Új hozzászólás Aktív témák
-
esox
senior tag
Frissen flash-elt gyári fw-el:https://www.homtom.cc/DownFile
Még végi sem mentem a beállítási procedúrán, máris jön valami hülye reklám, aztán a whatsapp notification, ami egy weblap...aztán a TikTok, amitől nem lehet megszabadulni sehogy. A ksilányom minden nap nyaggat, apa mikor fog működni...apa mikor lesz végre jó...apa....
Apa nem tudja, csak azt, hogy jobban járna ha szépen földhöz vágná, felvenné az egészet videóra és a youtube bevételekből venne egy bármilyen legolcsóbb xiaomi készüléket, az is klasszisokkal jobb lenne.
Kb 20-30 készülék járt kezeim között az elmúlt 10 évben, custom, rom, rootolás, unbrickelés...stb témakörben, de soha ilyennel nem találkoztam. -
esox
senior tag
Hárman vagyunk... csak azért nem b...tam még földhöz ezt a hulladékhalmot, mert próbálok valami pénzfisszafizetést/másik készüléket...stb-t kérni az eustock-tól és akkor a telefonnal töltött sok-sok elcseszett óráról nem is beszélek....
ZTE Blade óta sok-sok mobil és rom megfordult a kezem között, rendgeteg kínai is és jelenleg is sok xiaomi mobil van a családban, de ez a homtom ht16 PRO!!!! ez egy katasztrófa.
PRO??? Úristen milyen lehet a sima HT16 akkor.
-
nsban
tag
Nekem teljesen más tapasztalataim vannak (igaz, csak közvetett).
A környezetemben 3 ilyen készülék van használatban.
A feleségemnek vettem egy ilyet tavaly júliusban, aki bő fél évig használta és szerette (aztán felszabadult a Xiaomi Redmi 4X-em, és nekiadtam, mégiscsak na..), majd a HomTom-ot anyám kapta meg, aki azóta is elégedetten használja. A feleségem telefonáláson kívül Facebookot, Messengert használt rajta leginkább, fotózott, képeket nézegetett, emailezett.. Anyám ugyanez + skype + 1-2 játék.
(Azt csak zárójelben jegyzem meg, ha kütyükről van szó, egyikük sem egy türelmes ember, bárminemű probléma miatt jönnek hozzám hisztizni, de a telefon miatt a bő egy évben nulla ilyen eset volt…)
A másik kettő egy barátom két lányánál van használatban, ők facebook, viber és rengeteg játék amit futtatnak. Másfél éves telefonok.
Egyiken sincs fagyás, rendellenes működés, (nyilván a hardver keretein belül) hibátlanul működnek.
Én azt gondolom nem rossz kis telefon ez ennyi pénzért, csodára nem számítottunk, pont azt kaptuk amit vártunk.
@fa4hu: te pont belenyúltál egy hibás darabba, amivel a szervizzel sem jutsz dűlőre, ez sajnálatos, de a PH-s cikk nem a Te telefonodról írodott, csak a típus egyezik, kár lenne általánosítani.
Peace.
-
zorzy4
addikt
Nekem volt már hasonló gondom velük, anno thl készülékkel. De korrekt cég, másodszor vittem vissza és beírattam hibalapra, hogy nem tudok kimászkálni a susnyásba hozzájuk állandóan, adják vissza az árát. És kötözködés nélkül megtették kér hét után. Nektek is meg kéne próbálni.
Nálunk jó volt sokáig homotom, mostanában kezedet el szórakozni. -
creation
senior tag
Hejhó,
Mi most vettünk páromnak aki nem igazán használja, hazai forrásból egy HT16Pro-t...
A telefon fagy, 2x volt már szervízben, előbb kamera kéket fotózott, majd cseréltek rajta mikit+hangszórókat mert silány volt a hangminőség, búgott, sípolt, nem hallott, nem hallottam ect...
Frissítették állítólag a software-t, most meg újraindulgat, ha kell ha nem.Kernel: 3.4.5HOMTOMinfo@homtom.cc_20170602
Build szám: HOMTOM-HT16PRO-Android-6.0-V1.1.7_20170602Furcsa hogy alapból fent van rajta valami hülye játék, amit igazából törölni se lehet, így eldugtam szem elől.
-
törölt tag
Köszi a gyors választ! Ha egy kis javulás elérhető az új rommal, szerintem a gazdája már boldog lesz.Jelenleg használhatatlan, random újraindul, nem enged pin-kódodt beírni, stb.
Egy rakás sz@r az egész! Ezt a jogorvoslat/panaszbenyújtás dolgot megemlítem neki, lehet érdekelni fogja. Köszönöm mégegyszer! Szép napot!
-
hg6idn
csendes tag
Én is erre gondoltam, Csak már kezdem unni a TinyDeal ügyintézését: email, írjam le mi a hiba, indítsam újra a routert, küldjek videót, kérjek ajánlatot itthoni javításról, majd itt megállt az élet kb 6 napja...
Előző cserénél pont ez volt a koreográfia... Biztos nem fogok velük több üzletet kötni...Hétvégén szétszedem, ha nem sikerül lesz egy majdnem jó HT16 eladó
-
fa4hu
őstag
A gyártói kör is bezárult a support alábbi válaszával a fagyásokra:
"As we can see in the pictures, 79% of the memory has been used, and only 430MB is available which would probably result in the freezing of the screen. Please note that enough memory is essential for the smooth running of the phone. So, to get a better performance of your phone, please uninstall some unnecessary programs and release more memory in your phone."
Mindössze két program volt fenn, amiért a telefon a családtagnak vásárolva lett: a Facebook és a Messenger.
-
fa4hu
őstag
Legnagyobb meglepetésemre a HOMTOM support válaszolt, és ezen firmware felrakását javasolta. Ez frissebb (augusztusi), mint ami a hivatalos honlapjukon kinn van, az itthoni hivatalos szerviz, a WayteQ meg kettővel ezelőttit pakolgat fel.
Felraktam, és nem fagyott vele a Facebook és a Messenger sem. Viszont gyorsan merült. Erre csináltam egy gyári állapotra történő visszaállítást, és ismételten felraktam ezt a két programot, most tesztelem a merülését, mintha visszaállt volna a normális szintre.
-
fa4hu
őstag
A mutatvány nem jött be, ugyanúgy fagy. Nem hiába került ki az EuStock kínálatából, míg az előd, sima HT16 és az utód, HT17 Pro még mindig benne van (igaz, éppen egyik sincs készleten).
Az eset tanulságai számomra:
- Nem elég, ha megbízhatónak tartott boltból vásárolsz, mert ők se biztos, hogy be fogják vallani a készülék típushibáit, inkább kifuttatják a készleteket.
- Nem elég egyetlen tesztet elolvasni, még ha az mobilarénás is, mivel a tesztekből általában nem derül ki, milyen programokkal nyúzzák a készüléket, így a gyengébb hardvereknél az általános használt programok akadhatnak, a telefon miattuk fagyhat.
- Olvass minél több felhasználói tapasztalatot, és akinél probléma volt, személyesen érdeklődj náluk.Amit még megteszek:
- Írok közvetlenül a gyártónak, bár tudom, kicsi az esély, hogy válaszolnak.
- Írok a fogyasztóvédelemnek, de azt is tudom, hogy a szerviz a hibás android programokra fogja fogni a fagyásokat.
- Javaslatot teszek a PH tesztelői felé, hogy ezentúl a tesztekben tüntessék fel, milyen programokkal teszteltek.A továbbiakban már csak akkor írok ide, ha esetleg mégis valamilyen megoldásra lelek vagy fejlemény lesz az ügyben.
-
fa4hu
őstag
Két nap futás után nem volt még fagyás Messenger Lite-tal, tehát nagy valószínűséggel a Messenger a ludas.
Akkor lenne korrekt a mobilarénás teszt, ha a szerző utalt volna arra, hogy Messengerrel nem próbálta, ill. úgy gondolom, a legalapvetőbb kommunikációs-kapcsolati hálós programokkal illene tesztelni a "low budget" kategóriát, mennyire fogja meg egy adott program. Kértem a teszt szerzőjét a teszt módosításra, újratesztelésre, de nem válaszolt. Most már mindegy, ezzel együttélve és remélve, hogy más miatt nem jön elő a fagyás, újra használatba vette a család.
-
gabor9991
addikt
Szerintem nem kell elkeseredni, továbbra is használni kell nem gyári appokat, hiszen ez egy teljesen normális felhasználása a telefonnak, attól a telefon újra kiakad, ekkor újra szerviz, minden hibabelejelentést írásban rögzíteni, a 3. eset után jöhet a vásárlástól elállás.
-
fa4hu
őstag
Ma visszajött a szervizből a telefon azzal, hogy csináltak egy gyári visszaállítást, és a gyári programokkal fagyás nélkül futott több napig. (Még a HOMTOM honlapján fennlévő újabb szoftver sem tették fel.) Magyarul, csak a gyári programokkal használva biztosítható a fagyásmentes működés. Ilyen egy okos telefon a XXI. században, szuper.
Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a Mobil Arénás tesztet íróval, mert ez a tesztben nem szerepel. Akár szívesen odaadom újratesztelésre a készülékünket neki, ha ez kell a teszt pontosításához.
Az eddigi konklúzió: a HOMTOM-ot messzire elkerülni, akárcsak a WayteQ-es garanciával rendelkező eladókat, márkákat.
-
fa4hu
őstag
Most már egy napon belül is lefagyott az újraindítás után. A szerviz annyit mondott, hogy küldjem vissza, aztán majd megint tesztelik. Na igen, gyári alkalmazásokkal... Már csak az EU Stock-ban (mint eladóban) bízom, hogy segítenek megoldani a problémát.
Mindenesetre SENKINEK NEM AJÁNLOM A KÉSZÜLÉKET, aki esetleg a fórum böngészése alapján döntene a készülékről. A PH tesztet is célszerű lenne módosítani, mert az "alapvetően pörgős a rendszerfelület, stabil a működés és ha nyögvenyelősen is, de szinte bármilyen szoftverrel elboldogul, amire szükségünk lehet" megállapítás nem fedi a valóságot, a teszt nem volt alapos!
-
-
Plexicushio
senior tag
Viber, Messenger, CM Browser/Dolhin/Chrome, CM Launcher, BSPlayer, Menetrendek, Paypal, Twitter, Smartbank, Shazam, Szótár/Fordítő... meg még egy-két tucat. Nem használom mindet rendszeresen.
Én egy kis belassulást a képernyő-feloldás után szoktam pár másodpercre tapasztalni, ettől függetlenül nincs rá panaszom.Random tipp: hová vannak telepítve a programjaid, a kártyára?
-
fa4hu
őstag
No, ez gyorsan ment, ma jött az SMS, hogy kész a készülék javítása, Állítólag a "szoftverfrissítés" után nem jelentkezett a fagyás. A héten megkapom postán, és beszámolok a tapasztalatokról. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanazon verziójú szoftver ismételt felrakása megoldja a problémát...
-
fa4hu
őstag
Az utolsó kérdésem a fagyásra vonatkozott. Közben én is felhívtam a WayteQ-et, nekem két hetet mondtak javításra (igaz, képernyőhiba eddig még nem jelentkezett).
Azt mondták, hogy szerintük ez egyáltalán nem típushiba, mivel sokat adtak el belőle, és máshol nem jelentkezett, ill. a szoftverújratelepítés valószínűleg megoldja a hibát (igaz, újabb szofrver nincs), amit én elég erősen kétlek, mivel ugyanazok az alkalmazások fognak visszamenni rá, így megint ugyanaz lesz a helyzet. Ígértek, hogy előtte és utána teszteln fogják.
Kíváncsi leszek, mi lesz a vége, de ahogy itt végigolvastam a fórumot, többeknél előjött a fagyás. A fejleményekről majd beszámolok.
-
Balzak83
senior tag
Erőt vettem magamon, és elvittem szervizbe, 3 hét javítást mondtak. Bemondtam a csíkosodást is, de szerintem nem foglalkoznak vele. Nálam az Opera böngésző fektette meg, más nem nagyon volt használva, Locus elfutott rajta, de erre is vettem elsősorban, bringás computernek, meg vésztartaléknak. Sajnos a gps sem a legpontosabb, de ez általánosan igaz az MTK-ra, szabadban mindenesetre el lehet lenni vele. Használtam rajta a Waze-t is, ott azért komolyabb fagyásokat csinált, lemerevedett a kép út közben, elvesztette a jelet és nem találta meg, ilyesmi.
Én egyértelműen szoftveres korlátnak érzem a telefon működését, használtam korábban jóval gyengébb Coolpad F1-et, de az nem akadozott annyira, mint ezl a gyárival. Majd megnézem menthető-e egy másik rommal, ha van rá. -
Balzak83
senior tag
Egyelőre a fiókban pihen, de elő van készítve, hogy beviszem megnézetni a Wayteknél. Csak ne lenne olyan r*hadt messze a szervizük. Kíváncsi leszek mit mondanak rá, bár szerintem elhajtanak egy szoftverfrissítéssel.
Képernyő nem csíkosodik függőlegesen, szürke háttérnél? Ha melegszik a telefon, egyből látszanak, olyanok mint ha börtönrács lenne, elég zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest