- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyáltalán nem önbecsapás. Nem úgy értem, hogy akinek az 5000 nagy kiesés, így vesz telefont. Nyilván nem, de azért ma itthon nem mindenki tud vagy akar kiadni 180-200K-t egy telefonra, viszont havonta bevállalja, mert az meg nem sok neki. Ez a réteg elég széles. Megint mások inkább 30-40-ért vesznek olcsóbbat és nem részleteznek. A lényeg, hogy ez a modell működik itthon és annál már jobbank tartom, mint a sufni gsmeknek és szürkézőknek odaadni azt a 180K-t.
az átlag vásárlót nem érdekli, hogy kínából tud olcsóbbat rendelni, esetleg még olcsóbban, ha betrükközi vám nélkül. Őket az érdekli, hogy ha benéz a szolgáltatójához, havi kevésért lehet neki iPhone és nem kell 200-at kiadni érte. Hogy független vagy sem, nagyon másodlagos az emberek nagyon nagy százalékánál.
-
minek?:S
őstag
Hm.. végre egy telefon, ami nem úgy néz ki, mint az adott gyártó összes terméke az elmúlt 5 évből. Ár csökkenéssel jó lehet ez, remélem kihúzza őket a szarból és hozhatnak újra BB10es telefonokat is.
-
malor
aktív tag
De nem is most jelent meg, hanem októberben. 3 hónap már eltelt.
Egyébként meg nálunk nem sok esélye van, ha szolgáltatóhoz nem kerül be. Hiába sirdogálnak itt sokan a rablánc miatt. Egyrészt a szolgáltató a telefonnal szerves ökoszisztémát alkot, ha így jobban tetszik. A szolgáltatónak telefon kell, amin a szolgáltatásait használhatod, a telefonnak meg szolgáltató kell, hogy értelmét nyerje. Na most aki ezt rabláncnak érzi, az forduljon orvoshoz.
Vannak jó előfizetések (nem feltételnül publikusak) és a hűségidőt is értékelik (szintén nem publikusan). Aztán lehet jönni fújjolni így meg úgy a szolgáltatókra, de mindig csak az elégedetlenek hangoskodnak, az elégedettek meg csendben örülnek. Ha már BB. A Z10-met 5e Ft-ért egyösszegben, nem kezdőrészlet, nem volt semmi havi díj, ennyi volt a telefon és kész vettem az előfizetésem mellé még 2013-ban. Rohadt szolgáltató, hogy volt pofája ennyit is elkérni érte
Szóval nekem speciel semmi bajom nem volt a BB Z10 árával és még független is, mert a szolgáltató úgy árulta. De baromira nem érdekelt a kérdés. Ha a Priv benne lenne az ajánlatban, akkor biztosan kézbe venném és elgondolkodnék rajta. De most is olyan ajánlat van csúcstelókra a szolgáltatónál az előfizu mellé, hogy a független árak töredéke. Samsung s6-tól kezdve már minden nulla forint és még egyszer mondom, nincs semmi havidíj a telefonért. Ezzel pedig nem hinném, hogy egyedül lennék.Nálunk is sokat számít, hogy a szolgáltató milyen előfizetések mellé alakítja ki a telefonkínálatát. A BB 2014 elejére teljesen eltűnt a hazai szolgáltatók kínálatából, ezzel meg is pecsételve a márka itthoni szerepét a mobilelőfizetések piacán.
-
troviko
senior tag
Szerintem a BB ugyan azt a hibát követi el, amit a Z10-el. Túl magasra lövi az árat. Értem én, hogy ez termel profitot, viszont jelenleg kvázi új belépők egy nagyon telített piacon. Lehet, hogy első lépésben nem a profitot kéne megcélozni, hanem a piaci részesedést. Szerintem bölcsebb lett volna első körben egy olyan telefont (palettát) piacra dobni, amivel éppen csak fedezték volna a költségeiket. Nulla vagy minimális profit mellett.
Értem én, hogy a részvényesek nem örültek volna, de néha tudni kell a jelenben lemondani a nyereségről, hogy a jövőben sokkal nagyobb profitot termeljenek. Aki ezt nem érti nem való sem részvényesnek, sem cégvezetőnek, sem semminek.A Z10-el az volt a helyzet, hogy mire kijött, már egy éve nem volt új telója a BB-nek, ez idő alatt rengetegen elpártoltak a cégtől. Volt pár ismerősöm aki anno BB-t használt, de mindenki elment Droid vagy iPhone irányába. Sokan közülük viszont nagyon várták, hogy kijöjjön a Z10, mert vissza akarta térni BB-re.
Sőt, sok ismerősöm, aki soha nem volt BB-s szintén nagyon várta, hogy kijöjjön, mert remélték, hogy kapnak egy stabil, jól működő telót.Mikor kijött a Z10, Q10 páros mindenki óriásit csalódott. Iszonyatosan túl volt árazva a hardverhez képest. Így lényegében egy ismerősöm váltott vissza, ő is csak akkor, mikor néhány hónappal a start után hirtelen ledobott 120 rugót a készülék az árából, és 65K-ért meg tudta venni.
Persze utána ő is csalódott a telóban a Store minősége miatt. Az alkalmazások hiánya és a meglévők minősége miatt. Pedig maga a telefon, és az OS jó volt, azt mindenki szerette, még nekem is tetszett.Akkor is azt mondtam, hogy ha piacot akartak volna szerezni, hogy fejlesszenek BB alá a fejlesztők, akkor egy sokkal olcsóbb, és/vagy jó ár érték aránnyal bíró telót kellet volna kihozni.
Most egy picit más a helyzet, az OS és az App Gap problémát megoldották az Androiddal, cserébe egy nagyon telített piacra léptek be egy olyan telefonnal, ami nem tud lényegi előnyt felmutatni a többiekhez képest. Max a billentyűzet, ami viszont mára totálisan rétegigénnyé vált, és még ezen réteg nagy részes sem fog 200 ezret kiadni egy telefonra.
Bizonyára lesz pár százezer vagy esetleg 1-2 millió ember, aki megveszi, mert tetszik, mert BB és mert billentyűzet, de nem hiszem, hogy akár csak megközelítenék az 5 millát. Nincs már semmi a tarsolyban, ami miatt vonzóbb tudna lenni, mint bármelyik másik márka droidja.
Sőt, még új név a droidos piacon, nagy kockázat ilyen telót venni, ez is sokakat el fog riasztani. Olyan modell meg (még?) nincs, amint az átlagember is meg tudna venni, hogy tapasztalatokat szerezzen magának, és egy esetleges pozitív élmény után feljebb váltson. Nincs min kinevelni a zászlóshajó vásárlóit. -
batai15
félisten
tetszik a készülék, de akkora méret miatt szerintem inkább oldalra csúszós kivitelű kellett volna legyen, már csak azért is mert fektetett módba sok helyet kitakar a billentyűzet.
Így se rossz, és bár nem fogtam a privet , szerintem teljes hosszában nem valami kényelmes kezelni. -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem az ára csak annyira drága, mint a többi prémium telefoné. Az extra negatívum, hogy elvileg szolgáltató nem is forgalmazza itthon.
Szerintem nem az a gáz, hogy drága a Priv, hanem az hogy CSAK Priv van a kínálatban. Egy mára lassan ismeretlen cég hogy építhet üzleti tervet egy darab méregdrága telefonra? 100 potenciális vásárló közül 98 nem ezt venné, mert kvázi ismeretlen neki a márkanév is. Az piaci részesedésük 0,2% körül van és úgy tesznek, mint egy wannabeapple cég. Nem értem a logikát. Piacra kellene/kellett volna dobniuk 1-1 telefont minden szegmensbe, úgy beárazva természetesen, mintha most indultak volna...hiszen nagyjából erről is van szó.
-
ravebp
senior tag
Évek óta olvasom a teszteket itt,de nekem is az az érzésem,hogy ez már a teszt előtt eldőlt,hogy negatív csengésű lesz, megjegyzem én nem szeretem az ilyet.nem realista lett,hanem kicsit elfogult,lehúzó.kezdve azzal,hogy hibás darab jött, meg a magyar support... A Sony z5nél sincs leírva,hogy ne vedd mert a Cordon szervízel és hát... Szerintem elég sokan tudják mire gondolok. A szifonnál sem az van hangsúlyozva,hogy mik a hibák,és a rendszerhiányosságok, pedig lehetne. Egy szó mint száz kár volt így megírni ezt,bár nem hiszem hogy a BB sikere rajtunk múlna.szerintem szép is,jó is,különleges is,van benne egyedi, és aki a BBtől egy használható rendszerű telóra vágyott,az nem fog csalódni.az ár tényleg húzós,de az is tény,hogy a számító piacokon egyáltalán nem így értékesítenek telókat,ahogy itthon. Én remélem,hogy kilábal a cég és nem azért mert imádom őket,hanem mert nem akarom,hogy csak szifon vagy samu,esetleg Huawei LG ttelóm lehessen.szerintem a cég mindig is különleges szerepet játszott és épp ezért remélem,hogy marad is.
-
Ez elég nagy zöldség. ZS kategóriás lehet a grundon. Miért lenne az? A minőséggel sosem voltak gondok náluk, sőt, sokan tanulhatnának tőlük. Az más kérdés, hogy rétegmárka, ezért csináltak most Androidos telefont is.
Más. Ez a fúj szolgáltató dolog annyira unalmas már. Hány százalék jár külföldre dolgozni, akinek független kell mindenképp? Amúgy vesz egy Vodás Redet és mehet EU-ba telefonálni. A legtöbb telefont itthon is a szolgáltatókon keresztül veszik meg és ha valaki egyébként is itthon él és korlátlan csomagja van, minek menne tovább? Meghosszabítja a hűségét és vesz egy telefont , aminek az ára nem egyszerre fog nagyon fájni, hanem havonta kicsit. Ha nem lenne életképes modell, nem működne. Mindenki valamelyik szolgáltatónál lévő kártyás vagy előfizus csomaggal beszélget, netezik itthon, szóval ezt inkább hagyjuk.
-
DJosef
őstag
Minden rossz indulat nélkül, és tisztelettel kérdezném Woland_y2k úrtól, hogy milyen készüléket használ?
Természetesen nem kötelező válaszolni.
Előre is köszönöm.
-
domos
senior tag
A BlackBerry manapság egy ZS kategóriás márka, nem tudom hogy gondolták ezt az árazást...
-
e-newsee
addikt
Pont ezt éreztem én is. Kicsit olyan, mintha negatív előjel lenne az egész cikk előtt. Jelenleg úgy vannak leírva a tulajdonságok, hogy ez sincs, az sincs, amaz sincs, de azért ez, meg az legalább akad benne. Ha ugyanezt átfogalmaznánk olyanra, hogy ezt is tudja, azt is tudja, meg amazt is tudja, habár igaz, hogy ez meg az nincs benne, akkor máris pozitívabb az egész cikk, pedig az információk ugyanazok. Nesze neked objektív újságírás. Tudom, nehéz szakma.
Ami meg a Snapi 810 és az ujjlenyomat olvasó hiányát illeti, persze, hogy nem teszik bele még ennyi pénzért sem a drágább dolgokat, mikor az a telefon feladata, hogy megmentse a mobilos divíziót. Nyilván jelenleg a minél nagyobb árrés a fontos úgy, hogy közben mégis elmondhassák, hogy csúcstelefon. Ha minden újjal telepakolják, de ugyanennyibe kerül, akkor nem 5 milliót kellene eladni a megnyugtató bevételhez, hanem lehet, hogy 7-et. Nem mindegy. Ha esetleg meglesz a cél, és nem zár be a mobilgyártás, akkor biztosan lesz olcsóbb készülékük is gyengébb cuccal, amivel igazán népszerűek lehetnek majd.
És mielőtt bárki megvádolna, nem vagyok fan, csak szerintem a BB egy üde színfolt a mobilos palettán. Sajnálnám őket, ha a nagyok státuszszimbólumra, vagy szőnyegbombázásra épített politikájának esnének áldozatul.
-
Peterson_
addikt
Rég nem láttam ennyire Szép telefont, a fizikai billentyűzet pedig még vonzóbbá teszi.
Az ár viszont igazán borsos. -
janeszgol
félisten
válasz
Tigerclaw #73 üzenetére
Mert nálunk nagyon népszerű a feltöltős. Ami nem baj, csak ha évente egyszer vagy kétszer tolod rá a legkisebb összeget, akkor az nem sok bevételt jelent a szolgáltatónak. Vannak próbálkozások (Vodánál a Max csomag, mostanában választották ketté a netelőfizetést is - egyszeri feltöltés vagy megújuló. Utóbbi olcsóbb.)
A GMS-ek meg a szerény előfizetői tábort szivatják. (Erről amúgy ők is tehetnek. Nem egyszer olvastam már, hogy a szolgáltató dolgozói lopták meg a kedvezményes készülékárakkal a céget.)
Plusz eléggé agyon adózott ez a szektor is, erről egy szakember is írt a telkók fórumaiban.Az Apple fanok is mindig arról beszélnek, hogy külföldön is a szolgáltatónál adják el a legtöbbet. Samsung, LG, Sony detto. (Persze az iPhone-ok függetlenek attól még.) Kényelmesen megveszik az 1-2 éves előfizuval, használják, majd eladják, elrakják és veszik a következőt.
-
Воланд
titán
válasz
szupermacs #72 üzenetére
irtam azt, hogy te irtad? nem.
-
hemaka
nagyúr
Formaterv: kiraly
Kamera: popec
Op. rendszer: kibirhato, mert nem akad
Ar: WAT -
Ste
addikt
Csak nekem fura a cikk hangvétele?
'Két dolog viszont biztos. Az egyik, hogy ez a cikk a vállalat első androidos okostelefonjáról fog szólni, amelynek érkezésére rengetegen vártak, az előzetesen kiszivárgott információk alapján még a vállalatot kevésbé kedvelő felhasználóknak is felcsillant a szeme. A másik, hogy e készülék sikere perdöntő fontosságú lesz a vállalat életében, a vezérigazgató John Chen ugyanis egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy ha nem tudnak évente 5 millió okostelefont eladni, akkor a vállalat ezen divíziója nem feltétlenül fog tovább üzemelni. Ha ezt a két információt összefésüljük, akkor bizony levonhatjuk azt a konklúziót, hogy a Priv jó eséllyel nem csak a vállalat első, hanem utolsó androidos okostelefonja is. De az sem kizárt, hogy rendszertől függetlenül ez az utolsó okostelefonjuk.'
Valahogy nekem ez a konklúzió jön le ebből a két kijelentésből. Ha sokan várják a telefon és meglesz az értékesítési szám akkor jó eséllyel miért is volna ez az első és utolsó (Androidos) telefonjuk? (ugyanakkor szerintem a 'jó esély' pont pozitív jelentést tartalmaz, azaz ha temetni akarja a cikk írója, akkor inkább írta volna a 'rossz esetben' kifejezést)"Ha kicsit olcsóbb lenne és megfelelő szolgáltatói ajánlatokkal támogatnák, borítékolt lenne a siker, így viszont a márka rajongói csak szurkolhatnak, hogy meglegyen a John Chen által meghatározott, 5 milliós eladás ahhoz, hogy valaha láthassunk még tőlük hasonló készüléket." - a cikk végén pedig gyakorlatilag ellent mondunk a cikk első bekezdésének.
-
Tigerclaw
nagyúr
Itthon sajnos épp az a jellemző hogy alig kapod olcsóbban a telefont a szolgáltatódnál...sőt gyakran még drágább is 2 év hűséggel szolgáltatónál, mint függetlenül és nem csak a szürkeimportos árakat tekintve. Ma például olcsóbban vehetsz rendes boltból, rendes garanciával független iPhone 6S-t, ahhoz képest mintha pl. a Telekomnál vennéd havi 5000Ft-os díjcsomagra vállalt 2 éves hűséggel. Egy normális országban működik az, amit írsz, de nálunk ez nem így van.
-
Воланд
titán
válasz
szupermacs #67 üzenetére
szerintem nem olyan nehez ertelmezni a mondanivalomat, de akkor osszefoglalom roviden: a bb, apple, samsung, lg, tokomtudjahanyadiktucatgyarto szempontjabol nem szamit sem magyarorszag, sem a fuggetlen piac. ertem en, hogy itt egyeseket erzekenyen erint, hogy egy termekert sokat kell fizetni, de teljesen felesleges azon sirni, hogy miert ilyen draga az adott keszulek, meg temetni xy ceget a "tularazasa" miatt.
-
icezozo
addikt
Podcast az androidportalon : PRIV a valóságban! [link]
Lalll Pu ment.
-
H.Istvan25
senior tag
válasz
szupermacs #67 üzenetére
Nekem se játszik függő telefon. Azért nem, mert én meg évente többször használom külföldön is. És itthon is van több szolgáltatónál kártyám
-
szupermacs
veterán
Mi van azokkal, akik nem tudnak szolgáltatónál telefont venni, mert se nem T-sek, se nem Vodások, se nem Telenorosak és a szolgáltatójuknál nem kapható? Azok szépen menjenek egy másik szolgáltatóhoz, hogy 2 évre megvehessék amit szeretnének? Vagy az unlockot is fizessék majd ki a telefonnál? Igenis, a független ár az, ami számít. Nálam is. Más nem játszik.
Persze én csak 1 ember vagyok, aki senkit nem érdekel a mobilpiacon, de mégis zavar, hogy a szolgáltatónál (Blue) nincs rendes kínálat. Nem szeretnék számot váltani sem, mert itt van a mobilnet előfizetésem is, amit szeretek. -
Dominó85
addikt
Bocha, minden tiszteletem, de biztos vagy te ebben a kamera értékelés/leírásban? Ezek a képek bizony hemzsegnek a hibáktól, amit a feltehetően vacak kameraszoftver okoz. Reméljük lesz majd Update rá, mert így a végeredmény több, mint siralmas.
-
icezozo
addikt
illetve audio kicsit mas szemszogbol: [link]
-
icezozo
addikt
1. havonta adnak ki biztonsagi frissitest a Priv-re
2.mar feladtak a xda-developersen a Priv rootolast. ( eselytelen)
3. Bocha nalam mar november ota van Priv es ha szoltok akkor biztositok!
4. A kelet EU-s regio beleolvadt a teljes EU-s regioba igy KZ-t elkuldtek a BB-tol -
turbulencia8
őstag
Kimondottan igenyesre sikerult ez a teszt/cikk!
-
H.Istvan25
senior tag
A legtöbb, de nem mind. Aki szokott külföldre is járni dolgozni például, az nem vesz simlockos telefont. Mondjuk vannak helyek ahol máshol van, Ausztriában például Galaxy S6-ot adnak ingyen 40 eurós csomagok mellé, és nem kell pluszba fizetni. De itthon szolgáltatónál venni telefont hülyeség. Azért ott veszik a legtöbbet, mert az emberek nem értenek hozzá, és az tűnik legegyszerűbbnek
-
janeszgol
félisten
Az nagyon nagy luxus lenne. Nem merik meglépni, hogy ne váltsanak fő verziót.
Más: szép telefon, ahogy olvastam, minden vackot támogat. (Cat9, ez igen. Még nem figyeltem fel rá, de ahogy olvastam az S820-ban ez van integrálva.) Egy prémium árhoz prémium szervizhálózat (még hazánkba) is kell. Nem tudom, hogy ez meg van-e, csak felvetettem.
-
Воланд
titán
válasz
H.Istvan25 #54 üzenetére
igen, irrelevans. ugyanis a szolgaltatoknal fogy a legtobb keszulek. itt meg ugy adjak elo egyesek a musort a fuggetlen ar miatt, mintha ezen mulna a ceg tulelese.
-
Huha, ennyi penzert biztos nem vennek ilyet, elsore 200 kornyekere gondoltam az arban, de akkor alalottem rendesen.
Az, hogy kap egy szekuriti programot meg szep bb felirat van rajta, van alatta egy nem ennyiert illo bill es kap melle egy slide mechanikat hibaforrasnak, igazan kedves dolog.
No no. -
igori
tag
Azért az durva, hogy egy Snap800-ami "csak" 32 bit-es- 40-43 ezret gurít Antutu 5.x-ben 2 GB RAM-mal...
-
Mercel
senior tag
Végre!
Nagyon kíváncsi voltam már a Priv tesztjére a Mobilarénán.
Mondjuk a készülék és a cikk nagyjából azt hozta amit tippeltem - "édes-savanyú".Nagyon gyorsan oda kéne rakni egy középkategóriás készüléket is a Priv mellé, választható rendszerrel..
Amúgy a cikket Bocha jegyzi akiről igazán nem mondható el, hogy ne tekintene rokonszenvvel a BlackBerryre de ha egyszer vannak hibák akkor vannak hibák..
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadai gyártó elvileg mindent beleadott és megalkotta a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonját. Viszont attól, hogy biztonságos, még nem lesz jó ajánlat.
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest