- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg_52
addikt
válasz
Cunaja #34649 üzenetére
Harmadik eve kovetem a H8, masodik eve a H9 topikot, azt itt olvasottak alapjan irtam. Tobb alkalommal olvastam tapasztalatokat, miszerint a tmx javitja az importos keszulekeket, csak fodarabot nem cserelnek. Igaz, hogy tobb honapja volt az utolso ilyen info. Egyebken szerintem is kutya kotelesseguk lenne javitani az eus keszulekeket, ha mar papiron vallaljak.
-
rosejbli
senior tag
válasz
Cunaja #34649 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy neki van róla magyarországi számlája, hogy itt vette.
Végfelhasználói szempontból hol kell az engem érdekeljen, hogy a bolt honnan szerezte be?
Ezzel csak azt érik el, hogy akinek véletlen baja lett a huawei telefonjával az , ha új telefont keres majd jó messzire elkerüli a márkát... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Cunaja #34649 üzenetére
De a kib*szott Huaweivel szerződésben állnak, akik EU!!! jótállást vállalnak a szaros telefonjaikra. Ez szerepel a HiCare-ben is kb. mindenhol, fel van sorolva 120 ország, ahol érvényes a garim. Érdekes módon más cégnél pl. HP ez tökéletesen működik, bárhol vásárolom az EU-ban él a garim, és ennek így is kell(ene) működnie.
-
bibi55
tag
válasz
Cunaja #30806 üzenetére
Hát... nekem L09C432 van, és az eRecovery simán letöltötte wifin a B407 FULL rom-ot.
Pl. már 2x álltam vissza OpenKirin -es 8.1-ről EMUI 8-ra, és az úgy történt, hogy emui system, ramdiks és recovery_ramdisk extractolva, fastboot-tal flash-elve.
Ezután valami nagyon gyér, Gapps nélküli EMUI 8 kerül a telefonra. Innen eRecovery, "Download latest...", és simán visszaállt Nougatra, B407-re ami telejesen jól működött.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Cunaja #30794 üzenetére
Mindig úgy töltöttem, hogy rádugtam este és reggel levettem.
Én eddig az összes telefonomat így használtam. Xperia X10 minit a 7 éves fiam "használja". Zenét hallgat raja, kattogtatja a fénképeket, meg csak úgy nyomkodja (se SIM, se wifi). Nomeg üti-vágja. Ez megy kb egy éve, előtte 3-4 évig második telefon volt, meg a fiókban pihent. Az akksija még mindig a gyári
Ez persze nem garancia arra, hogy a Honor is jól bírja, de azt mutatja, hogy nem kell azét annyira babusgatni az akksikat. -
glacious
addikt
válasz
Cunaja #29228 üzenetére
Ez azért vicces, mert akkor, amikor a kérdés íródott, pont hálózati hibával küszködtek (vagy épp fejlesztették) és nem volt kb. senkinek normális VoLTE legalább 3-4 hétig.
Lehet azóta engedélyezték bármire, de korábban több olyan eszközzel is próbáltam, amiben engedélyeztem a kapcsolót, és nem ment, csak olyan a készülékkel, ami a listájukon volt -
clon
senior tag
válasz
Cunaja #28919 üzenetére
A H8 eladási rekordokat döntött a H9 nem mert nem hozott számottevő újdonságot. Egyértelmű volt, hogy megpróbálják kihagyni a H8-at az O-ból, hogy ezzel is áttereljék a H10 vásárlás felé egy részüket. Ez egyszerű üzletpolitika csak nem lehet kimondani 2 évente cserélj telefont ezért apró dolgok összességével terelnek efelé (van aki lassít, korlátoz, frissített appok már nem támogatják a készüléket bármilyen indokkal, droid nem frissül, stb.).
Abból nem lehet megélni, hogy egy 2 éves telefont frissítgetnek mert az hoz profitot csak viszi... -
Sanki
addikt
-
Sanki
addikt
válasz
Cunaja #24049 üzenetére
Erre a hozzászólásra céloztál? [Wakelock]
Illetve most kaptam az alábbi infót bubus66-tól, bootloader kód kérés a téma:
Az első képen láthatót beállítást kell alkalmazni az EMUI5.0 óta. Nem egy forma a kettő PID kód szerintem, akinek meg van az lényegtelen mert a feloldó kód ugyan az. Annak lényeges, akinek nincs még lekérve és a 7.0 van neki fenn.
Aki lekérte a régit és megvan, a kódja azt lehet használni, mert ugyan az, neki nem kell már lekérni-e.
EMUI 5.0 óta.
EMUI 5.0 előtti
Köszönjük.
-
-
Cunaja
addikt
-
dave0825
őstag
válasz
Cunaja #20711 üzenetére
Értem, köszi. Egyébként le szoktam menteni mindent, mielőtt újrarakom a rendszert, vagy ilyesmi, és általában csak a kártyára szoktam visszatenni a dolgokat, alkalmazásokat nem, nehogy gond legyen. 1-2-t szoktam néha, sokat nem. A full mentést cwm-ben viszont régebben sokat használtam ROM próbálgatáskor, meg mókoláskor, eddig nem tűnt föl, hogy SP-n valamit nem mentett volna le. Mindegy, már annyira nem hiányzik.
-
dave0825
őstag
válasz
Cunaja #20702 üzenetére
Akkor hogy lehet full lementeni az egész rendszert, mindennel együtt? Hogy ha valami nem sikerülne, vagy gond lenne, mindent, úgy, ahogy volt a mentéskor, vissza tudjak tenni. Gyári Huawei backup jó erre? Úgy néztem, hogy az híváslistát, üzeneteket, alkalmazásadatokat, mindent lement, de eddig csak a recovery-t használtam ilyenre (philz touch cwm-et szoktam régen).
-
dave0825
őstag
válasz
Cunaja #20597 üzenetére
Végre! Köszi szépen!
Föltettem, bekapcsolás után nem akarta elfogadni a SIM kártya PIN kódját, csak töltött-töltött, de nem írt semmit, hogy jó-e, vagy nem. Újraindítottam, utána jó lett, de kiírta, hogy a Nova Launcher miatt súlyos hibába futott a telefon. Alapértelmezett alkalmazásokat eltávolította, így újra be kellett állítanom mindegyiket, hogy miből mi legyen az alapértelmezett, még ilyet nem csinált, nem tudom, hogy emiatt volt-e. Most minden újraindítás után írja a Novára, hogy miatta volt egy súlyos hiba, amiután helyreállt a telefon, eddig nem írta.
Egyébként frissíthetem az Xposed Installert, van frissítés, azt írja.
Föltettem egy modult (a RootCloack-ot), de hiába választom ki az alkalmazást (OTP Smartbank), újraindítás után is írja, hogy módosított a telefon oprendszere, vagyis látja a root-ot. Más modult nem próbáltam, de ez nem működik (nekem pedig leginkább csak emiatt kellett volna az Xposed).
Szerk.:
Letöröltem az Uninstaller-rel, most nem írja a Novát súlyos hiba okának újraindítás után, és a PIN-kódot is elfogadja egyből. Valami még nem stimmel szerintem, mert mondom, a modulok sem mentek (legalábbis 1 nem, de Play-en mások írják, hogy megy vele a Smartbank root-tal). -
ORCA58
addikt
válasz
Cunaja #18161 üzenetére
Aki tud kínaiul megmondhatja a főnöknek is. Egy korábbi azt hiszem Mobilarena riportból tudom, hogy egy kínai férfi. Ha jól rémlik azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak az ügyfeleik.
Már látjuk semennyire! Ő is felveszi a nagy fizut aztán sz..... az egészre, mint a csapata. Ráadásul azt lehet tapasztalni, hogy egy átlag felhasználó sokkal jobban ismeri a telefonjaikat mint ők.
Viszont nagyon kedves leveleket tudnak írni. Ez is valami! -
malnabokor
senior tag
válasz
Cunaja #18161 üzenetére
Dehogy baj, hogy idejöttél, sőt, emlékszem, mikor először beköszöntél ide, kár, hogy nem lett belőle végül semmi
Azzal viszont nem értek egyet, hogy 0 lenne a hozzáállás, mert akkor a többi gyártó minuszban lenne. Viszont igen, azt írtam én is, hogy valószínűleg nem tud többen segíteni, mint amit mi is meg tudunk oldani. De legalább ha van valami, arról így első kézből értesülnem, mert elvileg itt az itthoni leginkább hozzáértők csoportja fórumozik.
A P9 frissítése sajnálatos, olvastam róla, és teljesen random, hogy ti nyúltatok bele, és nem a Honor 8 vagy bármelyik más készülék, de ehhez szerintem semmi köze az itthoni Huawei-nek, nem hinném, hogy itt készülnek a frissítések. Nem jó nekik nyilván, hogy majd javítgathatnak, de nem sok mindent tudtak volna tenni, legfeljebb annyit, hogy ne frissíts. Aki meg nem olvassa a fórumot, annak úgyis mindegy, és be viszi majd, hogy nem működik.Copilot64: az csak azt mutatja, hogy be van kapcsolva a wifi, és ennyi, de nem az lesz a legnagyobb fogyasztó, sőt. Lehet a Wifi+ be van állítva. Ahhoz, hogy lásd, mi mennyit fogyaszt, menj a Telefon-kezelő appba, Legalul az egyébnél kopp a "fogyasztási szintre" és ott látod majd, hogy mi mennyit eszik.
-
Cunaja
addikt
válasz
Cunaja #15125 üzenetére
[Wakelock Detector root nélküli magyarul].
Akinek fent van a Wakelock Detector Lite alkalmazás, az állítsa le és a gyorsítótárat majd az adatokat törölje, utána távolítsa el.
Ezután telepítheti! -
DaWehun
tag
Leica támogatás elvesztette az előnyét véleményem szerint most, hogy már a Honor is tud Raw-ot. Monokróm mód meg annyit nem ér. Plusz hardverileg a H8 azért a 4 giga ram miatt előnyösebb. A Raw képminőség meg szerintem mind2-n ugyan az. Ott nem igazán fogsz észrevenni különbséget, hogy az alapján dönts.
-
yvorl00
újonc
Köszönöm a választ!
Nem vagyok nagy root szakértő, leírásban azt olvastam először bootloader unlock kell, ahhoz meg kód, de már itt elakadok, mert a mondott oldalon ([link]) bejelentkezés után ez fogad:
We're sorry but the page your are looking for is Not Found.. némi kínai szöveggel megspékelve...
-
törölt tag
Szolgáltató szolgáltatást értékesít, amihez telefont lehet venni. Ő a minél olcsóbban, minél nagyobb csomaggal, és/vagy részletre vásárold meg téma híve. Így is bőven kitermeli magának ezekkel a feltételekkel a maga bevételét. Ráadásul nem bank, nincs semmi komoly hitelszűrés, KHR...stb.
Amúgy azért szoktak rá a szolgáltatók a felülárazásra, mert sok a kintlévősége a nemfizető ügyfelek miatt. Dominos -s kártyával árán van, plusz ha minden igaz független és dual lesz.
P9 meg ugye már nem új, ha az árazást nézzük. Tehát nem lényeges neki a házon belüli árazás. Majd úgyis letörik a kezdő árat. Meg nem dual SIM.
-
törölt tag
Ez szerintem inkább a 3rd party app hibája. Függetlenül a manual résztől.
Ennél még a mobilarénás srácok is jobb képeket csinálnak, másszóval ennyire nem lehet elrontani. Szét vannak égve a képek, össze-vissza fókuszál. Szerintem lassú is a fókusz. Egy-két helyen be sem tudott élesíteni. Színek meg teljesen tropa. Ennél a gyári app automata beállításai is jobbak jpg -ben.
-
Bazs-
tag
A képeket egy ablakból készítettem, borús időben.
Ha lesz még időm, akkor készítek még.
Talán jobb időben/fényviszonyok mellett korrektebb lesz. Ha a P9-ből viszonylag jó képeket ki lehet hozni, akkor szerintem ebből is, csak megfelelő embernek kell használni (szóval nem nekem).
-
monti0222w
addikt
A zenét hiába tuningolod bármivel is, esetleg a füledet csapod be vele, a chipnek, DAC-nak alapból jól kell funkcionálnia! Szerintem nem lesz rossz a H8-ban lévő sem, ahogy a H6-ban sem volt rossz, nem lesz kiemelkedő, de viszont élvezhető az utazások, vagy bármi egyéb tevékenység alatt.
-
törölt tag
Úgy értettem, hogy egyik app sem fért hozzá. Csak példának említettem a fentit. Legutóbb még LG -n, HTC -n, Sony -n néztem, aztán ment a visszatérítés. Így P9 -en már nem néztem, mert 2x nem lehet visszakérni a pénzt.
Persze rá kell próbálni, csak azért ez nem elhanyagolható tény. Manapság már szeretik kizárni a 3rd party app -okat.
Szerk.:
LG V10 camera app -ot kellene leportolni, abban van manual video is. De nem bírok vele... -
törölt tag
Kérdés, hogy mennyire vannak korlározva a kamera funkciók.
Manapság már nem ritka, hogy csak a gyári kamera app fér hozzá rendesen a color senzorhoz, vagy az AF sokkal lassabb. Ilyenkor pl. a fehéregyensúly beállítása is lassabb lehet, illetve pontatlan.
Szóval nem biztos, hogy külső app -pal ugyanazt kapod vissza. Anno én nagyon szerettem a Camera FV5 -öt, de már elég sok telefonon használhatatlan a fentiek miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged