- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Dolphine #25885 üzenetére
Szia!
LineageOS 14.1 for Nexus 7 2012 + opengapps
Előtte Android 7.x AOSP + opengapps.
Utóbbinak a legutolsó változata viszont a telepítés utáni beállítás után többször is elhasalt, ezért váltottam a LineageOS-re. Ezzel a verzóval jó kezelhető készüléket kaptam, internetezésre gyári böngészővel, olvasgatásra megfelelő, de nekem csak kb. 10 alkalmazás van rajta. Leginkább olvasáshoz, böngészéshez valók, illetve AccuWeather + Nova.
-
Steelheart2
őstag
válasz
Dolphine #25546 üzenetére
Szia
5.1. Gyári ROM flashelése
Ez alapján csinálltam. -
törölt tag
válasz
Dolphine #24994 üzenetére
Bluetooth-szal rendelkező hangfal témához: (#24862) GoodSpeed a Nexus 7-hez vettem egy Genius SP-HF 1250B 2.0 fadobozos hangfalt, ami ugye Jack-es és a dokkolóra csatlakozott, viszont közben vásároltam egy LG 32LF632V LED LCD TV-t, és a Genius SP-HF 1250B 2.0-t szépen ahhoz párosítottam át. Most a Nexus 7-en, egy kisebb Genius SP-M150 van, viszont én is gondoltam rá, hogy majd nézek hozzá egy olyan hangfalat, ami tudja a Bluetooth-on keresztüli kapcsolódást, akkor már négy BT-os eszköz lesz rajta
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24991 üzenetére
Helló,
Nem szoktam kikapcsolni, automatikusan alvó módban van, ha nem nyúlok hozzá pár percig, így amikor elkezdek rajta pötyögni picit várni kell, hogy ébredjen.
Jelenleg nálam három Bluetooth eszköz van a táblagépen:
Rapoo E6100 Blade Hun fekete billentyűzet + GIGABYTE M7700B egér + Sony SBH20 fülhallgató.Utóbbi csak akkor van bekapcsolva ha úton vagyok, és NFC-vel lett párosítva.
Szerintem az eszközök száma nincs limitálva.
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24974 üzenetére
Van neki beépített akkumulátors verziója is, de azt két okból kifolyólag nem vettem. Egyrészt főleg iOS rendszereket támogatott, és androidot maximum csak részben, másrészt pedig a beépített akkumulátor nem is cserélhető, és nekem vannak AAA méretű saját akkumulátoraim (Eneloop), amiket vagy a saját Sanyo töltőjükkel töltök, vagy inkább a VoltCraft UFC-3-mal. Egyébként sokáig bírja a billentyűzet akkumulátorról, sokkal tovább mint az egér
Nálam is 5.1.1 van, és nagyon gyors, de csak egy Gmail cím van felvéve, és egy Skype.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24965 üzenetére
Nexus 7-hez nekem ilyenek vannak (volt egy fehér, de tönkrement, és most egy feketét használok):
Igear tok forgatható belső résszel Google Nexus 7,fekete
A Rapoo-t lehet a saját csomagolásában is hurcolászni elvileg, de én nem szoktam vinni sehova, csak a tabletet, és olyankor teljesen a SwiftKey billentyűzetre támaszkodom.
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24944 üzenetére
Az optimalizálásról jutott eszembe, FR előtt az 5.1-től volt az, hogy amikor magától újraindult olyan harmadik vagy negyedik alkalommal automatikusan lefutott az alkalmazások optimalizációja, ami első alkalommal még reménnyel töltött el, de a másodiktól már tudtam, hogy most jó pár percig el lesz foglalva vele, de ugyanúgy döcögni fog
Aztán jött az FR, és kopp-kopp
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24937 üzenetére
A 4.4.4 már nem kap biztonsági frissítéseket, az 5.1.1 viszont még kaphat.
Gyorsaság szempontjából úgy fogalmaznék, hogy utolérte a 4.4.4-et, viszont a felhasználói élmény, a rengeteg újdonság amit bevezettek az 5.x-ben, már megéri. Azért sem váltottam vissza sosem 4.4.4-re.
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24933 üzenetére
Igen
Szerintem esélyes, hogy simán menne a 6.0 is ha a Google kiadná rá. Az 5.0.2 nálam anno 0-ról indult, úgy tettem fel gyári-képből , és ugye a mostanihoz képest is, és a 4.4.4-hez képest is borzalmas volt. Előtte a 4.x-ek OTA-n keresztül jöttek, és 5.0.2 után is OTA-n érkezett az 5.1 és az 5.1.1 is. Az 5.1.x-szel javult a helyzet, de az FR-re nehezen szántam el magam, mivel be volt lakva, meg nem is hittem igazán benne, pusztán az 5.0.2 tiszta telepítéses akadozásos borzadalma után. Most meg úgy látom, hogy már akkor meg kellett volna csinálnom, és akkor nemcsak Operával tudtam volna böngészni elfogadható szinten. Persze azt megjegyzem, hogy nekem az 5.0.2-vel is főleg böngészésnél volt gondom, Stream-re az is jó volt.
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24922 üzenetére
Még messze nem telt le az egy hónap, de azért leírom, hogy jelen állás szerint ugyanúgy tudom végre használni a tabletet mint 4.4.4 alatt használtam. Most is Chrome alól írok, sőt FR óta nem láttam az alkalmazás sajnos leállás vagy az indító nem válaszol.. Stb üzeneteket. Valaki itt írta, hogy Nála az 5.x ugyanúgy fut mint a KK vagy még jobban. Kicsit szkeptikus voltam, de a jelen állás az, hogy igaza volt. Most egyelőre Inc s böngészés közbeni döcögés sem!
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24749 üzenetére
Az lassan két éve, hogy megvan a T-Mobile-tól szintén
29900 Ft volt akkoriban Net & Roll S előfizetéssel
A Nexusokhoz én a hosszú (szoftveres) támogatottság miatt (is) ragaszkodom. Okostelefonnál, LG, Huawei, vagy Sony, ami nálam szóba jön.
Olyan jó akcióról "álmodom" mint amikor 2013 tavaszán újonnan az N7-et vettem a t-home-tól 48K volt platinakártyásként (NEM refurb!), és mindenhol máshol 78-80K volt.
-
törölt tag
válasz
Dolphine #24735 üzenetére
5.0.2--ig OTA-n kaptam rá a frissítéseket, 5.0.2 az USB kábelen érkezett, azóta pedig OTA-n jöttek meg a frissítések, nem csináltam FR-t 5.0.2 óta, Chrome-ot nem használok, ha fórumon írok, akkor Opera alól teszem általában (a hozzászólás írástól ugyanis a Firefox is belassul), minden más böngészésére Firefox, Youtube Stream, TV GO, Mindig TV, MX Player PRO, BSplayer, Archos Video zökkenőmentes. Viszont lassan majd másodlagos táblagép lesz belőle, ha a TV GO-n lesz M3, mert akkor a nagyi szobájában fog menni rajta az a Stream dokkolóban (a másik lakásunkban van már a telekomos előfizetés csak, itt Invitel van).
Lehet, hogy egy FR sokat dobna még rajta, de baromira lusta vagyok hozzá. Ahhoz csak egy új táblagép ad(na) elég motivációt. Az a kérdés, hogy idén lesz e olyan ajánlat a T-nél amire azt mondom, hogy oké.
Ragaszkodnék a Nexushoz, de nem 145K-ért... Illetve hát most jelenleg a T-nél nincs is Nexus. 2013-as verziót azért már nem vennék, maximum valami jutányos áron, és érintetlen darabot. Olyan meg nem igen van
Ha szigorúan veszem, azaz kompromisszumok nélkül nézem a dolgot, akkor a zökkenőmentesség a 4.4.4-es rendszerrel volt utoljára tényként elkönyvelhető.
Viszont arra a sebezhető rendszerre én vissza nem váltanék. Meg egyébként ha kiismeri az ember, egészen jól használható ilyen kompromisszumokkal, hogy erre ezt a böngészőt használom erre meg azt. Facebook-ból pedig csak a Lite verziót és a Messengert teszem fel.
Egyébiránt amint a képen is látszik, használom a táblagépet:
-
-
törölt tag
válasz
Dolphine #22949 üzenetére
Előbb vagy utóbb le fog futni, de lehet segíteni, hogy inkább előbb legyen. Arról szólt a történet, hogy sokan éjszakára egyszerűen kikapcsolták - esetleg a változatosság kedvéért kikapcsolták és úgy tették a töltőre - a táblagépet frissítés után - tehát nem volt alkalma a karbantartást elvégezni -, és utána ott folytatták ahol abbahagyták, majd panaszkodtak, hogy náluk szaggat. Teljesen automatikus folyamat. A legjobb ha rögtön telepítés utáni éjszaka már töltőn csüng alvó módban.
-
bAtt001
addikt
válasz
Dolphine #22949 üzenetére
a legújabb rendszerben 5.0.2-ben azt írták ha legalább 3 napja nem futott le akkor újraindítás közben/után kikényszeríti a futást, eddig csak akkor futott ha éjfélkor tétlenül a töltőn volt a készülék. csodákat nem kell tőle várni, de van akinek javulhat a teljesitmény
-
törölt tag
válasz
Dolphine #22941 üzenetére
Automatikus folyamat, csupán frissítés után célszerű nem kikapcsolni a táblagépet, de áramforráson hagyni, nálam háromféle módon is volt alkalma lefutni, dokkolón készenléti módban, dokkolón alvó módban, és tokban USB-n keresztül. Mert ugye eltérés, hogy dokkolón magától nem megy le alfába (ide megjegyzés, lehet, hogy van mód ennek beállítására, de mivel nekem az a lényeg, hogy dokkolón csak akkor aludjon amikor én akarom, ezért a gyári alapértelmezett megoldás számomra az ideális) , csak a power gomb egyszeri rövid megnyomásával, tokkban meg automatikusan alszik akkor is ha töltőn van.
-
bigsee
addikt
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Dolphine #22481 üzenetére
Na, utánanéztem milyen tápvezérlés van a táblagépben, egy Maxim Integrated MAX7761A, ami egy nagyfrekvenciás kapcsolóüzemű regulátor, működési tartománya 3-16V közé esik (max 5W terhelhetőség), elképzelhető, hogy 3V alatti feszültséget tud szolgáltatni az akku terhelésre, de az már elég nagy baj (Li-Po jellemzően feltöltve 4,2V, alacsony töltőttségen 3,7V).
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Dolphine #22481 üzenetére
Akkor egyértelmű PMIC vagy akksi (inkább utóbbi) hiba, mert amikor merül, nem tud megfelelő áramot szolgáltatni, így kénytelen alacsonyabb órajelen dolgozni.
Szerk.: PMIC-nek stabil feszültséget kell szolgáltatnia mindig, terheléstől függetlenül, de ha terhelés hatására az akkumulátorfeszültség jelentősen csökken (több tized milivoltot akár), akkor nem tud mit csinálni már. -
csasaKKP
senior tag
válasz
Dolphine #22479 üzenetére
lol, ilyenről sem hallottam még.
Valószínűleg azért, mert a külső akksiba épített mikrokontroller besegít a táblagépnek a számításokba.
Szerintem bebeszéled magadnak, vagy valami program/bug miatt nem dolgozik minden mag/nem emelkednek meg az órajelek, csak ha töltőre dugod (hálózatról használod). Nálam a laptop csinált ilyet, ha akksiról üzemelt, akkor csak csökkentett órajelen dolgozott a proci, mert rossz energiasémát választottam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dolphine #20727 üzenetére
Első hozzászólás dísznek van?
Van benne egy ilyen rész: "Rom telepítés Adb-s megoldással". Az alapján újra tudod rakni a ROM-ot, akár a 4.4.4-et, akár régebbit. Bár mindent töröl a táblagépről, de szerintem közel 2 év után már eléggé megtelt szeméttel is, úgyhogy nem árt neki.
-
Laccy0224
újonc
válasz
Dolphine #18143 üzenetére
Igen letilthatod őket!
Nekem most ezek vannak letiltva és eddig minden megy rendesen:
- Aktualitások
- Cloud Print
- Drive
- E-mail (Gmail appot használom)
- Earth
- Google Play Játékok
- Google Play Könyvek
- Google Play Magazinok
- Google Play Zene (másik lejátszót használok)
- Google+
- Hangouts
- HP nyomtatási szolgáltatási beépülő modul
- Quickoffice
- TérképHa törlöd a frissítéseket is, és a tárolt adatot, akkor még kis helyet is kapsz cserébe
-
godzsy2
senior tag
-
törölt tag
-
csabám
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged