- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
"A metro felület semmi másról nem szól csak arról, hogy ráerőltetik a userekre, így talán WP7-es telefont és tabletet fognak venni, mert desktopon (ahol 90+% a részesedés) megszokják (plusz mellé még az alkalmazásboltból lehet beszedni a lóvét PC-n is)."
+1
És ahogy azt már többen írták; az MS most pont azoknak mutatja fel a középső ujját, akiken meggazdagodott - követik a PC-s játékfejlesztőket, szép új világ!
-
Angel1981
veterán
"komolyan elég vicces azt olvasni, hogy szerintetek a Microsoft több száz fejlesztőjének sok évi fejlesztése mindösszesen az emberek szándékos megszopatására irányult..."
Ha nem is arra, de hogy ezzel is erőteljesen ösztönözzék őket az új kütyük (pl. Surface) megvételére, már annál inkább.
-
Angel1981
veterán
válasz
VaniliásRönk #439 üzenetére
Erre a véleményre én is hajlok, de valahogy MOST tényleg olyan hihetetlen azt feltételezni, hogy a tablet majd lejtőre kerül.
Meglátjuk. -
Angel1981
veterán
"de aztán lehetne itt emlegetni az autók megalkotásakor született idézetét is, hogy hogy jutott ez egyáltalán eszébe és mi volt az indíttatása, stb... és ott jött az a hires idézet ugye, hogy "ha az embereket kérdeztem volna, akkor gyorsabb lovakat / kényelmesebb nyergeket / jobb patkókat kértek volna, de semmiképpen nem egy autót""
Ez mondjuk tényleg biztos így volt, okos mondás, utólag valóban mosolygunk rajta, de szerintem ide egyszerűen nem illik.
A másik része pedig; az autó nem volt rákényszerítve az emberekre; azért terjedt el, mert felismerték, hogy tényleg sokkal jobb, mint a ló, hiába, hogy drágább, tehát nem igaz azon kijelentésed, hogy a "a tömegeknek minden úgy jó, ahogy van". Akkor nem terjedtek volna el így, kényszerítő erő nélkül sem az okostelefonok, sem a tabletek, stb.
Ha az MS opcionálisan kínálná az új felületét, és az valóban olyan jó lenne mindenkinek, mint ahogy állítod, hidd el, nem lenne ennyi elégedetlenkedő ebben a fórumtopikban sem.
Mi ráadásul "Gizikénél" jártasabbak vagyunk az informatikában, tehát ha Mi ennyire nem látjuk meg a "jobbat" egy új dologban, akkor ő sem fogja.... -
Angel1981
veterán
válasz
attila9988 #376 üzenetére
+1
Csakúgy, mint az előző hozzászólásaid!
-
Angel1981
veterán
válasz
RyanGiggs #294 üzenetére
Hát ja, van aki 15 évet kell hogy várjon, úgyhogy mi ne pattogjunk!
15 év?!?!?!? -
Angel1981
veterán
"Viszont: mivel egér bill nélkül biztosan kényelmesen irányítható, mindenképpen ki fogom még próbálni a leappel"
Hát ez a leap is.........nem tudom..........
mint technikai vívmány valóban elismerésre méltó, és a prezentáló videó elsőre valóban lenyűgözheti a felhasználót, de kérdem én; ki fog tudni órákon át a karjait előre tartva hadonászni egy monitor előtt? -
Angel1981
veterán
Hát látod, ez az!
A gyártóknak kéne idomulnia a fogyasztókhoz, nem pedig fordítva!
Ha csak ilyen lassú átalakulásra van igény a fogyasztók részéről, az miért zavarja a gyártókat?
Hogy miért? Mert akkor nem lehet annyi új kütyüt eladni, és válságba kerül az ipar! Áhá! Kilóg a lóláb!Ki is térhettél volna előle, és mivel munkád miatt érhet vád ebben a topicban, hogy elfogult vagy, mindenképpen tisztelet, hogy elmondtad, vállalván az esetleges plusz konfliktusokat. Én ezzel nem foglak cikizni, bárki meggyőzhet, ha megfelelően érvel...
-
Angel1981
veterán
-
Angel1981
veterán
Bocsánat, de csak ismételni tudom magamat; ha annyira jó lenne desktop vonalra is a Metro, és opcionálisan kínálnák, azt látnák, hogy évről-évre többen használják, mert az emberek rájöttek arra, hogy milyen jó, jobb, mint az eddig használt "őskövület".
Mindig vannak kísérletező kedvű emberek, akik kipróbálják az újat. Én maradi vagyok, de ha mondjuk a kísérletezős kedvű egyének 80%-tól azt hallom vissza, hogy "Huhh, ez tényleg milyen jó, próbáld csak ki!" - azt is fogom tenni, és ha tényleg jobb, maradok is nála.
Igazából ez a legjobb módja annak, hogy lemérjék, az embereknek mire van igényük; opcionálisan kell kínálni több megoldást, majd az évek eldöntik, mire vevő a jónép.
Ha annyira jó az új, hiába, hogy kezdetben mondjuk sokan idegenkednének tőle, idővel elhalkulnának ez ellenző hangok, és mindenki azt használna, amit szeretne, és mindenki hepi lenne.Ok, köszönöm, hogy megmondtad!
-
Angel1981
veterán
"senkit sem zavarna hogy ott van, ha nem lenne kikényszerítve a használata"
ebben a mondatrészben van a kutya elásva... ugyan nem tökéletes párhuzam de észrevehető a hasonlóság például a Media Centerrel... opcionálisan van ott a rendszerben és hát lehet egy kezem is elegendő rá, hogy megszámoljam hányan használják...Akkor ezek szerint attól tartanak, hogy alapból a Metro-t is ennyien használnák?
Ha igen, de ugyanakkor annyira jó dolognak tartják, mire fel ez a bizalmatlanság?a Microsoft ezt a felületet (itt már a metróra célzok) látja a jövőbe irányuló látomásaiban... ha most nem, akkor később kellene ugyanezt a lépést megtenniük..."
Ha a user azt érzi, hogy előnyt jelent a használata a régi designhoz képest, úgyis önként és anyázás nélkül váltani fog, akkor meg miért kényszerítik a használatát?
Ez az, ami visszás a dologban!Egyébként tényleg MS diáktanácsadó vagy?
-
Angel1981
veterán
válasz
#40553216 #232 üzenetére
"Erről a metroról 1-2 év múlva hasonlókat fognak majd mondani az MS vezetők, mint a Vista idején az UAC-ről: a júzerek bosszantására raktuk bele."
Ennél már csak az volt "jobb", amikor elismerték, hogy a Vista félkész termék:
[link]
"Maga a szoftvercég először 2008-ban ismerte el a Vista hibáit.........
Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója pedig már az [origo] olvasóival a májusi magyarországi látogatása alkalmával folytatott chat során is elismerte: a Vista félkész termék, és hamarosan új operációs rendszert jelentetnek meg."Akkor miért dobtátok piacra? Jó tudom, már nagyon el volt húzva, és ki kellett adni, de talán nem kellett volna akkora dérrel-durral nyomni!
Micsoda reklámhadjárat folyt anno! "Windows Vista - az igazi szabadság most kezdődik" - akár egy könnycseppet is eltörölhettünk ilyenkor! -
Angel1981
veterán
"nem értem, hogy miért egy új rendszernek (és a köré épülő hardvereknek) kellene kompromisszumot kötni a visszafelekompatibilitás érdekében..."
Mert mint írtam korábban, egyszerűen túl radikális a változtatás!"ha neked a régi dolgokra van szükséged, akkor miért nem használsz nemes egyszerűséggel a régi programok futtatására alkalmas régi rendszert?"
Azt használom, csak előre félek, hogy idővel nem lesz választásom!"miért, milyen alapon várod el, hogy a fejlődés kárára tegyenek a kedvedre mert nem vagy képes alkalmazkodni és meg sem próbálod elfogadni az újat?"
Az opcionalitás nem válik senki kárára..."ha feltalálják a repülő autót, akkor majd azért is sírni fogtok, hogy rakjanak rá kereket, mert ti a betonúton szerettek közlekedni?
vagy ha vesztek egy hybrid autút, akkor letiltjátok benne az elektromos motort, mert a benzines a "jól bevált"?"
Igen, pontosan így van, ahogy írod! Nem is szeretem sem a hibrideket, sem a modern turbódízeleket én csak a több meghibásodás lehetőségét látom bennük!
Jó kis 70-es évekbeli amerikai muscle car-ok, minimális elektronikával; yessss!
(Igaz, egy benzinkutat is kötni kell utánuk, de semmi sem lehet tökéletes...)
Ne aggódj, nem vettem az általad leírtakat személyeskedésnek, de látom, hogy alapvető szemléletbeli különbözőség van köztünk, de semmi gond.
Igen, vannak akik könnyen elfogadják az "újat", a "váltást", vannak akik nem - én tudom magamról, hogy az utóbbi csoportba tartozom. De azt is tudom, hogy nem vagyok egyedül, ezért merem indokokkal alátámasztva kinyilatkoztatni a véleményemet ezen szakmai fórumon...
Peace! -
Angel1981
veterán
"Hol a határ, meddig tartsuk meg a régit, és mikor cseréljük le?"
1. a hangsúly a mértéken van. A Win8 egyszerűen túl radikális változtatásokat hoz az asztali szegmensbe, és igazából nem tűr megalkuvást.
2. ha egyszer tökéletesen bevált a régi, miért cserélnénk le? (Itt most az asztali vonalra gondolok; Start menü, egér+bill, stb.) -
Angel1981
veterán
"teljes mértékben irrelevánsak a bírálatok amíg olyan emberek próbálják meg minden áron lehúzni, akik a lehető legjobban szembe menve az ms "akaratával" csakazértis "jóbevállt" desktop programokat használnak meg gondolkodás nélkül tűzzel-vassal irtják és kerülik a metro felületet..."
Arra nem gondolsz, hogy valahol ők is "csak" felhasználók, akik kipróbálták a Win8-at?
Az origo is csinált erről tesztet, nem is egyszer, az eredmény enyhén szólva vegyes:
Megerőszakolták az új Windowst
Imádják és gyűlölik olvasóink az új WindowstIgenis nagyon megosztja az embereket a Win8, talán jobban, mint korábban bármelyik windows. Én személy szerint nem akarok meggyőzni senkit semmiről, de azt biztosan tudom, hogy asztali felhasználóként nekem sem tetszik (tableten tényleg jó lehet), amíg lehet, kerülni fogom, és engem se akarjanak meggyőzni, hogy bigott vagyok, meg csőlátású, stb.
-
Angel1981
veterán
Egyet kell, hogy értsek vele!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Napelem
- Motoros topic
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest