- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
törölt tag
"Consumer Preview
On 29 February 2012, Microsoft released Windows 8 Consumer Preview, the beta version of Windows 8, build 8250."
"Release Preview
At Japan's Developers Day conference, Steven Sinofsky announced that the Windows 8 Release Preview (build 8400) would be released during the first week of June."
Jóval magasabb build-szám, és kevesebb idő az RP>R, mint a CP>RP.
-
törölt tag
-
fatal`
titán
válasz
#95561216 #658 üzenetére
Végigszaladni a vezérlőpulton meg a felügyeleti eszközökön is van vagy 15 perc (persze, ha tudod mi hol van).
Természetesen otthoni használatról beszélek, nem vállalati környezetről.
Frissítésnél pl. be lehet állítani, hogy csak értesítsen és akkor frissítesz, amikor jól esik.
-
törölt tag
Olvasd el az aláírásomat. Direkt emiatt írtam oda az első mondatot. És elhiheted: igaz. Én is átlagfelhasználói szemmel nézem. És engem zavar. EZ van.
@(#674) flimo
+1@(#675) woland_y2k
Ez is igaz, azonban ez akkor már a metro "háttérben felfüggesztem, hogy ne fogja az erőforrásokat" alapelvét finoman szólva is keresztbe veri. Ugyanis ha minden programot így írnak meg, akkor mire volt a nagy erőlködés az MS részéről a metro eme fícsörének, így magának a metronak is a desktopra erőltetésében? -
slein
tag
válasz
#40553216 #672 üzenetére
Mint mondtam én nem szakember vagyok, s emiatt hiába izgulsz rá az ilyen szakmai kérdésekre, nem tudok érdemben válaszolni, én csak átlagfelhasználói szemmel nézem a dolgokat.
Nekem tetszik a rendszer, tetszik a metro is, s biztos még rengeteg hasonló ember van a világon. Rohadtul nem érdekel, hogy mi van a "automatikus felfüggesztésére erőforrás-kímélés szempontjából" című dolgok alatt (épp úgy mint ahogy tégen hidegen hagy pl hogy milyen elektrolit-zavart okozhat a furosemid), addíg amíg minden működik, méghozzá gyorsan.
-
törölt tag
De akkor válaszolj, légyszi, konkrétumokra:
a mai, vagy inkább a Windows 8-cal előtelepíteni kívánt közeljövőbeli UEFI-képes átlagos új gépek szempontjából (2 mag/4 szál, 4GB ram, esetleg dedikált vga) mi szükség van a háttérbe kerülő programok automatikus felfüggesztésére erőforrás-kímélés szempontjából, mikor maga az alaprendszer (persze rugalmasan) akár felfal 1GB-t is. Pont az a pár tíz MB hiányzik neki? Vicces.
-
válasz
#40553216 #670 üzenetére
Itt van a kutya elásva, mert elegem van az ismerkedésből, használni akarom és kész. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, nem lesz nagy keresletje, egy mezei felhasználó kikapcsolni sem fogja tudni a gépét, ami igazán gáz. Sőt, egy program elindítása után visszahozni a Metro-t sem, mint az alant linkelt videón látható. Egy bevallottan érintőképernyős felhasználásra tervezett rendszert használjanak azon, mellette meg adjanak ki egy desktop verziót és kész.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #666 üzenetére
Azért javasolnám megint, hogy a megelőző hsz-eket (VIC20-ét is) olvasd el. Nem ma kezdi az ismerkedést a Linuxszal. Sőt...
@(#667) slein
"s arrol, h a csunywindows helyett a szuperlinuxot kene hasznalni.">Te is valami gombát ettél, hogy vizionálsz? Idézd ide az általad említett részeket, légyszi!
"s ezek a hsz csak fikazasrol szolnak">Akkor a vizionálás mellett még alapból is rossz vagy a szemed, vagy a látásközpontod, vagy az információkat feldolgozó folyamatban van valami hiba."erre is lesz egy oszeeskuveselmeleted">Ehhez nem nagyon kell utóbbi, tekintettel az MS és az IBM között köttetett kizárólagossági szerződésre olyan 1980-81 táján. Tudod, egy újszülöttnek minden vicc új...
-
slein
tag
válasz
#40553216 #664 üzenetére
Kettonk kozul neked van tobb hszed ebben a tpokban, s ezek a hsz csak fikazasrol szolnak s arrol, h a csunywindows helyett a szuperlinuxot kene hasznalni. jah, akkor most ki terit kit. Amugy ha olyan szuper lenne a linux desktopon akkor nem annyi lenne a reszesedese mint amennyi, de persze nyilvan erre is lesz egy oszeeskuveselmeleted.
-
válasz
#40553216 #664 üzenetére
"ha már így is (jelen esetben általa feleslegesnek minősített) újat kell megtanulnia, akkor már miért ne áshatná bele magát jobban a Linux világába?"
Mert még így is kevesebbet kell tudni (tulképp csak a Classic Shell létezését), mint újra megtanulni mindent, azon bizonytalanságban, hogy egyszer beleütközik az ember olyan feladatba, aminek Linuxon nincs megoldása. Más kérdés, hogy egyszerűbb megtartani a Windows 7-et.
-
törölt tag
A Windows 8 erősen béta állapotáról jól jellemzés, hogy két héten belül RTM lesz. Hát erre azért már rég nem kéne azt mondani, hogy béta. Vagy ha az, akkor igazak a #662-es hsz-ben leírtak.
-
törölt tag
??????
Mi van? Miért akarsz meggyőzni arról engem, hogy neked miért nem jó a Linux, miért nem értesz hozzá, miért nem érdekel, miért vagy lusta egy más rendszert megtanulni, holott a Windowson ezt most ugyan úgy meg kell tenned? Mert ugye az egész VIC20 felvetéséből indult ki, hogy ha már így is (jelen esetben általa feleslegesnek minősített) újat kell megtanulnia, akkor már miért ne áshatná bele magát jobban a Linux világába? Kit érdekel, hogy neked jó-e a Linux? Senki nem téged akart Linuxra "téríteni", hanem te nyomod az igét a metroról. -
törölt tag
De mutasd már meg, légyszi, a desktopokra szánt Win8 az mikor és hol metro only?
Nem a célját nem vagyok felfogni, hanem nem értek egyet a céljával. Olvastad Angel1981 hsz-ét? Segítek:
"Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója pedig már az [origo] olvasóival a májusi magyarországi látogatása alkalmával folytatott chat során is elismerte: a Vista félkész termék, és hamarosan új operációs rendszert jelentetnek meg."
Csak pár (ebben is segítek: max. 3) év, és hasonlókat fogsz olvasni a most istenített metro-ról. -
törölt tag
Szelektíven találod és tálalod a ráadásul irreleváns példákat.
Mi köze jelen felhozott példának a fájlkezeléshez? Ez éppen arról szól, hogy (akárhogy is beszélsz mellé) a metro vagy a metros appok általam használt garmadájának bizonyos funkciói bezony korlátozottak.
"filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren sincs file kezelő...">Tehát én akarok faszságot, mert minden más rendszeren végül is csak pár évtizede van ilyen lehetőség. És nem önmagában a fájlkezelés volt a célom (csak úgy látszik az én hsz-em és a tied között valahol a térben és az időben elveszett az információ), hanem egy konkrét problémát nem tudtam megoldani, oO7 igenis fájlkezelősmegoldása sem működött, mert a rendszer (megint csak igen: a FÁJLKEZELŐ), ha tetszik, ha összeomlik, mikor a funkciójára akarnám kényszeríteni, azaz egy konkrét kib.szott fájlt szeretnék megnyitni. Nem mellékesen ha nem egy balfasz MS alkalmazott által kitalált módon akarod használni ugyan ezen balfasz MS alkalmazott által kitalált kötött formában a saját fájlodat (emlékszel: nem alapértelmezett zenemappából zeneszámot megnyitni), akkor ahhoz a nyomorultul korlátozott zenelejátszóban a fájlkezelőt használva tudod megkeresni. MIlyen meglepő, ez kb. évtizedek óta van így. És láthatóan a metro-t használva sem tudod megkerülni, mert a korábbi Media Playerrel szemben ez a zenelejátszó nem keresi meg a lemezen az összes lejátszható médiafájlt, csak azt hajlandó lejátszani, amelyiket a pofájába tolod. De hidd el, a hátam közepére nem kellene a fájlkezelő, ha a már Vista óta beépített fájlindexelő keresés megtalálná azt, amit keresek. De az adott zeneszámot az indexelő keresés nem találta. Akkor most miről is beszélsz?"ami eddig se ment start menüben">A Startmenüből simán, 1. kattintásra a Windows Explorerben lehetsz. Jééé! Amúgy meg a indexelt fájlkezelés is a startmenüből indít bármit, ugye. Ahogy elvileg a 8-ban is. Csak itt mégsem.
"Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.">Úgy látszik, az sem tűnt fel, vagy memóriaszivárgásod van, hogy az egyik fő bajom (ahogy itt a fikázó kommentelők nagy részének) pont ez a kevert, ide-oda ugráló felület. Ami pont a saját, alapértelmezett és most általad is kiemelt működésével mutatja meg a korlátait: ha valami nem megy az egyiken, válts a másikra. BBB++++! TUDOM!!! Azt értsd meg, hogy ez a SZAR benne!
"hogy csináltak egy egységes rendszert">Lófaszt csináltak! Még két külön IE-t is csináltak a rendszer kétarcúságának példájaként! Egyszerűen nevetséges, hogy bizonyos dolgokat csaj a desktop IE tud, ahogy az is, hogy bizonyos funkciókat csak a desktop.
Ezen túl hanyagolj, légyszi!
-
Misály
addikt
válasz
#40553216 #655 üzenetére
""ez a metrofelület egy átdolgozott start menü.">Hát nem! Hanem egy erősen korlátozott futtatási lehetőségeket biztosító startmenü. Amit a - már ki kell mondjam - nyomi MS döntéshozók döntésének következtében az MS maga prezentál a két külön IE-vel (egyik vesszőparipám a háttérbe kerülő folyamat felfüggesztése), amitől az átlag Win8 júzerek agybajt fognak kapni."
Tessék, ez a merő fasság, filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren
sincs file kezelő...Nem vagy hajlandó felfogni a metró célját, csak rúgsz bele ahol tudsz...
Elvileg neked nem tetszik, de direkt a start screenen (metron) próbálsz megoldani mindent, ami eddig se ment start menüben, majd kikiáltod, hogy az új win rossz, mert a start menü korlátozott.Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.
Értem én, hogy nem tetszik. De fasságokat ne írogassunk már.Ülsz a magas lovon mondod az életigazságokat, közben izlésből nem vagy hajlandó megérteni, hogy csináltak egy egységes rendszert, ami x86-on hozza azt amit eddig. De nem, nem hozza. Na ez kérem, hülyeség.
Mentem nyaralni. Továbbra is legyél ennyire hozzáértő...
-
törölt tag
A programok felrakása még ami legkevésbé zavar, mert annak a hiánya szembeötlő. Nekem rendszeresen azzal szokott gondom lenni, hogy jusson eszembe milyen böszme alapbeállítások vannak, amit meg kell változtatni. Pl ha elfelejtem kivenni az automatikus altatást, vagy telepít egy frissítést, és ő úgy gondolja, hogy rettenet fontos 15 percen belül újraindulnia, és nem néz semmit, se futó programokat (legalább processzorterhelést nézne), se hálózati aktivitást, csak szalad előre a restartba mint megvadult kutya a macska után. Aztán a jobbik eset ha ezért csak a torrent nem megy fél napig, rosszabb esetben belerondít egy pár napos adatfeldolgozásba. Bár legalább ezzel is csak azt üzenik, windows komoly dologra nem való
-
törölt tag
Meg még annyit: mi a Linux-huszár definíciója? És mi a laikusé? Egy Linux-huszár lehet egyszerre laikus is? Mert éppen nem használ Windows? Persze, valamilyen tapasztalata, tehát elvárása is van egy rendszer működésével kapcsolatban. Akkor ettől már nem laikus? Vagy attól nem az, hogy esetleg a tapasztalatai alapján formál véleményt, pont úgy, ahogy az egyébként általad laikusnak titulált másik? Vagy mi van?
-
törölt tag
-
vlevi
nagyúr
"megszűnik a jobbklikk"
Végülis, ha úgy nézzük, akkor megszűnt. Mert a metróban nem helyzetérzékeny popup lett belőle, hanem a képernyő alján, tetején, oldalt előjövő menü. Ami megintcsak mondom, nagyméretű képernyőn rossz, mert fél métert kell egerészni hozzá, hogy elérjem.
-
törölt tag
"Hisz az alapvető funkciók ugyanúgy elérhetők, csak az extrák változtak...">Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy amikor a sebességet akarod váltani, akkor lekapcsol a világítás, mert az addig nem kell. Vagy ha fékezni akarsz, akkor nincs benzinadagolás. Vagy a kezelőszervek egyszer csak menet közben visszacserélődnek a régebben megszokott formájukra és helyükre, ha éppen az adott új formák és elrendezés nem tud valami funkciót.
Slein véleménye miért mérvadóbb? Csak mert ő ebben a topikban írta le, hogy hobbijúzer? Beleírjam az aláírásomba, hogy én is az vagyok? Akkor elfogadható lesz a kritikát megfogalmazó véleményem? Vagy ez csak akkor lesz elfogadható, ha csak pozitív kritikát (aka dicséretet) írok?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valahogy sejtettem, hogy csak trollkodni fogsz és meg sem próbálod megérteni amit írok. Csoportosítani lehet, a fix méretű görgetős marhaság az All Programsban ami zavar, és csak azt ütöttem ki, minden más megmaradt, nem váltottam vissza Win95 stílusú Start menüre.
Nem az a bajom, hogy a gombok nem ott vannak ahol korábban, hanem az hogy a rendszer önkényesen eldönti, hogy nekem milyen funkciókra (gombokra) van szükségem a mappa jellege alapján. Itt is csak visszapakoltam a megszokott gombjaimat (ahogy azokat Win98-tól XP-ig mindig tetsreszabtam magamnak), minden más érintetlen maradt.
A fejlesztés jó dolog, de az köszönőviszonyban sincs azzal a gyakorlattal, amikor a régi arculatot kihajítják, és valami teljesen mással helyettesítik, csak hogy teljesen újnak adhassák el. Ez egy gusztustalan marketinges gyakorlat, semmi köze a haladáshoz.
Neked sem ártana kipróbálni amit lehurrogsz, mert nyilvánvalóan dunsztod sincs róla miről fikázódsz (ha csak annyira telik, hogy XP Classic módba kapcsolod, akkor inkább maradj csendben), egyébként meg még mindig nem sértegettelek, úgyhogy a továbbiakban mellőzd a jelzőket.
-
VIC20
őstag
"Inkább neked válaszolok mert beléd szorult valami:"
Ilyen mélységekbe most még nem mennék bele, mert jelenleg ott tartok, hogy feltettem, kipróbáltam, nem jött be. (Első benyomás.)
De azért nyüstölni szeretném még, hogy az apróbb részleteket is meglássam, átlássam, no és persze adni akarok még neki/magamnak pár új esélyt...
-
Misály
addikt
Inkább neked válaszolok mert beléd szorult valami:
"Szerintem ez a motornak felelne meg. Legalábbis a fájlrendszer. A vágólap... hát, attól függ, hogy a programozásáról, vagy a kezeléséről van szó. Az és a többit nem tudom."
Igazad van nem jól fogalmaztam: Filerendszer. C: D: stb lehetne már simán ömleszteni rootba mint unix alapú rendszereken hisz a rendszer képes rá. Vágólap analógia, hirtelen nem ctrl+c lesz a copy hanem win+c, ez felér egy pedálszintű hasonlattal. Vagy továbbmegyek, megszűnik a jobbklikk és jobb duplaklikkre taskváltás kapsz. Ez felér egy pedálos hasonlattal hisz ezek elemi erejű változások, de egy új start screen max a műszerfal elrendezése és a klimaszabályzó tárcsák lecserélése. Hisz az alapvető funkciók ugyanúgy elérhetők, csak az extrák változtak...
slein: egyetértek, te és a hozzád hasonló laikusok véleménye inkább mérvadó, mint a jelenlévő fotelmérnököké...
-
slein
tag
válasz
Dark Archon #625 üzenetére
Elhiszem, hogy kis hal vagyok én a nagy überIT világban, de akkor is hal vagyok, és tessék halként bánni velem, halként kezelni
Mindenesetre szerintem több hozzám hasonló ember van a világban mint számtech szakember.
-
arnyekxxx
veterán
Érdekes megfigyelni, amikor a delikvens kifogy az észérvekből, akkor jön az "erdekes megfigyelni..."
mi köze a filerendszernek meg a vágolapnak a kezelőfelülethez? Nem a motorcseréről van szó, hanem az alapvető felhasználói felületről és annak kezeléséről.
Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl.
ennyi erővel visszatérhetünk a karakteres felülethez is, minek az az egeres grafikus felület ha vannak billenytűk is.
-
azbest
félisten
Csak a motorháztetőre tették a műszerfalat és kapcsolókat, de ettől még gurul az autó ugyanúgy, sőt még lehet gyorsabb is lett. Sőt, kifejezetten fejlődés, hogy a motorháztetőt kell nyitogatni menet közben, de akinek ez nem tetszik a drótok még benn futnak, lehet azokkal is vezérelni, csak rövidre kell zárni őket.
-
VIC20
őstag
"De ha már annyira erőltetni akarod a pedálosdit, akkor a file rendszer, a vágólap és a többi a megfelelő analógia,"
Szerintem ez a motornak felelne meg. Legalábbis a fájlrendszer. A vágólap... hát, attól függ, hogy a programozásáról, vagy a kezeléséről van szó. Az és a többit nem tudom.
" esetünkben max a műszerfal elrendezéséről beszélhetünk.... hiszen elemi erejű változás nem történt."
Hát, szerintem azért jó az autós analógia, mert a pedálok az autó működtetésének alapvető eszközei. Számítógépen az meg a GUI. (Ami több mint műszerfal: még nem láttam olyat, hogy autót a műszerfalán keresztül kellett volna irányítani.) És amibe azért eléggé belebarmoltak most.
"Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl."
Hát, amikor azért alapvetően egérrel történne a vezérlés, ez elég sovány vigasz.
Többeket ismétlek, köztük magamat is: senki se háborogna, se "hobbijúzer", se az "1.0-ás felhasználó", ha a Microsoft valamit hozzáadott volna a régi rendszerhez - anélkül, hogy elvett volna. Ha annyira jó a Metro, akkor idővel mindenki átszokna rá. De így...
-
Misály
addikt
válasz
arnyekxxx #635 üzenetére
Érdekes megfigyelni, amikor a delikvens kifogy az észérvekből, jön az autós hasonlat, ami minden, csak nem releváns. De ha már annyira erőltetni akarod a pedálosdit, akkor a file rendszer, a vágólap és a többi a megfelelő analógia, esetünkben max a műszerfal elrendezéséről beszélhetünk.... hiszen elemi erejű változás nem történt. Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl.
-
arnyekxxx
veterán
Ha állandóan az 1.0 userekre hallgatnának az ui fejlesztők, még mindig win98as felületünk lenne
és menyivel elégedebb lenne az emberek nagytöbbsége. Nem is értem, a gépkocsikon miért nem cserélgetik 1-2 generációként a pedálok sorrendjét, hogy ne mindig az az elavult jobboldat gáz, baloldalt fék legyen. Pár 1.0 juzert persze biztos zavarna a csere, de a fejlődésért ennyi áldozat simán megérné.
-
Misály
addikt
válasz
VaniliásRönk #632 üzenetére
Ez a funkció még mindig megvan, sőt még mindig tudod csoportosítani a programjaidat még metro alatt, all apps meg ugyanúgy variálható mint régen a start menü. Ezért felrakni egy klasszikus start menüt imitáló hulladékot erősen tudatlanság kategória. Ezért fikázni viszont egyenesen botor dolog
Az a hiszti meg, hogy nem ott vannak a gombok ahol megszoktad meg a fejlődésből fakadó változások elleni masszív ellenállás, ami valljuk be megintcsak hülyeség. Ha állandóan az 1.0 userekre hallgatnának az ui fejlesztők, még mindig win98as felületünk lenne. És valahogy csak az ilyenek érzik azt, hogy valamit lenyomnak a torkán. Váltson az ilyen vissza xpre élvezze az elavult kihasználtságot, az elavult szolgáltatásokat (az újakat le merem fogadni egy ellenlábas se nézte meg, akkor csöndben maradna lásd samba 2.2), csak ne rinyáljon úgy, hogy nem ismeri gyűlölete tárgyát.
Ez nem feltétlenül csak neked szól. És kettőnk közül neked kéne kevésbé indulatosnak lenni...
-
VIC20
őstag
"GUICHE
Senki sincs, aki
Feleljen?A VICOMTE
Majd lesz! Mondok én neki
Olyat, de mindjárt, hogy a vére fagy!...
(Cyranóhoz lép és hetykén megáll előtte)
Önnek az orra... hm... az orra... nagy.CYRANO
(komolyan)
Igen nagy.A VICOMTE
(nevetve)
Ha! *(Pardon: Huhú!)*CYRANO
(rendíthetetlen nyugalommal)
Ez az egész?"(Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac, részlet)
"Szerintem is gáz, de ez nem biztos, hogy rögtön az OS hibája."
Kit tudja? Lehet, hogy magában a világmindenség rendjében keletkezett hasadás az oka mindennek, s a téridő háborog. De úgy tűnik nekem, hogy többen vagyunk így, és talán nem kell annyira elmélyednünk metafizikai mélységekben, amíg a pénztárcánkban mélyedünk és eldöntjük: megvesszük avagy nem vesszük meg a Windows 8-at.
Hmm... azért magamba szálltam, és a "huhú"-hoz fűznék még egy-két szót. (Mert lehet, hogy nem volt érthető ,amit először írtam, most akkor magyarázom a bizonyítványom.)
Már tíz évvel ezelőtt is telepítettem Linuxot és azóta is rendszeresen elkap néha a Linux- telepíthetnék. Mindig szépen beállítgattam mindent, kiguggliztam a kigugglizni valót, a végén működött is rendben a rendszer. Csak aztán nem volt igazán szükségem rá, meg hiányoztak a játékok, szóval annyiban maradt. De "Bizony ma már, hogy izmaim lazulnak", s a játékok zöme is konzoloról portolt hulladék, nem fontos annyira a Win.
Viszont a Linux fejlődött! Ez - hogy bele ne menjek - már csak a huhogás szempontjából is megfigyelhető: tehát az utóbbi években jó eséllyel nem kellett semmit, a világon semmit hegeszteni rajta, fölment a gépre és minden működött. Most még az is lehet, hogy a végén (akár egy párhuzamos telepítésű Win-Linux-gpen kersztül) "Linuxon felejtem magam".Szóval úgy tűnik nekem, hogy a huhogás a régi, tizenöt, húsz éves nóta, a régi sztereotípia továbbélése.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Moderáld magadat egy cseppet, hozzád se szóltam eddig. Egyébként meg mi a frászért szívügyed neked is a Metro? A M$ úgyis megpróbálja majd lenyomni mindenki torkán, ha neked bejön, hát ők megtesznek majd minden tőlük telhetőt, erre mérget vehetsz.
Én csoportosítom a programjaimat és minden felesleges szir-szart kitörlök, mégis meg kellett növelnem a menü méretét, hogy elférjen legalább alapesetben és átlátható legyen. De amint megnyitok egy nagyobb programcsoportot, pláne ha mellébökök, rögtön lehet görgetni össze-vissza. Az áttekinthetőség romlott, a kezelhetőség meg max. akkor javult, ha l*****t nem raktál fel, amint felteszel 1-2 programot egyre átláthatatlanabb lesz, akkor is ha a fejedre állsz. Szépen visszaraktam az klasszikus menüs verziót az "All Programsnak".
Az Explorerből meg kiszedték a testreszabható fixfunkciós eszköztárat, így ahelyett, hogy szépen odaböktem volna a megszokott helyre, mindig keresgélnem kellett, hogy vajon a rendszer felajánlotta-e nekem amire szükségem van, aztán ha nem akkor meg nyúlhattam a billentyűzetért vagy mehettem a menübe, amit alapesetben szintén elrejtettek. -
Misály
addikt
válasz
Dark Archon #625 üzenetére
"slein: persze, persze... azt, hogy hobbifelhasználó vagy, egyébként be is saccoltam (nem sértés), mert az, hogy neked tök jó a Metro, bizonyítja, hogy tulajdonképpen PC-re sincs szükséged."
1200 szervert üzemeltető rendszermérnök vagyok MCITP minősítéssel és rohadtul bejön a metro. Most akkor mi van? Biztos hobbiuser vagyok...
VaniliásRönk: Sorold már fel milyen funkciókat vettek ki a start menüből az idők során? Mindenki csak vagdalkozik a funkciókkal hiányával de ha ki kell fejteni nem nagyon látok érdemi választ...
-
slein
tag
"találjak meg mindent azonnal vagy szinte azonnal, szóval tegyen a seggem alá mindent." <-> "azon töprengek: miért ne mélyedjek el inkább valamelyik Linux-ban?" huhú!
"Én is csak hobbijúzer vagyok, és nehezen találtam meg a dolgokat." Szerintem is gáz, de ez nem biztos, hogy rögtön az OS hibája.
-
VIC20
őstag
Én is csak hobbijúzer vagyok, és nehezen találtam meg a dolgokat.
Viszont elvárom, hogy 2012-ben egy új rendszeren este fél tizenkettőkor kezdve az ismerkedést is találjak meg mindent azonnal vagy szinte azonnal, szóval tegyen a seggem alá mindent. 1990-ben a Win 3 milyen fapados volt a későbbiekhez képest, mégis minden ott volt előttem a képernyőn, el lehetett indulni.DarkArchon: Köszi, tetszik a Classic Shell. Ezzel már okésnak tűnik a dolog.
-
válasz
fordfairlane #624 üzenetére
Nem tudom, egyrészt Vistám van, másrészt arra értelemszerűen nem tettem fel. Próbáld ki, szabadon lehet állítgatni egy csomó mindent, szóval még az is lehet, hogy választható.
slein: persze, persze... azt, hogy hobbifelhasználó vagy, egyébként be is saccoltam (nem sértés), mert az, hogy neked tök jó a Metro, bizonyítja, hogy tulajdonképpen PC-re sincs szükséged.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dark Archon #619 üzenetére
Ez Win7-en eltakarja az eredeti start buttont?
-
slein
tag
válasz
Dark Archon #622 üzenetére
Én csak "hobbyjúzer" vagyok, mégis mindent megtaláltam elsőre. ciki mi?
-
-
slein
tag
válasz
Szerintem rohadt igénytelen, maradi, s mág ocsmány is, de ha valakinek ez kell akkor istenem használja - nem kötelező a disznótor
. Én inkább maradok metronál.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ezt elrakom, lehet feltolom még 7-re is, egy sor olyan funkciót lehet visszahozni, amit nem kellett volna kivenni/megváltoztatni, idegesítenek a mai napig.
-
Nem kötelező megadni, amit nem akarsz, van offline fiók is. A többihez meg ajánlom a Classic Shell-t felrakni, lesz Start menü, eltűnik a Metro, egyből barátságosabb lesz
-
VIC20
őstag
No, én is föltettem a Win8-at. És elképedtem: Hihetetlenül gagyi!
Én már a Win 3.0 óta foglalkozom Windows-zal, de olyan még nem volt, hogy egy üres képernyő fogadjon, ahol az ember azt se tudja, hogy mit csináljon, hogy kezdjen hozzá az ismerkedéshez.Na és az, hogy egy asztali operációs rendszernél felhasználónéven és jelszón kívül mást is meg kelljen adni, hát ez abszurdum! De itt: emilcím, születési idő, nem, telefonszám... az egészet a captcha koronázza meg! Ez már nem is abszurdum, hanem inkább abszurd!
A kezelés nem egérhez van tervezve. Szerintem egérrel lassabb, nehézkesebb, mint a régebbi Windows-oknál. Az megint csak nevetséges, hogy a start gomb és a start-menü eltűnt - úgy, hogy közben ott a tálca. Á, kicsit se lóg ki a lóláb, hogy itt egy újabb (és nem biztos, hogy népszerűbbnek bizonyuló) megoldás arrogáns, felhasználói torkokon lenyomásáról van szó...
Ez így biztos bukás. Eddig csak röhögtem azokon a cikkeken, amelyeknek az volt az értelmük, hogy majd a Win8 miatt 2013 a Linux éve lesz. De most hirtelen azon kaptam magam, hogy azon töprengek: miért ne mélyedjek el inkább valamelyik Linux-ban? Úgyis tervezgetem sok éve már, de eddig valahogy sose jött össze a dolog. Most viszont sokkal kevésbé tűnik elvesztegetett energiának, mint ezzel a trágyadombbal szórakozni.
-
leviske
veterán
Az Xbox-on mennyi ideje is virít ez a felület? A WP eladások mégsem ugrottak meg. A Microsoft mindig is kb egységesen tartotta a felületeit, csak most a régi Windows Live giccsparádéból váltottak vissza minimalista design-ra. Szóval a teljes ökoszisztéma eddig is megvolt, ha valaki WP-t fog venni, az szerintem a továbbiakban is a rendszer miatt, nem pedig azért, mert Xbox-on, vagy teszemazt a friss laptopon az fut.
Na de tegyük fel, hogy mégis az a terv, hogy redmondban azt tervezik, hogy a W8-al verik a fejekbe a Metro UI-t, egyelőre hogy áll a rendszer fogadtatása? Ha az új rendszer is közutálat tárgyává válik, akkor ez még akár visszafelé is elsülhet. Hiszen eleve érthetetlen a WP7 eladásokkerüli mizériája, főképp, ha figyelembe vesszük a Lumiák megjelenését követő időszakot, amikor már ténylegesen el is kezdték nyomatni a rendszert.
-
Jocy
aktív tag
Üdv!
Ezt próbáltátok már? [link]
Visszaadja a start menüt! -
sh4d0w
félisten
Szerintem a WP eddig mindennek sokmindennek nevezhető, elsöprő sikernek azonban nem. Vajon valóságtól elrugaszkodott feltételezés-e, hogy a Microsoft ezzel a módszerrel akarja terjeszteni a WP-t? Szerintem nem.
Biztosan lesznek, akik iOS-ről emiatt mondjuk váltanak - valószínűleg kevesen, de lesznek. Ellenben jobban elképzelhető, hogy többen váltanak Androidról WP-re. Ezzel az Android hátrányba kerül, mert ők nem tudnak teljes ökoszisztémát nyújtani - tehát a redmondiak OS-piaci dominanciájukat használják az okostelefon piacon terjeszkedésre.
-
ComptonLA
tag
Erre az esetre találták ki az olyan programokat, mint pl a Norton Ghost és társai. Így nem kell telepítés után belakni a gépet. Én spec használok ilyen programot és ha lenne valami gebasz nem kéne másfél napig telepíteni, belakni a gépet, hanem meglenne kb fél óra alatt az egész.
Nekem egyébként a Keriver Image jött be a legjobban, azt használom.
-
leviske
veterán
Nem hasonlítanám össze a kettőt. A MS dominanciája nagyban függ a játékpiaci közel-monopol helyzetétől PC-n. Messze nem volna 90% fölött, ha a "szomszédpistike" réteg megtehetné, hogy Linux-on tolja a CoD9-et, vagy a WoW-ot. Egy böngésző miatt viszont senki nem váltana rendszert.
-
fatal`
titán
A Delphi kimenthető registryből (legalábbis a 7-es). A Visual Studio beállításai pedig exportálhatók. A Plugineket valóban újra kell telepíteni (utóbbi egyébként nekem is fent van).
Még ezekkel együtt (+eclipse de az copypaste) sem tart tovább 3-4 óránál egy winreinstall, egy hibával meg simán eltökörészhetsz 7-8 órát is mire megoldod.
Nem azt mondom, hogy jó dolog állandóan újrapakolni a wint (felesleges) de sokszor gyorsabb, mint tökörészni, hogy miért nincs hálózat meg hang.
Nagyon rondák az egerek, főleg a legelső valami iszonyat
-
vlevi
nagyúr
Az a probléma, hogy sok szoftverre ez igaz, de pl. a Visual Studio, Delphi, ... pluginjeit, az sdk-kat, satöbbit nem elég bemásolni. Telepíteni kell, ráadásul némelyiknek saját licensze van, és a neten újraregisztrálni, ...
Lazán 1 napos játszadozás, és utána ki tudja mennyi idő még a "finomhangolás", amikor már látszólag fenn van minden, de mégsem az igazi.De nem ezért jöttem ide. Hogy egy kis ON is legyen, megvan, mitől lesz szuperjó a windows8. Saját egér kell hozzá, és hajrá!
A Windows 8-hoz tervezett egereket és billentyűzeteket mutatott be a MicrosoftSzerény véleményem, hogy ez még rettenetesebb, mintha nem is lenne
-
-
slein
tag
válasz
#40553216 #603 üzenetére
"Az állításomat nem érvénytelenítetted, legfeljebb kibővítetted a hatókörét a privát szférára is. " Azért mert mondjuk 10 ember olyan mint ő, nem kellene általánosítani 100 emberre. Nekem max 40 perc alatt megvan minden, az alatt meg pont át tudok nézni egy biokém.tételt, s máris nem elvesztegetett idő az a 40 perc.
-
törölt tag
Annyira teljesen 1000%-osan egyetértek, emiatt nem is használok Windowst, emiatt nem fogom a 8-at sem.
Az állításomat nem érvénytelenítetted, legfeljebb kibővítetted a hatókörét a privát szférára is.Mondjuk az újratelepítés fentebbi problémáit esetleg egy ilyen alkalmazásboltos környezet megoldja, ahogy a Debian világában elég a dpkg --get-selections/set-selections parancs a korábbi összes, tárolóból telepített csomag újratelepítésére. Ha a letöltött csomagok legfrissebb verziói a lemezen vannak az újrarakás előtt, akkor még csak net sem kell a legfrissebb rendszerhez.
-
arnyekxxx
veterán
Időnként kell csinálni egy ghostot az aktuálisan müködö rendszerből. Ha véletlen gond van, az utolsó jól müködö rendszert fél ora visszatenni, és max a változásokat kell frissiteni. A programok beállitásait meg nem a rendszerparticion tartom, igy teljes ujrahuzásnál is csak annyit kell csinálni, hogy a programokban átállitom a settings helyét (ha ez a hely pl a dropbox mappa, akkor akár több gépen is mindig ugyanazokkal a beállitásokkal tudok dolgozni). Mondjuk erre w7 alatt utoljára akkor volt szükségem amikor a 32 bitest 64-re cseréltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Bluetooth hangszórók
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest