Hirdetés
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin topik
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzoley
őstag
válasz
llaszlo #25689 üzenetére
Szia, de működik, meg is csináltam, a2sd-x néven. Szintén nem fogy az Internal memory, és megtudtam csinálni az I/O gyorsítást is!! Van is fent ROM ezzel a script-tel.
De szerintem nem ezekkel van a gond, nekem egyre inkább az jön le, hogy az új RRU verziókkal van valami. A legújabb MIUI 1.4.8 alapból Launcher FC sokszor, pedig nálam egyáltalán nem jellemző. -
mumk1
addikt
Miért nem használtok valami custom particiót? Az Alphareves bravo sense több mint 200MB internalt ad, ami sima A2SD+-al egész jó. A HD romokat leszámítva jó mindenhez.
-
llaszlo
veterán
zoley: A /data/data esetén miért nem működik az a symlinkes megoldás, mint az app, dalvik esetén?
Szerk: A telepítés még mindig nem megy. Egy 11.5megás appot akartam feltenni, de ugyanaz a hiba jön elő. Muszáj lesz formázni az ext-et.
A többi appot tudom frissíteni/telepíteni, de azt konkrétan nem. -
james008bond
őstag
válasz
llaszlo #25686 üzenetére
Valószínűleg nálam is ezért kezdenek bezáródni appok, csak úgy maguktól, menet közben, pedig előtte frankó minden. Újraindításkor viszont minden a helyére kerül és megy egy darabig. Bár a hibajelenség más, mint nálad, de reboot ideiglenesen megoldja. De csak normal reboot vagy ki/bekapcs. Hot restart nem. Hibajavítás engem is érdekelne.
-
llaszlo
veterán
a2sd++-os romot használok. És azt figyeltem meg, hogy ha app telepítésnél vagy frissítésnél ezt a hibát dobja: "Unknow reason: 18". vagy valami hasonlót akkor van az, hogy újraindításnál eltűnnek az appok és nem csatolódik az ext. Szerintem ilyenkor valamiért megsérül az ext partíció. Ezt eddig csak olyankor tapasztaltam amikor egyszerre több (8-10 kb) appot telepített és/vagy frissített a teló. Egyébként hibátlan, de erre oda kell figyelni.
Megoldás:
Backup (így "hibásan") -> ext formázás (esetleg wipe) - > restore
Eredmény: Minden működik ahogy előtte kivéve a nem sense widgeteket kell újra kirakni a HOME-ra. Esetleg pár gyári beállítást újra be kell állítani.Másnál is volt már ez a hibaüzenet? Nálam ez a második eset, de legalább már tudom, hogy mi okozza.
Ami még érdekes, hogy ha bebootol a telefon akkor utólag adb-vel vagy terminal-ból tudom mountolni azt a partíciót, de máshogy nem csinálja meg.
Milyen paranccsal lehetne javítani a hibás ext-et? -
Steve1207
veterán
Ginger Villain 1.9, igaz még csak a főcím módosult
-
sippet
senior tag
na, itt vannak a hdr tesztfotók:
napba közvetlenül beledurrantva
nap bújik a fa mögött, de azért süt ám rendesen
látkép, normál fényviszonyokkal
azúrkék ég
felhős -
na nyeltem egy nagyot és felflasheltem a bravo sense table-t, és még csak el sem csesztem.
egy 217MB-os data partíció boldog tulajdonosa vagyok. -
sssz
őstag
válasz
Criton #25671 üzenetére
úgy érzem kicsit túlságosan is félted ezt a telefont
a fóliát egyszerűen dörzsöld át valami tiszta szövettel eleinte. ha elkezd koszolódni akkor pedig vízzel.
hidd el, tényleg azt fogja előbb baj érni, aki ennyire félti a telefonját
. ez egy használati tárgy, nem lehet örökre a gyári állapotában tartani.
ne vidd túlzásba a féltést, mert akkor elveszik az egésznek a lényege
hogy hozzá sem érsz nehogy kopjon
mint írtam (bár nem mondom hogy ez követendő példa) én a brando fólián kívül semmivel nem védem, zsebben hordom. semmi baja nincsen sehol. semmilyen kopás.
használd, nem lesz semmi baja.
-
Criton
veterán
A fólia tisztítás alatt nem jöhet le?
Én csak rálehelek és egy puha kendő, vagy az a "vegyszeres" amivel elvileg tvt is lehet törölni, megvárom míg kiszárad és akkor azzal. -
sippet
senior tag
megjelent az első "igazi" hdr fotós alkalmazás a marketban, 2 dollárért. a camera 360 óta kíváncsi voltam, hogy működne ez a valóságban, á la iphone, úgyhogy megvettem, egyelőre próbálgatom, több-kevesebb sikerrel. egyrészt elég bugos még az alkalmazás, másrészt az outputtal se vagyok túlzottan megelégedve minden esetben, de ha fejlesztenek a szoftveren, akkor jó lesz ez nagyon. ha valaki kíváncsi, tolok majd fel tesztképeket, csak keresni kellene megfelelő témákat, ahol kijönnek a dolog előnyei.
-
racerx
őstag
[link] Azért nem gondoltam volna. Furcsa nagyon...
-
viitya
csendes tag
gépcserém volt és 64-bites windows7-et tettem fel. pzoley leírása alapján próbáltam installálni a drivereket, kevés sikerrel.
azt mondja, hogy naprakész az illetsztőprogram viszont az eszköz nem indítható el. továbbra is felkiáltójeles az android phone az eszközkezelőben.
a legrosszabb, hogyha csatlakoztatom usb-n a telefont, akkor megszakad a wifi kapcsolat. az usb-s wifi adapter is megszakad.
lehet, hogy valami védelmi beállítás a windowsban hogy ismeretlen, rosszul telepített eszköz miatt letiltja az usb-ket?
találkozott valaki már ilyennel? -
Criton
veterán
ok rendben köszi. Egyébként a tokra gondoltam
Valamint észrevettem, hogy néha ha a menüt nyitom meg, akkor ritkán előfordul egy kis belassulás, ezt néha lefelé scrollozásnál is tapasztalom, hogy "beakad" és utána meg gyorsan leugrik az aljára, ha ez normális akkor megnyugodtam
-
-
bega82
tag
Fél órát Dungeon Huntereztem reggel... 18%-ot zabált meg az akksiból!
-
Criton
veterán
Ok rendben, akkor figyelem. Egyébként az a fólia van rajta.
Ezt a fóliát egyébként mivel érdemes tisztítani?Most akkor elkezdem ezt a tokot használni. Sokan használjátok egyébként?
-
r4z
nagyúr
válasz
Criton #25648 üzenetére
Ha Brando Protector Plus Ultra Clear fóliád van, akkor az nem zavarhat be.
Ha tok nélkül is produkálja, akkor vidd csak szervizbe, egyébként teljesen felesleges.
A HTC-k egyébként a központban IMEI alapján vannak nyilvántartva, az én holland készülékemet kérdés nélkül bevették javításra a Speedshopban.
-
Criton
veterán
Erre gondoltam én is. De egész héten ebben a tokban volt a telefon, és a mai napig ezt nem csinálta.
Ha a tok nélkül is csinálja, akkor szerviz?
Egyébként most ezt a tokot használom, és ha felül egy kicsit babrálom a tokot, akkor visszajön a kép, ha elengedem a tok felső részét, akkor megint minden eltűnik és nem reagál semmire. Ezt eddig nem csinálta, most meg akkor miért csinálhatja? A telefont soha nem ejtettem le, tegnap előtt a Speedshop felrakta a fóliát, de gondolom annak semmi köze nem lehet hozzá.
Ha a tok a hibás, akkor holnaptól ezt fogom használni.
-
Criton
veterán
Sziasztok!
Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy amikor hívott valaki, a kijelző sötét maradt.
Nagy nehezen fel tudtam venni a telefont, de mikor a fülemtől elemeltem, hogy le rakjam a telefont akkor nem láttam semmit, még mindig fekete maradt, de hol előjött a kép, hol eltűnt.Ahogy a telefont a másik fél lerakta, minden rendben volt.
Volt valakinél már ilyen? Remélem semmi komoly, a telefont most újraindítottam és most elvileg semmi baj.Ötlet, hogy mi lehet?
Update: az újraindítás után megpróbáltam telefonálni, a telefon megint teljesen elsötétült, ez mi lehet? Ahogy kivettem a telefont a tokból, működik rendesen a telefon.
Lehet valami érzékelő?
Csak tokban csinálja, ahogy észrevettem.
-
siofok
őstag
válasz
james008bond #25634 üzenetére
igen,és én 1gb körüli ext3-at csináltom.Hogy miért ekkorát nekérdezd,már régebben particionáltam.
-
Criton
veterán
-
siofok
őstag
válasz
james008bond #25629 üzenetére
igen az xda-ról.
-
siofok
őstag
válasz
james008bond #25627 üzenetére
énmeg most feltettem próbaképp a lee2.4 a2sd simát.Elvileg azzal lehet a legkevesebb gond.Desirére is való eredetileg,nemis data2 stb.- is.meglátjuk
-
bandus
veterán
sziasztok
amikor a naptárba próbálok beírni valami bejegyzést, nem engedi a teló, és kapok eg yyou have no calendars üzenetet.namost ez mi a fenét jelent, mert szemmel láthatóan van naptáram
-
mumk1
addikt
-
sippet
senior tag
én is sima a2sd+ vagyok (dartremor, ami jön a gingervillainnel), és most nagyon szépen elférek 124 user + 77 system appal, bár érdemes megnézni, hogy nálam jobban fogy az internal, mint nálad, tényleg nem tudom, mi a tökömet csinálok vele, hogy ennyire zabálja. no de mindegy, ennyi bőven elég, jut is, marad is.
arra is kíváncsi lennék, hogy te mivel zabáltatod fel ilyen szinten a ramot, pedig idle-ben is alig van.
-
mumk1
addikt
Én is megmaradtam a sima A2SD+ -nál. Egyszerű és megbízható, nyilván a maga korlátaival. Egy pár hete leragadtam a GengerVillain-nál, az 1.5 óta használom, csak a frissítéseket tolom rá és hibátlanul működik minden. Annyit változtattam csak menetközben, hogy átköltöztem N1 tableről Bravo Sensere, mert a 145 MB-os system partíciót kinőttem, másrészt a 90MB-os cache nagyon nagy, ha nincs használva.
172 alkalmazás mellett így néz ki:
-
pzoley
őstag
válasz
delbarta #25601 üzenetére
Ú de nagy a kavarodás itt a scriptek működése és az adatok tárolása között. Csak röviden akit érdekel.
A2SD : A nem system programokat és a dalvik-cache-t kiteszi az sd-re, az adatokat bent tartja a belső Internál memóriában. A kitett programokat symlink-eli az az csinál egy linket, és a rendszer úgy látja mint ha az eredeti helyén lenne. Ez a legbiztosabb script .
Data2xxx : A nem system programokat és a dalvik-cache-t és az adatokat is kiteszi az sd-re. A programokat vagy symlink-elve vagy mountolva, az adatokat pedig mindig mountolva, egy sd partícióra. Ez azt jelenti, hogy leválassza a belső Internál memóriát, és az sd egy partícióját rendeli hozzá fizikailag is !! Itt az adatok valójában az sd kártyán vannak, annak is azon a részén, ahová mountolva lettek.pl system/sd/xxx. Tehát a backup visszaállítással az a gond szokott lenni, hogy a backup ugyanoda teszi vissza a programokat és az adatokat, ahonnan elmentette. Ha manuálisan rakja vissza az ember, akkor figyelni kell arra, hogy hol van valójában a data/app és hol a data/data mappa !!
És ott jön a reboot-ra is a válasz, ilyenkor az lehet a gond, hogy a felmountolt partíciót, ha nem csatoljuk le rendesen /már pedig nem, mert a rendszer csak a data partíciót csatolja le, azt nem is tudja, hogy az sd is fel van mountolva /, ebben az esetben lehetnek adatvesztések, bootloop-ok. A PC-nél sem véletlenül van megcsinálva, hogy ha egy pendrive-ot használsz, azt is előbb le kell csatlakoztatni, csak azután veheted ki!!Szerintem minden script jól működik, csak vannak olyanok amiknél oda kell figyelni, viszont cserébe "végtelen" memóriát kapsz, ha már a HTC nem adta meg.
Valamint az is biztos, hogy soha nem lesz olyan készülék amibe elég memória lenne !!De az egészben az a legjobb, hogy ilyen problémákkal, amiket emlegettek én soha nem találkozom, ezért a megoldásra sincs javaslatom. Igaz én backup-ut nem használok soha.
-
dombila
őstag
válasz
delbarta #25607 üzenetére
Miért nem használtok a2sd++ -t?
Zoli szinte minden ROM-ja elérhető ezzel is. Sokkal-sokkal stabilabb, mint a különböző data2ext, stb. verziók és a data részt is kiteszi. Csak egy sima Ext3 partició kell hozzá, mint az a2sd-hez.Egyébként meggyőződésem, hogy a data2sd, data2ext - és társai - ROM-oknál az SD kártya adja meg magát mindig. Egyszer hibázik, és onnantól kezdve mint ahogy a dominók dőlnek, jönnek az FC-k. A Data2sd, Data2Ext scriptek elég bonyolultak - aki tudja hasonlítsa össze az s2sd+ ill. a2sd++- al! -, több partíciót használnak egyszerre, és ezt egyszerűen nem minden SD viseli el. Én emiatt tértem annak idején vissza az a2sd-s megoldásra, mert eluntam a folyamatos FC-ket lefagyásokat, váratlan újraindulásokat. a2sd++-al SOHA nem volt még ilyenem, és itt sem fogy az internal memory
. Tapasztalatom szerint a kártya típusa semmit nem számít, próbáltam Kingstont, Silicon Powert, takeMS-t, még ez az utóbbi volt a legstabilabb data2akármi alatt. a2sd++-al mind hibátlanul megy. (Zoli is ADATA-val megy...
-
racerx
őstag
válasz
james008bond #25600 üzenetére
Látszikhogy nem vagy műszaki ember!
Pont ezek a hibák a legszarabbak minden gépnél, ezköznél ami nem rendszeres, és nem pontosan beazonosítható. Hajaj hány ilyesmivel találkoztam már az élet minden területén. De ettől még hibás, hiába nem jelentkezik állandóan.
-
sippet
senior tag
válasz
delbarta #25607 üzenetére
nekem sem fért el, ezért particionáltam át a belső memóriát, ahogy erről pár hete értekeztünk is.
egyébként ha valakit érdekel, akkor a particionáláshoz még annyit, hogy azóta egyébként telepítettem a gingervillain 1.8-at, és az általam alkalmazott particonálós módszer (recovery patchelős, partíciók méretét txt fájlból beállítós) leírását követve nem volt semmi problémám, tényleg csak a második .zip fájlt kell recoveryből való reboot előtt flashelni, és kész.
-
llaszlo
veterán
Az (SDK) adb-t lehet root nélkül is használni?
-
llaszlo
veterán
válasz
james008bond #25602 üzenetére
a2sd nem elég neked? Mégis hány appot használsz ami mindenképp kell?
-
james008bond
őstag
válasz
delbarta #25601 üzenetére
Szia! Akkor mindkettőnk készülékével van a hiba vagy ennyire bénák volnánk?
Lásd 25598 hszt.
Szerintem valami a scriptel lesz vagy mit tudom én. Egyszerre csak meghülyül az egész és kezd összeomlani, újraindítás után meg megint jó egy darabig. Ráadásul én semmilyen beállítást nem raktam vissza előző mentésekből, az appokat is Marketről szedem le! Az internal miatt csinálom ezt az egész rom felrakósdit, de tele a t@k@m ezzel már!
( akkor megnyugodtam, nem csak bennem van a hiba)
-
delbarta
senior tag
válasz
james008bond #25600 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma, állandó fc, akkor is ha android commanderrel rakom vissza az appokat és a beállítás mappákat a helyükre. Más megoldást egyenlőre nem találtam, csak azt, hogy a2sd+-os romot használok. Itt fogy a hely, de semmi fc, minden rendben van, működik a tb is. Most Zoli átalakította nekem a coolhd.v9 romot a2sd+ és ext3 fajtára és ez teljesen jó, mindenben megfelel az igényeinek, csak az a fránya hely hiány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Politika
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest