Hirdetés

HTC Legend - a hős visszatért

Hirdetés

Előszó, tartozékok

A tökéletesség az emberiség egyik legnagyobb álma. Mindenben tökéleteset szeretnénk, de gyakorlatilag semmiben nem tudjuk elérni. A mobiltelefonok piaca viszont sok éven keresztül egy kivételt képezett, a jelenleg is a trónuson ücsörgő gyártók ugyanis soha életükben nem próbálták meg elérni a tökéletest, aminek most szépen meg is isszák a levét. A Nokia egyértelműen fel kell, hogy kösse a gatyáját, ha meg szeretné őrizni vezető pozícióját, a Samsung nyakában ott liheg az elmúlt években nagyon innovatív LG, a Sony Ericsson stagnál, a Motorola pedig az Androidnak köszönheti, hogy egyáltalán létezik — a jelek szerint viszont jól megtalálták a számításaikat a rendszerrel, remekebbnél remekebb masinákat dobnak piacra. A legnagyobb öt gyártóból tehát gyakorlatilag csak az LG-ről mondhatjuk el, hogy érdemben fejlesztenek és haladnak előre az úton... de a többiek helyében én mégsem tőlük félnék. Van ugyanis egy szinte gyereknek számító tajvani cég, amely kizárólag a többi gyártó által elsődleges harci területnek kijelölt okostelefonos piacon nyomul, méghozzá úgy, ahogy azt az egyszeri ember mindig is remélte: az ő igényei szerint. Mert a HTC bizony nem stratégiázik feleslegesen: ők a tökéletességre hajtanak.

HTC Legend
[+]

Szinte lehetetlen megmondani, hogy pontosan hol indult az egész, az viszont tisztán látszik, hogy az ügyfélközpontú és egyben innovatív hozzáállás gyümölcsét most két kézzel lehet learatni. A HTC ugyanis a szaksajtó és a felhasználók szerint is az első helyen trónol a Windows Mobile és az Android alapú készülékek piacán, ami az eladási számokban mondjuk nem feltétlenül látszik meg (nekik nyilván nincs annyi pénzük reklámra, mint a többieknek), de ettől még a tények tények. A Windows Mobile alapú készülékeknél ott a bámulatos HD2 vagy a szintén kellemesre sikerült Diamond2, Androidok piacán pedig a HTC által gyártott Google Nexus One és a HTC Hero viselheti a koronát. Pontosabban csak viselhette, a Hőst ugyanis a Legenda váltja fel: utódot kapott a gyártó teflonbevonatú készüléke, pedig fél éve még azt hittük, hogy már nincs is hova fejlődni.

HTC Legend
[+]

Ismét kellemes helyzetbe kerültünk, a Legendből ugyanis két tesztpéldányt is kaptunk, az egyiket a Speedshop, a másikat az XXL GSM küldte. Mindez jelen helyzetben nem jelent sem dupla tesztet, sem két készüléket egy fotón, ugyanis mindkét Legend ugyanolyan színű volt, főszerkesztőnk pedig az egyéb tesztkészülékek miatt nem tudott beszállni a tesztelésbe, de azért így is lesz miről olvasni. Rögtön meg kell említeni a dobozt, mely a HTC új dizájnját követi: fehér, minimalista, kicsi. A készüléken kívül miniatűr CD, leírás, hálózati töltőfej, adatkábel, sztereó headset és egy 2 GB-os microSD kártya került bele. Ha utóbbi nagyobb lenne és a tok sem maradt volna ki, tökéletesen elégedettek lehetnénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés