- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frankdelgado #307 üzenetére
Nem kell PC-n sem falakon átmenő ellenfelekkel csatázni, ez régen lehet dolog volt, de ma már nem téma.
Az utóbbival viszont egyetértek, valóban kényelmesebb a konzol. Mikor rákötöttem a laptopot HDMI-n a nagy tévére, hogy majd játszom Hellblade: Senua's Sacrifice játékot, akkor csak a laptopból jött a hang. Fülhallgatót rákötve szintén nem működött. Aztán rákerestem neten, hogy mi a baj, majd olvasom a Steamen hogy ez valami bug, ami máig nincs javítva. Ilyenkor én is átkozom a PC-t...
(#305) szupermacs Ha nem akarsz vele vacakolni akkor jogos, a konzol tényleg kényelmesebb megoldás.
(#308) EclipseGT Jó mondjuk ebben mégis igazatok van. Most ha belegondolok, amíg volt Playstation Plusom 3 hónapig, mennyi játékot ki lehet úgy próbálni, a RiME-ot úgy vittem végig pl. Meg aztán sokszor demók is vannak meg open béták, illetve ilyen ingyenes hétvégék, míg a PC-n ilyen nincsen általában.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #307 üzenetére
Az előfizetésekkel nekem sincs bajom. Az csak az egyik fele, hogy fizetős a multi.
Azt már viszont sokan nem látják, mit kapsz cserébe.
Havi 2-3 ingyen játék (mostanában ráadásul elég jókat), egy csomó plusz kedvezményt (pl. sok olyan van, hogy mondjuk PS Plus nélkül 50% kedvezmény van, előfizetéssel meg 60-70-80), stb. -
frankdelgado
őstag
válasz
Hopkins95 #304 üzenetére
A viszonylag drága multiplayer az olyan évi 13.000 Ft-omba kerül. És ezért kapok havi 2 one+2 360 játékot bónuszba. Nekem havi ezerszázvalamennyi ft-ot megéri azért kiadni, h ne láthatatlan, meg falakon átmenő ellenfelekkel csatázzak. Szóval én azt mondom, nem azért dobtam ki a pc-t mert nem tudok venni, hanem azért, mert nincs időm vele vesződni. Netezni meg jó a laptop.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #300 üzenetére
Látom a szövegértés az ilyen múlt századbeli fícsör sokaknál...
-
szupermacs
veterán
válasz
Hopkins95 #304 üzenetére
Azért fontos, mert a DDR2 800Mhz 4GB RAM ami most a gépemben van, még mindig nem elég arra, hogy játékot futtasson. A tápom se lenne elég az általad mondott konfighoz, ilyen vackokkal meg nem akarok már bohóckodni. A konzol korrektebb ajánlat. Ha PC-t veszek, az nekem csak munkára fog kelleni. Azon játék nem lesz.
-
válasz
szupermacs #303 üzenetére
Ha a 4k a fontos neked, akkor az Xbox One X a te hardvered.
Egyébként igen, 1080p-ben a 60 fps reális kb. minden játékban azzal a kártyával.(#305) szupermacs Ha teljesen nélkülözni tudod az egér + billentyűzetet, akkor valóban jobb ajánlat lehet.
Kivéve a viszonylag drága fizetős multiplayert, azt a mai napig nem bírom megérteni mondjuk.
-
válasz
szupermacs #300 üzenetére
A One X árából kiadja pl. egy Ryzen 3 proci + olcsóbb alaplap + GTX 1060-as kártya kombóra. Úgyhogy most pont hogy van miből válogatni, ráadásul a videókártyák árai is normalizálódtak.
-
<Lacy85>
addikt
A kettő nem zárja ki egymást. Van egy rakás olyan játék, amit ki sem adnak konzolra, vagy sokkal rosszabb konzolon játszani (pl. FPS-ek).
Mondjuk túlzásba azért én sem viszem a PC fejlesztését. Most is egy nagyon durva 1050Ti van benne.
Az kb. elég is mindenre, amit esetleg gépen játszunk. -
<Lacy85>
addikt
"Valahonnan onnan indultunk, hogy minek venne bárki xo-t, amikor ps4-n van multiplatform + exkluzív."
Inkább onnan, hogy minek venne bárki Xbox-ot, ha van egy normálisabb PC-je is. E mellé teljesen felesleges. Ellenben PS4-et PC mellett is megéri venni, ha érdekelnek a játékok.
Legalábbis részemről innen indult."Az xo-nál meg szénné akciózzák a gépet és a játékokat is. "
Miért, szerinted a Sony-nál nincsenek folyamatos 60-70-80% akciók?
Olyan drágák itt is a játékok, hogy az elmúlt 2 évben kb. mindent konzolon vettem meg. -
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #294 üzenetére
Valahonnan onnan indultunk, hogy minek venne bárki xo-t, amikor ps4-n van multiplatform + exkluzív. Ezért pendítettem meg ezt a vonalat, hogy igen, az exkluzív tartalom fontos és jelentős, de közel sem minden.
A sony ügyesebben értékesítette a portékáját.Hopkins95
Nem akarják rontani a renoméjukat. Csúnyán alulmúlták a várakozásaikat.
És igen, korábban szó volt róla, hogy ez innen már öngerjesztő folyamat ennyi felhasználóval.Amúgy ezzel a felhasználók többé-kevésbé jól járnak. A ps4-nél az exkluzív tartalom virágzik ennyi felhasználóval. Az xo-nál meg szénné akciózzák a gépet és a játékokat is.
-
Azért van annak valami bája, mikor a számokról beszélünk, de a Microsoft nem meri elárulni mennyi Xbox fogyott eddig...
Amúgy ami még befolyásolható tényező lehet a pszichológiai faktor, hogy a Microsoft nem valami sikeres a játékaival és a furcsa húzásaival az utóbbi időben. S most függetlenül attól, hogy mennyi fogy a Sony exkluzívokból, azért az ember szívesebben tartozik a „győztes” csapatba. Akár a fociban, ha látod, hogy az egyik csapat hibát hibára halmoz és szerencsétlenkedik, akkor mindjárt a másik csapathoz akarsz tartozni inkább. -
<Lacy85>
addikt
Igazából lövésem nincs, melyik oldalnak lehet hinni.
Itt pl. azt írják, hogy 4.8 millió Horizon fogyott, máshol meg majdnem 8 milliót írnak.
De azért viszonyításnak jó."De közel sem mindenkit. Ez az, amit szerintem el kellene fogadni."
Szerintem én csak annyit írtam, hogy elég nagy szerepük van ezeknek a címeknek, és nem azt, hogy kivétel nélkül mindenki ezért vesz PS4-et.
Nyilván lövésem nincs, hogy a ~80 millió ember miért ezt vette, és miért nem Xbox-ot. Főleg, ha mondjuk a játékosok ~fele nem is játszik exkluzív címekkel.
Nekem sokat nyomtak a játékok. Most is fent van a GT Sport, az Uncharted 4, a Horizon, a God of War 3 (ha ezt kivégeztem, akkor jön az új), és valamikor a Bloodborne-t is be kellene fejezni.Meg azért szerintem az is beszédes adat, hogy az új God of War-ból 3 nap alatt fogyott annyi, mint a legerősebb MS címekből a megjelenéstől mostanáig.
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #292 üzenetére
Majd lesz aki megszólja a listát, mert sokan nem tartják jó forrásnak, de én sem igazán találtam ennél jobbat. Láttam forbes által lehozott számokat, de ott pl a rolling 12 hónapban nincs ps exkluzív a top 10-ben.
Ebben a listában, ha megnézed a top100 játékból mi ps4 exkluzív, akkor olyan 30-40 milla példány lesz. Ha ezt visszaosztod, akkor minden \második emberre jut 1 exkluzív példány. (összesen 1 játék és 1 példányban)
Nekem ebből az jön le, hogy sokan vannak, akiknek fontos az exkluzív tartalom, de nem csak ebből jött össze a 70 milla ps4.Sokan veszik ezért, nem kérdés és sokan meg másért.
Az Uncharted, Last of us, Horizon meg GoW igazi system seller, tuti sok millió felhasználót hozott. De közel sem mindenkit. Ez az, amit szerintem el kellene fogadni.
Persze szívesen meghallgatom, hogy miért gondolod ezen számok alapján, hogy az exkluzív tartalom miatt vettek 2x annyian ps4-t, mint xo-t.
-
<Lacy85>
addikt
-
Polllen
félisten
-
<Lacy85>
addikt
Próbálom értelmezni, mire akarsz kilyukadni. Szóval:
"Ha nagyon jót, akkor ezért vett mindenki ps4-t. Ha nem, akkor a többség nem emiatt vette."
A számok azt mutatják, hogy elég jól fogynak.
"Számok nélkül ez parttalan."
Vannak számok. Eddig is voltak.
"Ha tudják tartani a lépést, vagy még jobbak, akkor van az, hogy a többség exkluzív miatt vette meg a ps4-t."
A számok azt mutatják, hogy tartják a lépést.
"Amíg ezeket a számokat nem sikerül elfogadni mindkét tábornak, addig páratlan a vita."
Szóval akkor mit kellene elfogadni? Eddig sem volt titok, hogy mennyire fogynak a játékok. Max. MS oldalon.
-
<Lacy85>
addikt
De mit kell elfogadni? A top 20-ban simán ott van 4-5 PS cím. És ebben még nincs is benne az új God of War, amiből az első pár napban eladtak 3 milliót.
Ha nem számítanának ezek a játékok, akkor PS4 Slim helyett One S-t vennének, mert az olcsóbb, PS4 Pro helyett meg One X-et, mert az meg erősebb. De valahogy baromira nem ez a helyzet...
-
Polllen
félisten
válasz
Carlos Padre #286 üzenetére
Nézd, biztosan van olyan ps4 felhasználó, akit nem érdekelnek az exkluzív játékok. Az eladások azt mutatják, h mekkora ez a tömeg. Amíg ezeket a számokat nem sikerül elfogadni mindkét tábornak, addig páratlan a vita. De ha egy ember is van, aki elkezd gondolkodni, már megérte!
Nem a % az érdekes, hanem hogy hogyan teljesítenek a multiplatform címekkel szemben. Ha a multiplatform rendre lenyomja őket, akkor ez szűkebb réteget érdekel. Ha tudják tartani a lépést, vagy még jobbak, akkor van az, hogy a többség exkluzív miatt vette meg a ps4-t.
-
válasz
<Lacy85> #280 üzenetére
számolhatod úgy is, hogy
- fifa mindkettőre jön, de boxon ott a pubg
vagy
- fifa mindkettőre jön, de psen ott az unchartedszámok alapján exklizívakkal nem lehet felhasználói bázist építeni... az ÁTLAGGÉMER kevés, jobbára multi címmel múlatja az időt konzolon (statok alapján), szal ilyenformán nehéz igazolni az exkluk létjogosultságát (nekem pl exkluk nélkül sose lett volna ps-em - mert pc/box mellé minek? de persze xboxot is az exkluk miatt vettem anno... (forza))
-
Figyelj, én a saját nevemben tudok beszélni és abból indulok ki, hogy én ezekért a játékokért vettem PS4-et. És először jutott eszembe, hogy otthagyom a PC-t és átváltok teljesen PS4-re. De a PC egyelőre marad, csak már meguntam, hogy a Playstation tulajdonosok mindig olyan jó új játékokat kapnak vagy timed exkluzív játékokat(pl. Crash Bandicoot), PC-re meg Xboxra meg szinte csak multiplatformok vannak, ami nem rossz, csak mikor a másik oldalon tömegével jönnek a God of War, Detroit: Become Human szerű játékok, akkor azt mondom igen, ezért már érdemes venni egy Playstationt.
-
-
válasz
idegen lény #276 üzenetére
Hát akkor ezek szerint a Microsoft még mindig nem értette meg a lényeget és tolják tovább fullba a kretént.
Bírom ezeket az elemzőket, mert az a helyzet, hogy az eladások nem őket igazolják.
(#278) idegen lény Az mondjuk elég gáz. Én sokkal többet várok tőlük. Mondjuk azért azt nem hiszem, hogy a részvényeseket ne erdekelné a plusz zseton.
-
válasz
<Lacy85> #267 üzenetére
Teljesen egyetértek a teszttel! A múltkor meg leszólt batman91 kolléga a másik topikban, hogy hogy merem ezt a játékot kritizálni ha még nem is játszottam vele illetve nem ismerem a műfajt. Aztán az értékelések nem lettek valami rózsásak...de én optimista vagyok, még mindig várom, hogy a Microsoft az E3-ra készül valami ütős bejelentéssel
-
idegen lény
addikt
válasz
frankdelgado #272 üzenetére
Ez volt az utolsó konzolháborús hír.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #272 üzenetére
Mintha te nem ide írnál.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #268 üzenetére
Akkor most olvasd el újra a kommentet.
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #269 üzenetére
És hogy lehet, hogy a 4K-s játék még FHD sincs?
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #265 üzenetére
Teljesen úgy beszélsz, mintha eddig soha nem lett volna PC-je annak, akit érdekelnek a játékok, most meg hirtelen nagy dilemma lenne mindenkinél, hogy melyiket vegye. PC-t, vagy konzolt.
Az árak kb. tavaly ősz körül vadultak meg, viszont a jelen generációs VGA-k már bő 2 éve kint vannak.
1-1 akció keretein belül simán vettél mondjuk egy GTX 1080-at a One X árán.
Procit meg nem szokás évente cserélni. Egy i7 2600K, vagy 3770K is tökéletesen megfelel a mai napig játékra.
Azok meg hány évesek? -
narumon
őstag
válasz
szupermacs #213 üzenetére
Akiket én ismerek azoknak pont egyiknek sincs gamer PC-je, a konzolt játszani veszik és nem gamer PC mellé.
-
szupermacs
veterán
válasz
Carlos Padre #248 üzenetére
Jó lenne, főleg ha már a MS kidobta a Disabled Controllert. Sok embert segítene ha nem csak felirat, de hang formájában is lenne fordított szöveg.
-
opr
nagyúr
válasz
frankdelgado #261 üzenetére
Hat, igen, ezert nehez. Bar lassan eljutok odaig, hogy inkabb az lesz a velemenyem, hogy "konkretan lehetetlen".
Pedig egyebkent hihetetlen nyitott a management az innovaciora, nagyon szeretik, ha kiserletezgetunk, jatszunk ezzel-azzal, az is eredmenykent van kezelve, ha valami nem jon be ("legalabb mostmar ezt is tudjuk"), stb. De a lokalizacio elott ezer akadaly all sajnos, ha maga a fejleszto nem all bele magatol, maganak, koztuk sok olyan, amit fentebb nem is emlitettem. -
ps-en is fontos lenne, csak ott nincs (jade, van, a fizetős psp és ps2 emulátoros szeméthalom van ezen a címen...)
sok játékot játszottam végig one-on, ami előtte x360on kimaradt, nem jutott rá idő.
a mostani generációban számtalan műfaj hanyagolva van, vagy teljesen hiányzik...
nameg az úrjajátszás lehetősége. nem kell bagatellizálni, csak mert a kiskedvenc péesedre nincs/fizetős(#235) EclipseGT
"De jó. Csak ebben az esetben miért olyan nagy előny?
Akcióban kb. bármelyik remaster-t megkapod pár ezerért PS4-re is."Hány játékból van remaster vs. bw compatibilis verzió?
A bw compat játékok nem lehetnek "mégakciósabbak"?
számtalan xbox originals(!) cím pl folyamatosan(!) 999ft a sztórban...szerintem nem a bw compat amin a fogást keresni kell, az egy 3 pontos az ms-től.
inkább "ütni" kell verbálisan a hiányáért a sonyt.... -
idegen lény
addikt
Óriási hír! Jönnek Xbox-ra az AAAA-s címek!
Már csak négy évet kell várnunk rájuk! [link]Az E3-on lesz:
Forza Horizon 4 (játék)
Gears of War 5 (előzetes)
Halo 6 (kedvcsináló korai előzetes)
Ori (játék)
Crackdown 3 (már kapható)
Sea of Thieves (új tartalom )
Anthem (játékmenet)
Cyberpunk2077 (játékmenet)
Új avatárok (már elérhető)
Gamepass változások -
idegen lény
addikt
válasz
Carlos Padre #257 üzenetére
Éltem, de sosem volt videóm. Teljesen más egy alámondás és egy párhuzamosan megjelenő szöveg, amit csak az kapcsol be, aki akar. Attól még ugyanúgy az eredeti párbeszédeket, narrációt hallanád, vagy ha szöveg van, azt is látnád, csak be lehetne kapcsolni, hogy mellette megjelenjen az automatikusan fordított szöveg is. Tehát nem olyan lenne, mint az automatikus Google fordító, nem írná át a szöveget, hiszen az már megváltoztatná a játékot.
Hogy a témához is szóljak, az sem igaz, hogy minden multiplatform cím megjelenik Xboxon is, mert a Shenmue III nem lesz Xboxon, ami igen sajnálatos, mert hatalmas rajongótábora van.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
idegen lény #256 üzenetére
Nem tudom éltél e már akkor, de a vhs kazikon sokat dobott a "hangalámondás"
-
idegen lény
addikt
Szuper, hogy egy játékkészítő is hozzászól!
Ha az eredeti szöveg (természetesen) megmaradna, és csak alatta/fölötte lenne opcionálisan megjeleníthető egy automatikus fordítás internet kapcsolattal a kiválasztott nyelven, egyáltalán nem befolyásolná a játékot. Világszerte sokkal többen vennének konzolt, vagyis a fejlesztőknek is megérné anyagilag. Sokan csak azért játszanak PC-játékokkal, mert találnak rá magyarítást.
-
opr
nagyúr
válasz
frankdelgado #254 üzenetére
Ne felejtsuk el, hogy a megjelenesnapi (es kozvetlen utana 1-2 het) eladasok szamitanak a leginkabb.
- Ha megjelenes napjan lehet tudni, hogy x honap es jon hozza a lokalizacio, nem fogja megvenni senki, inkabb megveszi 3 honap mulva, olcsobban, amikor mar kijott a lokalizacio.
- Ha megjelenes napjan nem lehet tudni, hogy lesz lokalizacio, akkor meg sok ember erezheti magat kesobb atverve, ebbol parasztlazadas lenne.Plusz ha ezt eljatssza barki 4-5 alkalommal, utana mindig kivaras lesz, akkor is, ha nem is volt tervben soha, hogy lesz lokalizalas.
Sajnos ez egy nehez ugy.
idegen lény #256: Igen, ez nekunk is eszunkbe jutott, keszult is rola egy kis peldaprogram, de csunyan le lett soporve, es igy utolag azt kell mondjam, igazuk volt.
Egy Horizon Zero Dawn, God of War, stb jatekba sajnos annyira bele tud egy ilyen ronditani, hogy teljesen szetzilalja a guit es a hangulatot. Plusz ha meglatja a muvesz, mit tettel elete muvevel, masnap egy muzeumban lesz a fejed egy wacom-tablan. -
frankdelgado
őstag
-
Carlos Padre
veterán
válasz
idegen lény #249 üzenetére
Pontosan, sérti az eredeti szöveg szerzőjének jogait. Egy könyvet sem fordíthatsz le és tehetsz közzé csak úgy a jogtulaj előzetes engedélye nélkül. Egy feliratnál meg ügye két jogtulaj is lenne egyből, az eredeti szerző, illetve a fordító, szóval komplikált. Ezért nem lesz pl. a Netflixben opensubtitles plugin még egy jó darabig, pedig de szép lenne.
Szerk. Természetesen otthoni, saját felhasználásra nem illegális a Google fordító használata.
-
opr
nagyúr
válasz
A flame-war-ba nem kivanok beszallni, de ha mar felmerult ez a forditas vita, nemi minimalis belsos infot tudok adni.
Szoval az van, hogy ps-oldalon rendszeresen felmerul a kerdes, hogy hogyan lehetne tobb cimet lokalizalni, rengeteg PoC (proof of concept) szuletett mar ra, ha nem is napi szintu, de rendszeres beszedtema.
MS oldalt nem tudom, de ha tippelnem kene, szerintem hasonlo lehet a helyzet ott is.A problemak, amik rendszeresen elgancsoljak ezeket a torekveseket:
- Automatikus forditas: nincs az az isten, hogy barmilyen fejleszto ezt megengedne az evekig csiszolt jatekaban.
- Fizetett forditas: iszonyatos melo, plusz minel tobb fordito dolgozik egy jatekon, annal nagyobb a szivarogtatas veszelye. Tegyuk hozza, az igazan jo forditok ilyet nem vallalnak, mert brutal monoton kulimunka.
- Kitolja a fejlesztesi idot. Igy is nagyon szoros hataridokkel dolgozik a jatekfeljesztesben mindenki, a kiado nem nyelne be +3 honap hataridot (amig a tobbieket is fizetni kell, nem csak a forditot, penzt viszont meg nem hoz), a fejlesztes viszont nem ferne bele rovidebb idobe. Egyszerre vegezni a forditassal es a jatekkal kozel lehetetlen, hihetetlen szervezes es mazli kell hozza, hogy ilyen tortenjen.
- Onkentes forditasok verzio: nem lehet ellenorizni, hogy milyen minosegu forditas kerul be, plusz mivel onkentes, igy nincs felelos sem, az onkentes barmikor benyomhatja a cumit, ha mas folytatja, az mas stilusban folytatja, tehat ez az egesz egy adminisztracios, jogi es felhasznaloi-elmeny szerinti katasztrofa. Ezen feluli problemak meg: Egy rpg leforditasa nem osszehasonlithato egy filmmel/sorozattal, annal nagysagrendekkel nehezebb es tobb melo (es sokszor mar azoknak a minosege is eleg rossz). Ha a jatek megjelenese utan all neki forditani valaki, es vegez mondjuk 3 honap alatt, akkor az adott regioban senki nem fog megjelenesnapon jatekot venni, kivarjak a lokalizalt verziot, tehat konkretan a kiado szempontjabol csokken a termek erteke (kevesebb penzt hoz). Ha a jatek megjelenese elott kiadjak par kivalasztott onkentesnek, akkor meg megintcsak szivarogtatas, stb.Szoval, jelenleg sokan gondolkozunk/dolgozunk egy jarhato uton, de egyelore nem talaltunk ilyet.
Konkluzio: Jelenleg nem igazan varhato a kozeljovoben erre kozponti megoldas, marad a mostani szitu, azaz ha a jatekfejleszto akarja es megoldja hazon belul, akkor van, ha nem, akkor nincs.
De otlet mindig johet, ha alaposan vegig van gondolva es meg mindig jol hangzik, szivesen meghallgatom, hatha.
-
Polllen
félisten
válasz
Egy weboldal szövege nem ugyanazon védelem alatt áll, mint egy videó.
Amúgy jellemzően azokban az országokban van lokalizáció, ahol ezt kitermeli a piac. Itthon nem. Itthon a legjobb, amit az ember tehet, hogy idegennyelveket tanul.
-
válasz
De. Engedjétek el..
-
idegen lény
addikt
válasz
Carlos Padre #248 üzenetére
A Chrome-on az automata fordító használata illegális?
Mióta? Az talán sérti az oldalak tulajdonosainak a jogait? Az ugyanúgy nem lenne illegális, ha a konzolokban lenne automatikus fordítás opció.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
szupermacs #243 üzenetére
Sajnos komoly szerzői jogi problémákba futna a egész, ezért sem kezd bele senki. Pedig egyszerű lenne a technikai háttere, és szerintem jó is lenne. De jogilag az opensubtitles oldal is illegális.
-
válasz
sad_Vamp #245 üzenetére
Nem kell, elég ha xbox-ot vesz:
"ha valaki tök hülye bármilyen idegen nyelvhez, leginkább az angolhoz, nem is akarja megtanulni mert lusta, és az agyatlan lövöldék, autós és verekedős játékok jelentik a nagybetűs JÁTÉKOT, annak mi szüksége lenne a ps4re? Nekik pont elég az xbox."
-
Ed_007
aktív tag
válasz
szupermacs #241 üzenetére
Köszönöm!
-
Ed_007
aktív tag
válasz
idegen lény #223 üzenetére
Ha valamelyik konzolgyártó bevezetné, hogy a hobbifordításért cserébe valami jelképes díjazást, ajándékot adna (ingyenjátékokat, meghívásokat rendezvényre, szerepeltetni a fordító nevét a játékban stb.), szerintem sokan belevágnának a feliratkészítésbe.
-
Ed_007
aktív tag
Nézegettem PS4-ről felvett Witcher3 videókat a Youtube-on. Nekem elég szaggatottnak tűnik a mozgás, ha gyorsan mozognak a karakterek, forog a kamera, fák vannak a környéken, és pláne, ha a távolban meg hegyek.
Ha van személyes tapasztalatotok, milyen a képminőség PS4-en és PC-n játszva, egymással összehasonlítva, azt megköszönném, ha megosztaná.
Tudom, hogy PC konfigurációtól függ meg minden, de ha megírnátok, hogy (például) nektek NV1060-as kártyával jobb volt a kép, mint PS4-es, vagy (például) az NV 1070-es kártyával gyengébb a kép... -
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #238 üzenetére
Dehogy! Ez még annak se jó.
-
idegen lény
addikt
válasz
szupermacs #237 üzenetére
Ne dobd ki! Add nekem, jó lesz papírnehezéknek.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #232 üzenetére
De jó. Csak ebben az esetben miért olyan nagy előny?
Akcióban kb. bármelyik remaster-t megkapod pár ezerért PS4-re is. -
Madwe
nagyúr
válasz
szupermacs #232 üzenetére
mondjuk ezt sose értettem, ha volt előd, s van hozzá még játék, amivel még játszani is akarok, minek adtam el az előzőt
? persze nyilván van akinek ez szempont, s nem baj ha valami ezt támogatja (nomeg értem én h xboxra nincs játék, ezért fontos a prevgen támogatása
)
-
Carlos Padre
veterán
válasz
frankdelgado #222 üzenetére
Hát ha magadra ismertél a leírásban, az a te szégyened, nem az enyém.
-
idegen lény
addikt
válasz
szupermacs #229 üzenetére
Ezt a kifejezést kerestem, hogy "automata fordító"!
-
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #228 üzenetére
Előbb a boxban legyen valami magyar nyelv. A magyar nyelvű 360-as játékaim is angolul vannak One-on. Utána lehet miről beszélni. Bár egy RPG játéknál nem bíznám magam egy automata fordítóra.
-
idegen lény
addikt
válasz
szupermacs #227 üzenetére
De ez nem nyúlna bele a játékba, hanem mondjuk az eredeti nyelv alatt/fölött megjelenhetne opcionálisan csak a játék alatt, ha be lenne kapcsolva. Az eredeti szöveg garantálná, hogy ne legyenek félreértések. Ez csak egy mankó lenne, hogy ne kelljen szinte minden egyes szót kiszótárazni, ami iszonyatosan időrabló meló. Még aki jól tud angolul, az is gyakran találkozik a játékokban olyan ritka, sőt nem egy esetben szakszavakkal, kifejezésekkel, hogy csak néz bambán. A fejlesztőknek is az az érdeke, hogy mindenki megértse a játékot, és hogy minél több helyre eljusson a világon, és minél többen vegyék meg. Az ugye lehetetlen, hogy minden nyelven legyen minden játékhoz fordítás. De ha már úgyis van internet a mai konzolokban, akkor miért nem lehet azt kihasználni hasznosan? Szerintem ez hatalmas áttörést hozna a konzolok világszinten való elterjedésében. És a pénz beszél.
Sokan csak azért választják a PC-t, mert ott lehet találni magyarításokat. És ez ugye nem csak nálunk probléma, hanem világszinten.
-
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #225 üzenetére
Abba a fejlesztőknek is lenne beleszólása. Mivel illegális belenyúlni a játékba, így biztos nem lesz ilyen lehetőség.
-
válasz
idegen lény #225 üzenetére
Én értem hogy érted, de a fejlesztők ezt biztosan nem támogatnák, révén baromi nagy marhaságok jönnének ki olykor.
-
idegen lény
addikt
Én inkább úgy képzelem, hogy ez egy opció lehetne, hogy játék közben be-kikapcsolhatod a fordítást pl. magyar nyelvre, ha van neted. Úgy lenne a legjobb, ha az eredeti szöveg alatt vagy fölött lenne. Úgyhogy ez nem lenne hivatalos fordítás, hanem olyan, mint a Chrome-nál, ami élőben fordítja az aktuális oldalt netes kapcsolattal. Tehát ez nem befolyásolná a játék tartalmát, az ugyanúgy maradna angol stb. nyelvű.
Hiszen arról volt szó eredetileg, hogy az Xbox One X PC-szerű lesz. -
válasz
idegen lény #223 üzenetére
Mert ilyen fordítások hivatalosan nem is létezhetnek. Sajnos terjed, találkoztam ilyennel sorozatoknál, de borzasztó. A fejlesztők nem szívesen látnák a játékuk alatt egy fordító által készített feliratot.
-
idegen lény
addikt
válasz
Carlos Padre #212 üzenetére
Na például, ha az Xbox One X-en lenne valami fordítóprogram, legalább Google fordítás szinten, ami a játékok közben azonnal fordítana kb. minden nyelvre, azzal szerintem simán behozhatná a lemaradását világszinten, valószínűleg akkor én is azt vennék. Nem is értem, hogy ilyesmi miért nem merült fel még ötlet szinten sem.
Egy ilyen okos és erős géppel biztosan meg lehetne ezt oldani valahogy.
A visszafelé kompatibilitásra azt az érvet el tudom fogadni az olcsóságán kívül, hogy az X360-on sokkal több minőségi játék volt.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Carlos Padre #212 üzenetére
multicímeknèl is vannak, ahol jó ha tudsz angolul valamit. vagy mondjuk a quantum breaknèl . ès mèg sorolhatnàm. szóval nem azt hülyèznèm le, akinek nem megy az angol, hanem aki màr jódolgàbanazt sem tudja mit írogat, csakaz a lènyeg, h beszoljon. De, mint ahogy màr koràbban irtam, bàtor gyerek vagy....
-
sad_Vamp
őstag
azért ugye tudod, hogy a remastered-et általában újra MEG KELL VENNI?!
hálózat: látod, ezt én is csak megjegyeztem, nem volt PS-em soha... x360.
kontroller: nem véletlenül irtam oda hogy szubjektív.... engem személyszerint a third party controller azóta nem érdekel amikor 2 gamepad árát adtam 1ért, és habár jó volt aztán behalt, szóval igen számomra a 1st party cuccok a mérvadóak, sorry. Nálam ez játszik, másnál persze más. izlések és pofonok.
fakóság: hallottam erről valamit, de nem voltam benne biztos, ami viszont biztos, hogy a legtöbb YT videónál a PS-ek színe mások, az r=1 user is csak ezt fogja tudni.Ezért nem értem mit kell kardoskodni bármelyik konzol mellett... mindenki tud dönteni (Sheldonon kívül), vagy így vagy úgy.
-
Madwe
nagyúr
válasz
sad_Vamp #218 üzenetére
-igen, GoD nincs psre
-backword comp sincs, bár ma már kb több remastered jelenik meg mint eredeti cím
- állítólag jobb? ok... gyk. ugyanaz mindkettő stabilitásban, szolgáltatásokban. eleinte psn szar volt, azt nem vitatom.
-kontrollere jobb? ez egyrészt igen szubjektív, másrészt MÉG MINDIG lehet hozzájuk bármilyen kontrollert venni. már nem tudom hanyadszor jön elő. mindha csak a gyáriak lennének kaphatóak...
-multiplat címek nem fakóbbak psen. Ez pusztán panel beállítási kérdés, annyi h defaultból xbox más rgb kiosztást használ mint ps, de ezt két kattintás átállítani. Az h mennyire fakó/kontrasztos egy adott forrás, az 99.99% a panelen múlik. A maradék 0.01%ot pedig az befolyásolja, h hogyan állítod be a lejátszótez is annyiszor előjött, s mindig görcsbe rándul a gyomrom tőle
Utolsó mondatod sztem a leginkább igaz, havernak milye van a legmeghatározóbb a legtöbb embernél
Azátn exek, ha van ami vhova elcsábítaná illetve egyéb szolgáltatások. de azokban nagyon hasonlóak, de pl x mellett szól az ea-s előfizetéses akármi is, amúgy. biztos az is sokakat csábított oda.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
<Lacy85> #217 üzenetére
értjük KEVÉS az exkluzív xboxra....
On other hand (olvasd: "de") :
- van rá Games on Demand
- backward compatibility
- állítólag a Live jobb mint a PSN
- a kontroller jobb (szubjektív)
- multiplatform címeknél nem fakók a színek.és tök mind1 mit miért csinált a sony és mit miért az MS, most ez van. ezek és hasonlók alapján döntenek az emberek (ha nem a "haveroknak mije is van?" a meghatározó dolog)
-
szupermacs
veterán
válasz
Carlos Padre #215 üzenetére
És a félreolvasás miatt most megbizonyosodtál róla, hogy a PS4-ed jobb.
-
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #213 üzenetére
Én.
De ha az Athlon II X2 240, 3 giga ram és Radeon R7 240 GDDR5 1GB gamer pc, akkor én sem. -
Carlos Padre
veterán
válasz
janeszgol #207 üzenetére
Teljesen igazad van, de ha valaki tök hülye bármilyen idegen nyelvhez, leginkább az angolhoz, nem is akarja megtanulni mert lusta, és az agyatlan lövöldék, autós és verekedős játékok jelentik a nagybetűs JÁTÉKOT, annak mi szüksége lenne a ps4re? Nekik pont elég az xbox.
-
narumon
őstag
Csak én vagyok olyan elvetemült, hogy nem PC mellé vennék Boxot hanem PC helyett? Miért evidens itt hogy mindenkinek van már egy játék PC otthon ami mellé vesz egy konzolt?
Mondjuk én most nézegettem azokat a nagy exkluzívokat PS-re, kb 1-2 fogott meg annyira, hogy egyáltalán kipróbálni legyen kedvem. Aztán ott van a rengeteg "koca" játékos (bár inkább ők a Prok), nekem haverok közül többen is vannak akik 1-1 játék miatt vettek boxot és azzal nyomják szarásig (Forza, Fifa), nem is nagyon érdekli őket más. Egyébként meg SZÁMOMRA ez a generáció nem izgalmas annyira mint az előző, így nem is töröm magam egyik beszerzésén sem. -
szupermacs
veterán
válasz
Carlos Padre #208 üzenetére
Akkor én kérek elnézést, lehet tovább valótlan dolgokkal fikázni a boxot.
-
Polllen
félisten
válasz
janeszgol #207 üzenetére
Az, hogy mit veszít, az megint egyéni preferencia. Lehet, hogy semmit, lehet, hogy nagyon sokat. Azért kezdtem el ide írni, hogy ez hátha átmegy azoknak, akiknél beakadt a lemez.
Nem ágálok egyik konzol mellett vagy ellen. Mindkettő egészen jó platform, számomra messze a tökéletestől. Aki xo-t vett, az leírta, hogy miért döntött így.Carlos Padre
Ez a konzol piacról szól, nem ps4 only topik...
-
Carlos Padre
veterán
válasz
szupermacs #205 üzenetére
Ez például az, nem is értem te mit keresel itt.
-
janeszgol
félisten
Jó de aki PS4-et vesz, az mit veszít? Exkluzív, plusz multiplatform. Xbox? Multiplatform és ... ennyi. Nem reprezentatív, de egy cimborám nagyon imád játszani. Ő a Ps3-on végig tolta többször is a kedvenc játékát (Last of Us), meg a három Unchartedet és azóta is ott rohad a konzol, ahova letette, míg az X360-nal annyit játszott, hogy csoda hogy nem kopott el, mint a radír. One vs PS4. Az előbbit csak havonta egyszer kapcsolja be az ingyen játékok miatt, míg utóbbit le se tudja tenni. És itt a lényeg. Ha az ember ezt játja, meg sem fordul a fejében az Xbox vásárlása, csak ha valami konkrét játék (pl én esetem) érdekli.
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #188 üzenetére
Persze, ezt már itt a fórumon is megírtam. Ahogy Pollen mondta, az MS elbacta. És mivel havernak PS4-e van, én is azt veszek - mondhatják azok, akik konzolt szeretnének venni. Szóval a PS tábor nőni fog.
Az MS egy szórakoztatóközpontot akart létrehozni (BC nélkül), míg a Sony "csak" egy erős játékplatformot. Aztán az élet úgy hozta, hogy amit az MS a 360-nal felépített, azt a One-nal lerombolta.
A Halo, GoW, Forza unalmas. Kérünk más exkluzív játékot is. Frankó történettel, minőségi kidolgozással. Én a Fable 2-3 miatt kértem Boxot. Hol a pcsába van a Fable 4? Minőségi single game, minőségi kidolgozással, nem máshogy! Ajánlom, hogy az E3-on bejelentsék!Az MS-t az menti meg, hogy sok keresztplatformos cucc van, még ha egyik-másik késve is jön.
-
szupermacs
veterán
válasz
<Lacy85> #203 üzenetére
,,Egyik oldalon ott vannak az ütősebbnél ütősebb címek, a másikon meg lassan már csak tákolt indie-ket kapsz (PUBG, Sea of Thieves, meg társai).”
Ez nagyon lol. Ha csak a tákolt indie játékokat akarod észrevenni, akkor csak azok lesznek.
De most komolyan. Nincs PS4 topic ahova mehettek? Vagy pénzt kaptok a Sonytól?
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #203 üzenetére
Amíg nem akarod elfogadni más emberek álláspontját ugyanolyan érvényesnek, mint a sajátod, addig nincs miről beszélni...
A konzol felhasználókból még mindig van pár millió, akit nem érdekel a ps4 exkluzív. Meg rengeteg pc felhasználó is van, akit nem érdekel a ps4 exkluzív. Nekik ez nem számít. Amíg ezt nem sikerül elfogadni, meddő vita. Itt is többen leírták, miért döntöttek úgy, ahogy, csak nem fogadod el, mert csak.
Ékes példa a második rész is, meg az is, hogy leírtad nincs értelmes érv az xo mellett. Fogadd el, hogy van világ a sajátodon kívül is.
Én azért veszek használtan konzolt, mert érdekel néhány játék, végigjátszom és ugyanannyiért eladom. Mondhatni ingyen béreltem őket, mert folyamatosan nincs rá szükségem. Eszközökről beszélünk, semmi haszna, amikor ott porosodik az asztalon, de legalább veszít az értékéből. És hónapokig, évekig porosodna ott, mert elvagyok mással.
Illetve úgy sokkal egyszerűbb eldönteni valamiről, hogy mennyire tetszik, ha kipróbálom és saját véleményt alkotok első kézből. -
<Lacy85>
addikt
"Ettől függetlenül mégsem azt olvasom, hogy ps4-re több játék van, vagy hogy valakinek jobban tetszik, hanem azt, hogy xo-ra nincs játék és társai..."
Gondolom feltűnt, hogy exkluzívokról volt szó.
Egyik oldalon ott vannak az ütősebbnél ütősebb címek, a másikon meg lassan már csak tákolt indie-ket kapsz (PUBG, Sea of Thieves, meg társai).
A multiplatformok meg mennek mind a kettőn. Szóval akkor miért is vegyek mondjuk Xbox-ot PS4 helyett?"Mert a többség nem akar értelmes ember módjára gondolkodni."
Ha valakinek nem kell az Xbox, mert már fáj, amit művelnek, akkor nem tud értelmes ember módjára gondolkodni. Logikus.
"Nekem volt xo is meg ps4 is. Mindkettőt a játékok miatt vettem. Egyik sincs már meg. Majd ha megint lesz olyan játék, ami érdekel, veszek újra."
Ha már az értelmes gondolkodásnál tartunk: Mi a francnak adjam / vegyem a konzolokat? Egyszer megveszem, és használom.
-
Madwe
nagyúr
válasz
idegen lény #201 üzenetére
Igen, a marketingesek az egyszerűség kedvéért elkezdték a 4kt arra használni ami nem is az. Ettől függetlenül ha valahol helyesn használják vagy különbséget tesznek, az nem baj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Filmgyűjtés
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest