- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #4886 üzenetére
Köszi, megvan, utazásnál jó lesz
JB nem kell, mert elvagyok így is vele. Még 2 kérdés: mivel kehet hard resetet csinálni? (Nem a restore-ra gondolok, hanem a home+power button nyomásával elérhető dologra, azt h lehet csinálni?)
Illetve Apple Earpods fülhallgatóról mik a vélemények? Ismerősét próbáltam, rendes hangzása van, de nem tudom mennyivel rontja jobban a fület egy sima füleshez képest -
erdoke
titán
válasz
Ragnar95 #4876 üzenetére
Nem, az első szériás Smart Cover nem biztos, hogy jó a 3-4-re, ugyanis a 2-nél még mindegy volt, melyik irányból teszed fel. Így létezett balos és jobbos tájolású SC is, de mindkettő jó volt. A 3-4-re viszont csak az egyik jó, viszont az újak már (nyilván) mind olyanok.
Üdv: iPad 2-3-4 + 5 db SC tulaj -
Misser
tag
válasz
Ragnar95 #4450 üzenetére
Szerintem egy pixelhibás készüléket ha visszavesznek, akkor nem cserélnek benne kijelzőt. Abban az esetben, ha a megengedett hibás pixelmennyiség van csak a kijelzőben. Volt már akinek cserélték 1 miatt is, ha jól emlékszem. Ekkor az ember örül, hogy kap cserekészüléket, elégedett. A beadott darabot meg majd megkapja valaki más, aki lehet soha nem is fogja észrevenni.
Én a refurb. darabokban kevésbé bízok, bármilyen előélete lehet a készüléknek. Ugyanakkor szerinem jó az apple szervizelési rendszere. -
pescara
aktív tag
válasz
Ragnar95 #4453 üzenetére
De igen! En is cserelni akartam valami miatt az enyemet ( hulyesegem miatt) es vegigtelefonaltam az egesz gari rendszert. Ha beviszed es hibat talalnak, akkor nem azt javitjak, hanem ujat adnak, ami javitott! Ugy ahogy a tiedet is masnak adjak utana. Amit cserelnek, az a hat es elolap es celofanban kapsz egy ujat, amiben belul a javitott alaktreszek vannak. Nem ,,gyari ujra cserelik". Ez tuti, hidd el!
-
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #4450 üzenetére
Istyle-ban, vagy XMS-ben (nem tudom melyikben vette ismerosom) is olyat adtak lezart foliaban ujonnan vasarolva ami mar nem uj volt. Ez abbol derult ki, hogy bekapcsolas, es beallitas utan latszott meg egy darabig nehany a kornyeken nem letezo wifi jel neve is, kozottuk a Saturn is...no ezzel visszavinni elvileg nem lehetett, mert hamarosan ezek eltuntek, de azert durva, hogy az ujkent eladott keszulek mar bizony tuti volt bekapcsolva, es ki tudja mennyit hasznalva.
Haverom visszavitte, kiverte a balhet, es kapott masikat, de az is tuti, hogy azt amit o visszavitt ujra foliazva nemsokara masnak eladtak....es ez egy apr volt nem is zug gsm bolt. -
csab2
veterán
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #4353 üzenetére
Azért vettem h utazásnál be tudjam tenni félelem nélkül táskába, mert pucér kijelzővel necces lenne sztem.
Amúgy pár hete volt egy olyan kérdéses dolog h a plusz gari az mennyi idős, és mennyi, mikor kell megkötni, megkérdeztem iStyle-ban és mondta a csaj h az 1 év lejártán belül bármikor megköthető, és 2 évre szól a plusz gari, ami 25k-ba kerül, annak megéri aki meg kívánja tartani, tehát lehet nekem jól fog jönni
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #4351 üzenetére
Én csak a Gorilla Glass-ban nem tudom mennyire merjek bízni, haverom éles késsel vagdosta Galaxy Ace telóját (arra is való
) és nem volt baja, de nekem Wave II-m talált pár kis karcot és az is GG volt, iPad-nál nem tudom h az újabb van rajta, vagy mennyire megbízható
Persze nem tervezem karistolni csak meglepődni sem szeretnék
-
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #4237 üzenetére
egyre jobban szigoritanak.
azt ki tudjak nyerni (ha akarjak) mikor volt a szoftver felteve.
Ha most teszel fel 6.0.1-et es bele akarnak kotni, akkor bele tudnak, hiszen nem tudott volna hivatalos modon felkerulni.
Nem mondom, hogy mostanaban ezt figyeltek volna (bar valahol...talan a szifonon olvastam valakinek ilyen elmenyet), de a csomo lehuzos bolt, es magan"kereskedo" miatt akik az osszevasarolt halott alaplapos telokat gariztattak, majd ujkent eladtak (meg mostanaban is megy ez) direkt itthonra kulon szabalyozasa van mar a gariztatasnak, es felek tole a szigoritasoknak meg nincs vege. Nem lennek meglepodve ha hamarosan szofteveres mokolast is figyelnek, mert ugyan igy a hardveres ugyeskedoket nem tudjak kiszurni, de osszessegeben csokkenthetik a javitas/csere mennyiseget, mivel messze tobb kerul ilyen sorsra itthon mint kulfoldon.
Barmi lehet...ez van. Koszonhetoen az ugyeskedoknek mar a kisebb (jailbreak) beavatkozas sem biztos, hogy nem lesz nyomonkovetheto (ahogy androidon a custom kernel szamlalo jott be pl., azutan mas...igaz ott sem figyeli meg mondjuk a samsung, de a lehetoseg mar adott), vagy akar mar most is az, es mivel barmikor modosithatjak egyoldaluan a garis felteteleket, ezert nem lehetetlen, hogy kesobb ez is altalanosan figyelembe vett kizaro tenyezo lehet. -
jozsi252
veterán
válasz
Ragnar95 #4214 üzenetére
Nos igen. Be kell látni hogy az iPad 3 is, de főleg az iPad 4-nek már olyan teljesítménye van, ami több mint elég a hétköznapi dolgokra. Mondhatni iPad 4 minden olyat tud amit egy prémium terméknek tudnia kell. És több mint valószinű hogy a 3-4 még 2 év múlva is bőven megfogja állni a helyét.
Volt 2 iPad minim is de inkább úgy voltam vele hogy eladom, lévén ( reménykedve ) hogy márciusba jön az új, várhatóan retinás mini. De az a baj hogy nagyon döntésképtelen vagyok, mert hordoznám magammal egész nap autó - busz - munkahelyen. És arra meg a mini lenne a legjobb, viszont egyre jobban kezdek azon lenni hogy lemondok a miniről, nem várok hanem inkább most februárba veszek egy 4-et amíg akciós. Csak ugye ha jönnének köv hónapba új dolgok, akkor lehet hogy a fejem verném a falba hogy várhattam volna egy kicsit, aztán inkább retinás minit vettem volna, vagy esetleg iPad 5.
Elvileg 28.-ig van ez az akció, 20-25 körül ha már esetleg kezdek jönni a hírek itt ott hogy márciusba lesz 1-2 ütősebb dolog akkor megvárom. Ha meg semmi akkor rámegyek a 4-re.
Idén végre nekem is lejár 2 év rabságom aztán végre vehetek új telót. ( 5S ?? ) kitudja mit hoz még az ősz.
-
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #4233 üzenetére
ez igaz, de ha pl. JB elott felteszi a 6.1 -et ami nem jon be neki, mert mondjuk merul vele a kutyu jobban mint kellene, es nincs shsh-ja a korabbi verziorol, akkor visszaterni sem tud 6.1-et megelozore...csak ez sincs leirva, vagy akar belinkelve (mire erdemes figyelni mondjuk).
Kezdoknek nem jok ezek a leirasok.
Ezen kivul olyasmire sem art figyelni (erre legtobben nem szoktak) hogy ha most csinal valaki egy restore-t 6.0.1-re, es beviszi szervizbe, akkor siman megtagadhatjak a garit, hiszen normal modon 6.0.1-re ma mar nem frissithetett volna, viszont ennek az idopontja siman kinyerheto. Nem biztos, hogy ezzel foglalkoznak minden esetben, de egyre jobban bekemenyitenek, ezert erdemes teljesen kepben lenni mielott valaki elkezdi a jailbreak-et. -
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #4222 üzenetére
Van akinél nincs gond, és van akinél igen.
Most még várnék ipad-on is JB-el.
Eddig is el lehetett lenni nélküli, még pár nap felhasználói tapasztalatok kivárása nem olyan nagy probléma, és ha jellemzően nem lesznek hibák, akkor érdemes próbálkozni, de úgy látom legalább annyi a probléma telefonon mint akinél nincs hiba, így nem ajánlott szerintem.(#4229) sunahunter:
ezekkel a leírásokkal egy gondom van, mégpedig igazából a lányeget nem írják le, hogy hogyan lehet (mi kell hozzá) esetleges probléma esetén a gyári rendszert visszaállítani...mindig csak sima mentést emelik ki, pedig azt max visszaállítja az ember ...de ha egy kezdő azt látja, hogy nem megy a teló, és nem tudja visszaállítani a gyári állapotot, mert pl. shsh mentést nem csinált ...hát az gáz.
Minden ilyen elejére azt kellene betenni (véleményem szerint), hogy az az első lépés. -
szabopali
aktív tag
válasz
Ragnar95 #4197 üzenetére
Hát pont ez az. Mutassák meg csak szépen a pofikájukat, hátha valaki pont ez alapján.
Teljesen természetes emberi reakció: " hogy a kezét törném el ha elkapom". Az arcát meg ki is plakátolom ha meglesznek az összes nyilvános helyen, h sose legyen kedve, legközelebb. Na meg az emberi jogok! Egyébként is, hol van az már?
Na meg előre megtervezve, más kárára, etc etc etc. Majd a fiúk megmutatják, h hol a szappan. -
válasz
Ragnar95 #4173 üzenetére
Megnéztem a sparrow-ot. Nem látom az exchange fiók kezelést és meg nincs push notija. Ez így nem ok,akkor tényleg inkább a gyári.
Ott mar szinkronizalja mind a 15 almappamat,csak a gond az hogy a level ikon csak a fő mappa (bejövő levelek) leveleit jelzi,az almappak level darab számait nem. Mind1. -
Alex91
félisten
válasz
Ragnar95 #4163 üzenetére
Mindegy, par honapon belul akkor se tartom valoszinuleg, hogy kihoznak egy ujat. Szerintem a 128gb-os is ezt erositi. A multkori szoftveres fiaskobol itelve (es itt nem csak az iOS beli bakikra gondolva, hanem az iTunes kiadasanak csuszasara is) szerintem nem fogjak elkapkodni. En nyar vegere, kora oszre teszem, hogy ujitanak.
A mini eseteben meg az akksi a gond, a retinahoz erosebb cpu es gondolom tobb fogyasztas is kell. Persze, ha van egy keveset fogyaszto, uj panel... De ezekkel meg mindig a gyartasi gondok miatt szoktak csuszni. Biztos lesz az iden is frissites, de szerintem az ev masodik feleben.
-
jozsi252
veterán
válasz
Ragnar95 #4161 üzenetére
Mert azt akarták hogy az iPad 4 is megkapja a 128GB-os flasht. Ha a keynote-on mutatták volna be az iPad 5-öt akkor lehet hogy csak az kapta volna meg a 128GB-os flasht. Így meg az is alapból akkora tárhellyel fog jönni. Jó hát nyilván ezek találgatások, de úgy vélem hogy lehet valamennyi igazságtartalma.
Illetve ha már febr közepe, végefele jönnek a külföldi blogokon képek infók iPad-ről akkor tutira lehet venni hogy lesz valami márciusba. Viszont azt azért hozzá kell tenni hogy most az iPad 4 nagyon jó vétel 130 990ft-ért. Mert bivaly erős hardver van alatta amit igazából nincs értelme fejleszteni. Így a következő iPadon valószínűleg a következő dolgokat fogják fejleszteni.
- Vékonyabb lesz - könnyebb lesz
- Új kijelzőt fog kapni ami kevesebbet fog fogyasztani
- Esetleg akksi terén is alkotnak valamit, és így nagyobb üzemidőt fognak majd elérni vele.Hardveresen viszont nincsen értelme fejleszteni mert az iPad 4-be nagyon bika hardver van. Amúgy eldöntöttem hogy nem szaladok megvenni az iPad 4-et. Várok február végéig, mert úgyis 28.-ig van ez az ár, aztán ha addig nincsen pletyka, hírek, infók blogokba akkor megveszem a 4-et én is.
Viszont azt is lehetségesnek tartom hogy tényleg nem fog jönni iPad 5, mert egyszerűen azt nincsen értelme fejleszteni. De a Mini miatt kénytelenek lesznek fejleszteni mert az gyengére sikerült sajnos, mind hardveresen, mind pedig kijelzőügyileg. Szóval ez a másik variáció. Márciusba tuti hogy lesz valami, még biztosabb hogy jön a retinás mini, de hogy jön-e az iPad 5.. Fene se tudja, de az tuti hogy a minin van mit fejleszteni.
Alex91
Nem tehetik meg hogy várjanak mert a Nexusok nagyon jönnek fel, és ha kijön a retinás mini akkor az odavághat rendesen a Nexus 7 eladásoknak szerintem.
-
válasz
Ragnar95 #4142 üzenetére
Magyar az ID-m (gondolom...ez az én user ID-m vagy az iPad Id-je?). Eddig nem volt ilyen üzenet.Mondjuk nem értem, hogy kerültem oda,bár egy linken levő progit akartam megnyitni ahol feldobott az appstore-ba , azóta csinálja ezt. (Bár az iPAd-om nem magyar )Csinálok egy ki-be kapcsolást.
Milyen progival tudok screenshot-ot készíteni? -
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #4116 üzenetére
Az AVPlayer-en keresztül MKV-t is le tud játszani? Apple oldalán fórumban azt ajánlották h konvertálgasd, az meg elég lutri, de még nem próbáltam AVPlayer-nél MKV-t betenni
BoboDJ: ezt jó tudni, thx a helpet! Bár 16GB-s verzión nem fenyeget h sok MKV-t fogok nézegetni
-
válasz
Ragnar95 #4107 üzenetére
Ok, olvasgatok akkor, nem tudtam, hogy az iTunes-ban a saját mp3-osaimat fel tudom tenni, azt hittem csak az itt vásároltakat.
Az EZMp3-assal egyébként WIFI transferrel lehet bármit feltenni,sztm ez sem komplikált és nincs kötöttség. csak beütöm az asztali gépen az IP címet és hajrá. -
válasz
Ragnar95 #4105 üzenetére
-ok, köszi
-gyári? Nekem van gyárilag egy "zene" lejátszóm, az nem lát semmit csak az áruház felirat van és van egy iTunes..azt hagyjuk (igaz most az iphone-omat nézem). Olyan lejátszóra gondoltam ami az én általam felrakott zenéket játssza és jó.
-Camera+ az elsők között fent volt,de nem tudja sajna. -
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #4056 üzenetére
Az tudom, de magát a gépelési folyamatot gyorsítja és kényelmesebb is, és ezzel csak aládolgozni lehet valamelyest, tehát a nyers anyagot gyorsan, könnyedén begépelni, majd gépre feltenni a dokumentumot és ott már mehet is a szerkesztés. Bár az iPad meg billentyűzet árából már kijön egy laptop is amivel minden megoldható.
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3931 üzenetére
Értem, akkor én is előbb megvárom h mik javulnak vagy adódnak-e bug-ok, bár Apple-nél nem nagyon tartok valószínűnek visszafejlődést, de most már mindig óvatosabb vagyok, mert Bada-val már igencsak megjártam egy frissítésnél
Amúgy ha ezt leszedem, vagy később a 7-es verzió, viszont vmi nagyon nem jó és nyomok egy restore-t akkor azt a verziót teszi vissza a rendszer, amivel megvettem, vagy az épp frissítettet állítja alap állapotba? -
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3884 üzenetére
Igazából akkor azok a progik is használnak memóriát amiket "becsuktam" de még nem zártam be teljesen, mert a memóriába hibernálják magukat. Leszedtem egy system info-s progit, megnéztem, amikor ott voltak a "háttérben" a használt progik, akkor kb. 150MB volt épp elérhető, de amint bezártam mindent, a használatban lévő memória 400MB-ra csökkent. Meg nézem úgy h estére mindig bezárok teljesen mindent, majd másnap indítgatok újból minden progit, és ha így megoldódik, akkor nem csinálok restore-t mert másnál is van ilyen hiba iOS 5 óta a neten olvasgattam külföldi fórumokon. Max ha az sem működik, akkor nyomok restore-t. Majd meglátjuk mi lesz, meg az FB az pont egy olyan app ami sok embernél "szar" és buggos, így az nem is mérvadó ebben az esetben.
-
erdoke
titán
válasz
Ragnar95 #3877 üzenetére
Azért egy böngésző pl. simán fut a háttérben több megnyitott tabbal, amíg valami más nem kér annyi memóriát, amit máshonnan már nem lehet felszabadítani. Egyszerűen kipróbálható: hagyj félbe egy több tabos böngészést, majd sorban indíts más appokat. Mindegyik után nézd meg, hogy nézegethetők még az ott hagyott weboldalak, vagy 0-ről indul a böngésző, és tölti lefelé az oldalakat.
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3873 üzenetére
Megnéztem, írt olyat h lw memory ez érdekes mert iPad 4-ben nincs olyan kevés, nem kéne ezt csinálnia. Ha előhívom az alkalmazásokat amik eddig futottak, a fő gomb 2x-i megnyomásával, ott kb. 4-5 app van. Kisséfura, meg néha crash is volt a diagnosztikán belül, mitőllehet?
-
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3801 üzenetére
Értem, köszi a helpet akkor marad így, max ha nagyobb lesz akkor restoret nyomok, esetleg fél évente, évente jót is tesz neki. Backup amúgy hogyan működik? Azt automatikusan csinálja az iTunes szinkronizálásnál, mert láttam vmit a folyamatjelzőnél felül, vagy azt manuálisan kéne vhogy?
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3799 üzenetére
Az eddig oké, csak nekem nincs még semmi más az iPaden ami ott kéne h legyen, max email-ek, erről olvastam h a Gmail sokat eszik, most kitöröltem a fiókomat, és az 0,01GB-t javított rajta. Még gondolom az iMessages is oda tartozik, de az meg csak pár üzenet volt eddig, 2 emberrel. Amúgy ha leszedek egy progit és utána letörlöm, akkor az is növelheti ezt a méretet, vagy azt teljesen eltávolítja? Meg igazából az a fura h a gép még csak 3 napja van meg és ennyit szemetelt volna? Lehet megpróbálok egy restore-t, és megnézem h akkor mennyi van az egyéb-ben, de alap esetben nem szabadna lennie bárminek is az egyéb rész alatt restore után, igaz?
-
ferikek
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged