- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Consumer Preview
On 29 February 2012, Microsoft released Windows 8 Consumer Preview, the beta version of Windows 8, build 8250."
"Release Preview
At Japan's Developers Day conference, Steven Sinofsky announced that the Windows 8 Release Preview (build 8400) would be released during the first week of June."
Jóval magasabb build-szám, és kevesebb idő az RP>R, mint a CP>RP.
-
törölt tag
-
törölt tag
Olvasd el az aláírásomat. Direkt emiatt írtam oda az első mondatot. És elhiheted: igaz. Én is átlagfelhasználói szemmel nézem. És engem zavar. EZ van.
@(#674) flimo
+1@(#675) woland_y2k
Ez is igaz, azonban ez akkor már a metro "háttérben felfüggesztem, hogy ne fogja az erőforrásokat" alapelvét finoman szólva is keresztbe veri. Ugyanis ha minden programot így írnak meg, akkor mire volt a nagy erőlködés az MS részéről a metro eme fícsörének, így magának a metronak is a desktopra erőltetésében? -
törölt tag
De akkor válaszolj, légyszi, konkrétumokra:
a mai, vagy inkább a Windows 8-cal előtelepíteni kívánt közeljövőbeli UEFI-képes átlagos új gépek szempontjából (2 mag/4 szál, 4GB ram, esetleg dedikált vga) mi szükség van a háttérbe kerülő programok automatikus felfüggesztésére erőforrás-kímélés szempontjából, mikor maga az alaprendszer (persze rugalmasan) akár felfal 1GB-t is. Pont az a pár tíz MB hiányzik neki? Vicces.
-
törölt tag
válasz
Dark Archon #666 üzenetére
Azért javasolnám megint, hogy a megelőző hsz-eket (VIC20-ét is) olvasd el. Nem ma kezdi az ismerkedést a Linuxszal. Sőt...
@(#667) slein
"s arrol, h a csunywindows helyett a szuperlinuxot kene hasznalni.">Te is valami gombát ettél, hogy vizionálsz? Idézd ide az általad említett részeket, légyszi!
"s ezek a hsz csak fikazasrol szolnak">Akkor a vizionálás mellett még alapból is rossz vagy a szemed, vagy a látásközpontod, vagy az információkat feldolgozó folyamatban van valami hiba."erre is lesz egy oszeeskuveselmeleted">Ehhez nem nagyon kell utóbbi, tekintettel az MS és az IBM között köttetett kizárólagossági szerződésre olyan 1980-81 táján. Tudod, egy újszülöttnek minden vicc új...
-
törölt tag
A Windows 8 erősen béta állapotáról jól jellemzés, hogy két héten belül RTM lesz. Hát erre azért már rég nem kéne azt mondani, hogy béta. Vagy ha az, akkor igazak a #662-es hsz-ben leírtak.
-
törölt tag
??????
Mi van? Miért akarsz meggyőzni arról engem, hogy neked miért nem jó a Linux, miért nem értesz hozzá, miért nem érdekel, miért vagy lusta egy más rendszert megtanulni, holott a Windowson ezt most ugyan úgy meg kell tenned? Mert ugye az egész VIC20 felvetéséből indult ki, hogy ha már így is (jelen esetben általa feleslegesnek minősített) újat kell megtanulnia, akkor már miért ne áshatná bele magát jobban a Linux világába? Kit érdekel, hogy neked jó-e a Linux? Senki nem téged akart Linuxra "téríteni", hanem te nyomod az igét a metroról. -
törölt tag
De mutasd már meg, légyszi, a desktopokra szánt Win8 az mikor és hol metro only?
Nem a célját nem vagyok felfogni, hanem nem értek egyet a céljával. Olvastad Angel1981 hsz-ét? Segítek:
"Steve Ballmer, a cég vezérigazgatója pedig már az [origo] olvasóival a májusi magyarországi látogatása alkalmával folytatott chat során is elismerte: a Vista félkész termék, és hamarosan új operációs rendszert jelentetnek meg."
Csak pár (ebben is segítek: max. 3) év, és hasonlókat fogsz olvasni a most istenített metro-ról. -
törölt tag
Szelektíven találod és tálalod a ráadásul irreleváns példákat.
Mi köze jelen felhozott példának a fájlkezeléshez? Ez éppen arról szól, hogy (akárhogy is beszélsz mellé) a metro vagy a metros appok általam használt garmadájának bizonyos funkciói bezony korlátozottak.
"filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren sincs file kezelő...">Tehát én akarok faszságot, mert minden más rendszeren végül is csak pár évtizede van ilyen lehetőség. És nem önmagában a fájlkezelés volt a célom (csak úgy látszik az én hsz-em és a tied között valahol a térben és az időben elveszett az információ), hanem egy konkrét problémát nem tudtam megoldani, oO7 igenis fájlkezelősmegoldása sem működött, mert a rendszer (megint csak igen: a FÁJLKEZELŐ), ha tetszik, ha összeomlik, mikor a funkciójára akarnám kényszeríteni, azaz egy konkrét kib.szott fájlt szeretnék megnyitni. Nem mellékesen ha nem egy balfasz MS alkalmazott által kitalált módon akarod használni ugyan ezen balfasz MS alkalmazott által kitalált kötött formában a saját fájlodat (emlékszel: nem alapértelmezett zenemappából zeneszámot megnyitni), akkor ahhoz a nyomorultul korlátozott zenelejátszóban a fájlkezelőt használva tudod megkeresni. MIlyen meglepő, ez kb. évtizedek óta van így. És láthatóan a metro-t használva sem tudod megkerülni, mert a korábbi Media Playerrel szemben ez a zenelejátszó nem keresi meg a lemezen az összes lejátszható médiafájlt, csak azt hajlandó lejátszani, amelyiket a pofájába tolod. De hidd el, a hátam közepére nem kellene a fájlkezelő, ha a már Vista óta beépített fájlindexelő keresés megtalálná azt, amit keresek. De az adott zeneszámot az indexelő keresés nem találta. Akkor most miről is beszélsz?"ami eddig se ment start menüben">A Startmenüből simán, 1. kattintásra a Windows Explorerben lehetsz. Jééé! Amúgy meg a indexelt fájlkezelés is a startmenüből indít bármit, ugye. Ahogy elvileg a 8-ban is. Csak itt mégsem.
"Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.">Úgy látszik, az sem tűnt fel, vagy memóriaszivárgásod van, hogy az egyik fő bajom (ahogy itt a fikázó kommentelők nagy részének) pont ez a kevert, ide-oda ugráló felület. Ami pont a saját, alapértelmezett és most általad is kiemelt működésével mutatja meg a korlátait: ha valami nem megy az egyiken, válts a másikra. BBB++++! TUDOM!!! Azt értsd meg, hogy ez a SZAR benne!
"hogy csináltak egy egységes rendszert">Lófaszt csináltak! Még két külön IE-t is csináltak a rendszer kétarcúságának példájaként! Egyszerűen nevetséges, hogy bizonyos dolgokat csaj a desktop IE tud, ahogy az is, hogy bizonyos funkciókat csak a desktop.
Ezen túl hanyagolj, légyszi!
-
törölt tag
Meg még annyit: mi a Linux-huszár definíciója? És mi a laikusé? Egy Linux-huszár lehet egyszerre laikus is? Mert éppen nem használ Windows? Persze, valamilyen tapasztalata, tehát elvárása is van egy rendszer működésével kapcsolatban. Akkor ettől már nem laikus? Vagy attól nem az, hogy esetleg a tapasztalatai alapján formál véleményt, pont úgy, ahogy az egyébként általad laikusnak titulált másik? Vagy mi van?
-
törölt tag
-
törölt tag
"Hisz az alapvető funkciók ugyanúgy elérhetők, csak az extrák változtak...">Esetleg annyi kiegészítéssel, hogy amikor a sebességet akarod váltani, akkor lekapcsol a világítás, mert az addig nem kell. Vagy ha fékezni akarsz, akkor nincs benzinadagolás. Vagy a kezelőszervek egyszer csak menet közben visszacserélődnek a régebben megszokott formájukra és helyükre, ha éppen az adott új formák és elrendezés nem tud valami funkciót.
Slein véleménye miért mérvadóbb? Csak mert ő ebben a topikban írta le, hogy hobbijúzer? Beleírjam az aláírásomba, hogy én is az vagyok? Akkor elfogadható lesz a kritikát megfogalmazó véleményem? Vagy ez csak akkor lesz elfogadható, ha csak pozitív kritikát (aka dicséretet) írok?
-
-
törölt tag
Annyira teljesen 1000%-osan egyetértek, emiatt nem is használok Windowst, emiatt nem fogom a 8-at sem.
Az állításomat nem érvénytelenítetted, legfeljebb kibővítetted a hatókörét a privát szférára is.Mondjuk az újratelepítés fentebbi problémáit esetleg egy ilyen alkalmazásboltos környezet megoldja, ahogy a Debian világában elég a dpkg --get-selections/set-selections parancs a korábbi összes, tárolóból telepített csomag újratelepítésére. Ha a letöltött csomagok legfrissebb verziói a lemezen vannak az újrarakás előtt, akkor még csak net sem kell a legfrissebb rendszerhez.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #554 üzenetére
Azért az érdekesebb dolgok akkor jönnek elő, ha a Resource Monitort indítod el. Jóval bővebb. Pl. szálakra bontva a cpu terhelés.
-
törölt tag
Szerinted próbáltam már? Szerinted működik? Te próbáltad már? Amúgy erre gondolsz, ugye?
"sírjak? nevessek? nyerítsek?">Ahogy tetszik. De a fő mennyiségek az új gép eladásból jönnek majd. Nem azért, mert váltanak, hanem mert tönkremegy a régi gép illetve bővül a piac. Értem, mi az upgrade. 5 év alatt 10x csináltam. Az újoncot is értettem. A potenciálist valóban jelenti, de ez nem jelenti, hogy ők fognak upgradelni Win8-ra. Egy kis részük igen, de nem mind.
-
törölt tag
"csak win7 userből valami 600 vagy 700 millió felhasználó van és még van egy párszáz millió XP userből is... ők a potenciális célpontjai a Win8-nak ugyebár PC-n, ők fognak upgradelni...">Lófaszt 1.
"hozzájuk képest eleényésző lesz az újoncok száma.">Lófaszt 2.Az emberek nagy része Win7-ról nem fog upgradelni, az XP-sek is csak a kényszer miatt. Vagy inkább warezolnak Win7-et.Vagy vesznek.
Win7 előtelepített gépet rohamosan csökkenő mennyiségben lehet majd beszerezni, így a Win8 használók száma rohamosan nő majd. Ahogy ez minden upgradenél történik, kivéve az MS által is bukásnak minősített Vistát."önsanyargatás? kalandvágy?">Vagy mert talán arra való, és arra jó?
-
törölt tag
Hogy is? Légyszi, légyszi!
"sokkal sokkal közelebb van az "emberbarátsághoz" a törekvés">Te valami gombát ettél?
Nem, a sok fejlesztés nem a szopatásra irányul. Még a senkinek sem kellő felület erőltetése sem a szopatásra van. Mindkettő a profit maximalizálására van. És pont semmi köze az emberbarátsághoz.
@(#494) Ribi
Jaja, tisztában vagyok vele. De bírom a darálást.Tibeti buddhista nevem (viccen kívül
) Karma Dordzse Gömpo. Utolső kettő ezt jelenti: Gyémánt Védelmező.
-
törölt tag
Bakker, onnantól, hogy a szaros zenelejátszóval nem tudok akárhonnan megnyitni zenét, így igenis hiányzik. Tehát egy felesleges kört kell futni a desktopra. Szerinted ez praktikus?
"mindenben csak az összeesküvés elméletet látjátok, pénz meg ">Miért, szerinted az MS emberbarátságból erőlteti mindig a legújabb termékeit, véletlenül sem azért, mert mocskos nagy nyereségeket akar zsebre tenni?
Amúgy korábban már valaki írta, hogy az összes ellenérvet nem fogja minden egyes hsz-ében újra és újra leírni, csak mert mindig akad egy ..., aki nem hajlandó visszakeresni, csak beböfögi a saját ...-it. (A ...-ok helyére kellően indulatosan trágár kifejezéseket lehet behelyettesíteni.)
Amúgy a startmenüben egy-két egérmozdulat, és már ott is vagyok a fájlkezelőben. Először persze sajátgép a neve, de jé, ez maga már a fájlkezelő. Érdekes, mi?
-
törölt tag
"ez a metrofelület egy átdolgozott start menü.">Hát nem! Hanem egy erősen korlátozott futtatási lehetőségeket biztosító startmenü. Amit a - már ki kell mondjam - nyomi MS döntéshozók döntésének következtében az MS maga prezentál a két külön IE-vel (egyik vesszőparipám a háttérbe kerülő folyamat felfüggesztése), amitől az átlag Win8 júzerek agybajt fognak kapni.
Probléma (korábban felsoroltakon kívül):
egy egyszerű fájlkezelő nincs metron, ha bármit akarsz indítani, akkor már desktopra vált. Pl. most egy zenét akartam volna a zenelejátszó csempével. Hálózati osztott mappában lévő fájlt természetesen(???) nem tudok elindítani. Vagy akármilyen más mappából sem, kivéve, ha átmásolom a zene mappába>az erőforrás pazarló erőforrás takarékos megoldás az MS részéről. Shortcut természetesen nem elég, a zene mappa áthelyezése meg nem ésszerű, mert mi van, ha több helyről akarok zenét/videót/bármit lejátszani? Köszike.
"Nem is értem mi történne ha egy autó indításához holnaptól kulcs elforgatásán/startstopgomb megnyomásán kívül még egy gombot meg kellene nyomni a műszerfalon.">Semmi nem történne. A motoromat most is így indítom.
"Ha csak ennyi gondom lenne mint a metro felület, komolyan én lennék az egyik legboldogabb ember.">Jó érv. Kicsit demagóg ugyan, de jó. Őőőő, vagyis nem, nem jó. Ez ugyanis egy infoportál, speciálisan IT-problémékra kihegyezve. Az élet általános problémáit esetleg egy vallási/filozófiai portálon tessék megvitatni.
@(#472) oO7
Pusztán annyit, hogy a másik oldal érdek motiválta véleményét milyen tisztán látod, az MS érdekvezérelt "véleményét" (aka a marketingdumát) meg benyalod.@Dyra
Nem WC-t, hanem wc-zést írt.WC nélkül ellehetsz, wc-zés nélkül kevésbé.
-
törölt tag
Egy év? Ballmer 6,5 éve nevette ki az iPhone-t. Ezután 3,5 évvel jelent meg a WM6.5, egy évvel később a WP7, most meg a W8. Tehát a metro 4,5 évvel a nevetés után jelent meg. Egy desktop OS-t elbaszás utáni teljes fordulattal fejlesztettek ki korábban ennyi idő alatt.
Azt meg ne találd már ki, hogy a metroban is bizonyos formában megjelenő dolgok korai megvalósítása már mind a mostani metro koncepcióra mutatott törvényszerűen egymásra következő módon, mert akkor Ballmert 2006. januári őszinte kacaját hazudtolod meg. A Zuneban meg a többiben nem a metro volt, csak egy-két koncepció, amit a metroban is használnak.
"az MS már a WP7 fejlesztésének elkezdésekor tudta, hogy a végcél a Win8">Nagy mondás. Én meg már most tudom, hogy a végcél a Win19 lesz 33 év múlva. Igaz, közben változik majd ez-az, de hát ez természetes.
-
törölt tag
Szóval az MS-nek megvan a panacea?
Az egész érvelésed igaz lenne, ha az MS olyan helyzetben lenne, mint az Apple volt 2006-ban. A piac még nem is létezik, és berobbannak az iPhone-nal. Ehhez képest az MS részesedése az desktop pc paicon 92,23%-kal bír. Így nem azért fog elterjedni, mert az embereknek esetleg tetszik, hanem mert nem kapnak mást. -
törölt tag
Na ne fárassz már, hogy az alapvetően mobiltelefonra szánt WP7-hez tervezett csempéket már akkor eleve desktopgépre szánták, tervezték, egy halom pszichomókussal, dizájnerrel, fejvesztővel? Merthogy jós nem volt közöttük, így nem gondolom, hogy a 2 évvel korábbi röhögés után előre látták a 4 évvel későbbi tablet piacot, amire majd be kell törni. Ennyire nem lehetsz csőlátású.
És milyen meglepő: egy mobileszközre fejlesztett OS-t futtató bazi drága készülék kis számú vásárlóközönsége "csak ódákat zeng a felhasználói élményéről", közöttük "a legnagyobb elégedettségi indexxel rendelkező mobil OS". Tudod, az is pszichológia, hogy utólagosan racionális magyarázatot találok magamnak, miért döntöttem irracionálisan korábban."Föld lapos"
Mikor Galilei kitalálta a távcsövet, azon keresztül nézte a Holdat, és a mellette álló csillagásztársait meg akarta győzni arról, hogy ez meg az van a Holdon. Mindegyik állította, hogy nincs. Mert mindegyiknek jó szeme volt, túl jó optikai minőségű, hibátlan lencséket meg még nem tudtak csinálni a 16. században. -
törölt tag
"eméltem hogy nem jössz ezek az ms ki akarja nyitni az x86os szoftvereket">Őőőő. Nyitni vagy nyírni? Nyilván utóbbi. De hol is írtam volna ezt? "Metro vs desktop" == "nonx86 vs x86"? Desktop kínyírás == x86 kinyírás?
Szerintem én azt írtam, hogy a metro korlátozottsága miatt ugyan azokat a programokat nem lehet ARM-re és x86-ra megcsinálni. Nem tudom, miért nem lehet így érteni a problémát? Én is mindig reménykedem, hogy a szemellenző ellenére esetleg megérted a felvetéseket...@(#376) attila9988
Komolyan én sem gondolom, de "amúgymeg ha opcionális lenne akkor azért erne vád az MS-t a fejlesztőktől meg azoktól akik szeretik, hogy miért engedik még mindig hogy virágozzon emellett a sötét középkor..." by oO7 -
törölt tag
Nem, nem látod eléggé komplexen a problémát.
Inkonzisztens felület: csempék, klasszikus ikonok keverve (bár ez csak a külső), metro ui és desktop között ugrálás, metro ui korlátozott képességek, a mostani legújabb non-MS programok nyilván csak desktopon futnak, emiatt pl. bizonyos területeken nulla átjárás az ARM-x86 között. Mivel nem véletlenül nyomul az MS, így sanszos, hogy előbb-utóbb teljesen kinyírja a desktopot. Mert ha nem, akkor minek ez az öszvér?
Majd más írja a többit, ami eszébe jut. -
törölt tag
válasz
attila9988 #352 üzenetére
"Itt most épp egy kiragadott részt fogsz meg">Ráadásul szándékoltan célirányosan hiányosan. Ugyanis az általa idézett rész előtt közvetlenül ezek vannak:
"nem látom semmi hasznát pc -n... "
"és a kis vacak programok, de azoknak semmi keresnivalója nincs a rendes pc -n"@(#347) Misály
"A legnagyobb ostobaság a fikázók részéről hogy metro uival dobálóznak, mikor az egy start screen a start menü helyett."
Lószart! Erősen korlátozó környezet, amiről önmaga desktopra vált sok esetben."az új os billentyűbarátabb">Miért is? Mikor eddig is mindent meg lehetett csinálni billentyűzetről?
"Business notin használom a 8as-t Dell 6410-en office 13-al és láss csodát működik.">Ne haragudj, de kevered a szezont a f.szommal. Nem arról beszél, hogy általában a 8 használhatatlan, hanem a metro. Persze, a jelenlegi sw-kel. De vicces ez a dolog, mert ti azt ajánljátok, hogy a cégek. amelyek éppen most álldogálnak át Win7-re, álljanak Win8-ra, ehhez persze cseréljék le a gépparkot UEFI-képesre, és ha már ezt megtették, akkor az Office csomagot is cseréljék le. És még majd az összes, eddig nem mtreosított programot is, függetlenül azok árától. Most mondjuk csak az Adobe CS6-AutoCAD-AutoDesk trió mondjuk olyan 5 milla. Pusztán azért, mert az MS a metrot nyomja a pc-kre is.
-
törölt tag
Arra azért kíváncsi leszek, hogy csak az MS nyomására az össze hw-gyártó leáll a desktop gépek gyártásával, és mindegyik tapigépet kínál csak. Gondolhatod, hogy ha csak egy gyártó kezd el mégis gyártani, vagy be sem fejezi, akkor mennyi lesz a bevétele, és milyen gyorsan követik a többiek.
-
törölt tag
Bocs, de ezt a kört nem az MS törte meg. Az MS csak a kocsi után fut. Ezzel a rendszerrel meg meg akarja előzni. A Apple nem így törte meg ezt a kört, ahogy most az MS le akarja nyomni az emberek torkán a változtatást. Az iOS eddig is jórészt maradt a mobil eszközökön, messze nincs olyan átfedés, mint itt. Lehet, lesz, de biztos átgondoltabban. Az iPad-et sem csak az elborult agyú Aplle-fanboyok veszi. Januárig 55 milliót adtak el belőle, nyilván sok Windows júzer is van köztük.
"de teljes mértékben opcionális volt a dolog mindenki felé, nem mutattak példát, nem terelték/kényszerítették az embereket arra az útra, és nem is lett belőle semmi...">De te magad írod, hogy voltak ilyen gépek is. És volt a példa: az iPad, 2 éve! Windowszal mégsem kellett. Talán mert nem volt arra való. És ez látszik abból is, hogy szerinted is kényszeríteni kell az embereket. De miért kéne? Ha nem tetszik, amit adnak, akkor meg kell változtatni, hogy tessen! Nem a torkukon lenyomni. De az MS ezt tudja, ezt kell, mert az XP>Vista változtatás már úgyis egy nagy bukta okán volt, ráadásul sikeres sem lett. Még egy ilyen nagyon nem tetszene a részvényeseknek. Emiatt rád erőltetik. Te meg mindenki másra.
"azért erne vád az MS-t a fejlesztőktől meg azoktól akik szeretik">Egy arányt mutathatnál, mennyien is szeretik. Szerintem törpe kisebbségben vannak.
-
törölt tag
Csakhogy a Win7 idején még nem volt tablet jó tapifelülettel, és egyéb opciókkal. Senkinek nem jutott eszébe tabletet csinálni, csak az Apple-nek. De ők sem x86-tal csinálták, mert az akkori hw kényelmesen nem vitte volna az akkori Win7-et: netbook. A mostani Win8 padig ugyan úgy ARM-en (kis fogyasztás) fut, és most már x86-n is, mert az is relatíve kis fogyasztást hoz. De az MS még így is az én "érdekemben" korlátoz.
-
törölt tag
Jaaaaaj, B+! De, tiszta. A fórumokon, ahol ezt felhozom, pont ez az egyik ellenérvem. Ráadásul két szempontból is. Az egyiket leírtam az előbb: ha a júzer átkényszerül a desktopra, akkor ott is marad. A másik meg: szánalmasan béna, hogy kevert ikonkészlet van: az alap metro, meg az általad említettek. Nem csak használatban, de kinézetben is béna dizájn.
Nem vetted észre, mert csak pufogsz: nem az UAC-t fikáztam (éppen hogy a legjobb fejlesztésnek tartom már a megjelenésétől). Egy vezető MS alkalmazottat idéztem. És ha a történetét megnézed: ráerőltették a máshoz szokott népre, sokan fikázták, tele lett a (gatya sokaknál, de a) net "hogyan lehet kikapcsolni?" kérdésekkel, a Win7-ben meg sokat visszavettek a difót erejéből. Ez lesz a metroval is.
"Mar tobbszor leirtam a start screen a kommunikaciot es az informalodast rohadtul leroviditi idoben.">De ez kit érdekel, ha gyorsan belefut - márpedig gyorsan belefut - olyan funkcióba, amelyik átvált desktopra? Miért menne vissza? Én az egyszeri júzert mondom, aki nem fogja végiggondolni, nem fogja patikamérlegen kimérni, hogy ha minden egyes desktopra váltás után visszamegy metrora, akkor ha naponta 4 órát gépezik (értsd: játék, fészbuk, email, youtube) nyer negyed órát. Inkább bosszankodni fog, hogy "a f.szért váltott már megint ez a sz@r!"
-
törölt tag
"Ne ferdíts, ha nem értesz hozza...">Te meg ne beszélj lázálomban, ha nem tudod, miről van szó. De segítek: végig a metro korlátozottságáról.
Egyébként tisztában vagyok azza, hogy desktopon nem így megy. De ha a metron kezd az egyszerű júzer (márpedig azon fog, mert az a difót), és így működik, akkor egészen addig anyázni fog, amíg véletlenül nem jön rá arra, amit írsz. Akkor meg soha nem fog visszamenni metrora.
A programok írói meg csak akkor (vagy talán akkor sem) fogják átírni metrora, ha már csak at lesz. Vagy akkor inkább Mac-re, esetleg Linuxra.
Erről a metroról 1-2 év múlva hasonlókat fognak majd mondani az MS vezetők, mint a Vista idején az UAC-ről: a júzerek bosszantására raktuk bele.
"miért, milyen alapon várod el, hogy a fejlődés kárára tegyenek a kedvedre">Egyelőre inkább nevezzük változásnak. Nem minden változás él túl. Van, amelyik kihal.
-
törölt tag
"jaj nem zabálják e le az erőforrásokat a háttérben ragadt appok">Hogy is? A háttérbe rakok én valamit (mondjuk programfordítás), és amíg az fut, addig mást csinálok (mondjuk LaTeX-dokukészítés), majd ezen is elindítom a fordítást, és levelezni kezdek, mert a dvi létrehozása is sokáig tart, mert hosszú, bonyolult, akkor a programfordítás és a LaTeX megáll, mert a rendszer úgy döntött, hogy ne egyen az egyébként bőven rendelkezésre álló erőforrásokból? Ez így nagyon ratyi lenne.
Hogy dönti el a rendszer, mi ragadt a háttérben, és mit raktam oda én? -
törölt tag
Hát ez az, hogy nincs akadálya. Egy 2mag/4szál, 4GB alapkiépítésű mai gépen. Eleve kinek jutott ez a faszság eszébe desktopon? Miért kellett ennyire összevonni/keverni az ARM-es verzióval? Ráadásul amikor azt is el tudom képzelni, hogy amikor ezt eldöntötték, akkor már az is el volt döntve, hogy lesz x86-os Surface, i5-ös procival. Mert hogy maga a hw már kész, az OS meg még egy hónap múlva jön ki.
@(#197) ReSeTer
"Egyszer próbáljatok már eltekinteni a microsoft névtől, és úgy gondolni a rendszerre, mint valami teljesen új OS.">Ok. Majd eltekintek, ha szeptembertől nem minden új pc-re a Win8 lesz előtelepítve. -
-
-
törölt tag
-
törölt tag
És mi akadályoz meg abban, hogy megnöveld az alapértelmezett ikonméretet?
"egyetlen jelenlegi program sem profitál belőle... az meg majd induláskor kiderül, hogy ki mit hoz rá">Mivel cégvezetők gyakorlatilag a kérdésfeltevéstől is röhögve gurultak az asztal alá, így kevéssé valószínű, hogy a professzionális grafikai, videó, zene, meg egyéb programok gyártói nagyon sietni fognak a Win8-ra metros kiadásokkal. Nem a warezpistikéknek gyártják. ezzel egyébként még pluszban keresztbe tesz magának az MS, mert így warez használaton keresztüli rászoktatás (ha már lopják...) sem lesz olyan "sikeres".
@(#140) Dark Archon
Oszt az feltűnt-e már, hogy a Vistát pont 6 éve adták ki? Neked kiesett az előző 4? -
törölt tag
"Elégedetlenkedőknek és metro felületet csépelőknek:"
Mit gondolsz, mivel kapcsolatban olvastam sokszor, és írtam is párszor ezt az érvelést? Hát persze, hogy a Linuxszal. Ott általában az az ellenérv, hogy ez nem működik, olyannak kell lennie, mint a Windowsnak, mert így a júzerek dobják. Ez a "még szokni kell" érvrendszer elmegy egy olyan OS-nél, aminek a részesedése 1-2%, de még az OS X-nél is. De a Windowsnál ez egyszerűen nem fér el. Ez látszik már abból is, hogy az MS már egész más terjesztési metódust és árakat hozott nyilvánosságra. Nyilván előre menekülnek."szerintem felesleges túlságosan bonyolult programokat app formában megírni, maradjanak a desktop módnál.">Mondjuk ez erősen keresztbe verne a teljes x86-ARM átjárhatóságnak.
@(#33) aero.
Erről nincs infóm, de az biztos, hogy XP>Vista>Win7 váltás nem csak emiatt ilyen egy verziót átugrálós, hanem a Vista (Win7 Béta) ismert hátrányi miatt: driver, gépigény, inkompatibilis programok. laca026 hsz-ét figyelembe véve ez mg csak nem is két generációnyi kivárás, hanem majd' 3, bár nem a 3. generációs cuccot tolják fel, hanem a 2.1-et (SP1).@(#50) erdoke
Érdekes ezzel érvelni a Win8 mellett:
"rég áthidalták a szörnyszülött átmeneti megoldásokat"@(#56) haris
4500? 40$/€. Utóbbi még barátok között is inkább 11000Ft.How Real People Will Use Windows 8
My Dad Tries Windows 8 For The First TimeItt hasonlítják az iPad-et és a Win8 Surface-t.
Vicces a Surface-ben a madzag. Mennyit is bír? -
törölt tag
Az utolsó bekezdés jó jövőkép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Házimozi belépő szinten
- Nem nyílnak a Foldok?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest