- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Mint írtam is, igen, a tabletnek megvannak a maga felhasználási területei, de ahova teljesítmény kell, oda az "asztal mellett álldogáló doboz" mindig ideálisabb választás lesz. És azért nem kell ahhoz extrém példákat felhozni, hogy mely feladatok azok, amelyek belátható időn belül, vagy egyáltalán csak PC-n végezhetők el.
A netbookok esetében is ment a sikongatás, hogy a jövő az, hogy visszamegyünk 10 évet a hardverek teljesítménye szempontjából és mégha azt tutira merem is venni, hogy a tabletek lufija nem fog úgy kipukkanni, mint a netbookoké, de az elég biztosnak tűnik, hogy kitúrni nem fogja a desktopot, mert csak egy kiegészítő.
A notebookkal kapcsolatban viszont határozottan eltér az álláspontunk, véleményem szerint. A szememben a notebook mindig is a kompromisszumos teljesítmény/ kompromisszumos hordozhatóság párosát testesítette meg a a desktop kompromisszumok nélküli teljesítményével és hordozhatatlanságával szemben. A notebook szimpla, asztali használatra kényelmetlen és lassú, ha egy azonos árú számítógéppel vetjük össze. Bár majd végülis az idő eldönti, hogy melyikőnknek lesz igaza. A netbookok esetében is csak 3 évbe telt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mondják a lustaság fél egészség, az elkényelmesedés viszont inkább félholt állapot...
Egy fontos vállalati e-mail megválaszolásához pedig azért nem ritkán meg kell nyitni valami dokumentumot, és itt abszolút hidegen hagy ha te azt állítod, hogy neked nem. Világ =/= erdoke... -
leviske
veterán
Mi változott az iPad óta, hogy most hirtelen már a MS szurkolólányai is kezdik kijelenteni, hogy a PC-nek vége és jön a tablet korszak?
Meg van a tabletnek a felhasználási területe, megvan a mobiloknak is a felhasználási területe, ahogy a desktop PC-nek. Idiotizmus folyton a desktop halálát kikiáltani, mert nincs valóságalapja. Tény, hogy facebookhoz, twitterhez már ma se kapcsolnak be sokan asztali gépet, de ne akarja nekem senki egy aktuális trendtől megbolondulva bemagyarázni, hogy egyik pillanatról a másikra a világ jobban élvezi a 4"-13"-os kijelzőn való böngészést, mint mondjuk 23"-on. És akkor ott van még a PC-s játék, ami a heves károgások ellenére csak nem akar kinyuvadni és a különböző irodai, adminisztratív munkák, amiket senki nem fog egy 13"-os kis szaron pötyögni.
Szóval lehetőleg próbáljatok meg visszapottyanni a földre, mert nem csak a kockáknak van szüksége desktop gépekre. És mondom ezt úgy, hogy a Surface-t nagyon várom, mert egy kiváló alternatíva notebook helyett, dektop mellé, utazáshoz. (Igen, szvsz a tablet a notebookok piacából vehet el, ahogy az okostelefonok is tették.)
-
Ribi
nagyúr
Applenek van egér helyett kis tapipad, ami kb 10x10 centis. Cégben is használják és aszondják jó.
Nekem magával a csempével nem lenne bajom, ha nem csak az lenne a felületen és nem lenne ennyire kikényszerítve.
Az lenne szerintem a tökéletes, ha simán a desktopra ki tudná dobni vagy ikont, vagy csempét. Én szabom meg ott mekkora, hol van és adott progihoz vagy csempe vagy ikon kerül ki. Ez kellett volna csinálni, nem pedig becsempézni az egészet és azt is elcseszett módon. Egyszerűen ez a ráerőszakoljuk dolog nem jó. Ott lenne a csempe és úgy használja mindenki ahogy neki tetszik én is azt mondanám, hogy mennyire jó, de ígyAmúgy pont a cégben használt tapipad miatt is elhiszem, hogy sok helyen van létjogosultsága, de fizikai billentyűzetet szerintem még nagyon sokáig nem fogják lecserélni. Még nem találtak ki még filmben sem helyettesítőt. Kijelző tapizás kb rajzolásra jó másra nem. Az a rendszer ami arra nem megfelelő, hogy 20-30 ember 1 légtérben napi 8 órában firkáljon több A4-es oldalt, az halott ölet és max réteg usernek mehet.
-
törölt tag
A hangvezérlés elég nehezen kivitelezhető dolog - főleg ha nem angol nyelvről van szó. A Vistában volt vele próbálkozás, de a funkció már a 7-esbe be sem került. Sőt anno a 90-es évek végén volt egy ilyen: Game Commander, de nem igazán sikerül elterjednie, mert még angolul is voltak rendesen tévedései született angol vagy amerikai emberek esetében is.
-
arnyekxxx
veterán
szuper, akkor lehet ujabb nagy hardvert kötni a géphez, hogy majdnem olyan használható legyen mint a mindenki áltam megszokott, több évtizede kiforrott megoldás.
Hullámozzunk örömünkben.
Megint idekevered a tabletet. Igen, ott jo a tapi, mert az ember kezében van a tablet, kicsi a kijelző, hordozható. Asztalon nagy monitor előtt viszont értelmetlen, ergonomiai katasztófa.
-
RPZ
tag
Mindenki tudja, h tableten szuperjó (pláne, h ott tényleg csak pár programocskát használ az átlag user, és tartalmat fogyaszt).
A topik arról szó, h PC-n ROSSZ!
(#293) Angel1981
Én mindenképpen jó iránynak látom, aztán majd ezt is tökéletesítik még. Hosszútávon nem gáz a használata, mert ugyanúgy megtámaszthatod az az alkarodat, könyöködet, tehát nem kell levegőben tartanod az egész kezedet.
A monitorig elnyúlós, érintőkijelzős megoldás megintcsak nem tűnik jó útnak, nagyobb erőkifejtést igényel odanyúlkálni, betakarod a kijelzőt, összepiszkolódik, szóval sok sebből vérzik. De meg kell hagyni, egy szép nagy kijelzőnek, amelyet konkrét érintés nélkül, a kezet felette elhúzva kell irányítani, lehet azért létjogosultsága. De mivel a következő időkben még csak most kezdik majd megpróbálni a konkrét érintéssel működő monitorokat lenyomni a torkunkon, a következő pár évben még a legkényelmesebbnek, leghasznosabbnak ezt a leap féle elképzelést látom. -
Ribi
nagyúr
Miért milyen vasra fejlesztették?
Mert elvileg gyengébb is elég neki mint win7-nek. Vagy ha a kezelés a kérdés akkor mirét csidálkozol, hogy PC-n nem szeretik, ha egyszer nem arra feljesztettékFireFox1996 Én múltkor egy XP-n futó DOS-os kinézetű karakteres progit láttam. Abba írták be a leleteket.
-
RPZ
tag
Én nagyon elégedett vagyok a Win7-el, de kezd egy picit ez is fapados érzést kiváltani. Annyi csak, h pl. egy androidos telefonon (v. akár egy tableten) kényelmesebben, intuitívabban lehet ténykedni, és mint mondtam, én szeretem az innovációt, nagyon örülnék egy még ergonómikusabb rendszernek, ahol a legkisebb megalkuvást sem kell tennem, minden kézreállóan illeszkedne az emberi gondolkodás működéséhez, eltűnne az utolsó kis "darabosság" is, megszűnne minden kis alkalmazkodási kényszer!
Csalódottságom ebből fakad: pontosan az ellenkező irányba sikerült lépni, méghozzá nem kicsit. Álmomban sem gondoltam volna, h nem fogom szeretni a Win7 utódját, de mégis ez lett a helyzet.(#280) Angel1981
ki fog tudni órákon át a karjait előre tartva hadonászni egy monitor előtt?Nekem lesz egy a monitor előtt az egér helyén is, ill. egy a TV előtt is. Már látom is lelki szemeim előtt, h. milyen korszakalkotóan kényelmes lesz ez az új irányítási forma. Szép dolog az egér, de ahogy haladunk a jövőbe, miért ne lehetne jobb megoldásokat találni? Számomra mostanra már ijesztően irrátáló és nehézkes lett az egér használata. Mivel mechanikusan kell erőt kifejtened a húzogatásához is, ill. a kattingatásokhoz is (amik nagyon keményen rombolják az izületeket is) nagyságrendekkel jobb felhasználói élményt várok a leaptől, és annak majdani további utódjaitól!
-
fordfairlane
veterán
Nagyobb problémának látom, hogy a vállalati felhasználók számára nem kínálnak alternatívát.
Nem a vállalati szférának nem kínálnak alternatívát, senkinek nem kínálnak alternatívát. Még a szerver kiadás is ehhez hasonló színes kockákból építi fel a felületet. Max. dobnak majd egy Win7-re downgrade lehetőséget, mint a Vistánál. Sok bajom van az OS X - szel, de már egyre inkább gondolkodok rajta, úgyis egy Air-re fáj a fogam.
-
hibavissza
veterán
szerintem olvasgass a témában még. a mikroszoft azzal promózza, hogy ugyan azt a felületet használhatod telefonon, táblán, laptopon és asztalon
és ezt komolyan is gondolják ámemlékszem még aztat is írták, hogy a photoshop userek hogy fognak örülni
wazz két hónap múlva 60-as lenne a felkarom egy 27-es monitor előtt -
törölt tag
Ja, hogy neked amit levágtál az összetákolt pécékről, meg hogy csipőből warezolónak tituláltad a fél topicot nem fröcsögés? Akkor nem igen van miről beszélnünk..
Macbookot vegyen akinek két anyja van, linuxot* meg választhatom persze, ha kifizetem mellé a windowst is. De ez ezerszer lerágott off téma, amiben úgyse jutunk dűlőre, szóval én itt abba is hagynám.
-
-
-
törölt tag
Ennyire sok embernek fáj, hogy ezúttal nem lesz értelme lewarezolni a legújabb Windowst a mindenféle alkatrészekből összelapátolt, 20. századi pléhdobozos PC-jükre?
Ez jó lesz thinkpadnek is, kötelezően megvásároltatott win7-el. Utóbbit már évek óta csak alkalmankénti játékra használom, szóval ez a konkrét váltás csak annyiban fog zavarni, ha pár év múlva a következő gépemen bebootol a win8/9, és csak annyit tudok majd kinyögni, hogy "What is this kerek?" Sokkal jobban zavar a trend, aminek nem első, nem is második állomása a win8. Kezdődött az ubuntu unity-jével, majd a gnome3-al, mindkettő bármiféle visszaváltás lehetősége nélkül. Most kikötöttem openbox-nál, erre talán kicsi az esély, hogy elbasszák, tehát végül mégis csak megérte, rákényszerítettek egy jobb rendszerre
Miért fáj, hogy mások esetleg úgy döntenek, jó ötlet egy tablet-laptop kombó, és Surface-szerű gépeket vesznek Windows 8-cal?
Azért fáj, mert pont az ellenkezőjéről van szó. Mi nem dönthetünk úgy (és nem dönthettünk se a unity, se a gnome3 esetén), hogy maradunk a réginél, és pontosan ti vagytok azok, akik - nem egyszer fröcsögve - bizonygatják, hogy milyen jó ez, mintha fájna nektek, hogy mások VÁLASZTANI szeretnének.
Azt hiszem erre mondják, hogy jobban jártál volna, ha csöndben maradsz..
-
Angel1981
veterán
-
Ez azért nem magyarázza meg, miért nem adott lehetőséget a felületválasztásra.
El tudom képzelni a vállalati környezetünkben, amint az az x ezer ember tapicskolja a monitorját majd. Közben a munkavédelmi oktatáson, de még az üzemorvosnál is azzal kezdik, hogy a kartávolság a minimum.
Görnyedni pont nem az egér és a billentyűzet felett szokott az ember, de majd fog, amikor a kijelzőhöz hajolgat.
Egyébként ez igaz az otthoni környezetre is. -
bunfi
őstag
Köszönjük de nekem megfelel a 20. századi pléhdobozos szar. De az magyarázd meg kérlek, ha ennek az oprendszernek az említett két hardvercsoport a célja, akkor miért van preview egy olyan platformra, amire nem is igazán készült? Sőt, miért is fogják forgalmazni, mint pc operációs rendszer. Igazából a preview is nevetséges, mert pont a két célcsoportra nem lehet feltelepíteni és kipróbálni, csak ezeken a pléhdobozos őskövületeken...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mit ért itt mindenki félre? A Win8 AZ új Windows, a megjelenés után röviddel minden gép ezzel lesz szállítva, teljesen mindegy, hogy tácsitácsi cucc vagy sem, még szerver vonalon is ez lesz erőltetve, és szó nincs róla, hogy fejlesztenének valamit hagyományos PC környezetre is. (persze majd mikor látják a fogadtatást majd lesz ilyen nagyon gyorsan)
-
törölt tag
Munka =/= MS Office. Office környezetben sem. Sok cég használ mást. más munkaterületeken meg konkrétan haldoklik a hiperproduktív ribbon, pl. CAD, CAE.
Mivel lesz különb egy mostani desktop egy fél év múlva megjelenötöl? Minden monitor tapis lesz? Minden program tapira lesz kihegyezve?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ebben igazad van, de mi értelme úgy kiadni a következő Windows-t, hogy nincs hozzá való hardver? Ezt valahogy párhuzamosan kellett volna megoldaniuk. Megadni a PC gyártóknak, hogy szerintük milyen lenne az a PC, ami ideális a W8-hoz. Persze még akkor is csak nagyon lassan terjedt volna el, mert az ember nem kukázza a meglévő gépét azért, hogy W7 helyett W8-a legyen, de így, hogy még boltokban se kapható ideális touchscreen hardver, mit várnak?
-
Misály
addikt
Én meg hozzátenném a metro az első olyan megoldás amihez elég egy billentyűzet, hogyha pl fejlesztesz, órák telnek el úgy, hogy nem nyúlok egérhez és közben mégis látok a metrón minden új üzenetet és válaszolni is tudok rá. Számomra desktopon álom. és hiányzik a melóhelyen.
-
törölt tag
Persze, hogy nem érted. Ezen nem csodálkozom. Azt hiszem ezt meg is beszéltük.
Értelmesen kell fejleszteni. Az értelmetlen fejlesztések mint pl desktopon a metro csak időpazarlás és felesleges kör. Aláírom telefonon , táblán akinek van hozzá gusztusa használja de desktopon nem oké.
-
törölt tag
Őőőő honnan tudod, hogy nem próbáltam?
Amúgy nem vagyok ideges egyáltalán, teljes nyugodtsággal szaroztam le a Metrot mint munkafelület. Nem alszok rosszúl miatta.
Ahol dolgozok nincs szükség érintő kijelzőre. Nem tudjuk a munkahelyen használni. Innentől azt hiszem meg is beszéltük, hogy miért nem jó nekünk a Metro. Nekünk a hagyományos Win7-es asztal teljesen tökéletesen megteszi, ellenben szertnék mi is ha jobb lenne a rendszerünk. Ezért nem hiszem, hogy olyan túl nagy dolog lenne a Metrot opcionálisra tenni. -
törölt tag
Töltsél már ki egy 24" monitort csempékkel. Aztán majd látni fogod miről beszélek. Egyébként ki mondta? Csinálnak egy rendszert ami jobb és gyorsabb és kevesebb erőforással is beéri mint a Win7 (ezzel pénzt lehet megtakarítani ha sok géped van sokat ha ezek után se érted ki mondta akkor..). Erre rátesznek egy felületet ami az egészet nulázza sőt.. Gratulálok az MS-nek.
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lehetett volna a Ribbon jó, csak beleestek a tipikus hibába. Ahelyett, hogy a meglévő, jól bevált rendszert egészítették volna ki vele és ott és annyira alkalmazták volna, ahol és amennyire hasznos tud lenni, simán kihajították a régit és mérlegelés nélkül mindenhol a Ribbonra tértek át 100%-ban. Ezért utálják sokan, és ezért nem terjedt el soha az sem, nem is fog. Az lett volna a minimum, hogy opcionálisan kikapcsolható, és akkor lehetett volna barátkozni vele. Az ideális meg az lett volna, ha szépen ötvözik a menürendszerrel, hogy mindkettő előnyei megmaradjanak. Csak ugye az tényleg igényelt volna némi szellemi erőfeszítést, hogy tényleg jó is legyen.
Bocs, de hol veszel te most Office 2003-at? (Nekem már az sem tetszett, hogy állandóan nyitogatni kellett az "intelligens" menüket, ahányszor csak olyan funkcióra volt szükségem, amit a rendszer szerint nem használtam gyakran.)#126 azbest: Az a film egy agyatlan marhaságnak tűnik első látásra, de ilyesztően valós a probléma...
#127 GoodSpeed: Ez szimplán annak a jele, hogy felébredtek a M$-nál és rájöttek, hogy ezzel most a szokásosnál is nagyobb bakot lőttek.
-
aero.
veterán
Mit segít ezen az új hardver? Tabletre egy kiváló ötlet a Metro UI (ha mindent el lehetne végezni rajta azon a felületen (nem), de ettől most tekintsünk el), de nem látom a Win8-as tabletek ilyesfajta gyors ütemű elterjedését még 3 éven belül sem. Asztalira ugyanúgy egy halva született baromság a felület, ezzel az oprendszer saját sírját ásták ki kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Mikrotik routerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest