- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valahogy sejtettem, hogy csak trollkodni fogsz és meg sem próbálod megérteni amit írok. Csoportosítani lehet, a fix méretű görgetős marhaság az All Programsban ami zavar, és csak azt ütöttem ki, minden más megmaradt, nem váltottam vissza Win95 stílusú Start menüre.
Nem az a bajom, hogy a gombok nem ott vannak ahol korábban, hanem az hogy a rendszer önkényesen eldönti, hogy nekem milyen funkciókra (gombokra) van szükségem a mappa jellege alapján. Itt is csak visszapakoltam a megszokott gombjaimat (ahogy azokat Win98-tól XP-ig mindig tetsreszabtam magamnak), minden más érintetlen maradt.
A fejlesztés jó dolog, de az köszönőviszonyban sincs azzal a gyakorlattal, amikor a régi arculatot kihajítják, és valami teljesen mással helyettesítik, csak hogy teljesen újnak adhassák el. Ez egy gusztustalan marketinges gyakorlat, semmi köze a haladáshoz.
Neked sem ártana kipróbálni amit lehurrogsz, mert nyilvánvalóan dunsztod sincs róla miről fikázódsz (ha csak annyira telik, hogy XP Classic módba kapcsolod, akkor inkább maradj csendben), egyébként meg még mindig nem sértegettelek, úgyhogy a továbbiakban mellőzd a jelzőket.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Moderáld magadat egy cseppet, hozzád se szóltam eddig. Egyébként meg mi a frászért szívügyed neked is a Metro? A M$ úgyis megpróbálja majd lenyomni mindenki torkán, ha neked bejön, hát ők megtesznek majd minden tőlük telhetőt, erre mérget vehetsz.
Én csoportosítom a programjaimat és minden felesleges szir-szart kitörlök, mégis meg kellett növelnem a menü méretét, hogy elférjen legalább alapesetben és átlátható legyen. De amint megnyitok egy nagyobb programcsoportot, pláne ha mellébökök, rögtön lehet görgetni össze-vissza. Az áttekinthetőség romlott, a kezelhetőség meg max. akkor javult, ha l*****t nem raktál fel, amint felteszel 1-2 programot egyre átláthatatlanabb lesz, akkor is ha a fejedre állsz. Szépen visszaraktam az klasszikus menüs verziót az "All Programsnak".
Az Explorerből meg kiszedték a testreszabható fixfunkciós eszköztárat, így ahelyett, hogy szépen odaböktem volna a megszokott helyre, mindig keresgélnem kellett, hogy vajon a rendszer felajánlotta-e nekem amire szükségem van, aztán ha nem akkor meg nyúlhattam a billentyűzetért vagy mehettem a menübe, amit alapesetben szintén elrejtettek. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dark Archon #619 üzenetére
Ezt elrakom, lehet feltolom még 7-re is, egy sor olyan funkciót lehet visszahozni, amit nem kellett volna kivenni/megváltoztatni, idegesítenek a mai napig.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Windows és az Office a bevételek 60%-áért felel, a szerver üzletággal együtt ez már 85%. Ha a vállalatok elkezdik lecserélni a Windows platformot, akkor ennek a jelentéktelen 85%-nak egy igen jelentős részét helyből elbukják és elindulnak egy gyorsuló lejtmenetben.
És mivel a cég ahhoz van hozzászokva, hogy diktál és pazarol, akár csődbe is hajszolhatják magukat. Ez így elég extrém, de ha a M$ hajlandó elmenni a végsőkig és nem jön be nekik, akkor előfordulhat. Mire rájönnek, hogy túl messzire mentek már elindul a folyamat. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
attila9988 #485 üzenetére
"We think touch is short-term."
Aki nem vak az látja, hogy a touchscreen semmilyen szempontból sem előrelépés, sok szempontból meg durva visszalépés. De ezért is le lettem már hülyézve párszor. Majd 5-10 év múlva tessék megkövetni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"A netbookok esetében is..."
Szakasztott ugyanaz, a tablet lufi is ugyanúgy ki fog pukkanni, mert tömeges eladásokat csak az újdonság varázsa generál, nem létszükséglet. Az emberek többsége sajnos félsoros facebook böffenésnél többet se írni se olvasni nem akar, arra meg egy okostelefon is bőven elég, pluszban tabletet tartani erre luxus.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95561216 #407 üzenetére
Ha a M$-nak sikerülne tökönlőnie magát és megszűnne a Windows-függés legalább software oldalról a többi már jönne magától. És itt a programozói oldalt is érdemes figyelembe venni. Ha már úgyis újat kell tanulnia miért ne tanulna valami olyat, ami nem csak Win8-on működik?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mondják a lustaság fél egészség, az elkényelmesedés viszont inkább félholt állapot...
Egy fontos vállalati e-mail megválaszolásához pedig azért nem ritkán meg kell nyitni valami dokumentumot, és itt abszolút hidegen hagy ha te azt állítod, hogy neked nem. Világ =/= erdoke... -
VaniliásRönk
nagyúr
Mit ért itt mindenki félre? A Win8 AZ új Windows, a megjelenés után röviddel minden gép ezzel lesz szállítva, teljesen mindegy, hogy tácsitácsi cucc vagy sem, még szerver vonalon is ez lesz erőltetve, és szó nincs róla, hogy fejlesztenének valamit hagyományos PC környezetre is. (persze majd mikor látják a fogadtatást majd lesz ilyen nagyon gyorsan)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lehetett volna a Ribbon jó, csak beleestek a tipikus hibába. Ahelyett, hogy a meglévő, jól bevált rendszert egészítették volna ki vele és ott és annyira alkalmazták volna, ahol és amennyire hasznos tud lenni, simán kihajították a régit és mérlegelés nélkül mindenhol a Ribbonra tértek át 100%-ban. Ezért utálják sokan, és ezért nem terjedt el soha az sem, nem is fog. Az lett volna a minimum, hogy opcionálisan kikapcsolható, és akkor lehetett volna barátkozni vele. Az ideális meg az lett volna, ha szépen ötvözik a menürendszerrel, hogy mindkettő előnyei megmaradjanak. Csak ugye az tényleg igényelt volna némi szellemi erőfeszítést, hogy tényleg jó is legyen.
Bocs, de hol veszel te most Office 2003-at? (Nekem már az sem tetszett, hogy állandóan nyitogatni kellett az "intelligens" menüket, ahányszor csak olyan funkcióra volt szükségem, amit a rendszer szerint nem használtam gyakran.)#126 azbest: Az a film egy agyatlan marhaságnak tűnik első látásra, de ilyesztően valós a probléma...
#127 GoodSpeed: Ez szimplán annak a jele, hogy felébredtek a M$-nál és rájöttek, hogy ezzel most a szokásosnál is nagyobb bakot lőttek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az meg koordinációs probléma, remélem nem tervezel fegyveres erőkhöz belépni.
Ribbont is utálom mind a mai napig, agyatlanul vannak kidobálva a funkciók és ha valami nincs kitéve rémálom előbányászni, hogy melyik csoporthoz lett éppen elsuvasztva. Az M$ már akkor is ugyanazt a politikát alkalmazta, amit ma, tetszik nem tetszik, azt használod amit mi akarunk. Érdekes módon 1-2 CAD programon kívül (amik garantáltan kövér összeget kaptak ezért) sehol sem futottam bele, pedig eltelt azóta jópár év. (Azt is nehéz volt megszokni, hogy Win7-ben megszűnt pl. az Explorer (nem IE) konfigurálhatósága, ők eldöntötték mikor milyen funkciók érhetőek el, én meg csesszem meg ha másra van szükségem...)
Ezt hívják vevőbarát üzletpolitikának... Apple-nek is addig jött be ez a viselkedés, amíg egy félőrült fanatikus állt a cég élén, aki képes volt a végletekig elmenni, hogy érvényesítse a saját akaratát, miután kihal a Jobs-kultusz majd az Apple is kap 1-2 pofont a piactól, az M$ meg épp most tartotta oda az arcát egy igazi parasztlengő elé. -
VaniliásRönk
nagyúr
"32"-os monitoron ... amikor vissza kell mennem desktopra a parányi gombokat nyomogatni visual studioban akkor tisztára el meg vagyok zavarodva..."
Akkor itt az ideje elmenni a szemészetre.
Nekem csak 23"-os a monitorom, és marhán nem okoz gondot a legparányibb ikon sem FullHD felbontáson. Teszem hozzá a látásom szemüveggel sem tökéletes, tehát akinek nincs baj a szemével annak ennyi gondja sem szabadna hogy legyen.
A példáddal meg az a baj, hogy az MS a holdjáróját földmunkára akarja eladni és megpróbálja még a lehetőséget is elvenni, hogy te traktort kapjál szántáshoz. (Win7 forgalmazását majd szépen befejezik aztán eldöntheted, hogy veszel-e Windows-t vagy sem, pont.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest