- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Az Xbox-on mennyi ideje is virít ez a felület? A WP eladások mégsem ugrottak meg. A Microsoft mindig is kb egységesen tartotta a felületeit, csak most a régi Windows Live giccsparádéból váltottak vissza minimalista design-ra. Szóval a teljes ökoszisztéma eddig is megvolt, ha valaki WP-t fog venni, az szerintem a továbbiakban is a rendszer miatt, nem pedig azért, mert Xbox-on, vagy teszemazt a friss laptopon az fut.
Na de tegyük fel, hogy mégis az a terv, hogy redmondban azt tervezik, hogy a W8-al verik a fejekbe a Metro UI-t, egyelőre hogy áll a rendszer fogadtatása? Ha az új rendszer is közutálat tárgyává válik, akkor ez még akár visszafelé is elsülhet. Hiszen eleve érthetetlen a WP7 eladásokkerüli mizériája, főképp, ha figyelembe vesszük a Lumiák megjelenését követő időszakot, amikor már ténylegesen el is kezdték nyomatni a rendszert.
-
leviske
veterán
Nem hasonlítanám össze a kettőt. A MS dominanciája nagyban függ a játékpiaci közel-monopol helyzetétől PC-n. Messze nem volna 90% fölött, ha a "szomszédpistike" réteg megtehetné, hogy Linux-on tolja a CoD9-et, vagy a WoW-ot. Egy böngésző miatt viszont senki nem váltana rendszert.
-
leviske
veterán
"Pfuj! vagy juj. Attól függ, mire gondolsz."
Gondolod, hogy a Blizzard akár egy petákot is enged a haszonból a Microsoft javára a későbbiekben? Vagy hogy a Valve végignézi, ahogy a Microsoft a Windows 8-al elkezd egy olyan gyakorlatot, aminek következtében a W8 sikerességétől függetlenül kiszorulhat a saját piacáról a Steam?
Ugyanazt mondom, mint Te, csak némileg más szemszögből és némi finomítással.
-
leviske
veterán
Nem, a nyilatkozatok azt jelzik a Microsoft felé, hogy nem helyeslik az XLive bevezetését, amit mostantól a későbbi rendszerekbe is vélhetőleg a későbbi rendszerekbe is implementálni akar.
Ez egy amolyan felszólításnak vehető, hogy vagy visszább vesz az elképzeléseiből, vagy a következő rendszernek már számolnia kell a valós Linux fenyegetettséggel.
-
leviske
veterán
Nem értek hozzá, szóval nem tudom, hogy az IDE/USB-kezelés mennyire volt csak és kizárólag a rendszer hibája. A UAC viszont szerintem nem volt rossz abban a formában sem, bár tény, hogy ráfért a finomhangolás.
Mindenesetre szvsz nem érdemes összehasonlítani a W8-at a Vista-val.
-
leviske
veterán
válasz
arnyekxxx #576 üzenetére
A Vista rákfenéje a "magas" rendszerigénye volt és az a tény, hogy driverek terén évekkel később nőtt hozzá fel a piac. Az SP2 sem volt "megmentésre" tett próbálkozás, csak egy egyszerű foltozgatás, ami mondjuk ráfért a rendszerre.
A Windows 8 ezzel szemben "csak" egy új irány, amit végül vagy bevesz a piac gyomra, vagy nem. Túl sok menteni való nincs rajta, hiszen ha nem lesz rá igény desktopon, akkor vagy a piacot felejtik el, vagy az ide szánt terméket gondolják újra.
-
leviske
veterán
Igen, marad a 7-es, és Vista a családban.
Az idézett részt meg nem tudom jobban megfogalmazni. Egyszerűen sokkal inkább érzékeltem, hogy a rendszer jelen van, mint ahogy Vista vagy 7 esetében. Utóbbiak esetében az ember könnyen elfelejti, hogy nem csak az adott alkalmazás/tartalom van előtte, míg a 8 valahogy mindig érvényre juttatja magát. Ezt nem tudom most konkrétumokkal felsorolni, szimplán csak érzetre nekem ez jött át és annyira a felület nem izgalmas, hogy hosszútávon kellemes maradjon.
-
leviske
veterán
Nah, három hét W8 használatot követően kimerem jelenteni, hogy megszokható a kezelése desktopon is, sőt, talán meg is kedvelhető, ha az ember belejön. Ami miatt végül úgy döntöttem, hogy a 8-as verzió mégis kimarad (pedig az egész családot migrálni akartam), az az, hogy a Metro túlságosan is a rendszert helyezi előtérbe a tartalommal szemben és bár ez tableten/telefonon így van rendjén, addig desktopon ez megunható.
-
leviske
veterán
Mint írtam is, igen, a tabletnek megvannak a maga felhasználási területei, de ahova teljesítmény kell, oda az "asztal mellett álldogáló doboz" mindig ideálisabb választás lesz. És azért nem kell ahhoz extrém példákat felhozni, hogy mely feladatok azok, amelyek belátható időn belül, vagy egyáltalán csak PC-n végezhetők el.
A netbookok esetében is ment a sikongatás, hogy a jövő az, hogy visszamegyünk 10 évet a hardverek teljesítménye szempontjából és mégha azt tutira merem is venni, hogy a tabletek lufija nem fog úgy kipukkanni, mint a netbookoké, de az elég biztosnak tűnik, hogy kitúrni nem fogja a desktopot, mert csak egy kiegészítő.
A notebookkal kapcsolatban viszont határozottan eltér az álláspontunk, véleményem szerint. A szememben a notebook mindig is a kompromisszumos teljesítmény/ kompromisszumos hordozhatóság párosát testesítette meg a a desktop kompromisszumok nélküli teljesítményével és hordozhatatlanságával szemben. A notebook szimpla, asztali használatra kényelmetlen és lassú, ha egy azonos árú számítógéppel vetjük össze. Bár majd végülis az idő eldönti, hogy melyikőnknek lesz igaza. A netbookok esetében is csak 3 évbe telt.
-
leviske
veterán
Mi változott az iPad óta, hogy most hirtelen már a MS szurkolólányai is kezdik kijelenteni, hogy a PC-nek vége és jön a tablet korszak?
Meg van a tabletnek a felhasználási területe, megvan a mobiloknak is a felhasználási területe, ahogy a desktop PC-nek. Idiotizmus folyton a desktop halálát kikiáltani, mert nincs valóságalapja. Tény, hogy facebookhoz, twitterhez már ma se kapcsolnak be sokan asztali gépet, de ne akarja nekem senki egy aktuális trendtől megbolondulva bemagyarázni, hogy egyik pillanatról a másikra a világ jobban élvezi a 4"-13"-os kijelzőn való böngészést, mint mondjuk 23"-on. És akkor ott van még a PC-s játék, ami a heves károgások ellenére csak nem akar kinyuvadni és a különböző irodai, adminisztratív munkák, amiket senki nem fog egy 13"-os kis szaron pötyögni.
Szóval lehetőleg próbáljatok meg visszapottyanni a földre, mert nem csak a kockáknak van szüksége desktop gépekre. És mondom ezt úgy, hogy a Surface-t nagyon várom, mert egy kiváló alternatíva notebook helyett, dektop mellé, utazáshoz. (Igen, szvsz a tablet a notebookok piacából vehet el, ahogy az okostelefonok is tették.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest