- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A programok felrakása még ami legkevésbé zavar, mert annak a hiánya szembeötlő. Nekem rendszeresen azzal szokott gondom lenni, hogy jusson eszembe milyen böszme alapbeállítások vannak, amit meg kell változtatni. Pl ha elfelejtem kivenni az automatikus altatást, vagy telepít egy frissítést, és ő úgy gondolja, hogy rettenet fontos 15 percen belül újraindulnia, és nem néz semmit, se futó programokat (legalább processzorterhelést nézne), se hálózati aktivitást, csak szalad előre a restartba mint megvadult kutya a macska után. Aztán a jobbik eset ha ezért csak a torrent nem megy fél napig, rosszabb esetben belerondít egy pár napos adatfeldolgozásba. Bár legalább ezzel is csak azt üzenik, windows komoly dologra nem való
-
törölt tag
Azért ehhez az utolsó bekezdéshez tegyük hozzá, hogy már akinél, kevés felhasználási terület van, amire egy átlagos noti ne lenne elég. Részemről a 13 colos gépem mellé nem hiányzik az asztali, se méret, se teljesítmény terén, sőt, kényelmesebbnek is érzem, mert van rajta pöcökegér
-
-
törölt tag
Figyelj, lényegtelen, hogy mennyire megalapozott a sírás, ezt arra írtam, hogy ha bajuk van, azt igen is most kell előadni, és ezt nem lehet lesöpörni azzal, hogy "de még pár évig van win7", mert egyszer csak nem lesz.
"az meg, hogy szerinted mi a jó neked nem biztos, hogy egyezik azzal ami valóban jó neked"
Szerintem meg kb én vagyok az egyetlen, aki releváns választ tud adni a mi a jó nekem kérdésre
Na meg a felsoroltak közül egyik se egzakt tudomány, szóval a "Föld lapos" hasonlattal légy szíves ne gyere, mert csak az arrogancia süt belőle, attól meg nem leszel szimpatikusabb.
Másrészt meg maximum annyit mondhatunk el, hogy a felhasználók átlagigényeit a metro elégíti ki leginkább, csak sajnos ez koránt sem biztos, hogy a többséget jelenti, gondolj csak arra, ha vennél egy átlagos cipőméretet, és csak olyan méretet gyártanál, akkor hiába lenne valamennyire tudományos az eredmény, mégis a népesség 90%-a joggal anyázna, hogy már pedig neki ez a méret nem jó.
"egyedül annyiban adok igazat nektek, hogy ha ti azt mondjátok, hogy a "Föld lapos" a Microsoft meg azt, hogy "az már pedig kerek", akkor nyilván elvárható lenne valami igazán meggyőző és egyértelmű érv az ő igazuk mellett... akinek van egy kis képzelőereje és hajlása az új felé az látja ebből a kis bemutató "formulából" is, hogy ez a bizonyítás bizony helytálló lesz, a többieknek meg annyit tudok mondani, hogy várják ki a rendszer megjelenését aztán akkor majd hirtelen meg fognak világosodni..."
Az ilyen szövegekkel meg vigyázz, lehet Apple-nek erre is van egy szabadalma, és még téged is beperel
-
törölt tag
Igazából ezzel lassan oda jutunk el, hogy egy játékos csak a windows-verziók váltásáre (és akkor hol van még a hardver..) elkölti egy konzol árát adott életciklusra. Aztán ha kivesszük a játékot a képletből, oda jutunk, hogy az átlagfelhasználónak csak megszokásból kell windows (legyen az alternatíva akár osx, akár linux), és az ms most pont ezt a "megszokott, ismert" érzést küldi meg egy atombombával.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #349 üzenetére
Egyáltalán nem imádják, azt szokták meg. És azért volt esélytelen, mert az egységsugarú júzerek megszokták a windows felületét, nekik az volt A SZÁMÍTÓGÉP. Most ms rákényszerít r=1-re egy olyan váltást, ami nagyobb mint egy win-linux váltás. Lenne rá egy söröm, hogy majdan a win8 átállás többe fog kerülni, mint a sikeres/sikertelen linux migrációs kísérletek.
És akkor most csak nagyvállalatokról volt szó, speciális igényekkel (ahol amúgy egyre több lesz a java-s megoldás, ergo egyre inkább átjárható lesz), nem egy mezei júzerről, akire ugyan azok igazak egy linuxra váltásnál mint amit páran most a win8-ra mondanak, hogy "csak rá kell szánni az időt", "1-2 hét és megszokod".
-
törölt tag
Akkor most én is azt mondom nincs rajta sapka-van rajta sapka, egy jó darabig lesz win7 ez igaz, de egyszer majd nem lesz. Ha akkor kezdenek el tiltakozni a népek, akkor meg az lenne az érvetek, hogy eddig miért nem? Pedig egyértelmű, hogy most dől el az irány, ergo most kell a zembereknek hallatni a hangukat.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ja, hogy neked amit levágtál az összetákolt pécékről, meg hogy csipőből warezolónak tituláltad a fél topicot nem fröcsögés? Akkor nem igen van miről beszélnünk..
Macbookot vegyen akinek két anyja van, linuxot* meg választhatom persze, ha kifizetem mellé a windowst is. De ez ezerszer lerágott off téma, amiben úgyse jutunk dűlőre, szóval én itt abba is hagynám.
-
-
törölt tag
Ennyire sok embernek fáj, hogy ezúttal nem lesz értelme lewarezolni a legújabb Windowst a mindenféle alkatrészekből összelapátolt, 20. századi pléhdobozos PC-jükre?
Ez jó lesz thinkpadnek is, kötelezően megvásároltatott win7-el. Utóbbit már évek óta csak alkalmankénti játékra használom, szóval ez a konkrét váltás csak annyiban fog zavarni, ha pár év múlva a következő gépemen bebootol a win8/9, és csak annyit tudok majd kinyögni, hogy "What is this kerek?" Sokkal jobban zavar a trend, aminek nem első, nem is második állomása a win8. Kezdődött az ubuntu unity-jével, majd a gnome3-al, mindkettő bármiféle visszaváltás lehetősége nélkül. Most kikötöttem openbox-nál, erre talán kicsi az esély, hogy elbasszák, tehát végül mégis csak megérte, rákényszerítettek egy jobb rendszerre
Miért fáj, hogy mások esetleg úgy döntenek, jó ötlet egy tablet-laptop kombó, és Surface-szerű gépeket vesznek Windows 8-cal?
Azért fáj, mert pont az ellenkezőjéről van szó. Mi nem dönthetünk úgy (és nem dönthettünk se a unity, se a gnome3 esetén), hogy maradunk a réginél, és pontosan ti vagytok azok, akik - nem egyszer fröcsögve - bizonygatják, hogy milyen jó ez, mintha fájna nektek, hogy mások VÁLASZTANI szeretnének.
Azt hiszem erre mondják, hogy jobban jártál volna, ha csöndben maradsz..
-
törölt tag
El kell fogadni, szépen levezetted az összefüggést, már csak egy dolog hibádzik, nevezetesen, ez nekünk miért lesz jó, miért ilyen üdvözítő cél a médiacenter meg az érintőképernyős használat, hogy a választás lehetősége nélkül, tűzzel-vassal kell téríteni az embereket? Ha nem haragszol annyival nem érem be, hogy "mert az ms szerint ez a jövő".
-
törölt tag
Nem tudom te hogy vagy vele, én értékesebbnek érzem a saját időmet annál, hogy 2-3 évente teljesen feleslegesen új felületekkel barátkozzak meg a régi és jól bevált helyett. És sajnos nem is arról van szó, hogy hiányosságokat javítanak, hanem próbálnak igényeket generálni. Megszokni meg mindent meglehet, de ad-e újat, vagy csak szimplán más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest