- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
"Inkább neked válaszolok mert beléd szorult valami:"
Ilyen mélységekbe most még nem mennék bele, mert jelenleg ott tartok, hogy feltettem, kipróbáltam, nem jött be. (Első benyomás.)
De azért nyüstölni szeretném még, hogy az apróbb részleteket is meglássam, átlássam, no és persze adni akarok még neki/magamnak pár új esélyt...
-
VIC20
őstag
"De ha már annyira erőltetni akarod a pedálosdit, akkor a file rendszer, a vágólap és a többi a megfelelő analógia,"
Szerintem ez a motornak felelne meg. Legalábbis a fájlrendszer. A vágólap... hát, attól függ, hogy a programozásáról, vagy a kezeléséről van szó. Az és a többit nem tudom.
" esetünkben max a műszerfal elrendezéséről beszélhetünk.... hiszen elemi erejű változás nem történt."
Hát, szerintem azért jó az autós analógia, mert a pedálok az autó működtetésének alapvető eszközei. Számítógépen az meg a GUI. (Ami több mint műszerfal: még nem láttam olyat, hogy autót a műszerfalán keresztül kellett volna irányítani.) És amibe azért eléggé belebarmoltak most.
"Senki nem variálta a billentyűkombinációkat pl."
Hát, amikor azért alapvetően egérrel történne a vezérlés, ez elég sovány vigasz.
Többeket ismétlek, köztük magamat is: senki se háborogna, se "hobbijúzer", se az "1.0-ás felhasználó", ha a Microsoft valamit hozzáadott volna a régi rendszerhez - anélkül, hogy elvett volna. Ha annyira jó a Metro, akkor idővel mindenki átszokna rá. De így...
-
VIC20
őstag
"GUICHE
Senki sincs, aki
Feleljen?A VICOMTE
Majd lesz! Mondok én neki
Olyat, de mindjárt, hogy a vére fagy!...
(Cyranóhoz lép és hetykén megáll előtte)
Önnek az orra... hm... az orra... nagy.CYRANO
(komolyan)
Igen nagy.A VICOMTE
(nevetve)
Ha! *(Pardon: Huhú!)*CYRANO
(rendíthetetlen nyugalommal)
Ez az egész?"(Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac, részlet)
"Szerintem is gáz, de ez nem biztos, hogy rögtön az OS hibája."
Kit tudja? Lehet, hogy magában a világmindenség rendjében keletkezett hasadás az oka mindennek, s a téridő háborog. De úgy tűnik nekem, hogy többen vagyunk így, és talán nem kell annyira elmélyednünk metafizikai mélységekben, amíg a pénztárcánkban mélyedünk és eldöntjük: megvesszük avagy nem vesszük meg a Windows 8-at.
Hmm... azért magamba szálltam, és a "huhú"-hoz fűznék még egy-két szót. (Mert lehet, hogy nem volt érthető ,amit először írtam, most akkor magyarázom a bizonyítványom.)
Már tíz évvel ezelőtt is telepítettem Linuxot és azóta is rendszeresen elkap néha a Linux- telepíthetnék. Mindig szépen beállítgattam mindent, kiguggliztam a kigugglizni valót, a végén működött is rendben a rendszer. Csak aztán nem volt igazán szükségem rá, meg hiányoztak a játékok, szóval annyiban maradt. De "Bizony ma már, hogy izmaim lazulnak", s a játékok zöme is konzoloról portolt hulladék, nem fontos annyira a Win.
Viszont a Linux fejlődött! Ez - hogy bele ne menjek - már csak a huhogás szempontjából is megfigyelhető: tehát az utóbbi években jó eséllyel nem kellett semmit, a világon semmit hegeszteni rajta, fölment a gépre és minden működött. Most még az is lehet, hogy a végén (akár egy párhuzamos telepítésű Win-Linux-gpen kersztül) "Linuxon felejtem magam".Szóval úgy tűnik nekem, hogy a huhogás a régi, tizenöt, húsz éves nóta, a régi sztereotípia továbbélése.
-
VIC20
őstag
Én is csak hobbijúzer vagyok, és nehezen találtam meg a dolgokat.
Viszont elvárom, hogy 2012-ben egy új rendszeren este fél tizenkettőkor kezdve az ismerkedést is találjak meg mindent azonnal vagy szinte azonnal, szóval tegyen a seggem alá mindent. 1990-ben a Win 3 milyen fapados volt a későbbiekhez képest, mégis minden ott volt előttem a képernyőn, el lehetett indulni.DarkArchon: Köszi, tetszik a Classic Shell. Ezzel már okésnak tűnik a dolog.
-
VIC20
őstag
No, én is föltettem a Win8-at. És elképedtem: Hihetetlenül gagyi!
Én már a Win 3.0 óta foglalkozom Windows-zal, de olyan még nem volt, hogy egy üres képernyő fogadjon, ahol az ember azt se tudja, hogy mit csináljon, hogy kezdjen hozzá az ismerkedéshez.Na és az, hogy egy asztali operációs rendszernél felhasználónéven és jelszón kívül mást is meg kelljen adni, hát ez abszurdum! De itt: emilcím, születési idő, nem, telefonszám... az egészet a captcha koronázza meg! Ez már nem is abszurdum, hanem inkább abszurd!
A kezelés nem egérhez van tervezve. Szerintem egérrel lassabb, nehézkesebb, mint a régebbi Windows-oknál. Az megint csak nevetséges, hogy a start gomb és a start-menü eltűnt - úgy, hogy közben ott a tálca. Á, kicsit se lóg ki a lóláb, hogy itt egy újabb (és nem biztos, hogy népszerűbbnek bizonyuló) megoldás arrogáns, felhasználói torkokon lenyomásáról van szó...
Ez így biztos bukás. Eddig csak röhögtem azokon a cikkeken, amelyeknek az volt az értelmük, hogy majd a Win8 miatt 2013 a Linux éve lesz. De most hirtelen azon kaptam magam, hogy azon töprengek: miért ne mélyedjek el inkább valamelyik Linux-ban? Úgyis tervezgetem sok éve már, de eddig valahogy sose jött össze a dolog. Most viszont sokkal kevésbé tűnik elvesztegetett energiának, mint ezzel a trágyadombbal szórakozni.
-
VIC20
őstag
válasz
#13260800 #427 üzenetére
"Volna mit megszívlelni az MS-nek ebből. Nem értem miért fejlődés az, hogy korlátozunk itt korlátozunk ott, meg amúgy mi megmondjuk, hogy te hogy csináld...."
"..., a lényeg az, hogy te csak szokd meg a felületet, hogy aztán telefonnál, táblagépnél, játékgépnél, hűtőgépnél, guminőnél... stb. is ezt keresd." - egészíteném ki.Szóval meg lehet ez alapozva tudományosan, csak nem biztos, hogy úgy, ahogy azt sokan látni szeretnék...
-
VIC20
őstag
Igen, elismerem, hogy van némi hasonlóság.
Fura: annak idején még Win3.1.-re is csinált egy cég 95-ös felületet (Calmyra), annyira tetszett a dolog a népnek. Most nem hallani ilyesmiről, az ellenkezőjéről viszont igen. Szerintem azért, mert egyáltalán nem volt olyan gyökeres az eltérés a két felület között. Most viszont igen?
-
VIC20
őstag
válasz
Dark Archon #356 üzenetére
Igen, szerintem is itt a gond: hol a szabad választás lehetősége?
Ha annyival jobb a Metro, akkor úgyis átszokik rá mindenki. A Microsoft fél egymással megversenyeztetni a két (saját) felületet? Vicces.
-
VIC20
őstag
válasz
Phantomhive #336 üzenetére
Ott volt az NT vonal, közte a végén meg az XP. Utóbbi fura szerzet: amikor feltettem (SP1-est vártam csak ki), utána évekig ment gond nélkül (pedig próbálgattam a különböző programokat rendesen). Aztán az XP élete második felében visszasüllyedt a régi Win vonal szintjére: belassulás, fagyás, újratelepítgetések. De ez csak az én tapasztalatom, lehet, hogy mást mást mond.
Most, amikor Win7 alatt is bármikor jöhet a kék halál (nem hardver hiba miatt!), teljesen elvesztettem az illúzióimat. (Office-nál már korábban és folyamatosan.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest