- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Mérlegeljétek. Ha nektek nem éri meg, akkor nem értem, miért léteztek egyáltalán. A wc-zés se értem minek kell nekünk, csak plusz teher, nélküle is meglennénk."
Próbáld ki WC nélkül egy napig és megérted miért kell nekünk a WC. Próbáld ki, hogy egy hétig nem nyúlsz semmilyen informatikai eszközhöz. Lehet meg fogsz lepődni de valószínűleg élve megúszod. Még a WC kihagyása komoly gondokat fog okozni.
Az újjításnak akkor van értelme ha az jó nekünk mert szebb, jobb, fürgébb amit kapunk. Ha így van akkor beszélünk újjításról. Itt nem erről van szó hanem pénzről meg az MS jövöjéről. Ez a fejlesztés nem az emberek érdekeit szolgálja hanem az MS érdekeit. És teljesen jogosan ez nem tetszik a többségnek. Szerintem a kutya sem fogja venni PC-re a táblájuk is bukni fog a telefonjuk meg már bukott is. Majd jönnek ők is nemsokára a jó öreg ikonokkal és a testreszabható egyéni desktop felületekkel. Az emberek mások. Ugyanaz a felület nem lesz jó mindenkinek.
-
törölt tag
Egyenlőre az a helyzet, hogy a Metro felületet használó eszközökkel semmiféle piaci sikert nem sikerült elérni az MS-nek. Szerencsétlen Nokia is erre fog rámenni. A piaci részesedésük a béka segge alatt és nem úgy tűnik, hogy ez megváltozna a közeljövőben. Tábláknál is szépen elszöszölgettek, ráérnek.
Egyenlőre ez a Metro felület sehol nem bizonyított. Jelen pillanat kimondható, hogy a sok tudományos kutatás ellenére nem veszik az emberek. (Most jön majd az erőszak, hogy csak azért is vegyék.) Bukó lesz ez. Tábláknál meg telefonoknál sem nyerő ez a felület. Az eladások a telefonoknál ezt már szépen is mutatják.
-
törölt tag
"az meg, hogy szerinted mi a jó neked nem biztos, hogy egyezik azzal ami valóban jó neked... a Win8-at meg a Metro felületet a világ legjobb szakemberei, fejlesztők, dizájnerek, pszichológusok rakták össze brutális mennyiségű kutatás-fejlesztés-felmérés eredményeire támaszkodva... mint már írtam, lényegében akár tudományosan bizonyítható lenne, hogy ez bizony nagyon is jó, és innentől kezdve a siránkozó vérpistikék szava annyit ér, mint amikor az egyház azt mondta, hogy a Föld márpedig lapos..."
Ezen besírtam. Ennyi sajnos az emberi elme. Iszonyatosan manipulálható. Tehát mivel sokan azt mondták, hogy ez rendben van (mert ugye a tudós is ember) ezért az már akkor is jó lesz ha amúgy az épphogy rossz.
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry WallVolna mit megszívlelni az MS-nek ebből. Nem értem miért fejlődés az, hogy korlátozunk itt korlátozunk ott, meg amúgy mi megmondjuk, hogy te hogy csináld. Ebből is látszik, hogy a pszichológusok akik állítólag ezt vizsgálták szakmailag mennyire voltak ott. Hány diploma kell ahhoz, hogy az ember ránéz erre a reklámtáblás csempe szarra és megállapítsa, hogy ez egy idegbeteg felület az összes jóságával együtt!? Szerintem ez rohadtul nem hozzáértés kérdése. Ami szar az szar.
Misály
Hagyjuk. Én napi szinten foglalkozok Win 2008 szerverrel. Ne mond már meg nekem, hogy kell rá a Metro mert ez már tényleg kezd a vicc kategóriájába átmenni. Lassan nem is értem eddig, hogy voltunk meg nélküle. -
törölt tag
Tényleg nem vagyunk. Megint bedobsz ide valamit amiről szó sem volt. Valószínűleg kínodban nyomod a rizsát. Amire nem tudsz felelni, hogy mi a tökömnek kell neked a Metro felület szerver szinten azon, kivűl, hogy az MS azt mondta, hogy ez neked jó. Egyenlőre épkézláb választ nem tudtál adni csak puffogtatsz jobbra balra. És mivel kifogysz az érvekből, jön a szokásos, te hülye vagy nem értesz hozzá én mindent jobban tudok. Természetesen ezekkel a végletes állításokkal aztán végképp nincs mit kezdeni. Jobb is, hogy nem válaszólsz többet.
-
törölt tag
Lol már hogyne kezelnél. Mint helyi rendszergizda, hogy a tökömbe teszel be egy gépet vagy az általad felügyelt gépeidet a tartományba? Vagy az odavarázsolódik? (hogy csak egy példát mondjak).Az Emc networker meg, hogy jön ide (mondjuk mi DPM-t használunk ahhoz elég 2 gépet felügyelni)? Persze elsősorban felügyelet van azt viszont tökéletesen le lehet követni MMC konzolon.
A személyeskedéseiddel nem tudok mit kezdeni arra érdemben nem lehet válaszólni.
-
törölt tag
Na ne röhögtess. Te egy nagyvállalat összes szerverét remote desktopon nézegeted? Ha pl bármit akarok ténykedni az AD-ben nekem miért kellene remotolnom az Amerikai vagy az üzbég vagy a bánom is én melyik telephelyen lévő szerverre? Mikor helyileg is ugyanaz az AD áll rendelkezésemre? Persze feltéve, hogy egy VPN azért csak kivan építve a telephelyek közt. MMC-n pedig a távoli szerver állapota is tökéletesen lekövethető.
A szerver az nem homokozó oda akkor kell be remotolni mikor tényleg kell. Amúgy tényleg érdekel mi a fenét akarsz csinálni a szerveren amihez ilyen bizbaz csempék kellenek?
Az átállásról meg annyit, hogy előbb utóbb kell. Az MS most kijelőlte az utat. Nem azt mondom, hogy most, de 2 - 3 év múlva csak elkezdődik az átállás. Itt a jövőröl vitázunk nem a most-ról.
-
törölt tag
A szerver az nem játszótér, hogy egérrel matass a szines állandóan változó ablakok (bocsánat csempék) közt. *icsának van MMC konzolod, ha te állandóan remot desktopon nézed a kis szines csempéidet
Valamire való rendszergazda azzal kezdi, hogy eltöri a kezed amint meglátja, hogy feleslegesn bénázgatsz a szerveren.
A többi meg szokás kérdése, de mivel a régi szitéma tökéletesen müködik és meglehetősen felhasználóbarát is ezért szívesen odaállítanák majd egy Mishályt Gizike meg Mancika mellé, hogy magyarázza neki az új felület használatát. És , hogy az átállás után lekezelje azt a rohadt sok kérést ami ezzel lesz kapcsolatos. Ennek a supportja sem 5 Ft lesz.
-
törölt tag
Áááá annyira esélytelen az MS-t kiváltani, hogy hihetetlen. Officet imádják a userek. Windowsra iszonyat mennyiségü vállalati szoftver van. Ha kell valami célprogram minden bokorban találni olyat aki megcsinálja Windowsra. Keres olyat aki megcsinálja Linuxra. Windows szerverek szintén könnyen kezelhetők, imádják a rendszergazdák. Egyáltalán nem pilótavizsgás a Linux mégcsak a közelében sincs nem tudásban hanem felhasználóbarátságban.
Ki válthatná le ezt a komplett megoldási rendszert? És milyen költségekkel? Inkább bele mennek a cégek is a Metro felületbe idővel meg majd használni is fogják. Még mindig ez a sokkal olcsóbb mint új rendszerre átállni.
Tudják ezt az MS-nél nagyon jól. Ha ez bejön nekik ők lesznek a nyerők telefon és táblafronton is hiszen teljesen letudják fedni mindenki igényeit. Persze ezért kicsit cumira teszik a PC felhasználókat de az meg belefér bőven hiszen ők totál kivannak szólgáltatva mivel nincs alternativájuk.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #340 üzenetére
Majd megszokod..
Mi mást tehetnél? Programok milliói készültek el Windowsra. A cégeknek olyan költségekkel járna a váltás, hogy kár is róla beszélni. Kicsit kényelmetlen lesz desktopon a Windows de ezt az MS telibe sz*rja. Majd megszokják egy idő múlva meg mikor a táblád és a telefonod is MS lesz majd látni fogod az előnyeit. Ha nem akkor is mind1, mert a Windowson futnak a vállalati szoftverek továbbra is (már a legtöbb) a játékokról és jópár célszoftverről nem is szólva. Amíg ebben nem lesz változás ők úgy szórakoznak velünk ahogy akarnak. Használhatod a Windows 7-t amíg persze lehet kapni meg ki nem találnak valamit, hogy lassan kivéreztessék és átrugdossanak Windows 8-ra. Ami után természetesen logikus lesz egyéb Windowos termék beszerzése.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #327 üzenetére
Te azért félre érted az MS-t. Megtudnák ők oldani csak nem akarják. Ez lett a koncepció így akarják az MS köré csavarni a táblásokat és a telefonosokat is. Használj csak MS terméket minden platformon ez a lényeg. Ezzel a förmedvénnyel egyesítik a platformokat ezért lesz egy kis cumi az asztali oprendszereknél de most őszintén mivel tudod kiváltani a Windowst? Semmivel. Ellenben a Táblát és a Telefont simán. Nyilván való, melyik réteget szarják le a legjobban. Azt amelyiket leszarhatják mert érdemi konkurencia nélkül azt csinálnak amit akarnak. Mivel asztali szegmensben nem lehet őket kiváltani majd csak elkezdenek szállingózni a Metros alkalmazások. És egy olyan MS megoldási rendszert kapsz telefontól PC-ig ami megkerülhetetlen alternatívának ígérkezik. Nagyon kiváncsi vagyok a Google és az Apple válaszára ez ugyanis az MS-től egy egész pályás letámadás visszaélve a saját monopóliumával.
-
törölt tag
érintőképernyő desktop gépre? Minek? 24" kijelzőt képtelenség érintéssel vezérelni összecsuvázni meg baromság is.
A Kinect-nek szintén sok értelme van egy alapvetően munkagépen. Nem mellesleg ettől mennyivel lesz drágább a PC amin fut az OS?
Ez nem , hogy jó írány hanem épp az ellenkezője. De mind1 ha most nem jelenik meg egy konkurens az asztali Operációs rendszereknél akkor sose. Nem bánnám ha valaki berongyolna erre a területre.
Fejlesszünk mindenáron? Akkor is ha nincs értelme (illetve olyat is aminek totál nincs értelme)? Ez most kicsit ilyen.
-
törölt tag
Persze, hogy nem érted. Mert nem dolgozol számítógéppel. Itt 20 éve kialakúlt szokásokról van szó, amit az MS elmeszelni készül az új rendszerében. Amit elöbb vagy utóbb használnod kell mert alternativa nincsen hála a több éves monopol helyzetének.
Ki fizeti meg az átállás Metro miatti plusz költségeit? Az MS? Itt még komoly oktatást is kell szervezni a dolgozó népnek mert ezek teljes koncepcióváltásba kezdtek agyatlanúl.
Ja és akkor meddig lesz még vásárolható a Win7? Mert ezek után a Win9-ig nagyon mást nem lehet venni. Bár gyanítom az is Metros lesz.
Fejlődésnek meg ne nevezd az MS mindent összehozok egy felületre agyatlanságát. Majd szépen ők is rájönnek, hogy nagyon más a 4" a 10" meg a 24" kijelző.
-
törölt tag
Asztal nulla ikon. Ellenben szép háttérkép. Windows gomb megnyom keresőbe indítani kvánt program név kereső kidob program indít. Dokumentum keresés ugyanez. Sőt bármi keresés ugyanez.
Felesleges információkra nincs szükség egy munkakörnyezetben. Marika Gizike asztala meg úgy néz ki, hogy van rajta egy Ikon max kettő. Azok amikkel neki dolgoznia kell!
Ezen mi a fenét lehet még tovább fejleszteni? A Home user desktopját ne keverd már egy munkakörnyezetbe.
Levelező meg toolbarsban eddig is teljesen jó volt.
Szóval mi a tökömnek akarják ránkerőltetni?
Az , hogy update user vagy és minden hülyeségre ami új ugrasz mint a kutya a csontra nem jelenti azt, hogy az értelmesebbje ne tudná használni a PC-t. Ami már amúgy itt van vagy 25 éve velünk. Amúgy a Win95 ikonjai nagyságrendileg rondábbak voltak. De még mindig szebbek voltak mint a tarka barka csempék amit szerintem fogyatékosoknak terveztek. És ezzel nem megbántani akartam a fogyatékosokat. Hiszen nekik egy ilyen felület teljesen jól használható lenne.
-
törölt tag
Persze, hogy nem érted. Ezen nem csodálkozom. Azt hiszem ezt meg is beszéltük.
Értelmesen kell fejleszteni. Az értelmetlen fejlesztések mint pl desktopon a metro csak időpazarlás és felesleges kör. Aláírom telefonon , táblán akinek van hozzá gusztusa használja de desktopon nem oké.
-
törölt tag
Őőőő honnan tudod, hogy nem próbáltam?
Amúgy nem vagyok ideges egyáltalán, teljes nyugodtsággal szaroztam le a Metrot mint munkafelület. Nem alszok rosszúl miatta.
Ahol dolgozok nincs szükség érintő kijelzőre. Nem tudjuk a munkahelyen használni. Innentől azt hiszem meg is beszéltük, hogy miért nem jó nekünk a Metro. Nekünk a hagyományos Win7-es asztal teljesen tökéletesen megteszi, ellenben szertnék mi is ha jobb lenne a rendszerünk. Ezért nem hiszem, hogy olyan túl nagy dolog lenne a Metrot opcionálisra tenni. -
törölt tag
Töltsél már ki egy 24" monitort csempékkel. Aztán majd látni fogod miről beszélek. Egyébként ki mondta? Csinálnak egy rendszert ami jobb és gyorsabb és kevesebb erőforással is beéri mint a Win7 (ezzel pénzt lehet megtakarítani ha sok géped van sokat ha ezek után se érted ki mondta akkor..). Erre rátesznek egy felületet ami az egészet nulázza sőt.. Gratulálok az MS-nek.
-
törölt tag
Feleslegesen túlvariált katvasz ez a Metro. Nekem telefonba , táblában se desktopon nem jön be. Anyira nem, hogy nem is veszek ilyen terméket.
Most öszintén mi a tökömnek kell időjárás csempe, valuta csempe, jános mátyás csempe, közösségi baromság csempe meg még a jó ég tudja mennyi olyan csempe van ami aztán teljesen felesleges egy munkakörnyezetbe. Ráadásnak csúnya is mint a bün.Használhatatlan szar. Visszaléptek az időben vagy 20 évet. Itt a cégen belül minden gépünkben minimum I3 proci van 120GB SSD-vel. Hasít rajta a Win7 a boot idő nem több 15 - 20 másodpercnél a rendszer pedig penge gyors. Minden ami felesleges egy munkakörnyezetben annak egyszerüen nincs helye a képernyőn. Márpedig egy munkakörnyezetbe 1 - 2 csempénél nem kell több. Akkor meg minek csempe egyáltalán?
Jó tudom majd jönnek mindjárt a power vérpistikék akiknek kell az időjárás csempe meg a facebook csempe, meg a pontos idő csempe meg a mikor voltam utoljára a budin csempe is különben beszarnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest