Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AthosBee

újonc

Ja még valami...
    ha nincs logo mappa a /cust/special_cust/MT7-TL10/hw/eu/ mappában, akkor létre kell hozni..

és ha valakinek L09 es készüléke van, értelem szerűen a /cust/special_cust/MT7-TL09/hw/eu/ mappába kell tenni a /logo/oemlogo.mbn fájlt.

Fkv...

• AthosBee

újonc

Üdv Mindenkinek!
    Akit érdekel, találtam megoldást az oemlogo.mbn (splashscreen) lecserélésére....

Én A B571-es firmware alatt csináltam.

Tehát öveket bekötni!!! :)

Tehát szükség van a következőkre:
    - Rendszer mentés !!!! valamely rendszer backup progival.] (mert lesz majd system reset)
    - A megfelelő verziójú TWRP recovery felrakása. (Tehát rootolni kell)
    - Paint.net, vagy más hasonló képszerkesztő, amely képes kezelni az .rgb565 kiterjesztéseket.
    - az eredeti recovery.img, és a boot.img (ez nem biztos hogy nélkülözhetetlen, de zavarkeltésnek a rendszerben jó)
    - az eredeti oemlogo.mbn ami sok helyen megtalálható a romban, de a /cust/preinstalled/public/logo/ könyvtárban biztos

Tennivalók:

- Feltesszük a TWRP-t (bootloader nyitás, stb..)
    - Kimásoljuk az eomlogo.mbn-t a /cust/preinstalled/public/logo/ könyvtárból, és átnevezzük .mbn ről .mbn.rgb565 a kiterjesztésre, hogy lássa a paint.NET.
    - Megszerkesztjük a Paint.NET vagy társaival (ha a paint.NET el szerkesztjük, szükség lesz egy Rgb565.dll pluginre is hogy értelmezze az rgb565 kiterjesztést)
    - Ügyeljünk a képszerkesztés során, hogy 1080x1920 a képméret, és ne legyen elcsúszva a szerkesztett kép, mert akkor hótfehér lesz a splashscreen-ünk. Valamint a mentésnél .rgb565 a mentendő kiterjesztés (én csak másolatot csináltam az eredetiből, és a szerkesztés végén sima mentést csináltam)
    - Ha ez meg van (ne kérdezzétek miért...) másoljuk vissza twrp-ben vagy ES explorerben, root explorerben, stb. az elkészült oemlogo.mbn-t a... /cust/special_cust/MT7-TL10/hw/eu/logo mappába.
    - indítsuk újra bootloaderben a telót, és fastboot flash boot BOOT.IMG, fastboot flash recovery RECOVERY.IMG tehát rakjuk fel az eredeti recoveryt, és boot.img-t
    - Indítsuk újra a telót, POWER, VOLUME+ -al hogy a gyári recoverybe jussunk.
    - ott először WIPE CACHE, majd FACTORY RESET.
    - Ha minden igaz az újraindítás után már a saját oemlogonk fogad.

Nagyon sok oldalt átnéztem megannyi zsákutcával. (oeminfo hack, csere, stb)
    Nem mondom hogy egyszerű, vért izzadtam mire ezen az úton sikerült 5 ből 5 ször kicserélni.

Ezzel az eljárással kicselezzük az oeminfo-t, nem beleintegráljuk mi az oemlogo-t, hanem rávesszük hogy integrálja bele saját maga.

Tehát ha valaki kipróbálja, CSAK ÓVATOSAN!!!

Üdv!
    Athos

Új hozzászólás Aktív témák