Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istv@n
aktív tag
Míg nem volt vodafone-os repeater az irodában a "nem fogadott hívás - sms"-ből kb 3at kaptam naponta, úgy hogy a telefon bekapcsolva ott volt az asztalomon. (akkor még nem a legend) De mióta megjavult a térerő, egyszer sem jelentkezett... Szóval szolgáltató. (vagyis inkább térerő)
-
dadu7
tag
Nektek csinált már olyat, hogy nem jön meg az sms és a hívásokról is nemfogadott sms értesítést kapok miközben be van kapcsolva a telefon, annyi, hogy marketről szedtem le egy nagyobb játékot, de e nélkül is előfordult már.. szerintetek ez készülék vagy szolgáltató probléma? vodás vagyok amugy, szoftver 1.31.405.5
-
L4mie
veterán
Nektek csinált már olyant, hogy vígan hallgatjátok a rádiót, jön egy sms és fogja magát a telefon rádió OFF, és bebootol??!! LÁÁL, barátnőmnek csinál hasonlókat a Spica 2.1-el, de ez még nem csinált ilyent.
Ráadásul reggel nem indult el a rádió, ki-be kapcs segített rajta. -
brownus
veterán
jaja, minimal, és a 2.2 sokkal gyorsabb lesz, ezt mondják...
egy hüje kérdésem lenne: vettem egy nokia microUSB kábelt, de mintha lassabban töltene ezzel a kábellel mint az eredeti htc kábellal. (a pc-re van rádugva)
de a kábel az kábel, nem? sztem nincs különbség közöttük -
brownus
veterán
egy összesítő a top 20 készülékről szerintük
->
20 best mobile phones in the world today -
sgery
őstag
nekem amúgy a most cserélt kijelzőn szintén barnás alacsony fényerőn az igazából fekete szín.. szóval ha cserélik akkor is ugyan arra fogják..
-
HardRic
addikt
válasz
HardRic
üzenetére
Á, tudom már mi a baj pontosan. A kék. Képszerkesztőben lejjebb tekerten az RGB izében a kék színeket, és ugyanazt kaptam, amit a legenden látok (a kép egyébként az időjárás progi screenshotja). Fogtam a képet, és feltekertem a kéket annyival, mint amennyivel le kellett tekerni, ráraktam a telóra, és láss csodát, olyan lett mint a monitoron.
-
HardRic
addikt
Hm... lehet, hogy a kijelzőmmel csak kalibrációs probléma van. Ha egy szürke képet jelenítek meg a Legend és a laptop kijelzőjén, akkor a legenden sárgás-barnás ugye. De ha meg lefényképezem a Legó kamerájával a monitort, akkor azon a képen már megközelíti egymást a két szín. Szóval lehet, hogy csak lejjebb kéne tekerni a meleg színhőmérsékletből és már jobb lenne.
-
HardRic
addikt
Lalll légyszi, amint lehet fotózd le az újabb és a régebbi Legendet (úgy fényerőt levéve, meg fél fényerőnél), mert azok nélkül nem írnék az e-care-nek, mert simán elhajtanak. Köszönöm előre is.
-
sgery
őstag
sajnos csak angol ügyfélszolgálat van htc-nél, magyar kirendeltség nincs.
bár 5-ös lett az angol érettségim, azért elég csúnyán írok
valaki megfogalmazná nekem kerek történetben az esetemet?
Tehát hogy leesett, eltört a tft, hivatalos szervízbe vittem a készülék árának 1/3-áért csinálták meg és ugrott a gari és a kijelzőre is csak 3hónapot adtak stb stb.. és hogy ez milyen felháborító dolog..
Előre is köszönöm
-
dkt
csendes tag
válasz
cafatmaister
üzenetére
Settings - About Phone - Software Information

-
cafatmaister
csendes tag
megtudna valaki mondani,hogy hogyan tudom megnezni azt,hogy milyen szoftver van rajta jelenleg?

-
Lall
veterán
Két barátomat is rábeszéltem, hogy vegyen Legendet, mondván ez a "világ legjobb telefonja" + egyéb villogások és marketingmaszlag. Mindkettő műszaki analfabéta megragadtak a Nokia 6500-nál, de azt sem igazán tudták kezelni. Egész nap hívogatnak! Jól kibasztam magammal!
Peter Chou ezért tömögethetné a kis zsebemet, mert ezek szerint hihetetlen marketing dumám van, ami mellé még Help Desk szolgáltatást is nyújtok.Kedves Chou úr!
Ha olvassa soraim kérem regisztráljon és keressen meg privátban!
-
dadu7
tag
Egyzerű kérdés, hogy tudom kilőni a t9et?

-
Istv@n
aktív tag
Hello!
Technikai kérdés: Hogyan lehet azt kideríteni, hogy miért villog a zöld led a telefonon? Nem volt nem fogadott hívásom, sms sem, naptárbejegyzés ugyan van, de csak délutánra, mégis villog... Érdekes....
Kontakt fotóhoz: ugye kiválasztod az edit contact menüpontot először? (Én alapból csak a fénykép helyére nyomtam először és nem csinált semmit, utána észrevettem, hogy az edit contact kimaradt!)
-
karesz13
csendes tag
amúgy nem lehet,hogy vmi beéllítási probléma?

-
karesz13
csendes tag
Üdv!
Valaki megmondaná,hogy tudok a telefonkönyvben lévő nevekhez képet csatolni.Előre is köszi!

-
L4mie
veterán
Hát srácok 3.0 ánk úgy tűnik nem lesz.

Bár szerintem ez médiafogás a googletol, meg megnézi mennyire indul meg a winehegy a régebbi tulajoktól.
Bár nemtom engem annyira nem vág földhöz a dolog, főleg, hogy így előre szólnak. 2.2-t várom, és ki is akadnék nem kapnánk meg ^^ -
Takashi
aktív tag
Idézet:
7. A JELEN KORLÁTOZOTT GARANCIA ÉRVÉNYÉT VESZTI, HA A
MEGHIBÁSODÁST A KÖVETKEZŐK BÁRMELYIKE OKOZZA, ILLETVE A
MEGHIBÁSODÁS A KÖVETKEZŐK VALAMELYIKÉVEL JÁR:a) a Termék sorozatszáma, a tartozék dátumjelzése, IMEI-száma,
vízjelzője vagy garanciazárjegye el lett távolítva, törölve lett,
megsérült, meg lett változtatva vagy olvashatatlan lett; vagyb) a Termék normál avulásából, elfáradásából fakadó
meghibásodás; vagyc) a felhasználói kézikönyv útmutatásaitól eltérő használat;
durva kezelés; nedvességnek, izzadságnak vagy szélsőséges
hőmérsékleti vagy környezeti körülményeknek, illetve ezen
körülmények gyors változásának való kitétel; korrózió; oxidáció;
jogosulatlan módosítások vagy csatlakoztatások; jogosulatlan
felnyitás vagy javítás; oda nem illő alkatrésszel végzett javítás;
baleset; természeti hatás; a HTC által nem befolyásolható egyéb
körülmények (ideértve többek között, de nem kizárólagosan
a kopó-fogyó részek hibáit), hacsak nem anyag- vagy
megmunkálási hiba okozza a meghibásodást.A Korlátozott
garancia nem vonatkozik a Termék felületének fizikai sérüléseire,
ideértve többek között, de nem kizárólagosan az LCD kijelző és a
kamera objektívjének karcolásait...Ezt be fogják idézni, és ennyi...

-
HardRic
addikt
válasz
Takashi
üzenetére
Ez az, hogy a csengőhang nem azon a hengerőn szólal meg híváskor mint amit te beállítottál, hanem halkabban, és tompább hangon. Ez akkor normális, hogyha a beállításokban be van pipálva, hogy halkuljon kézbevétel után, vagy vmi ilyesmi, de anélkül is vígan csinálja véletlenszerűen.
Nekem kb. 5 bejövő hívásból egyszer fordul elő. Gyári csangőhanggal is próbáltam, úgy is jelen van. 3G-re meg nem rakom, nincs mobilnetem, minek lógjon azon. Úgyis ritkán telefonálok. -
dkt
csendes tag
Megvan! Összeállt a kép...
Na szóval áttettem 3G-ről EDGE-re, működik is minden, tényleg lassabban merül, viszont előjött a csengőhang-lehalkulós bug. És valóban összefügg a kettő; az xdadevelopers fórumán egy külön topic foglalkozik a témával, ők ugyanerre az eredményre jutottak. Állítólag az új minifrissítés már megoldja.
Tehát vagy EDGE, hosszabb üzemidő és hibás csegetés, vagy 3G, gyorsan merülő akksi és jó csengőhang. Köztes megoldás egyelőre nincs. Hmmm...
Takashi-Geller fórumtárs! Nálad EDGE használatakor nincs csengetés-lehalkulás probléma? Bár Te amilyen földönkívüli vagy, biztosan ebből is kimaradtál

-
-
sgery
őstag
na, elhoztam a tellót a szervízből, kicserélték a teljes kijelzőt, plexit, érintőt meg tft-t úgy ahogy van. a régi brando fólia is eltávozott, de mivel úgyis tokban van mindig, nem költök még erre is, elég volt ez a 38e ft...
a gari ugrott, a kijelzőre vállalnak kemény 3hónap garanciát.
esetleg írjak htc-nek, hogy ez így normális-e, hogy fizetek egy valag pénzt, a gari ugrik és a kijelzőre is csak 3hónapot adnak?... -
dkt
csendes tag
válasz
Studi22
üzenetére
Akkor talán mégiscsak a GPS a hunyó a dologban...?
Nem baj, nemsokára itt a Froyo (?), ezt már fél lábon is (+ task killer+APNDroid+stb.) is kihúzzuk.Ma -hoszú idő után először- ismét elkezdte a két-csengetés-után-lehalkulok játékot
Pedig már régen nem csinálta, azt hittem, legalább ez kipipálható már, de nem. Állítólag a már terjengő (de még nem OTA) frissítés erre is orvosság, de hát mikor jön már végre? Azt azért nem értem, hogy egy már kész hivatalos frissítés OTA eljuttatása a felhasználókig miért tart ilyen rohadt sokáig?? Rootolni meg nem merek, legalábbis egyelőre.Próbálgatom a 3G helyett az EDGE-t használni, kíváncsi vagyok, milyen hatása van a teljesítményre és az üzemidőre. Mert ha mondjuk kapok ezáltal egy plusz napot, akkor lehet hogy beáldozom a sebességet, amikor nem netezek, csak adatszinkronizálás kell. Közületek végzett már valaki öszehasonlítást e téren?
A topic felélénkülésének én is örülök
-
Studi22
aktív tag
Nekem hasonlót mindig a IGO-nál csinál amint belépek a progiba automatikusan fellép 3G-n a mobil netre és uttána mobil net lehetőség szürke pipa berakva plusz connected és nem lehet sehogy off-ra tenni csak sof reset-el
Pedig a pipát kivettem a hely meghatározásnál hogy csak gps-t használjon helymeghatározáshoz cella infot ne.Viszont igo-ban meg nem találtam hasonló megoldást.
A másik meg a skyfire böngésző-ben meg csatlakozik a gps-hez viszont az automatán le is kapcsol kb 30 sec után... -
brownus
veterán
válasz
cafatmaister
üzenetére
telepíts fel egy task managert, amivel be lehet állítani auto task killert is. ha stand by-ba áll a legend akkor lelövi az általad bepipált programokat. sokat számít!
-
L4mie
veterán
vagy csak simán kapcsold ki addig a nem wifis neteket. Én alapból így használom, csak wifivel mehet fel a netre, még egy forintot se fizettem mobilos netért
(egyszer én is benyaltam, még Nokián, azt hittem fennvagyok Wifi-n és elkezdtem youtube-ot nézni, 1 videó volt 4000-6000 között valahol, dominóm van) -
Tibro5
senior tag
szerezz be apndroid alkalmazást, ha azt kikapcsolod fizikailag nem tud felmenni mobilnetre, mert átírja az apn adatait. 3gwatchdog alkalmazással együtt még azt is be tudod lőni, hogy ha eléred a havi forgalom korlátot, akkor automatikusan letiltja az apn-t és csak következő hónapban indítja újra.
-
Lall
veterán
-
dkt
csendes tag
válasz
Takashi
üzenetére
Valóban érdemes kikapcsolni a 3G-t, jelentős megtakarítást hoz az EDGE? Ha így van, én is átteszem, amikor netezek, elég akkor visszakapcsolni 3G-re... Nem tudtam, hogy ez is ennyit számít. Így van?
A hétvégén volt egy érdekes jelenség (bug?). Hiába kapcsoltam ki az adatforgalmat a widget-jével, pár másodperc után visszaugrott. Azt hittem, valami progi használja, kilőttem mind, semmi változás. Ja, és a folyamatos háttérszinkronizálás (background sync) sem volt bekapcsolva. És mégis... A végén telefon kikapcs-bekapcs, azóta nem jelentkezett a jelenség. Előtte a GoogleMaps-ot használtam, esetleg az kavarhatott be valamit? Ötlet?
Az egész csak azért aggaszt, mert mi van, ha a külföldi nyaralás alatt történik ugyanez, és kapok egy horror számlát, mert a telefonom a tudtom nélkül önállósította magát? (Kicsit off: két hete az egyik munkatársam Nokiája generált ugyanígy egy 58ezer Ft-os számlát 6 nap alatt. Részletes számlával kiderült, hogy a drága 5 másodpercenként!! próbált csatlakozni a netre. A tulaj írt egy kérvényt a nyilvánvaló telefonhibára hivatkozva és elengedték a számláját, de addig is volt pár álmatlan éjszakája...) -
Takashi
aktív tag
"Nem Pakson laksz véletlenül, hogy egy kis kóbor atomenergia is besegít?"
Nem, jó pár km-re.
Ráadásul nem ritka, hogy a térerő 3-4 között ingadozik (a furcsa antennamegoldás miatt gondolom)."Ha a 3G és a WiFi is ki van kapcsolva, akkor hogy szinkronizál?"
Nagyon egyszerű, EDGE-et használ. Folyamatosan fent van a 3G felirat helyén az E, alatta pedig a fel-le nyilacska. Szinkronizásához bőven elég az a sebesség, nem kell a 3G. Ha nálad így nem megy, akkor beállításbeli gond lesz.
Nem mondom, hogy rengeteget nyüstölöm a telót (az csak az első napokban volt
), de azt tudni kell, hogy nálam minden telefon valahogy tovább bírta, mint az átlag, nem tudom, miért. Szvsz annyi a "titka", hogy nem kapcsolgatom mindig, csak telefonáláskor, meg 1-2 óránként friss hírekért, levelekért. -
Istv@n
aktív tag
válasz
cafatmaister
üzenetére
Hello!
ilyen gyors lemerülés lehet valamilyen program miatt is.
Nekem kb ilyen ütemben merült, amikor a névnapok nevű program widgetje ki volt téve az asztalra. -
cafatmaister
csendes tag
Esetleg lehet attol h a telo egesz nap kocsiban van,viszonylag meleg helyen,befolyasolhatja ez annyira?
A battery widget altalaban 34-38 kozotti celsius fokot mutat. -
Lall
veterán
-
dkt
csendes tag
válasz
Takashi
üzenetére
Azannya! 6-7 napot megy úgy, hogy még mail, facebook és weather is befigyel időnként? Ez szerintem világcsúcs. Nem Pakson laksz véletlenül, hogy egy kis kóbor atomenergia is besegít?

Ha a 3G és a WiFi is ki van kapcsolva, akkor hogy szinkronizál? Én ha ilyenkor rányomok a Sync-re, kiírja, hogy "Connection failed". Szóval nekem be kell kapcsolni vagy a 3G, vagy a WiFi adatforgalmat, hogy működjön a dolog. Vagy lehet, hogy nem jól állítottam be valamit, és nem is kellene?
Az enyém átlagos használattal (relatív, tudom) max két napot bír, de sokszor naponta töltöm, mert estére bőven 50% alá esik az aksi töltöttsége.T.
-
HardRic
addikt
-
HardRic
addikt
Caf...: Újonnan hamar lemerül, nekem is ez volt, pár nap és beáll normálisra.
Takashi: Csinálsz te egyáltalán valamit a telefonnal? Mert irreális ez a 6 nap. Van, hogy nekem elmegy két napot, ha keveset netezek, de semmi több. -
Takashi
aktív tag
válasz
cafatmaister
üzenetére
Ez elég gáz! Nálam éjjel-nappal be van kapcsolva (3G, GPS, WiFi, BT kikapcsolva), napi 5-10 perc telefon, maileket óránként, Facebook-ot 2 óránként, időjárást 3 óránként frissíti automatikusan, és így bír ki 6-7 napot.
Mondjuk nálam a Touch HD anno 11 napot is ment... -
cafatmaister
csendes tag
masfel hete van Legend-em,minden ejjel tolton,reggel 6kor leveszem rola,kb 10perc nyomkodas utan 3g kikapcs,keszulek nincs hasznalva.... delelott 10-11re a toltes 87%-on.nemertem,ez igy nagyon keves,aztan napkozben 10perc duma,20-30perc net,de este 6ra mar csak 10-12%.... van ilyen?

-
Thunder78
őstag
Sajnos a műszaki cikkeknél az a helyzet, hogy ha olyan behatás ér egy terméket, amitől valamije törik neki, akkor az egész készülék el szokta veszteni a garanciáját, mivel nem lehet tudni, hogy az a behatás nem rontott-e el még valamit, ami most nem derül ki.
Pl most kicserélik a kijelzőt, amit ki is fizetsz, aztán meg előjön valami másik hiba, ami szintén visszavezethető egy leejtésre, de mivel garis, a gyártónak ki kéne cserélni, holott a telefon maga nem volt hibás, hanem az ejtéstől lett baja.
Na az ilyen esetek elkerülése végett szokták azt mondani, hogy fizikai behatás után ugrik a gari akkor is, ha szakszervizbe csináltatod meg.
Persze lehet hogy márkája válogatja, de szerintem kevesen vállalnák ezt be még garanciálisnak. -
Takashi
aktív tag
“We are working hard with our partners to update the HTC Sense experience on Froyo and distribute it to our customers as fast as possible. We expect to release updates for several of our 2010 models including Desire, Legend and Wildfire beginning in Q3″ HTC
Forrás: [link] (mai hír)
Reménykedjünk tovább.

-
sgery
őstag
de tényleg. esküszöm nem tudom magam túltenni rajta én sem. ez több mint egy fél minimálbér..
Kerestem más szervízt, aki pl. htc telefonokat szervizel, de még neki sincs kijelzője hozzá.
Szóval vagy a hivatalos szervíz vagy ebay-ről 100dolcsiért kijelző, és valahogy szétszed. csak épp nem található dok. hogy hogyan is szedd szét. Mert ugye ezt nem olyan könnyű kinyitni.. :/ami még érdekes, hogy azt mondta a csóka, hogy a gari is ugrott. mondtam, hogy nem igazán értem, azért vittem hozzájuk, hogy megmaradjon.. fura
-
sgery
őstag
hívtak szervízből, hogy kicsit feljebb kúszott az ár, 38300Ft a kijelző csere. Happy van ...
-
Lall
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
Régebben említetted, hogy mikor elhalványul a kijelző (alvó módba váltás), akkor ilyen fosbarna színű lesz. Nekem is ugyan ez a bajom volt. Beszereztem egy másik Legendet és összehasonlítva a kettőt az új Legend-nek sokkal szebb a kijelzője és nem barnul be mikor a fényerő csökken. Ugy látszik az első szériánál "hibás" volt.
-
drpele
senior tag
Nincs valakinek infója a 2.03.405.3-as OTA updateről?
Idehaza már volt akinek "megjelent" mint letölthető frissítés? -
L4mie
veterán
-
Takashi
aktív tag
"I've got confirmed as well by the European customer service by an E-mail that a 2.2 upgrade will be available for the Legend in a month. :-) I'm counting back too everyday."
Forrás: [link]
Basszus, remélem IGAZA LESZ!
Mellesleg norvég létére elég megyaros neve van.
-
sgery
őstag
semmi baja nem lett az egész telefonnak, csak a kijelző repedt meg.
én nagyon vigyázok rá, mindig tokban van, egy karc nincs rajta, most épp tettem el a tokjába és kicsúszott a kezemből. véletlenek mindig vannak.. :/csak a kijelző 35e, ebben nincs érintés érzékelő csere meg ilyenek.
néztem e-bay-en, 100dolcsiért lehet kapni kijelzőt hozzá, rendelni kéne, és akkor már csak 20e lenne a csere...amúgy iphone-ra nem kerül ennyibe egy kijelző csere, ott "csak" 30e ft, vagy még annyi se volt azt hiszem a szervízben..
-
sgery
őstag
no, bevittem a szervízbe, 35e ft-ba fáj a kijelző csere.
szerintem elég drága, ennyiért már jó kis telefonokat lehet venni..De hát sajnos ez van..

-
SiZo
tag
válasz
csuka11
üzenetére
Névjegykártya ügyben:
állítólag nem működik desiren se, legenden se. MMSben kell küldeni, fogadni, akkor jó.
problémára megoldás: a vcard -os üzenetre nyomsz egy forward -ot, és akkor bejön a vcard "kódja" ebből ki lehet szedegetni a nevet számot... favágómódszer, ezvan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Peter Chou ezért tömögethetné a kis zsebemet, mert ezek szerint hihetetlen marketing dumám van, ami mellé még Help Desk szolgáltatást is nyújtok.

Pedig már régen nem csinálta, azt hittem, legalább ez kipipálható már, de nem. Állítólag a már terjengő (de még nem OTA) frissítés erre is orvosság, de hát mikor jön már végre? Azt azért nem értem, hogy egy már kész hivatalos frissítés OTA eljuttatása a felhasználókig miért tart ilyen rohadt sokáig?? Rootolni meg nem merek, legalábbis egyelőre.

ennyiért más kocsit vesz