Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Scooter74
üzenetére
Nekem sincs semmi gondom ezzel a párossal. Bár 2 napja csinált olyat a teló, hogy este levettem a töltőről úgy, hogy fullon volt és reggelre 42%. A kamera FC-zett amikor indítani akartam. Egy restart és minden OK lett. Lehet, hogy Lollipop alatt is megmaradt a camera-daemon?
-
Scooter74
őstag
Euphoria New Build:
Euphoria-OS-1.0-hammerhead-20150129.zip
29.01.2015
Quick settings tiles from cm
-LTE tile
-Visualizer tile
-Location tile fixes
-Screen timeout
-New icons thanks to +Alexander Westphal-Theme chooser fixes
-Status bar network traffic meter
-Status bar data activity indicators (inside Wi-Fi and data icons)
-Reverted the back key ime animation (fixes stretched back key issue)
-Expanded desktop settings bug fixed
-Status bar date bug fixed
-Extra contact details on incoming call
-Other small fixes here and there -
tboy93
nagyúr
ma magamhoz merten epic kijelzoidot hoztam ossze, 4 ora 33 perc
fingom sincs hogy jott ossze, fenyero kb 20%-on, mahdi 4.4 stock kernel -
huan
őstag
Sziasztok!
Egy tableten lévő gyári alap böngészőt honnan tudnék letölteni?
Fontos,hogy a gyári alap legyen. -
Víz Elek
senior tag
válasz
Scooter74
üzenetére
Oké, most egy jó ideig nem akarok birizgálni..

Max. majd akkor, hogyha valaki ajánlana majd mást a boostpop 2.5 után.
Egyébként, hogyha frissíti a fejlesztő a romot, akkor azt nekem kell manuálisan frissíteni, vagy pedig a készülék automatikusan felkínálja a frissítést? -
pzoley
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Szia, nem ellenkezni akarok, vagy cukkolni téged, de egyszer már, nem is olyan rég, valaki megírta itt a fórumon, hogy amíg a kernelben a Governor és a Scheduler nincs összehangolva, addig nem működik jól a rom. Arról nem is beszélve, hogy az sem árt, ha a rom + kernel is összhangban van.
Governor és a Scheduler is van olyan, ami kimondottan flash-re van optimalizálva, ami a CB-ben van alapból az pl nincs. A beállított párosítás sem a legjobb.
Ha jó üzemidőt akarsz látni, akkor az ezen a linken megnézheted egy komplett teszt keretében, ami bár nem erre készült, de szerintem elég jó üzemidőt hozott
[Egyéb teszt]
A tesztben szereplő kernel 96MHz-2.8GHz-ig használja a CPU-t, és alig tér el az eredeti kerneltől . -
Víz Elek
senior tag
A Wug fresh toolkit valt be, de mar vegso elkeseredettsegemben probtam meg ujra, es mukodott..xsak azt nem ertem, hogy elsore miert nem volt jo?
Bootspop 2.5-os romot raktam ra, franco kernellel.
Kivancsisagbol az ejszaka probaltam volna meg belepni a recoverybe, de csak egy felmetszett hasu robot fogadott, amibol egy felkialtojel allt ki..
-
X_C
tag
Sziasztok!
Tegnap egyszer csak megjelent egy vékony fekete csík a képernyőn. Nem történt semmi különös a telefonnal,ezért nagyon idegesít. Mitől lehet? Hogy lehetne megoldani? A segítséget előre is köszi. -
radicspeter1
őstag
Na SimpleAOSP-sek!
Kipróbáltam a BoostPop-ot és azt kell mondjam hogy megérte válltani. Érezhetően jobb mint mint volt a rendszer s CB-vel nekem első alkalomra is 5+ h SOT-ot nyomott!!!
Leesett az állam is!!Ha valakinek nem klappol ez a rom azt kell hogy mondjam benne van a hiba mert ezt csak úgy lehet elb***-ni ha nem tiszta alapra teszed fel. (Android/data mappa ürítése is ajánlott ám!)
-
BlacKSouL
addikt
[link]
Érdemes végig elolvasni, de itt most speciel az utolsó bekezdés miatt linkeltem.Ahogy Uzi74 írta, feltételezve, hogy mind a 3G mind az LTE jelerősség megfelelő, akkor érdemes LTE módban tartani, mert olyankor csak a csomag alapú (mondhatjuk félig passzív) kommunikációs egység aktív, a 2G/3G rádió nem. Ha viszont gyenge az LTE jel, akkor állandóan keresgéli az erősebb jelű cellát, és/vagy átvált 3G-re úgy, hogy észre sem veszed, magyarul bekapcsolja a 3G rádiót is, és úgy a kettő együtt már többet fogyaszt. Ilyenkor érdemesebb inkább 3G-n hagyni. Mindez alapvetően a telefonos hangátvitelre lenne érvényes. Ha valaki folyamatosan adatkapcsolatban van, akkor jobb lehetne az LTE, de gyenge jel esetén semmivel sem 'gyorsabb' a netezés, mint a rendszerint jó(jobb) lefedettségű és nagy jelerősségű 3G-n.
Tehát összefoglalva: meg kell nézni, hogy adott helyen mennyire erős az LTE, és ha igen, akkor arra tenni, ha nem, akkor a 3G-vel jobban jársz. Így a stabil 3G a bekapcsolt 3G rádióval is kevesebbet fog fogyasztani, mint a keresgélő vagy akár 3G-re váltogató LTE. (telefonálás idejére persze átvált, ahogy a cikkben olvasható: CSFB) -
Fkris
őstag
válasz
Víz Elek
üzenetére
Innen szedd le a zipet, flasheld, wipeolj mindent, és tök gyári lesz a cucc.
Aztán utána én még gépről megpróbálnám még egyszer, hátha megy ezek után, és csak utána kezdeném el elölről a mókolást.
Nekem is így oldódott meg 2 nap heveny agyf@sz után minden, szóval ennek működnie kell
-
marquuard
veterán
Használ valaki CB kernelt? A legfrissebb van fent, az EX-hez képest forró a telefon ha játszok, pedig nem jellemző.
-
Fkris
őstag
válasz
Víz Elek
üzenetére
Driver lesz.
Nézd meg eszküzkelőben hogy felismeri-e ha feldugod és hangerő le bekapcs gombot nyomod egyszerre.
Ha nem, vagy csak ismeretlen eszközként akkor távolítsd el(az eszközkezelőben) és dugd fel őjra, fel kell tolnia a drivert, egyébként Wugs ban van driver telepítés, zongorázz át rajta még egyszer. -
Fkris
őstag
válasz
Víz Elek
üzenetére
android SDK telepít gépre, driverek lesze(sdkn belül), image leszed és a többi itt van leírva
https://developers.google.com/android/nexus/images
Egyébként leszeded a fájlt, kicsomagolod a SDK mappájába a platform-tools hoz, és az ott lévő flashall.bat-et pedig futtatod, a telefon fastbootban kell h legyen.
-
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Szerintem annyira nem vészes a spotify.
De ez a memory leak eléggé gáz. Bár nekem inkább két naponta jön elő, és a legidegesítőbb, hogy elszáll tőle az equalizer.
-
Víz Elek
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Oké, de hogyan?
-
Víz Elek
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Jó, de akkor most fastboot módból hogyan tegyek rá akármilyen romot is?
-
Víz Elek
senior tag
Van egy kis gáz, feldobtam a boostpop 2.5-ös romot, pár óra hosszáig működött, majd amikor következő alkalommal elővettem azt látom, hogy a kijelzőn csak a Google felirat van, semmi más.. recovery-be betudok lépni, de semmi mást nem tudok csinálni..

Mit csináljak?

-
-
s3nsitivity
addikt
válasz
noorbertt
üzenetére
Azt nem fogod megoldani egy Systemen belül, maga a rendszer kapja a jogot.

(#34636) slice14
Én nagyon Spotify függő vagyok.. kár, hogy zabálja az aksikat mint akinek kötelező.

(#34632) peugeotmate
Ez memory leak probléma lesz, elvileg lassan jön az 5.1 és javítva lesz.

Más,
Hát ti nem hiszitek el milyen uncsi az OpO topik, itt sokkal jobb.
-
Fkris
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére
A ram miatt van, inditsd ujra a telot utana jo lesz cirka 3napig.
Amugy a legjobb megoldas egy masik rom(euphorianal nekem nem csinalja ezt), mert anno enis szenvedtem ezzel. -
slice14
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Amúgy én zenét PowerAMP-al hallgatok. PDF-re meg ott a QuickOffice.
-
peugeotmate
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Pedig a zenéimet mindig nézem az Adobe Readerben miközben hallgatom a PDF-et. Hát ki érti ezt.

Ettől függetlenül baromi idegesítő, hogy ha megvan nyitva valamilyen zenelejátszó akkor az egyből kilép, amint valami progit szeretnék futtatni mellette. Viszont állatira nincs kedvem teljesen újrahúzni kitekattal a telót. Az sem rotyogott olyan állati jól a kezeim alatt.
-
slice14
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Talán a PDF-et nem google play zenével kéne meghallgatni.

-
peugeotmate
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
De jó, ma már a Play Music app is kifagyott, amint elindítottam egy PDF-et.
Mondjátok, hogy csak azért működik ilyen retekül a teló, mert az 5.0.1 nagyon elbaltázott?! -
noorbertt
őstag
Ez off, de ugy gondolon itt tobb az eselye annak hogy kapok erdemi valaszokat.
Sajnos unrootolni kell a rendszert... Van ketto bank app amit nem tudok megkerulni es su val nem hajlando indulni.Viszont amiket surun hasznalok azokat jo lenne kivaltani :adaway
droidwall
greenify
titanium backupOtletek?
-
mmarta
senior tag
válasz
Víz Elek
üzenetére
Ott van az oldalukon:
Recommended Gapps:
BaNKs
AOSPA
SimpleAOSP -
-
Mukorka
addikt
Hello!
Nemrég frissített a cucc 5.0.1-re és azóta ha hívnak látom hogy van egy felugró ablak fent de se hang se rezgés. A hangszórója működik a telefon. Mi lehet a gond?
-
Víz Elek
senior tag
válasz
Scooter74
üzenetére
Feldobtam a Franco kernelt, és a 2.40-es SU-t, kiírja, hogy sikeres telepítés, stb.. de mikor újraindíttattam a telefont, akkor megint csak az elején a színes lufik forogtak..
Utána megint megpróbáltam, de csak a Franco kernelt, így elindult, de megint csak azt írja a wifire, hogy kapcsolódás...
-
Scooter74
őstag
-
szpali
addikt
-
X_C
tag
Sziasztok!
Az előlapi kamera folyton kifagy, meg néha a hátsó is. Hogyan lehetne megoldani a problémát? 5.0.1 van a telefonon. -
-
Fkris
őstag
Lattam egy csillagot a statusbarban, gondolom h mi ez, kommunista lett a telefonom?
Aztan rajottem hogy a prioritasos profilbeallitas.... -
Scooter74
őstag
Na én úgy rootoltam minden gigszer nélkül az 5.0.1-s rendszert, hogy a telefonra bekapcsolt állapotban SD-re másoltam a 2.40-s SU-t illetve franco R67-s kernelét majd bootloaderbe tettem és flasheltem a TWRP-t,
majd twrpbe lépve flasheltem az SU-t illetve a kernelt és kész is!
Semmi gond nem volt így, nem egyszer csináltam. -
-
kicsisanyi
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy a hívások indításakor, a név kikeresése (vagy akár hívásnaplóból indítás után), amikor rányomok a hívásra, elkezdődik az a kis animáció, hogy megjelenik egy kék kör, és ahelyett, hogy elvileg animálva kitöltené a képernyőt és indulna a hívás, nálam a kis kék kör lepottyan és nem indul a hívás. Kezdhetem a kontakt kikeresését újra, és indíthatom újra a hívást. Tekintve hogy elég gyakran használom a hívás funkciót
és egyre gyakrabban "ejti" el a kimenő hívásokat (10ből kb 5ször), nagyon zavar.5.0.1-es gyári rendszer van rajta, semmi nincs hekkelve, minden update feltéve.
Másnál is előfordult már ez a jelenség? Tudtok rá valami megoldást?
(Próbáltam ezt fórumot böngészni, de nem találtam választ)KÖszi előre is!
-
Víz Elek
senior tag
Úgy rootoltam, ahogy az összefoglalóban is le van írva..
Van egy másik megoldás is amit inkább hardcore felhasználóknak ajánlanék.
1. USB driver telepítése
2. Adb & Fastboot programot letöltitek innen majd kicsomagoljátok
3. Telefont fastboot módba teszitek, amit bekapcsoló+hangerő le gombbal tudtok.
Ezután az előbb kicsomagolt mappában nyomtok egy jobb klikket a shift nyomva tartása mellett, ezután parancsablak nyitása itt. Kapunk egy parancssort ahol a következő parancsokat kell kiadnunk:
fastboot devices
fastboot oem unlock
Ezzel kész is vagyunk a bootloaderünk nyitva.
4. A fastboot mappába bemásoljátok ezek közül valamelyik recovery –t és kiadjátok a következő parancsot:
fastboot flash recovery recovery_neve.img
5.Rootoláshoz ezt töltsd le és rakd be a fastboot mappába. Telefon újraindítod majd belépsz a recovery –be ahol az install zip -> install zip from sideload –ra nyomsz, ha ez meg van akkor a következő parancsot add ki.
adb sideload fájlneve.zip
Ezzel átkerül a telefonra a zip tartalma és fel is teszi neked.5.0.1-es gyári rendszer van rajta.
Azaz érdekes, hogy megcsináltam rajta mindent, de nem indult, csak töltött a rendszer, majd s3nsitivity írta, hogy csináljak rajta egy wipe cachet, megcsináltam, ekkor már el is indult a telefon, és automatikusan letöltött minden programot, ami rajta volt.. ekkor még működött a wifi, majd 1 órára rá már nem működött, de a root jogosultság is eltűnt róla a root checker szerint.Mi lehet a baj?

-
Uzi74
senior tag
A 4g beállítás nem 4g only, szóval könnyen lehet hogy kevesebbet eszik egy olyan helyen, ahol gyenge a 3G jel de erős a 4g, mintha a 3G-t erőltetné maximális adásteljesítménnyel és nem lépne fel 4g-re. Persze olyan is lehet, ahol a 4G gyenge és mégis megpróbálja azt tartani..
-
Víz Elek
senior tag
Valamiért nem tudok a wifire csatlakozni, egyfolytában csak azt írja ki, hogy kapcsolódás..
Telefont újraindítottam, de akkor is ezt csinálja.. a wifi routerrel sem lehet gond, mert másik telefon gond nélkül csatlakozik rá.. -
mm89
őstag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Csupán arra gondoltam, de lehet rosszul fogalmaztam, hogy attól, hogy nem használ 4g netet, még előnyösebb a 4g hálózatot használni, mert én úgy vettem észre, hogy kevesebbet fogyaszt készenlétben. Vagy ez így hülyeség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Restart óta OK.

fingom sincs hogy jott ossze, fenyero kb 20%-on, mahdi 4.4 stock kernel

Leesett az állam is!!

Mondjátok, hogy csak azért működik ilyen retekül a teló, mert az 5.0.1 nagyon elbaltázott?!