- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm89
őstag
Hát ez viszonylag rosszul sikerült.
Kaptam egy hiányos rendszert. Egy rakás app hiányzik, a képernyőzár úgy néz ki mint egy stock droidon. (középen az óra) Érdekes.
De azért kipróbáltam a hosts fájl cserét mert ugye ez az alap problémám.
Mivel twrp-t nem lehet bootolni huawei-en (ezt közben xda-n megtudtam), ezért flasheltem. Fogom a saját hosts fájlt, beteszem a system/etc-be, chmod 644 majd reboot. Nem hat... ugyanúgy bejönnek a reklámok.
Aztán rootoltam, majd megint reboot. A reklámok eltűntek. Kicsit fura ez. Ha nincs rootlva a telefon akkor leszarja hogy milyen hosts fájlokat kéne használnia??Na mindegy, az lett a vége, hogy az összefoglalóban leírt rollbacket felrakom. Szerencsére már egyszer használtam, úgyhogy megvannak a fájlok. Úgyis rég láttam már a B131 et
Ismét bebizonyosodott, hogy mielőtt elkezdek frissíteni csinálni kéne egy twrp backupot mindenről, és akkor csak vissza kellett volna raknom a 2 nappal előbbi mentésemet és kész. (B401-twrp-root)
Bocs, hogy teleírom a topikot, csak hátha jól jön valakinek még. (esetleg nekem legközelebb )
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Hát ugyan a bootloadert visszazárta, mégse emiatt kellett resetelni..
Frissítés után ahogy elindult kérte a google acc jelszavamat, beírtam, erre azt mondja, hogy bár jó a jelszó, az adatok sérültek, ezért szépen letöröl mindent, de ne aggódjak, majd a google felhőből meglesz
Köszi
Még jó, hogy számítottam rá, hogy lesz FR.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
-
Syl
nagyúr
Hogy lehet lebeszélni a telefont arról, hogy 2 perc után lekapcsolja hotspotot? Ha nem zárom le a telefont, megnyitott home screen mellett is lelövi. Ez a funkció így használhatatlan...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
mm89
őstag
válasz loukie #30391 üzenetére
Mix 2-t fogdostam a media marktban. Hát tényleg nagyobb, pedig én a honornál nagyobbat már nem szeretnék.. Mondjuk erre nem sok esélyem van
Közben megnéztem az árát, úgyhogy egyelőre marad a H8.. Én 160 at nem adok egy telefonértELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
loukie
tag
Egyenlőre még ismerkedem a telóval és várom az engedélyt a bootloader nyitáshoz, hogy fel tudjam tenni rá az EU-s romot, ugyanis a globál rom elég hiányos. Egyébként gyönyörű, némileg nagyobb mint a Honor 8, de a mai telók közt még így is kisebbnek számít. A fotók területén már teljesen más kategória, mint a Honor. Számomra is meglepő volt, mennyivel jobb képeket csinál.
-
-
skyrush7
aktív tag
Most cseréltek kijelzőt a telefonon, de a hangszóró rácsa valahogy eltűnt. Jelenthet problémát a hiánya, vagy valami sufni megoldást tudtok-e javasolni, amihez nem kell szétszedni?
-
loukie
tag
Üdv mindenkinek! Közel két év után megváltam a telómtól és lecserélésre került egy Xiaomi Mix2s-re . Így elköszönök a fórumtól és szeretnék megköszönni minden támogatást, illetve remélem elvétve én is tudtam segíteni. Azért néha még be fogok nézni ide is, mert egy Honor 8 mindenesetre marad a családban.
-
-
fant0mi
őstag
Csak akkor kell neki, ha ujra kell terveznie valami miatt (pl nem kovetted az utasitasait). A tervezes online, a megtervezett navigacio nem. Ez nem a telefon hibaja, a technologia ilyen. Vagy adatot forgalmaz, vagy beszelsz. Ha ez suru problema, javaslom tegyel be egy masik simet, amirol netezel es tedd azt alapertelemezett adatforgalmi kartyanak a telefonban. Akkor, mivel dual active a Honor 8, amig beszelsz (2G-n), a masikon fut a net mondjuk 4G-n.
A Volte technologianak mar nincsenek ilyen korlatai, de az meg gyerekcipoben jar. -
zAPAtyin
tag
Az aksira mennyi garancia van?
1.5 éves a teló.
Cserélik gariban? -
Micsurin
nagyúr
válasz rosejbli #30372 üzenetére
Hát... Azért van benne kockázat, én per pillanat tanácstalan vagyok, féltem azt a majd 2 év garit ellenben hiába a 8.0 droid és Treble, így értelmetlen lesz az egész, kód nélkül.
@Lackooo: világosíts fel pls!
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
cozmo
őstag
válasz Corsa02 #30370 üzenetére
Nekem pont a Waze és pont nem navigált
B R E A K I N G !
"Ha szeretné feloldani a rendszerindítót a Huawei vagy a Honour eszközén, azonnal be kell jelentkeznie egy feloldókódra. Nem feltétlenül kell feltétlenül feloldania a bootloadert, de ha nem kapja meg a kódot, akkor a jövőben soha nem lesz ilyen lehetőség. Szóval vedd el a kódot, és mentse el valahova, ha eldöntöd, hogy eldöntöd. Ha úgy dönt, hogy feloldja a rendszerbetöltőt, mindenképpen nézze meg a készülék XDA fórumát, hogy naprakész legyen a legújabb fejleményekről." by Google fordítóEredeti cikk: https://www.xda-developers.com/huawei-honor-request-bootloader-unlock-code/
Na igen ám de ha csak lekérjük a kódot ugrik a garancia!? Miért nem volt ezeknek cápa a magzatvizükben?
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
Corsa02
őstag
Ha a éppen ahol jártál csak 2G lefedettség volt telefonálásra, tehát nem volt 3G, akkor a telefonnak muszáj leváltani 2G-re, 4G-ről. 4G-n a VoLTE még csak a T-nél működik, de az se mindenhol, minden telefonnal, és csak akkor ha mind a két telefon tudja a VoLTE-t.
Mondjuk nekem a Waze simán navigál tovább,ha bejön egy hívás...
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
-
Micsurin
nagyúr
ANDROID???Ugye tudod, hogy papíron a körútiak is a TMX alkalmazottai?
Még a munkalap követő rendszerük is közös.Biztos az ott dolgozok mondták szarul legutóbb.
Egyébként ez miafsz, láttáok, hogy pár nap alatt face értékelésük 3,7-4-ről lemászott 2,6-ra?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
törölt tag
Sziasztok,
Hiba vagy nem,telefonálás közben nem tudok fb messengert használni,nincs hálózat. B406. ez hiba vagy nem? Üdv -
mm89
őstag
Ha valaki értedekel a teljes sztori, esetleg van kedve ötletelni is akkor Az android szakmai topikban leírtam a történéseket.
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz ANDROID??? #30356 üzenetére
Hát igen, ja és a srác nem is tudott róla, mert csak úgy derült ki, hogy más az IMEI.
The Truth is out there...
-
rosejbli
senior tag
A nem magyarországi teldfonoknál valóban nem cserélnek gariban fődarabot, bármennyire is hihetetlen. Bátyám olyan helyen dolgozott, ahol évi kb. 15k huawei készüléket adtak el és rendszeresen kellett velük veszekedni emiatt. Egyébként, ha drágább dolgot kell cserélni rajta, arra meg egyből csereutalványt adnak. És mivel nem hivatalos magyar forgmazótól van ezért nem is téríti meg a gyár. Ezért a gsm boltok Bécsbe postázgatják, mivel ott bárhonnan van a telefon gariban megcsinálják.
-
peti85
senior tag
-
Drughi
addikt
Használ valaki alternatív launchert ( pl Nova ) vagy gyári inkább?
Novát használok kb egy honapja ( vagy 4 éve vettem meg, de addig vagy ios volt, vagy xiaomi, ami jobb volt), szoval nem használtam egy ideje.
Most mintha elkezdett volna belassulni piszkosul.Xiaomi 14T
-
mm89
őstag
Még jó, hogy ma frissítettem 406-ra
Na mindegy, remélem nem lesz bajom vele.
Amúgy megtennétek, hogy megpróbáltok twrp-be bootolni úgy ahogy én próbáltam?
Csak nyitott bootloaader kell hozzá, nem módosít semmit, csak egy boot, aztán mehet a restart. Az érdekel, hogy csak nekem nem sikerül vagy mi van...
Köszi!ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Sanki
addikt
Lackooo84 kérésére töröltem az eredeti (#30327) leírást a telepítésről, mert volt benne egy hibás link.
A javított leírás a #30341-es számú hsz.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Na én visszapattintottam a 405-öt HiSuite trükkel.
HUAWEI ROM downgrade leírás (ha valakit érdekel):
Ezzel a módszerrel lehetőség van root meg minden egyéb nélkül régebbi ROM-ra visszalépni.
- Töltsétek le majd telepítsétek a HiSuite-ot (csak ez a verzió jó).
- Töltsétek le majd telepítsétek a Firmware finder Windows verzióját.
FF elindít, majd1 - katt a "common base" fülre
2 - pötyögjük be a telefon típusszámát
3 - katt a keresés ikonra
4 - a kiválasztott ROM FULL verzió (csak az a jó) sorában keresd meg a "changelog" mezőt, és nyomj rá egy jobb klikket, majd a copyt válaszd
5 - felül nyomj a DNS update gombra
6 - A felugró ablakban a "Register firmware..." mezőbe másoljuk be a changelog linket (ctrl+v)
7 - katt a "Register" gombraMindez képekben:
Ezután fel kell jönnie egy kis felugró ablaknak "Now you can proceed the following items." felirattal.
8 - a Windows 10ben jobb klikk a tálcán levő hálózat ikonra
9 - hálózati és internetbeállítások
10 - adaptermódosítások beállítása
11 - jobb klikk a használt hálózat ikonjára, majd "tulajdonságok"
12 - a legördülő menüben válasszuk a "TCP/IP protokoll 4-es verziója"-t
13 - adjunk meg manuális IP-t, alhálózati maszkot, és átjáró címet
14 - az "elsődleges DNS kiszolgáló"-hoz írjuk be a FF által megadottat 81.77.139.39.
15 - pipáljuk ki a "beállítások érvényesítése kilépéskor jelölőnégyzetet, majd nyomj az OK gombra (a felugró hibajelző ablakot nem kell figyelembe venni csak zárjuk be).Ezzel a DNS beállítás megtörtént, nyissuk meg a HiSuite programot, majd USB kábellel csatlakoztassuk a PC-hez a telefont. A készüléken is engedélyezzük a HiSuite felugró ablakbán a hozzáférést. A HiSuite ablakon nyomjunk a "Rendszerfrissítés" gombra. Elvileg most már meg kell, hogy találja a kiválasztott frissítést a készülék, amit le is tölthetünk, majd utána a HiSuite újraindítja a készüléket, amikor is megkezdődik a telepítés.
Lehetőleg egyszerre csak egy verziót lépjünk így vissza!!!
Igaz, hogy nem megfelelő romot nem enged a telefon feltelepíteni, de azért csak okosan.
Mindenki saját felelősséggel használja, én sikeresen visszaléptem egy ROM verziót így.Remélem segített a leírás.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz tamas.nick #30336 üzenetére
Nézd át biztos jó IP-t stb, írsz be, mennie kell.
-
mm89
őstag
válasz Lackooo84 #30328 üzenetére
Nem érted.
Engedélyezve van, be is van szürkülve az OEM feloldás, mert nyitva van a bootloader. Tudom flashelni a twrp-t.
A gond az, hogy én nem flashelni akarom hanem csak bebootolni.
A terv az volt, hogy csak bootolom a twrp-t, telepítem Carline scriptjét majd reboot után ugye marad a stock recovery és megy az OTA.
Közben idegesítettek a reklámok és flasheltem a twrp-t, felraktam a scriptet, de így is van reklám. Fire shift appot szoktam nézni. Ha abban nincs akkor nyugodt vagyok, mert akkor máshonnan is eltűnt.
A script nem lenne jó?szerk.:
A célom ez lenne:
https://logout.hu/bejegyzes/thesound/host_file_csereje_android-on.html
Csak nem tudok simán bootolni twrpt, hanem flashelni kell.[ Szerkesztve ]
-
-
mm89
őstag
Na most meglepődtem...
A terv az volt, hogy miután nyitom a bootloadert, nem telepítem a twrp-t, hogy tudjak később ota frissülni, hanem csak bootolom (elvileg ugye fastboot boot twrp.img ), de nem akarja bootolni...
PS C:\adb> fastboot boot twrp-3.1.0-1-frd.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [ 0.533s]
booting...
FAILED (remote: Command not allowed)
finished. total time: 0.541sEz miért van? Tudja valaki, hogyan kell bootolni telepítés nélkül?
-
Lackooo84
nagyúr
Nem tudom de nekem ez a 406 elég problémás, csomó minden nem működik rendesen, és merül mint a Titanic pedig hozzá sem érek... Rollback nélkül vissza tudok menni 405-re? Nem mi...? Fak
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz eddie17 #30321 üzenetére
Félre értesz. Nem kötekedtem, csak a logikát nem látom, hogy van egy képernyő hibás vagy akku cserés lengyel H8-am (példa kedvéért) akkor azt megjavítják, ~43,500, de egy kb 50-60-ba megálló alaplap cserét nem vállalnak be.
Ilyen nincs. Nem lehet. Vagy van garancia vagy nincs, ezt nem értem csak.
TMX három hete lettek elhozva a telok, hibátlanok! Nekem végre nem akar ketté jönni a telo, elő - hátlap is a helyén, anyumnak meg végre nem 1-1,5 óra kijelző idő jön össze. (Semmi battery drain app nincs, volt neki a háttérbe...) most ő is kb 3,5-4 óra közt áll meg mint én, estére.
Tudnak ezek a József körútiak.[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
válasz Lackooo84 #30320 üzenetére
+Micsurin
Maradjunk annyiban hogy ez a TMX rendszerén keresztül lett ellenőrizve, dobozon nem látod honnan jött a teló ha EU-s. De ha nem a magyarországi hivatalos úton vásároltad hanem sufniban, hiába eu-s a doboza se cserét nem fogsz kapni se fődarab cserét. Egyéb alkatrészt cserélnek gariban.
Nekem ez az infóm van, a tévedés jogát fenntartom, ha a nagy többség tapasztalata mást mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Djmarko
tag
Köszönöm a válaszokat srácok!
Akkor még van remény . -
mm89
őstag
válasz anonymus89 #30312 üzenetére
Ha a gsm bolt nem hivatalos forgalmazó akkor is elfogadják a számlát?
-
Keny.
tag
Sziasztok! 1ève használom a Honor 8am B389 es szoftverrel. Minden rendben van, azaz fèl ève kèt kártyával használom voda telenor itt mèg rendben volt, de mióta kèt telenoros kártyával használom hìvásnál olyan mintha elmenne a tèrereje, sokszor nem èrtenek, pedig úgy mutatja, hogy van tèrerő. Lehet, hogy a kèt ugyanolyan szolgáltató a gond?
-
Djmarko
tag
Sziasztok!
Féléve vettem a Honor 8-at egy GSM boltban ahol kaptam gari papírt de mar nem talalom meg amugy toluk 3honapot kaptam. IMEI szám alapján még 2019 januárig garis. Ha bemegyek a Huaweibe elkuldenek papirok nelkul vagy IMEI szam alapjan megcsinaljak?Márk
-
fant0mi
őstag
válasz Sirandrish #30173 üzenetére
Tegnap nekem is elojott egy fotonal a zold kocka. Sd kartyam nincs.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz tamas.nick #30302 üzenetére
Most, hogy mondod, ez mi a f....?! Nálam nem is mutatja az állapotot mennyi van letöltve, csak azt, amikor végzett... Ez így rohadt tré...
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- LEGO klub
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest