- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
processzorur
csendes tag
válasz
sto1911 #22782 üzenetére
És a nagy baj nem is a visszarakás, hanem hogy az APX módban lévő eszközt hogyan tudná a windows használni... Mert látja, de nem tud mit kezdeni vele :-/ És csak utána jönne a tübbi nehézség :-P Pl írják, hogy nvflash kéne ahhoz, hogy kezdjek vele valamit. De valahol azt írják, hogy asztali gpu-k alacsonyszintű diagnosztikájához is nvflash kell, de nexussal konkrétan kompatibilis elvileg nincs, szóval mostmár magamat is összekavarom, miközben kiigazodni próbálok ezen:-P Valóban egyszerűbb lesz valami szervizt keresni...
De azért köszönöm a segítő szándékot! -
-
processzorur
csendes tag
válasz
sto1911 #22751 üzenetére
Mondom: semmi... sajnos. Nexus Root Toolkit is használ APX-t szoftver módosításnál, de ahhoz észlelhetőnek kéne lennie az eszköznek usb-n. Vagy bekapcsolnia a kijelzőnek, vagy akármi.
Zsebob: 5.0-ról downgrade történt 4.1-re, sikeresen. Sikeresen alatt azt értem, hogy a log file szerint írni is sikerült a boot-ot. De ha jól tudom, a fent említett APX módot nem írja felül semmilyen update, az nem "romolhat el" csak úgy...
-
front3r
őstag
válasz
sto1911 #22712 üzenetére
Viszont ebbe is fektethetné a bevételét a cég, annyi pénzt nem is vinne ez el...
Így növelné a bizalmat a vásárlók felé, és ez a jövőre nézve sokkal profitálóbb lenne, mert az ember nagy kedvvel venne egy újabb Google készüléket, mert tudja, hogy 3-4 év múlva sem lesz használhatatlan.
Az meg egyáltalán nem biztos, hogy a kikényszerített lassúság miatt az emberek automatikusan újra Android készüléket vásárolnak, vagy Nexus-t, mert a régi akad, lehet az Apple, vagy más cég felé fordulnak... -
Teagol
aktív tag
válasz
sto1911 #22705 üzenetére
Félreértesz.
2012-ben vettem, mert elegem lett a buherából.
Azóta is tökéletesen teljesített, amire kellett megfelelt, és a mai napig így is van.
(Főleg amióta visszapakoltam a 4.4.4.-et).Az nem tetszik, hogy kiadnak rá egy nem jól optimalizált frissítést.
Értem én, hogy elavult, meg elvileg nem kellene kiadniuk már rá, de ha tényleg így van, miért is fog jobban működni custom ROMmal, mint gyárival?
Azt lehet jobban optimalizálni?A másik gondolatom, hogy nekem elég a 7".
A Nexus márkanév pedig úgy néz ki, szakít ezzel a hagyománnyal.
Vegyek egy 2013-as modellt, hogy jövőre megkapjam, elavult már? -
Nite
őstag
válasz
sto1911 #22640 üzenetére
0km-es volt, akkoriban meg nem is lehetett refurb-t kapni!
viszont felraktam a 3g-s kitkat-t es megy tokeletesen
egyebkent asszonyka most mondja, hogy eddig nem is volt a mobil halozat a quick settingsben
nekem meg fel sem tunt, ezek szerint gyarilag wifi-s rommal kaptam egy 3g-s nexust
es soha egy frissitesnel sem volt gond csak most
(#22642) Bozek: ilyet en soha sem mondtam, csak azt, hogy nem hisztek nekem! es az tovabbra is igaz, hogy a 3g-s nexus kapott 5.0-t OTA
-
válasz
sto1911 #22577 üzenetére
A lényeg, hogy felment és legközelebb már 15 perc alatt sikerülne
3 parancs volt összesen, "kibírható".A tegnap este azzal ment el, hogy telszemeteltem a gépem, ezt letöröltem. Ma újra telepítettem az Android Stúdiót, ez volt ismét egy jó óra, utána már gyorsan ment _ghio szamárvezetője alapján.
Ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom.
Egyszer majd telepítek valami kisebb méretű programot, mert ez az Andriod Stúdió úgy, hogy csak az általam szükségesnek vélt komponenseket telepitettem, 7 GB helyet foglal a 80-as vinyómon.
Köszönöm Neked is a bátorítást!
Ahogy én az N7-et látom:
1. Összességében abszolút vállalható. Az aktualis árért a refurbished nagyon jó ajánlat.
2. Képernyő: Elfogadható; a többi aktuális cuccomhoz (iPad 5, Moto X) képest élettelen, 1 hete adtam el a Moto G-met, az is nagyon jó volt e területen. (@Zsebob: igazad volt, már nem látom sárgának az X-et) )
Kicsit pixeles, de ebben jobb mint egy iPad2.
2. Sebesség: iPad 2 (iOS 7-en) szint kb., Moto G gyorsabb.
3. Kellemes méret, jó kézben tartani, tetszik a hátlap.
4. Hangerő megfelelő, de nem szól szépen (minden más cuccom ami az elmúlt 2 évben volt szebben szólt/szól).A célnak tökéletesen meg fog felelni, a feleségem eddig egy SGS3-on netezett itthon.
Ennyi pénzért ajándék! -
válasz
sto1911 #22557 üzenetére
Hidd el abban a 7 órában amit erre elcsesztem ma este, többször is átolvastam. Életemben először próbáltam, vélhetően valami szájbarágósabb leírásra van szükségem - végül kaptam egy linket pm-ben.
Most minden letöröltem, mert elvesztettem már a fonalat - 7 GB szabadult fel. Holnap meglátom, hogy akarok-e vele tovább játszani. -
-
ghiottone
nagyúr
válasz
sto1911 #22374 üzenetére
Én is ódzkodtam felrakni az itteni hozzászólások alapján, de szombat óta használom és csak 2 appal van gondja a rendszernek - a Dolphin Browser és a Facebook. Ezeken kívül nálam minden müködik normálisan - persze azért érzem, hogy kevés az 1 GB az X 2 GB Ramjához képest, de arra amire használom ennyiért pont jó. Az OTG is megy TotalCommander alatt ezzel pluginnal, de ugyanígy a korábbi ESFile Explorer-el is ok.
-
zhorvath
aktív tag
válasz
sto1911 #22355 üzenetére
Egyszerűen azért, mert senki nem jelzett korábban hasonló hibát. Először én is azt hittem, hogy csak egyedi a problémám (magyar nyelven nem is találkoztam ilyen hibával semmilyen fórumon), de rá kellett jönnöm, hogy sokan küzdenek vele (de nem itt).
Ezért nem akartam linkelni, és mélyen belemászni a dolgokba.
De látod, rajtad kívül nem is reagált senki, feltételezem, hogy nem is olvasta senki. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #22225 üzenetére
Persze, hiszen a Lollipop Mobilarena bemutató teszt alatt is volt aki hisztériázott, mert már 4 napja kint a frissítés és OTA-n még nem jött meg neki (talán a hatodik napra bejelzett) Nexus 5-re. De mindent összevetve határozottan sokkal nagyobb presztízs veszteség egy hibás rendszert kiadni, mint hetekkel később egy jól működőt.
Gondolj bele:
A-verzió: Emberünk 4.4.4-et használ, tudja, hogy jönni fog az 5.0, de morog magában, hogy miért kell neki többet várnia, mint a többieknek, hiszen Nexust vásárolt ő is. De addig is egy működő rendszere van, aztán mikor 4-5 héttel később megkapja a jól működő, optimalizált Lollipopot, gyakorlatilag abban a pillanatban el is felejti az egészet.
B-verzió: Emberünk a többiekkel együtt megkapja az 5.0 frissítést, felrakja és összezuhan az egész, egy használhatatlan szar és emiatt lehordja a Google-t minden szarnak. Csak az OTA frissítéshez ért, ezért vett eleve Nexust, mert nem tud vagy nem akar a számítógéppel meg adatkábellel szenvedni. Visszatérni nem tud a régire, ezért a fennálló 4-5 hétben, mire a Google egy használható hotfixet összehoz, folyamatosan fagyni fog a gép, lassú lesz, szenvedni fog vele. Ez az időszak garantáltan beleég majd az agyába és jól meggondolja, hogy vegyen-e még valaha Nexust vagy bármilyen Androidos kütyüt.
Több értelme lett volna csúsztatni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #22222 üzenetére
4.1.2 és 4.4.4 között volt 8 vagy talán 9 frissítés (akadtak ugye kisebb hotfixek, amik a verziószámon nem változtattak). Én mindegyiket OTA-val raktam fel, egyszer sem volt factory reset megejtve, szóval nekem egészen a Lollipop telepítéséig olyan volt a gépem ahogy azt legelőször kivettem a dobozból két évvel ezelőtt. Soha nem volt igazán panaszom, csak a vége felé a 4.4.4 KitKat volt kicsit lassúcska néha, de az még mindig SEMMI nem volt ahhoz képest amiket egy tiszta telepítéssel felrakott 5.0 Lollipop művel.
Ezért nem értem, hogy ha eddig oda tudtak figyelni arra, hogy ne vágja haza a gépet egy-egy frissítés, akkor most miért nem. Tényleg sokkal szimpatikusabb lett volna ha a Google azt mondja, hogy mi nem akkor kapunk frissítés mint a többiek, kicsit legyünk türelemmel mert ezen kell még dolgozniuk. Főleg azért, mert félő, hogy ez lesz a legutolsó amit mi még megkapunk hivatalosan és lehet, hogy az erre kinyögött hotfix is csak részben fogja helyre rakni az ingadozó teljesítményt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #22217 üzenetére
Én valamennyi Google szolgáltatást használom, így nem sok letiltani valóm van. Sőt, még telepítenem is kellett Google alkalmazást (Keep). Na meg ugye én is direkt úgy fogalmaztam, hogy akiknél fennáll a hiba, azoknál használhatatlanul pocsék a rendszer (akinél hibamentes, az meg örül, van is miért). Hazai és külföldi fórumok alapján meg nagyon-nagyon-nagyon sok user érintett ebben. Sem az újra flashelés, sem a factory reset, sem semmi más nem segít, előbb vagy utóbb megint jönnek a fagyások.
Olyan lehet esetleg, hogy hardveres oka van a használhatatlanságnak. Nem tudom, hogy a gyártás során változott-e a beépítésre kerülő flash memória beszállítója vagy típusa, de nem lennék meglepve, ha igen.
Szóval valamit tennie kell a Google-nek, de egyébként az is fura, hogy gyakorlatilag csak a Lollipop referenciamodellek azok, amikre a legkevesebb panasz érkezik, de ez annak is köszönhető, hogy még kevés van forgalomban (vagy azokra tényleg nagyon optimalizáltak). De a fagyások, lassulások, állandó kényszerbezárások a Nexus 5 esetében is megvannak.
Kijelenteni, hogy az 5.0 Lollipop egy elbaltázott szar, nem egy szubjektív ömlengés, hanem szaklapokban megjelenő vélemények és számos itthoni és külföldi fórumozó tapasztalatai alapján levont objektív következtetés. Pedig én is szeretnék hinni a dologban, kissé elfogult is vagyok a Google-el szemben, mert kedvelem a Nexus készülékeket, eddig semmi gondom nem volt, de ezen a ponton nekem is le kell hajtanom a fejem és azt mondani, hogy ezt csúnyán elkefélték.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #22214 üzenetére
Sajnos csak néhány nap előnyt nyertem a Facebook és a Google Now Launcher eltávolításával. Egy darabig akadásmentes volt, de most megint borzalom. Újabban a Chrome miatt, amin ha kettőnél több fül van megnyitva, akkor az egész rendszert használhatatlanul kifekteti. De akkor is használhatatlanra lassul amikor valamilyen értesítés akar megjönni. A KitKat alatt ilyen csak akkor fordult elő, ha egy egész napig nem nyúltam hozzá és vagy egy tucatnyi értesítést akart kinyögni egyszerre, de akkor is csak 15-20 másodpercig lassult be (és az csak lassulás volt, nem teljes megtorpanás). Most már akkor is kifekszik teljesen ha csak egyetlen értesítés jön.
Most már lassan ott tartok, hogy én is visszatolom a 4.4.4-et amíg nem jön erre valami megoldás, mert ez már kezd nagyon nem vicces lenni.
Napjában többször újraindítom, ürítem a cache-t, olyankor jó egy darabig, de 3-4 órányi használattal simán újra megint előjönnek a nagyon durva megállások (30-40 másodpercig bámulom a fagyott képernyőt, semmire nem reagál, még a képernyő lezárására sem, pedig az prioritást élvez a folyamatok között).
Pedig nálam is tiszta telepítés volt, az égvilágon semmit nem állítottam vissza az előző rendszerből, nulláról újra belaktam. Appok alig vannak fent, konkrétan ez a teljes lista a gyáriakon kívül:
- Nova Launcher (ez eddig a leggyorsabb)
- Tumblr
- Twitter
- Snapseed
- Google Keep
- QuickPic
- Facebook Messenger
- Fujifilm RemoteAzt hiszem ez nem egy hosszú lista, nem mondhatnám, hogy teleszemeteltem a rendszert. Maguk az alkalmazások önmagukban tökéletesen jól futnak, semmi baj velük. Amivel volt az a Facbook alkalmazás, de szerencsére a Messenger problémamentes. Azzal együtt tudok élni, hogy a nagyobb fájlműveletek kifektetik, de ez azért is érdekes, mert nem ritka, hogy fényképezőgépről (Fujifilm Remote) egyszerre 200-300 MB méretű fotós anyagot mozgatok át Wi-Fi-vel a táblagépre és olyankor köszöni jól van.
Én kezdek arra gyanakodni, hogy az ART runtime túl erősen igénybe veszi a teljesen gyenge flash meghajtót. Esetleg abszolút elmaradt a rendes optimalizáció (csak akkor mi a tosznak volt dev preview időszak). Ilyen szempontból meg az éppen szidalmazott fórumtársnak igaza van: Ez a frissítés egyszerűen hazavágja a gépet és egy saját felhasználóira igényes társaságnak nem lett volna szabad ebben a formában kiadnia. Mondták volna, hogy "bocsi 2012-es Nexus 7 tulajok, ti kicsit később kapjátok meg, mert tovább tart optimalizálni". Ha meg nem megy, akkor azt mondani, hogy "ne haragudjatok, nem tudjuk megoldani a megfelelő felhasználói élményt, ne idegesítsük egymást ezzel, legyetek boldogok a továbbiakban custom ROM-okkal".
BTW maga a rendszer baromi jó, amikor éppen nem fekszik ki valamitől ami túl sok neki, akkor gyorsabb mint a Jelly Bean óta bármi. Viszont akinél produkálja a hibákat, ott olyan elkeserítően szar a helyzet, hogy a táblagép vele napi használatra alkalmatlan.
Még várok hétvégéig, hogy lép-e valamit a Google. Ha nincs fejlemény, akkor megy vissza az előző rendszer.
-
margithid
veterán
válasz
sto1911 #22212 üzenetére
Szeritnem meg akkor nem kellett volna kapnia 5-ös androidot
Ha meg szar a háttértár akkor 4.4 alatt is ki kellett volna jönnie.
Jobb lenne ha utánajárnátok a dolgoknak, nem csak fröcsögnétek...
LoooooolJa és jó szórakozást a romokkal, rakd vissza a 4.4-et, meg töltsd a fél életedet ezzel, én inkáb használom a wp-t meg a blackberryt
-
bAtt001
addikt
válasz
sto1911 #22091 üzenetére
én abszolút az alkalmazásfejlesztőket hibáztatom, minden tiszteletem a google-é hogy kiadott még frissítést a készülékre, de ne mondja senki h egy akkora cégnél mint a facebook nem volt ember arra h tesztelje az alkalmazást az új rendszeren több készüléken, nem láttam még frissítést kijönni hozzá közben az is lehet mondjuk h a béta csatornán folyamatosan megy a foltozgatás
-
Integra
titán
válasz
sto1911 #22002 üzenetére
sosem volt ilyen gondom vele, se tableten, se laptopon.
egyedül a hangminőség, ami attól függ, hogy hogyan kapcsol össze... van amikor ratyi budapesten, van amikor kristálytiszta a hang, én vidéken a kocsmában, barátnőm meg usában éppen autóban vezet.. és jobb a minősége mint egy helyi hivásnak. -
Integra
titán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21989 üzenetére
Köszi a tippet, ettől függetlenül is felraktam azt a drivert. Máshol is írtak erről a jelenségről, elvileg a gyári Google driver is jó kellene, hogy legyen, csak néha mégsem jó, olyankor mókolni kell vele, de nem volt kedvem, leszedtem XDA-ról a praparált drivert.
Onnantól már felkúszott szépen.
---
Rövid vélemény:
Az 5.0 Lollipop egyébként gyors, de az animációk nem olyan gördülékenyek, mint kellene. Ezt csak rontja a kijelző erős utánhúzása (ez már hardveres korlát). De ettől függetlenül a sebességérzet semmivel sem rosszabb, mint KitKat alatt, cserébe az egész rendszer látványosabb (a Google Now Launcher kelleni fog a teljes Lollipop kinézethez). Jó lesz ez, jöjjön minél előbb a finomított 5.0.1 és szerintem jóban leszünk.
Többen írták, hogy a rendszer nagyon szaggat meg lassú. Nálam ilyet csak a Facebook alkalmazás csinál. Brutálisan szaggat, majd amikor már megunja a szaggatást, nyom egy kényszerbezárást. Teljesen labilis és fos, bár igazából nem vártam ennél többet ezektől a szerencsétlenektől.
Nem sok appot raktam még fel, de megeshet, hogy aki erős szaggatást tapasztal, attól kérdezem, hogy csak bizonyos alkalmazásokkal műveli, vagy az egész rendszer ilyen-e?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21983 üzenetére
Van rajta stock revovery, ott megyek rá az "Apply updates from ADB" menüpontra, ki is írja, hogy a számítógépen üssem be, hogy "adb sideload <filename>", de hiába ütöm be, azt nyögi a command promt, hogy "error: device not found", miközben előbb még megvolt, hiszen itt ütöttem be az "adb reboot bootloader" parancsot amit végre is hajt. Ekkor pittyen a Windows, mintha lehúznám az USB-ről a gépet.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21981 üzenetére
Időközben az SDK-val települt driverre cseréltem azt amit a Windows telepít. Fel is ismerte a táblagépet (az "adb devices" parancsra az jön vissza ami kell), de az "adb reboot bootloader" után elveszíti. Nyomnám neki, hogy "adb sideload <update.zip>", de ekkor már elvesztette a fonalat az SDK és nem tudja hova kell küldeni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21915 üzenetére
Nem törlődhetett, mivel G4bi89 módszerével bejön (ezúton is köszi a tippet). Az jó kérdés, hogy miért nem indul magától.
Nem feltétlenül akarom image-ből flashelni a Lollipopot. Eddig mindegyiket OTA-n telepítettem 4.1.2 óta és soha egyszer sem volt factory reset végrehajtva. Most ha majd feldobja, hogy telepíthető az 5.0, akkor nyomok előtte egy wipe data/cache-t és a telepítés után is. Remélem ez egyenértékű lesz egy tiszta telepítéssel.
-
Csezi
tag
válasz
sto1911 #21828 üzenetére
Amíg visszatöltögeti az alkalmazásokat,nem nagyon kell bolygatni,nem is nagyon válaszol...miután az összes alkalmazást frissítette,egész hasznàlható....
Így "gyárin" ami még lehet,h nem a végleges gyári,antutu 18500....régebbi romokkal volt gyorsabb is....kicsit szokatlan a rendszer...de aki egyszer végigzongorázza,rájön,h majdnem ugyanaz....de hát egy jól működő rendszerben nemigen lehet új funkciót hozni,max máshogy körítjük.... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21799 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy kell, hanem, hogy lehet. Ehhez képest úgy viselkedsz, mintha kötelezővé tenném egy iPhone meg egy dzsunka telefon összehasonlítását. Nekem sem jutna eszembe egy lapon említeni őket, mert minek, de azzal nem értek egyet, hogy összehasonlíthatatlanok. Ilyen nincs.
Mellesleg én tényleg nem a teljesen különböző kategóriákat hasonlítottam össze, te voltál aki még egy Samsung Galaxy S5, HTC One M8, iPhone 6, Nexus 5 összehasonlításra is azt mondta, hogy nem lehet, meg hülyeség, mert az előbbi kettő gyártója nem tud rendes rendszert fejleszteni. Elég sajátosan értelmezed azt, hogy mit mivel lehet, meg érdemes. Én azért fenntartom a jogot, hogy bármilyen Androidos csúcsgépet összehasonlíthassak egy bármilyen Nexus vagy Apple cuccal, mert van mi alapján.
Mindegy, részemről is vége. Megtanultam a leckét, ebben a topikban tényleg nem lehet kimondani az Apple nevét anélkül, hogy ne alakuljon ki flamewar. Ez már sokadik alkalommal alakul így.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21797 üzenetére
Nem, pontosan tudom miről beszélek. Ti néztek engem hülyének, mintha nem tudnék különbséget tenni két teljesen különböző árkategória és minőségi szint között.
Jössz a leszarozással, meg azzal, hogy a 20 ezres dzsunka telefon persze, hogy lagos szar egy csúcsgéphez képest, holott én ebbe bele sem mentem, még csak utalást sem tettem ezekre. Te vitted el ebbe az irányba a beszélgetést. Én pontosan, hogy a Google/Nexus - Apple/iPhone összehasonlításról beszéltem, majd jöttél valami tök mással és még ki is oktatsz, hogy csak a Google/Nexus hasonlítható össze az Apple/iPhone-al.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21795 üzenetére
Oké, hülyeség, értette mindenki, én is, becsszó.
Én meg abból indulok ki, hogy semmi szégyellni való nincs abban, hogy a 10x olcsóbb telefon természeténél fogva nem tud annyi mindent, mint a 10x drágább. Ennek megfelelően kell kezelni.
De szerintetek nem így van, akkor nem így van. Nekem mindegy.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21788 üzenetére
És azért nem hasonlíthatók össze, mer Te azt mondod, hogy nem lehet? Mindent össze lehet hasonlítani mindennel, még a 20 ezres kínai dzsunka telefont is egy Androidos vagy Apple csúcsvassal. Felsorolod az összehasonlítás szempontjait (ami biztosan más lesz nálad, mint nálam, meg Gipsz Jakabnál) és pipálod, hogy melyik készülék mit teljesített ezek közül. Ha az jön ki a végén, hogy a 20 ezres dzsunkafon meg a szarul optimalizált, szarul támogatott Samsung flagship elvérzik, akkor ez jön ki és kész.
Mellesleg ha azt mondod, hogy "ez meg ez nem hasonlítható össze, mert nem említhetők egy lapon", már az is egy összehasonlítás. Ha valamit élből kizársz, az is összehasonlítás (legfeljebb nem túl racionális).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21786 üzenetére
Az érvelésed akkor lenne helytálló, ha a Nexus cuccok mellett csak 20 ezres telefonok léteznének. Ellenben a többi gyártó, hasonló árkategóriájú cucca nagyon is összehasonlítható. Samsung, HTC, Sony, LG, stb bőven van ebben a kategóriában, ahogy a kínai készülékek között is (Oppo, OnePlus One, stb).
De ennyi erővel a 250 dolláros Nexus 7 hogyan hasonlítható össze egy 600 dolláros iPad-el?
Minden a maga módján kell összehasonlítani és eltérő árkategóriájú cuccok is összemérhetők a megfelelő mércével. Ha nem így lenne, akkor nem lehetne arról sem beszélni, hogy "X pénzzel többért már sokkal jobbat kapsz" vagy éppen fordítva "X pénzt megspórolva, olcsóbban is kapsz közel ugyan olyan jót".
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #21783 üzenetére
Nincs abszolút nyertes, csak az embernek egyéni igényei és teljesen változó, hogy kinek mi felel meg. Ha csak a frissítés/support részt nézzük, akkor az Apple és a Google kiváló, mindkettőnek adnék érte kézfogást. Csak ugye a képet árnyalja, hogy az Android nem csak a Nexus termékekből áll és bizony az egyedi gyártók, egyedi cuccait is össze lehet mérni az Apple cuccaival.
BTW továbbra sem akarok iOS vs. Android vitát szítani. Az Apple frissítésekben/támogatásban erős és a Google is törekszik erre. Én ennek tulajdonítom, hogy a mi gépünkre is jön még a Lollipop. A Google nem tud mit kezdeni a teljes Android piaccal, de a saját Nexus termékeivel igen. Sok 2012-es Nexus 7-et használnak még, hát akkor lesz frissítés. Értesítést fog küldeni mindenkinek a rendszer, hogy frissítés elérhető, tessék ide bökni és települ, ahogy eddig is. Ezzel lehet igazán javítani a frissítési statisztikákat és nem csodálnám, ha a Nexus palettán belül az Apple-höz hasonló számok jönnének ki. ha nem is 98,2%, de talán 80% felett.
Van amúgy ilyen statisztikája valakinek? Azt tudjuk, hogy a teljes Android piacot nézve siralmas a helyzet, de csak Nexus készülékekre vetítve?
-
törölt tag
válasz
sto1911 #21775 üzenetére
A béta? Szerintem majd amikor megjelenik, ha akkor rögtön nem is, de később csak azzá teszik, elvégre nem 4-5"-os mobilokon lenne értelme - kényelmi szempontokból, hanem táblagépeken. Az, hogy egy sokadik gyártó, noname táblája nem lesz esetleg sohasem vele kompatibilis, hát az egy dolog, de egy referencia készülék esetében, a Microsoft oldaláról elvárható, hogy azzá tegye.
-
flegga92
senior tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
sto1911 #21559 üzenetére
Jó, lehet, hogy Te sehová nem írtad be, mások viszont össze-vissza dobálják be az Amazon-os akcióakt. Ennek megvan a maga helye, az Android játékok topikja, ott senkit se zavar.
-
-
Zsolt1
tag
válasz
sto1911 #21253 üzenetére
Tudom, hogy gáz hogy mindenre azt írom, hogy nem megoldás, de a visszavitel azért nem lehetséges, mert innen rendeltem: LINK A garancia papíron romániai cím van és a weboldal most azt írja, hogy nincs is nekik raktáron, meg olcsóbb is volt amikor én rendeltem. (Múlt héten csütörtökön rendeltem és szombaton kaptam meg.) + van egy olyan érzésem, hogy ugyan ezt kapnám vissza csereként.
Egyébként szerintem hagyom inkább a fenébe és foglalkozok inkább mással
annyira végülis nem zavaró, de köszi a tanácsokat mindkettőtöknek!
-
Zsolt1
tag
válasz
sto1911 #21251 üzenetére
Igen csak a tokkal meg az a baj, hogy gondolom a kijelző ugyan úgy benyomható maradna meg kattogna és igazából ez az, ami jobban zavar. (A pálcikásnál is csak azért zavart, hogy kiáll a kijelző, mert attól féltem, hogy még jobban szétnyomja.)
Szerintem az lesz, hogy próbálok hozzászokni, aztán egy idő múlva már úgysem fog zavarni. Vagy szétesik teljesen a tablet -
-
s3nsitivity
addikt
válasz
sto1911 #21175 üzenetére
Csak egyszerűen nem megyek bele érthetetlen emberekkel értelmetlen vitákba.
Régen belementem, meg is kaptam a magamét miatta, mára már inkább ráhagyom. Van akin nem lehet segíteni.
A személyeskedést meg hagyjuk, jó?
Vagy már ennyire felszívtad magad, hogy csak így tudsz visszavágni?
Amíg én nem anyázok te se tedd, köszi.(#21174) m_dawe
Unlockolt a készülék vagy csak rootolni akartad?
-
-
bigsee
addikt
válasz
sto1911 #21131 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2455927
Amikor tutin hasít a gép, egy pillanatképet (blob) készítesz a rendszerről és azt tolod rá, ha valami gond van. ROM féleség, vagy inkább egy image, de több annál...
-
andris5
tag
válasz
sto1911 #21107 üzenetére
Köszönöm megint, nagyon önzetlen és segítőkész vagy!
Viszont ez egyre bonyolódik, közben rájöttem hogy szükség lenne hozzá egy PC-re. Vagy rámokólok az egyik otthonira valami win cuccot vagy belepumpálok egy mac applikáció keresésbe 6 órát és rájövök hogy marad a win install. Nagyon bizakodó voltam, a fejemben valahogy így állt össze: penről bootolok és oda is mentek. Van mit tanulni droidból...
super thx
-
andris5
tag
válasz
sto1911 #21105 üzenetére
Köszönöm szépen!
A négyes pont nem tiszta. Ez azt jelenti hogy a hogy meglépem a megfelelő lépéseket? Tehát a cuccot amit ahogy látom így hívnak: openrecovery-twrp-2.7.1.1-grouper.img rámásolom egy pendrivera? Fat32 jó neki?
A cuccnak jó a neve? Olyan mintha te másoltad volna (más a betűtípusa)...
Nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kutya topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged