- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
#95561216 #658 üzenetére
Végigszaladni a vezérlőpulton meg a felügyeleti eszközökön is van vagy 15 perc (persze, ha tudod mi hol van).
Természetesen otthoni használatról beszélek, nem vállalati környezetről.
Frissítésnél pl. be lehet állítani, hogy csak értesítsen és akkor frissítesz, amikor jól esik.
-
oO7
őstag
válasz
#95561216 #433 üzenetére
azért egy böngésző még messziről nézve sem ugyanaz a szitu, mint a mostani... a firefoxnak is meg a chroma-nak is (amik mellesleg közel nem különböztek annyira az IE-től, mint a Metro a Desktoptól) hosszú évekbe és kemény fikahadjáratokba tellt amíg elérték az IE részesedését (nem leváltották, csak végre mellé tudtak állni magabiztosan)...
szóval ez semmilyen tekintetben nem jó példa... az analógia sem stimmel, és az eredmény sem túl bíztató... -
oO7
őstag
válasz
#95561216 #413 üzenetére
igen tudom, hogy a hasonlat nyilván egy kis költői túlzás és a dizájnerség meg pszichológia nem egzakt tudomány, de azért már felhalmozódott annyi tudás, tapasztalat az idők során, amivel az a bizonyos egzaktság egész jól megközelíthető...
de akkor mondok másik analógiát...
nagyon sok ember - köztük én is- szereti a gyorskajákat, pizzát, hamburger, gyrost, meg ilyeneket amik hát azért köztudottan nincsenek az egészséges táplálékok listájának tetején... de ezt szeretjük... ellenben ha odaállítana egy ilyen emberhez egy profi étkezési tanácsadó és nem azt mondaná, hogy "egyé' salátát mert az jó" hanem tényleg egy igényes, finom étrendet adna elé ami merőben más a megszokottól, akkor átszokna rá, kezdetben talán még kicsit fintorogna is, de nagyon gyorsan észrevenné az egészséges táplálkozás jótékony hatásait, hogy nem hízik, hogy nem farad el, hogy jó kedve van, nem betegeskedik, meg már az orvosai sem mondogatják, hogy tartós tejet ne vegyen...
de aztán lehetne itt emlegetni az autók megalkotásakor született idézetét is, hogy hogy jutott ez egyáltalán eszébe és mi volt az indíttatása, stb... és ott jött az a hires idézet ugye, hogy "ha az embereket kérdeztem volna, akkor gyorsabb lovakat / kényelmesebb nyergeket / jobb patkókat kértek volna, de semmiképpen nem egy autót"
lehet, hogy arroganciának tűnik, de sajnos ez így van... az embereknek mindig minden jó úgy ahogy van... az emberek nem képesek nagyot álmodni, előre gondolkodni, legjobb esetben minimális kényelmi változásokat javasolnának a meglévőhöz képest ami meg tipikusan a saját igényeiket reprezentálná, olyat meg ugye nem lehet, hogy valami mindenki számára tökéletes legyen... ha az embereken múlik akkor csak lassú evolúciós fejlődéssel lehet előre fele csoszogni és (ez angolban ugye jobban hangzik evolution vs revolution) ilyen forradalmi lépésekre esély nem lenne...
itt meg már akkor vissza lehetne kanyarodni az analógiák meg metaforák világából és ugye figyelembe venni, hogy ha meg nem tesznek ilyen lépéseket, akkor meg majd állandóan azt kapják majd, hogy nem képesek nagyot lépni és "csak kullognak a konkurencia mögött, Apple-t másolják (mert ugye ők a nagy innovátorok)" meg hasonlók...
mondom én... van sapka-nincs sapka...
-
oO7
őstag
válasz
#95561216 #403 üzenetére
az a baj, hogy az emberek többsége azt se tudja miről beszél, fél óránál többet nem volt a gépén (ha egyáltalán volt) a PRERELEASE verziója a Win8-nak és ezen tapasztalatok alapján jósolgatják már itt a Windows 8 bukását... a fikázók nagy része az a fajta tüntető, akinek fogalma sincs róla, hogy mi ellen tüntet, csak jött a balhé miatt...
az meg, hogy szerinted mi a jó neked nem biztos, hogy egyezik azzal ami valóban jó neked... a Win8-at meg a Metro felületet a világ legjobb szakemberei, fejlesztők, dizájnerek, pszichológusok rakták össze brutális mennyiségű kutatás-fejlesztés-felmérés eredményeire támaszkodva... mint már írtam, lényegében akár tudományosan bizonyítható lenne, hogy ez bizony nagyon is jó, és innentől kezdve a siránkozó vérpistikék szava annyit ér, mint amikor az egyház azt mondta, hogy a Föld márpedig lapos...
attól még, hogy sokan mondanak valamit, nem lesz igaz...
egyedül annyiban adok igazat nektek, hogy ha ti azt mondjátok, hogy a "Föld lapos" a Microsoft meg azt, hogy "az már pedig kerek", akkor nyilván elvárható lenne valami igazán meggyőző és egyértelmű érv az ő igazuk mellett... akinek van egy kis képzelőereje és hajlása az új felé az látja ebből a kis bemutató "formulából" is, hogy ez a bizonyítás bizony helytálló lesz, a többieknek meg annyit tudok mondani, hogy várják ki a rendszer megjelenését aztán akkor majd hirtelen meg fognak világosodni...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95561216 #407 üzenetére
Ha a M$-nak sikerülne tökönlőnie magát és megszűnne a Windows-függés legalább software oldalról a többi már jönne magától. És itt a programozói oldalt is érdemes figyelembe venni. Ha már úgyis újat kell tanulnia miért ne tanulna valami olyat, ami nem csak Win8-on működik?
-
erdoke
titán
válasz
#95561216 #273 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz. Nem láttam fröcsögést egyik oldalon se, és én csak a választás lehetőségére céloztam, amit valamiért veszettül tagadsz. OEM Windows 7-et még jó ideig tudsz venni, de sokáig volt downgrade lehetőség a Vista bevezetésekor is. Vásárolhatsz még Macbookot OSX-szel, vagy használhatsz valamit a számos Linux disztró közül. Ha ez nem választási kehetőség, akkor mi?
Minimum SP1-ig az érintésre fókuszál a Windows 8, ennyit kellene elfogadni. Az, hogy mi lesz később, a tömegek kezdeti reakciója fogja eldönteni.(#276) RPZ
"Amikor Xp-ről Win7-re váltottam, azt hittem, h hirtelen a menyországba kerültem, a puritán, fapados előd után hihetetlenül üdítő volt az új rendszer. Gyönyörű volt, gyors volt, kényelmes volt."Miért, már nem az? Továbbra se értem a csakdottságot olyan emberek felől, akik elégedett Win 7 felhasználók.
-
erdoke
titán
válasz
#95561216 #265 üzenetére
Mikor jár le a Windows 7 támogatása? Mikor kezdik majd a komolyabb hardvergyártók hanyagolni a Win 7 driverek fejlesztését, ami téged hátrányként érint, ha ott "ragadsz"?
Az XP 5-6 éve került le a boltok polcairól, mégis hányan használják máig? Pedig "kényszerítették" őket a váltásra! Fegyvert szegeztek a halántékuknak, de ezek az informatikai hősök halált megvető bátorsággal kitartottak a nekik megfelelő felület/rendszer mellett. -
erdoke
titán
válasz
#95561216 #248 üzenetére
Ki térít téged? Miért ne lenne választási lehetőséged?
Miért nem tudod megelégedéssel tovább használni a nemrég megvásárolt Windows 7-et? Miért fáj, hogy mások esetleg úgy döntenek, jó ötlet egy tablet-laptop kombó, és Surface-szerű gépeket vesznek Windows 8-cal?
Ennyire sok embernek fáj, hogy ezúttal nem lesz értelme lewarezolni a legújabb Windowst a mindenféle alkatrészekből összelapátolt, 20. századi pléhdobozos PC-jükre?(#253) VaniliásRönk
A Win8 AZ új Windows, a megjelenés után röviddel minden gép ezzel lesz szállítvaLink az értesüléshez? Nyilván lesz egy átmeneti időszak, amíg az érintős, ULV-s gépek ára nem csúszik le az alsóbb kategóriákba, de talán pont annak a célközönségnek mindegy, milyen felüleleten neteznek és fészbukoznak. Nagyobb problémának látom, hogy a vállalati felhasználók számára nem kínálnak alternatívát. Igaz, az egyelőre nem is sürgős, tutira elérhető marad a Win 7 Professional is még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest