- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #294 üzenetére
Valahonnan onnan indultunk, hogy minek venne bárki xo-t, amikor ps4-n van multiplatform + exkluzív. Ezért pendítettem meg ezt a vonalat, hogy igen, az exkluzív tartalom fontos és jelentős, de közel sem minden.
A sony ügyesebben értékesítette a portékáját.Hopkins95
Nem akarják rontani a renoméjukat. Csúnyán alulmúlták a várakozásaikat.
És igen, korábban szó volt róla, hogy ez innen már öngerjesztő folyamat ennyi felhasználóval.Amúgy ezzel a felhasználók többé-kevésbé jól járnak. A ps4-nél az exkluzív tartalom virágzik ennyi felhasználóval. Az xo-nál meg szénné akciózzák a gépet és a játékokat is.
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #292 üzenetére
Majd lesz aki megszólja a listát, mert sokan nem tartják jó forrásnak, de én sem igazán találtam ennél jobbat. Láttam forbes által lehozott számokat, de ott pl a rolling 12 hónapban nincs ps exkluzív a top 10-ben.
Ebben a listában, ha megnézed a top100 játékból mi ps4 exkluzív, akkor olyan 30-40 milla példány lesz. Ha ezt visszaosztod, akkor minden \második emberre jut 1 exkluzív példány. (összesen 1 játék és 1 példányban)
Nekem ebből az jön le, hogy sokan vannak, akiknek fontos az exkluzív tartalom, de nem csak ebből jött össze a 70 milla ps4.Sokan veszik ezért, nem kérdés és sokan meg másért.
Az Uncharted, Last of us, Horizon meg GoW igazi system seller, tuti sok millió felhasználót hozott. De közel sem mindenkit. Ez az, amit szerintem el kellene fogadni.
Persze szívesen meghallgatom, hogy miért gondolod ezen számok alapján, hogy az exkluzív tartalom miatt vettek 2x annyian ps4-t, mint xo-t.
-
Polllen
félisten
-
válasz
<Lacy85> #280 üzenetére
számolhatod úgy is, hogy
- fifa mindkettőre jön, de boxon ott a pubg
vagy
- fifa mindkettőre jön, de psen ott az unchartedszámok alapján exklizívakkal nem lehet felhasználói bázist építeni... az ÁTLAGGÉMER kevés, jobbára multi címmel múlatja az időt konzolon (statok alapján), szal ilyenformán nehéz igazolni az exkluk létjogosultságát (nekem pl exkluk nélkül sose lett volna ps-em - mert pc/box mellé minek? de persze xboxot is az exkluk miatt vettem anno... (forza))
-
válasz
<Lacy85> #267 üzenetére
Teljesen egyetértek a teszttel! A múltkor meg leszólt batman91 kolléga a másik topikban, hogy hogy merem ezt a játékot kritizálni ha még nem is játszottam vele illetve nem ismerem a műfajt. Aztán az értékelések nem lettek valami rózsásak...de én optimista vagyok, még mindig várom, hogy a Microsoft az E3-ra készül valami ütős bejelentéssel
-
sad_Vamp
őstag
válasz
<Lacy85> #217 üzenetére
értjük KEVÉS az exkluzív xboxra....
On other hand (olvasd: "de") :
- van rá Games on Demand
- backward compatibility
- állítólag a Live jobb mint a PSN
- a kontroller jobb (szubjektív)
- multiplatform címeknél nem fakók a színek.és tök mind1 mit miért csinált a sony és mit miért az MS, most ez van. ezek és hasonlók alapján döntenek az emberek (ha nem a "haveroknak mije is van?" a meghatározó dolog)
-
szupermacs
veterán
válasz
<Lacy85> #203 üzenetére
,,Egyik oldalon ott vannak az ütősebbnél ütősebb címek, a másikon meg lassan már csak tákolt indie-ket kapsz (PUBG, Sea of Thieves, meg társai).”
Ez nagyon lol. Ha csak a tákolt indie játékokat akarod észrevenni, akkor csak azok lesznek.
De most komolyan. Nincs PS4 topic ahova mehettek? Vagy pénzt kaptok a Sonytól?
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #203 üzenetére
Amíg nem akarod elfogadni más emberek álláspontját ugyanolyan érvényesnek, mint a sajátod, addig nincs miről beszélni...
A konzol felhasználókból még mindig van pár millió, akit nem érdekel a ps4 exkluzív. Meg rengeteg pc felhasználó is van, akit nem érdekel a ps4 exkluzív. Nekik ez nem számít. Amíg ezt nem sikerül elfogadni, meddő vita. Itt is többen leírták, miért döntöttek úgy, ahogy, csak nem fogadod el, mert csak.
Ékes példa a második rész is, meg az is, hogy leírtad nincs értelmes érv az xo mellett. Fogadd el, hogy van világ a sajátodon kívül is.
Én azért veszek használtan konzolt, mert érdekel néhány játék, végigjátszom és ugyanannyiért eladom. Mondhatni ingyen béreltem őket, mert folyamatosan nincs rá szükségem. Eszközökről beszélünk, semmi haszna, amikor ott porosodik az asztalon, de legalább veszít az értékéből. És hónapokig, évekig porosodna ott, mert elvagyok mással.
Illetve úgy sokkal egyszerűbb eldönteni valamiről, hogy mennyire tetszik, ha kipróbálom és saját véleményt alkotok első kézből. -
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #191 üzenetére
Nekem volt xo is meg ps4 is. Mindkettőt a játékok miatt vettem. Egyik sincs már meg. Majd ha megint lesz olyan játék, ami érdekel, veszek újra.
Ettől függetlenül mégsem azt olvasom, hogy ps4-re több játék van, vagy hogy valakinek jobban tetszik, hanem azt, hogy xo-ra nincs játék és társai...
És tudod miért. Mert a többség nem akar értelmes ember módjára gondolkodni.
Hopkins95
A felhasználó téved. A fejlesztő volt az, akinek nem sikerült rendesen megírnia a játékot. Ugyanolyan illúzióromboló volt nekem PS4-n, amikor a Destiny lagolt egy-egy pályarészen, mint amikor a Gears of War xo-n. A gyakorlatban semmit sem jelent, hogy melyik erősebb. Az számít, hogy a fejlesztő csapat mennyire tud/akar igényes lenni.
idegen lény
Azzal, hogy leírja a véleményét semmi baj nincs, amíg sikerül értelmesen. A mainstream mantra sok minden, csak nem értelmes. És igen, én kimaradtam ebből. Soha senkinek nem mondtam, hogy vegyen ps4-t vagy xo-t hw alapján. Nem toltam azt a marhaságot, hogy a ps4 erőben "legyalázza" az xo-t. És még sorolhatnám. És mint korábban írtam, volt mindkettő. Tök jó választás lehet a mai napig mindkettő.
-
Polllen
félisten
válasz
<Lacy85> #171 üzenetére
Dehogy ennyi. Zseniális a szelektív memóriátok. Amikor kijött a PS4, a fél internet azon csámcsogott, hogy a ps4 mennyivel erősebb. A nagy nyilvánosságnak fogalma sem volt, hogy milyen exkluzív címek lesznek ps4-re vagy mi lesz/nem lesz xo-ra.
Ms tolta a rátarti kommunikációt, hogy majd jól megmondjuk mit akartok, meg megöljük a használt piacot és kémkedünk a kinect-tel, meg egyebek. Ezzel buktak is rengeteg vevőt, a közösség meg tolta, hogy ps4 mennyivel erősebb és azt kell venni. Ennyi a történet.
Most már az ms hiába jön ki erős géppel, hatalmas a ps4 tábor, ami még több embert vonz be ezzel.
Elég megnézni ezt a topikot, hogy mit kommunikáltok az xo-ról, ami amúgy majdnem ugyanaz, mint a ps4.Szóval az átlag mindig arra gizdul rá, amit felkapnak. Anno az volt, hogy a ps4 milyen erős. Most, hogy már nem a legerősebb konzol, a ps4-n mennyi exkluzív van és xo-ra nincs játék. Mindig lesz egy mainstream mantra és ha másként gondolod, akkor nem kellesz, nem releváns a véleményed.
-
válasz
<Lacy85> #184 üzenetére
mivel nekem nem hiszel, itt egy forrás ( www.ign.com/wikis/playstation-4/DualShock_4 ):
"It should take two hours to fully charge the DualShock 4 from a drained battery to a fully charged one via the USB cable, which connects the DualShock 4 to the PlayStation 4. Many reviews note the Dualshock 4 has a battery life of roughly 7-8 hours.Nov 4, 2016"
... és ehez vedd hozzá, hogy közben játszol.
a 4 órám talán túlzás volt, az inkább az érzetemből adódott, hogy ez "iszonyat sokáig töltődik" ...
Sokaknak van 2 kontrollere, nekem is, ettől még továbbra se lesz rossz (pláne rosszabb!) a ceruzaakkus megoldás.
Én is ritkán nyomhatom 5-7 órát, viszont mivel nem tartom maxra töltve az akkukat, így a probléma fokozottan jelentkezik, akkor is, ha csak 1-2-3 órákat tudok játszani.
És megértem, ha téged nem aggaszt a li-ion akku a ds4-ben, én örülök, hogy a 8+ éves DS3-aim a mai napig "tökéletesek" (akku szempontból... már amennyire azok valaha is tökéletesnek számítottak), köszönhetően a kímélő üzemmódnak (is?).
Az akkuhelyzet immár 2 gen óta nyomor ps-en, boxon eközben 679. helyen említeném a kontroller akku-problémáját, annyira jelentéktelen ügy NAGY NÉHA kicserélni a 2 akkut.
---
Amikor lefitymálod a vissza-kompatibilitást, sok jó játékra mondod, hogy érdektelenek.... a 150 ezres konzolon ráadásul ezek sokszor sose látott minőségben és sebességgel (4k, stabilabb frameráta, anisotrópikus szűrés) futnak, olcsó pízér'. Javaslom, hogy vesd egyszer üssze az RDR-t mondjuk ps3on és XOX-on.
-
válasz
<Lacy85> #119 üzenetére
"Az a 3-4 óra inkább max. 1 óra."
Ha valami értelmesebb fali töltővel tolod, akkor 1 óra.
Ha ps4-ről töltöd és közben játszol, akkor simán 3 óra is kijöhet. Tapasztalat."De mivel többen is szoktunk játszani, ezért alapból 2 kontroller volt itthon.
Mióta 2 konzol van, azóta meg 3."
Tehát azért szar a ceruzaakkus megoldás, mert mindenki vegyen 2 kontrollert és coop közben az akkulemerülés nem fordulhat elő? Hogy ne tudj bele kapaszkodni: 3 szereplős coopról beszélek. De ha 4 kontrollered van, akkor négyszereplősről.
"De ha csak 1 lenne, akkor sem nagyon jelentene gondot, mert:
1. Soha nem játszok 5-7 órát egyhuzamban."Vannak ilyen fura emberek, akik játszanak 5-7 órát.
Meg nem mindenki áll neki minden játék után maxra(!) tölteni a ds4-et, mivel az li-ionnak nem tesz jót."2. Fél / 1 órát szerintem ki lehet bírni úgy, hogy töltöm játék közben. Ágyig / fotelig elér a kábel, és mivel a kontroller hátuljába dugod, olyan, mintha ott sem lenne."
Na, mostmár csak félóra-óra? Meddig tudod elmaszatolni? 1-2 hsz múlva le tudjuk vinni az elemcsere idejére?
A gyári microusb kábel nem ér el semeddig, kanapétávolságig biztosan nem. Fotellel tudok olyan közel húzódni, hogy töltsem, de kényelmesnek, pláne észrevehetetlennek nem nevezném.
Amugy ha a kábel nem észrevehető, miért vezetékmentesek egyáltalán a kontrollerek?
Gondolom te is állandóan vezetékkel játszol, hiszen nem zavaró és így le se merülsz... háppersze."A tapipad, motion sensor, kontrollerbe épített hangszóró meg csak további pár hasznos fícsör."
Szóba se hoztam a kontroller ergonomiát, fícsöreit, most nem kívánok a szubjektív részekről vitázni.
Tisztán az ceruzaakkuról beszélünk, hiszen az ellen írtad az épületes, ominózus "elemmel szarakodás" megszólalásod. Azóta annyit sikerült hozzátenned, hogy ha a ds4-et így vagy úgy, mindenféle beteges megkötéssel
használod, akkor tud az is olyan jó lenni, mint az "elemmel szarakodás".
"Eddig sem nagyon értettem, hogy ez miért lenne akkora dolog. Ki a franc vesz azért 100+ ezres konzolt, hogy 10-15 éves játékokkal nyomja?"
Sokan.
És most, hogy ezen túlvagyunk, jöhet a psn-en MEGVEHETŐ(!) ps2-es címek kiválóságának méltatása, az xbox one-on INGYEN kapott visszakompatibilitással szemben - használva a már ds4-nél bevált taktikát -
.LnB
titán
válasz
<Lacy85> #176 üzenetére
És tökéletesen igaz is. Én most játszom az Uncharted 4-et (Slim-en). És egyszerűen nevetséges ahogy az a játék kinéz. Non-szensz. Mármint annyira szép, hogy hiába látom, nem hiszem el. De hát van ismerősöm aki ( YT videók alapján) azt mondta ronda benne a tenger.
Van akinek semmi se jó. Holott még PC-n sem láttam sose ennyire gyönyörű/élethű grafikát.
-
válasz
<Lacy85> #125 üzenetére
Az S meg fele annyi, és BC van azon is. Csak az X-en szebbek.
Csak azt nem tudom ez miért fáj nektek? Nincs elég jó játékotok? Miért akarsz meggyőzni, hogy rosszul döntöttem, amikor xboxot választottam?
Min. egy évre való kijátszatlan játékom van.Gyerekeknek is szólok majd, hogy ne játszanak annyit az xbox-szal, mert az MS elcseszte...
-
válasz
<Lacy85> #149 üzenetére
Nem, az XBOX ONE még néhány hónapja sem tudta!
na jó, hazudtam, USB-ről tudta, csak egy szaros SMB megosztásról nem. Kodi is most jött rá nemrég, de szerintem még béta.
Viszont megszereztem az első poitív élményemet XO tulajként. Egész hétvégén használtam a Youtube kliensét, ugyanis a PC-n kívül csak ez vitte fullHD-ben a 24hNBR közvetítést, a tévé és a médiabox is max 720p-t volt hajlandó tolni.
-
idegen lény
addikt
válasz
<Lacy85> #125 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévedek, de ha úgy vesszük, a PS4 Pro is kompatibilis a PS4 játékokkal, méghozzá mindegyikkel és lemezesen is. Csak a PS3 játékokkal nem, de nincs is rá szükség, mert rengeteg minőségi PS4 játék van, és talán néhány jobban sikerült PS3 játék megjelent PS4-en is. Úgyhogy én itt sem látom a pluszt az Xbox javára.
-
frankdelgado
őstag
válasz
<Lacy85> #125 üzenetére
Ebből a kérdésből két dologra lehet következtetni: aki felteszi, vagy játssza a hülyét, vagy nem....A régi játékokkal játszás egy opció. S ha nem lennél elég tájékozott, akkor bármilyen hihetetlen, jelennek meg boxra is játékok. Folyamatosan. Pl. most jön a State of Decay2,és akinek nincs gamer pc-je az boxon nagyon ellesz vele annak elenére, h nem kell benne robotdínókat kergetni és apa-fia kapcsolaton pityeregni.
-
idegen lény
addikt
válasz
<Lacy85> #128 üzenetére
Mert szerintem már többet költöttek rá, mint amennyit valaha is hozni fog a konyhára, és nem biztos, hogy megéri nekik tovább folytatni ezt az egyre kilátástalanabb küzdelmet a Sonyval, ami már behozhatatlan előnyre tett szert. Egy előnyös szerződéssel még viszonylag jól kijöhetnének a helyzetből, a játékeladások után járó profittal. A Sony meg miért ne venné meg, ha ezzel monopolhelyzetbe kerülne? De ez nyilván csak hipotézis, ők nyilván jobban tudják, hogy mit akarnak, bár számomra jelenleg érthetetlen, hogy mik a céljai a Microsoftnak az X-szel.
-
"Kontroller meg kinek mi. Én hülyét tudok kapni a box kontrollertől.
Az elemekkel szarakodás meg no comment..."Az xboxban 30 óránként kell "elemet" cserélni. Ami kb. 15-20mp.
(és feltöltött elem/akku mindig van a lakásban....)
De ha véletlen nem lenne, a gyorstöltővel 25 perc alatt feltöltöm a "régi" akkut.vs. DS4 lemerül 5-7 óránként, utána 3-4 órán át madzagon játszol. Nagyon kényelmes (tartani egy második kontrollert a csodás megoldás okán...).
-
kazuma921
aktív tag
Nem az a fanboykodás, hogy szereted a Sony-t, hanem hogy úgy alkotsz véleményt valamiről, hogy soha nem próbáltad ki.
És ezt a negatív véleményt hozod fel, hogy valami mást jobb színben tüntethess fel. Az Xbox rossz, mert tucatlövöldéje van, bezzeg a Sony! Ez a fanboykodás. Én pl. soha nem tudnék véleményt alkotni úgy valamiről, hogy azt nem próbáltam, mert lehetetlen.
Amit a kommented végén írtál, fél év alatt egyszer sem tapasztaltam, kivéve a store néhai laggolását, az tényleg előfordul, de az sem vészes. Nekem is mondtak ilyet hogy hamar merül a PS4 kontroller, terhelés alatt süvít mint egy repülő, crashel, stb. Előfordulhatnak, de én is mondhatnám hogy Xboxon ilyen nincs, az csak működik. Remélem érthető miről beszélek. Nah, abba is hagytam.
-
kazuma921
aktív tag
Értem. De akkor miért tucatlövöldözöl le valamit, amiről fogalmad nincs? Most nem az Xbox brandet akarom védeni, vétettek ők elég hibát, lehet miért szidni őket. Fanboyok viselkednek így. Ne légy fanboy. A többi a te dolgod. Én is írhatnám hogy tucatopenworld a horizon, mert nem vagyok fanja a műfajnak, de nem teszem...
(Rühellem az ilyen hozzáállást, nem bírok elmenni mellette. Ha megsértettelek, akkor elnézést, és nyugodtan reagálj, nem fogom folytatni, mert nem akarom felesleges vitával ennél jobban szétspammelni a topikot. További jó JÁTÉKOT.
)
-
kazuma921
aktív tag
Nem kötekedni akarok. Annak fog tűnni, de nem ez a célom. Írtad hogy a Halo tucatlövölde: Tudnál ajánlani más játékot, ami hasonlít a Halo-ra? Mert én a 2002-2005 közötti Halo copy-kon kívül soha életemben nem láttam olyan FPS-t, mint a Halo, pedig az FPS a kedvenc műfajom. Csak szeretnék több játékot, ami olyan mint a Halo, ezért kérdezem. Véleményem szerint inkább a CoD szerű FPS a tucatlövölde, a Halo nagyon nagyon más. SZERK.: Játszottál már Halo-t?
Az elemekkel pedig senki nem xarakodik, akinek van egy kis esze. Én 3000 Ft-ért vettem egy újratölthetőset, ami tovább bírja mint haverom zsír új Pro-hoz kapott PS4 kontrollere, illetve nála már krepált be PS4 kontroller AKKUMULÁTORA. Értem a véleményed, és elfogadom, de xarakodásnak nem nevezném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Diablo IV
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest