Új hozzászólás Aktív témák
-
fa4hu
őstag
Részemről a HOMTOM-ügy lezárult, a békéltető testületi eljárásban nekem adtak igazat, és a forgalmazó korrekt módon visszautalta a vételárat. Jobb lett volna, ha nem kellett volna eddig elmenni, 1,5 éves hercehurca árán. Tanulság: telefont nem kizárólag tesztek, hanem felhasználói visszajelzések alapján szabad csak vásárolni, különösen, ha kevésbé ismert márka. HOMTOM többet soha!
-
fa4hu
őstag
Minden bizonnyal vannak sikerültebb darabjai is a típusnak, de ha visszaolvasod a topikot, a tapasztalati hozzászólásoknak legalább fele hasonló problémákról számol be, mint amit én tapasztaltam. Tehát nem csak egy-két hibás darabról van szó.
A családban megfordult pár alsókategóriás készülék, régebbi processzorokkal, kevesebb RAM-mal, de ilyen mértékű fagyást, újraindulást egyik sem produkált ugyanezekkel a futtatott programokkal. A lassulások teljesen természetesek ilyen készülékeknél, de az elfogadhatatlan, hogy naponkénti újraindítás mellett teljesen random időpontokban lefagy, és onnantól kezdve elérhetetlenné válik a telefon. Aki keveset használja, annak ez végzetes hiba, mivel nem értesül arról, hogy újra kellene indítani a készüléket.
Végezetül úgy gondolom, ha maga a szakszerviz ismeri el egy telefontípusról, hogy biztosan csak gyári programokkal működik megfelelően a készülék, arról nem biztos, hogy ki kellene jelenteni, hogy "tetszett", vagy vastag betűkkel oda kellene írni, hogy a teszt csak a megküldött készülékre érvényes, az adott típus minősége erősen szóródhat. (Én speciel a teszt hatására döntöttem a készülék megvásárlása mellett egy családtagnak, hülye fejjel nem olvastam bele akkor a topikba.)
Kívánok Nektek további problémamentes használatot, peace!
-
fa4hu
őstag
Harmadszor is visszajött a telefon WayteQ szervizből. Ígéretük ellenére csak szoftvert frissítettek, és csak a gyári programokkal tesztelték.
Idézek a zárómunkalapról: "Hardveres kiépítésének megfelelő a tudása, a készülék nem hibás. ... Facebook és Messenger programok nem gyári alkalmazások, azok hibáival kapcsolatosan az alkalmazás fejlesztőit tudja megkeresni."
Tehát egy okostelefon attól okos, ha nem telepítünk rá programot.
Feltették az 1.1.7-es gyári szoftvert, ami elkezdett magától telepíteni/futtatni programokat, kikapcsolt képernyő mellett egyszer csak megszólalt a telefon, megjelent egy reklám, amiből kilépve a zene tovább szólt, és a kezdőképernyőn megjelent egy "Whatsapp" feliratú ikon, ami nem magára az alkalmazásra, hanem egy weboldalra mutat. Csak a telefon kikapcsolásával tudtam a zenét elhallgattatni. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy én telepítettem valamit rá, elmondom, hogy mindössze egy wifi-hozzáférést és egy Google-fiókot állítottam be, és lefrissítettem a Play-en keresztül a gyárilag telepített programokat, ill. a böngészőből megnyitottam próbaképpen a hirkereso.hu-t. Az itthoni hálózatunkon több tíz androidos készülék megfordult, és egynél sem fordult elő ilyen jelenség!
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a készüléket teljesen lemerülve, az üvegfólián eddig meg nem lévő karcolásokkal kaptam kézhez. Miután a telefon hajlandó volt felvenni a töltést, bekapcsoltam, és a kezdőbeállításoknál belefagyott a telefon, a nyelvet több perces várakozás után tudtam csak beállítani.)
Részemről itt zárom a topikot, megpróbálkozom még a fogyasztóvédelemmel, és ha ott sem járok sikerrel, eladom nagy bukóval a telefont (én még a 25 ezres áron vettem, annyiért LeeEco-t és LeTv-t lehet venni, ami egy űrrakéta ehhez képest). Ha valaki esetleg csatlakozni akarna a fogyasztóvédelmi megkereséshez, privátban elér.
Mindenkinek ajánlom, hogy telefon vásárlása esetén ne csak a kereskedőt, hanem annak szervizpartnerét is nézze meg, és ahol a WayteQ a szervizes, azt kerülje el nagy ívben! Emiatt sajnos nem fogok több készüléket vásárolni az EU Stock-tól sem.
Végezetül pedig ajánlom a PH-s cikk írójának a cikk javítását, mert maga a szerviz ismerte el, hogy a telefonon nem futtatható a Facebook és a Messenger, a cikk pedig teljesen mást tartalmaz.
-
fa4hu
őstag
Ketten már vagyunk, akik a békéltető testülethez fordulnánk a készülék használhatatlansága miatt. A héten még várjuk a csatlakozókat!
-
fa4hu
őstag
Az EUStock egyből lerázott, hogy ez garanciális problénma, abban pedig a WayteQ Europe Kft. jogosult nyilatkozni, ha ők azt mondják, hogy nem javítható, akkor majd visszafizetik az árát. A WayteQ szerint viszont ez a fagyás-dolog nem hiba, mert csak Facebook mellett (alap, lite verzió és alternatívák mellett is) jelentkezik, nem kell rajta futtatni. Miközben ugyanilyen hardverű, más androidos telefonokon gond nélkül fut az alap (azaz a nem butított) Facebook app. Egyértelmű, hogy rosszul tervezett, szoftverezett termék, de ezt nem fogják elismerni.
-
fa4hu
őstag
válasz
creation #164 üzenetére
Az 1.1.7-es gyári ROM trójaival fertőzött több fórum szerint, és magától fel kerül rá mindenféle program a tudtod nélkül, tele reklámokkal. Az 1.1.4-es az ismert utolsó tiszta ROM ilyen szempontból, de sajnos nálunk azzal is befagy a rendszer.
Pofátlan dolog volt az EUStocktól ismét árusítani a készüléket, miközben tudtak a típus használhatatlanságáról (én magam írtam meg nekik, igaz, most a korábbi töredék árán adták, és már nincs is belőle).
Én feladtam a kísérletezgetést, a fogyasztóvédelemhez fordulok, bár tudom, kicsit az esély rá, bármit elérni is. Aki esetleg szintén hasonló cipőben jár, keressen meg privátban, ha többen egyszerre lépünk, talán nagyobb esélyünk lesz.
-
fa4hu
őstag
Ismét kapható a készülék az EUStock-nál. Ha valaki venne, megnézné, milyen gyári szoftver van rajta? Jót nevettem az EUStock leírásán, hogy milyen üzemidő-bajnok a készülék.
Egyébként a gyors(abb) merülést az orosz fórum szerint a led kikapcsolásával lehet megoldani, az mtknoled app-pal. Nem próbáltam, még tesztelem egyelőre a telefont.
-
fa4hu
őstag
Az 1.1.7-es gyári firmwaren-en megjelentek mindenféle reklámok, és a feltett Malwarebyte-s is mindenféle nemkívánatos programot mutatott ki. Utána olvasva kiderült, hogy ez a verzió gyárilag fertőzött vele, sőt nem csak ez, hanem több gyári ROM-is, még az 1.1.2 is, amivel itthon adták. Még egy esélyt adtam a telefonnak, és a 4pda.ru fórum (ill. annak tükörfordításának) áttúrása után ráakadtam az 1.1.4-es verziószámú, gyári ROM, amiről azt írták, hogy nincs rajta semmilyen kártevő és gyorsan fut. Próbaképpen feltettem, és tényleg érezhetően gyorsabb, és egyelőre nem is fagyott a telefon. Még tesztelem. Akit érdekel, ide feltettem.
-
fa4hu
őstag
A gyártói kör is bezárult a support alábbi válaszával a fagyásokra:
"As we can see in the pictures, 79% of the memory has been used, and only 430MB is available which would probably result in the freezing of the screen. Please note that enough memory is essential for the smooth running of the phone. So, to get a better performance of your phone, please uninstall some unnecessary programs and release more memory in your phone."
Mindössze két program volt fenn, amiért a telefon a családtagnak vásárolva lett: a Facebook és a Messenger.
-
fa4hu
őstag
Én ez alapján tettem fel a korábban linkelt ROM-ot.
Két buktatója van:
1. Windows 10 alatt lehet, hogy csak aláíratlan driverként tudod feltenni (speciális újraindítással) a szükséges drivert (de ezt is leírják valamelyik linken).
2. Mikor az SP Flash Tools-ba mindent felraktál, és rádugod a telefont, majd megnyomod a bekapcsoló gombot kicsit, hallasz egy hangot a Windows-ban, hogy feismerte a telefont. Na, ekkor kell elindítani a telepítést, mert 2 másodperc múlva szétkapcsol a telefonnal a rendszer.
Egyébként azóta csak két fagyásom volt: az egyiknél a beállításokban akartam csengőhangot állítani, akkor fagyott be, a másiknál pedig a feloldás után csak a státuszsor jött be, fehér lett a képernyő. A HOMTOM support-tal még levelezem, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak. Mindenesetre az új firmware-rel egy fokkal jobb, bár a telefonban egyelőre még nincs SIM-kártya, nem tudom, azzal hogyan fagyna.
-
fa4hu
őstag
Legnagyobb meglepetésemre a HOMTOM support válaszolt, és ezen firmware felrakását javasolta. Ez frissebb (augusztusi), mint ami a hivatalos honlapjukon kinn van, az itthoni hivatalos szerviz, a WayteQ meg kettővel ezelőttit pakolgat fel.
Felraktam, és nem fagyott vele a Facebook és a Messenger sem. Viszont gyorsan merült. Erre csináltam egy gyári állapotra történő visszaállítást, és ismételten felraktam ezt a két programot, most tesztelem a merülését, mintha visszaállt volna a normális szintre.
-
fa4hu
őstag
A mutatvány nem jött be, ugyanúgy fagy. Nem hiába került ki az EuStock kínálatából, míg az előd, sima HT16 és az utód, HT17 Pro még mindig benne van (igaz, éppen egyik sincs készleten).
Az eset tanulságai számomra:
- Nem elég, ha megbízhatónak tartott boltból vásárolsz, mert ők se biztos, hogy be fogják vallani a készülék típushibáit, inkább kifuttatják a készleteket.
- Nem elég egyetlen tesztet elolvasni, még ha az mobilarénás is, mivel a tesztekből általában nem derül ki, milyen programokkal nyúzzák a készüléket, így a gyengébb hardvereknél az általános használt programok akadhatnak, a telefon miattuk fagyhat.
- Olvass minél több felhasználói tapasztalatot, és akinél probléma volt, személyesen érdeklődj náluk.Amit még megteszek:
- Írok közvetlenül a gyártónak, bár tudom, kicsi az esély, hogy válaszolnak.
- Írok a fogyasztóvédelemnek, de azt is tudom, hogy a szerviz a hibás android programokra fogja fogni a fagyásokat.
- Javaslatot teszek a PH tesztelői felé, hogy ezentúl a tesztekben tüntessék fel, milyen programokkal teszteltek.A továbbiakban már csak akkor írok ide, ha esetleg mégis valamilyen megoldásra lelek vagy fejlemény lesz az ügyben.
-
fa4hu
őstag
Nem volt más hátra, mint előre: SP Flash Tools-szal felraktam a júniusi ROM-ot (amit a WayteQ szerviz nem volt hajlandó), tesztelés alatt.
-
fa4hu
őstag
Két nap futás után nem volt még fagyás Messenger Lite-tal, tehát nagy valószínűséggel a Messenger a ludas.
Akkor lenne korrekt a mobilarénás teszt, ha a szerző utalt volna arra, hogy Messengerrel nem próbálta, ill. úgy gondolom, a legalapvetőbb kommunikációs-kapcsolati hálós programokkal illene tesztelni a "low budget" kategóriát, mennyire fogja meg egy adott program. Kértem a teszt szerzőjét a teszt módosításra, újratesztelésre, de nem válaszolt. Most már mindegy, ezzel együttélve és remélve, hogy más miatt nem jön elő a fagyás, újra használatba vette a család.
-
fa4hu
őstag
válasz
gabor9991 #139 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki (és az itteni felhasználók is ezt erősítették meg, mivel nekik ez nincs telefonjukon), hogy a Messenger a ludas. Legalábbis a Facebook 1,5 napig nem fagyott magában, a Messengert feltéve viszont fél napon belül jött a fagyás. Most a Messenger Lite-ot tettem fel, kiderül, azzal is fagy-e. Ha igen, akkor gyakorlatilag nem lehet teljes értékűen facebookozni a telefonon, csak böngészőből. (Nem én használom a családban, nálam a Facebook Lite van csak fenn, a Messenger automatikus indulása pedig letiltva.)
-
fa4hu
őstag
Ma visszajött a szervizből a telefon azzal, hogy csináltak egy gyári visszaállítást, és a gyári programokkal fagyás nélkül futott több napig. (Még a HOMTOM honlapján fennlévő újabb szoftver sem tették fel.) Magyarul, csak a gyári programokkal használva biztosítható a fagyásmentes működés. Ilyen egy okos telefon a XXI. században, szuper.
Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a Mobil Arénás tesztet íróval, mert ez a tesztben nem szerepel. Akár szívesen odaadom újratesztelésre a készülékünket neki, ha ez kell a teszt pontosításához.
Az eddigi konklúzió: a HOMTOM-ot messzire elkerülni, akárcsak a WayteQ-es garanciával rendelkező eladókat, márkákat.
-
fa4hu
őstag
válasz
gabor9991 #120 üzenetére
Meg tudnád osztani, Te milyen programokat futtatsz a telefonon? Az a gyanúm, hogy a Facebook miatt lassul be.
Egyébként lehet, hogy még egyszer visszaküldöm a szervizbe, és talán most már a legújabb gyári ROM-ot teszik fel rá (miután megtudták tőlem, hogy van újabb az általuk használtnál).
-
fa4hu
őstag
Most már egy napon belül is lefagyott az újraindítás után. A szerviz annyit mondott, hogy küldjem vissza, aztán majd megint tesztelik. Na igen, gyári alkalmazásokkal... Már csak az EU Stock-ban (mint eladóban) bízom, hogy segítenek megoldani a problémát.
Mindenesetre SENKINEK NEM AJÁNLOM A KÉSZÜLÉKET, aki esetleg a fórum böngészése alapján döntene a készülékről. A PH tesztet is célszerű lenne módosítani, mert az "alapvetően pörgős a rendszerfelület, stabil a működés és ha nyögvenyelősen is, de szinte bármilyen szoftverrel elboldogul, amire szükségünk lehet" megállapítás nem fedi a valóságot, a teszt nem volt alapos!
-
fa4hu
őstag
Nézegettem a HOMTOM honlapját, és ott találtam egy gyári firmware-t, amit letöltöttem. Mint kiderült V1.1.7 verziószámú és 2017.06.02-i dátumú. Ehhez képest a hivatalos szerviz a javításkor csak a V1.1.3 verziószámút és 2017.02.20-i dátumot tett fel. Miért nem a legújabbat???
Egyébként itt írják le, hogyan kell a gyári ROM-ot feltenni.
Erősen gondolkodom rajta, hogy meglépem...
-
-
fa4hu
őstag
válasz
Plexicushio #113 üzenetére
Nem, a telefon belső tárolójára vannak a programok telepítve. A telefont családtag használja, alig van fenn program nála. Ami a Tiédtől több, az a Facebook, ezenkívül a Messenger, a Műsorújság, a Chrome, a Szókereső, a Pasziánsz és az Időjárás XL van fenn.
Most két napja fut a lefagyás után, egyelőre nem fagyott újra, kíváncsian várom, meddig bírja. Ahogy írtam, egy-két napos újraindítás esetén valószínűleg nem jön elő a fagyás, de valljuk be, ez azért elég fapados megoldás, miközben régebbi procival rendelkező telefonok gond nélkül futnak ezekkel a programokkal több hetet.
Egyébként a lefagyás önmagában nem lenne akkora probléma, ha azonnal újraindulna, nem 15-20 perc után, addig a készülék elérhetetlen.
-
fa4hu
őstag
válasz
Plexicushio #109 üzenetére
Milyen programok vannak fenn Nálad?
(#110) Balzak83: Jó vicc, azaz ne telepítsünk semmit fel?
Úgy gondolom, hogy a Google Play-ről telepített átlagos alkalmazásokat vinni kellene gond nélkül. A családban van egy Outkitel 4000 Pro, régebbi procival (6580), szintén 2 GB RAM-mal, és nem fagy, visz mindent rendesen.
-
fa4hu
őstag
No, az új szoftverrel is lefagyott 3 nap.után. Valószínűleg napi újraindítás és kevésbé intenzív használat mellett nem lenne gond, de ez egy ilyen paraméterű telefonról elfogadhatatlan, a Facebooknak és a Messengernek nem lenne szabad ennyire megfognia. Gondolom, a szerviz szerint minden rendben lesz, mivel náluk telepített szoftverek nélkül nem fagyott. Arra azért kíváncsi lennék, a PH-s teszt hogyan készült...
-
fa4hu
őstag
No, ez gyorsan ment, ma jött az SMS, hogy kész a készülék javítása, Állítólag a "szoftverfrissítés" után nem jelentkezett a fagyás. A héten megkapom postán, és beszámolok a tapasztalatokról. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanazon verziójú szoftver ismételt felrakása megoldja a problémát...
-
fa4hu
őstag
Az utolsó kérdésem a fagyásra vonatkozott. Közben én is felhívtam a WayteQ-et, nekem két hetet mondtak javításra (igaz, képernyőhiba eddig még nem jelentkezett).
Azt mondták, hogy szerintük ez egyáltalán nem típushiba, mivel sokat adtak el belőle, és máshol nem jelentkezett, ill. a szoftverújratelepítés valószínűleg megoldja a hibát (igaz, újabb szofrver nincs), amit én elég erősen kétlek, mivel ugyanazok az alkalmazások fognak visszamenni rá, így megint ugyanaz lesz a helyzet. Ígértek, hogy előtte és utána teszteln fogják.
Kíváncsi leszek, mi lesz a vége, de ahogy itt végigolvastam a fórumot, többeknél előjött a fagyás. A fejleményekről majd beszámolok.
-
fa4hu
őstag
Nem én használom, de erre még nem panaszkodtak. Szoftvert csak újra tudják rakni, frissíteni nem, mivel nincs újabb rá, így valószínűleg ugyanolyan akadós lesz. Kicsit dühös vagyok magamra, mert csak a tesztet olvastam el (a fórumot nem), és az euStock-nál vettem, bízva abban, hogy színvonaltalan terméket nem árulnak. De ahogy nézem, már ők sem árulják...
Milyen programok futottak Nálad rajta?
-
fa4hu
őstag
Sikerült valamit kezdeni ezzel a lefagyással? Nálunk is ugyanez a helyzet, mintha elfogyna a memória, ilyenkor akár hosszabb időre is lefagy, használhatatlanná válik. Azért egy 2 GB RAM-os készüléknek illene gond nélkül elvinni a Facebook-ot és a Messengert. Más komolyabb program nincs is rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest