- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
"megszűnik a jobbklikk"
Végülis, ha úgy nézzük, akkor megszűnt. Mert a metróban nem helyzetérzékeny popup lett belőle, hanem a képernyő alján, tetején, oldalt előjövő menü. Ami megintcsak mondom, nagyméretű képernyőn rossz, mert fél métert kell egerészni hozzá, hogy elérjem.
-
vlevi
nagyúr
Az a probléma, hogy sok szoftverre ez igaz, de pl. a Visual Studio, Delphi, ... pluginjeit, az sdk-kat, satöbbit nem elég bemásolni. Telepíteni kell, ráadásul némelyiknek saját licensze van, és a neten újraregisztrálni, ...
Lazán 1 napos játszadozás, és utána ki tudja mennyi idő még a "finomhangolás", amikor már látszólag fenn van minden, de mégsem az igazi.De nem ezért jöttem ide. Hogy egy kis ON is legyen, megvan, mitől lesz szuperjó a windows8. Saját egér kell hozzá, és hajrá!
A Windows 8-hoz tervezett egereket és billentyűzeteket mutatott be a MicrosoftSzerény véleményem, hogy ez még rettenetesebb, mintha nem is lenne
-
vlevi
nagyúr
Én mindíg csodálkozom azokon, akik szerint a win újrahúzása 1-2 óra. Vagyis azt még értem, hogy a win az hamar megvan, de mire újra belakja az ember a gépet, és apránként felrakosgat beállítgat mindent, az nem kevés idő és bosszúság. Főleg, amikor 1-2 hónap múlva jön rá, hogy pl. a scanner driverét még nem telepítette, mert nem volt rá szükség, de most sürgős lenne, de nem megy fel a next-next-next-finish módszerrel, úbammeg, emlékszem, valamit kókányolni kellett vele már két éve is, de mi volt az?
Vagy, ha valaki használ böngészőn kívül mást is, pl. a fotosopp, több éves használat közben alakultak ki azok a beállítások, ami kézreesnek, megvannak a szűrők, kiegészítők, mittudoménmi. Amit, ha nulláról kell beállítani, akkor nem fog sikerülni, nem is tudod, hogyan kell, csak valahogy nem áll kézre az egész. Mert hiába van meg a config file, azért 1-2 apróság csak el-eltűnik reinstall közben.
Ugyanígy egy Visual Studio, vagy bármi, komolyabb szoftver. -
vlevi
nagyúr
"csak konkrétan a web alól akarták kihúzni magukat..."
Akkor csak bukás. Mert mostanság ami nincs a weben, az nem létezik. Amúgy sem a technológiára értettem, hogy bukta, hanem magára a Silverlightra, amit annakidején úgy indítottak, hogy ez lesz majd az, ami kitakarítja a weboldalakról az Adobe Flash Playert. Hát nem lett. Amit én személyszerint sajnálok, mert a Flash Playernér talán csak a realplayert utálom jobban. Meg a mákos pacalt -
vlevi
nagyúr
"FALSE!!! ha az egeret a bal felső sarokba húzod,"
Azt tudom. De én olyan maradi vagyok, hogy szeretném bezárni az alkalmazást. És olyankor visszadob a startra.Azonkívül ez a pixelvadászat sem az igazi. Próbáltad már többmonitoros környezetben eltalálni a képernyő sarkát? Átszalad a másik monitorra az egér, anélkül, hogy csinálna valamit. Vagy virtuális gépen, ablakban futtatva, kimegy a virtuális gépből, és kész. Táblára van kitalálva ez a felület, nem desktopra. Egy 20x15 centis táblagépen, ahol hüvelykujjal elérem a képernyő bármelyik sarkát, ott semmi gond ezzel, de az egér nem ideális ennek a kezelésére.
Egyszerűen erőltetett, nyögvenyelős ez a felület egy PC-n, mert erre vannak sokkal jobb megoldások is. Ha pedig nem lesz használható alkalmazás, akkor úgy jár majd a metró, mint a gemkapocs a wordben. Hiányzik valakinek?
Vagy a Silverlight. Rájöttek, hogy nem tudják megváltani vele a világot. Persze nem csak az MS-nek vannak félresikerült ötletei (a google is leállított már tucatféle szolgáltatást), sőt, egyáltalán nem állítom, hogy minden félresikerült, amit beleraknak a rendszerbe, de nekem ez a metró felület nem jön be."Persze, csak egy szutyok VBoxban fut, core i3 négy szálon, 2GB rammal."
VMware-t próbáld, abban nagyságrenddel jobb. -
vlevi
nagyúr
válasz
#40553216 #519 üzenetére
"Win7 előtelepített gépet rohamosan csökkenő mennyiségben lehet majd beszerezni, így a Win8 használók száma rohamosan nő majd. Ahogy ez minden upgradenél történik, kivéve az MS által is bukásnak minősített Vistát."
Aztán nehogy úgy járjanak, mint a Vista esetén, hogy a gyártók, vagy felhasználók, mittudomén, kierőszakolták a Vista downgrade lehetőséget XP-re. Szóval látszólag nőtt a Vistával eladott laposok száma, a gyakorlatban nagyon sokból rövid úton XP lett.Nincs semmi baj a nyócaskával, csak semmi szükség rá egy asztali gépen. Ami újdonsága van, az nem nagyon hatja meg az átlagusert, de ami nincs benne, az nagyon tud neki hiányozni. Én pl. jelentős visszalépésnek tartom a korábbi, win7-es backuphoz képest a File Historyt. A metróval meg az a bajom, hogy azonkívül, hogy semmi értelmes alkalmazást nem láttam még alá, az az, hogy az android felület (mondom a felület, és nem a technikai oldala) sokkal többet tud. Pl. van vissza gomb. Metróban nincs. És mindíg a start képernőre dob vissza. Pl. egy levélben rákattintok egy hivatkozásra, behozza a böngészőt. Oké, de hogy keveredek ki a böngészőből? Ha megnyomom a win gombot, a start képernőre dob vissza. Ha viszont bezárom a böngészőt, akkor is. Hova tűnt a levelező? Ja, megint el kell indítani. Tovább fokozva, ha a böngészőben volt egy hivatkozás egy pdf-re, akkor a pdf nézőből megintcsak a start-ra tudok visszamenni, a böngészőre nem. És ott tartok, hogy 10 perc után már teljesen össze vagyok kavarodva, azt sem tudom, merre jártam. Nemjó, na, ez van.
Tudom, használjak desktopot. Használom is. De ha mindíg ez jön vissza, hogy használd a desktopot, akkor mire való a metró? Sajnos ez is valami olyasmi, mint nagyon sok más MS szfotver. Csak egy kis ízelítőt kapsz arról, hogy mire is lenne jó.
Pl. a média player. Jó lenne, ha nem csak 320x200-as avi-t lehetne lejátszani vele. Mert mostmár DVD-t sem lehet, iso-t meg sosem lehetett.
Movie maker. Nagyon egyszerű dolgokra jó, de az is csak sima aviból, mert az mkv-t nem ismeri, satöbbi, satöbbi."előadó, album, zene, stílus, stb szerint listázva"
Húúúú, az nekem sosem jött össze. Volt rengeteg próbálkozásom, hogy rendberakjam az mp3-jaimat, de maradéktalanul sosem sikerült. Pedig az mp3tag nevű progi nagyon jó lenne erre. De néhánytucat dolog mindíg marad, ami nem fér bele a rendszerbe. Főleg, amikor nem egy együttes CD-i vannak meg, hanem valami vegyes. Nekem nincs, de mit kezdjek pl. egy megasztár válogatással? Mindegyik számnak más az előadója, a stílusa, a szerzője is, satöbbi. Ezért nagyon sokszor marad a filerendszerben kiválasztás. -
vlevi
nagyúr
válasz
#13260800 #342 üzenetére
"Mi mást tehetnél? Programok milliói készültek el Windowsra. A cégeknek olyan költségekkel járna a váltás, hogy kár is róla beszélni. "
Többször lehetett olvasni, hogy különböző városok (pl. München) megpróbáltak áttérni ingyenes szoftverekre. Win+Office helyett Linux+Openoffice. Milliárdokat ráköltöttek, és már állnak vissza.
-
vlevi
nagyúr
"Az lenne szerintem a tökéletes, ha simán a desktopra ki tudná dobni vagy ikont, vagy csempét. Én szabom meg ott mekkora, hol van és adott progihoz vagy csempe vagy ikon kerül ki. "
Az android ilyen. Nem fényezni akarom a guglit, de ezt szerintem jobban eltalálták. Jobban személye szabható, nem olyan kötött, és ráadásul megvan az az érzése az embernek, hogy még mindíg egy hagyományos desktopot lát maga előtt, és ha kell, akkor megy be a kvázi start menübe, azaz a programok közé. -
vlevi
nagyúr
válasz
attila9988 #209 üzenetére
"hogy választhatóvá teszik azt a sz@rt, és akinek nem kell, annak nem lesz kötelező használni a rendszeren,"
Én meg kérem vissza a program managert!Mert Win31-ben olyan szépen összecsoportosítottam a programjaimat
Hol a határ, meddig tartsuk meg a régit, és mikor cseréljük le?
A gond csak a megszokással van. Egy táblagépet kézbe vesz az ember, és nem tekinti számítógépnek, ergo nem is keresi rajta a megszokott windowsos dolgokat. De az asztalon majdnem 20 éve velünk van a start gomb, nehéz elfelejteni. -
vlevi
nagyúr
"amíg valaki a _jelenlegi_ (nyilvánvalóan desktopos) programjaihoz ragaszkodik mindenáron és össze-vissza váltogat desktop és metro felület között, addig tényleg kicsit vegyes érzelmeket kelthet, viszont ha tisztán a metro felületet tudod használni "
Nem tudod. És nem azért, mert még nincs mindenre metrós alternatíva, hanem azért, mert nem is lesz. A metro felület programozása nagyon nagy megkötéseket tartalmaz, ami miatt nagyobb alkalmazások (office, photoshop, játékok, ésmégezer dolog) egyszerűen a metróra kitalált koncepciók mellett megoldhatatlan. Hogy mást ne mondjak, nincs jobbegérgomb. Pontosabban van, de az nem helyzetérzékeny, mint a wordben, hanem a képernő alsófelső sávjában beállítások, és hasonlók tudnak ott megjelenni. File elérés nagyon korlátozva van, pl. Internet Explorerből sem lehet csak úgy szabadon lementeni valamit, háttérben futó alkalmazás szinte nem létezik, csak nagy megkötésekkel, ha ilyet akarsz, akkor azt is külön kell programozni a metróra, és még sorolhatnám."Hogy dönti el a rendszer, mi ragadt a háttérben, és mit raktam oda én?"
Metróban? Úgy, hogy nem fut. Kész, ennyi. Nulla processzoridőt, nulla I/O időt kap, satöbbi. Hibernálva van. Sőt. Ha a rendszer úgy ítéli, hogy szükség lenne egy kis memóriáta, akkor az egyik ilyen háttérben lévő metrós appot minden szívfájdalom nélkül kivágja a fenébe.
Természetesen az alkalmazás értesül róla, hogy deaktiválták, tehát a user mást futtat, és ilyenkor van lehetősége elmenteni az éppen aktuális állapotát. De utána leáll, és akkor, amikor törlődik a memóriából, akkor arról már nem fog értesítést kapni.
Kivéve megintcsak azok a dolgok, amik kimondottan a háttérben futásra vannak felkészítve. Pl. a store akkor is folytatja a telepítést, ha visszalépsz róla, de pl. a pdf olvasó az be lesz fagyasztva.
Tulajdonképpen ez nem rossz dolog, mert a felhasználót egyáltalán nem zavarja, ha nem fut a pdf olvasó addíg, amíg ő nem azt nézi, a gond csak az, hogy emiatt nem lehet átírni egy desktop alkalmazást metrósra. Csak nulláról újra elindulva. Pl. DVD lemezt írni sem fogsz metróból, vagy winrar-al tömöríteni, mert ki az az elvetemült user (mondom user, és nem PH-s fórumozó), akik kigúvadt szemmel mered fél óráig a progressbarra és a 4-ről 5-re ugró %-ra? Ő elindítja a tömörítést, és megy vissza levelet olvasni. A tömörítő meg leáll...
-
vlevi
nagyúr
Nalátod, te is fruitninjázol itt nekem, már mind a négy sarkát felsoroltad a képernőnek
Egyszer egyébként próbáltam úgy win8-azni, hogy be volt kapcsolva a tévé kimenet. Háááát, majd összef****tam magam, mire a képernő sarkát eltalátam, mert az egér mindíg átszaladt a tévére.Gépelni én is vakon gépelek (nagyjából), szóval a gombokat nem nézem, de a képernőt igen. És általában oda nézek, ahova írok
Ami nem ott jelenik meg, azt nem biztos, hogy észreveszem.
Legnagyobb baj egyébként az egésszel ez a skizofrén állapot, hogy egyszerre kétféleképpen akar működni, és még a desktopra is be-beszivárog néha a metró. Amikor bedugsz egy pendriveot, új emiled jön, satöbbi, akkor egy metró féle értesítő ablak jelenik meg. Vagy ha nem telepítettél még fel rendes pdf olvasót, akkor is a metrós indul el. Kezdő user nem is tud kikeveredni belőle.
Akinek meg sikerült, annak sincs benne sok köszönet, mert a starton találja magát, és nem ott, ahol korábban járt. Egy idő után teljesen el lehet veszni, hogy a metrós appokból kilépni kizárólag a start menüre lehet. Ha bezárom, akkor is oda megy vissza.Ja, mégmielőtt megkérdezné, nem most kezdtem az ámítógépezést, és ami nekem nem egyértelmű, az másnak sem lesz az. És nagyon sokan vannak úgy, hogy marhára nehezen viselik az újdonságokat. Én még érdeklődök, és ha tetszik, örülök neki. Ezért is használom a nyolcast, mert érdekel. De a családban másnak nem merném ajánlani, mert egyrészt nincs kedvem hallgatni a nyafogást, hogy eznincsaznincs, és méginkább nincs kedvem mutogatni, hogy ezvanazvan denemotthanemidedugták.
Amíg a PH-s fórumozó három hét után örömében felordít, hogy megtalálta, hol kell kikapcsolni (nemvicc, win8 topicban volt ilyen), addíg nem nevezmén könnyen elsajátíthatónak a rendszer kezelését
-
vlevi
nagyúr
válasz
KillHates #159 üzenetére
"Nem lehet kikapcsolni a Metro UI-t? Ha jól tudom, akkor a Win8 nagyjából úgy néz ki mint egy mezei Win7..."
Néz ki. Ez a kulcs a mondatodban. De azért belül biztosan nem sok köze van hozzá.Amúgy a rendszerrel, mint win8 nekem sincs semmi bajom, jól használható, nem zakkantja meg a mostani gépeket, amiken xp fut, azon menni fog ez is, szóval ez pozitívum. Már nem azért cserél az ember gépet, mert elavul, hanem mert elkopok. Na, jó, egy 10 éves gépre, amit még az első XP-vel vett az ember, nem fog felmenni. De teszemazt egy 4-5 éves, már alsókategóriásnak mondható core2-es konfigon hasítani fog.
Csakezametrónelenne
-
vlevi
nagyúr
"- miért akar engem folyton bejelentkeztetni valahova ( bármit csinálok)."
Pedig ez az egyetlen elfogadható szolgáltatása. Ha volt már droidos, ipados táblagéped, akkor teljesen természetes, hogy egy meglévő accounthoz kapcsolódik a géped. Droidon egyértetlműen az gmailes címhez, win8-on pedig a windows live-os, messengereshez. Ha ilyet nem adtál meg, akkor telepítéskor jobb lett volna offline accountot használni. De azhiszem, ez a beállításokban bármikor átállítható, és akkor lekapcsolódik az msn-ről, és elvileg nem fog többet ezzel zaklatni.De a többivel (hogy desktopon kényelmetlen a metró), teljesen egyetértek. Próbálta már valaki kikapcsolni a gépét? Jobb felső sarok, onnan középre, ott settings, aztán le alulra, aztán power, és ott a kikapcs, sleep, ...
Taskok váltása is. Fel a bal felső sarokba, onnan lejjebb, hogy kihozza az összes taskot, akkor rájövök, hogy b+ , ezek csak a metrósok, akkor hagyjuk, alttab.
Esküszöm, a fruit ninjában nem hadonásztam ennyit az egérrel, mint a metróbanKeresés is idétlen, főleg egy 22-24-27" méretű monitoron, ahol jobb szélen írod be a keresést, és bal szélen jelenik meg a találati lista. Nem viccelek, amikor azt mondom, hogy elsőre nem láttam (szó szerint), hogy talált valamit. Mert marha széles a monitor, és egyszerűen kiesett a látószögből a képernő bal széle. Vártam, hogy a jóédesanyádat, írd már ki, mit találtál! Fel kellett állni kávézni egyet, hogy észrevegyem, hogy ott van a találat, csaképpen fél méterre a kereséstől!
Ez működhet egy nemegészen 10" méretű gépen, de nagy monitoron nem.Amúgy a metro felület önmagában is elég vérszegény szerintem. Az nekem túl kevés, hogy lehet választani 1 és 2 kocka méretű csempéken. Az egy kocka méretű ikon túlságosan nagy ahhoz, csak egy ikon legyen, a dupla méretű pedig túl kicsi ahhoz, hogy arra egy email, naptár, vagy chat rendesen kiférjen. Droidos táblán szabadabban szabályozhatóak ezek a dolgok, az nekem jobban bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Rap, Hip-hop 90'
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Diablo IV
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest