Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz azbest #563 üzenetére

Teljesen mindegy mennyi pénz van mögötte, ha a részvényárak megzuhannak, akkor bajba fog kerülni. A siker ráadásul nem csak pénz kérdés.
    Azzal mindenki tisztában van, hogy a win8 tablet interface azért került bele úgy ahogy, hogy az embernek muszáj legyen használni. De ettől még nem kell örülni neki, ha egyszer alapjában véve alkalmatlan rendes pc környezet kezelésére. Ezen szerintem nem érdemes vitázni, egyértelműen nem ide való, és innentől kezdve teljesen mindegy hogy tableten jó -e vagy sem.

Én arról írtam, hogy az ms az erőszakos terjesztéssel erősen mellé is lőhet, ezt még maga Ballmer is megmondta tavaly. Szerintem a koncepció rossz. És elég sok vita is folyik róla, hogy ennek így van -e értelme, vagy sem.

Szóval véleményem szerint üzletileg logikus és hosszútávon sikeres lépések ezek.

Semmi sem biztos, főleg egy ilyen piacon nem. A tabletekért felcserélni minden jelenleg jól menő piaci szegmenst, az nem biztos hogy nyerő taktika, főleg akkor nem, ha közben az oem -ek is berágnak, mint ahogy arról már volt szó, hogy a software -esekről nem is beszélve.

• attila9988

őstag

válasz Speeedfire #547 üzenetére

Nem is kell, a win7 egy kiforrott rendszer, még hosszú támogatottsággal.
    Mindenféle igény kielégít teljes mértékben.

Még le is cummant ha megkéred.. :D

No mindegy. Az ms -t egyébként nem teljesen értem. Egyszerre támad rá mindenkire, és erőszakoskodik az új koncepcióval.
    Gondoljunk csak bele. Az oem partnereket, és hardware gyártókat az abszolút titokban fejlesztett új tábla gépével sikerült felcukkolni, míg a felhasználói tábor jelentős részét a window 8 tábla interface erőltetésével. Közben a software fejlesztők is mozgolódnak, mert az ms az apple útját próbálja meg járni - legalábbis úgy tűnik - és zárt platformot létrehozni, ami nyilván senkinek sem tetszik, mert maga a pc egy nyílt rendszer melynek maga az ms is köszönheti a felemelkedését, illetve amihez eddig biztosított egy jól használható platformot. A A windows egy biztos pont volt idáig, és bár egyetlen cég kezében volt, a platform használatát nem korlátozta senki számára. A függés eddig is gond volt, de most kezd kicsúcsosodni.

Nem értem. Win8 -al és surface -el a világ ellen. Vajon győzhetnek? Érdemes mindent felégetni maguk mögött pár új ötlet kedvéért? Mi a logika abban hogy mindenkinek egyszerre akarnak nekimenni?
    Ha a tábla piac mégsem jön be, vagy az okostelós megoldások, akkor nem lesz hova visszamenni. Ma már van mihez nyúlni ezeknek a vállalatoknak, és ha egyszer a nagyok elkezdenek utat keresni a windows -ról, akkor biztosak lehettek benne hogy meg is találják. Ebben az esetben pedig az ms nem fogja tudni még egyszer visszaszerezni a pozícióit, de legalábbis úgy ahogy ma van, biztosan nem.

A win8 problémája sokkal nagyobb annál, mint amit a negyedéves jelentésekben a windows üzletág teljesítménye mellett láttok.... ha bukik, nagyot üt. Ballmert meg felnégyelik a részvényesek, és kitűzik a testrészeit az ms székház 4 oldalára.. :D

• attila9988

őstag

Nem tudom hogy ez már volt -e, de azért érdemes belinkelni, mert valamelyest kapcsolódik a témához:

http://allthingsd.com/20120725/valves-gabe-newell-on-the-future-of-games-wearable-computers-windows-8-and-more/

"I think Windows 8 is a catastrophe for everyone in the PC space."

Gondolom itt most nekiestek majd Gabe Newell -nek is, biztos ő is "Pistike kategória" igaz?

No mindegy.. Tulajdonképpen lesz annak jó oldala is hogy az MS ilyen nagyon kísérletező kedvében van, így legalább a piac is elgondolkodik azon, milyen egyéb lehetőségei vannak a win8 -on kívül.

• attila9988

őstag

válasz oO7 #410 üzenetére

a fikázók nagy része az a fajta tüntető, akinek fogalma sincs róla, hogy mi ellen tüntet, csak jött a balhé miatt...

Ahha.... nyilván mindenki ilyen, még a Gartner szakembere is..

Nem a megszokásról van itt szó... értsd meg. A koncepcióval vannak gondok. Ha nem látod mi, akkor ez a változás neked bizonyára megfelelő. Igen, vannak akiknek jó. De az ms -nek nem csak a jelenlegi felhasználói bázisának fele kell, hanem mind. És ha ilyen nagy számban vannak akiknek bizony nem tetszik az új irány, az az ms -nek is fájni fog elhiheted. A cikk is erről szól. Itt most nem egy két begyepesedett pistikéről van szó, hiába is akarod így beállítani a dolgot.

• attila9988

őstag

válasz attila9988 #376 üzenetére

Ja,,, és érdekes hogy ezt még az alma is így gondolja, és bár őket rühellem az üzletpolitikájuk miatt, és mert hülyének néznek mindenkit a túlárazott játékszereikkel, de amikor a jelenlegi vezetőjük elmondta hogy a windwos 8 nagyjából a két szék között a földre huppanás, mélységesen egyet kellett értenem vele...

• attila9988

őstag

válasz #40553216 #373 üzenetére

hogy előbb-utóbb teljesen kinyírja a desktopot.

Ez a lehetőség teljesen kizárt, mivel ha kicsit belegondolsz, akkor láthatod hogy rendesen dolgozni tablettel nem lehet. Jó persze ilyen olyan nyakatekert megoldásokkal lehet, de az mégiscsak más... rendes, normális munkát végezni minimum laptopon kell, de még azon is necces, sokkal kényelmesebb rendes gépen. Az, hogy otthon pár jóska pista inkább tabletet nyomkod majd - addig amíg két sornál hosszabb kommentet nem akar írni - az más kérdés. De hogy eltűnne a rendes normális számítógép, az nem túl valószínű. Egyszerűen nincs helyette semmi, ami pótolni tudná. Ha meg mégis lenne, annak hasonlóan flexibilisnek, és sokoldalúnak kellene lennie, tehát újra fel kellene találni a spanyol viaszt.

Az ms nem ezt akarja, hanem hogy megkerülhetetlen legyen a metro, amihez ezt a start menü kiberhelős módszert látta a legmegfelelőbbnek, mert tudja, hogy a felhasnálók nagy része nem indítaná el ezt a cuccot rendes gépeken, ezért találta ki hogy muszáj legyen. Így megpróbál a platformnak ismertséget szerezni, hiszen ki a fene fejlesztene metro appot, ha azt nem használja senki, csak pár tableten. Még így is kétséges hogy megéri rá bármit is csinálni, hát még ha nem lenne így ráerőltetve mindenkire...

Ezt én tökéletesen megértem, csak éppen egyáltalán nem tetszik amikor olyasmit akarnak lenyomni a torkomon, ami nekem nem kell, és tudom hogy csak szivatom vele magam. Ezért jó a *nix vonal, mert ott ha nem tetszik egy lépés, választok másik komponenst, és meg van oldva a probléma. Nem tetszett a gnome 3, egy olyan szemét sz@r mint a unity, meg a metro ui, ezért kde lett belőle, meg xfce, illetve fluxbox bizonyos gépeken. Ennyi. A kde project legalább tiszteletben tartja az ember választását, és külön interface van desktop -ra, netbook -ra, és táblára. Éd jéééééééééé ugyanaz a rendszer alatt, és a qt -s cuccok is mennek mindegyiken. Tehát a platformot nem veszélyezteti az, hogy mindenki úgy vezérli, ahogy az a legkényelmesebb. Ezt elvárnám egy olyan vállalattól is, mint az ms. Ez a helyes irány.

• attila9988

őstag

válasz Misály #347 üzenetére

Nincs indok, nincs egy összeszedett levezetés, csak fikázás
    De konzekvensen kijelenteni hogy rossz, azért igencsak nagy fasság, elvégre funkcionalitásban messze túlmutat a 7-esen

Olvass vissza, ott van. Csak nyilván nem fogom minden egyes hsz -be beleírni az összes érvet. Itt most épp egy kiragadott részt fogsz meg, és az alapján állítod, hogy én minden indok nélkül fejezném ki a nemtetszésemet.

És nem, nem mutat túl a hetesen, hanem elvesz működő dolgokat, és hozzáad kényelmetlen, nem működőeket, mint ha a pc egy nagy mobiltelefon lenne, de természetesen nem az. Ezt még az oly nagyra értékelt almás cég is belátja, az ms viszont nem.

A legnagyobb ostobaság a fikázók részéről hogy metro uival dobálóznak, mikor az egy start screen a start menü helyett.

Igen, az. És ez pont nem jobb annál, hanem sokkalta rosszabb. Nem érted igaz?

persze hogy nem látod értelmét mivel ennek a mondatnak nincs értelme, az asztal ugyanolyan maradt, csak lecserélték a start menüt. ÚRISTEN....

Ha szerinted az asztal ugyanolyan maradt, akkor te még nem is foglalkoztál a windows 8 -al.

igen, végülis annak van a legtöbb értelme ha direkt olyan terméket gyártasz amit nem vesznek majd.

Mi a garancia arra, hogy venni fogják. Épp arról szólt eddig a windows 8 története, hogy az emberek egy jelentős részének nem tetszik. És nem Pistikékről van szó, hanem komoly vállalati felhasználókról, programozókról, grafikusokról... bizonyára ők is csak "rinyagépek", és nem értik hogy milyen csodálatos fejlődés visszamenni a windows 1.0 -ba.

Business notin használom a 8as-t Dell 6410-en office 13-al és láss csodát működik.

Állítottam én hogy nem működik?

Sőt kevesebbet kell vakarni a tapipadot mert az új os billentyűbarátabb. Előbb próbáld ki mondjuk két hétig, tedd félre az amiújazúgyisszar mentalitásodat és használd három hétig. Meg fogsz lepődni amikor ugyanazokat az egérgesztusokat keresed win7-en pl.

Attól hogy neked bejön, még nagyon sokaknak nem. Ezt gondolom érted. A másik dolog, hogy próbálgattam eleget az első hivatalos kiadás óta, és még mindig ótvar kényelmetlen vacaknak tartom. Továbbra is azt mondom, hogy a választási lehetőség megadása lenne az igazi megoldás. A gyorsbillentyűk meg eddig is megvoltak, pl megnyomom a windows gombot, gépelem hogy "tex", nyomom az entert, és ott van a kedvenc szerkesztőm.

• attila9988

őstag

válasz #13260800 #342 üzenetére

Majd megszokod..

Mi mást tehetnél? Programok milliói készültek el Windowsra. A cégeknek olyan költségekkel járna a váltás, hogy kár is róla beszélni.

Én ugyan nem. Valahogy kiírtom belőle. Lesz majd erre kismillió megoldás, és megint divatba jönnek a windows -hoz a különböző felületek. Ráadásul ez is csak akkor kell, ha már nincs 7 -es. Az meg még nem holnap lesz.

Kicsit kényelmetlen lesz desktopon a Windows de ezt az MS telibe sz*rja.

Akkor rohadjanak meg a window 8 -al együtt. Nekem így nem kell, azt garantálom.

Majd megszokják egy idő múlva meg mikor a táblád és a telefonod is MS lesz majd látni fogod az előnyeit.

Oké... a pc nem telefon. A pc nem tábla. Ne mondd nekem hogy ugyanolyan kezelőfelület kellene rá. Engem erőszakkal egy egyértelműen rosszabb megoldásra nem lehet rászoktatni, mert akkor lassabban haladok mindennel, és rabolja az időmet, amit értelmesebben is el tudnék tölteni.

Ha nem akkor is mind1, mert a Windowson futnak a vállalati szoftverek továbbra is

Amíg pár nagyobb úgy nem dönt, hogy dobja az ms -t. Ma már ez nem elképzelhetetlen dolog. És ilyen szívások hatására simán bekövetkezhet, mert az is költség ám, ha a munkások nagyon nehezen fogadják be a sulykolt rendszert, és ha mancikának meg kell tanítani a metro ui -t is. Nincs az ms -nek sem tuti helye, hidd el.

Ha te birka módon loholsz utánuk, az a te bajod. Én nem. Illetve ahol muszáj, ott majd kiírtom belőle a sok szemetet, és teszek a helyére használható dolgokat.

• attila9988

őstag

válasz RPZ #285 üzenetére

Szép dolog az egér, de ahogy haladunk a jövőbe, miért ne lehetne jobb megoldásokat találni?

Messze nem csak az egérről van itt most szó, de az viszont tény, hogy mint mutató eszköz, nem nagyon van jelenleg jobb nála. Én mondjuk jobban szeretek a billentyűzettel megoldani mindent amit lehet, de ettől még ahol mutatni kell, ott kell az egér. De mondj jobbat.

• attila9988

őstag

válasz Hohocali #332 üzenetére

A Microsoft-nak elet-halal kerdes a tablet szegmensben elterjednie.

Csakhogy ezt lehet normálisan is csinálni, nem úgy hogy mindenkinek bemutatom a középső ujjamat, a tableteseknek meg benyalok tövig, mert így elég rossz vége is lehet.

• attila9988

őstag

válasz #13260800 #330 üzenetére

Te azért félre érted az MS-t. Megtudnák ők oldani csak nem akarják.

Én ezt nagyon jól tudom. Naná hogy meg tudnák oldani, ha egyszer ott van a komplett megoldás náluk. Nekem meg engedtessék meg, hogy kifejezzem nem tetszésemet egy idióta koncepcióval szemben, ami véletlenül sem való pc -re. A pc nem mobiltelefon, és nem is tablet. Ezért a mobiltelefon interface nem működik rajta olyan hatékonyan, mint egy olyan , amit direkt arra fejlesztettek ki. A metro ui -nak desktop -on kellene egy ikon a start menübe, és ha akarom, akkor leindítom. Akkor ki is békülnék vele, illetve nem nagyon lenne elindítva sem, mert minek... ;]
    Értem én hogy az ms ezzel a megoldással akar rákényszeríteni arra hogy használjam a vackát, de nekem pont nem kell, és ezzel csak bosszant. Nekem egy jól átlátható menü kell, ahol megvan minden, amit keresek. Nem kellenek full screen sík hülye programok, amiknek nem látom semmi hasznát pc -n... és ezt hangsúlyoznom kell, mert mobilon biztosan hasznos és érdekes a metro, és a kis vacak programok, de azoknak semmi keresnivalója nincs a rendes pc -n. Ez így rossz!!! Érted? R.O.S.S.Z.!.!.!.!.!.!.!.! Ez a lényeg. Nem megérteni akarom az ms -t, és pláne nem szolidaritást vállalni vele és a céljaival, aztán birka módon megpróbálni "beleszokni" a hülyeségbe, hanem használni a gépet arra, amire éppen kell, úgy, ahogy nekem tetszik, és rendes kezelőszervekkel, nem ilyen béna csempékkel, amik ráadásul még gusztustalanok is ekkora méretbe. Még az asztal is vissza lett butítva olyan mértékben, aminek tényleg nem látom semmi értelmét, és kissé ködös a mögötte lévő koncepció is, hiszen akár normális asztal is lehetne a metro ui mögött akár.

most őszintén mivel tudod kiváltani a Windowst? Semmivel. Ellenben a Táblát és a Telefont simán. Nyilván való, melyik réteget szarják le a legjobban.

Nem is hinnéd hány terület van, ahol simán ki lehet váltani. Ezzel szemben akkor is logikátlan, hogy direkt megszivatja a cég a platform elsődleges fogyasztóit. Mint írtam, normálisan el lehetne szeparálni egymástól a különböző területeket, és akkor mindenki boldog lenne a windows 8 -al. Azt se felejtsd el, hogy vállalti felhasználás, és az otthoni ökörködés nem ugyanaz a kategória. A táblás marháskodás messze nem annyira fontos, mint a rengeteg business noti, amit munkára vesznek. Tehát pont nem jó seggbe rúgni a vállalati ügyfeleket, ha nem valami jobb dolgot kínálsz, mint a régi. Márpedig itt pont erről van szó.

• attila9988

őstag

válasz oO7 #219 üzenetére

nem értem, hogy miért egy új rendszernek (és a köré épülő hardvereknek) kellene kompromisszumot kötni a visszafelekompatibilitás érdekében...

Azért mert az ms azokból él, akiknek most bemutatja a középső ujját, és bár a windows üzletág csak egy a bevételi forrásai közül, azért azt érdemes tudni hogy a többinek is ilyen olyan módon kell ez a platform, és nekik stratégiai fontossággal bír, a sikere. Tehát nekik igenis oda kell figyelni arra, hogy a felhasználóknak milyen igényeik vannak...

milyen alapon várod el, hogy a fejlődés kárára tegyenek a kedvedre mert nem vagy képes alkalmazkodni és meg sem próbálod elfogadni az újat?

Itt van egy alapvető félreértés... Nem nekem kell alkalmazkodni, mert én vagyok a vevő.. Nekem vannak igényeim, amiket a cégeknek kell kiszolgálni. Nem értem te miért gondolod ezt másképp. Nem nekem kell elfogadni azt, amit valami idióta designer kitalál, hanem nekik kell olyan terméket alkotniuk, amit majd aztán én szívesen vásárolok meg, ha kell...
    Persze én csak egyetlen ember vagyok. Csak hogy most pont az van, hogy meglehetősen sokaknak nem tetszik az új koncepció, és ez már azért elég komoly tényező ahhoz, hogy problémát okozzon az ms -nek. Nagyon sokan mondják, hogy ez így egyszerűen rossz. És most, egy elismert elemzőcég egy szakembere is cikkez róla. Szerinted ez nem gond? Ha a vállalati felhasználók lesz@rják az új windows -t, akkor onnantól az simán bukásnak tekinthető, még akkor is, ha közben lesz egy jobb fajta tabletjük, amit esetleg magas példányszámban el tudnak adni.

vagy ha vesztek egy hybrid autút, akkor letiltjátok benne az elektromos motort, mert a benzines a "jól bevált"? (ez mondjuk egy tök jó metafora arra amikor valaki felrakja a win8-at majd mindenáron ki akarja belőle írtani a metro-t)

Csak tudod te összekevered a haladást azzal, amikor valami jó dolgot egyszerűen elvesznek, és amit helyette adnak, az messze nem annyira hatékony, hogy az ember azzal akarjon dolgozni. Elveszem tőled a kalapácsot, és adok a kezedbe egy csavarhúzót, mondván hogy ez a haladás, verd ezzel a szeget.... mert ugye csavarozni jó, miért ne lenne jó beverni a szeget is... Ez haladás? Nem.
    Ha én a pc -vel dolgozni akarok, akkor nehogy már valaki haladás címszó alatt egy ilyen szart rakjon elém, amivel egyértelműen csak rosszabbul járok, mint az azt megelőzővel, mindezt pedig holmi szakmai gőgből, hiszen pár sor kóddal meg lehetne oldani hogy a már kifejlesztett, jól működő asztalt is vissza kapja az ember, a jól működő start menüvel, ha ő neki desktop kell, és nem tábla interface, de NEMM nem adják meg, mert csak. Akkor dugják fel maguknak a windows 8 -at. Értem én hogy van benne sok fejlesztés is, amik közül vannak kifejezetten hasznosak is, de a kezelő felület nagyon fontos, mert azt látom egész nap, és azt kell használnom. És nem, nem tetszik ez az identitászavaros ótvar megoldás. A windows 1.0 -ban még elment, 2012 -ben ez nem haladás, hanem hatalmas lépés hátra...

• attila9988

őstag

Hányszor kibeszéltük már ezt is. Bezzeg itt jött a szöveg hogy ez a haladás, meg a helyes irány, meg hogy milyen frankó kényelmes, és ne legyünk maradiak... :)
    Úgy néz ki elég sokan vannak azon a véleményen hogy ez az egész nem jó így ahogy van... ha a microsoft -nél kissé komolyabban átbeszélik ezt, még megmenthetik amit lehet, egyszerűen annyit kell csinálni, hogy választhatóvá teszik azt a sz@rt, és akinek nem kell, annak nem lesz kötelező használni a rendszeren, és maradhat a normális desktop rendszer az undorító, kényelmetlen vacak csempék helyett. Ez lenne a tökéletes megoldás.... nem értem mi ebben olyan bonyolult... egy ablak, egy kattintás... (Tableted van? NEM )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés