- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3799 üzenetére
Az eddig oké, csak nekem nincs még semmi más az iPaden ami ott kéne h legyen, max email-ek, erről olvastam h a Gmail sokat eszik, most kitöröltem a fiókomat, és az 0,01GB-t javított rajta. Még gondolom az iMessages is oda tartozik, de az meg csak pár üzenet volt eddig, 2 emberrel. Amúgy ha leszedek egy progit és utána letörlöm, akkor az is növelheti ezt a méretet, vagy azt teljesen eltávolítja? Meg igazából az a fura h a gép még csak 3 napja van meg és ennyit szemetelt volna? Lehet megpróbálok egy restore-t, és megnézem h akkor mennyi van az egyéb-ben, de alap esetben nem szabadna lennie bárminek is az egyéb rész alatt restore után, igaz?
-
@matthew@
őstag
Olyan gondom lenne h amikor megnézem a tárhelyet a beállításokban, 11,1GB a szabad, és 2,2GB van írva használtnak, viszont ha összeadom az összes alkalmazást amit lentebb ír, akkor csak 0,9GB-t kapok, és azt is is hozzáadtam, ami a lenyitható részen van, ez másnál is így van?
-
Freemil
csendes tag
válasz
kriszpontaz #3783 üzenetére
Nekem a sima mikrószálas törlőrongy jött be a legjobban, sokkal jobb, mint a szemüvegtörlő, mivel bolyhosabb, egy-két húzással tiszta a felület, mint a tükör.
Le kell belőle vágni egy kis darabot és használni, sokkal később zsírosodik, mint a szemüvegtörlő. -
@matthew@
őstag
A mágneses rész sztem akkor karcol inkább ha le-fel műtögeted gyakran sztem. A GG-ben meg nem annyira bízom mert láttam már olyan telefont amin az volt és semmimbaja sem volt késsel is karcolgatta haverom, de más ugyan olyan készülékén meg előjöttek a karcok, pl nekem Omnia W-t is sikerült 1 kicsit megkarcolnom. Azóta fóliázom, de iPad-re nem szívesen tennék, majd smart cover van tervben, csak tényleg vigyázni kell nehogy poros helyre tegyem le kihajtva, mert az kellemetlen is lehet.
-
Darko
senior tag
válasz
kriszpontaz #3791 üzenetére
Apple hivatalosan nem ismeri el hogy az ipad 3-at GG-vél gyártják, a 4-et meg GG2-vel, különböző bennfentes forrásokból jutottak IT portálok erre a következtetésre. Azért persze GG-től semm lehet csodát várni.
-
Darko
senior tag
válasz
@matthew@ #3789 üzenetére
Ejgen angliánusoknak.
Én inkább arról hallottam, hogy a szélét tudja megkarcolni, ahol a mágnes csatlakozik az oldalához. Én még nem látok rajta semmi ilyet, bár nem is régóta van meg. Azt viszont nem tudom hogy tudod húzni rajta, oldal irányban nekem meg nem mozdul. Arra lehet figyelni, hogy osszehajtogatott v. kiterített cover-ral ne tedd le poros stb. helyre, mert hozzátapadhat es ha lecsukod akkor esetleg lehet probléma. Ugye Samu galaxy s-en még az első generációs gorilla glass van, es két év után sem látok rajta semmi karcot. Pedig néha tok nélkül is használtam, mikor új volt mint a hímes tojás úgy vigyáztam rá, most hogy mar kopik a kerete is, lazábban bánok vele és a kijelzőnek semmi baja. Az ipad-ot biztos jobb üveggel gyártották.
-
@matthew@
őstag
Ezért jó a Siri, ha beszélsz hozzá, nem kell tapicskolnod
Amúgy tényleg nagyon ujjlenyomatos a kijelző lezárt állapotban de ez sajma vele jár, smart coverről amúgy mik a vélemények? Hallottam olyat h karcolja a kijelőt kissé, ez igaz (le-fel nyitásnál, ha húzom rjata, nem csak leemelem)
-
Darko
senior tag
Vagy egyszerűbb valami cérnakesztyűvel tapicskolni a kijelzőt. Vagy be kell mosakodni használat előtt mint az orvosoknak a műtét előtt. Kikapcsolt kijelzőnél förtelem ahogy ki szokott nézni.
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a 4-es mar jobban ellenáll az ujjlenyomatoknak. Milyenek lehettek a korábbiak? -
claire78
senior tag
Most akkor van JB iPad3 6.0.1-re??
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Én a Samsung LCD TV-hez adott törlővel takarítom, egy pillanat alatt leszedi, de jó hozzá egy sima szemüvegtörlő is.
-
ferikek
aktív tag
En ugy voltam vele h ha mar megvettem es van hozza tok is, de az osszekarcolhatja, veszek foliat ra. Ha pedig mar van olyan amely kevesbe vonza az ujjlenyomatokat, akkor kiprobalom. Hat nem jott be (jobb lett volna clear, ez igy gaz)
-
ferikek
aktív tag
-
csab2
veterán
Mi a francnak iPadre fólia? Telefonon sem látom értelmét. De ez legyen az én gondom.
-
Keksz
senior tag
Nekem volt kb 7-8 hónapig fólia a kijelzőn, zagg.com -ról, IS
Volt egy fura "tapadása" és nem csúszott mint egy takonyba mártott hal. Viszont nem is volt szép, főleg ha éppen megsérült és még nem "állt vissza".Most nincs rajta és az előzőn sem volt már a végén (4-5 hónap). A kijelzőnek semmi baja nincs, szebb, viszont csúszik :-D
(i4s)
-
Darko
senior tag
Ha már itt tartunk, érdemes fóliát rakni a kijelzőre? Melyik nem ront a kijelző minőségén, vagy legkevésbé? Mennyire karcolódik a kijelző? Ujjlenyomat ellen használnám inkább, ha van értelme. Néha nagyon maszatos és remélem a törölgetéssel nem teszek kárt benne. Szemüvegtörlőt lehet hozzá használni?
-
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy matt fóliàt ipad 4-re, de lehet h fényeset kellett volna.... Egyébként ozaki icoat hd anti-glare and anti-fingerprint. Az normails h elrontja a kilejző minőségét? Mármint 'kásás' a képernyő, főleg a fehér színnél zavaró ( meg sok vilàgosnàl is?
Üdv.
Ferikek
-
-
kriszpontaz
veterán
Van még az Apps Gone Free is. Az is képes értesíteni elvileg, mellette meg az App Zapp Pro amit használok, mindkettő karaj, az első csak a free appokra megy rá, a második a pricedrop appokat is mutatja, meg a frissen megjelenteket is.
-
tomi5244
őstag
válasz
@matthew@ #3761 üzenetére
Még nincs hosszútávú tapasztalatom az oldallal hiszen az iPadem is kb 1 hónapos!
Akkor is küld értesítést az appról ha akciós, szóval nem free hanem csak csökkent az ára. A TubeExprorer pl 1 hete free volt és szépen meg is jött az e-mail
Nem hinném, hogy kéne félned a spamektől.
-
@matthew@
őstag
-
@matthew@
őstag
válasz
sunahunter #3756 üzenetére
Értem, köszi a helpet! Beállítottam a Gmail-t az iCloudot meg majd megnézgetem h hogyan tovább. Nagyon tetszik az iOS amint lehet lecserélem a WP-s telómat egy Apple-re csak kicsit gyűjteni kell rá
-
@matthew@
őstag
válasz
sirarcheer #3752 üzenetére
Köszi a helyet! Nagyon tetszik a kütyü, csak WP mellett szokni kell
-
sirarcheer
senior tag
válasz
lama_lamm #3751 üzenetére
Ilyen volt nekem is, de ez 1 év múlva lejár, tehát akkor újra meg kell venni.
3750
1. Igen, ott lesznek a mail-fiókok külön és lesz egy összes bejővő is ahol minden bejővő üzenetet látsz.
2. Itunesnál meg kiválasztasz egy könyvtárat vagy csak ráhúzol file-okat amit szeretnél szinkronizálni és akkor felmásolja. De van oktató videó is ami feljön első indításnál.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
Zodicus #3748 üzenetére
Nem pont ilyen, de hasonló van a T-mobilnál. Domino Web. Csak annyit fizetsz egy adott hónapban, amennyit használsz. Sávokra van osztva.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Olyan kérdésem lenne h ha be szeretnék állítani egy Gmail accountot iPad-én a Mail részhez akkor később a többi ott lévő választható email dolgot tudom hasznlálni pl az iCloudot, vagy ahhoz ki kell majd lépnem a gmailből és csak akkor tudom csekk ölni a csődöt? Vagy van ahhoz egy külön progi is?
Illetve GKI tud nekem link elő egy iTunes szinkronizálásról szóló leírást, vagy csak leírná pár sorban h pl zenét képet videót h tudok rátenni?[ Szerkesztve ]
-
Zodicus
senior tag
M.O-on van olyan net csomag, mintha lebeszelos lenne? Ugy ertem, hogyha nem hasznalom, akkor se jarjon le 1 honap mulva.
-
DiVaD
senior tag
válasz
Litván Zongora #3743 üzenetére
Szia!
iPad-en is bevan állítva az iCloud szinkronizáció a fent említett elemekre?
Hirtelen csak erre tudok gondolni, mert nálam minden oké, amit beállítottam. -
pescara
aktív tag
Udv mindenkinek! Vettem ma egy internet kartyat, hatha szuksegem lesz ra, ha valahol nincs wifi. Az lenne a kerdes, hogy ahol van ott automatikusan a wifi-t hasznalja, vagy mindig ki kell kapcsolni a mbil adatfolyam, vagy valami ilyesmi nevu beallitast?
-
Sziasztok!
Biztos volt már ez a téma, de nem találtam konkrét megoldást eddig, ezért gondoltam, fölvetem, hátha valaki csípőből vágja a választ.
Vettünk egy használt iPad3-at (gyárira visszaállítva), és annyit akartunk elérni, hogy a notebook-unkon előzetesen eltárolt iPhone4 szinkronizáció adatait az iTunes-on átmentsük rá. Nevezetesen: kontaktok, jegyzetek, mail-beállítások, alkalmazások, fotók, könyvek, zenék, stb. Ez teljesen lehetetlen, vagy csak mi vagyunk bénák?
Ha a korábbi szinkronizácót akarom menteni az iPad-re, akkor nem történik meg a fentiek közül semmi. IPhone-ok esetében ez pedig bevett dolog, hogy egy zsír üres telefont fél óra alatt át lehet varázsolni olyanná, mintha mindig is a mienk lett volna egy korábban mentett szinkronból. IPad-del ez nem lehetséges? Mindent manuálisan kell letöltögetni és beállítgatni (órák/napok alatt)?
Mondták sokan, hogy kapcsoljuk be az iCloud-ot - amit anno megjelenésekor kapcsoltunk ki fejvesztve, mert a családban két iPhone4 van egy account-on, és ami keverést művelt a két telefon alkalmazásaival és kontaktjaival, az nem volt piskóta. Végül megtettük: az egyik telefonnal próbáltuk összefésülni az iPad-et, de ez sem megy tisztességesen. Pl. a Safari adatai átmentek, de a jegyzetek nem (holott mindent bepipáltunk a settings-ben). A mailfiókok úgyszintén hiányoznak. Fotók sehol. Szóval jóindulattal egy hármas alá-t tudok rá adni.
Van valami egzakt tudomány erre, vagy tényleg mindenféle spammelő külső programokra szorul az, aki ilyet akar?[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
sirarcheer #3740 üzenetére
4S-el tökéletes, bár iOS6 óta csak bt-on működik, wifin nem
-
Darko
senior tag
Én Samu Galaxy S -el osztott neten szoktam logni ha nincs wifi, es folyamatos a net, ha lezarom es kinyitom az ipad-et akkor is.
-
Alex91
félisten
válasz
sirarcheer #3738 üzenetére
iPhone-rol nem veszi at a GPS adatokat?
-
Ragnar95
félisten
válasz
sirarcheer #3736 üzenetére
50-100m-es eltéréseknek lenne szabad max lennie. Kivéve ha mondjuk proxy mögött vagy, illetve más védelmet használsz
-
sunahunter
senior tag
válasz
sirarcheer #3733 üzenetére
Nekem pontos...
-
Blaise
veterán
válasz
sirarcheer #3733 üzenetére
A Wifisben nincs GPS, csak a Wifi információk alapján tudja belőni a pontos helyzetet.
-
sirarcheer
senior tag
Az IPad Wifi only esetén a GPS-nek mennyire kéne pontosnak lennie?
Mert most épp csatlakozik a hálózathoz, de azt mutatja hogy a XVI kerületben vagyok, pedig a XII-ben.
Szóval nem csak pár métert téved.[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz
Ragnar95 #3727 üzenetére
Esetleg még a nyomásérzékelős kijelzőt rebesgetik itt ott, bár ez kacsa szerintem. Ha többe is kerülne, iPad árát nemhinném hogy feljebb vinnék 30-50 dollárral. Inkábbb benyelnék azt a pár dollárt, de lenne egy f@sza kijelző az 5-ben.
De az is lehet hogy most csak a minibe nyúlnak bele, és 5 csak ősszel lesz.. Annyi megválaszolatlan kérdés van hogy hihetetlen. Mindenesetre már nagyon sokan várják márciust hogy miként fognak alakulni a dolgok. Mindenesetre a retinás A6X-es mini biztos jótékony hatással lenne a piacra.
-
tomi5244
őstag
Épp Ingyenes az AngryBirds Rio HD
-
jozsi252
veterán
válasz
Ragnar95 #3721 üzenetére
Kijelzőnél én azt értettem hogy Sharp IGZO kerül bele, ami vékonyabbá teszi az iPad-et, könnyebbé, illetve nem utolsó sorban kevesebb fogyasztással kecsegtet ami nagyobb üzemidőt tesz lehetővé. Pixeleken szerintem egyenlőre nem fognak/tudnak változtatni mert ugye duplázni kellene ami sok lenne már az iPad-nek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Vizsgaidőszak miatt most nincs időm terhelni a kicsikét (net, dokumentum olvasgatás, kevés 2D játék), illetve az auto fényerőt is lejjebb vettem. Elképesztő...
-
jozsi252
veterán
válasz
@matthew@ #3714 üzenetére
Jah értem. Amúgy tökmindegy hogy honnan jön be az iPad mert van rá garancia bármilyen országból szerzik be. Nagyon sokmindent nem tudnak belerakni iPad 5-be csak a 4 magos proci, ugyanúgy marad a grafikus vezérlő 4 magos mint most, illetve szerintem most a kijelzőre fognak rámenni,illetve a vastagságán meg a súlyán fognak csökkenteni.
Ami pedig a minit érinti ott lenne mit fejleszteni.. Retina + A6X pl így elsőre.
-
lama_lamm
aktív tag
Váááá, update-eltem ezt a szart iOS 6.0.1-re, azóta nem jó a wifi...Hogy tudok visszamenni 5.1.1-re? Vagy megjavítani a wifi-t? Nem a szürke hiba van, csak egyszerűen nem megy az adatátvitel, pedig tudok csatlakozni.
Help plzzz![ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3714 üzenetére
Nem valószínű,h bármi forradalmi újítás belekerülhetne a következő modellbe, bár ki tudja...Tökéletesítésre meg a 4-nél volt példa, tehát most arra sincs nagyon szükség, tehát nem tudom, milyen újdonság lehetne az iPad 5-ben...Max 4 magos proci, alacsonyabb fogyasztású kijelző, 2gb ram, 128gb flash memória
-
@matthew@
őstag
válasz
jozsi252 #3713 üzenetére
Azt ingyen adták hozzá, mert felhívtam őket utána és mondták h nem lehet tudni h a töltő az angol vagy európai-e, mert az csak kinyitás után látszik, a cikkszámból, meg semmi másból nem. Én fehár iPad -4et vettem, 16GB WiFi-t, azárt nem vártam mert ennél többet tudó készülék nekem nem nagyon kéne és sztem nem is nagyon lesz
-
jozsi252
veterán
válasz
@matthew@ #3710 üzenetére
Gratula hozzá
használd jó sokat
Amúgy tényleg így van ahogy Ragnar95 is mondja hogy direkt ilyen hogy kilehet cserélni másra is, ha más országba utazol pl. Amúgy ott a Vodánál a csaj mennyiért adott volna átalakítót? Illetve milyet vettél pontosan?
Én is gondolkoztam rajta hogy veszek 4-et de március már itt van nemsokára
. Bár kicsit rossz hogy eladtam a minit mert megszerettem nagyon, de ha kijön a mini retina akkor az instant get lesz nagyon
Így inkább várakozok, nem megyek most bele egy iPad 4-be.
[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3711 üzenetére
AZ lehet, de keresgéltem neten és sehol sem találtam és Gödöllőről mentem fel és már nem volt kedvem járkálni, itt meg minden drágább, úgyhogy mind1 meg ekkora összegnél ez már nem akkor probléma sztem mondjuk az is jó megoldás lett volna, de így legalább ha megyek Angliába akkor van töltőm
-
@matthew@
őstag
Végre megvan a kicsike, bár eléggé macerás volt az egész.... A Gsm-Takács-tól rendeltem és az Árkádban a Vodafonhoz kellett érte mennem, ami tök jó is volt, csak ott azzal fogadott a nő h angol töltővel van ellátva a készülék és ad hozzá egy magyar átalakítót, úgyhogy ott is hagytam h így nem kell a készülék, átrohantam a Sugárba az ExtremeDigital-ba h ott igaz hogy 10k-val drágábban de van és neten csekkoltam is h van raktáron, ott kb. 8-an álltak előttem és végre sorra kerülök és a muksi mondja csak fekete van 1db a fehér kb. 2 hét lenne. Ezért megkérdeztem h van-e rendes eu-s töltő, és 5700Ft-omban került de volt, akkor rohantam vissza a Vodafonba h oké, kell a kütyü, ott már röhögött a csaj, bár örült h nem hagytam ott a kibontott iPad-et, kérdezte is amikor először otthagytam h így ki veszi meg de mondtam h az engem nem nagyon érdekel de angol töltővel meg átalakítóval tuti h nem fog kelleni. Most csekkoltam le a serial-t van rá rendesen gari, úgyhogy nem lopott, most happy vagyok, itthoniak ki is vették a kezemből és nyomkodják ezerrel
lehet kell még1
-
@matthew@
őstag
Ma megyek a kicsikéért, ha jól tudom alapból fel van töltve félig, bekapcsolhatom úgy vagy kéne csinálni egy 12 órás töltést legelöször?
-
pescara
aktív tag
En tegnap toltes kozben azt ereztem, kicsit rezonal a szele a hangszoro korul, amikor kihuztam a toltot abbahagyta. Ez normalis?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Tegnap egy usb hosszabítóval megtoldottam a hálózati töltőt, hogy az ágyból is tudjam nyomkodni
De úgy érzékelte az iPad, mintha gépre kötöttem volna, ki írta aktív képernyőnél, hogy nem töltődik és reggelig csak 93% ig töltötte fel
Elég hosszú (kb 2m) és vaskos a kábel létezik, hogy nem kap elég kraftot, nem értek az elektromossághoz.
A Dunántúlon kissé behavazódtunk!
Hóhelyzet
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett az új iPad, melyet a kereshetőség miatt a neten mindenki iPad 3-nak fog hívni. A kijelzője elképesztő, processzora nem változott. Alapvetően papírforma.