- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
válasz
#40553216 #655 üzenetére
""ez a metrofelület egy átdolgozott start menü.">Hát nem! Hanem egy erősen korlátozott futtatási lehetőségeket biztosító startmenü. Amit a - már ki kell mondjam - nyomi MS döntéshozók döntésének következtében az MS maga prezentál a két külön IE-vel (egyik vesszőparipám a háttérbe kerülő folyamat felfüggesztése), amitől az átlag Win8 júzerek agybajt fognak kapni."
Tessék, ez a merő fasság, filet akarsz kezelni metron, amikor egy metro only rendszeren
sincs file kezelő...Nem vagy hajlandó felfogni a metró célját, csak rúgsz bele ahol tudsz...
Elvileg neked nem tetszik, de direkt a start screenen (metron) próbálsz megoldani mindent, ami eddig se ment start menüben, majd kikiáltod, hogy az új win rossz, mert a start menü korlátozott.Ilyenkor valahogy eltűnik a fikázóknál a desktop, sőt nem is volt. Gondolom nálad ki sem rakta a desktop csempét telepítéskor.
Értem én, hogy nem tetszik. De fasságokat ne írogassunk már.Ülsz a magas lovon mondod az életigazságokat, közben izlésből nem vagy hajlandó megérteni, hogy csináltak egy egységes rendszert, ami x86-on hozza azt amit eddig. De nem, nem hozza. Na ez kérem, hülyeség.
Mentem nyaralni. Továbbra is legyél ennyire hozzáértő...
-
Misály
addikt
Inkább neked válaszolok mert beléd szorult valami:
"Szerintem ez a motornak felelne meg. Legalábbis a fájlrendszer. A vágólap... hát, attól függ, hogy a programozásáról, vagy a kezeléséről van szó. Az és a többit nem tudom."
Igazad van nem jól fogalmaztam: Filerendszer. C: D: stb lehetne már simán ömleszteni rootba mint unix alapú rendszereken hisz a rendszer képes rá. Vágólap analógia, hirtelen nem ctrl+c lesz a copy hanem win+c, ez felér egy pedálszintű hasonlattal. Vagy továbbmegyek, megszűnik a jobbklikk és jobb duplaklikkre taskváltás kapsz. Ez felér egy pedálos hasonlattal hisz ezek elemi erejű változások, de egy új start screen max a műszerfal elrendezése és a klimaszabályzó tárcsák lecserélése. Hisz az alapvető funkciók ugyanúgy elérhetők, csak az extrák változtak...
slein: egyetértek, te és a hozzád hasonló laikusok véleménye inkább mérvadó, mint a jelenlévő fotelmérnököké...
-
Misály
addikt
válasz
arnyekxxx #635 üzenetére
Érdekes megfigyelni, amikor a delikvens kifogy az észérvekből, jön az autós hasonlat, ami minden, csak nem releváns. De ha már annyira erőltetni akarod a pedálosdit, akkor a file rendszer, a vágólap és a többi a megfelelő analógia, esetünkben max a műszerfal elrendezéséről beszélhetünk.... hiszen elemi erejű változás nem történt. Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl.
-
Misály
addikt
válasz
VaniliásRönk #632 üzenetére
Ez a funkció még mindig megvan, sőt még mindig tudod csoportosítani a programjaidat még metro alatt, all apps meg ugyanúgy variálható mint régen a start menü. Ezért felrakni egy klasszikus start menüt imitáló hulladékot erősen tudatlanság kategória. Ezért fikázni viszont egyenesen botor dolog
Az a hiszti meg, hogy nem ott vannak a gombok ahol megszoktad meg a fejlődésből fakadó változások elleni masszív ellenállás, ami valljuk be megintcsak hülyeség. Ha állandóan az 1.0 userekre hallgatnának az ui fejlesztők, még mindig win98as felületünk lenne. És valahogy csak az ilyenek érzik azt, hogy valamit lenyomnak a torkán. Váltson az ilyen vissza xpre élvezze az elavult kihasználtságot, az elavult szolgáltatásokat (az újakat le merem fogadni egy ellenlábas se nézte meg, akkor csöndben maradna lásd samba 2.2), csak ne rinyáljon úgy, hogy nem ismeri gyűlölete tárgyát.
Ez nem feltétlenül csak neked szól. És kettőnk közül neked kéne kevésbé indulatosnak lenni...
-
Misály
addikt
válasz
Dark Archon #625 üzenetére
"slein: persze, persze... azt, hogy hobbifelhasználó vagy, egyébként be is saccoltam (nem sértés), mert az, hogy neked tök jó a Metro, bizonyítja, hogy tulajdonképpen PC-re sincs szükséged."
1200 szervert üzemeltető rendszermérnök vagyok MCITP minősítéssel és rohadtul bejön a metro. Most akkor mi van? Biztos hobbiuser vagyok...
VaniliásRönk: Sorold már fel milyen funkciókat vettek ki a start menüből az idők során? Mindenki csak vagdalkozik a funkciókkal hiányával de ha ki kell fejteni nem nagyon látok érdemi választ...
-
Misály
addikt
válasz
#13260800 #383 üzenetére
Értő olvasás nehéz mi? Mindenre adtam választ, a metróra meg már a legelején... Olvass vissza: "Win server, ott különösen van értelme a csempéknek elvégre azt a hulladék server managert hívatott kiváltani."
Kis grammar nazi: Válaszolsz....
Ha neked meg az sccm meg a wds rizsa ha ad integrálásról van szó, akkor tényleg nem vagyunk partiban... Tanulj egy kicsit erről a szerveresdiről
-
Misály
addikt
válasz
#13260800 #372 üzenetére
Sccm, wds berakja magától az új gépet adba, gondolom még nem hallottál róluk
. Kézzel pakolgatni gépeket 1000 szerver felett (ekkora mennyiségnél hetente 3-4 szerver jön létre,ill vonul vissza) kicsit időrabló. Részemről befejeztem, nem egy cipőben evezünk...
Tomtyi: reméltem hogy nem jössz ezek az ms ki akarja nyitni az x86os szoftvereket, de látom sikerült, tudnál még a jövőbe látni? Érdekelnek a lottószámok...
Ellenben az ikonok design eltérésében és annak bénaságával egyetértek, de ez is olyan hogy következő verzióban majd csinál az adott cég ami passzol, szal emiatt kér sírni.
-
Misály
addikt
válasz
#13260800 #367 üzenetére
Hibaelhárítással nem nagyon foglalkoztál még mi? Dmz-be te kiengeded az rpc-t? Mondtam én hogy az összes szervert nézegetem? Emc networkert hogy kezelsz mmcvel? AD mikor kezelsz napi szinten nagyvállalatnál? Egyszer összerakod onnantól a helpdesk pakolja be a felhasználókat.
Elfogult vagy és sarkítasz. Ráadásul elég szakbarbár módon
-
Misály
addikt
válasz
#13260800 #364 üzenetére
Mert az mmc tetűlassú ha kontinenseket kell átívelned. De ezek szerint nem dolgoztál még nagyvállalati környzetben sőt valszeg server 12t se láttál, mert az minden, csak nem színes és bugyuta
És nem tudom melyik marha honnét szülte azt a a fasságot hogy most szóval kell átállni minden cégnek 8asra pláne hogy ez valaha el is hagyta volna a billentyűzetemet. Arról az orbitális marhaságról nem is beszélve, hogy szerintetek metróra kell írni cad-et. Nőjetek fel és hozzatok logikus ellenérveket, mert eddig csak a hülyeséggel töltött szar jött.
-
Misály
addikt
válasz
Dark Archon #361 üzenetére
Ha a változás mértékét és szabadságát nézed a kettő ugyanaz. Ha meg lehetőséget adsz a változás kihagyására akkor soha nem fog elterjedni...
-
Misály
addikt
Volt választás 95ön hogy én a 3.11es uit akarom? Nem. Ikonok vannak az asztalon, asztalon elkészített ikonokat rá tudsz szúrni a startra. A mobil ie érdekes öszvér ellenben tetű gyors. És erre a vártok a menüre dologra nem tudok mit mondani, mert semmivel sem több idő érzésre mint egy ablak lecsukása.
Win server, ott különösen van értelme a csempéknek elvégre azt a hulladék server managert hívatott kiváltani. Ránéztek a felületre látod a szolgáltatások státuszát azonnal és rákattintva kezelheted is. Messze gyorsabb mint a régi megoldás.
-
Misály
addikt
válasz
attila9988 #352 üzenetére
"Ha szerinted az asztal ugyanolyan maradt, akkor te még nem is foglalkoztál a windows 8 -al." Napi szinten használom
Mit vettek el belőle drága?
-
Misály
addikt
válasz
#13260800 #349 üzenetére
"Egyáltalán nem pilótavizsgás a Linux mégcsak a közelében sincs nem tudásban hanem felhasználóbarátságban"
Majd ha építesz nekem ADSI-t annyi idő alatt linux alatt mint win alatt, ezt el is hiszem
MSt nem azért szeressük mert van egy könnyen kezelhető szervere, ez csak a kezdet. Azért szeretjük mert mindenre van az MSnek megoldása ami kombapitibilis, könnyen átjárható, és a felhasználók is könnyen el tudják sajátítani.
-
Misály
addikt
válasz
attila9988 #340 üzenetére
Én csak maradiságot látok az elvakult fikázókban, észérvet nem. Lásd: Ez így rossz!!! Érted? R.O.S.S.Z.!.!.!.!.!.!.!.! . Nincs indok, nincs egy összeszedett levezetés, csak fikázás, meg belémrúgott az MS, meg szar az egész úgy ahogy van. Nem tetszik, pont. De konzekvensen kijelenteni hogy rossz, azért igencsak nagy fasság, elvégre funkcionalitásban messze túlmutat a 7-esen. Ugyanaz a fikatenger van most is mint a ribbon-nál, az xp vs 7-nél. Ezek az elborultak majd 2 év múlva fedezik fel, hogy valójában jó és akkor ők fogják hirdetni az igét...
Láttunk már elég ilyet.
A legnagyobb ostobaság a fikázók részéről hogy metro uival dobálóznak, mikor az egy start screen a start menü helyett. Ha annak is használnák, kisebb lenne a hisztifaktor. Bár akkor nem lenne mit fikázni...
"Még az asztal is vissza lett butítva olyan mértékben, aminek tényleg nem látom semmi értelmét" - persze hogy nem látod értelmét mivel ennek a mondatnak nincs értelme, az asztal ugyanolyan maradt, csak lecserélték a start menüt. ÚRISTEN....
"Ezzel szemben akkor is logikátlan, hogy direkt megszivatja a cég a platform elsődleges fogyasztóit." - igen, végülis annak van a legtöbb értelme ha direkt olyan terméket gyártasz amit nem vesznek majd.
"A táblás marháskodás messze nem annyira fontos, mint a rengeteg business noti, amit munkára vesznek. Tehát pont nem jó seggbe rúgni a vállalati ügyfeleket, ha nem valami jobb dolgot kínálsz, mint a régi." - Business notin használom a 8as-t Dell 6410-en office 13-al és láss csodát működik. Sőt kevesebbet kell vakarni a tapipadot mert az új os billentyűbarátabb. Előbb próbáld ki mondjuk két hétig, tedd félre az amiújazúgyisszar mentalitásodat és használd három hétig. Meg fogsz lepődni amikor ugyanazokat az egérgesztusokat keresed win7-en pl.
Az egész egy elbaszott antihype, olyan emberektől akik huzamosabb használat nélkül okfejtenek. Ahogy az említett cikk is kamuszagú (nem megy a win gomb rdp alatt, talán meg kéne nyomni...). Nembaj, ez is reklám...
-
Misály
addikt
válasz
#40553216 #232 üzenetére
Gondolom az se tiszta, ha felraksz egy klasszikus x86os appot, azt kirakja a start screenre, es amint raboksz desktopon inditja el. Ahogy elegge szembeotloen nagy gomb van kirakva a Desktop gomb is start screenre. En desktopon hasznalom a gepet, kommunikaciora meg a metrot, ez a soha nem fog visszamenni a metrora eleg eros ferdites. Mar tobbszor leirtam a start screen a kommunikaciot es az informalodast rohadtul leroviditi idoben. Dolgozol eszedbe jut megnezni valamit, win gomb csempe mutatja widgetszeruen az aktualitasokat, win gomb megint visszamesz az adott programra amit hasznaltal.
UAC meg egy aldas vallalati kornyezetben ha jol be van love... nem beszelve arrol hogy megovja a gepedet. Asszony ket es fel ev ugyanazt a hetest hasznalja laptopon, UAC mindig rakerdez ha valamin valtoztatni akar, o laikuskent nem mindig biztos a dolgaban, ergo inkabb ketszer meggondolja, hogy valamit felrak es atallit. Es semmit nem kellett meg javitani a gepen pedig napi szinten hasznalja.
Ezt is csak az igazi "poweruser"-ek fikazzak... -
Misály
addikt
válasz
#40553216 #205 üzenetére
Desktop alkalmazasok tovabbra is ugyanugy futnak, mint regen. A multitask alatti processek befagyasztasa egyedul a metrora vonatkozik. Ne ferdits, ha nem ertesz hozza...
Bici, nincs olyan funkcioja, ez mero tevhit, masfel honapja hasznalom sima egerrel 22-es monitoron, es pocokegerrel egy 6410-es dell-en.
-
Misály
addikt
Jobb also sarokban is megy az a menu, de bal lent jobb klikk is elohoz egy menut
Bal fent metro appok plusz desktop, alt+tab minden.
Kereses nekem nem okozott gondot, vakon gepelek meg mivel prediktiv eleg par betu es dobja indexbol amit talal. Bar az szerencsesebb lenne ha az orientacioja a menuknek varialhato lenne. -
Misály
addikt
Én meg hozzátenném a metro az első olyan megoldás amihez elég egy billentyűzet, hogyha pl fejlesztesz, órák telnek el úgy, hogy nem nyúlok egérhez és közben mégis látok a metrón minden új üzenetet és válaszolni is tudok rá. Számomra desktopon álom. és hiányzik a melóhelyen.
-
Misály
addikt
"Nem tetszett neki a Windows 8-as rendszer távoli elérése sem: egy rémálomnak élte meg azt, hogy a távoli gép Metro felülete nem volt hajlandó értelmezni a lokális géphez csatlakoztatott billentyűzet Windows gombjának megnyomását. A klaviatúrán elvégzett tornagyakorlatok egy olyan jövőképet vetítettek Berger elé, amiben a rendszergazdák a homlokukat ráncolják elégedetlenségükben."
- Vagy balfasz, vagy hazudik arról nem is beszélve, hogy az egeres gesztusok működnek probléma nélkül. Szerintem itt megint a maradiság győzött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest