Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
De mutasd már meg, légyszi, a desktopokra szánt Win8 az mikor és hol metro only?
Nem a célját nem vagyok felfogni, hanem nem értek egyet a céljával. Olvastad Angel1981 hsz-ét? Segítek:
"Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója pedig már az [origo] olvasóival a májusi magyarországi látogatása alkalmával folytatott chat során is elismerte: a Vista félkész termék, és hamarosan új operációs rendszert jelentetnek meg."
Csak pár (ebben is segítek: max. 3) év, és hasonlókat fogsz olvasni a most istenített metro-ról. -
törölt tag
Szelektíven találod és tálalod a ráadásul irreleváns példákat.
Mi köze jelen felhozott példának a fájlkezeléshez? Ez éppen arról szól, hogy (akárhogy is beszélsz mellé) a metro vagy a metros appok általam használt garmadájának bizonyos funkciói bezony korlátozottak.
"filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren sincs file kezelő...">Tehát én akarok faszságot, mert minden más rendszeren végül is csak pár évtizede van ilyen lehetőség. És nem önmagában a fájlkezelés volt a célom (csak úgy látszik az én hsz-em és a tied között valahol a térben és az időben elveszett az információ), hanem egy konkrét problémát nem tudtam megoldani, oO7 igenis fájlkezelősmegoldása sem működött, mert a rendszer (megint csak igen: a FÁJLKEZELŐ), ha tetszik, ha összeomlik, mikor a funkciójára akarnám kényszeríteni, azaz egy konkrét kib.szott fájlt szeretnék megnyitni. Nem mellékesen ha nem egy balfasz MS alkalmazott által kitalált módon akarod használni ugyan ezen balfasz MS alkalmazott által kitalált kötött formában a saját fájlodat (emlékszel: nem alapértelmezett zenemappából zeneszámot megnyitni), akkor ahhoz a nyomorultul korlátozott zenelejátszóban a fájlkezelőt használva tudod megkeresni. MIlyen meglepő, ez kb. évtizedek óta van így. És láthatóan a metro-t használva sem tudod megkerülni, mert a korábbi Media Playerrel szemben ez a zenelejátszó nem keresi meg a lemezen az összes lejátszható médiafájlt, csak azt hajlandó lejátszani, amelyiket a pofájába tolod. De hidd el, a hátam közepére nem kellene a fájlkezelő, ha a már Vista óta beépített fájlindexelő keresés megtalálná azt, amit keresek. De az adott zeneszámot az indexelő keresés nem találta. Akkor most miről is beszélsz?"ami eddig se ment start menüben">A Startmenüből simán, 1. kattintásra a Windows Explorerben lehetsz. Jééé! Amúgy meg a indexelt fájlkezelés is a startmenüből indít bármit, ugye. Ahogy elvileg a 8-ban is. Csak itt mégsem.
"Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.">Úgy látszik, az sem tűnt fel, vagy memóriaszivárgásod van, hogy az egyik fő bajom (ahogy itt a fikázó kommentelők nagy részének) pont ez a kevert, ide-oda ugráló felület. Ami pont a saját, alapértelmezett és most általad is kiemelt működésével mutatja meg a korlátait: ha valami nem megy az egyiken, válts a másikra. BBB++++! TUDOM!!! Azt értsd meg, hogy ez a SZAR benne!
"hogy csináltak egy egységes rendszert">Lófaszt csináltak! Még két külön IE-t is csináltak a rendszer kétarcúságának példájaként! Egyszerűen nevetséges, hogy bizonyos dolgokat csaj a desktop IE tud, ahogy az is, hogy bizonyos funkciókat csak a desktop.
Ezen túl hanyagolj, légyszi!
-
törölt tag
Meg még annyit: mi a Linux-huszár definíciója? És mi a laikusé? Egy Linux-huszár lehet egyszerre laikus is? Mert éppen nem használ Windows? Persze, valamilyen tapasztalata, tehát elvárása is van egy rendszer működésével kapcsolatban. Akkor ettől már nem laikus? Vagy attól nem az, hogy esetleg a tapasztalatai alapján formál véleményt, pont úgy, ahogy az egyébként általad laikusnak titulált másik? Vagy mi van?
-
vlevi
nagyúr
"megszűnik a jobbklikk"
Végülis, ha úgy nézzük, akkor megszűnt. Mert a metróban nem helyzetérzékeny popup lett belőle, hanem a képernyő alján, tetején, oldalt előjövő menü. Ami megintcsak mondom, nagyméretű képernyőn rossz, mert fél métert kell egerészni hozzá, hogy elérjem.
-
törölt tag
"Hisz az alapvető funkciók ugyanúgy elérhetők, csak az extrák változtak...">Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy amikor a sebességet akarod váltani, akkor lekapcsol a világítás, mert az addig nem kell. Vagy ha fékezni akarsz, akkor nincs benzinadagolás. Vagy a kezelőszervek egyszer csak menet közben visszacserélődnek a régebben megszokott formájukra és helyükre, ha éppen az adott új formák és elrendezés nem tud valami funkciót.
Slein véleménye miért mérvadóbb? Csak mert ő ebben a topikban írta le, hogy hobbijúzer? Beleírjam az aláírásomba, hogy én is az vagyok? Akkor elfogadható lesz a kritikát megfogalmazó véleményem? Vagy ez csak akkor lesz elfogadható, ha csak pozitív kritikát (aka dicséretet) írok?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valahogy sejtettem, hogy csak trollkodni fogsz és meg sem próbálod megérteni amit írok. Csoportosítani lehet, a fix méretű görgetős marhaság az All Programsban ami zavar, és csak azt ütöttem ki, minden más megmaradt, nem váltottam vissza Win95 stílusú Start menüre.
Nem az a bajom, hogy a gombok nem ott vannak ahol korábban, hanem az hogy a rendszer önkényesen eldönti, hogy nekem milyen funkciókra (gombokra) van szükségem a mappa jellege alapján. Itt is csak visszapakoltam a megszokott gombjaimat (ahogy azokat Win98-tól XP-ig mindig tetsreszabtam magamnak), minden más érintetlen maradt.
A fejlesztés jó dolog, de az köszönőviszonyban sincs azzal a gyakorlattal, amikor a régi arculatot kihajítják, és valami teljesen mással helyettesítik, csak hogy teljesen újnak adhassák el. Ez egy gusztustalan marketinges gyakorlat, semmi köze a haladáshoz.
Neked sem ártana kipróbálni amit lehurrogsz, mert nyilvánvalóan dunsztod sincs róla miről fikázódsz (ha csak annyira telik, hogy XP Classic módba kapcsolod, akkor inkább maradj csendben), egyébként meg még mindig nem sértegettelek, úgyhogy a továbbiakban mellőzd a jelzőket.
-
VIC20
őstag
"Inkább neked válaszolok mert beléd szorult valami:"
Ilyen mélységekbe most még nem mennék bele, mert jelenleg ott tartok, hogy feltettem, kipróbáltam, nem jött be. (Első benyomás.)
De azért nyüstölni szeretném még, hogy az apróbb részleteket is meglássam, átlássam, no és persze adni akarok még neki/magamnak pár új esélyt...
-
arnyekxxx
veterán
Érdekes megfigyelni, amikor a delikvens kifogy az észérvekből, akkor jön az "erdekes megfigyelni..."
mi köze a filerendszernek meg a vágolapnak a kezelőfelülethez? Nem a motorcseréről van szó, hanem az alapvető felhasználói felületről és annak kezeléséről.
Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl.
ennyi erővel visszatérhetünk a karakteres felülethez is, minek az az egeres grafikus felület ha vannak billenytűk is.
-
azbest
félisten
Csak a motorháztetőre tették a műszerfalat és kapcsolókat, de ettől még gurul az autó ugyanúgy, sőt még lehet gyorsabb is lett. Sőt, kifejezetten fejlődés, hogy a motorháztetőt kell nyitogatni menet közben, de akinek ez nem tetszik a drótok még benn futnak, lehet azokkal is vezérelni, csak rövidre kell zárni őket.
-
VIC20
őstag
"De ha már annyira erőltetni akarod a pedálosdit, akkor a file rendszer, a vágólap és a többi a megfelelő analógia,"
Szerintem ez a motornak felelne meg. Legalábbis a fájlrendszer. A vágólap... hát, attól függ, hogy a programozásáról, vagy a kezeléséről van szó. Az és a többit nem tudom.
" esetünkben max a műszerfal elrendezéséről beszélhetünk.... hiszen elemi erejű változás nem történt."
Hát, szerintem azért jó az autós analógia, mert a pedálok az autó működtetésének alapvető eszközei. Számítógépen az meg a GUI. (Ami több mint műszerfal: még nem láttam olyat, hogy autót a műszerfalán keresztül kellett volna irányítani.) És amibe azért eléggé belebarmoltak most.
"Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl."
Hát, amikor azért alapvetően egérrel történne a vezérlés, ez elég sovány vigasz.
Többeket ismétlek, köztük magamat is: senki se háborogna, se "hobbijúzer", se az "1.0-ás felhasználó", ha a Microsoft valamit hozzáadott volna a régi rendszerhez - anélkül, hogy elvett volna. Ha annyira jó a Metro, akkor idővel mindenki átszokna rá. De így...
-
arnyekxxx
veterán
Ha állandóan az 1.0 userekre hallgatnának az ui fejlesztők, még mindig win98as felületünk lenne
és menyivel elégedebb lenne az emberek nagytöbbsége. Nem is értem, a gépkocsikon miért nem cserélgetik 1-2 generációként a pedálok sorrendjét, hogy ne mindig az az elavult jobboldat gáz, baloldalt fék legyen. Pár 1.0 juzert persze biztos zavarna a csere, de a fejlődésért ennyi áldozat simán megérné.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Moderáld magadat egy cseppet, hozzád se szóltam eddig. Egyébként meg mi a frászért szívügyed neked is a Metro? A M$ úgyis megpróbálja majd lenyomni mindenki torkán, ha neked bejön, hát ők megtesznek majd minden tőlük telhetőt, erre mérget vehetsz.
Én csoportosítom a programjaimat és minden felesleges szir-szart kitörlök, mégis meg kellett növelnem a menü méretét, hogy elférjen legalább alapesetben és átlátható legyen. De amint megnyitok egy nagyobb programcsoportot, pláne ha mellébökök, rögtön lehet görgetni össze-vissza. Az áttekinthetőség romlott, a kezelhetőség meg max. akkor javult, ha l*****t nem raktál fel, amint felteszel 1-2 programot egyre átláthatatlanabb lesz, akkor is ha a fejedre állsz. Szépen visszaraktam az klasszikus menüs verziót az "All Programsnak".
Az Explorerből meg kiszedték a testreszabható fixfunkciós eszköztárat, így ahelyett, hogy szépen odaböktem volna a megszokott helyre, mindig keresgélnem kellett, hogy vajon a rendszer felajánlotta-e nekem amire szükségem van, aztán ha nem akkor meg nyúlhattam a billentyűzetért vagy mehettem a menübe, amit alapesetben szintén elrejtettek. -
törölt tag
Tényleg nem vagyunk. Megint bedobsz ide valamit amiről szó sem volt. Valószínűleg kínodban nyomod a rizsát. Amire nem tudsz felelni, hogy mi a tökömnek kell neked a Metro felület szerver szinten azon, kivűl, hogy az MS azt mondta, hogy ez neked jó. Egyenlőre épkézláb választ nem tudtál adni csak puffogtatsz jobbra balra. És mivel kifogysz az érvekből, jön a szokásos, te hülye vagy nem értesz hozzá én mindent jobban tudok. Természetesen ezekkel a végletes állításokkal aztán végképp nincs mit kezdeni. Jobb is, hogy nem válaszólsz többet.
-
-
törölt tag
"eméltem hogy nem jössz ezek az ms ki akarja nyitni az x86os szoftvereket">Őőőő. Nyitni vagy nyírni? Nyilván utóbbi. De hol is írtam volna ezt? "Metro vs desktop" == "nonx86 vs x86"? Desktop kínyírás == x86 kinyírás?
Szerintem én azt írtam, hogy a metro korlátozottsága miatt ugyan azokat a programokat nem lehet ARM-re és x86-ra megcsinálni. Nem tudom, miért nem lehet így érteni a problémát? Én is mindig reménykedem, hogy a szemellenző ellenére esetleg megérted a felvetéseket...@(#376) attila9988
Komolyan én sem gondolom, de "amúgymeg ha opcionális lenne akkor azért erne vád az MS-t a fejlesztőktől meg azoktól akik szeretik, hogy miért engedik még mindig hogy virágozzon emellett a sötét középkor..." by oO7 -
törölt tag
Nem, nem látod eléggé komplexen a problémát.
Inkonzisztens felület: csempék, klasszikus ikonok keverve (bár ez csak a külső), metro ui és desktop között ugrálás, metro ui korlátozott képességek, a mostani legújabb non-MS programok nyilván csak desktopon futnak, emiatt pl. bizonyos területeken nulla átjárás az ARM-x86 között. Mivel nem véletlenül nyomul az MS, így sanszos, hogy előbb-utóbb teljesen kinyírja a desktopot. Mert ha nem, akkor minek ez az öszvér?
Majd más írja a többit, ami eszébe jut. -
törölt tag
Lol már hogyne kezelnél. Mint helyi rendszergizda, hogy a tökömbe teszel be egy gépet vagy az általad felügyelt gépeidet a tartományba? Vagy az odavarázsolódik? (hogy csak egy példát mondjak).Az Emc networker meg, hogy jön ide (mondjuk mi DPM-t használunk ahhoz elég 2 gépet felügyelni)? Persze elsősorban felügyelet van azt viszont tökéletesen le lehet követni MMC konzolon.
A személyeskedéseiddel nem tudok mit kezdeni arra érdemben nem lehet válaszólni.
-
arnyekxxx
veterán
Én csak maradiságot látok az elvakult fikázókban, észérvet nem.
az már a te bajod, ha a "kipróbáltam és szar/kényelmetlen használni" az szerinted nem pont elég észérv.
Business notin használom a 8as-t Dell 6410-en office 13-al és láss csodát működik.
Attól, hogy neked bejönnek a 120kilós fogatlan nők és még észérveid is vannak rá (van mit fogni rajta és garantáltan nem fogaz) ugye nem gondolod, hogy mindenkinek erre kellene bukni?
-
azbest
félisten
"Volt választás 95ön hogy én a 3.11es uit akarom? Nem."
A program manager benne volt a 9x változatokban, xp alatt azt hiszem már kivették, de nem biztos. Persze egy kis hekk kellett hozzá: át kellett írni egy ini fájlban, hogy a shell progman.exe az explorer.exe helyett.
Persze mazoizmus kellett a visszaváltáshoz, mert pont a start menü adta a pluszt a felületben. A win8 most olyan mintha win7 fölé tettek volna egy telefon és egy win3.1 gui-t és ez keveredik.
egyébként tudok is egy példát, hogy miért idióta dolog a mostani felületek közt ugrálás: Win7 alatt semmi problémát nem okoz, ha filmezés/tévézés közben mellette matatok mással is. Win8 esetén minden "start" után futni kell egy kört a metrón. Mondjuk kíváncsiságból lehet ki kéne próbálnom hogy több monitorral mit alkot, ha start-ot nyomok, az összes kijelzőn átugrik-e metróra.
-
törölt tag
Na ne röhögtess. Te egy nagyvállalat összes szerverét remote desktopon nézegeted? Ha pl bármit akarok ténykedni az AD-ben nekem miért kellene remotolnom az Amerikai vagy az üzbég vagy a bánom is én melyik telephelyen lévő szerverre? Mikor helyileg is ugyanaz az AD áll rendelkezésemre? Persze feltéve, hogy egy VPN azért csak kivan építve a telephelyek közt. MMC-n pedig a távoli szerver állapota is tökéletesen lekövethető.
A szerver az nem homokozó oda akkor kell be remotolni mikor tényleg kell. Amúgy tényleg érdekel mi a fenét akarsz csinálni a szerveren amihez ilyen bizbaz csempék kellenek?
Az átállásról meg annyit, hogy előbb utóbb kell. Az MS most kijelőlte az utat. Nem azt mondom, hogy most, de 2 - 3 év múlva csak elkezdődik az átállás. Itt a jövőröl vitázunk nem a most-ról.
-
VIC20
őstag
Igen, elismerem, hogy van némi hasonlóság.
Fura: annak idején még Win3.1.-re is csinált egy cég 95-ös felületet (Calmyra), annyira tetszett a dolog a népnek. Most nem hallani ilyesmiről, az ellenkezőjéről viszont igen. Szerintem azért, mert egyáltalán nem volt olyan gyökeres az eltérés a két felület között. Most viszont igen?
-
törölt tag
A szerver az nem játszótér, hogy egérrel matass a szines állandóan változó ablakok (bocsánat csempék) közt. *icsának van MMC konzolod, ha te állandóan remot desktopon nézed a kis szines csempéidet
Valamire való rendszergazda azzal kezdi, hogy eltöri a kezed amint meglátja, hogy feleslegesn bénázgatsz a szerveren.
A többi meg szokás kérdése, de mivel a régi szitéma tökéletesen müködik és meglehetősen felhasználóbarát is ezért szívesen odaállítanák majd egy Mishályt Gizike meg Mancika mellé, hogy magyarázza neki az új felület használatát. És , hogy az átállás után lekezelje azt a rohadt sok kérést ami ezzel lesz kapcsolatos. Ennek a supportja sem 5 Ft lesz.
-
Ne csesszé' fel, nagyon rossz a példád, ég és föld a Win 3.1 és a '95, kezdve azzal az aprósággal, hogy a Win 3.1 nem oprendszer. Nem egy komplett UI-t kell lecserélni, mindössze egy pipát elhelyezni a beállításokban, hogy "skip Metro", hiszen azon is ott a desktop csempe. Ha 3rd party alkalmazás (Classic Shell) erre képes, ráadásul visszaállítja a Start menüt, nehogymár a MS-nek gondot okozzon.
-
Ribi
nagyúr
Az a gond, hogy ezzel a metro izével valami újat akartak alkotni. Az oka csak az volt, hogy nem akartak megint a többi gyártó után kullogni. Viszont mivel mások már megcsinálták ezt a csempés dolgot értelmesen, testre szabhatóan, nem rákényszerítve ezt a userre, ezért nekik valami "mást" kellett kitalálni. És hát tudjuk mi lett belőle. Desktop és metro. PCn egér használatával az a lényeg, hogy ikonok vannak kattogtatok. Nem az, hogy majd oldalra húzom az egeret és várok, hogy előmásszon valami menü.
Eleve szerverre is rá akarják erőltetni. Szervernek nem az a lényege, hogy cuki nagy plecsniket tapizok bazze, ott a funkcionalitás az elsődleges és a kinézet senkit sem érdekel. Ott nem Gizi az egységuser kezeli a rendszert.
Eleve agybajt kapok, hogy metrós böngészőt indítok, az miért nem látszik a taskbaron? Ezt melyik nyomoronc találta ki? Meg nem tudom becsukni ezeket az alkalmazásokat egyszerűen? Mert majd betolja a háttérbe. Aztán nem értem miért kell 16G ram, hogy a sok alkalmazás ne őlje meg a gépet... Ez mind NEM PC-re VALÓ. -
-
attila9988
őstag
Nincs indok, nincs egy összeszedett levezetés, csak fikázás
De konzekvensen kijelenteni hogy rossz, azért igencsak nagy fasság, elvégre funkcionalitásban messze túlmutat a 7-esenOlvass vissza, ott van. Csak nyilván nem fogom minden egyes hsz -be beleírni az összes érvet. Itt most épp egy kiragadott részt fogsz meg, és az alapján állítod, hogy én minden indok nélkül fejezném ki a nemtetszésemet.
És nem, nem mutat túl a hetesen, hanem elvesz működő dolgokat, és hozzáad kényelmetlen, nem működőeket, mint ha a pc egy nagy mobiltelefon lenne, de természetesen nem az. Ezt még az oly nagyra értékelt almás cég is belátja, az ms viszont nem.
A legnagyobb ostobaság a fikázók részéről hogy metro uival dobálóznak, mikor az egy start screen a start menü helyett.
Igen, az. És ez pont nem jobb annál, hanem sokkalta rosszabb. Nem érted igaz?
persze hogy nem látod értelmét mivel ennek a mondatnak nincs értelme, az asztal ugyanolyan maradt, csak lecserélték a start menüt. ÚRISTEN....
Ha szerinted az asztal ugyanolyan maradt, akkor te még nem is foglalkoztál a windows 8 -al.
igen, végülis annak van a legtöbb értelme ha direkt olyan terméket gyártasz amit nem vesznek majd.
Mi a garancia arra, hogy venni fogják. Épp arról szólt eddig a windows 8 története, hogy az emberek egy jelentős részének nem tetszik. És nem Pistikékről van szó, hanem komoly vállalati felhasználókról, programozókról, grafikusokról... bizonyára ők is csak "rinyagépek", és nem értik hogy milyen csodálatos fejlődés visszamenni a windows 1.0 -ba.
Business notin használom a 8as-t Dell 6410-en office 13-al és láss csodát működik.
Állítottam én hogy nem működik?
Sőt kevesebbet kell vakarni a tapipadot mert az új os billentyűbarátabb. Előbb próbáld ki mondjuk két hétig, tedd félre az amiújazúgyisszar mentalitásodat és használd három hétig. Meg fogsz lepődni amikor ugyanazokat az egérgesztusokat keresed win7-en pl.
Attól hogy neked bejön, még nagyon sokaknak nem. Ezt gondolom érted. A másik dolog, hogy próbálgattam eleget az első hivatalos kiadás óta, és még mindig ótvar kényelmetlen vacaknak tartom. Továbbra is azt mondom, hogy a választási lehetőség megadása lenne az igazi megoldás. A gyorsbillentyűk meg eddig is megvoltak, pl megnyomom a windows gombot, gépelem hogy "tex", nyomom az entert, és ott van a kedvenc szerkesztőm.
-
törölt tag
Jaaaaaj, B+! De, tiszta. A fórumokon, ahol ezt felhozom, pont ez az egyik ellenérvem. Ráadásul két szempontból is. Az egyiket leírtam az előbb: ha a júzer átkényszerül a desktopra, akkor ott is marad. A másik meg: szánalmasan béna, hogy kevert ikonkészlet van: az alap metro, meg az általad említettek. Nem csak használatban, de kinézetben is béna dizájn.
Nem vetted észre, mert csak pufogsz: nem az UAC-t fikáztam (éppen hogy a legjobb fejlesztésnek tartom már a megjelenésétől). Egy vezető MS alkalmazottat idéztem. És ha a történetét megnézed: ráerőltették a máshoz szokott népre, sokan fikázták, tele lett a (gatya sokaknál, de a) net "hogyan lehet kikapcsolni?" kérdésekkel, a Win7-ben meg sokat visszavettek a difót erejéből. Ez lesz a metroval is.
"Mar tobbszor leirtam a start screen a kommunikaciot es az informalodast rohadtul leroviditi idoben.">De ez kit érdekel, ha gyorsan belefut - márpedig gyorsan belefut - olyan funkcióba, amelyik átvált desktopra? Miért menne vissza? Én az egyszeri júzert mondom, aki nem fogja végiggondolni, nem fogja patikamérlegen kimérni, hogy ha minden egyes desktopra váltás után visszamegy metrora, akkor ha naponta 4 órát gépezik (értsd: játék, fészbuk, email, youtube) nyer negyed órát. Inkább bosszankodni fog, hogy "a f.szért váltott már megint ez a sz@r!"
-
Alchemist
addikt
Eddig kétféle UAC felhasználót ismertem meg: az egyik mindig megkérdezi, "hogy lehet ezt a szart kikapcsolni?", a másik meg reakcióidő mérő játékot játszik a megerősítő gombon.
A gyenge láncszem úgyis mindig a user, őt semmilyen eszközzel nem lehet bolondbiztossá tenni...
-
bunfi
őstag
A megfelelően konfigurált tűzfal, megfelelő vírusirtó és fájlokra, webhelyekre fordított megfelelő figyelem részemről ugyanolyan jól működik. Így nekem nincs szükségem az UAC-ra, hogy figyelmeztessen minden alkalommal. A Metró felületről is többeknek ez a véleménye. Ha nem kívánom használni, nincs szükségem az általa biztosított előnyökre, akkor szeretném eldönteni, hogy használom-e vagy nem. Azért meg ne kelljen már "elavult" operációs rendszert használnom, mert nekem semmi szükségem a winRT-re, amit csak a WP8 és a tabletek miatt nyomatnak.
-
törölt tag
"Ne ferdíts, ha nem értesz hozza...">Te meg ne beszélj lázálomban, ha nem tudod, miről van szó. De segítek: végig a metro korlátozottságáról.
Egyébként tisztában vagyok azza, hogy desktopon nem így megy. De ha a metron kezd az egyszerű júzer (márpedig azon fog, mert az a difót), és így működik, akkor egészen addig anyázni fog, amíg véletlenül nem jön rá arra, amit írsz. Akkor meg soha nem fog visszamenni metrora.
A programok írói meg csak akkor (vagy talán akkor sem) fogják átírni metrora, ha már csak at lesz. Vagy akkor inkább Mac-re, esetleg Linuxra.
Erről a metroról 1-2 év múlva hasonlókat fognak majd mondani az MS vezetők, mint a Vista idején az UAC-ről: a júzerek bosszantására raktuk bele.
"miért, milyen alapon várod el, hogy a fejlődés kárára tegyenek a kedvedre">Egyelőre inkább nevezzük változásnak. Nem minden változás él túl. Van, amelyik kihal.
-
vlevi
nagyúr
Nalátod, te is fruitninjázol itt nekem, már mind a négy sarkát felsoroltad a képernőnek
Egyszer egyébként próbáltam úgy win8-azni, hogy be volt kapcsolva a tévé kimenet. Háááát, majd összef****tam magam, mire a képernő sarkát eltalátam, mert az egér mindíg átszaladt a tévére.Gépelni én is vakon gépelek (nagyjából), szóval a gombokat nem nézem, de a képernőt igen. És általában oda nézek, ahova írok
Ami nem ott jelenik meg, azt nem biztos, hogy észreveszem.
Legnagyobb baj egyébként az egésszel ez a skizofrén állapot, hogy egyszerre kétféleképpen akar működni, és még a desktopra is be-beszivárog néha a metró. Amikor bedugsz egy pendriveot, új emiled jön, satöbbi, akkor egy metró féle értesítő ablak jelenik meg. Vagy ha nem telepítettél még fel rendes pdf olvasót, akkor is a metrós indul el. Kezdő user nem is tud kikeveredni belőle.
Akinek meg sikerült, annak sincs benne sok köszönet, mert a starton találja magát, és nem ott, ahol korábban járt. Egy idő után teljesen el lehet veszni, hogy a metrós appokból kilépni kizárólag a start menüre lehet. Ha bezárom, akkor is oda megy vissza.Ja, mégmielőtt megkérdezné, nem most kezdtem az ámítógépezést, és ami nekem nem egyértelmű, az másnak sem lesz az. És nagyon sokan vannak úgy, hogy marhára nehezen viselik az újdonságokat. Én még érdeklődök, és ha tetszik, örülök neki. Ezért is használom a nyolcast, mert érdekel. De a családban másnak nem merném ajánlani, mert egyrészt nincs kedvem hallgatni a nyafogást, hogy eznincsaznincs, és méginkább nincs kedvem mutogatni, hogy ezvanazvan denemotthanemidedugták.
Amíg a PH-s fórumozó három hét után örömében felordít, hogy megtalálta, hol kell kikapcsolni (nemvicc, win8 topicban volt ilyen), addíg nem nevezmén könnyen elsajátíthatónak a rendszer kezelését
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest