Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Windows és az Office a bevételek 60%-áért felel, a szerver üzletággal együtt ez már 85%. Ha a vállalatok elkezdik lecserélni a Windows platformot, akkor ennek a jelentéktelen 85%-nak egy igen jelentős részét helyből elbukják és elindulnak egy gyorsuló lejtmenetben.
És mivel a cég ahhoz van hozzászokva, hogy diktál és pazarol, akár csődbe is hajszolhatják magukat. Ez így elég extrém, de ha a M$ hajlandó elmenni a végsőkig és nem jön be nekik, akkor előfordulhat. Mire rájönnek, hogy túl messzire mentek már elindul a folyamat. -
attila9988
őstag
Teljesen mindegy mennyi pénz van mögötte, ha a részvényárak megzuhannak, akkor bajba fog kerülni. A siker ráadásul nem csak pénz kérdés.
Azzal mindenki tisztában van, hogy a win8 tablet interface azért került bele úgy ahogy, hogy az embernek muszáj legyen használni. De ettől még nem kell örülni neki, ha egyszer alapjában véve alkalmatlan rendes pc környezet kezelésére. Ezen szerintem nem érdemes vitázni, egyértelműen nem ide való, és innentől kezdve teljesen mindegy hogy tableten jó -e vagy sem.Én arról írtam, hogy az ms az erőszakos terjesztéssel erősen mellé is lőhet, ezt még maga Ballmer is megmondta tavaly. Szerintem a koncepció rossz. És elég sok vita is folyik róla, hogy ennek így van -e értelme, vagy sem.
Szóval véleményem szerint üzletileg logikus és hosszútávon sikeres lépések ezek.
Semmi sem biztos, főleg egy ilyen piacon nem. A tabletekért felcserélni minden jelenleg jól menő piaci szegmenst, az nem biztos hogy nyerő taktika, főleg akkor nem, ha közben az oem -ek is berágnak, mint ahogy arról már volt szó, hogy a software -esekről nem is beszélve.
-
oO7
őstag
annyit helyesbítenék itt nálad, hogy WinRT-n meg WP8-n is egészen pontosan ugyanaz a DirectX API van ami desktopon... a meglévő játékmotorokat minimális módosítással át lehet emelni akár telefonra is... persze nyilván a hardver teljesítménye nem lesz ott ahol egy desktop pc teljesítménye, de pl ottvan a kiváló példa, az Unreal Engine ami olyan jól skálázható, hogy ugyanaz a motor megtudja hajtani a fotorealisztikus pc játékokat, de az alapját képzi jópár elég igényes iOS-es meg tán Androidos játéknak is...
És nem értem hol a csúsztatás... "senki nem szídja a mobil metrót"... erről beszélek én is... olvasd újra mégegyszer amit írtam mert valamit félreértelmeztél...
viszont az már kicsit tényleg paranoiás gondolatmenet, hogy "jobban félnek a felhasználók az ismeretlentől, mint az ismert "rossztól"", meg hogy a szervereken is azért van Metro, hogy nehogy legyen egy kis halvány reményt adó menekülési útvonal a szörnyűséges-nyomorúságos metro alól... komolyan ez már vicc...
én próbálok a ti "érveitekre" reagálni meg olyan nézőpontokat felvázolni, amik ismeretében ti is másképp tekintenétek erre az egész szituációra, vagy ha másnem legalább megértenétek a szükségességét... ellenben ti - az ellentábor vagy fikázótábor - nem sok hasznos, tényleges érvet hoztok fel a szubjektív nemtetszésetek kinyilvánításán túl...
és akkor mégegyszer mondom nem vagyok ms alkalmazott, nem kapok tőlük semmiféle PR anyagot, sem belső oktatást (vagy amire szerintem te gondolsz - agymosást)... teljes mértékben a saját véleményemet írom le...
-
oO7
őstag
na akkor a te logikádból kiindulva:
WP7-en nem sok rossz szót lehet hallani a Metro UI-val kapcsolatban... aki használja szereti... Win8-al kapcsolatban sem igazán láttam még, hogy bárki is megkérdőjelezte volna tableten a Metro UI használhatóságát... (és még akár idekeverhetnénk az Xbox-ot is a Metro-s dashboard-jával, ami szintén szép és jól használható, nem nagyon hallani rá kritikát)...tehát van (lesz) az MS-nek 3 konzumer platformja, amiken senki sem kérdőjelezi meg a Metro UI sikerességét...
és van egy platform (a PC) ahol pedig látszólag erős ellenállásba ütközik a dolog, mert az eberek nem tudják elképzelni, hogy ez hogy lehet jó PC-n...
szerinted... tényleg annyira hülyék lennének, hogy a legnagyobb felhasználóbázissal rendelkező platformra ráerőltetik a Metro UI-t, hogy aztán - már amennyiben annyira rossz, amilyennek beállítjátok - mindenki megutálja és esetleg a többi - általad is említett - feltörekvő platformjuknak a sikerét is megtörjék?
meg ez még helytálló is lenne ha csak Win8-on lenne ott a Metro, de azzal, hogy a Win Server 2012-nek is Metro felülete van azzal aztán hogy a rákba növelik a feltörekvő platformok részesedését? meg ott azért vélhetően komoly felhasználókkal találkoznak szembe, nem r=1 Gizikékkel, hanem poweruser rendszergazdákkal...bocsi de kicsit sántít az összeesküvés-elméleted...
-
oO7
őstag
"Viszont az igaz, hogy a mobilos appok futnak az asztali metro felületen is"
Most akkor keverem vagy nem keverem?
Én arról beszéltem, hogy a Metro felület közös lesz a Microsoft platformjaiban... telefonon (WP8), tableten (WinRT/Win8), és PC-n (Win8)... ellenben a jelenlegi játékok amik csak Win8-on futnának ebből a hármasból (és itt most az x86, desktopra utalok)...
akkor tehát logikusan gondolkozva azt éri meg ami mindenhol fut vagy az ami csak egy helyen? persze itt a potenciális platformok száma nem feltétlenül all arányban az egy platformon elérhető felhasználók számával (Win7 + Win8 Desktop), de azért szerintem lehet arra számítani, hogy ebbe az irányba fognak tolódni a törekvések a játékfejlesztők részéről is...amúgy - just sayin' - nem vagyok MS alkalmazott, ha az lennék sem fizetnének azért, hogy fórumokon osszam az észt... arra vannak sokkal színvonalasabb rendezvények... ide csak puszta szórakozásból és nem valamiféle hivatásból járok... és amúgy én nekem megvan az a "rossz?" tulajdonságom, hogy mindenért képes vagyok rajongani... pl annak ellenére, hogy eszem ágába nincs Apple terméket vagy Androidos kütyüt venni, az Apple bejelentéseit is meg a Google bejelentéseit is pislogás nélkül nézem végig, mert egyszerűen érdekel hova halad a technológia, és ha arról van szó akkor a konkurenciát is elismerem vagy ha arra kerül a sor egy vitában, akkor megvédem... pl iOS-ről ritkán lehet tőlem rosszat hallani és most az Androidból a 4.1 olyan kis finomságokat hozott amire még én is azt mondom, hogy na... ez jópofa
-
-
Keksz03
senior tag
nekem volt eyefinity-m 3db 24" monitorból és ha vhol van hely akkor az az, de ha egy monitorra csak a metro-t tolná ki én agyérgörcsöt kapnék!
sztem a metro úgy szar ahogy van bár hangsúlyozom PC-re! tablet/telefon jó de PC-re baromi gáz és undorító h mindenkit belekényszerítenek, még csak B megoldást sem kínálnak nem hogy teljes konfigurálhatóságot...
lehet én vagyok csak ilyen de utálom ha nincs választási lehetőség... -
azbest
félisten
hopp találtam több monitoros videót, bár ez még a korábbi verzió [link]
Meg is van a megoldás, kell egy telefon méretű monitor a gép mellé, és akkor azon lehet nyomogatni a telefon/tábla appokat és nem kell elpazarolni a monitor felületét erre... bár akkor meg hunyorítani és hajolgatni kell hogy lássam a "start" menüt -
oO7
őstag
"senkit sem zavarna hogy ott van, ha nem lenne kikényszerítve a használata"
ebben a mondatrészben van a kutya elásva... ugyan nem tökéletes párhuzam de észrevehető a hasonlóság például a Media Centerrel... opcionálisan van ott a rendszerben és hát lehet egy kezem is elegendő rá, hogy megszámoljam hányan használják...
a Microsoft ezt a felületet (itt már a metróra célzok) látja a jövőbe irányuló látomásaiban... ha most nem, akkor később kellene ugyanezt a lépést megtenniük...a hardver (elsősorban érintőképernyő) és a szoftver kölcsönhatásban vannak egymással... ha nincs érintőképernyőre készített szoftver, akkor nem fognak az OEM-ek elkezdeni csak úgy komolyabb mennyiségben érintőképernyős monitorokat meg gépeket gyártani... ezt a kört már lefutotta a Microsoft a Windows 7-el... a Windows 7 is támogatja a multitouch kijelzőket, megvannak a megfelelő API-k, készült egy maréknyi demó alkalmazás, elvileg képes lehet a rendszer arra is, hogy a desktopos alkalmazásokat (szerintem lényegében a dpi állításával) felnagyítsa, hogy érintőképernyőn aránylag kényelmes legyen használni... és látjuk az eredményét? nem... naugye...
amúgy meg a WinRT sem csak tabletekre van... a WinRT ARM processzorokra van és jövő év elején ha minden igaz, az NVidia be fogja bizonyítani (Project Denver), hogy azoknak pedig bőven van létjogosultsága az asztali gépek szegmensében is és bizony lesznek ARM-es asztali gépek is meg notebookok... persze ott nincs mivel kompatibilisnak lenni, szóval nyugodt szívvel tilthatták le a külsős desktop alkalmazások fejlesztésének és telepítésének lehetőségét...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Exkluzív órák
- Nintendo 3DS és DS topic
- Villanyszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest