- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
fa4hu
őstag
Részemről a HOMTOM-ügy lezárult, a békéltető testületi eljárásban nekem adtak igazat, és a forgalmazó korrekt módon visszautalta a vételárat. Jobb lett volna, ha nem kellett volna eddig elmenni, 1,5 éves hercehurca árán. Tanulság: telefont nem kizárólag tesztek, hanem felhasználói visszajelzések alapján szabad csak vásárolni, különösen, ha kevésbé ismert márka. HOMTOM többet soha!
-
esox
senior tag
Sok sok szívás után ezt a romot raktam fel mini gapps-al.
Lassúcska, de legalább nincs kínai spyware és sok szar popopup, amiből nem lehet menekülni.Resurrection Remix ROM 5.8.5 for Homtom HT16 Pro
TWRP kell hozzá.
-
esox
senior tag
Frissen flash-elt gyári fw-el:https://www.homtom.cc/DownFile
Még végi sem mentem a beállítási procedúrán, máris jön valami hülye reklám, aztán a whatsapp notification, ami egy weblap...aztán a TikTok, amitől nem lehet megszabadulni sehogy. A ksilányom minden nap nyaggat, apa mikor fog működni...apa mikor lesz végre jó...apa....
Apa nem tudja, csak azt, hogy jobban járna ha szépen földhöz vágná, felvenné az egészet videóra és a youtube bevételekből venne egy bármilyen legolcsóbb xiaomi készüléket, az is klasszisokkal jobb lenne.
Kb 20-30 készülék járt kezeim között az elmúlt 10 évben, custom, rom, rootolás, unbrickelés...stb témakörben, de soha ilyennel nem találkoztam. -
esox
senior tag
Hárman vagyunk... csak azért nem b...tam még földhöz ezt a hulladékhalmot, mert próbálok valami pénzfisszafizetést/másik készüléket...stb-t kérni az eustock-tól és akkor a telefonnal töltött sok-sok elcseszett óráról nem is beszélek....
ZTE Blade óta sok-sok mobil és rom megfordult a kezem között, rendgeteg kínai is és jelenleg is sok xiaomi mobil van a családban, de ez a homtom ht16 PRO!!!! ez egy katasztrófa.
PRO??? Úristen milyen lehet a sima HT16 akkor.
-
fa4hu
őstag
Minden bizonnyal vannak sikerültebb darabjai is a típusnak, de ha visszaolvasod a topikot, a tapasztalati hozzászólásoknak legalább fele hasonló problémákról számol be, mint amit én tapasztaltam. Tehát nem csak egy-két hibás darabról van szó.
A családban megfordult pár alsókategóriás készülék, régebbi processzorokkal, kevesebb RAM-mal, de ilyen mértékű fagyást, újraindulást egyik sem produkált ugyanezekkel a futtatott programokkal. A lassulások teljesen természetesek ilyen készülékeknél, de az elfogadhatatlan, hogy naponkénti újraindítás mellett teljesen random időpontokban lefagy, és onnantól kezdve elérhetetlenné válik a telefon. Aki keveset használja, annak ez végzetes hiba, mivel nem értesül arról, hogy újra kellene indítani a készüléket.
Végezetül úgy gondolom, ha maga a szakszerviz ismeri el egy telefontípusról, hogy biztosan csak gyári programokkal működik megfelelően a készülék, arról nem biztos, hogy ki kellene jelenteni, hogy "tetszett", vagy vastag betűkkel oda kellene írni, hogy a teszt csak a megküldött készülékre érvényes, az adott típus minősége erősen szóródhat. (Én speciel a teszt hatására döntöttem a készülék megvásárlása mellett egy családtagnak, hülye fejjel nem olvastam bele akkor a topikba.)
Kívánok Nektek további problémamentes használatot, peace!
-
nsban
tag
Nekem teljesen más tapasztalataim vannak (igaz, csak közvetett).
A környezetemben 3 ilyen készülék van használatban.
A feleségemnek vettem egy ilyet tavaly júliusban, aki bő fél évig használta és szerette (aztán felszabadult a Xiaomi Redmi 4X-em, és nekiadtam, mégiscsak na..), majd a HomTom-ot anyám kapta meg, aki azóta is elégedetten használja. A feleségem telefonáláson kívül Facebookot, Messengert használt rajta leginkább, fotózott, képeket nézegetett, emailezett.. Anyám ugyanez + skype + 1-2 játék.
(Azt csak zárójelben jegyzem meg, ha kütyükről van szó, egyikük sem egy türelmes ember, bárminemű probléma miatt jönnek hozzám hisztizni, de a telefon miatt a bő egy évben nulla ilyen eset volt…)
A másik kettő egy barátom két lányánál van használatban, ők facebook, viber és rengeteg játék amit futtatnak. Másfél éves telefonok.
Egyiken sincs fagyás, rendellenes működés, (nyilván a hardver keretein belül) hibátlanul működnek.
Én azt gondolom nem rossz kis telefon ez ennyi pénzért, csodára nem számítottunk, pont azt kaptuk amit vártunk.
@fa4hu: te pont belenyúltál egy hibás darabba, amivel a szervizzel sem jutsz dűlőre, ez sajnálatos, de a PH-s cikk nem a Te telefonodról írodott, csak a típus egyezik, kár lenne általánosítani.
Peace.
-
fa4hu
őstag
Harmadszor is visszajött a telefon WayteQ szervizből. Ígéretük ellenére csak szoftvert frissítettek, és csak a gyári programokkal tesztelték.
Idézek a zárómunkalapról: "Hardveres kiépítésének megfelelő a tudása, a készülék nem hibás. ... Facebook és Messenger programok nem gyári alkalmazások, azok hibáival kapcsolatosan az alkalmazás fejlesztőit tudja megkeresni."
Tehát egy okostelefon attól okos, ha nem telepítünk rá programot.
Feltették az 1.1.7-es gyári szoftvert, ami elkezdett magától telepíteni/futtatni programokat, kikapcsolt képernyő mellett egyszer csak megszólalt a telefon, megjelent egy reklám, amiből kilépve a zene tovább szólt, és a kezdőképernyőn megjelent egy "Whatsapp" feliratú ikon, ami nem magára az alkalmazásra, hanem egy weboldalra mutat. Csak a telefon kikapcsolásával tudtam a zenét elhallgattatni. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy én telepítettem valamit rá, elmondom, hogy mindössze egy wifi-hozzáférést és egy Google-fiókot állítottam be, és lefrissítettem a Play-en keresztül a gyárilag telepített programokat, ill. a böngészőből megnyitottam próbaképpen a hirkereso.hu-t. Az itthoni hálózatunkon több tíz androidos készülék megfordult, és egynél sem fordult elő ilyen jelenség!
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a készüléket teljesen lemerülve, az üvegfólián eddig meg nem lévő karcolásokkal kaptam kézhez. Miután a telefon hajlandó volt felvenni a töltést, bekapcsoltam, és a kezdőbeállításoknál belefagyott a telefon, a nyelvet több perces várakozás után tudtam csak beállítani.)
Részemről itt zárom a topikot, megpróbálkozom még a fogyasztóvédelemmel, és ha ott sem járok sikerrel, eladom nagy bukóval a telefont (én még a 25 ezres áron vettem, annyiért LeeEco-t és LeTv-t lehet venni, ami egy űrrakéta ehhez képest). Ha valaki esetleg csatlakozni akarna a fogyasztóvédelmi megkereséshez, privátban elér.
Mindenkinek ajánlom, hogy telefon vásárlása esetén ne csak a kereskedőt, hanem annak szervizpartnerét is nézze meg, és ahol a WayteQ a szervizes, azt kerülje el nagy ívben! Emiatt sajnos nem fogok több készüléket vásárolni az EU Stock-tól sem.
Végezetül pedig ajánlom a PH-s cikk írójának a cikk javítását, mert maga a szerviz ismerte el, hogy a telefonon nem futtatható a Facebook és a Messenger, a cikk pedig teljesen mást tartalmaz.
-
lordincom
újonc
Lakásvásárlás után összetörtem a telómat, pénz nem volt, emiatt vettem ezt a H16 prot.
Megbántam. Fél év elteltével kínlódás a telefon. A rendszer totál összerottyintotta magát. Dög lassú, kb két naponta kell újra indítani. Az újraindítás 10-20 perc, kiírja hogy android indítása 2/1, 2/2 aztán még teker.
Ma 3 x játszotta ezt el, a folyamat végén újraindította magát és kezdte a kínlódást előröl. A vas, kijelző ok, gondolom az androidot tették tönkre hogy fél év után már csak max ajtó kiékelésére jó. Veszek egy ksziaomit és boldog leszek, ez meg max média lejátszónak megmarad. Ellenségeiteknek szívből ajánlhatjátok ezt a fusermányt. -
fa4hu
őstag
Ketten már vagyunk, akik a békéltető testülethez fordulnánk a készülék használhatatlansága miatt. A héten még várjuk a csatlakozókat!
-
fa4hu
őstag
Az EUStock egyből lerázott, hogy ez garanciális problénma, abban pedig a WayteQ Europe Kft. jogosult nyilatkozni, ha ők azt mondják, hogy nem javítható, akkor majd visszafizetik az árát. A WayteQ szerint viszont ez a fagyás-dolog nem hiba, mert csak Facebook mellett (alap, lite verzió és alternatívák mellett is) jelentkezik, nem kell rajta futtatni. Miközben ugyanilyen hardverű, más androidos telefonokon gond nélkül fut az alap (azaz a nem butított) Facebook app. Egyértelmű, hogy rosszul tervezett, szoftverezett termék, de ezt nem fogják elismerni.
-
zorzy4
addikt
Nekem volt már hasonló gondom velük, anno thl készülékkel. De korrekt cég, másodszor vittem vissza és beírattam hibalapra, hogy nem tudok kimászkálni a susnyásba hozzájuk állandóan, adják vissza az árát. És kötözködés nélkül megtették kér hét után. Nektek is meg kéne próbálni.
Nálunk jó volt sokáig homotom, mostanában kezedet el szórakozni. -
fa4hu
őstag
válasz
creation #164 üzenetére
Az 1.1.7-es gyári ROM trójaival fertőzött több fórum szerint, és magától fel kerül rá mindenféle program a tudtod nélkül, tele reklámokkal. Az 1.1.4-es az ismert utolsó tiszta ROM ilyen szempontból, de sajnos nálunk azzal is befagy a rendszer.
Pofátlan dolog volt az EUStocktól ismét árusítani a készüléket, miközben tudtak a típus használhatatlanságáról (én magam írtam meg nekik, igaz, most a korábbi töredék árán adták, és már nincs is belőle).
Én feladtam a kísérletezgetést, a fogyasztóvédelemhez fordulok, bár tudom, kicsit az esély rá, bármit elérni is. Aki esetleg szintén hasonló cipőben jár, keressen meg privátban, ha többen egyszerre lépünk, talán nagyobb esélyünk lesz.
-
creation
senior tag
Hejhó,
Mi most vettünk páromnak aki nem igazán használja, hazai forrásból egy HT16Pro-t...
A telefon fagy, 2x volt már szervízben, előbb kamera kéket fotózott, majd cseréltek rajta mikit+hangszórókat mert silány volt a hangminőség, búgott, sípolt, nem hallott, nem hallottam ect...
Frissítették állítólag a software-t, most meg újraindulgat, ha kell ha nem.Kernel: 3.4.5HOMTOMinfo@homtom.cc_20170602
Build szám: HOMTOM-HT16PRO-Android-6.0-V1.1.7_20170602Furcsa hogy alapból fent van rajta valami hülye játék, amit igazából törölni se lehet, így eldugtam szem elől.
-
fa4hu
őstag
Ismét kapható a készülék az EUStock-nál. Ha valaki venne, megnézné, milyen gyári szoftver van rajta? Jót nevettem az EUStock leírásán, hogy milyen üzemidő-bajnok a készülék.
Egyébként a gyors(abb) merülést az orosz fórum szerint a led kikapcsolásával lehet megoldani, az mtknoled app-pal. Nem próbáltam, még tesztelem egyelőre a telefont.
-
fa4hu
őstag
Az 1.1.7-es gyári firmwaren-en megjelentek mindenféle reklámok, és a feltett Malwarebyte-s is mindenféle nemkívánatos programot mutatott ki. Utána olvasva kiderült, hogy ez a verzió gyárilag fertőzött vele, sőt nem csak ez, hanem több gyári ROM-is, még az 1.1.2 is, amivel itthon adták. Még egy esélyt adtam a telefonnak, és a 4pda.ru fórum (ill. annak tükörfordításának) áttúrása után ráakadtam az 1.1.4-es verziószámú, gyári ROM, amiről azt írták, hogy nincs rajta semmilyen kártevő és gyorsan fut. Próbaképpen feltettem, és tényleg érezhetően gyorsabb, és egyelőre nem is fagyott a telefon. Még tesztelem. Akit érdekel, ide feltettem.
-
xylevi
tag
sziasztok, esetleg valaki tud segiteni, hogy hogyan tudom felhuzni a hangot? tehat a telefonalasnal a masik oldal beszedhangjat hangosabban halljam? elegge halk, jo lenne kicsit felhuzni...itt a forumban rakerestem, de nem talaltam semmi ilyesmit
koszonom elore is...
-
-
törölt tag
Köszi a gyors választ! Ha egy kis javulás elérhető az új rommal, szerintem a gazdája már boldog lesz.Jelenleg használhatatlan, random újraindul, nem enged pin-kódodt beírni, stb.
Egy rakás sz@r az egész! Ezt a jogorvoslat/panaszbenyújtás dolgot megemlítem neki, lehet érdekelni fogja. Köszönöm mégegyszer! Szép napot!
-
hg6idn
csendes tag
Én is erre gondoltam, Csak már kezdem unni a TinyDeal ügyintézését: email, írjam le mi a hiba, indítsam újra a routert, küldjek videót, kérjek ajánlatot itthoni javításról, majd itt megállt az élet kb 6 napja...
Előző cserénél pont ez volt a koreográfia... Biztos nem fogok velük több üzletet kötni...Hétvégén szétszedem, ha nem sikerül lesz egy majdnem jó HT16 eladó
-
hg6idn
csendes tag
Sziasztok!
Még a support válaszát várom a térerő gonddal kapcsolatban... Valaki szedte már szét a telefont? Antenna problémára, kontak thibára tippelek, de míg nem jutok zöldágra a garanciával nem akarom megbontani, hátlapon belül az alsó oldalon jelzi a GSM-et, csak nem találtam képet a belsejéről...
-
válasz
Balzak83 #106 üzenetére
Ilyen telót vettünk nagynénémnek. Neki is ez a gondja. Volt már bent T-nél is, hálózaton az az alapértelmezett, hogy küldje a számot, mégsem teszi a telefon, csak ha külön beállítja, hogy küldje a számot.
Kb 2-3 hét múlva tudok ránézni a telefonra, van valakinek ötlete, hogy mit kéne csinálni vele, hogy megszűnjön ez a gond?
Szoftverfrissítés megoldaná? Nem tudom milyen ROM van rajta, december eleje felé lett véve emagnál.
-
fa4hu
őstag
A gyártói kör is bezárult a support alábbi válaszával a fagyásokra:
"As we can see in the pictures, 79% of the memory has been used, and only 430MB is available which would probably result in the freezing of the screen. Please note that enough memory is essential for the smooth running of the phone. So, to get a better performance of your phone, please uninstall some unnecessary programs and release more memory in your phone."
Mindössze két program volt fenn, amiért a telefon a családtagnak vásárolva lett: a Facebook és a Messenger.
-
fa4hu
őstag
Én ez alapján tettem fel a korábban linkelt ROM-ot.
Két buktatója van:
1. Windows 10 alatt lehet, hogy csak aláíratlan driverként tudod feltenni (speciális újraindítással) a szükséges drivert (de ezt is leírják valamelyik linken).
2. Mikor az SP Flash Tools-ba mindent felraktál, és rádugod a telefont, majd megnyomod a bekapcsoló gombot kicsit, hallasz egy hangot a Windows-ban, hogy feismerte a telefont. Na, ekkor kell elindítani a telepítést, mert 2 másodperc múlva szétkapcsol a telefonnal a rendszer.
Egyébként azóta csak két fagyásom volt: az egyiknél a beállításokban akartam csengőhangot állítani, akkor fagyott be, a másiknál pedig a feloldás után csak a státuszsor jött be, fehér lett a képernyő. A HOMTOM support-tal még levelezem, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak. Mindenesetre az új firmware-rel egy fokkal jobb, bár a telefonban egyelőre még nincs SIM-kártya, nem tudom, azzal hogyan fagyna.
-
fa4hu
őstag
Legnagyobb meglepetésemre a HOMTOM support válaszolt, és ezen firmware felrakását javasolta. Ez frissebb (augusztusi), mint ami a hivatalos honlapjukon kinn van, az itthoni hivatalos szerviz, a WayteQ meg kettővel ezelőttit pakolgat fel.
Felraktam, és nem fagyott vele a Facebook és a Messenger sem. Viszont gyorsan merült. Erre csináltam egy gyári állapotra történő visszaállítást, és ismételten felraktam ezt a két programot, most tesztelem a merülését, mintha visszaállt volna a normális szintre.
-
hg6idn
csendes tag
Rég jártam itt, de nem azért mert a teló jó volt
, az eredetileg hibás telefont (beszélgetés közben elnémul), több hónapos levelezés után cserélték, TinyDeal), az új telefon kb 1 hónapig tök jól működött, szép hang, fagyásmentes működés - extra program csak a FB és Messenger volt rajta. Azután kezdte eldobálni a hálózatot, most került vissza hozzám, Vodás kártyával először csak 2G kapcsolódást produkál, és nem periodikusan de folyamatosan szakadozik a hálózatról, úgy tűnik mintha GSM modul vacakolna... Kezdem ismét a korábbi hibabejelentési levelezést...
Sajnos elegem lett a noname Kínai telefonokból, a saját HT20-asom sincs spiccen, 9 hónap körüli használat után nem tudom feltölteni 100%-ra, 70-80%-on megáll... Sajnos rendes telefont kell vennem... -
fa4hu
őstag
A mutatvány nem jött be, ugyanúgy fagy. Nem hiába került ki az EuStock kínálatából, míg az előd, sima HT16 és az utód, HT17 Pro még mindig benne van (igaz, éppen egyik sincs készleten).
Az eset tanulságai számomra:
- Nem elég, ha megbízhatónak tartott boltból vásárolsz, mert ők se biztos, hogy be fogják vallani a készülék típushibáit, inkább kifuttatják a készleteket.
- Nem elég egyetlen tesztet elolvasni, még ha az mobilarénás is, mivel a tesztekből általában nem derül ki, milyen programokkal nyúzzák a készüléket, így a gyengébb hardvereknél az általános használt programok akadhatnak, a telefon miattuk fagyhat.
- Olvass minél több felhasználói tapasztalatot, és akinél probléma volt, személyesen érdeklődj náluk.Amit még megteszek:
- Írok közvetlenül a gyártónak, bár tudom, kicsi az esély, hogy válaszolnak.
- Írok a fogyasztóvédelemnek, de azt is tudom, hogy a szerviz a hibás android programokra fogja fogni a fagyásokat.
- Javaslatot teszek a PH tesztelői felé, hogy ezentúl a tesztekben tüntessék fel, milyen programokkal teszteltek.A továbbiakban már csak akkor írok ide, ha esetleg mégis valamilyen megoldásra lelek vagy fejlemény lesz az ügyben.
-
fa4hu
őstag
Nem volt más hátra, mint előre: SP Flash Tools-szal felraktam a júniusi ROM-ot (amit a WayteQ szerviz nem volt hajlandó), tesztelés alatt.
-
fa4hu
őstag
Két nap futás után nem volt még fagyás Messenger Lite-tal, tehát nagy valószínűséggel a Messenger a ludas.
Akkor lenne korrekt a mobilarénás teszt, ha a szerző utalt volna arra, hogy Messengerrel nem próbálta, ill. úgy gondolom, a legalapvetőbb kommunikációs-kapcsolati hálós programokkal illene tesztelni a "low budget" kategóriát, mennyire fogja meg egy adott program. Kértem a teszt szerzőjét a teszt módosításra, újratesztelésre, de nem válaszolt. Most már mindegy, ezzel együttélve és remélve, hogy más miatt nem jön elő a fagyás, újra használatba vette a család.
-
fa4hu
őstag
válasz
gabor9991 #139 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki (és az itteni felhasználók is ezt erősítették meg, mivel nekik ez nincs telefonjukon), hogy a Messenger a ludas. Legalábbis a Facebook 1,5 napig nem fagyott magában, a Messengert feltéve viszont fél napon belül jött a fagyás. Most a Messenger Lite-ot tettem fel, kiderül, azzal is fagy-e. Ha igen, akkor gyakorlatilag nem lehet teljes értékűen facebookozni a telefonon, csak böngészőből. (Nem én használom a családban, nálam a Facebook Lite van csak fenn, a Messenger automatikus indulása pedig letiltva.)
-
gabor9991
addikt
Szerintem nem vagy túl
A 3. ugyanolyan hiba esetén ha nem sikerül kijavítania a szerviznek a hibát akkor javíthatatlannak kell minősíteni a telefont, te pedig visszakérheted a pénzed.Ezt akár a 12 hónapos jótállás utolsó napján is megteheted.Szóval, ha van rajta garancia, vidd csak szervizbe nyugodtan, minden esetben ugyanarra a hibára hivatkozva.
-
gabor9991
addikt
Szerintem nem kell elkeseredni, továbbra is használni kell nem gyári appokat, hiszen ez egy teljesen normális felhasználása a telefonnak, attól a telefon újra kiakad, ekkor újra szerviz, minden hibabelejelentést írásban rögzíteni, a 3. eset után jöhet a vásárlástól elállás.
-
fa4hu
őstag
Ma visszajött a szervizből a telefon azzal, hogy csináltak egy gyári visszaállítást, és a gyári programokkal fagyás nélkül futott több napig. (Még a HOMTOM honlapján fennlévő újabb szoftver sem tették fel.) Magyarul, csak a gyári programokkal használva biztosítható a fagyásmentes működés. Ilyen egy okos telefon a XXI. században, szuper.
Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a Mobil Arénás tesztet íróval, mert ez a tesztben nem szerepel. Akár szívesen odaadom újratesztelésre a készülékünket neki, ha ez kell a teszt pontosításához.
Az eddigi konklúzió: a HOMTOM-ot messzire elkerülni, akárcsak a WayteQ-es garanciával rendelkező eladókat, márkákat.
-
MrPappa
csendes tag
EMagon vásárolt készülékem folyamatosan lefagy, beáll az agyhalál, még a hard reset sem segített. Vissza akarom küldeni, mik a tapasztalatok? Garanciális javításnál mondhatom hogy hard reseteltem vajon? vagy akkor arra fogják h nem garanciális többé?
-
Gobok
tag
Üdv van egy HomTom HT16 Pro fehér eladóm, Szeptember 19. én vásárolt 1 év garival! Hibátlan karcmentes! Asszonynak nem teccik....
27.000
-
fa4hu
őstag
válasz
gabor9991 #120 üzenetére
Meg tudnád osztani, Te milyen programokat futtatsz a telefonon? Az a gyanúm, hogy a Facebook miatt lassul be.
Egyébként lehet, hogy még egyszer visszaküldöm a szervizbe, és talán most már a legújabb gyári ROM-ot teszik fel rá (miután megtudták tőlem, hogy van újabb az általuk használtnál).
-
gabor9991
addikt
Írtam a WayteQ-nek egy emailt:
Tisztelt WayteQ, eustock-tól vásárolt homtom h16 pro készülékhez a gyártó oldaláról letölthető 1.1.7 firmware használható a készülék frissítésére?
Ez a válasz jött rá:
Tisztelt Gábor!
Igen, amennyiben mindent az előírások szerint végez, akkor nem lehet gond a frissítéssel
-
fa4hu
őstag
Most már egy napon belül is lefagyott az újraindítás után. A szerviz annyit mondott, hogy küldjem vissza, aztán majd megint tesztelik. Na igen, gyári alkalmazásokkal... Már csak az EU Stock-ban (mint eladóban) bízom, hogy segítenek megoldani a problémát.
Mindenesetre SENKINEK NEM AJÁNLOM A KÉSZÜLÉKET, aki esetleg a fórum böngészése alapján döntene a készülékről. A PH tesztet is célszerű lenne módosítani, mert az "alapvetően pörgős a rendszerfelület, stabil a működés és ha nyögvenyelősen is, de szinte bármilyen szoftverrel elboldogul, amire szükségünk lehet" megállapítás nem fedi a valóságot, a teszt nem volt alapos!
-
fa4hu
őstag
Nézegettem a HOMTOM honlapját, és ott találtam egy gyári firmware-t, amit letöltöttem. Mint kiderült V1.1.7 verziószámú és 2017.06.02-i dátumú. Ehhez képest a hivatalos szerviz a javításkor csak a V1.1.3 verziószámút és 2017.02.20-i dátumot tett fel. Miért nem a legújabbat???
Egyébként itt írják le, hogyan kell a gyári ROM-ot feltenni.
Erősen gondolkodom rajta, hogy meglépem...
-
-
fa4hu
őstag
válasz
Plexicushio #113 üzenetére
Nem, a telefon belső tárolójára vannak a programok telepítve. A telefont családtag használja, alig van fenn program nála. Ami a Tiédtől több, az a Facebook, ezenkívül a Messenger, a Műsorújság, a Chrome, a Szókereső, a Pasziánsz és az Időjárás XL van fenn.
Most két napja fut a lefagyás után, egyelőre nem fagyott újra, kíváncsian várom, meddig bírja. Ahogy írtam, egy-két napos újraindítás esetén valószínűleg nem jön elő a fagyás, de valljuk be, ez azért elég fapados megoldás, miközben régebbi procival rendelkező telefonok gond nélkül futnak ezekkel a programokkal több hetet.
Egyébként a lefagyás önmagában nem lenne akkora probléma, ha azonnal újraindulna, nem 15-20 perc után, addig a készülék elérhetetlen.
-
Plexicushio
senior tag
Viber, Messenger, CM Browser/Dolhin/Chrome, CM Launcher, BSPlayer, Menetrendek, Paypal, Twitter, Smartbank, Shazam, Szótár/Fordítő... meg még egy-két tucat. Nem használom mindet rendszeresen.
Én egy kis belassulást a képernyő-feloldás után szoktam pár másodpercre tapasztalni, ettől függetlenül nincs rá panaszom.Random tipp: hová vannak telepítve a programjaid, a kártyára?
-
fa4hu
őstag
válasz
Plexicushio #109 üzenetére
Milyen programok vannak fenn Nálad?
(#110) Balzak83: Jó vicc, azaz ne telepítsünk semmit fel?
Úgy gondolom, hogy a Google Play-ről telepített átlagos alkalmazásokat vinni kellene gond nélkül. A családban van egy Outkitel 4000 Pro, régebbi procival (6580), szintén 2 GB RAM-mal, és nem fagy, visz mindent rendesen.
-
fa4hu
őstag
No, az új szoftverrel is lefagyott 3 nap.után. Valószínűleg napi újraindítás és kevésbé intenzív használat mellett nem lenne gond, de ez egy ilyen paraméterű telefonról elfogadhatatlan, a Facebooknak és a Messengernek nem lenne szabad ennyire megfognia. Gondolom, a szerviz szerint minden rendben lesz, mivel náluk telepített szoftverek nélkül nem fagyott. Arra azért kíváncsi lennék, a PH-s teszt hogyan készült...
-
Balzak83
senior tag
Ez ilyen, kettőt tehetsz, nem rakod repülő módba, csak némítod, vagy szolgáltatónál kéred, hogy alapértelmezetten küldje el a számod kimenő hívásnál. Ha T-s vagy, akkor az appból könnyen át tudod állítani.
A teló nekem is visszajött, kijelző csere+új szoft. Kernel alapján ez februári, de a biztonsági szint nem frissült.
-
fa4hu
őstag
No, ez gyorsan ment, ma jött az SMS, hogy kész a készülék javítása, Állítólag a "szoftverfrissítés" után nem jelentkezett a fagyás. A héten megkapom postán, és beszámolok a tapasztalatokról. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanazon verziójú szoftver ismételt felrakása megoldja a problémát...
-
MrPappa
csendes tag
Sziasztok?
Olyan kérdésem lenne, hogy valahányszor beállítom a hívószámkijelzést, az 1-2 hívás után valamiért visszaugrik és nem jelzi ki tovább, mi lehet a gond a készülékkel?
-
fa4hu
őstag
Az utolsó kérdésem a fagyásra vonatkozott. Közben én is felhívtam a WayteQ-et, nekem két hetet mondtak javításra (igaz, képernyőhiba eddig még nem jelentkezett).
Azt mondták, hogy szerintük ez egyáltalán nem típushiba, mivel sokat adtak el belőle, és máshol nem jelentkezett, ill. a szoftverújratelepítés valószínűleg megoldja a hibát (igaz, újabb szofrver nincs), amit én elég erősen kétlek, mivel ugyanazok az alkalmazások fognak visszamenni rá, így megint ugyanaz lesz a helyzet. Ígértek, hogy előtte és utána teszteln fogják.
Kíváncsi leszek, mi lesz a vége, de ahogy itt végigolvastam a fórumot, többeknél előjött a fagyás. A fejleményekről majd beszámolok.
-
Balzak83
senior tag
Erőt vettem magamon, és elvittem szervizbe, 3 hét javítást mondtak. Bemondtam a csíkosodást is, de szerintem nem foglalkoznak vele. Nálam az Opera böngésző fektette meg, más nem nagyon volt használva, Locus elfutott rajta, de erre is vettem elsősorban, bringás computernek, meg vésztartaléknak. Sajnos a gps sem a legpontosabb, de ez általánosan igaz az MTK-ra, szabadban mindenesetre el lehet lenni vele. Használtam rajta a Waze-t is, ott azért komolyabb fagyásokat csinált, lemerevedett a kép út közben, elvesztette a jelet és nem találta meg, ilyesmi.
Én egyértelműen szoftveres korlátnak érzem a telefon működését, használtam korábban jóval gyengébb Coolpad F1-et, de az nem akadozott annyira, mint ezl a gyárival. Majd megnézem menthető-e egy másik rommal, ha van rá. -
fa4hu
őstag
Nem én használom, de erre még nem panaszkodtak. Szoftvert csak újra tudják rakni, frissíteni nem, mivel nincs újabb rá, így valószínűleg ugyanolyan akadós lesz. Kicsit dühös vagyok magamra, mert csak a tesztet olvastam el (a fórumot nem), és az euStock-nál vettem, bízva abban, hogy színvonaltalan terméket nem árulnak. De ahogy nézem, már ők sem árulják...
Milyen programok futottak Nálad rajta?
-
Balzak83
senior tag
Egyelőre a fiókban pihen, de elő van készítve, hogy beviszem megnézetni a Wayteknél. Csak ne lenne olyan r*hadt messze a szervizük. Kíváncsi leszek mit mondanak rá, bár szerintem elhajtanak egy szoftverfrissítéssel.
Képernyő nem csíkosodik függőlegesen, szürke háttérnél? Ha melegszik a telefon, egyből látszanak, olyanok mint ha börtönrács lenne, elég zavaró.
-
fa4hu
őstag
Sikerült valamit kezdeni ezzel a lefagyással? Nálunk is ugyanez a helyzet, mintha elfogyna a memória, ilyenkor akár hosszabb időre is lefagy, használhatatlanná válik. Azért egy 2 GB RAM-os készüléknek illene gond nélkül elvinni a Facebook-ot és a Messengert. Más komolyabb program nincs is rajta.
-
Balzak83
senior tag
Mekis, mávos wifi is megy, minden ok vele. Viszont a gyári rom elég gyengére sikerült, percekre képes lehalni úgy, hogy a fizikai gombokra sem reagál. nagyon tolja kinának a kameraképeket, rögzített hanganyagot
Ha ez a belassulás nem lenne, egy teljesen jó, használható telefon lenne. Kijelző nagyon szép, kategóriában szerintem kimagaslik. Lassan 3 hete nyúzom, p10 után, de G6 váltani fogja. A köztes pár hetet volt hivatott kitölteni, és nálam jól megállta a helyét, a leírtaktól eltekintve.
-
orkati
tag
És ha szervízbe szeretném vinni az eustock-on vásárolt, magyar garis készülékemet, akkor csak ide tudom vinni/küldeni?
HOMTOM - márkaszerviz
WayteQ Europe Kft.
1107 Budapest Ceglédi út 1-3.
06-1-445-12-22
info@wayteq.eu
http://www.wayteq.hu/hu/kapcsolatVagy van más lehetőség is?
-
orkati
tag
Zorzy4, nsban, köszi a tippeket, holnap tesztelem az ötleteket!
-
-
zorzy4
addikt
Két verzió. Egyik szervíz. Másik, be kell állítani, hogy felhőbe mentse a fotókat wifin, és akkor bármelyik gépre le lehet tölteni, illetve ha kiveszed a memória kártyát akkor olvasóval oda vissza lehet másolni.
Nekem is van szoftveres hibám, amin nem segített a rendszer visszaállítás ezért vittem be. -
orkati
tag
Sziasztok!
A gyerekeknek vettem egy-egy ilyen készüléket, és alapvetően elégedett vagyok vele. Olcsó, ehhez képest mindent tud, amit a 8 és 10 éves csajok szeretnének
Viszont van egy problémám.
Bármelyik telefont a pc-vel összedugva csak tölteni lehet. Ha "lehúzom" a főképernyő tetejéről a kis vezérlő panelt, kiírja, hogy "USB töltéshez". Erre koppintva van lehetőség "Fájlátvitel"re és "USB-tároló"ra, de vagy hiába szeretném kijelölni, nem lehet, marad a "Töltődik" verzió, vagy ha néha nagy nehezen elfogadja a kijelölést, a pc-n akkor sem lehet megtalálni a telefont mint adattárolót. Újraindítás után sem változik a helyzet... Ha valakinek volna ötlete, hogy mit lehetne csinálni azt megköszönném, mert így a fotókat sem lehet lementeni a telóról, és nem tudok rá könyvet sem másolni.
-
lordvico
csendes tag
Sziasztok, vásároltam egy ilyen telefont, és Viber telepítéskor nem talál internetet, se Wifi csatlakozás alatt, se 3G-vel.
Próbált valaki Vibert telepíteni? MI volt a nyitja? Köszönöm! -
Balzak83
senior tag
Én egy hete nyúzom, és még marad is 1 hétig legalább. A p10em összefsta magát, kellett sos egy másik, ezt találtam. Abszolút vállalható. Gps gyenge, waze alig talál jelet. kijelző nagyon rendben, mondom ezt p10 után. Kicsit lassú, opera meg tudja akasztani, pedig az nem egy éhes fajta. Hangminőség fülesen kb 4/10. Kicsit doboz hangzás, visszafogott mélyekkel. Üzemidőben nem roszabb mint a p10 pedig két kártyával megy. Ami idegesít: számkijelzést random letiltja. Nem jöttem rá miért. Összességében: 18ért vettem, ennyit kapok majd érte ha eladom. De szerintem nem fogom. Akinek ennyije van rá az vegye, aki rá tud dobni annak inkáb egy tetszőleges redmi, pl. 4a kicsit drágább csak
-
zorzy4
addikt
Egy problémánk van, hogy nem tud nyit wi-fi hálózatokhoz csatlakozni, csak jelszó kérősökhöz. Mi lehet a gond? Valaki tapasztalt ilyet?
-
zorzy4
addikt
-
bucihost
senior tag
Szia! Ismerősömnek lett rendelve HT16PRO, hogy miért? "új telefon kell 20 ezeréé' ... no comment. Hangszórója sz*r, recseg, sok a magas. GPS kuka, gyorsan lemerül. De neki arra jó, hogy 20-ér tudjon facebookozni reggeltől esig, meg a munkás kezével össze tapicskolja.
... 17-ről nem tudok nyilatkozni.
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Most készülük vennie egy HT16PROT és egy HT17PROT és az lenne a kérdésem menyire megbízható készülékek ? Olvastam hogy mind a két tipussal voltak gondok ezek álltalánosak vagy csak néha fordul elő ?
-
zorzy4
addikt
Most vettem egyet a feleségemnek. De előtte leteszteltem két napig.Nagyon jó telefon, még akár dupla enyiért is. Mindent kipróbáltam, wifi mobilnet gps , fm rádió, zene, film, bluetooth, stb. Igazából semmibe nem tudok belekötni.
-
Plexicushio
senior tag
A legolcsóbb telefon amennyit az utóbbi 10 évben időben telefonért adtam, de elvárásokon felül teljesít.
Első héten az akku úgy tűnik nem lesz valami combos, aztán elfogadható szintre beállt. SOT időt nem tudok mondani.
A kamera -nem elegendő fényben- kritikán aluli. Vibert használom, semmi gond. Ment már nem egyszer 2 hét feletti folyamatos üzemidővel is probléma nélkül, és én indítottam újra mindig, nem volt galiba.
Ami az én problémám, hogy az itthoni ismert wifi hálóra nem csatlakozik azonnal, vagy rá kell eröltetni a listáról, vagy várni kell rá pár percet.
Szerintem meg simán best buy. Fólia volt rajta gyárilag, amit a külön rendelt tokkal kaptam, még nem kellett felhasználnom. -
Geller72
veterán
Egy halom szar. Egy mondatban.
Szerintem:
-rohadt gyorsan merül. Az iphone 6s kb 3x addig bírja. Ez a nap végére nulla.
-a gps egy rakat szar. Ahogy más is írta, HASZNÁLHATATLAN!
-A fényképező szintén kritikán aluli.
-Zenelejátszó elmegy, de szerintem az is nagyon gyenge 10/4 max
-Mobil net wifi egész tűrhető, de úgy zabálja az akkut, hogy öröm nézni. Külön-külön is.
-Amíg fel nem pakoltam a szokásos alkalmazásaimat, egész tűrhető volt a sebessége, de miután fent voltak az appok, kegyetlenül belassult.
-A gyári töltője egy vicc. Reggelre fel is tölti..
Összegezve. Százszor inkább egy vernee thor E, 5020mAh-s akkuval. ~30-ért. Ez egy hulladék. Tényleg. Igen, ennyiért is.
..viszont van 3 db Shimano Alivio DX 12-300-as, 3.66-os, 3 librás csont új botom eladó..
-
esox
senior tag
Eddigi tulajok mit mondtok a telóról? Most jött meg nekem is egy. Kislányom kapja, mert a Galaxy S3 minije minden 5 percben újraindul, gyak. használhatatlan. Most hozta a futár, ami elsőre fura volt az a súlya. Szerintem nehezebb, mint az én 5.5"-os xiaomi note 2-m, de ez nem igazán szempont. Lényeg, hogy telefonálni lehessen vele, menjen a viber és fényképező.Céges wifire nem tudtam vele rácsatlakozni, de az megint csak nem szempont, mert úgy sem itt lesz használva, de fura...
-
Geller72
veterán
iphone 6s mellé vettem, melós-második telefonnak. A GPS érvágás lenne, ha fosul menne, megnézem holnap reggel sygiccel, melóba menet. Pont azért (is) vettem, hogy ne az ájfont kelljen lekapkodni a tartóról, ha kocsival megyek, miközben megy rajta a sygic. ha még valakit érdekel, este megírom, milyen. Vásárolt sygic accom van, most jön lefele a német térkép. Elég gyorsan. Wifi faja nagyon. Kamerára valaki rakott fel valami épkézláb appot? Zenére, filmre? eddig VLC-t tettem fel. Ezt a keresősávot hogyan tudom eltüntetni?
-
hg6idn
csendes tag
Megjött a telefon, igaz még nem láttam, nem az enyém, majdnem minden szép, csak a mikrofon vacakol. Pár berc után elnémul... Úgy néz ki vissza kell küldeni
-
Victoryus94
őstag
Szerintem pedig egy böngészővel, fb, és messenger lite-tal, és egy viber/skype-pal is bőven használható marad a készülék.
Bár ideálisabb lenne "választani" közülük, nem mindet feltenni. De bizony egy messenger lite, meg egy viber nem üti ki a telefont.
(normális facebook, meg messenger pedig minek? Úgyse használja ki senki... főleg ebben a kategóriában nincs értelme) -
Oceanus
tag
A GPS tényleg nagyon pontatlan? Illetve a kamerája milyen? Jelenleg kényszerből egy Alcatel pixi3 (4.5) 4G-t nyúzok, de abban a kamera tényleg ultragáz, konkrétan a QR kódot nem tudom vele beolvasni...
-
-
Ma hozta a futár, elsőre nagyon megfogott, valahogy a minősége jónak tűnik.
Gyors is , kezdő telefonnak ideális
-
F.B.I.
veterán
Megjött, semmi baja, Open Camera jó képeket csinál, édesanyámnak tökéletes, fényerő bőven elég, hangszóró max. hangerőn picit már torzít, gyors, aki nem nagy játékos, annak mindenre elég, miravision jól kalibrálja a színeket.
-
törölt tag
válasz
mandalorian #65 üzenetére
olcsó cuccokból fillérekért összerakva, gyakorlatiag minőségellenőrzés nélkül -> jó nagy selejtarány.
és valszeg még így is megéri nekik, hogy oda-vissza utaztassák... -
dealerman
aktív tag
Én is nagy reményeket fűztem hozzá,de már két készülék halálozott el pár héten belül
az egyiken a kamera alkalmazás lehalt,a létező összes ROM-al mi van hozzá kipróbáltam ,de egyikkel se ment a kamera,egy másik készülék meg,gondol egyet és nem kapcsol be,töltőre rakva power gombbal rezeg egyet és annyi,pár próbálkozás után bekapcsol,és az akksi 30% körül van
ezt már másodjára játssza el,küldjük is vissza garanciáztatni !
Pedig nagyon nem vagyok ellene a kínai telóknak,nekem is egy xiaomi-m van,de ezek után............. inkább nem mondok semmit se
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
gingerbalm #59 üzenetére
Ma megjött helyette a Vernee Thor, ég és föld, minden pöpec vele.
-
Freel
tag
válasz
Donki Hóte #61 üzenetére
Köszönöm, el is olvastam. Engem meggyőzött, már meg is rendeltem.
-
Éppen most tesztelték a HT 17Pro telefont.
Ajánlott cimkét kapott, de a szövegkörnyezetből azért kiérezhető, hogy vannak vele bőven problémák.
-
F.B.I.
veterán
-
gingerbalm
aktív tag
Ez inkább a pikk-pakk-pakk-pakk-pakk-pakk a köbön tempót részesítette előnyben.
Elhiheted, én is csodálkoztam ilyen hardverrel, mert vannak ismerősök, akik a tiédhez hasonló konstrukcióval nyomják, és nem panaszkodnak. Kifoghattunk egy kisiklott példányt is, ehhez nem értek, nem kísérletezem, hogy mizu, megy vissza.
-
Freel
tag
Hááát... Nem tudom emberek én nagyon gondolkodom egy HT17 PRO vételén. Én azt nem értem, hogy mondjuk egy Samsung Galaxy A3 2016 mondjuk valamivel gyengébb (másabb) Ugye ott ugyanez a proc 1,5-ön megy viszont nincs csak 1,5 GB RAM, illetve a GPU csak Mali-T720. És az a telefon még mindig 60-70K! Miért lenne akkor ez a cucc rossz? Nem annyira jól optimalizált az android? Mert akkor egy 200K-s csúcsmobil is lehet kaxer ha egy optimalizálatlan bughalmaz rajta a szoftver...
Nem értem a károgókat. Eddig csak egy ember írta, hogy lassú. Mondjuk kinek mi. Nekem szerintem jó lesz, türelmes típus vagyok...
Valaki írhatna egyébként olyan aki pár napja nyüstöli. Jah és a Vernee Thor nem tetszik! -
movax
őstag
válasz
gingerbalm #48 üzenetére
Hát, nem tudom, én egy több éves szutyok belépőszintű kínai telóval, MTK6582-vel, 1GB-on tolom a mindennapi dolgaimat, levelezés, pdf-nyitás, FB, Messenger, ebook-ok, rádió, böngészés, navigáció stb. és semmi bajom vele, pikk-pakk működik. Még fotózni is merek vele néha.
Ettől persze lehet fos ez a HomTom.
-
válasz
gingerbalm #48 üzenetére
Tehát a teszt alapján elfogadhatónak tűnő telefon az első valós felhasználó kezében elhasalt
Ez nem túl jó hír, remélem, hogy jelentkezik majd elégedett felhasználó is.
-
janeszgol
félisten
válasz
gingerbalm #48 üzenetére
Vernee Thor? Jól gondold meg. Inkább használtan valami vagy hitelre.
-
janeszgol
félisten
A teszt alapján jónak tűnik a mobil. A kamera produktuma tetszik, sokkal rosszabbat is láttam már százezres telefonban is akár. A hardver okés, a kijelző okés. Ha nem nyálazásos technikával van összeszerelve, jó vétel.
-
gingerbalm
aktív tag
Ma hozta meg a futár a készüléket, pár órát próbálkoztam rajta. Már újra a dobozában pihen, visszaküldésre.
Tízéves döglődő Samsung flip telóról váltana édesanyám. Nem akar egy atomerőművet, de azért fusson rajta épkézláb módon egy pár híváson túli, hangos és élőképes kapcsolattartásra alkalmas app, ha már egyszer okosmobil. Hát ezt a készüléket már a Messenger feltelepítése is hosszas gondolkodásba ejtette, de miután nagy nehezen felment, a hanghívás hangja borzalmas volt, a képes hívásba meg egyenesen belehalt a kamera, aztán a hang is. Többször nekifutottam, közben újra is indítottam, hátha az segít... Nem segített. A kamerája önmagában ment, a teló fotós és videós képességeivel voltam a legelégedettebb.
A sima telefonálás hangja is zavaróan műanyagos-recsegős. Kinézetre még tetszett is anyukámnak, de hát nem kandallódísznek venné a telefont. Vernee Thor a következő kiszemelt.
-
Okés. Tegyél rá egy facebook, viber, skype, whatsapp, messenger kombót és 2 hónap múlva megkérdeznélek megint.
Nem igazán értem, hogy miért beszélsz ilyen magas lóról. Jellemzően csúcsközeli telefonokat veszek, aztán használom őket 2-3 évig, mégis teljesen elfogadhatónak tartom ezt a telefont -- már feltéve, hogy megbízhatóan működik. A paraméterei a felhasználók többsége számára a kamerával együtt is kielégítő. A családi/ismeretségi köröm többsége ennél gyengébb hardverrel szerelt telefont használ -- bizony Facebookkal, Viberrel, Skype-pal, Whatsapp-pal, Messengerrel, sőt, Instagrammal, Twitterrel, navigációval, kisebb játékokkal, és valahogy elégedettek.
MaCS
-
Milyen 40%? Az egyik 27 a másikat már meglehet szerezni 35-ért.
Segítek:
HomTom HT16 Pro: 24 900 Ft
24 900 x 0,4 (így számolod ki, mennyi a 40%-a): 9 960 Ft24 900 + 9 960 = 34 860 Ft.
Legyen az általad említett 35e Ft a Redmi 4A (az EUStock-nál 36 900 Ft egyébként).
Nos, amint a matematika varázslatos tudománya megmutatta, a Redmi4A bizony 40%-al drágább, mint a HT16 Pro.Van még kérdésed?
-
Teljesen jó ár/érték arányban ez a telefon.Még így is jobb mint a 2x ennyibe kerülő de méggyengébb samu telefonok.
-
Halo
senior tag
más kameraalkalmazással is szar lehet a kép?
ilyenkor nem érdemes megnézni teszt alatt pár különböző programmal?
vagy ha szar a gyárival, legalább olyan szar lesz az összes többivel? -
DithenS
senior tag
Anyámnam jó lenne.Most egy 9 éves LG KP 502ese van és az is érintőkijelzős de buta mobil és neki megteszi.Mivel érintőképernyős buta mobil nincs ezért neki jó lenne.Egy ilyenen jobb a fényképeket nézegetni meg sok mást is mint egy nyomógombos buta telefonon.Szóval akinek alap telefon kell aminek van nagy kijelzője,nem nyomógombos annak nagyon is jó.Attól hogy valami okostelefon,sokan nem használják ki a lehetőségeket.Vannak akik egy 230 ezer forintos telón is csak telefonálnak,még csak nem is fotóznak.Azoknak tökéletes.
-
Az a "kicsivel drágább" konkrétan 40%-al magasabb árat jelent. Nem azt vitatom, hogy sokkal jobb, hanem azt, hogy egy kategória a kettő. Mert nem csak HW terén, de árban sem az. Ha valaki 27e Ft-ért keres vagy vásárol telefont, akkor a 37e Ft azért jelentősen magasabb ár a terveihez képest...
-
Fejvadi
nagyúr
Harmtgyenge.
Lehet, hogy kicsivel drágább, de sokkal jobb a R4A.Köszi a tesztet.
-
arnyekxxx
veterán
Azt nem értem a sok hülye sznobot minek eszi be a fene egy huszonezres kínai droidfon topikjába. Hány centit nő a pénisz egy ilyen lefikázásától?
-
Mercel
senior tag
A nyóccá forintos párizsi végülis nem rossz mert csak nyóccá' aztán végül is az éhséget meg csillapítja.
-
shiftac
aktív tag
Ez alá valóban nem érdemes adni. De aki jó okostelefont akar, az nézzen drágábbat. 50-60000Ft-ért már vannak olyanok, amikkel 2-3 évig biztosan nem lesz gond és nincsenek komolyabb hibáik sem. Vernee Thor szerintem megéri azt a kb. +10K-t ehhez a telefonhoz képest.
Ez a HomTom HT 16 Pro gyakorlatilag egy kicsit továbbfejlesztett Doogee X5 Pro.
-
Dr. Romano
veterán
Ha anyámnak nem vettem volna másfél éve meg a Doogee X5-öt akkor most ezt venném neki. Ennyiért nem rossz, olcsóbb az stockból venni mint a Tinydealről...
-
F.B.I.
veterán
Édesanyám 60 éves lesz, most születésnapjára pont egy ilyen készüléket fog kapni. Felhasználás nála: Skype, telefonálás és az unokáról Google drive feltöltött képek mutogatása....erre, ez a készülék, ezzel a hardverrel hibátlan, Idős szülőknek felesleges jobb, drágább de nyomógombosat már nem akar.
-
válasz
DeltaPower #20 üzenetére
Elég sokan papír és ceruza helyett használják a (közepesen)okos telefonok kameráját, vagyis nem írják le egy papírra mondjuk egy fára kiragasztott hirdetésen található telefonszámot, hanem lefényképezik a telefonnal.
Na, erre a célra kiválóan alkalmas ez a telefon is
-
batai15
félisten
Azaz vicces hogy ebben az ár sávban kifejezetten ciki egy pro,vagy a prohoz viszonyítva a sima modell.
-
helixP
nagyúr
Ez még az 512/4GB-s telefonoknál jogos felvetés is lett volna, de 2/16-tal ez már nem gond. Mondjuk jó nagy lúzer, aki mind a négyet egyszerre és a gyárit használja, de ez már más téma
DeltaPower Mondjuk nincs sok értelme, hogy 100%-ban nézegesd ezeket a képeket (meg úgy általában akármilyen digitális fényképet), pláne, ha azzal kezdik, hogy SZAR a kamerája.
-
R3wind
csendes tag
válasz
DeltaPower #20 üzenetére
Nem értem a problémát, igazi Vincent van Gogh szoftver van telepítve rá.
Mellesleg ha ilyen a kamera minősége, akkor a többi alkatrészé milyen? Kézigránátnak még jó lehet a telefon.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #18 üzenetére
a homtom egyes oldalak szerint a doogee almárkája.
-
Domestos
tag
Van-e benne hazacsacsogó, vagy tiszta a szoftvere?
-
válasz
#78693120 #17 üzenetére
Butatelefonnal fogsz Facebook-ozni, Messengerezni, Viberezni, e-maileket írni/olvasni, netbankolni, Simple alkalmazással parkolást fizetni, stb.?
Nem azt mondom, hogy minden esetben jobb, mint egy butatelefon, de aki nem kizárólag telefonhívás / SMS vonalon mozog, annak azért nem picit jobban megéri ezt megvenni...
-
Először hanyatt estem, amikor megláttam a "tetszett" minősítést, de utána elgondolkodtam.
Másfél éve használok egy 2/16 GB memóriával szerelt telefont (igaz, hogy Xiaomi márkából), ezidő alatt egyszer sem volt gond a memória mennyiségével, úgyis rak bele az ember memóriakártyát. Szóval a memória rendben van.
Aztán belegondoltam, hogy kb. fél éve vettem egy UMI London telefont (Kínából, vámmal együtt) 27 eFt-ért és az bizony egy kukába való vacak, ez meg működik, szóval az ár rendben van.
Van benne B20, ami sok helyen fontos, szóval a hálózati kapcsolat rendben van.
A fényképezőgépe vacak, de a korábbi fapados bestbuy telefon, a Doogee X5 kamerája is vacak volt, mégis sokan szerették azt a telefont, szóval a kamerája éppen nincs rendben, de legalább van.
Játszani valószínűleg senki sem akar majd rajta, szóval a potenciális vásárlóközönség számára a sebessége rendben van.
A többi részére a tesztben semmi negatív dolog sem hangzott el, szóval tulajdonképpen ez a telefon rendben van, hozza 2017-ben az alap-elvárásokat, bár többet semmit.
Valószínűleg úgy fog bevonulni majd a történelembe, hogy ez az a telefon, aminek az a hátránya, hogy nincs előnye
-
törölt tag
Szerintem ez az a kategória, amelyik helyett inkább egy butatelefon jobb. Ennek minden részlete gyenge, míg egy butatelefon legalább abban jó, amire kitalálták.
-
slimshady
senior tag
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
+1
Legalább olcsó...
-
Wesder
titán
Ennyi pènzèrt szódával elmegy.
-
123xyz
aktív tag
Szerintem is az árérzékeny vásárló igenis képes együttélni a vállalható kompromisszumokkal.
Gondolok itt arra, hogy ha a vevő nem szokta navigációra használni a készülékét, akkor ez már nem is szempont, hogy lassú / pontatlan a gps, mert nincs rá szüksége. Az meg hogy lassú lenne pl egy pdf fájl megnyitása - igénybe vesz 3-4 másodpercet -, hát ilyen árú telefonnál persze hogy megesik. De a usernek az a fontos, hogy megvan rá a lehetőség, és működik.
Szóval a telefon alsó kategóriás mivoltát nem kéne szerintem eltúlozni, mert teljesen jól használható az ilyen is, írom ezt Doogee X5 Pro tulajként, tehát tapasztalatból. Megy a facebook meg a messenger gond nélkül, az Opera böngésző sebessége is simán jó, az alkalmazások közötti váltás is problémamentes. Az meg abszurd hogy a hívás felvételekor ne érzékelné az ikon elhúzását, azok az idők már elmúltak.
A lényeg az, hogy minden működik igazából, legfeljebb 2-3 másodpercet várni kell rá. Akinek ez belefér, annak ez a telefon teljesen jó lehet. Egyébként is, milyen alternatíva létezik? A nagy gyártók telefonjai hasonló árszinten 1GB RAM-ot tartalmaznak, 8GB tárhellyel, az sokkal nagyobb gond ha pl betelik a tárhely a feltelepített alkalmazások miatt...
szerk:
(#12) aelod - több, mint egy éve használom az említett X5 Pro-t, ami eléggé hasonlít a tesztben szereplő készülékhez, és egyáltalán nem lassult be a facebook és messenger ellenére sem. Persze nem tökéletes, összesen kb 7-8 alkalommal (az 1 év alatt) újraindult magától a mobil, de én kibírom, hogy ennyi pénzért ez jár. -
Matada2.3
veterán
Erről a márkáról eléggé sok rosszat hallottam a minőségével kapcsolatban, bár ennyi pénzért nem várjon túl sokat az ember. A belső még nem is olyan vészes, a kamera is csak azért lett beletéve mert kötelező. Rosszabbra számítottam.
(#7) DrKapocs: 425
-
DrKapocs
őstag
A Redmi 4A-ban nem snapdragon 616 van legjobb tudomásom szerint, ezt javítani kellene.
-
aelod
veterán
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
+1. Ha van egy hívásom és meg kell nézni egy ügyfélszámot amit mondjuk csak pdf-ben elküldött emailen tudok megnézni akkor ne kelljen órákat várni a megnyitásra... vagy arra, hogy felvegyem a hívást mert nem ézékeli, hogy elhúztam a zöld ikont. Vagy bármilyen más helyzetben ahol szükség van az okostelefonra azonnal.
-
SkyLine3000
addikt
Sztem okostelefonnál az a lényeg, hogy használható legyen és ne menjen az ember idegeire. Az ár másodlagos. Vagy szánjon rá az ember elég pénzt és vegyen egy normális telefont, vagy ne költsön rá még ennyit sem és inkább vegyen olcsóbban egy feature fónt. Sok bosszúságtól kíméli meg magát.
Ilyen vackokkal kínozni lehetne... Pont arra nem alkalmas, amitől okosteló (is). -
csongi
veterán
Ha az eustock elerne a homtom-nal, hogy a keretprogramokba tegynek be egy ingyenes Epo alkalmazast, konnyen lehet a gps is szarnyakra kapna.
-
szami777
addikt
Köszi a cikket, ennyiért bőben jó ez a telefon.
-
Crafter32
őstag
Egy hagyományos mobilt én többre értékelnék ha lenne lehetőség például 515 utódot vásárolni. De nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Vízpart, vakáció és hardverek
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged