- Android szakmai topik
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
válasz
HardRic #3096 üzenetére
Doh. Pont lejárt az 5 perc. Megnéztem még egyszer a leírást, és van olyan, h ext 2 re állíts be 32-1012mb-t, majd konvertáld ext 3-ba. Na én ilyet nem csináltam, még ilyen opciót sem láttam. Na de akkor is. Nem hiszem, hogy ez lenne a fő probléma okozója, fel kéne ismernie valamelyik SD-met legalább, ha már menteni nem tud rájuk.
-
HardRic
addikt
Megnéztem a leírást és pont úgy csináltam meg a partíciókat telón belül ahogy írva volt. De nem hiszem hogy ezzel lenne gond, mivel se adb nem látja a telefont, se sync, se semmi. Most az van, hogy megy a wifi, és tudok telefonálni. Tehát bebootolni bebootol, de ez nem segít rajtam. Köcsög ROM. Remélem a napokban elérem az egyik ismerősömet, aki talán jártas androidban is. Ha meg nem akkor szerviz, max fizetek, és soha többet nem buherálok semmit.
-
Istv@n
aktív tag
válasz
HardRic #3094 üzenetére
Akkor szerintem az a gáz, hogy feltettél egy romot, amiben app2sd van, az sd kártyát pedig nem particionáltad az igényeinek megfelelően! Lehet ez?
Ha igen, akkor egy hdd "buherátorral" csinálj egy ext 2 plusz egy linux swap fájlrendszerű particiót az sd-n, a fennmaradóra pedig tegyél fat 32-őt!Ja és nyugi! Amíg a telefon be-boot-ol szerintem nincs nagy baj!
-
Istv@n
aktív tag
válasz
HardRic #3092 üzenetére
Próbáld meg feltenni a ROM managert a marketből.
Idítsd újra a telefont vele recovery módban és wipe-olj mindent, plusz próbáld meg az SD kártyát is újraparticionálni. Itt kiderül mindjárt az is, hogy látja e hardver szinten a kártyát.Azt hiszem van factory reset opció is itt, azt is kipróbálhatod.
Azt kellene elérni, hogy fel tudj tenni egy másik romot az sd-re, mert onnantól a rom managerrel számítógép nélkül is flash-elhetsz!
-
umfrider
senior tag
válasz
bajnokpityu #3088 üzenetére
bajnokpityu: Akkor neked erre lesz szükséged. Számtaln beállítási lehetőség, nekem bevált. Mondjuk nekem a vodánál aktiválva van egy 50Mb/hónap-os csomagom, mely elég az időjárás frissítésére meg hetente párszor megnézni 1-2 dolgot. Ha elértem az 50Mb-ot, akkor automatikusan szétkapcsol. Szerintem beszélj a vodafonnal. Az is lehet, hogy csak a hálózatbeállításokban nincs pipa a 3G-n, az automatikus frissítéseknél bekapcsolva hagytad...?
Ezzel a programmal meg minden egyes byte nyomon követhető. Nekem bevált!Én csak rootoltam, már így is sok extra dolgot tudok a telóval csinálni. Legfontosabb a flash lámpa volt nekem, melyet meg is kaptam. A rom-ot, pedig sajnos azért nem raktam fel, mert nem siekrült, de már nem bánom annyira. Tényleg nem éri meg a kockázatot. Majd ha már megunom azt, amit most tud a készülék, akkor "felturbózom"
-
bajnokpityu
félisten
szerintetek lehetséges,h első pillanatban átirtam az APN cimet,hogy ne használjon mobil netet,majd 5rugot kiszámláz a voda?apndroidot most már feltettem,biztos,ami zicher.nem lehet ilyen jellegű forgalmat monitorolni?
-
HardRic
addikt
Nagy gond van! Remélem mire honlap hazajövök meg tudjáték nekem válaszolni! Nem igaz h mindig történik vmi >
Felraktam [link] ezt a romot, telepítés után pedig se a SIM kártyát, se az SD-t nem látta a teló. Pár rebootolás után már a SIM jó, de az SD-t még mindig nem találja, pedig 2-vel is kipróbáltam. Recoveryből próbáltam felrakni egy másik romot, de odáig el sem jut a telefon, a recovery-windows.bat már nem olvasgatja be szépen a dolgokat, villan egyet a parancssor majd marad a felkiáltójeles kép a telón. Még be tud bootolni az a szerencsém. Mit tudok tenni? Hallottam vmi ROM managerről, ahhoz is kell gép? Bár SD nélkül az sem túl valószínű megoldás. Hjajj. -
zserbox
őstag
tud vki olyan programot ami a notification sávba ha megy a zene ne csak ki írja h. mi megy ha nem mondjuk ott legyen előre hátra tekerés meg ilyenek...a gyári zenelejátszóhoz kéne.
-
HardRic
addikt
Kérdés: SD-re telepített appok ROM-csere után, vagy formázás után megmaradnak, vagy jobb backupolni?
-
bajnokpityu
félisten
nekem 2 napja van legendem,de még gyári
-
Fandor
csendes tag
üdv mindenkinek,
Skype megy valakinek?
Installáltam, de "Can't sign in....." -
Istv@n
aktív tag
válasz
HardRic #3071 üzenetére
Nem kell átrakni, magától "oda megy" ami mehet!
Az sd particionálás pedig nem nagy dolog. csináld a tlefonon, de előtte ments le róla mindent, mert ugye a fat partició is törlődni fog! (csak másold a számítógépedre a tartalmát, utána meg vissza!)
Itt egy "leírás":* Backup SD card
* Enter recovery mode
* Choose “Partition sd card” (control via DPAD):
-> “Partition sd card”
-> swap-size = 0 MB
-> Ext2-size = 512 ext
-> FAT32-size = Remainder (automatic setting)
-> Confirm formatting/partitioning via DPAD (20 sec.)
-> SD:ext2 to ext3
-> Confirm EXT upgrade via DPAD (5 sec.)
-> Volume Down to go to main menu
-> Choose Power off -
-
sgery
őstag
tud esetleg valaki ajánlani valamilyen asztali bölcsőt a legendhez?
Nem igazán találtam hozzá, csak 1 félét a speedshopban elrettentő 8e ft-ért.. -
Istv@n
aktív tag
válasz
HardRic #3067 üzenetére
Bugos? Hm... Nekem (Rev 0.3 App2SD) semmivel nincs gondom...Egyedül amit írtak is róla, hogy a maps-et nem tudom updatelni, de ezzel elvagyok.
App2sd-hez particionálni kell az sd kártyát. kell neki egy ext2/3as partició. Recoveryből is meg tudod csinálni, vagy linux alól, esetleg windowsban valami hdd managerrel.
Ennyi az alapfeltétel. utána semmit nem kell állítgatni. a quick system info newvű app meg tudja mutatni a kihasználtságát is. -
-
HardRic
addikt
Veniger és Istv@n által ajánlott romot is kipróbáltam, most éppen whitetigerdk ROM-ja (amit istv@n ajánlott) vann fenn, de elég bugos, vissza fogok térni a másikra. Olyan van pl, h a Sense launcher bezár, ha widgetet akarok kirakni, azok nélkül meg használhatatlan a rendszer, LauncherProzni meg nem fogok.
Nem tudjátok h h kell előhozni az App2SD-t? Állítólag a most használt ROM-omba alapból be van építve, de nem sikerült előcsalogatni. -
veninger.b
tag
válasz
HardRic #3063 üzenetére
Azure-tól én is hasonló okok miatt váltam meg...
Én ezt ajánlom: SynDra V1.0
Nekem bejött és be is vált. -
HardRic
addikt
válasz
HardRic #3062 üzenetére
Ez kereken idáig tartott. Most rakok fel egy 2.1-es sense-es App2SD ROM-ot. Ebben az Azure-ban még a marketet sem találtam meg, de amikor megnyitottam a böngészőt és láttam, h nem tördeli a sorokat, meg nincs alap flash, mondtam, hogy ez elég pápá, a soha viszontlátásra. Viszont a jobbraforgatás király, ez az egyetlen, amit hiányolok és csak ezért várom azt a kib*szott froyot.
-
HardRic
addikt
Érdekes, XDA-n semelyik változat nem oldotta meg a gondomat, elég volt annyi, h letöröljem a f*szba a HTCSyncet. Most sikerült a rootolás, épp most rakom fel az Azure ROM-ot.
Á, fel is rakta, rebootMajd írok egy kis véleményt róla később.
Köszönöm mindenkinek aki segített! -
vasii
senior tag
VÉGRE! Kijott a skype androidra, ingyenes marketrol. Most teszteltem 3grol bpn, 13percet beszeltem haverral, kristalytiszta hang, sztem meg jobb mint telefonon..egyszerse akadt,szakadt, nagyon baba
(viszont ugy erzem lassan enis ravetem magam a rootra mert ez is eleg sok helyet foglal)
-
vasii
senior tag
az akkuido telleg nem a legjobb azt mar enis szidtam.
viszont nalam a gpsszel semmi gond, wifivel semmi gond, hivas meg egyszersem szakadt meg 2honap alatt,gombokbol a home gomb egyedul ami tragya, a tobbi jo (bar teny h lehetne jobb), hangszoroval sincs bajom, bar csengohangon kivul nem hasznalom masra, fenykepezo atlagos, a vakus kepek mondjuk gazosak. szal osszesegeben lehet h nalad van a gond..:S
sztem minden alapfunkcioja tokeletesen hasznalhato (3,5g, wifi, gps,bt), legalabbis nekem meg nemvolt bajom veluk. -
HardRic
addikt
Downgrade sikeresen végbement (kellett HTCSync), aztán elkezdtem rootolni theunlockr leírás alapján. Step 1 még ment is, gyönyörűen betöltött a zöld csík, kiírt minden jóságot, aztán recovery, felkiáltójeles kép, step 2 fájl, ekkor a parancssor kiírta, hogy adb out-of-date és nem csinált semmit. Most éppen tudom használni 1.31-es rommal, majd holnap valamit kieszelek, vagy valaki mond valamit.
Már próbálkoztam azzal, hogy még egyszer letöltöm az SDK-t és az új adb fájlt bemásolom a tools mappámba (pedig eddig is a legfrissebb volt fent, nemrég szedtem le a komplett sdk-t),
meg az usb_drive mappával is próbáltam variálgatni (az van meg amit drpele linkelt korábban, lehet h ez elavult?) de nem sok sikerrel.
Azt nem értem, hogy a step 1-et hogy tudtam megcsinálni, hogy utána hirtelen elavult lettem? -
HardRic
addikt
[link]
Desire szép fehérben, de a fekete Legend hát... őőőő
Ja, és itt már froyoról írnak, hogy azzal jönnek e hónapban. Meglássuk. -
sgery
őstag
Amúgy ha ez bárkit megnyugtat a Galaxy S-re is szeptemberre ígérték a froyot és még azóta se érkezett meg. Csak ők legalább bejelentették, hogy késik..
-
HardRic
addikt
Ááá, miért nem megy a downgrade? Ki is írja azt a kódot, aztán próbálnám felrakni tez a ROM-ot, amikor megnyílik a telepítő okézgatok meg minden, aztán checkeli a telefont és kíírja, hogy nincs megfelelően csatlakoztatva a telefon. Mondom mivan? Próbáltam már debug módban, anélkül is, most factory reseteltem, de még mindig nem jó. Mi a franc a baja ennek?
-
okezsoke
tag
Azon gondolkoztam ma, hogy utoljára szerda éjjel töltöttem a Legendet és ma hétfő van. 39%-on áll.
Ezt az ötödik napot még biztos kibírja.Hozzátartozik, hogy alig használtam a 3G-t, illetve telefonálni is keveset telefonálok, mert külföldön vagyok. Éjszakára nem kapcsolom ki, csak repülőgépmódba teszem.
Mindenesetre érdekes, milyen sokáig bírja, ha nem nyomkodja az ember.
-
dkt
csendes tag
válasz
HardRic #3044 üzenetére
Megértelek, én is így vagyok a rootolással: túl bonyolult (downgrade, goldcard, kiválasztani egy főzött ROMot a rengetegből, stb, stb) és veszélyes számomra ahhoz, hogy nekiálljak, pedig nem vagyok műszaki analfabéta. Felesleges százezrem viszont szintén nincs, hogy valamit elszúrva "téglásítsam" a telefont...
A Froyo-val kapcsolatban én is érzek keserűséget: egyszerűen nem ezt ígérték (HTC), egy csomó ember át lett vágva. Pedig nagyon vártam. Én is úgy érzem, hogy egy vevő addig partner nekik, amíg nem fizetett. Nem egy vevőmegtartó hozzáállás, az biztos.
Persze, a telefon így is működik, de talán lehetne jobb és gyorsabb is egy újabb oprendszerrel. Továbbra is tetszik a formája, masszívsága, mérete, de továbbra is utálom az akku-idejét: röhej, hogy úgy használva ahogy egy ilyen típusú telefont kellene (hiszen az ember azért vett ilyen telefont és nem alap Nokiát) egy rohadt napot nem bír ki! Na persze ha lekapcsol valaki minden adatkommunikációs módot, nem telefonál és nem SMS-ezik vele, sőt nem is nyúl hozzá hanem csak úgy őrzi a fiókban, akkor tök jó minden, az akkuidő akár 4-5 nap is lehet, szuper!
A GPS része is bugos; ha használom, utána csak úgy tudom megszakítani az adatkapcsolatot (3G), ha újraindítom a telefont.
WiFi vétel gyeng (nem újdonság) viszont zabálja az aksit
Telefonhívások időnként megszakadnak (régi Nokiáimmal ez ismeretlen fogalom volt), pedig nem beszélek sokat
A négy (pontosabban három) alsó gomb minősége és működése nem illik egy (állítólag) "prémium" kategóriás telefonhoz
A hátsó kihangosító hangszóró minősége csapnivaló, élvezhetetlen
A fényképező funkcióról ne is beszéljek, ugye...
...
És még sorolhatnám azokat az apró bosszúságokat, amiket röviden úgy foglalhatnék össze: nem ezt vártam.
Bocs a hosszú hozzászólásért...
T. -
umfrider
senior tag
Nos, én meg újra rootoltam, és már ismét működik a Torch funkcióm. Talán egyesek emlékeznek még rá, hogy ez volt a gyökere az egész herce-hurcának, ezért is nyúltam a root után következő Rom-joz. Lehet, hogy megint megpróbálkozok az egyedi FW-vel
( bár, ha már egy helyen is elakadok, akkor ráhagyom. Ez nem olyan mint a Nokia, számomra ez bonyolultabb. Azt is kínkeservvel megtanultam, belenyúltam. Jó volt )
Froyooo... -
drpele
senior tag
válasz
HardRic #3037 üzenetére
2. Igen, a tools mappában lévő adb kell neked. De ennek a használatához fel kell telepítened debug mode-ban az USB drivert is, amit korábban umfrider-nek is írtam. Ha ez megvan akkor indíts egy TotalCommandert. Nyisd meg az sdk tools könyvtárát, s add ki a cmd parancsot. Majd parancssorban az adb devices parancsra látnod kell a Legendet. Ha ez megvan akkor ok.
3. Én a gyorsboltból vettem a független Legendem, s nem használtam goldcardot.
4. Ha filekezelőből indítod a batch file-t akkor amikor befejezte a folyamatot elképzelhető, hogy azelőtt bezáródik az ablak mielőtt látnád mi lett az eredmény. Inkábbr indíts egy TotalCommandert. Nyisd meg azt a könyvtárát amiben a futtatandó állomány van, s add ki a cmd parancsot. Majd parancssorban írd be az indítandó batch file nevét.
-
zserbox
őstag
ha vki tud olyan romot mondani ami ezeket tudja akkor most már én is rootolok:
sense(ha lehet fekvőbe is lehessen használni)
animált háttér(egyszer kipróbálnám)
memókártyára program telepítés
és max annyira legyen bugos mint az eredeti
létezik ilyen? -
umfrider
senior tag
válasz
HardRic #3037 üzenetére
Hali!
Mint látod a Rom-mal nekem is akadtak problémáim. Most kezdek mindent előlről, ma délután én is nekilátok az újra-root-hoz.
2 kérdésedre tudnék választ adni.
Nekem nem sikerült a root GC nélkül, pedig független vagyok. Tehát szerintem az a biztos, ha csinánlsz, mondjuk a gyári 2 gb-os kártyát felhasználva.
A másik, hogy én ezt a leírást ajánlanám. Nem tudom, hogy mi volna ez a "crackin.bat" mert én a root alatt nem találkztam ilyennel.
-
HardRic
addikt
Na, eljött az idő, beadom a fejem a rootolásra. Előszöt majd felrakok egy Sense nélküli ROM-ot, kíváncsi vagyok, hogy el tudok-e vele lenni.
A roottól még nem is tartok arról van videó, minden kutyafüle, de a downgrade leírás az nekem nem egyértelmű.
1. Ezt az SDK-t már régebben letöltöttem, de ez nem csinált semmi különösebb futtatható fáljt, csak ott van egy mappában rengeteg cucc: [link]
2. Aztán "You will need adb access." Van egy ADB nevű alkalmazás a tools mappában. Az nekem jó lesz, ugye?
3. "Make a goldcard, these instructions work, but you have to change mmc1 to mmc0" Múltkor azt mondtátok, hogy ha nem függő a teló, akkor nem kell GC. De emiatt az mmc0 miatt mégis jó lenne megcsinálni, vagy teljesen szükségtelen?
4. Tudom, lámaság, de egyáltalán nem használtam még a parancssort. Az jó, hogyha a crackin.bat-ot fájlkezelőből elindítom?
Köszönök előre minden segítséget. -
drpele
senior tag
Már régóta keresgélek a neten, de sajnos sehol sem találok olyan (megfelelő) magyar szótárat amit fel lehetne tölteni a telefonra user dictionary-nek.
Egy 32.000 szavas állományt ugyan találtam, de túl sok benne a felesleges, soha nem használt szó-szóösszetétel, így szinte használhatatlan. Alap szavak pedig egész egyszerűen alig vannak benne. Nincsen valakinek egy használható, néhány ezer szavas szótára?
-
Istv@n
aktív tag
Hello!
csak röviden, mert telefonról írok:
1. Nem módosított. Max 1-2 könyvjelző van benne ami vodás. Törölhetők természetesen.
2. 2GB, max 16 talán, de lehet,h. 32.
3. Én személy szerint tettem rá....
4. Minden navi fut rajta, ami kijött androidra. Igo is. Alternatív beszerzési források is vannak, de itt tilos a warez.
5. Gmail persze, hogy működik. Alapfeltétel az androidnál egy gmail fiók. Mondjuk, nem tudom,hogy imap protokollt használ e vagy mást, de rendben működik.
6. Passz.... valószínűleg igen.
7. Nem. Van rootolt rom sense-el is. Én is ilyet használok.
8. Több funkcióhoz is kell root, a fontosabbak azok amiket írtál (nekem az app2sd). pl: vaku-zseblámpa app.
9. Igen. Ha lesz froyo valamikor...
10. Biztosan van rá app a marketen, én a dropboxot használom erre is. (Lásd az aláírásom) -
kuli
csendes tag
Sziasztok,
Korábban e71-est használtam, de mivel már 2 éves volt, vásároltam egy n97mini-t. Namost egyszerűen gyötrelem ez a telefon, úgyhogy a napokban eladom és a htc legend-et néztem ki magamnak. Igyekeztem visszaolvasni, de mind a 3600 hozzászóláshoz (egyenlőre) nem volt türelmem. Felmerült kérdéseim, remélem tudtok rá választ:1. Vodafone-nál vett készülékeknek módosított a szoftja? Ha igen, milyen hátránnyal jár ez?
2. Gyárilag mekkora méretű MicoSd-t adnak hozzá? Mekkor a max, ami bele tehető?
3. Kijelzővédő fólia kell rá vagy nem használtok?
4. Nekem nagyon fontos egy jó navigáció. A Nokiának ez volt a nagy előnye a Nokiamaps személyében. Honnan tudnék "okos" navit letölteni? Lehetőség szerint IGO-ra gondoltam... (Magyarország, Ausztria, Csehország és Németország kellene mindenképpen)
5. Google accounttal megy az IMAP fel-le auto szinkronizálás?
6. A vodafone-os legend-ek lockoltak?
7. Jól értem, hogy ha rootolom, akkor a Sense eltűnik belőle?
8. Jól értem, hogy a rootolásnak csak annyi előnye van, hogy meg lehet osztani vele Wifi-n a telefon internet elérését és telepíthető az SD kártyára program? Más nincs?
- Ha megvárom a HTC hivatalos Froyo frissítést, akkor jól gondolom, hogy megmarad a Sense felület?
- Be lehet állítani egy olyan mappát, aminek tartalmát (pdf, word fájlok) minden egyes szinkronizáláskor frissíti a Notebook és a Legend?Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
g3d
tag
válasz
bajnokpityu #3024 üzenetére
Az SE-t kivételnek írtam. Vagyis hátrébb vannak!
-
umfrider
senior tag
Én eddig nagyon megvagyok elégede a HTC-vel, eddíg Nokia párti voltam, aminek mellesleg ( szerintem ) nem rossz a supportja. Összesen 3 csalódás ért a Legenddel kapcsolatban:
- a menüben lévő programokat nem tudom mappákba szervezni (!!!)
- nem ingyenes a navigáció, ellenben a Nokiával (!)
- alapból a 2.1-esen nincs app2d (!!)Ezeken kívül szerintem minden fasza. Az egy dolog, hogy rootolom, meg egyedi Fw-t teszek rá, de azokat tényleg nem értem, akik háborognak és már cserélni is akarják a telefonjukat. Meg, hogy HTC-t soha többé. Azért, mert szar a support? Vannak akik CSAK azért vették a telefont, hogy "baszogasság"? természetesen, ha már van, akkor én is igyekszem belőle kihozni amit lehet
Szerintem jobb mint az iPhone. Magára a HTC-re gondolok. Tudom, hogy sokan vitáznának velem, azok pedig, akik nem azoknak csak gratulálni tudok. A HTC-knek is, de az Apple-nek meg végképp vannak olyan felesleges funkciói, hogy beszarás. A Design... az meg hajmeresztő. Komolyan van, akinek tetszik kívülről az iPhone? Szerintem vicc. No meg, az amennyibe kerül.... Természetesen annyi pénzért, már naprakész FW-t kapsz, nem kell írogatni a support oldalnak, amitől meg végképp nem lesz jobb.
Nyilván vannak hiányosságok, de én erre számítottam. Elfogadtam, mielőtt megvettem utánaolvastam. Na bumm. Az iPhone az meg egy gép. Az már túlságosan snassz. Mindenki azzal szaladgál, jajj az apple így, jajj amúgy. Nekem soha nem volt iPhoneom, én nem is lesz. Egyedül egy iPad-em van, netbook helyett. ( jelzem jóval olcsóbb, mint maga az apple-mobile ) -
zserbox
őstag
kicsit más:
ha lerakjátok az asztalra a telot és csak a kijelzőhöz értek nektek is sokkal nehetebben működik a pinch zoom?
mert nekem elégé de elég ha hozzáérek közben egyik ujjammal a házhoz és máris jó.
annno volt egy ilyen hír a incredibellel is asszem h. szarul volt földelve a kijelző.szal? -
g3d
tag
A HTC-nek köztudottan ratyi a support-ja. Azt nem értem, hogy ezen miért lepődtök meg minden alkalommal? Eddig se tudták tartani az ígéreteiket (ld. HERO-->2.1 és régebbi modellek). Ha kamuznak tízszer, a tizenegyediknél is ámulatba esni már kár. Jelenleg fagyos tekintettel kell nézni minden bejelentésükre.
Remélhetőleg a HTC dolgozik a support javításán, mert a főbb versenytársak előrébb vannak (alma, samu). Persze vannak kivételek (SE, Nokia).Jöhetne valami ON téma
-
vasii
senior tag
válasz
timeline #3018 üzenetére
hat ezzel en sem ertek egyet. az ilyen erteku cucc pedig igenis jogos, mert a htcnel azert elegge felso kategoriaba tartozik a legend, foleg mielott nem publikaltak az uj modelleket. nincsenek millas keszulekeik, akkor azt modnod h a htcnak ne is legyen supportja, szarjon le mindenkit? meg midnen mobil gyarto? mert azert 200folott nem nagyon talalsz mar semmit. egy alapveto tajekoztatas lenne a minimum, nem ertem miert nem birjak leirni h egyaltalan lesz e????? es ha igen akkor legalabb h eppen hol tartanak vagy mivan..
-
timeline
tag
egyben egyetértünk - rohadtul off - mint ahogy az is, hogy ez a topic egy idej már csak arról szól, hogy.
- ... nem jön a 2.2 ...
- ... írtam nekik ...
- ... rootolom ...
- ... nem veszek többet ...pár gondolat amiben nem:
- a rendszer hogy működik - vazze ez csak egy teló, nem kormányváltás
- akkor meg kell próbálkozni IKEA telóval
- szvsz nem üti szíven őket a morcosságod
- azt én soha nem mondtam, hogy mind, de amit írtam azt tapasztalatból írtam
- a rend rakásról meg ... de persze te se vedd személyeskedésnek az egészetasszem részemről ennyi volt
-
Scenic
tag
válasz
timeline #3018 üzenetére
Rohadtul off a téma már, de szerinted akkor úgy működik jól a rendszer, ha csak a milliós cuccokhoz jár normális szolgáltatás? Ergó, annak nyalja ki a seggét a gyártó aki azt meg tudja fizetni, az a "csóró" pedig akinek pedig "csak" 100-200 ezres mobilra telik azt elhajthatják???
Én azt mondom - és azt is gondolom - hogy ha eladok egy kesztyűt 2000 Forintért és ígértem hozzá a vevőimnek masnit ami csak 3 hónapon belül készül el, akkor jogosan kérhetik tőlem számon, hogy mikor kapják meg és nekem nem félrebeszélni kellene, hanem világosan megmondani, hogy nem lesz masni vagy ha lesz akkor mikor! Kurvára nem az érték számít azt gondolom, ha így lenne sok millió "kisember" érdekeit lesz@rhatnák a gyártók, ugyanakkor az is tény, hogy egy nevesebb brand-nek már csak presztízsből sem kellene mellébeszélni!
Ha felhívod a Telenort ugyanúgy segítenie kell az ügyfélszolgálatosnak, függetlenül attól, hogy feltöltős vagy-e és évente egyszer töltesz a legkisebb kártyával vagy havi 30 ezres számlát generáló user. Nem nézi meg és nem hajt el, hogy Te kevés vagy ide!
Az most más kérdés, hogy felkészült-e és tud-e segíteni bárkinek is!Ha elmegyek az IKEA-ba és veszek egy kis asztalt 4990,- Forintért és béna vagy összeszerelni, felhívhatom őket telefonon, ott ül egy erre kiképzett úriember aki nem hajt el a vérbe, hogy hja, ehhez a kis szarhoz nem jár support...
Bármit - és szó szerint értem - bármit amit veszek elvárom, ha felhívom a gyártót/forgalmazót, akkor igenis a legjobb tudásához mérten és magas szinten segítsen, mert a piaci versenyben ez MA igenis számít! Nem minden persze, mert jó cuccokat is kell gyártani ehhez, mint pl. a HTC is teszi, de hagy legyek már morcos, ha egy 100 ropis mobilt vettem és elhajtanak lerázó dumával!
Ne vedd személyeskedésnek, de szerintem a rendrakást nem mások fejében kellene kezdeni és ne ringass álmokat, korántse gondold, hogy minden "nyugati szakmunkás" 100 ropit keres naponta...
-
timeline
tag
ez a te álláspontod - szerintem meg akkor is csak egy telót vettél nem pedig magas szintű customer support szolgáltatást
sőt szerintem kicsit rendet kellne rakni a fejekben - mi is az hogy "ilyen értékű műszaki cikk" ? - ne a magyar kispénzű gimist vedd alapul, egy nyugati jó szakmunkás 1 nap alatt megkeresi az árát, akkor hol itt a nagy érték és mi is várható el érte?
nagyértékű műszaki cikk egy B&O vagy Loewe vagy néhány egyedi gyártású hifi - vagyis a több milliós cuccok - de ott sem hinném, hogy el megy a cég igazgatója letörölgetni a port a szekrényedről (pedig az már magas szintű customer support lenne
)
-
g3d
tag
Ebben igazad van Hardric-kel egyetemben. Elvárhat. Ám a HTC pechünkre sosem volt híres arról, hogy mennyire jó a support náluk... Én ennek tudatában vettem a telót. És az előzőt is 2008-ban. A következő telefonra úgy egy-másfél év múlva szeretnék beruházni, de akkor is csak olyanra (bármely gyártó szóba jöhet), amely a kicsomagolás után jól és megbízhatóan használható és nem kell azonnal root vagy hivatalos frissítés után epekednem.
Alapvetően nem sz@rom le, hogy milyen a support, de a szóban forgó gyártónál tudtam, hogy milyen. Ennek ellenére döntöttem így.
-
drpele
senior tag
válasz
timeline #3015 üzenetére
Az ember ha egy ilyen értékű műszaki cikket vesz akkor elvárhat egy magas(abb) szintű customer support szolgáltatást. Nem véletlenül dönt valaki egy szolgáltatói márkás telefon helyett egy 2-3x annyiba kerülő, nagynevű gyártó prémium kategóriás készüléke mellett.
Az a megdöbbentő, hogy vannak akiknek természetes, hogy lesz@rja őket a gyártó miután megvette a készülékét, s lesz@rja a customer support is.
Elvonatkoztatva e témától: a vevőnek jogában áll bármilyen hülyének lenni, fizet(ett) érte...
Nem elég egy jó készüléket meggyártani, a vevőket meg is kell tudni tartani.
-
timeline
tag
100% egyetértek - én már rég meg akartam kérdezni ugyan ezt, de nem akartam senkit megbántani vele - van aki használni vette, van aki meg b...ogatni - magánügy
én nagyon nagy örömmel és megelégedéssel használom (én pl. akkor sem rootolnám ha fizetnének érte - nekem így jó ahogy van - mindent tud amit ígértek a megvásárlásakor, tehát amiért fizettem
(de pl. a cégnek írkálni - ez tényleg ledöbbentett - komolyan azt hiheti valaki, hogy egy magyar nyelvű emiltől majd hátrafejest ugranak innen 10.000 km-re? szvsz nem valószínű)
-
umfrider
senior tag
válasz
HardRic #3011 üzenetére
Szerintem részben igazad van. Itt, Szegeden a térerő sem a leg megfelelőbb, de a wifi-vel nekem is akad gondom. Nem tudom, hogy az alu ház teszi-e vagy micsoda, de fos. Akárhogy is nézem.
nem tudom már, hogy ki írta, de a Froyó-val mért lenne hoszabb az akksi élettartama? -
umfrider
senior tag
Másik gépen sem jártam sikerrel...
Akkor próbáljam meg újra-rootolni?Mikor jön már a Froyo? Mert, mondjuk, ha október közepe, akkor lehet, hogy már nem próbálkozom meg a re-roottal. No meg, ezen a 2.2-esen működni fog a Sense? Szégyen, nem szégyen, nekem igenis tetszik ez a felület.
drPele: A feladatkezelőben nincsen fútó adb.exe!
-
HardRic
addikt
Nem fogod elhinni, de én egy kibaszott jobbra dőltésre várok. Utálom, hogy mindig át kell tenni a jobb kezembe a telefont videónézésnél, vmint ha balra dőltve gépelek, a kezem pont eltakarja a wifi antennát és bumm. Alapnak kéne lenni, hogy rendeltetésszerű használatkor ne szakadjon meg az a tetves wifi. Persze App2SD is fontos többi dolog nem érdekel. HTC meg nyaljon sót, hogy megígér valamit és még mindig sehol sem vagyunk.
-
Balinov
titán
hozzaszolva a froyo,nem froyo temara.
nekem inkabb a htc hozzaallasa a fontos. tetszik a 2.1, imadom, Hero (1.6)-rol lett Legend, de ha azt mondtak volna HTC_nel, hogy sorry skacok, Legendre NE szamitsatok hivatalos froyora, azt mondom, oke, lehet vele elni,max custom rom lesz a vege. Ami viszont nyitogatja a bicskat a zsebembe, az az,hogy osszevissza beszelnek, akarhany CSR-t megkerdeznek, mind mast mond...customer service-ben dolgozok, ha ilyen lenne a hozzaallasom, ugy kibasztak volna mar, hogy ihaj
-
brownus
veterán
2,
ok, várom
1,
ez igaz, kinek mi számít gyorsnak, meg én csak egy átlagos használó vagyok. semmi extrém felhasználás... egyszerűen élvezem a technika adta mobilitást
3,
miért? többen írták, hogy vissza lehet csinálni, hogy ha netán gariztatni kell, akkor sem veszik észre. ha nem lesz froyo legendre, akkor én is root-olombevallom őszintén, ha most lenne rá lehetőségem/pénzem, akkor sec-perc alatt cserélném a telót a dezsőre vagy a dezső egy nagyobbik tesójára. a legfőbb ok a nagyobb kijelző lenne
meg a wifi gyenge vételi képessége...btw, imádom én is ubik-ot=my legend. sokan megcsodálják ezt a szépséget
lol: komcsi magyarország:d
-
Scenic
tag
válasz
brownus #3006 üzenetére
2. Valahol olvastam, megkeresem Neked...
1. A Froyo aszongyák gyorsít rajta, namármost van Task killerem, használom, de eskü akadozik pedig nincs teleszarva a memóriája mindennel, csak a legszükségesebb programok futnak... Nem a nem a szabad memória miatt nem villám, de ezen felesleges vitázni, szubjektív a sebesség kérdése!
3. Azt ugyan nem, veszek inkább egy gyorsabb gépet!
Ja és mielőtt mindenki rácuppanna a témára, nagyon szeretem a telefont, de kinőttem, megszoktam és kicsit a hócipőm is tele lett az ígérgetésekkel!
-
brownus
veterán
2,
hát, nem sok embertől hallottam akiknek dezső van a zsebében, hogy megnőtt volna az akku idő a froyo óta... egytől sem! minden este töltőre rakni, reggel levenni és csókolom... meg a munkahelyen is kell egy töltő szett és no problemo. (benézek a dezső topikba aztán rákérdezek)
1,
lassú a legend?? soha nem tapasztaltam még, megy a task killer, szinte mindig van <50 mb szabad memóriám, nálad tényleg csak annak tűnikmég így se lassabb, hogy a LPro-t használom, pedig az elején aggódtam, hogy belassul, de nem.
3,
rootolj -
g3d
tag
válasz
HardRic #3001 üzenetére
Értem az indulatod, de nem tudod a telót rendeltetésszerűen használni vagy mi miatt várod ennyire a Froyo-t? Anno mikor megvetted a Legendet, eleve tudtad, hogy frissíteni akarsz majd Froyo-ra?
Én egyedül az app2sd miatt, de eddig is megoldottam, ha tobzódtak a progik. Töröltem.
-
HardRic
addikt
Na, ennyit a szeptemberi froyorol és ennyit a htc-ről. Köszönöm ezt a telefont, de soha nem kell még egy HTC-t. Ilyen átverős, nemtörődöm, pénzéhes bandát ritkán látni. Marha sokáig tartana egy 2 fős hozzáértő teamnek rárakni a Sense-t a 2.2-re, azthiszem. Talán rámenne egy munkanapjuk is, nem igaz? Fulladjanak meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Hero utódja aluminium borítással és új dizájnelemekkel büszkélkedhet. Hajszálnyira a tökéletességtől.
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest