáját, hogy miért nem adja szervízbe....ilyenkor szoktak avval magyarázkodni, hogy ő neki arra nincs ideje, hogy tlefon nélkül maradjon a szervíz idejére..... Részemről az ilyen hirdetéseket messze el szoktam kerülni, SŐT itt HV aprón egyáltalán nem is veszek telefont, mert iszonyat sok a tapló vagy csaló hirdető.
-
icemad
nagyúr
Esküszöm, hogy anno annál a tabletnél ez volt a megoldás.
Hetekig kínlódtam vele, azután az egyik fórumon írta ezt a megoldást az egyik tulaj. És tényleg működött. Lehet, hogy azért, mert rengeteg wifis cuccot gyártanak kínában...
Egyébként melyik hotelt választottad? Csak, hogy tudjam, ha véletlenül arra járok...
Az aksiidődnek örülök, én sem panaszkodom az enyémre.
-
kemotox
addikt
Én személy szerint az új Emotion UI miatt várom álló kukival (ha már izgulás..
), de amúgy elég sok mindenen változtathat a KitKat. Jobb akkuidő például, vagy bármi. Teljesítmény javulás is megeshet (mondjuk ez szerintem sokunkat nem érint, ez a játékosoknak jelent jót). Vagy pl lehet gyorsabban fog találni jelet a GPS. Vagy lehet, hogy a KitKat már tud kávét főzni!
-
törölt tag
Kérdés az (is) hogy mikor vetted a telefont? Ugyanis kell neki néhány hét mire beáll az akkumulátor. A másik kérdés pedig az hogy a háttérben nem futnak e folyamatosan olyan alkalmazások amik feleslegesen zabálják az energiát, esetleg beragadt valami! Az is számít, nem keveset hogy pl a Wi-fi vagy a mobil net állandóan be van e kapcsolva? Én pl ezeket csak akkor kapcsolom be amikor használom is a funkciót. Legtöbbekkel ellentétben éjszakára szinte mindig kikapcsolom, így 3-4 naponta kell töltenem, persze nyilván ez használat függő is. Egyébként legtöbb mobilt melyikeknek a kijelzője olyan méretű mint a P6-é, és viszonylag sokat van használva naponta tölteni kell, sajnos az akkumulátor ezért valóban nem is hosszú életű, és az unibody ház hátránya a nem egyszerűen cserélhetőség.
-
icemad
nagyúr
Hűha... Hajnal háromtól este hatig? Nem irigyellek, de ebben az esetben érthető, ha nem is bírja napokig a telefon. Sajnos más ötletem nincs, pedig szivesen segítenék. Esetleg powerbank, de ez sem jó mindenkinek, mert eggyel több cucc, amit cipelni kell.
Szerk.:
(#11965) arminlok: Az AdAway program tud ilyet, de root kell hozzá. Playen ne keresd, mert az ilyenek tiltottak, de google a barátod... -
icemad
nagyúr
Na ezen jót mosolyogtam...
A státuszbár az az a csík, ami (a képernyő tetejéről lehúzva az ujjad) megmutatja az értesítéseket. A kolléga itt arra panaszkodott, hogy ha ő a másodperc törtrésze alatt végighúzza az ujját, az nem jön le olyan gyorsan. Nem követi az ujja sebességét. Semmi köze a gps-hez. Nálad az is azért működik gyorsan, mert volt aktív wifi/mobilnet. Ha ezeket nem használod, akkor a gps is lassabban talál jelet.
nos a p6 ma èjjel nekem 85ről 72re ugrott le...(egy yahoo mail jött egesz ejjel)...
Erős a gyanúm, hogy azt a mailt sem az álommanó csente a telefonra...
Inkább a mobilnet/wifi volt bekapcsolva. Ha úgy nézem, hogy kb. este 10-től reggel 6-ig folyamatos netkapcsolattal merült 13%-ot, akkor az abszolút nem rossz. Ha éjjelre kikapcsolod a telód, akkor neked tutira összejön a két nap, mindenféle mókolás nélkül. -
rone003
tag
Frissitsd a gyari frissitovel b111re, ha nem tetted volna meg. Amugy szerintem valamilyen app "beragad" es az szivja az akksit. Bar hozza tennem egy 4 magos telohoz kepest nagy kepernyovel, 2000-es akksival eleg jo akkuideje van.
Szerk. : Hozzateszem sokat szamit mekkorra fenyeron hasznalod, mert 100% fenyero hamar lekapja az energiat. -
kemotox
addikt
Köszi szépen, faszán látszik, kiderült amire kíváncsi voltam. Hát így már annyira nem jön be, fura picit. Pedig nagyon jópofa minták vannak rajta. Lehet marad az eredeti terv: fólia előre hátra, és kis bőrszütyőbe tartani. Ezek a kis bújtatós bőrtokok elég szépek, elegánsak, plusz a telefont se takarja el semmiféle tok, mikor kiveszem lehet benne gyönyörködni. (Fő döntő indok volt a 3-4 kiszemelt telefon közül a P6 javára, hogy baromira szép, nagyon tetszik) Talán ez lenne a legelegánsabb megoldás. Csak így megmarad a fosás, hogy mi van ha leejtem..
-
kemotox
addikt
Visszatérve ehhez a tokos témához: Eléggé szemezek vele, de biztosra akarok menni. Tudnál valahogy képeket csinálni arról, hogy alul-felül és oldalt hogyan van rögzítve a telefonhoz a tok? Persze csak ha nem okoz kellemetlenséget. (Ha nincs kéznél kamera vagy ilyesmi akkor hagyd, annyira nem fontos.) Köszi
-
kemotox
addikt
Ja hogy ezek műanyagok?? És ilyen bumper tokok? Tehát van kis pereme a kijelző felőli oldalon? (Ha leesik nem a kijelzőre esik a cucc) Baromi jók tényleg. Asszem be is ruházok egyre. Köszi a linket!
Nagyon durva amúgy hogy Angliából ingyen szállítanak, általában csak kínából jön ingyé az áldás -
crue
őstag
"majd arra leszek kívàncsi, h amikor elhasznàlom az 1 gigas keretet(nem olyan nehèz), es belassítjàk, na akkor mennyire lesz èrezhető a különbsèg..."
Gyakorlatilag internetezésre használhatatlan lesz. A kisebb adatforgalom igényű appok, mint az időjárás widget meg a gmail stb. azért átpréselik a bitjeiket a beszűkített sávon.
-
airmax_2.0
tag
Igazából a veszélyt az aksik jelentik.. Bear Grylls tanította, hogy ha belevágnak egy kést akkor zárlatos lesz, és úgy felforrósodik, hogy tüzet lehet vele gyújtani..
Ezt a kísérletet (ha jól emlékszem) a class FM reggeli stábja reprodukálta..
Szóval van benne valami.
A lány ha ráült feltehetően megtörte az aksit, és attól zárlat-> forrósodás->esetleg tűz
Tehát ha valaki ráül és nagyott reccsen a cuccz akkor gyorsan vegye ki a zsebéből, és ne dobja éghető anyagokra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Resident Evil Requiem - Amit a játékról tudni érdemes
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest