- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasii
senior tag
az akkuido telleg nem a legjobb azt mar enis szidtam.
viszont nalam a gpsszel semmi gond, wifivel semmi gond, hivas meg egyszersem szakadt meg 2honap alatt,gombokbol a home gomb egyedul ami tragya, a tobbi jo (bar teny h lehetne jobb), hangszoroval sincs bajom, bar csengohangon kivul nem hasznalom masra, fenykepezo atlagos, a vakus kepek mondjuk gazosak. szal osszesegeben lehet h nalad van a gond..:S
sztem minden alapfunkcioja tokeletesen hasznalhato (3,5g, wifi, gps,bt), legalabbis nekem meg nemvolt bajom veluk. -
Istv@n
aktív tag
Igen, azért is kérdezem, mert nemsokára letelik a 3. negyedév... Ha nem jön, akkor szept 30.án este root-olok!
Van egy Vodafone 845-öm is, ami rootolva van és könnyen hozzá lehet szokni a jóhoz... (ez esetemben annyit jelent, hogy nem kell figyelnem a belső tárhely méretére egy app telepítésekor, mert az sd-n hagytam nekik 750Mb-ot...)Nekem egyébként a Legend szinte full tele van... Velem van a gond?
-
vasii
senior tag
sokfele keppen lelehet tiltani:
- bekapcs gomb hosszan: mobile network
- settings :mobile network pipa ki
- mobile networksben network mode- gsm only
- vegso esetben pedig irj vmit az apn nevebe es akkor nemtud kapcsolodniegyebkent en arra tippelek h felraktal vmi progit ami szabalyozza es hiaba kapcsolod ki az alap widgettel mert a program tartja a kapcsolatot. quick settings? apn control?
-
-
gombsadi
aktív tag
na most en ugy gondoltam foloslegesen ne menjen 3g,wifi,gps,etc. Megy a sync 2gn automatikus a fenyero es en errol netezek
hasznalom rendesen, de azert eddig fel napot birt ahogy en hasznaltam.
mas: offline navi kene, de copilototvnem talalom. pedig az free nem?
ja az elfelejtettem mondani hogy a gombok nyomaspontja gagyi nagyon. a hangszoro gyenge minosegu nekem, es a kamerat korbe olelo fem gyuru masnak is mozog picit?
a merulest ugy ertettem hogy opera minivel 2%ot merul 20perc alatt 2gn kikapcsolt fenyerovel. na mindegy, most vagyok tul a 3. toltesen-meglatjuk -
gombsadi
aktív tag
Udv a tulajoknak, szombaton en is beleptem a legend klubba. Sajnos ez sokba kerult nekem, de mostmar megtartom ugy dontottem. tetszik a masina, de gyenge az akksija
tobbet vartam. persze minden folosleges dolog kikapcsolva, meg az ablak animaciok is, hatha az eszi az akksit
vegig olvastam a topikot, igy kepbe kerultem nagyabol. szep napot mindenkinek!
szerk: bocs, nem valaszt akartam hanem ujat -
dkt
csendes tag
Megvan! Összeállt a kép...
Na szóval áttettem 3G-ről EDGE-re, működik is minden, tényleg lassabban merül, viszont előjött a csengőhang-lehalkulós bug. És valóban összefügg a kettő; az xdadevelopers fórumán egy külön topic foglalkozik a témával, ők ugyanerre az eredményre jutottak. Állítólag az új minifrissítés már megoldja.
Tehát vagy EDGE, hosszabb üzemidő és hibás csegetés, vagy 3G, gyorsan merülő akksi és jó csengőhang. Köztes megoldás egyelőre nincs. Hmmm...Takashi-Geller fórumtárs! Nálad EDGE használatakor nincs csengetés-lehalkulás probléma? Bár Te amilyen földönkívüli vagy, biztosan ebből is kimaradtál
-
Studi22
aktív tag
Nekem hasonlót mindig a IGO-nál csinál amint belépek a progiba automatikusan fellép 3G-n a mobil netre és uttána mobil net lehetőség szürke pipa berakva plusz connected és nem lehet sehogy off-ra tenni csak sof reset-el
Pedig a pipát kivettem a hely meghatározásnál hogy csak gps-t használjon helymeghatározáshoz cella infot ne.Viszont igo-ban meg nem találtam hasonló megoldást.
A másik meg a skyfire böngésző-ben meg csatlakozik a gps-hez viszont az automatán le is kapcsol kb 30 sec után... -
L4mie
veterán
vagy csak simán kapcsold ki addig a nem wifis neteket. Én alapból így használom, csak wifivel mehet fel a netre, még egy forintot se fizettem mobilos netért
(egyszer én is benyaltam, még Nokián, azt hittem fennvagyok Wifi-n és elkezdtem youtube-ot nézni, 1 videó volt 4000-6000 között valahol, dominóm van)
-
Tibro5
senior tag
szerezz be apndroid alkalmazást, ha azt kikapcsolod fizikailag nem tud felmenni mobilnetre, mert átírja az apn adatait. 3gwatchdog alkalmazással együtt még azt is be tudod lőni, hogy ha eléred a havi forgalom korlátot, akkor automatikusan letiltja az apn-t és csak következő hónapban indítja újra.
-
Lall
veterán
-
Takashi
aktív tag
"Nem Pakson laksz véletlenül, hogy egy kis kóbor atomenergia is besegít?"
Nem, jó pár km-re.
Ráadásul nem ritka, hogy a térerő 3-4 között ingadozik (a furcsa antennamegoldás miatt gondolom).
"Ha a 3G és a WiFi is ki van kapcsolva, akkor hogy szinkronizál?"
Nagyon egyszerű, EDGE-et használ. Folyamatosan fent van a 3G felirat helyén az E, alatta pedig a fel-le nyilacska. Szinkronizásához bőven elég az a sebesség, nem kell a 3G. Ha nálad így nem megy, akkor beállításbeli gond lesz.
Nem mondom, hogy rengeteget nyüstölöm a telót (az csak az első napokban volt
), de azt tudni kell, hogy nálam minden telefon valahogy tovább bírta, mint az átlag, nem tudom, miért. Szvsz annyi a "titka", hogy nem kapcsolgatom mindig, csak telefonáláskor, meg 1-2 óránként friss hírekért, levelekért.
-
Tibro5
senior tag
-
Senhi
aktív tag
A legend a fémház miatt gyakorlatilag az egyszerű használattól is már érezhetően melegszik... ez teljesen normális. Hidegben meg jól jön
.
OTA frissítést én is hiányolom, lassan már 2 hete fent van maga a rom, de most csak ezért semmi kedvem mindent törölni.
A froyo-ról pedig annyit tudni, hogy a szingapúri htc facebook oldalán volt egy (hivatalos) komment, hogy nem lesz amit aztán töröltek így most vagy lesz vagy csak azért törölték, hogy 1-2 hónapig vegyék még az emberek aztán meg jót röhögnek rajtunk...
-
L4mie
veterán
SD kártya DCIM könyvtár.
Csengőhang az zenelejátszóban menü---sett as ringtone.
Vagy korábban valahol le lett írva hova kell másolni, ez inkább csoporthangoknál fontos, meg sms hangoknál.
nem tom jó néhány 100 hozzászólással ezelőtt kérdezem
kereső biztos megtalálja próbáld ki, ha nem megy este előkaparom neked. -
Balinov
titán
udv,
esetleg probalkozz, hogy bemesz az About Phone menube, majd ott a System software updates-> check now-val ellenorizni tudod. Otthon hasznaltam a legendet T-s dominos simmel, 3g nelkul mult het vegen, de mikor visszajottunk es betettem az Ir simet nem pofazott, hogy van uj OTA frissites. Kezzel ra kellett keresni, ugy megtalalta es telepitette.
Navik kozul tudom ajanlani az Ndrive-ot ill a Navigon-t (copilot nem jott be, Igo-t meg meg nem probaltam). Ndrive kezeloprogramja ingyenes, marketrol le tudod tolteni, majd elinditva tudsz 7 napos probaban rengeteg orszag terkepet letolteni (erdekes, par honapja MO-t kulon lehetett a proba/trialhoz kivalasztani, mult heten meg mar csak komplett keleteuropa mappal egyutt). Erdemes a mapokat wifi-n mivel legalabb fel GiB a merete, viszont stabilan gyors sebesseggel jott, nalam 6-800kbyte/sec-cel.
Balinov
-
L4mie
veterán
Wifire írok:
- Én kapcsolgatom, melóhelyen csak nehezen kapom el a 3 fallal és 20-25m-re lévő routert, otthon folyton megy. Power controllal, vagy külön widgettel tudod ugye kapcsolgatni.
Átlag 2 napot bírja, de van hétvége amikor sokat nyomkodom-játszok vele akkor kéri estére a töltőt, de van hogy nem nyúlok hozzá, és 3. nap végén még a zöld alját karcolja az akku szint.Alapból kikapcsolja a WiFi-t ha locked a telefon, és nincs kijelzés, kb 1-2 perc múlva. Otthon szoktam tapsztalni, hogy bekapcsolt wifi, kb 10 percet állt, hozzányúlok, és akkor csatlakozik megint a routerhez.
Fentebb írta valaki, igen van erre külön alkalmazás.
-
L4mie
veterán
a beépített naptár widget tudja ezt a funkciót, legalábbis én azt használom
kis 3 helyes 1 soros widget.
A szinkronizálós kérdésre nem tudok pontos választ adni, szerintem ahol megnyomod, hogy szinkronizáljon ott fog. mármint ha a telefonon, akkor a telefon állapotát fogja hozzáadni a gmailhez, fordítva még nem próbáltam.
Edit:
humm viszont most megnéztem, a minap a dominó jelszavam mentettem el Gmail contactként a gmail en. És benne van a telefonomban -
Snowcat
tag
-
Thunder78
őstag
Speedshopnál érdemes fóliát venni, mert ott állítólag fel is teszik neked és mivel párat már csináltak, nyilván szebb lesz, mintha otthon barkácsolod rá.
Én nem vettem rá fóliát, csak tokot hozzá.
Viszont gondolkozom a fólián, mert az üveg nagyon zsírgyűjtő és a tisztogatástól idővel megkarcolódhat szerintem.
Mindenesetre sima használattól nem karcolódik.Az anyagáról nincs infóm, szerintem mindenki megérti, hogy nem esek neki a konyhakéssel letesztelni
-
Thunder78
őstag
Ezzel a lehalkulós problémával én is találkoztam annak ellenére, hogy a lehalkítós funkció nálam is ki van kapcsolva.
Nekem most is csinálja, de teljesen véletlenszerűen. Nekem akkor kezdte, mikor nem gyári csengőhangot választottam, hanem egy MP3-at (előtte nem volt ez a jelenség).
Viszont amikor levettem rezgést róla, akkor nem csinálta. De mivel így csak 1 napot használtam és rezgéssel is van hogy több napig sem csinálja, ezért nem biztos, hogy ennek köze van hozzá.
Szerintem van egy bud a szoftverben. Gondolom majd egy következő frissítés megoldja. Annyira nem zavar a dolog. -
Tibro5
senior tag
a htc battery widgetet marketen keresztül tudod letölteni, kell hozzá net.
töltsd le a barcode scannert és utána tudsz vonalkóddal telepíteni. -
Tibro5
senior tag
-
L4mie
veterán
jah és rakd ki a power control widgetet
nagyon hasznos tud lenni, viszont ha a fényerőt állítod, akkor kikapcsolja az automatikus fényerőállítást. (ezt bármikor vissza tudod kapcsolni a sounds&display)
Az akkut meg az About phone Battery menüben tudod gyorsan megnézni 10% os leosztások vannak, meg meg tudod nézni, hogy mi használta mennyire az akkudat.Van egy hívóparancs amivel komolyabb infokat tudsz lehívni valami *#*# al kezdődik, többször leírták már, csak nem emlékszem rá
-
Senhi
aktív tag
3G és a GSM közt? Hát ha nem használsz mobilnetet akkor nincs... ha igen akkor pedig kb 10-20x sebesség növekedést tapasztalsz 3G esetén.
%-os kijelzéshez pedig töltsed le a Battery nevű widgetet a htc widgetei közül. (Alapképernyőn hosszan nyomva tartod az ujjad és ott megkeresed) -
Jadro
veterán
Javulni is fog kcisit az akku + nem fog a kijelző 6 órát folyamatosan menni, ebben biztos vagyok.
Nekem ugyan Pulse-om volt, de az első héten napi kétszer töltötem. Aztán később kibírta az egy napot, amikor már nem nyomogattam annyit.
Egyszerűen ezek a kijelzők beleharapnak rendesen az akkuba.
-
HardRic
addikt
Nekem az első nap tűnt csak gyengének a wifi. Azóta mintha összeszedte volna magát, vagy nem tudom. Egyébként nem zavaró, hogy kicsivel gyengébb, mint más készülékek, nekünk az egy emeletes házunkban, az emelet előterében van a router, és csak egy szobában nincs jel, ott is csak akkor, ha be van csukva az ajtó. És hiába, hogy egy csíkkal kevesebbet mutat, a sebessége nagyon jó, nem vettem észre romlást a távolság növelésével.
Ja és nagyon jól érzékel a környezetben minden wifit, az utcán már kitapasztaltam, hogy melyik háznál milyen van. A leggyengébbekre nem csatlakozik fel, de nem is baj, mert az más telefonomnál telefonomnál is folyton leszakadt. -
L4mie
veterán
Hát én pont azért vettem Legendet, mert sokkal jobban tetszett a méret-anyagminőség arány.
Igaz a Desire meg a sebességével nyűgözött le, de aztán belegondoltam,
hogy ember nekem telefon kell ami okos, használható, stapabíró, és szolidan jól néz ki.
DE! Nézzd meg mind2-t mindenképpen mielőtt döntesz
Nekem a Legend szerelem volt első látásra. -
Thunder78
őstag
Én sem bántam meg a Legend-et. Szintén gondolkodtam a Desin, de a nagyobb felbontású kijelző ugye nagyobb teljesítményt és több memóriát is eszik. Szóval olyan óriási sebességkülönbség szerintem nincs.
Viszont a Legend anyaghasználata és minőségérzete önmagáért beszél.
A térerőproblémát nem tapasztaltam, a Wi-Fi-m is mindenhol jó. Ahol a laptopomnak van ott a telónak is, és ahol a laptopom sem talál ott a telóm se. Nem éreztem nagy különbséget, talán a laptopnak 1m-rel előbb megvan a jel. Ez mondjuk olyan 0,5% különbség a vételi erőben ... szerintem nem észrevehető.
A 3G is jól működik rajta, bár elég keveset használtam még, de eddig nincs panasz.
Beszédminőségre pedig eddig ez a legjobb telefonom, és ezt már a másik oldalon is észrevették.Persze a Desi is jó, de én továbbra sem bántam meg a Legendet és ha újra vásárolnék, most is ezt emelném le a polcról.
-
MuzX
tag
Nekem jó lenne a Legend, ha nem szívtam volna vele annyit. Lehet, hogy épp én fogtam ki egy hibásat, de azért úgy tűnik, a vételi gyengeségei valamennyire tipushibának vehetők, a konstrukcióból fakadóan, mivel pont ott van az antenna, ahol megfogod, és a monoblokk fém ház meg eléggé árnyékol amúgy is.
-
animoo
senior tag
A sebesseges dumaknak ne higgy. minimalis a kulonbseg, a bongeszo is csodasan fut, orom ezzel is netezni. max ha jatszani akarsz, akkor erdemes elgondolkodni a Desin, ha amugy jobban tetszik a Legend, vedd azt, nem fogsz csalodni a sebessegben sem. wifit passzolom, muternak (ove a legend) is van mobilnetje.
-
HardRic
addikt
A wifi az egyemeletes hazunkban jo, mindenhol hasznalhato. A telefonhalozattal sem volt gondom csak akkor gyenge, ha leveszem a hatlapot, ami antennahosszabbitaskent szolgal. Az mas kerdes, hogy a mobilnet hogy megy rajta. Karmanak ha jol tevedek nem volt tul jo. Mivel nekem nincs, igy nem is panaszkodhatok ra. Mondom, az osszkep ott tart, hogy meg mindig megvennem...
Orulnek, ha lenne meg valaki a Legend klubban, de az nem tetszene, ha valamelyik fícsörben csalodnal. -
HardRic
addikt
Nekem egyenileg jobb a Legend. Kinezetre jobban tetszik, keparany jobban tetszik, ara jobban tetszik. Ezek mind szubjektiv dolgok, objektiven erdemes a Dezit valasztani. Ha meg egyszer kene valasztanom megint a Lego lenne, tanulo letemre 15-20ezer forint sok penz, nagyon sokaig sporoltam ra (es most a dezi kaphato az ő korabbi araert a speedshopban).
Dönts szived szerint, azt vedd ami tetszik. Nem mindig a legjobbat erdemes venni, egy honap mulva ugyis mindig kijon egy meg jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest