- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
slein
tag
válasz
#40553216 #672 üzenetére
Mint mondtam én nem szakember vagyok, s emiatt hiába izgulsz rá az ilyen szakmai kérdésekre, nem tudok érdemben válaszolni, én csak átlagfelhasználói szemmel nézem a dolgokat.
Nekem tetszik a rendszer, tetszik a metro is, s biztos még rengeteg hasonló ember van a világon. Rohadtul nem érdekel, hogy mi van a "automatikus felfüggesztésére erőforrás-kímélés szempontjából" című dolgok alatt (épp úgy mint ahogy tégen hidegen hagy pl hogy milyen elektrolit-zavart okozhat a furosemid), addíg amíg minden működik, méghozzá gyorsan.
-
válasz
#40553216 #670 üzenetére
Itt van a kutya elásva, mert elegem van az ismerkedésből, használni akarom és kész. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, nem lesz nagy keresletje, egy mezei felhasználó kikapcsolni sem fogja tudni a gépét, ami igazán gáz. Sőt, egy program elindítása után visszahozni a Metro-t sem, mint az alant linkelt videón látható. Egy bevallottan érintőképernyős felhasználásra tervezett rendszert használjanak azon, mellette meg adjanak ki egy desktop verziót és kész.
-
slein
tag
válasz
#40553216 #664 üzenetére
Kettonk kozul neked van tobb hszed ebben a tpokban, s ezek a hsz csak fikazasrol szolnak s arrol, h a csunywindows helyett a szuperlinuxot kene hasznalni. jah, akkor most ki terit kit. Amugy ha olyan szuper lenne a linux desktopon akkor nem annyi lenne a reszesedese mint amennyi, de persze nyilvan erre is lesz egy oszeeskuveselmeleted.
-
válasz
#40553216 #664 üzenetére
"ha már így is (jelen esetben általa feleslegesnek minősített) újat kell megtanulnia, akkor már miért ne áshatná bele magát jobban a Linux világába?"
Mert még így is kevesebbet kell tudni (tulképp csak a Classic Shell létezését), mint újra megtanulni mindent, azon bizonytalanságban, hogy egyszer beleütközik az ember olyan feladatba, aminek Linuxon nincs megoldása. Más kérdés, hogy egyszerűbb megtartani a Windows 7-et.
-
Misály
addikt
válasz
#40553216 #655 üzenetére
""ez a metrofelület egy átdolgozott start menü.">Hát nem! Hanem egy erősen korlátozott futtatási lehetőségeket biztosító startmenü. Amit a - már ki kell mondjam - nyomi MS döntéshozók döntésének következtében az MS maga prezentál a két külön IE-vel (egyik vesszőparipám a háttérbe kerülő folyamat felfüggesztése), amitől az átlag Win8 júzerek agybajt fognak kapni."
Tessék, ez a merő fasság, filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren
sincs file kezelő...Nem vagy hajlandó felfogni a metró célját, csak rúgsz bele ahol tudsz...
Elvileg neked nem tetszik, de direkt a start screenen (metron) próbálsz megoldani mindent, ami eddig se ment start menüben, majd kikiáltod, hogy az új win rossz, mert a start menü korlátozott.Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.
Értem én, hogy nem tetszik. De fasságokat ne írogassunk már.Ülsz a magas lovon mondod az életigazságokat, közben izlésből nem vagy hajlandó megérteni, hogy csináltak egy egységes rendszert, ami x86-on hozza azt amit eddig. De nem, nem hozza. Na ez kérem, hülyeség.
Mentem nyaralni. Továbbra is legyél ennyire hozzáértő...
-
slein
tag
válasz
#40553216 #603 üzenetére
"Az állításomat nem érvénytelenítetted, legfeljebb kibővítetted a hatókörét a privát szférára is. " Azért mert mondjuk 10 ember olyan mint ő, nem kellene általánosítani 100 emberre. Nekem max 40 perc alatt megvan minden, az alatt meg pont át tudok nézni egy biokém.tételt, s máris nem elvesztegetett idő az a 40 perc.
-
orbano
félisten
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #527 üzenetére
ez most épp a Music Library-den áll... ha viszont ráklikkelsz a Files feliratra (mutatja is mellette a kis nyilacska, hogy az ott le tud nyílni), akkor tudsz kiválasztani bármit... odamész, hogy Computer és kóborolhatsz a teljes fájlrendszereden meg a meghajtóidon meg mindenhol...
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #519 üzenetére
sírjak? nevessek? nyerítsek?
gyakorlatilag az XP és Win7 userek teszik ki a Microsoft felhasználóbázisát...
a Windows uralja a PC OS-piac ~95% -át...
az ő felhasználóbázisuk a számítógépezni kívánó emberek ~95%-a...szerinted a Win8-al azt a maradék ~5%-ot veszik célba és őket akarják minden áron meggyőzni... vagy inkább azt a ~95%-ot, akik kb egymilliárdan vannak vagy még többen?
Talán annyi pontosítást érdemel a megfogalmazásom, hogy egy felhasználó szemszögéből szmítson "upgrade"-nek az is ha használt valamilyen Windows-t és vett egy új gépet Win8-al... nem szószerinti upgrade, de lényegében azt jelenti, hogy pl -1 Win7, +1 Win8...
éshát lévén, hogy a Win8 egy PC-re is szánt operációs rendszer így nagyonis ezek az emberek jelentik a Microsoftnak a potenciális célközönséget... ha ők nem váltanának, vagy ha velük megutáltatnák a felületet, akkor komoly gondban lennének...
ja és hozzájuk képest értettem, hogy a VALÓDI újoncok, akik első gépüket veszik vagy más rendszerről térnek át esetleg... na azok elenyésző számban lesznek...
-
vlevi
nagyúr
válasz
#40553216 #519 üzenetére
"Win7 előtelepített gépet rohamosan csökkenő mennyiségben lehet majd beszerezni, így a Win8 használók száma rohamosan nő majd. Ahogy ez minden upgradenél történik, kivéve az MS által is bukásnak minősített Vistát."
Aztán nehogy úgy járjanak, mint a Vista esetén, hogy a gyártók, vagy felhasználók, mittudomén, kierőszakolták a Vista downgrade lehetőséget XP-re. Szóval látszólag nőtt a Vistával eladott laposok száma, a gyakorlatban nagyon sokból rövid úton XP lett.Nincs semmi baj a nyócaskával, csak semmi szükség rá egy asztali gépen. Ami újdonsága van, az nem nagyon hatja meg az átlagusert, de ami nincs benne, az nagyon tud neki hiányozni. Én pl. jelentős visszalépésnek tartom a korábbi, win7-es backuphoz képest a File Historyt. A metróval meg az a bajom, hogy azonkívül, hogy semmi értelmes alkalmazást nem láttam még alá, az az, hogy az android felület (mondom a felület, és nem a technikai oldala) sokkal többet tud. Pl. van vissza gomb. Metróban nincs. És mindíg a start képernőre dob vissza. Pl. egy levélben rákattintok egy hivatkozásra, behozza a böngészőt. Oké, de hogy keveredek ki a böngészőből? Ha megnyomom a win gombot, a start képernőre dob vissza. Ha viszont bezárom a böngészőt, akkor is. Hova tűnt a levelező? Ja, megint el kell indítani. Tovább fokozva, ha a böngészőben volt egy hivatkozás egy pdf-re, akkor a pdf nézőből megintcsak a start-ra tudok visszamenni, a böngészőre nem. És ott tartok, hogy 10 perc után már teljesen össze vagyok kavarodva, azt sem tudom, merre jártam. Nemjó, na, ez van.
Tudom, használjak desktopot. Használom is. De ha mindíg ez jön vissza, hogy használd a desktopot, akkor mire való a metró? Sajnos ez is valami olyasmi, mint nagyon sok más MS szfotver. Csak egy kis ízelítőt kapsz arról, hogy mire is lenne jó.
Pl. a média player. Jó lenne, ha nem csak 320x200-as avi-t lehetne lejátszani vele. Mert mostmár DVD-t sem lehet, iso-t meg sosem lehetett.
Movie maker. Nagyon egyszerű dolgokra jó, de az is csak sima aviból, mert az mkv-t nem ismeri, satöbbi, satöbbi."előadó, album, zene, stílus, stb szerint listázva"
Húúúú, az nekem sosem jött össze. Volt rengeteg próbálkozásom, hogy rendberakjam az mp3-jaimat, de maradéktalanul sosem sikerült. Pedig az mp3tag nevű progi nagyon jó lenne erre. De néhánytucat dolog mindíg marad, ami nem fér bele a rendszerbe. Főleg, amikor nem egy együttes CD-i vannak meg, hanem valami vegyes. Nekem nincs, de mit kezdjek pl. egy megasztár válogatással? Mindegyik számnak más az előadója, a stílusa, a szerzője is, satöbbi. Ezért nagyon sokszor marad a filerendszerben kiválasztás. -
oO7
őstag
válasz
#40553216 #520 üzenetére
Music app megnyit -> Jobbklikk -> Bal also sarokban Open File -> Voila... ott az egész fájlrendszer meg még több is...
a Music Library-be rakott zenéket meg automatikusan be is húzza és mutatja neked különféle nézetekben (előadó, album, zene, stílus, stb szerint listázva)
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #492 üzenetére
"Bakker, onnantól, hogy a szaros zenelejátszóval nem tudok akárhonnan megnyitni zenét, így igenis hiányzik"
na... ez pont rossz példa, mert meg tudsz nyitni vele zenét bárhonnan...összeesküvés elméletre meg csak ennyit: (ahhoz pluszban amit a #450-es hsz-ben már leírtam)
sokkal sokkal közelebb van az "emberbarátsághoz" a törekvés, mint a "profithajhászáshoz"... ha annyira jó lenne a desktop (mint koncepció), akkor azt is fel lehetett volna ám újítani és csainálni egy metro stílusú ablakkezelős felületet... nem tartott volna nekik szinte semmiből...komolyan elég vicces azt olvasni, hogy szerintetek a Microsoft több száz fejlesztőjének sok évi fejlesztése mindösszesen az emberek szándékos megszopatására irányult... ha ezt tényleg így gondolod, akkor sajnállak és asszem inkább veled befejeztem a beszélgetést...
-
Ribi
nagyúr
válasz
#40553216 #492 üzenetére
Ne is törd magad, az ilyen MS fanok mindig csak azt a részt emelik ki amire van valami frappáns beszólás, persze a több oldalnyi problémára nem tudtak vakkantani semmit. Szimplán skippelik és csak nyomják a jaj buták vagytok, mert nem tetszik szöveget. Nem henéz így szelektíven megmondani a frankót.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #468 üzenetére
ha ezzel arra célzol, hogy nekem bármi érdekem is fűződik ahhoz, hogy meggyőzzelek titeket arról, hogy jó dolog ez... akkor tévedsz...
mondjuk annyi "érdekem" fűződik hozzá, hogy ha végre túl lennénk ezen a "szar a metro" korszakon, akkor a Win8-as hírek hozászólásai között lehetne érdemi beszélgetést folytatni az adott témában és nem lenne minden egyes alkalommal újrakezdve ez a vergődés...
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #452 üzenetére
el kell, hogy keserítselek... az MS már a WP7 fejlesztésének elkezdésekor tudta, hogy a végcél a Win8 lesz és az, hogy minden platformon ugyanaz a rendszermag futkározzon (meg a Metro)... már akkor folytak a Win8 meg WP8 fejlesztései... a Metro, mint olyan pedig már a WP7-nél sokkal régebb óta ott volt pl a Zune-ban vagy épp a Media Centerben...
az a csőlátás ha azt hiszed, hogy egy OS kifejlesztése egy év alatt lezavarható...
éééééés vissza az észérvekhez... nyííílvánvalóan nem azért dícsérik a WP7-et mert jó, hanem "hogy utólagosan racionális magyarázatot találok magamnak, miért döntöttem irracionálisan korábban"
-
attila9988
őstag
válasz
#40553216 #373 üzenetére
hogy előbb-utóbb teljesen kinyírja a desktopot.
Ez a lehetőség teljesen kizárt, mivel ha kicsit belegondolsz, akkor láthatod hogy rendesen dolgozni tablettel nem lehet. Jó persze ilyen olyan nyakatekert megoldásokkal lehet, de az mégiscsak más... rendes, normális munkát végezni minimum laptopon kell, de még azon is necces, sokkal kényelmesebb rendes gépen. Az, hogy otthon pár jóska pista inkább tabletet nyomkod majd - addig amíg két sornál hosszabb kommentet nem akar írni - az más kérdés. De hogy eltűnne a rendes normális számítógép, az nem túl valószínű. Egyszerűen nincs helyette semmi, ami pótolni tudná. Ha meg mégis lenne, annak hasonlóan flexibilisnek, és sokoldalúnak kellene lennie, tehát újra fel kellene találni a spanyol viaszt.
Az ms nem ezt akarja, hanem hogy megkerülhetetlen legyen a metro, amihez ezt a start menü kiberhelős módszert látta a legmegfelelőbbnek, mert tudja, hogy a felhasnálók nagy része nem indítaná el ezt a cuccot rendes gépeken, ezért találta ki hogy muszáj legyen. Így megpróbál a platformnak ismertséget szerezni, hiszen ki a fene fejlesztene metro appot, ha azt nem használja senki, csak pár tableten. Még így is kétséges hogy megéri rá bármit is csinálni, hát még ha nem lenne így ráerőltetve mindenkire...
Ezt én tökéletesen megértem, csak éppen egyáltalán nem tetszik amikor olyasmit akarnak lenyomni a torkomon, ami nekem nem kell, és tudom hogy csak szivatom vele magam. Ezért jó a *nix vonal, mert ott ha nem tetszik egy lépés, választok másik komponenst, és meg van oldva a probléma. Nem tetszett a gnome 3, egy olyan szemét sz@r mint a unity, meg a metro ui, ezért kde lett belőle, meg xfce, illetve fluxbox bizonyos gépeken. Ennyi. A kde project legalább tiszteletben tartja az ember választását, és külön interface van desktop -ra, netbook -ra, és táblára. Éd jéééééééééé ugyanaz a rendszer alatt, és a qt -s cuccok is mennek mindegyiken. Tehát a platformot nem veszélyezteti az, hogy mindenki úgy vezérli, ahogy az a legkényelmesebb. Ezt elvárnám egy olyan vállalattól is, mint az ms. Ez a helyes irány.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #270 üzenetére
a technológia hardver és szoftver oldalról is adott volt... multitouch kezelés és toll érzékelésének lehetősége rendszer szinten kezelve, API-k, SDK-k, guideline-ok... még egy maréknyi ilyen átalakítható notebook meg táblagép is megjelent, de teljes mértékben opcionális volt a dolog mindenki felé, nem mutattak példát, nem terelték/kényszerítették az embereket arra az útra, és nem is lett belőle semmi...
ez egy ördögi kör, mint ahogy már ki is fejtettem és valakinek a három szereplőből (felhasználó, OEM, MS) meg kell törnie ezt a kört mert különben örökre benneragad... ezt mondjuk főleg az OEM vagy az MS kezdeményezhetné, de az OEM-ek ülnek a babérjaikon, szóval, mint már mondtam, kizárásos alapon marad az MS-nek ez a feladat...
amúgymeg ha opcionális lenne akkor azért erne vád az MS-t a fejlesztőktől meg azoktól akik szeretik, hogy miért engedik még mindig hogy virágozzon emellett a sötét középkor...
van sapka - nincs sapka szitu ez...
-
Angel1981
veterán
válasz
#40553216 #232 üzenetére
"Erről a metroról 1-2 év múlva hasonlókat fognak majd mondani az MS vezetők, mint a Vista idején az UAC-ről: a júzerek bosszantására raktuk bele."
Ennél már csak az volt "jobb", amikor elismerték, hogy a Vista félkész termék:
[link]
"Maga a szoftvercég először 2008-ban ismerte el a Vista hibáit.........
Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója pedig már az [origo] olvasóival a májusi magyarországi látogatása alkalmával folytatott chat során is elismerte: a Vista félkész termék, és hamarosan új operációs rendszert jelentetnek meg."Akkor miért dobtátok piacra? Jó tudom, már nagyon el volt húzva, és ki kellett adni, de talán nem kellett volna akkora dérrel-durral nyomni!
Micsoda reklámhadjárat folyt anno! "Windows Vista - az igazi szabadság most kezdődik" - akár egy könnycseppet is eltörölhettünk ilyenkor! -
Misály
addikt
válasz
#40553216 #232 üzenetére
Gondolom az se tiszta, ha felraksz egy klasszikus x86os appot, azt kirakja a start screenre, es amint raboksz desktopon inditja el. Ahogy elegge szembeotloen nagy gomb van kirakva a Desktop gomb is start screenre. En desktopon hasznalom a gepet, kommunikaciora meg a metrot, ez a soha nem fog visszamenni a metrora eleg eros ferdites. Mar tobbszor leirtam a start screen a kommunikaciot es az informalodast rohadtul leroviditi idoben. Dolgozol eszedbe jut megnezni valamit, win gomb csempe mutatja widgetszeruen az aktualitasokat, win gomb megint visszamesz az adott programra amit hasznaltal.
UAC meg egy aldas vallalati kornyezetben ha jol be van love... nem beszelve arrol hogy megovja a gepedet. Asszony ket es fel ev ugyanazt a hetest hasznalja laptopon, UAC mindig rakerdez ha valamin valtoztatni akar, o laikuskent nem mindig biztos a dolgaban, ergo inkabb ketszer meggondolja, hogy valamit felrak es atallit. Es semmit nem kellett meg javitani a gepen pedig napi szinten hasznalja.
Ezt is csak az igazi "poweruser"-ek fikazzak... -
Misály
addikt
válasz
#40553216 #205 üzenetére
Desktop alkalmazasok tovabbra is ugyanugy futnak, mint regen. A multitask alatti processek befagyasztasa egyedul a metrora vonatkozik. Ne ferdits, ha nem ertesz hozza...
Bici, nincs olyan funkcioja, ez mero tevhit, masfel honapja hasznalom sima egerrel 22-es monitoron, es pocokegerrel egy 6410-es dell-en.
-
oO7
őstag
válasz
#40553216 #200 üzenetére
nem az esetleges hardveres akadályokra céloztam, hanem szoftveresre... pontosabban, hogy igazából se hardveres se szoftveres akadálya nincs...
amúgy ez a "faszság" fogja azt biztosítani, hogy minden korábbi tapasztalathoz képest nagyságrendekkel kényelmesebb legyen a rendszert használni... megnyitsz egy appot, majd egy másikat, egy harmadikat, negyediket, stb és nem kell törődni vele, hogy "jaj nem zabálják e le az erőforrásokat a háttérben ragadt appok" mert a rendszer helyetted kezel mindent... ez persze egy alacsonyabb teljesítményű ARM-es gépnél fokozottan fontos dolog, de egy asztali gépen sem olyan nehéz ám belefutni a hardver határaiba (főleg memória, de ha olyan progikat hagysz a háttérben, akkor a cpu is el tud fogyni)...
-
-
válasz
#40553216 #139 üzenetére
"hanem a Vista (Win7 Béta) ismert hátrányi miatt: driver, gépigény, inkompatibilis programok"
Ezt honnan vetted, Blikk Nőkből? Több, mint két éve használok Vistát otthon és cégnél is, és nem csak tetrisezésre, hanem többek közt 3D tervezésre, semmi nem volt inkompatibilis és mióta a Creative Labs hajlandó volt végre az Audigy 2-mhöz is Vista drivert csinálni, azzal sincs baj
-
aero.
veterán
válasz
#40553216 #29 üzenetére
Nem is szoktak általában, csak 2 generációnként váltani, szóval érthető. Meg amúgy képzeld már el, mennyi embert kéne újratanítani a kezelésére, merthogy egy Marika nevű, 62 éves, érettségis ügyintézőnek hiába mutogatod, nem fogja megjegyezni, hogy mit csinál.
ng0ofy: A felület már nem fog változni, erre hiába is hivatkozol. 30 perc használat után el tudja dönteni az ember, hogy ez most kell-e neki, vagy nem. Amúgy ez a MetroUI vs. desktop párosítás olyan, mintha egy III-as Golf-ra Audi A3 első és BMW 1-es hátsórészt tennél. Szépek a metros ikonok, de mellette meg ott díszelegnek a jelenlegi Windows ikonok, lsd. vezérlőpult vagy ilyesmik. Pont a designereknek: 0, zéró.
Mindegy amúgy, nem fikázom le magát a rendszert, mert az kiváló, gyors és stabil, csak ez a felületi dolog, ez húzza rá a bélyeget az egészre. Én ha egy Win8-as gép elé kerülök, mindent el tudok érni, de ezt magyarázd el sok embernek pl., akinek munkaeszköz a gép és nem értenek az informatikai vívmányokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest