- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
idegen lény #276 üzenetére
Hát akkor ezek szerint a Microsoft még mindig nem értette meg a lényeget és tolják tovább fullba a kretént.
Bírom ezeket az elemzőket, mert az a helyzet, hogy az eladások nem őket igazolják.
(#278) idegen lény Az mondjuk elég gáz. Én sokkal többet várok tőlük. Mondjuk azért azt nem hiszem, hogy a részvényeseket ne erdekelné a plusz zseton.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #268 üzenetére
Akkor most olvasd el újra a kommentet.
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #269 üzenetére
És hogy lehet, hogy a 4K-s játék még FHD sincs?
-
Carlos Padre
veterán
válasz
idegen lény #256 üzenetére
Nem tudom éltél e már akkor, de a vhs kazikon sokat dobott a "hangalámondás"
-
Carlos Padre
veterán
válasz
idegen lény #249 üzenetére
Pontosan, sérti az eredeti szöveg szerzőjének jogait. Egy könyvet sem fordíthatsz le és tehetsz közzé csak úgy a jogtulaj előzetes engedélye nélkül. Egy feliratnál meg ügye két jogtulaj is lenne egyből, az eredeti szerző, illetve a fordító, szóval komplikált. Ezért nem lesz pl. a Netflixben opensubtitles plugin még egy jó darabig, pedig de szép lenne.
Szerk. Természetesen otthoni, saját felhasználásra nem illegális a Google fordító használata.
-
opr
nagyúr
válasz
A flame-war-ba nem kivanok beszallni, de ha mar felmerult ez a forditas vita, nemi minimalis belsos infot tudok adni.
Szoval az van, hogy ps-oldalon rendszeresen felmerul a kerdes, hogy hogyan lehetne tobb cimet lokalizalni, rengeteg PoC (proof of concept) szuletett mar ra, ha nem is napi szintu, de rendszeres beszedtema.
MS oldalt nem tudom, de ha tippelnem kene, szerintem hasonlo lehet a helyzet ott is.A problemak, amik rendszeresen elgancsoljak ezeket a torekveseket:
- Automatikus forditas: nincs az az isten, hogy barmilyen fejleszto ezt megengedne az evekig csiszolt jatekaban.
- Fizetett forditas: iszonyatos melo, plusz minel tobb fordito dolgozik egy jatekon, annal nagyobb a szivarogtatas veszelye. Tegyuk hozza, az igazan jo forditok ilyet nem vallalnak, mert brutal monoton kulimunka.
- Kitolja a fejlesztesi idot. Igy is nagyon szoros hataridokkel dolgozik a jatekfeljesztesben mindenki, a kiado nem nyelne be +3 honap hataridot (amig a tobbieket is fizetni kell, nem csak a forditot, penzt viszont meg nem hoz), a fejlesztes viszont nem ferne bele rovidebb idobe. Egyszerre vegezni a forditassal es a jatekkal kozel lehetetlen, hihetetlen szervezes es mazli kell hozza, hogy ilyen tortenjen.
- Onkentes forditasok verzio: nem lehet ellenorizni, hogy milyen minosegu forditas kerul be, plusz mivel onkentes, igy nincs felelos sem, az onkentes barmikor benyomhatja a cumit, ha mas folytatja, az mas stilusban folytatja, tehat ez az egesz egy adminisztracios, jogi es felhasznaloi-elmeny szerinti katasztrofa. Ezen feluli problemak meg: Egy rpg leforditasa nem osszehasonlithato egy filmmel/sorozattal, annal nagysagrendekkel nehezebb es tobb melo (es sokszor mar azoknak a minosege is eleg rossz). Ha a jatek megjelenese utan all neki forditani valaki, es vegez mondjuk 3 honap alatt, akkor az adott regioban senki nem fog megjelenesnapon jatekot venni, kivarjak a lokalizalt verziot, tehat konkretan a kiado szempontjabol csokken a termek erteke (kevesebb penzt hoz). Ha a jatek megjelenese elott kiadjak par kivalasztott onkentesnek, akkor meg megintcsak szivarogtatas, stb.Szoval, jelenleg sokan gondolkozunk/dolgozunk egy jarhato uton, de egyelore nem talaltunk ilyet.
Konkluzio: Jelenleg nem igazan varhato a kozeljovoben erre kozponti megoldas, marad a mostani szitu, azaz ha a jatekfejleszto akarja es megoldja hazon belul, akkor van, ha nem, akkor nincs.
De otlet mindig johet, ha alaposan vegig van gondolva es meg mindig jol hangzik, szivesen meghallgatom, hatha.
-
Polllen
félisten
válasz
Egy weboldal szövege nem ugyanazon védelem alatt áll, mint egy videó.
Amúgy jellemzően azokban az országokban van lokalizáció, ahol ezt kitermeli a piac. Itthon nem. Itthon a legjobb, amit az ember tehet, hogy idegennyelveket tanul.
-
válasz
De. Engedjétek el..
-
Ed_007
aktív tag
válasz
idegen lény #223 üzenetére
Ha valamelyik konzolgyártó bevezetné, hogy a hobbifordításért cserébe valami jelképes díjazást, ajándékot adna (ingyenjátékokat, meghívásokat rendezvényre, szerepeltetni a fordító nevét a játékban stb.), szerintem sokan belevágnának a feliratkészítésbe.
-
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #238 üzenetére
Dehogy! Ez még annak se jó.
-
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #228 üzenetére
Előbb a boxban legyen valami magyar nyelv. A magyar nyelvű 360-as játékaim is angolul vannak One-on. Utána lehet miről beszélni. Bár egy RPG játéknál nem bíznám magam egy automata fordítóra.
-
szupermacs
veterán
válasz
idegen lény #225 üzenetére
Abba a fejlesztőknek is lenne beleszólása. Mivel illegális belenyúlni a játékba, így biztos nem lesz ilyen lehetőség.
-
válasz
idegen lény #225 üzenetére
Én értem hogy érted, de a fejlesztők ezt biztosan nem támogatnák, révén baromi nagy marhaságok jönnének ki olykor.
-
válasz
idegen lény #223 üzenetére
Mert ilyen fordítások hivatalosan nem is létezhetnek. Sajnos terjed, találkoztam ilyennel sorozatoknál, de borzasztó. A fejlesztők nem szívesen látnák a játékuk alatt egy fordító által készített feliratot.
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #188 üzenetére
Persze, ezt már itt a fórumon is megírtam. Ahogy Pollen mondta, az MS elbacta. És mivel havernak PS4-e van, én is azt veszek - mondhatják azok, akik konzolt szeretnének venni. Szóval a PS tábor nőni fog.
Az MS egy szórakoztatóközpontot akart létrehozni (BC nélkül), míg a Sony "csak" egy erős játékplatformot. Aztán az élet úgy hozta, hogy amit az MS a 360-nal felépített, azt a One-nal lerombolta.
A Halo, GoW, Forza unalmas. Kérünk más exkluzív játékot is. Frankó történettel, minőségi kidolgozással. Én a Fable 2-3 miatt kértem Boxot. Hol a pcsába van a Fable 4? Minőségi single game, minőségi kidolgozással, nem máshogy! Ajánlom, hogy az E3-on bejelentsék!Az MS-t az menti meg, hogy sok keresztplatformos cucc van, még ha egyik-másik késve is jön.
-
Madwe
nagyúr
válasz
idegen lény #201 üzenetére
Igen, a marketingesek az egyszerűség kedvéért elkezdték a 4kt arra használni ami nem is az. Ettől függetlenül ha valahol helyesn használják vagy különbséget tesznek, az nem baj
-
válasz
idegen lény #197 üzenetére
+1, így van, a felhasználók már csak átvették. Szóval ha a cégek így reklámozzák a termékeket, akkor azért nem a usereket kell okolni első sorban.
-
Madwe
nagyúr
válasz
A 4k az 4096x2160 pixel míg az UHD az 3840x2160 pixel, uh valóban nem mindegy
-
Polllen
félisten
válasz
Mindenki a saját tetteiért felel.
-
válasz
idegen lény #188 üzenetére
Azért az tény, hogy ezek a játékok sokkal jobban és szebb minőségben futnak az új hardveren(Xbox One-on 1080p/900p, Xbox One X-en akár 4k-ban. Szóval azt meg kell hagyni, hogy így jobb minőségben újra lehet élni őket és ez egy nagyon jó dolog. De továbbra is azt mondom, hogy ezért önmagában nem vennék egy konzolt. Jelenleg úgy állok, hogy még Switchet is hamarabb vennék, mint Xboxot.
(#190) Polllen Én is nemrég vettem csak PS4-et, de a Digital Foundry elemzéseket látva bizony látszik, hogy az Xbox sokszor alulmarad és kemény FPS fropokat produkál az alap Playstationhoz képest. Mi jön le ebből a felhasználónak? A Microsoft spórolni akart a hardveren és kissé gyengébb lett a Xbox.
Most ez kijavították az Xbox One X-el(bár véleményem szerint kicsit későn érkezett), s azóta, sőt előtte a Sonynak is felrótták sokan, hogy a Playstation Pro miért lett ilyen gyenge(sokszor olvasható a "Soupstation" kifejezés). S én is azt mondom, hogy most a Xbox One X az erősebb konzol és hardverileg jobb, a PS4 Pro egy elsietett konzol lett. Csak a versenyt nem csupán a hardver dönti el, azt felejtette el a Microsoft. Ahogy a kolléga írta, annyira belelovallták magukat a hardverbe, hogy elfelejtettek rá új szoftvert(játékot) csinálni.Szerintem részben a Kinectnek is ez lett a veszte, megvolt a hardver, de nem jöttek rá tömegével a játékok.
-
válasz
idegen lény #127 üzenetére
akkor ne írj ár-érték arányt, mert eléggé megfoghatatlan az utóbbi, lévén mindenkinek más az érték - az xboxoneX árán úgy érzed kaptál egy jó gépet, de amit nyújt nem fontos mindenkinek, tehát lehet h teljességgel értéktelen
forint/teraflopsban nagyon ottvan, ez tény!
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #163 üzenetére
"Microsoft tényleg elpuskázta ezt a konzolgenerációt. Miközben arra pazarolta erőforrásait, hogy letegyen egy tényleg bivalyerős konzolt az asztalra, egy kicsit megfeledkezett arról, hogy az átlagos felhasználó végső soron nem a számokra izgul föl, hanem inkább játszani szeretne."
Ennyi. Az meg már csak hab a tortán, hogy néhány Sony cím a gyengébb PS4 Pro-n is szebben néz ki, mint bármelyik multiplatform játék a One X-en.
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #139 üzenetére
Akinel kimaradt ez a konzolosdi (gondolom vannak paran), azoknak kivalo ajanlat a backward compatibility. Az Xbox tema most ott tart, hogy a konzolert kiadsz nagyobb zset es onnantol fillerekbe keruloen tudsz jatszani. Ha meg dragabb jatekok is johetnek, ott vannak a keresztplatformos ujak.
Akinek meg tetszenek a PS exkluziv cimek es ez vonzoero szamara, az vesz PS-t. A Sony lehet verszemet kapott, szoval meg tuti el lesztek latva ilyenekkel. -
válasz
idegen lény #163 üzenetére
Megnéztem mindhármat, a 2. linkben levő cikk különösen tetszik. Jól részletezi mit rontott el a Microsoft, ezen pl. igen felkaptam a fejem: Újabb lapát föld volt a gödörből felfelé pislogó MS homlokára, amikor Don Mattrick, az MS egyik fejese az internetes kapcsolattal nem rendelkező gémereknek az Xbox 360 beszerzését javasolta. Ez ilyen WTF
Ezek után tényleg csak maguknak köszönhetik, hogy lassan a Nintendo is beelőzi őket eladásokban.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
idegen lény #156 üzenetére
mesélj, miért?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #141 üzenetére
Na igen. Valahogy én is úgy látom, hogy ideális esetben nekik is ontani kellene a jobbnál jobb játékokat épp úgy, mint a Sony-nak, és mellette meg tök jó kis plusz lenne a visszafelé kompatibilitás.
De így mivel lehet rávenni a népet, hogy mondjuk One X-et vegyenek? Kiadták rá a PUBG-t, ami tudja a 4K 20FPS-t very low grafikán, meg játszhatsz a világ legerősebb konzolján 10 éves játékokkal?
A hülyének is megéri. -
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #139 üzenetére
A PS4 Pro gyakorlatilag egy felturbózott PS4 alapgép. Kicsit több ram, meg egy erősebb VGA.
Az alap változatlan. Így persze, hogy kompatibilis.
A PS4 nem tudja futtatni a PS3 játékokat, mert teljesen más architektúra.
Az Xbox One se tudja futtatni alap esetben a 360-as játékokat. Az összeset, amit kiadtak "visszafelé kompatibilitás" címen, újra kellett írni One-ra.
Beteszed mondjuk a 360-as lemezt a One-ba, az meg patch címén letölti az egész újraírt játékot. -
vhw
addikt
válasz
idegen lény #131 üzenetére
A Sonynak szüksége van olyan technológiára, rendszerre, bármire, amit csak az MS-től szerezhetne meg?
Ha nem, akkor mi a fenéért fizetne azért (=monopol helyzet), aminek megszerzéséért már így is igen jó pozícióban áll? Miért fizetne piaci árat a konkurensének azért, hogy domináljon a piacon (mikor jelenleg is valami ilyesmit tesz)? Nem igazán van harmadik fél, aki elől piacot lehetne megvásárolni, a Nintendo nem igazán ebben a ligában játszik, őket nem fogják meg azzal, hogy megveszik az xbox franchise-t.
Egy új szereplő viszont megvehetné, akinek nincs se működő technológiája, se brand, se ismeretség, sem tapasztalat - teszem azt egy Samsung.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #127 üzenetére
De miért akarnák eladni a Sony-nak?
Meg a Sony miért akarná megvenni, amikor ott vannak a saját gépei, játékai?
Próbálok logikát találni a bizniszben, de egyszerűen nincs benne... -
válasz
idegen lény #52 üzenetére
"szerintem minden idők legjobb konzolja kiváló ár-érték aránnyal."
ez annyira, szubjektiv, hogy nem bírom ki: a one S nem jobb ár/teljesítményű harmad áron? a játékok a rosszabb graftól nem lesznek harmadannyira jók csak, szal éééérted
lehet a legjobb gép annak, aki 4k-ban akar mondjuk Xbox Originals játékokkal játszani (objektíven! hiszen nincs emulátor, ott a legszebb, jobb kontroller) stb, de azért általánosítani kár
(#80) RareParrot : a sony is elbukta a ps2 teljes nyereségét, akkora bukóval árulták sok sok évig a ps3at...
-
Tegla80
addikt
válasz
He??!!
A Sony egy m$ altal tervezett/keszult ........ nem fog atvenni soha,inkabb mar csak azert is egy sokkal jobbat fog gyartani,mert ilyen a japo mentalitas.
Szval sztem neked elgurult a pirulad es inkabb az m$-nek kellene irnod,h megvetted az xox-ot oszt akkor most mit is kezdj vele!Keldor papa
Nem elengedni,hanem a pc-be belemosni fogja/akarja konzolos piacat az m$ ,h mentse ami mentheto. -
keIdor
titán
válasz
Nem 2-3 év lerakni UC4, GoW stb. kaliber játékokat. (inkább 5-6)
Biztos vagyok benne, hogy készülnek ex. címek, csak nincsenek még bejelentve. Mindjárt E3, talán ott...
PC-t meg én az MS helyében elengedném, árt a boxnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hardcore café
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest