- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
delbarta
senior tag
válasz
delbarta #24043 üzenetére
Most "HTC Bootloader"-ként látszódik a Windows eszközkezelőben és egy fekete háttére htc feliratom van a képernyőn. Ha kihúzom az usb-ből, akkor a fehér képernyőn a szokásos 6 soros zöld szöveg, viszont utána semmi más csak egy narancssárga színnel kiemelt RUU szöveg.
-
dombila
őstag
válasz
delbarta #24035 üzenetére
Ezen a linken hasonló hibáról írnak: RUU hiba - bár kicsit később lép fel a folyamatban - újraindításkor.
Itt az a megoldás, hogy a hiba megjelenésekor kábel ki a telefonból, kábel vissza - eközben az RUU fut - és újra megpróbálni.
Esetleg segíthet...
Ja, az RUU-t adminisztrátorként futtatod?
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
delbarta #22369 üzenetére
Igen vmi ilyesmire gondolok. Nekem az a bajom Desire HD-n,hogy zavar, hogy az egeret úgy tudom csak használni, hogy kb 1cm-el az újjam mellett van. Viszont láttam, hogy be lehet állítani az optikai egeret/trackball-t, hogy használja a távoli asztalon és így kulturátabban lehet remote dektop-on dolgozni. Pl optikai egrrél rámegyek a startra, benyomom és voala start menü. Jelenleg körülményes ez a párhuzamos újjas megoldás a Desire HD-n, hisz nincs optikai egerre.
Tudom, hogy vannak alkalmazások, amikkel virtuális egérként használhatjuk a telót wifi-n, de nem erre gondolok.
Másik tapasztalatom, hogy a szöveg javításához is hasznos lehet az optikai egér, körülményes újjal odanavigálni, még 4,3 kijelzőn is.
-
Sentinel80
aktív tag
válasz
delbarta #22354 üzenetére
Ez egy érdekes szituáció
nekem desire hd-m van. Viszont azon gondolkodok, hogy lehet praktikusabb lenne a kisebb kiadás. 2 nagy gondom van vele, a kijelző szerintem nagyon rossz, már kisebb szögben is nagyon fakó, másrészt nagyon nehéz, no nem úgy, hogy nem bírom tartani, de hosszabb olvasás esetén már zavaró.
Nagyon gyakran használok távoli asztalt és láttam, hogy a kis desire-nek van optikai egere és láttam ebben a progiban, hogy tudja kezelni. Így ha csatlakozok remote desktop-al a pc-re, akkor lehet, hogy az optikai egér áldás, hisz jelenleg úgy oldja meg a progi, hogy az érintéstől kb 1 cm-re van az egér kurzor és ,,párhuzamosan" mozog az érintéssel. Arra v agyok kiváncsi, hogy használható-e teljes értékű egérként a távoli asztalon.
Másik kérdésem a távoli asztal/ optikai egér használat mellett, hogy rakott-e vki fel már desire hd rom ot sima desire-re? arra lennék kiváncsi, hogy tökéletesen megy-e a kisebb verzión és pl olyan dolog megvan-e oldva, hogy a hw/telefon típus is át van-e írva desire hd-ről sima desire-re?
-
siofok
őstag
válasz
delbarta #21347 üzenetére
azt már kibogoztam google forditó segítségével,hogy 2.0.0 és régebbi amonra alatt nemmegy a nandroid.
"Nandroid backup isn't working with 2.0.0 or older Versions of Amon Ra. There is a newer Version available in this post. Clockwork does also work. Thanks melethron for that info. *New"
ha jól értelmeztem persze
lehet felteszem a clockworkmod-ot.Recovery frissítésre van annál egyszerübb mód,minthogy felteszem a gyári ruu-t,és ujra rootolom?Nem s-off-os a telló. -
-
batabe
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz
delbarta #20228 üzenetére
Arra figyelj, h nehogy egy fake kártyát fogj ki, ha nem boltba veszed (bár pár éve adtak el nekem fake kártyát boltban is).
Pl: kingstonnak 32esből csak class4és10ese van, 6ost nem árul, így az tuti fake.
Pár napja "kergetettem" ki hardverapróról egy ilyen árust.Én pl eléggé parázok, h a 32es kártya (class4), amit rendeltem (majdnem egy hónapja, de remélhetőleg ezen a héten már megjön) fake, de szerencsére "tárhely garanciával" vettem, pedig nem sokan hajlandóak adni azt hozzá a privát eladók közül (ebből is látszik, h fake).
Amint megjön az enyém, megy is rá rögtön 30gigányi hasznod adatot és megpróbálom visszaolvasni -
-
dombila
őstag
válasz
delbarta #19540 üzenetére
PZoley HD-ROM v2.0-ban szó nélkül működik a gyári (HTC_IME - nem nyilas) billentyűzet és a User Dictionary is! Az 1.2-ben, ha javítani szerettem volna a szótárban, akkor azonnal FC-t dobott, de a 2.0-ban simán megy
Csak érdekességként említem, mert úgyis megy helyette a Smart Keyboard
-
prezson
tag
válasz
delbarta #19540 üzenetére
Ha már szóba került a billentyűzet: alapból jó szótár van a romban, jól javít, jól lehet használni fórumokba, internetre, levélírásnál. Viszont ti mit csináltok, ha SMS-t kell írni? 70 karakter fér csak bele ékezetekkel (szótár használatával)
És nagyon bonyolult 1 sms erejéig kikapcsolni a szótárat, majd vissza. Próbálgattam sok billentyűzetet, de egyikben sem lehetett 1 gombnyomással kikapcsolni, mint pl windows mobileon a touchpal esetében.
-
-
siofok
őstag
válasz
delbarta #18893 üzenetére
de az ám!!Bevallom őszintén,én eddig akármilyen hd romot próbáltam,igazán nagy különbséget nemvettem észer köztük sebességben.Mindegyik akadt 1 picit,nah de valami félelmetesen hasít!!
Igaz reggel még egyszer vmitől beakadt a proci 100%-on,reboot-ot csináltam,és azóta eddig még nemcsinálta ujra.ÉS ennél vajon ha kivesszük az sd kártyát,akkor mi történik??
-
sippet
senior tag
válasz
delbarta #15364 üzenetére
"Van benne egy jópofa kis módosítás is, automatikus fényerő beállításnál a minimum érték lejjebb van, mint a többi romnak amit eddig használtam. Így sötétben kisebb a fényereje ezért az akkut sem terheli annyira és a szemnek is jobb."
a topicot olvasva már-már régivágásúnak érzem magam, de én többek között pont emiatt használok cyanogenmod alapú romot (defrost). abban ugyanis lehet állítani saját kezűleg, hogy működjön a szenzor, külön-külön beállíthatsz neki szinteket, és az egyes szintekhez is hozzárendelhetsz értékeket, sőt még a gombok háttérvilágítása is külön állítható. eszméletlen hasznos. az enyém most így néz ki, direkt nagyon alacsonyra vannak húzva az értékek, ráadásul kevés szintet is állítottam be, de nem aksi spórolási megfontolásokból, hanem mert szimplán utálom, amikor kiégeti a szememet a képernyő, meg azt is, amikor két fokot eldöntve egyből változtatja a fényerőt. ha meg direkt napfényt kap (legalsó sor), akkor egyből megy fel 100%-ra (255 a legnagyobb érték).
van egyébként egy nagyon jó kis program a marketban, bár lehet, hogy már sokan ismeritek, a camera 360. az ingyenes verzió is gyakorlatilag fullos, csak kilépéskor rádreklamál, hogy vedd meg, de az meg ugye kit érdekel. alapból nagyon szép a kezelőfelülete, de a legjobb feature, ami a desire-szintű kameránál extra hasznos, hogy tud automatikusan, egyből a kép készítését követően mindenféle effektet húzni a fotóra, ami hihetetlenül sokat dob a minőségen. végigpróbálgattam, és legjobban a hdr light effekt működik, simán be lehet állítani alapértelmezettre is, eszméletlen, hogy mennyivel szebbek így a képek. persze, ez nem teljesen a valóság, kicsit tuningoltabb, szóval fényképész-lelkületűek biztos nyivákolnának miatta, de a desire által készített matt, "kimosott" képeknél sokkal szebbek így a fotók. mindezt max felbontásban, tehát 5 mpx-en is simán, az eredetihez képest is tökéletes minőségben megoldja, nem mossa el a kontúrokat, tartja szépen az élességet, ahogy kell
ráadásul be lehet állítani, hogy az eredeti képet és az effektezettet is tartsa meg, tehát ha túlzásba viszi a színezést, akkor is meg lesz az eredeti fotó, nem vesznek pocsékba a megörökíteni vágyott pillanatok.
ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, csináltam néhány fotót, amiken meg lehet nézni, hogy mit is csinál pontosan a program.
-
pzoley
őstag
válasz
delbarta #15243 üzenetére
Akkor egy kis elmélet : minél kevesebb program fut a háttérben, annál gyorsabban fut a program az előtérben.Ha kigyomlálom úgy ahogy én szoktam használni, akkor jönnek az üzenetek, hogy ez sincs benne, az sincs benne. Megcsináltam fullosra, most meg az a baj, hogy lassabb.Minden ugyan az benne, a kernel is, de sokkal több program települ automatikusan, tehát azok is használják néha, néha a memóriát, és a procot is.Szedd ki azokat a programokat amiket nem használsz, és akkor gyorsabb lesz !!
De fent van már a v1.2c verzió, az V1.1-es kernellel !! -
pzoley
őstag
válasz
delbarta #14996 üzenetére
Igen az a legegyszerűbb ha megnézed az eredetit.Csak azt nem értem, ha látod hogy mi van benne, akkor azt is "látod", hogy mi hiányzik. Nem ? Ha neked kell a Facebook és abc sorrendben van a lista, akkor egyszerű megnézni.Ettől egyszerűbbet nem tudok.Egy a lényeg, hagyd meg a directory struktúrát. Az app-pokat ami esetleg nem kell a systemből, azt töröld ki, és tedd be helyette ami kell.
Hidd el az sem lenne egyszerűbb ha azokat kéne kitörölnöd, ami nem kell !!! -
siofok
őstag
válasz
delbarta #14895 üzenetére
Nekem eddig ez a baadnwz rom amit linkeltél ez jött be,meg az rcmixhd0.14.
Viszont az elsővel az lenne a kérdésem,hogy az alkalmazáskezelő->letöltés listában szerepel most 1 csomó olyan gyári dolog,amit másik romoknál nemlehetett ottt látni.(mert gyárilag a romban voltak.)flickr,twetter,stb.És most így aktív is ezeknél az appoknál a törlés gomb!!Akkor elvileg nyugodtam törölhetem is végre,onnan,amikre nincs szükségem??? -
Zirowe
nagyúr
válasz
delbarta #14895 üzenetére
Én ezt az appbrain-el írtam felül: szépen sync-eltem az előző romomban az app listát, felraktam ezt a hd romot, flash után kb az egész alkalmazásoknak szánt tárhely üres volt, leszedtem az appbrain-t, elindított az sync-et és már csak a programot telepítését kellett okéznom, ami maguktól váltották egymást
Ritka kényelmes tud lenni, főleg, hogy csomó appra alapból nem emlékeznék -
james008bond
őstag
válasz
delbarta #14887 üzenetére
Ennél a ROM-nál, ha jól értem, az a lényeg, hogy maga a rom a belső memóriából fut és nem az sd-ről? Mert a Quick System Info szerint a belső memóriám kb 137 MB volt és ahogy települnek vissza ( automatikusan, nem tudom ezt hogy lehetne megakadályozni ??? ) egyre fogy. Akkor most ezzel elvesztettem a data2sd lehetőséget? Viszont sd kari nélkül is menne a teló?
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
delbarta #14812 üzenetére
Az kimaradt a leírásból, hogy ha egyes dolgokat megváltoztatsz, akkor kell nyomni egy kill keyboardot, de kb mindegyik ilyen opciónál oda van írva
Akinek meg már eleve fent van a romjában a htc_ime mod, az csak másolja át a settings file-t.
A nagy pötyögés igazából csak az furcsa és ékezetes karakterek és a helyettesítő karakterek beírása volt, szóval mindenkinek megspóroltam ezzel vagy fél órátA legnagyobb bajom viszont az, hogy külön helyettesítést írtam be az ékezetes nagybetűkre is, mivel azok is 70re csökkentik a karakterszámokat, akkor is, ha jó fele dőlnek, de nem használja a bill, mert a kisbetűs beállítást érvényesíti arra is.
De túl lehet élniÉs ezzel realizálódott egy régi próblémám, amit még a fórum indulásakor vetettem fel
Trackpad unlock: kiszedtem a zip-ből az apk-t, adb-n keresztül töröltem a telefonon lévőt és telepítettem a zip-ét, és nekem már megy is
-
racerx
őstag
válasz
delbarta #14785 üzenetére
Hmm akkor asszem majd én is megnézem, ui én se szeretem agyonb..ni a sd-t, meg aztán ugye lassab is mind a nand, rádásul a biztonság se utolsó szempont, ui nagyon megszopnám ha egész napos meló közben, nem tudnék telefonálni vmi sd-s hiba miatt.
De aztán lehet hogy maradok a simánKicsit bizonytalan vagyok, vagy mégse?
-
pzoley
őstag
válasz
delbarta #14547 üzenetére
Fent van a RCMixHD_V013_V1.1++ menü, képek alatt a linkek.
A Blue Carbon téma nem a módosított verzióhoz van, hanem az eredetihez !!
De már csinálom magam miatt is ehhez a verzióhoz. Tedd fel a rom-ot, nézd meg a sebességét, majd utána a New_kernel-t, és döntsd el melyik jobb.Hajnalban néztük egy páran a 0.14-est és mindenki azt tapasztalta, hogy lassabb !!
-
Dude8
tag
válasz
delbarta #13316 üzenetére
Én innen próbálnék aksit venni.
"A HTC Desire akkumulátor (2400 mAh) 12 hónapos garanciával rendelkezik. E mellett mi egy különleges 14 napos pénzvisszafizetési garanciát is biztosítunk: amennyiben nem vagy elégedett a termékkel, mindegy milyen okból, visszaküldheted és vissza fogod kapni a pénzedet."
Ahogy néztem, van kisebb kapacitású/méretű aksijuk is, ha nem akarod elrondítani egy nagy hátlappal. + nem kell külföldről rendelgetned.
Update: ahogy látom, a köztes aksikat kivették, uh. innen vagy 1200 mAh vagy 2400 mAh megvásárolható
-
Dude8
tag
válasz
Én innen próbálnék aksit venni.
"A HTC Desire akkumulátor (2400 mAh) 12 hónapos garanciával rendelkezik. E mellett mi egy különleges 14 napos pénzvisszafizetési garanciát is biztosítunk:
amennyiben nem vagy elégedett a termékkel, mindegy milyen okból, visszaküldheted és vissza fogod kapni a pénzedet."Ahogy néztem, van kisebb kapacitású/méretű aksijuk is, ha nem akarod elrondítani egy nagy hátlappal.
-
HaZse
őstag
válasz
Én már vettem jót is meg rosszat is a nagy kínából.
Szerintem az 1800MAh-s már vastagabbnak kellene lennie.
Rendeld le és ha nem jó, akkor vissza lehet kérni az összeget, de akkor 3.000Ft-ért fel is kell adnod a cuccot a pénz megérkezése után.
Bár szerintem nem mernék az értékelésüket rontani. Általában az eladók 1-2-3 USD-t keresnek egy ilyen cuccon.
Üdv.
-
-
HaZse
őstag
válasz
delbarta #12030 üzenetére
Lehet, hogy erre gondolt: [link]
Más: Feltettem a Sygic 8.14-est, de nem találom benne a magyar nyelvet. Ha valakinek esetleg meglenne a magyar nyelvi file (nem a hang), és belinkelné, azt nagyon meg tudnám köszönni.
Szerintem aki kapott a Desi-hez Sygic light-et, az abban lévő is jó lenne.
-
-
racerx
őstag
válasz
delbarta #11620 üzenetére
Nálam a pirosak is felmentek, igaz szoktam válogatni közülök, mert a tök alapokat nem teszem vissza, azokat ugyis 2 perc alatt be lehet állítani.
De pl a zöldek se mindíg jók, mert pl multkor pár órámba belekerült, hogy kiderítsem, hogy mért tűntek el- ill halkultak le egyes bill. hangjaim (settings storage 2..) -
HIJ
őstag
válasz
delbarta #11626 üzenetére
Ehh. Kösz, de már nyomtam egy restet. Megoldotta. Mondjuk kényelmesebb lett volna ha nem kell mindent beállítgatni újra. Bár még új a teló a kezembe, nem baj ha kicsit szokom, hogy hol mi van...
Egyébként a tapasztalataim eddig csodálatosak. Elképesztő teló. Főleg a WinMo -s sense után... Egyébként még nem tudni, hogy az új sens mikor lesz elérhető a dezsőre?
Még egy kérdés: mi az hogy rootolt a telefon? Illetve még mindig várnék egy jó faq oldalt az androiddal vagy akár konkrétan a dezsővel kapcsolatba...
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
delbarta #11629 üzenetére
konkrétan, ikonok maradjanak a helyükön, sms-ek maradjanak, meg talán rendszerbeállítások (bár azt újra malmozni a legkisebb munka). esetleg ilyenek hogy kedvencek böngészőben, híváslista stb
auraxtsense-el szemezek.
elvileg ugye > For a best running of rom should do a Wipe Factory Reset and wipe at ext partition
titanium illetve clockwork ezeket is visszapakolja elvileg ? (jelenleg 512 mb ext3-as van memóriakártyán) sima a2sd van, azért kérdem hogy nehogy valami csont legyen ha vissza akarom állítani mondjuk
-
pzoley
őstag
válasz
delbarta #11252 üzenetére
Nem kell félni tőle, akinek root van és ki akarja próbálni, annyi az egész, hogy az eredeti system\app\HtcClockWidget.apk -t elmenti valahova az SD kártyára. A leszedett DesireHDFlipSense.zip -ből kiszedni a benne lévő HtcClockWidget.apk-t és pl a Rootexplorer-rel felülírni a system\app-ban lévőt.
A widget-tet áttenni másik lapra lehet, csak remove-olni nem.
Ha vissza akarod állítani az eredeti állapotot, akkor az SD-re mentett file-t visszamásolod a system\app-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest