- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Mobilja nem magán hanem cége tulajdona, gondolom az autó, számítógép is. Akár saját lakás is családtagé amit visszabérel iroda címén a haszonból... tehát amit lehet leír költségként. Víruskeresőn viszont spórol, tehát csak azt amit a törvény előír - hát így, ügyeskedik ahol csak tud, lespórolja ami nem kötelező és próbálkozik a tuti üzlettel.
Persze fenntartom a lehetőségét annak is, hogy becsületes magyar vállalkozó aki hónapról-hónapra rakosgatja össze a megdolgozott munka örömét plusz éppen hozzájutott egy nagyobb örökséghez. Pont mint a mesékben
-
-
Astroboy
őstag
Ha valami, akkor az igazán ütős fogás volt a készítőktől.
Emlékszem a látványtól az állam majd' leesett a moziban, mindemellett azon ritka reboot-ok egyike, ami nem hozott szégyent az előzmény filmre.
Bár ha szigorúan vesszük az új rész nem is reboot, mivel a sztori is egész más... -
nullpoint
őstag
Úgy értve hogy "a hanyatló nyugat".
Amúgy meg Újzéland szinte ugyananyi távolság innen, bármerre indulsz el.
De a lényeg az volt hogy a nagymarosi önk. nem volt képes egy videót csinálni, a nem mellékesen gyönyörű környezetéről, inkább beszerkesztett egy youtube videót, ráadásul még a fájlnév is ugyanaz....
-
BiP
nagyúr
Új-Zéland pont átellenes irányban van (legalábbis a legközelebbi szárazföld az átellenes ponthoz képest). Szóval sehogyan se közel
De szerintem nem is földrajzilag, hanem inkább történelmileg, kultúr-szempontból a nyugathoz lehet sorolni, ha akarjuk, hiába van keleti irányban közelebb. Ilyen alapon lehet Örményország is Európa része vagy sok helyen Izraelt is ide sorolják.Nem tudom egyébként, hogy az eredeti felvetés Új-Zélandra utalt-e vagy a háttérbe beágyazott videó, mint technológia, hogy egy önkormányzati lapon is megjelent.
Egyébként full gáz, hogy Nagymaros szép helyen van, kb. pár óra alatt lehetett volna egy gyönyörű autentikus drónfelvételt készíteni a Dunakanyarról, erre loptak egy videót a világ átellenes végéből.
Sőt, maga a bevezető is így kezdi:
"Városunkról: Nagymaros talán az ország legszebb fekvésű, és panorámájú kisvárosa. A Dunakanyarban, Budapesttől 52 km-re, a Duna bal partján, a Börzsönyből lefutó völgyekben, dombhátakon és a Duna partján fekszik. Nagymaros környezete természeti szépségekben és kultúrtörténeti emlékekben egyaránt gazdag"
-
Trailblazer
veterán
Ezt nem tudom, még nem néztem meg ángliusul a fb-felületet. Ez is lehet. De egy értelmes ember azért csak kisilabizálja, hogy mégis mire szolgálhat az a mező, vagy a vevőjelölt találja ki alkalmasint egy merő homály, kaputelefonnal készült kép alapján, hogy ugyan mit is árul?
-
-
opr
nagyúr
Abszolut, igen. Hogy nyugtassam a lelkiismeretem, cserebe bo 30%-al tobbet fizetek az aramert, mert olyan szolgaltatot valasztottam, ahol 98% feletti a megujulok aranya. Tudom, hogy ez nem eleg, de tobb, mint a semmi. Nameg a cegnel is dijazva van az elerhetosegem. Mashol altalaban nagyivben leszarom, de ez az elso olyan ceg, ahol azt erzem, hogy elvarva konkretan nincs, dijazva viszont van.
-
-
@TaaT : Én eladtam a J5 kijelzőt
Tesó vette meg, de a normálisabb fajtából.
@Scorp2011 : Nekünk hozott már melóhelyre futár is más cégnek címzett raklapot... De úgy frankón az ország másik vége helyett
@Intelligencs : A csaj még új lehet itt
-
Cs1csó
titán
Mi, ugyanis nekem az a véleményem - nem az én elméletem - hogy minden országnak olyan vezetői vannak amilyet az az ország megérdemel. Mi őket érdemeljük meg.
Ergo nekünk kell változtatnunk és másokat megválasztanunk. Most is vannak olyan politikai formációk akik még nem irányították az országot meg kell őket választani aztán megnézni mi lesz ha nem jön be akkor jöhet a következő és persze a mi és az utánunk következő generációk politikai kultúráját is fejleszteni közben, de nem az a megoldás, hogy legyintünk és egy már bizonyítottan ROSSZ rendszert ezáltal bebetonozunk. -
envagyok
veterán
De ha így megy tovább, befektetésnek állampapír helyett vga zsugát kell venni.
Jövőre 60k lesz ,ami idén 45@csicso
A 750ti azért olyan felkapott, mert sok brand gépbe csak azt lehet betenni meg a 1030at, 60w tdp, de az 50 nagyobb mint a 30 ráadásul az titánium :DRáadásul már használt hardvert eleve félve megy az ember venni:
-
" Kedvencem az mire gondolt a költő... Péklapáttal verném laposra azt a barmot aki ezt kitalálta!"
Azt én is, mert irodalom kapcsán azt kéne kérdezni, hogy az mire gondolt, aki elolvasta a cuccotEbből szoktak következtetni, hogy nem kell irodalmat tanítani.
Technika még nekünk is volt, sőt, nekem is az az egyik tanári szakom, de mostanában már asszem nem külön tantárgy (https://ofi.oh.gov.hu/sites/default/files/attachments/nt-11548_technika_5_tanmenet.pdf [link] ). KRESZ is szóba került, de csak szóba.
Az úszás meg szép, csak nem mindenhol van uszoda. -
Az iskola feladata az alapismeretek oktatása. Azokból kiindulva kellene gondolkodni... Nem az a feladat, hogy rágja a szádba, hogy 20 év múlva milyen szívatásokkal kell majd szembenézned. (Akik a devizahitelt felvették, azok nem akkor jöttek ki az oktatásból... Én meg nem vettem fel, mert meghallottam, hogy tök olcsó, de a törlesztő a frank árfolyammal változik... mondom ez cumi, mert nem tervezhető költség (ami még rosszabb, mint a tervezhető)... )
A "ha nem vered el hülyeségekre a pénzed, akkor lesz tartalékod" jellegű dolgokat sem iskolában kell oktatni, hanem a családból hozod. De komolyan, szerinted az ilyen szintű arcoknak, mint amiket itt látunk, ha az iskolában azt mondod, hogy takarékoskodj, az érdekelni fogja?@SP4C3 : Ilyennel minek állsz le egyáltalán? Nem érdemes.
-
-
-
-
-
Ja, a másik. Mindenki azt csinál, amit akar, de amikor már szív más hülyesége miatt az ember, akkor csak lehet puffogni rajta...
@koby11h : Én sem különösebben értek az autókhoz, de igyekszem ismereteket szerezni, illetve kisebb műveleteket meg is oldok rajta
Mivel igyekszem minimalizálni a macerát, nem halok meg autó nélkül : olyan munkahelyeket keresek, amikhez el tudok jutni busszal, stb.
Beszerzés előtti döntést meg érdemes tanulni. Meghatározni mi kell, azt mi tudja, és abból választ... De mondjuk hűtővel, ilyesmivel olyan nagyon mellényúlni nehéz, ha nem valami ótvar típust sikerül venni. A legtöbbje hűt... -
PHM
addikt
Semmi gond, értem a szempontjaid, csupán árnyaltam a dolgot.
(Rohadtul bosszantó, hogy az olcsóbb előfizetéshez gyakorlatilag nem hogy
készülékkedvezmény nem jár, de még hülyének is néznek.)
Van, akinek így, s van akinek úgy éri meg jobban, különbözőek vagyunk.
Én példul évekig prepaid előfizetést használtam, mert az én szokásaimmal
évente 15 mátyásba került az előfizetés fenntartása.
Most, hogy okostelóra tértem, már kellett a havi előfizetés az adatkeret miatt,
de épp a minap néztem, csak a töredékét használom ki. -
-
koby11h
őstag
Nem nézünk le senki. Nincs rá alapunk - legalább is nekem. Csak van kétféle hitelre vásárló. Aki zsebből is ki tudná fizetni, de hitelre jobban megéri és van aki életében nem látott annyi pénzt amennyi hitelt felvett és fogalma sincs miből fogja kifizetni/nem is akarja (beleértve az ártatlanokat is akik normál állapotból saját hibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe pl. svájci frankosok egy része, munkájukat elvesztők egy része...).
Amit kiemeltek sokan: ha nem telik hó végén kenyérre akkor ne 4-500.000-es mobilt akarjon venni, vagy több milliós autót. Ennyi, nem kell túlgondolni. Én is csak újat veszek szinte mindenből, kövezzetek meg, még kocsit is. Amikor megvettem elkezdtem félrerakni a pénzt a következőre, mire összejön a 3 misi addigra megint lesz 14-15 éves és csere. Nem, nem azért mert abba még nem fingott bele senki -
Nem panaszkodni
"Nagyon szánalmas ez a más zsebében turkálás, nem gondoljátok?"
Nem. Véleményünk lehet." virtuálisan elég rendesen le vannak nézve a részletre vásárlók"
Akkor olvass kicsit értőbben - nem en bloc a részletre vásárlók (meg részlet? hitel b+) , hanem azok, akik úgy vesznek fel hitelt, hogy valójában nem engedhetik meg maguknak. -
törölt tag
Senki nem prolizott senkit még burkoltan se és szerintem eléggé éles a különbség a kettő között, hogy ki vesz minimálbérre vagy akár diákként 400 ezres flagshipet részlettel amit nem képes fizetni, meg aki ki tudja fizetni, de kényelmesebb részletre a szolgáltatási havidíjakkal együtt amire sokszor kedvezményeket is adnak.
-
-
Migráns
tag
-
solena
tag
Hát igen, a onedrive-t sajnos nem lehet rávenni, hogy ne a c-n legyen, ez nekem is nagy "szívfájdalmam" (konkrétan anyáztam, mikor nem engedte anno)
A linuxban az nekem is bejött, hogy telepítéskor csatolási pontnak a /home-t adom meg, és onnantól kezdve heppiésszánsájn van
Nem kell utólag szórakozni vele.
-
BiP
nagyúr
Pont ezért nem használok OneDrive-ot, és egyéb automatikusan szinkronizáló felhőcuccot.
Jó dolog a felhő, de mindig is félek az ilyen esetektől, hogy nem jól értelmezi, mit akartam.Régen én is mindig particionáltam, hogy a C-n csak a rendszer legyen, meg image-eket csináltam, stb.
De már több, mint egy évtizede nem volt rá szükségem (vagyis egyszer lett volna, de akkor meg már elég régi volt az image, és így egyszerűbb volt újrarakni), meguntam, azóta nem foglalkozom vele, úgyhogy a Win-nek van 1terája, minden más a NASon.Viszont utálom, hogy ha szökőévente újra akarom rakni a rendszert, akkor mire kimentem a sok user specifikus file-t, meg profilokat az appdatából meg a bonyolult filerendszerből, megőszülök. A win10 javult valamit, hogy kitették a C:\Users-be, de így is kusza.
(inkább csinálok egy full backupot, és abból mazsolázom vissza, ha kell valami a friss rendszeren) -
Igaz
De nekem az orosz dolgok tetszettek a legjobban
@envagyok : Azám, de a 2 magos Core2 -> 4 magos Core2 azért dob rendesen, 8000-ért meg nem kap i5 lap + proci + RAM...
Nyilván nem azért fejlest valaki C2D-t, mert azt hiszi, hogy korszerű...
Én pl. azért raktam össze egy PhenomII-t, mert volt hozzá bagóért lap, RAM, megkaptam 8000-ért a 4 magos procit 3GHz-el, és máris lett egy virtuálhost alapanyagom, ami a 2 magos Core2-nél sokkal gyorsabb. (Abba az egyedi ház miatt nem tudtam volna beletenni egy Q procit, meg csak 2 RAM foglalat volt).@BiP : 2 magos i5-tel szerelt T410-eket felesleges venni, T420 éri inkább meg, 4 magossal.
-
KROK640
nagyúr
25. A businessman II
Csak egy stock fotót pecáz a netről a termékhez, amikor képet kérsz akkor Ő nagyon elfoglalt, de ha nagyon kell akkor pár száz ft-os felárért körbefotózza, további pénzért tesztelni is hajlandó..
Esetleg 20-30 terméket árul ömlesztve, amit aztán kizárólag egyben ad el, mert hogy nem fogja külön postázgatni. -
-
-
-
koko52
nagyúr
A parlamentben véleményem szerint egyetlen párt van aki nem köthető rendszerváltás előtti komcsi szférához és bebetonozott akkori csókosokhoz. A nevek változnak, a háttér és a családok maradnak.
Apropó nevek, Fidesz: Fiatal Demokraták Szövetsége. Mennyi fiatal is van köztük? -
opr
nagyúr
Erre kíváncsi voltam, úgyhogy utánanéztem gyorsan.
2000 év végén (vagy 2001 legelején) jelent meg az első pentium 4, meg a geforce 2. Akinek akkoriban ilyen kombója volt, annak mondjuk úgy, hogy nem nagyon volt akadály akkoriban (igaz, az első p4-ek játékban konkrétan lassabbak voltak, mint az erősebb p3-ak, de most nem ez a lényeg).
Szóval, fogyasztás:
Proci: kb 55W, a csúcs 60W.
Geforce 2: 10-15W
Tehát igen, igazad van, még ha telepakolod rammal, meg egy nagyon erős déli hidas lapot raksz alá, plusz vinyó, odd, minden lószart, akkor is kijön 100W-ból az egész hóbelevanc. -
Chaser
legenda
húsz éve valóban kisebb volt a fogyasztás, de az elérhető tápok is - itthon főleg -, és a codegennek volt olcsón ház+táp kombója, nyilván sokan azt vették, anno még én is vettem, de jó minőséget soha nem képviselt 1-2 modelljétől eltekintve
a színvonal az keményen megvan, egy kezemen nem tudom megszámolni hányan írtak mióta jegeltem, még jó h azzal indul a hirdetés csak telefonon ( : és viszi 40e-ért - nem baj hogy fix az ár -, tegnap egyet elküldtem a facba' mert meguntam, előtte és utána levőt már csak töröltem válasz nélkül, úcccse' fognak fel semmit, kár energiát pazarolni -
Chaser
legenda
50e-s táp is megmakkanhat, de:
ideális esetben nem ránt magával semmit - ez sem mindig igaz -
nem fűt el feleslegesen sok áramot
halk/néma
és mondjuk nem gyújtja fel a lakást
ilyen apróságok miatt nem érdemes hitvány tápot venni, és nem 50e ezekhez a beugró, de van egy árszint ami alatt értelmes táp nincs, onnantól meg pénztárca/igények függvénye
értelmes világban az ipari hulladékokat nem is forgalmazhatnák, de ez ugye nem értelmes világszerk:
topiknál maradva, ha közlöm a hirdetésben címében hogy ELKELT, milyen értelmi szinttel kell ahhoz rendelkeznie valakinek hogy megkérdezze meKvan-e még? ( : -
Killer01
őstag
Ja, pont a 2000-es évek elején szívatott le egy 300 W-os Codegen: szépen ment vele az akkori PC-m 2-3 évig, amikor upgrade gyanánt vettem bele még egy hdd-t....nah, ez a plusz fogyasztó a pár Watt-jával már sok volt neki, folyamatos újraindulások meg fagyások jöttek. Még jó, hogy nem gyilkolt le semmit, dobtam is ki a francba.
-
kenwood
veterán
Dehogy volt az
Inkabb arrol van szo, hogy egy sima netezos gepben,amit nem hasznalnak jatekra, egy 3-400 wattos codegen sose lesz rendesen meghajtva.Ez az oka annak,hogy a gyalazatos hire ellenere sokkal megbizhatobb,mint egy Asus Rog alaplap, vagy haromventis szuper vga. 10-15 eves idotavlatban kb. 100x akkora eselyed van, hogy az utobbiak megpusztulnak,mint egy codegen tap.(#63174) grafikont is erdemes nezni. Neha egy 3 even at 500k-ert forgalmazott termeknek 180k az utolso ara, mert valaki keszletkisoprest csinalt az utolso drabokra,vagy kamu hirdetes volt a legutolso.
Ritka,de ilyen is van. -
-
-
BiP
nagyúr
Nekem is ez volt a gondoltam turpisság alatt.
(#63050) berek21: nem tudom, mennyi ezeknek most az "'árfolyama", gyűjtőknek szánt dolognál az ár sosincs egyenes arányban a realitással
Bár ez elég gyakori cigi volt, gyanítom nem 5e a gyűjtői ára sem, hiába bontatlan. Franc tudja. -
Migráns
tag
Bizony, Syl mester...így van ez! Valóban komoly meló....csak nem mindenkinek elérhető!
Tudod, majd 35 év gyógyszeripar után ( 1985.szept.1. első munkanap) eljutottam odáig, hogy egy irodában , komoly monitorokon követhetem figyelemmel a kémiai reakciókat. Persze azt is tudnod kell, hogy a kémiai folyamat nem olyan, mint a lapátolás az építkezésen. A reakció nem törődik vele, hogy este van, vagy esetleg éppen hétvége.....Megy tovább, tehát itt kell vele lenni. Én figyelem, ellenőrzöm a paramétereket, ha gond van, beavatkozom.
Viszont ez nem az szalagmunka a Bosch-nál, mint amit úgy szeretsz, és olyan jól ismersz!Elképzelhetőek hosszú üresjáratok is, például : kevertesse az elegyet X celsius fokon, 24 óra hosszat! Ülepítse 12 órát! Stb.
Szerinted ezalatt mi történik itt a monitoron? Elárulom : 1 monitor folyamatok, 1 monitor film, játék, PH !!
Szerencse, hogy a vegyipar hosszú idő óta a gazdaság egyik húzóágazata ( már a szocializmusban is az volt) , mert így jó alapbérért Hardveraprózhatok!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged