- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RPZ
tag
Mindenki tudja, h tableten szuperjó (pláne, h ott tényleg csak pár programocskát használ az átlag user, és tartalmat fogyaszt).
A topik arról szó, h PC-n ROSSZ!
(#293) Angel1981
Én mindenképpen jó iránynak látom, aztán majd ezt is tökéletesítik még. Hosszútávon nem gáz a használata, mert ugyanúgy megtámaszthatod az az alkarodat, könyöködet, tehát nem kell levegőben tartanod az egész kezedet.
A monitorig elnyúlós, érintőkijelzős megoldás megintcsak nem tűnik jó útnak, nagyobb erőkifejtést igényel odanyúlkálni, betakarod a kijelzőt, összepiszkolódik, szóval sok sebből vérzik. De meg kell hagyni, egy szép nagy kijelzőnek, amelyet konkrét érintés nélkül, a kezet felette elhúzva kell irányítani, lehet azért létjogosultsága. De mivel a következő időkben még csak most kezdik majd megpróbálni a konkrét érintéssel működő monitorokat lenyomni a torkunkon, a következő pár évben még a legkényelmesebbnek, leghasznosabbnak ezt a leap féle elképzelést látom. -
RPZ
tag
Én nagyon elégedett vagyok a Win7-el, de kezd egy picit ez is fapados érzést kiváltani. Annyi csak, h pl. egy androidos telefonon (v. akár egy tableten) kényelmesebben, intuitívabban lehet ténykedni, és mint mondtam, én szeretem az innovációt, nagyon örülnék egy még ergonómikusabb rendszernek, ahol a legkisebb megalkuvást sem kell tennem, minden kézreállóan illeszkedne az emberi gondolkodás működéséhez, eltűnne az utolsó kis "darabosság" is, megszűnne minden kis alkalmazkodási kényszer!
Csalódottságom ebből fakad: pontosan az ellenkező irányba sikerült lépni, méghozzá nem kicsit. Álmomban sem gondoltam volna, h nem fogom szeretni a Win7 utódját, de mégis ez lett a helyzet.(#280) Angel1981
ki fog tudni órákon át a karjait előre tartva hadonászni egy monitor előtt?Nekem lesz egy a monitor előtt az egér helyén is, ill. egy a TV előtt is. Már látom is lelki szemeim előtt, h. milyen korszakalkotóan kényelmes lesz ez az új irányítási forma. Szép dolog az egér, de ahogy haladunk a jövőbe, miért ne lehetne jobb megoldásokat találni? Számomra mostanra már ijesztően irrátáló és nehézkes lett az egér használata. Mivel mechanikusan kell erőt kifejtened a húzogatásához is, ill. a kattingatásokhoz is (amik nagyon keményen rombolják az izületeket is) nagyságrendekkel jobb felhasználói élményt várok a leaptől, és annak majdani további utódjaitól!
-
RPZ
tag
Röviden kerüljön ide az én véleményem is (igen, használtam néhány napig, és elolvastam sok-sok user hozzászólását, tehát azokét is, akik próbálták a pozitív oldalát domborítani az egésznek).
PC-n, laptopon egy rakás szar. Amikor Xp-ről Win7-re váltottam, azt hittem, h hirtelen a menyországba kerültem, a puritán, fapados előd után hihetetlenül üdítő volt az új rendszer. Gyönyörű volt, gyors volt, kényelmes volt.
Én vagyok az, aki a leginkább szereti az új dolgokat, amik esetleg még izgalmasabbak, még szebbek, még produktívabbak, de ez egy rémálom!Tableten maga lehet a gyönyör, a csúcs! Ok, ez rendben van, és nem érdekel.
De PCn? RÉMÁLOM. Leginkább a beviteli eszközök miatt, de erre még visszatérek.
Eleve az egész csempe koncepció abszolút értelmetlennek és használhatatlannak tűnik.
A csempékre hasznos inrofmáció nem fér ki. -> Itt azonnal elbukott, mert úgyis meg kell nyitnom az adott programot, ha emailt, facebookot, időjárást, híreket akarok nézni.
Ellenben legalább tele van mozgó kis biszbaszokkal az asztal, ami széttöri az ember figyelmét. Komolyan gondolták, h szükség van ennyi mozgó kis szarra, amit állandóan végignézne az ember? Időt és energiát lop el az életedből. Eleve mi van azzal a réteggel, aki nem akarja, h a kapott üzeneteiből részletek jelenjenek meg az asztalon (más is láthassa)? Ha híreket akarsz, akkor meg fogsz egy böngészőt, és index, portfolio, vg, v. amit akrsz. Ha érdekel a tőzsde akkor használod a Metatradert, meg valami netes oldalon nézheted a görbéket. Egyszerűen nincs értelme a csempéknek, ha vki nagyon akar egy-két live featuret, akkor ott vannak a widgetek.
Tökéletesen jó a mostani ikon rendszer. Pluszban van fent nekem egy dokk program, de ez is csak azért, mert így szebb, érdekesebb a programnyitás, ill. a rejthetőség miatt nem marad teleszemetelve az asztal.Az a baj, h ez nem csak egy startmenü. Beleintegrálódik a rendszerbe, és két felé kell törnöd a desktop és metro alkalmazások között. Az egész egy kusza rémálom. Az irányítás pedig gyilkos. A fruit ninja hasonlat nagyon ül. Hol ad hozzá a produktivitáshoz, h km-ekkel többet kell használnom az egeret??? Ráadásul nem túl intuitív, bár az csak megszokás kérdése lenne. /Persze lehet csak bill-el, de azt eddig is lehetett./ Emellett aggresszívan tolja magát a képedbe, mindig vissza keveredsz rá, és felesleges plusz körök százait kell leróni ezáltal.
Az az osztott képernyős szarság (amikor két programot futtathatsz) az mi akar lenni? Teljesen használhatatlan, elhibázott nyomorék dolog!
Biztosan lehetett volna olyan innovatív tulajdonságokkal ellátni, amivel egyszerűbbé és jobban használhatóvá is tehették volna a win7nél, de ez ebben a formában nem jött ösze.
Viszont: mivel egér bill nélkül biztosan kényelmesen irányítható, mindenképpen ki fogom még próbálni a leappel ([link])! Ez az egy reménye van még a Win8nak. A kettő együtt lehet, h könnyed és kellemesen újszerű (kicsit futurisztikus), ill. jól használható elegyet alkot majd, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- Ford topik
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest