- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #307 üzenetére
Az előfizetésekkel nekem sincs bajom. Az csak az egyik fele, hogy fizetős a multi.
Azt már viszont sokan nem látják, mit kapsz cserébe.
Havi 2-3 ingyen játék (mostanában ráadásul elég jókat), egy csomó plusz kedvezményt (pl. sok olyan van, hogy mondjuk PS Plus nélkül 50% kedvezmény van, előfizetéssel meg 60-70-80), stb. -
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #300 üzenetére
Látom a szövegértés az ilyen múlt századbeli fícsör sokaknál...
-
<Lacy85>
addikt
A kettő nem zárja ki egymást. Van egy rakás olyan játék, amit ki sem adnak konzolra, vagy sokkal rosszabb konzolon játszani (pl. FPS-ek).
Mondjuk túlzásba azért én sem viszem a PC fejlesztését. Most is egy nagyon durva 1050Ti van benne.
Az kb. elég is mindenre, amit esetleg gépen játszunk. -
<Lacy85>
addikt
"Valahonnan onnan indultunk, hogy minek venne bárki xo-t, amikor ps4-n van multiplatform + exkluzív."
Inkább onnan, hogy minek venne bárki Xbox-ot, ha van egy normálisabb PC-je is. E mellé teljesen felesleges. Ellenben PS4-et PC mellett is megéri venni, ha érdekelnek a játékok.
Legalábbis részemről innen indult."Az xo-nál meg szénné akciózzák a gépet és a játékokat is. "
Miért, szerinted a Sony-nál nincsenek folyamatos 60-70-80% akciók?
Olyan drágák itt is a játékok, hogy az elmúlt 2 évben kb. mindent konzolon vettem meg. -
<Lacy85>
addikt
Igazából lövésem nincs, melyik oldalnak lehet hinni.
Itt pl. azt írják, hogy 4.8 millió Horizon fogyott, máshol meg majdnem 8 milliót írnak.
De azért viszonyításnak jó."De közel sem mindenkit. Ez az, amit szerintem el kellene fogadni."
Szerintem én csak annyit írtam, hogy elég nagy szerepük van ezeknek a címeknek, és nem azt, hogy kivétel nélkül mindenki ezért vesz PS4-et.
Nyilván lövésem nincs, hogy a ~80 millió ember miért ezt vette, és miért nem Xbox-ot. Főleg, ha mondjuk a játékosok ~fele nem is játszik exkluzív címekkel.
Nekem sokat nyomtak a játékok. Most is fent van a GT Sport, az Uncharted 4, a Horizon, a God of War 3 (ha ezt kivégeztem, akkor jön az új), és valamikor a Bloodborne-t is be kellene fejezni.Meg azért szerintem az is beszédes adat, hogy az új God of War-ból 3 nap alatt fogyott annyi, mint a legerősebb MS címekből a megjelenéstől mostanáig.
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Próbálom értelmezni, mire akarsz kilyukadni. Szóval:
"Ha nagyon jót, akkor ezért vett mindenki ps4-t. Ha nem, akkor a többség nem emiatt vette."
A számok azt mutatják, hogy elég jól fogynak.
"Számok nélkül ez parttalan."
Vannak számok. Eddig is voltak.
"Ha tudják tartani a lépést, vagy még jobbak, akkor van az, hogy a többség exkluzív miatt vette meg a ps4-t."
A számok azt mutatják, hogy tartják a lépést.
"Amíg ezeket a számokat nem sikerül elfogadni mindkét tábornak, addig páratlan a vita."
Szóval akkor mit kellene elfogadni? Eddig sem volt titok, hogy mennyire fogynak a játékok. Max. MS oldalon.
-
<Lacy85>
addikt
De mit kell elfogadni? A top 20-ban simán ott van 4-5 PS cím. És ebben még nincs is benne az új God of War, amiből az első pár napban eladtak 3 milliót.
Ha nem számítanának ezek a játékok, akkor PS4 Slim helyett One S-t vennének, mert az olcsóbb, PS4 Pro helyett meg One X-et, mert az meg erősebb. De valahogy baromira nem ez a helyzet...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #272 üzenetére
Mintha te nem ide írnál.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #268 üzenetére
Akkor most olvasd el újra a kommentet.
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #265 üzenetére
Teljesen úgy beszélsz, mintha eddig soha nem lett volna PC-je annak, akit érdekelnek a játékok, most meg hirtelen nagy dilemma lenne mindenkinél, hogy melyiket vegye. PC-t, vagy konzolt.
Az árak kb. tavaly ősz körül vadultak meg, viszont a jelen generációs VGA-k már bő 2 éve kint vannak.
1-1 akció keretein belül simán vettél mondjuk egy GTX 1080-at a One X árán.
Procit meg nem szokás évente cserélni. Egy i7 2600K, vagy 3770K is tökéletesen megfelel a mai napig játékra.
Azok meg hány évesek? -
<Lacy85>
addikt
válasz
szupermacs #232 üzenetére
De jó. Csak ebben az esetben miért olyan nagy előny?
Akcióban kb. bármelyik remaster-t megkapod pár ezerért PS4-re is. -
<Lacy85>
addikt
"Ettől függetlenül mégsem azt olvasom, hogy ps4-re több játék van, vagy hogy valakinek jobban tetszik, hanem azt, hogy xo-ra nincs játék és társai..."
Gondolom feltűnt, hogy exkluzívokról volt szó.
Egyik oldalon ott vannak az ütősebbnél ütősebb címek, a másikon meg lassan már csak tákolt indie-ket kapsz (PUBG, Sea of Thieves, meg társai).
A multiplatformok meg mennek mind a kettőn. Szóval akkor miért is vegyek mondjuk Xbox-ot PS4 helyett?"Mert a többség nem akar értelmes ember módjára gondolkodni."
Ha valakinek nem kell az Xbox, mert már fáj, amit művelnek, akkor nem tud értelmes ember módjára gondolkodni. Logikus.
"Nekem volt xo is meg ps4 is. Mindkettőt a játékok miatt vettem. Egyik sincs már meg. Majd ha megint lesz olyan játék, ami érdekel, veszek újra."
Ha már az értelmes gondolkodásnál tartunk: Mi a francnak adjam / vegyem a konzolokat? Egyszer megveszem, és használom.
-
<Lacy85>
addikt
"Dehogy ennyi. Zseniális a szelektív memóriátok."
Bő 2 éve vettem meg életem első konzolját (eddig mindig PC-s voltam), szóval gőzöm nincs, mi ment a PS4, XO megjelenésekor. Egyáltalán nem érdekeltek akkoriban a konzolok.
Amikor megvettem a PS4-et, teljesen másodlagos volt, melyik az erősebb. Játékok miatt vettem.
PS4 Pro-t most januárban vettem. Pedig akkor már rég megjelent a One X.
meg se fordult a fejemben, hogy arra cseréljem az alapgépet...
Nem volt miért. -
<Lacy85>
addikt
Nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, mindössze nem ezt tapasztalom...
Soha nem töltöttem még 2 órán keresztül a kontrollert.
~1 óra alatt röhögve feltölti játék közben is.
De legközelebb most már csak azért is lemérem, mennyi idő.Amúgy lehet, hogy félreérthető volt, mert nem azt mondtam, hogy egyetemes igazság, amit írok, mindössze NEKEM ilyen "WTF!" kategória, hogy cserélgessem az elemeket a kontrollerben, ami lemerült, azt el ne felejtsem feltenni töltőre, mert különben nem tudsz játszani, stb.
NEKEM sokkal kényelmesebb az akksis megoldás.
Másnak ettől még lehet, hogy az elemes megoldás jön be jobban.
A kábelek amúgy sem nagyon zavarnak. PC-hez is vezetékes Xbox kontrollert vettem, mert így nincs nyűg a töltögetéssel."Amikor lefitymálod a vissza-kompatibilitást, sok jó játékra mondod, hogy érdektelenek...."
Nem lefitymálom, de feljebb is írtuk már, hogy nem erre kellene első sorban ráfeküdniük...
Ha csak egy plusz dolog lenne a jobbnál jobb exkluzívok mellett, akkor tök jó lenne minden.
De én valahogy nem azért vettem meg a PS4 Pro-t, hogy felújított PS3 játékokkal nyomjam.
Ami meg tényleg értelmesebb volt (GoW 3, Last of Us, stb.), azt meg itt is kiadták remaster kiadásban...
Akcióban kb. 3 ezer darabja. -
<Lacy85>
addikt
"Ha valami értelmesebb fali töltővel tolod, akkor 1 óra.
Ha ps4-ről töltöd és közben játszol, akkor simán 3 óra is kijöhet. Tapasztalat."Mindig konzollal töltöm a kontrollert. 1 óra alatt röhögve feltölti.
Talán 900mAh óra körüli akksi van a DS4-ben. A telefonomban 3500.
Telót 50%-ról 1-1,5 óra alatt felnyomja 100-ra. Számolgass egy kicsit..."Tehát azért szar a ceruzaakkus megoldás, mert mindenki vegyen 2 kontrollert"
Szövegértés. ESETEMBEN nem nagy dolog, mivel van itthon 3 kontroller.
"Vannak ilyen fura emberek, akik játszanak 5-7 órát.
Meg nem mindenki áll neki minden játék után maxra(!) tölteni a ds4-et, mivel az li-ionnak nem tesz jót."Örülök neki. Nekem soha nincs ennyi időm rá.
Nem tesz jót az akksinak...Akkor majd szólok a kicsit több, mint 2 éves kontrollernek, hogy ideje lenne meghalni, mert a fórumon azt írták, nem tesz jót, ha mindig max-ra töltöm.
Ahhoz képest minden nap fel van töltve teljesen."Na, mostmár csak félóra-óra? Meddig tudod elmaszatolni? 1-2 hsz múlva le tudjuk vinni az elemcsere idejére?"
1 óra alatt teljesen feltölt. Ha nem akarsz ennyi ideig kábelen lógni, akkor feldobod egy fél órára, aztán órákig még játszhatsz tovább. De gondolom 10 óránál is többet nyomod egyhuzamban.
"A gyári microusb kábel nem ér el semeddig, "
Tudom. Ezért vettem horror áron valami 300Ft-ért egy hosszabbat.
Persze gondolom Xbox mellé alapból adják a töltőt, meg a tölthető elemeket is. Ja nem..."És most, hogy ezen túlvagyunk, jöhet a psn-en MEGVEHETŐ(!) ps2-es címek kiválóságának méltatása, az xbox one-on INGYEN kapott visszakompatibilitással szemben - használva a már ds4-nél bevált taktikát "
Őőőő, itt inkább kiváló ÚJ generációs címek vannak. De mint mondtam, ha valaki azért vesz 150 ezerért konzolt, hogy 10 éves játékokkal nyomja...Akkor egészségére.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #163 üzenetére
"Microsoft tényleg elpuskázta ezt a konzolgenerációt. Miközben arra pazarolta erőforrásait, hogy letegyen egy tényleg bivalyerős konzolt az asztalra, egy kicsit megfeledkezett arról, hogy az átlagos felhasználó végső soron nem a számokra izgul föl, hanem inkább játszani szeretne."
Ennyi. Az meg már csak hab a tortán, hogy néhány Sony cím a gyengébb PS4 Pro-n is szebben néz ki, mint bármelyik multiplatform játék a One X-en.
-
<Lacy85>
addikt
Azt nem tudom, hogy SMB-n mit művel a PS4, mert a gépről Emby-vel nézek minden filmet.
Az is TV-re van feltelepítve, nem a konzolra.
PS-en csak az HBO GO van, de nem mondanám, hogy felhőtlen az élmény, amit nyújt.(#151) Benoe77: Dehogy akarlak én bármiről is meggyőzni.
Csak kicsit érdekes, hogy az ára van felhozva. Igen, a virágtartónak való alapgép tényleg olcsóbb valamivel, de ha így 2018 táján egy kis teljesítményt is szeretne az ember, akkor mindjárt jóval drágább lesz, mint egy PS4. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Riddick77 #143 üzenetére
"Megy rajta a KODI is,lejátdzik minden mkv-t Usb hdd röl."
De durva! Ilyet csak ~13 éve tudnak a konzolok?
"inkább a jobb multiplayer számit"
Aha. És ebből mennyit is veszel észre egy plazmán? Még ha valami brutál 4K HDR tv-ről lenne szó, akkor azt mondom, hogy ja, nagyítóval azért meg lehet találni a különbséget a 2 gép között, de így egy kicsit azért vicces a kijelentés...
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #141 üzenetére
Na igen. Valahogy én is úgy látom, hogy ideális esetben nekik is ontani kellene a jobbnál jobb játékokat épp úgy, mint a Sony-nak, és mellette meg tök jó kis plusz lenne a visszafelé kompatibilitás.
De így mivel lehet rávenni a népet, hogy mondjuk One X-et vegyenek? Kiadták rá a PUBG-t, ami tudja a 4K 20FPS-t very low grafikán, meg játszhatsz a világ legerősebb konzolján 10 éves játékokkal?
A hülyének is megéri. -
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #139 üzenetére
A PS4 Pro gyakorlatilag egy felturbózott PS4 alapgép. Kicsit több ram, meg egy erősebb VGA.
Az alap változatlan. Így persze, hogy kompatibilis.
A PS4 nem tudja futtatni a PS3 játékokat, mert teljesen más architektúra.
Az Xbox One se tudja futtatni alap esetben a 360-as játékokat. Az összeset, amit kiadtak "visszafelé kompatibilitás" címen, újra kellett írni One-ra.
Beteszed mondjuk a 360-as lemezt a One-ba, az meg patch címén letölti az egész újraírt játékot. -
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #137 üzenetére
Igazából nem nagyon van min vitázni. A MS az elmúlt X évben mindent elcsesz, amire csak ránéz.
Ezek sajnos tények... -
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #133 üzenetére
"ellesz vele annak elenére, h nem kell benne robotdínókat kergetni és apa-fia kapcsolaton pityeregni."
Ezt a logikát követve igazad van. Valóban nagyobb élmény egy n+1. agyatlan zombilövölde.
Mondjuk egy Sea of Thieves után már ez is térugrás minőségben."A régi játékokkal játszás egy opció."
Mivel értelmes új játékok már nem nagyon jelennek meg rá, így lassan az egyetlen opció lesz.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
idegen lény #127 üzenetére
De miért akarnák eladni a Sony-nak?
Meg a Sony miért akarná megvenni, amikor ott vannak a saját gépei, játékai?
Próbálok logikát találni a bizniszben, de egyszerűen nincs benne... -
<Lacy85>
addikt
Az a 3-4 óra inkább max. 1 óra.
De mivel többen is szoktunk játszani, ezért alapból 2 kontroller volt itthon.
Mióta 2 konzol van, azóta meg 3.
De ha csak 1 lenne, akkor sem nagyon jelentene gondot, mert:
1. Soha nem játszok 5-7 órát egyhuzamban.
2. Fél / 1 órát szerintem ki lehet bírni úgy, hogy töltöm játék közben. Ágyig / fotelig elér a kábel, és mivel a kontroller hátuljába dugod, olyan, mintha ott sem lenne.A tapipad, motion sensor, kontrollerbe épített hangszóró meg csak további pár hasznos fícsör.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kazuma921 #93 üzenetére
"Nem az a fanboykodás, hogy szereted a Sony-t, hanem hogy úgy alkotsz véleményt valamiről, hogy soha nem próbáltad ki.
És ezt a negatív véleményt hozod fel, hogy valami mást jobb színben tüntethess fel."
Metacritic user score-ok. 5-6 pontos MS címek vs. 8-9 pontos Sony címek.
Szóval mit akarok én jobb színben feltüntetni?Vagy pl. konzol eladások. Szerinted viccből áll ilyen szarul az Xbox?
Itt sem értem, mit akarok jobb színben feltüntetni.Van 1-2 FPS-ük, meg kiadtak pár early access színvonalú (indie) játékot. Ja meg a Forza.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
kazuma921 #88 üzenetére
Azért, mert a szememben tucatlövölde.
A Doom-ot is oda-vissza dicsérték, hogy az "év fps-e", stb., aztán max 1-2 órát tudtam vele játszani, mert meguntam."vétettek ők elég hibát, lehet miért szidni őket. "
Én egyáltalán nem szidom őket. Egy forintot nem költöttem el MS konzolra. Miért kellene őket szidnom?
Az meg szerintem nem fanboy-kodás, hogy jelenleg sokkal jobbnak tartom a Sony-t.Nem sértődtem meg amúgy. Nem is lett volna miért.
De azt továbbra is tartom, hogy egy normálisabb PC mellé teljesen felesleges egy Xbox.
Az EA access miatt sem vagyok hasra esve (PC-n is lemondtam, mert kb. 4 hónapja nem indítottam el EA játékot), mert talán 2-3 olyan cím van benne, amit rosszabb napokon elő is veszek. De ezeket már rég megvettem PS4-re pár ezer forintért akcióban. Minek fizessem a havidíjat is?
Talán még a Gamepass, amiben látok némi fantáziát, de ott is az a helyzet, hogy a normálisabb címeket már vagy hozzá vágták a néphez PS Plus keretein belül (Metal Gear, Mad Max, stb.), vagy megvettem 80%-os akcióban bagóért.
Ahogy nézem, azért a Sony sem hülye. Mióta létezik a gamepass, azóta szép sunyiban kiszedik az értelmesebb címeket a listából, és azokat adják PS Plus mellé.A rendszer működéséről meg annyi szépet hallottam (ha kevés a hely a merevlemezen, akkor gyakorlatilag lerohad az egész, mert menteni sem tud, vagy sikerül visszatölteni a játékot alvó módból, vagy nem, akadozó, szaggató menü, stb.), hogy a hátam közepére nem kívánnám.
A PS meg csak működik, és kész. -
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #62 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy Forza.
A GOW, Halo kb. tucatlövölde, a Sea of Thieves meg a generáció szégyene.
Ilyen címek miatt én tuti nem vennék konzolt.Kontroller meg kinek mi. Én hülyét tudok kapni a box kontrollertől.
Az elemekkel szarakodás meg no comment... -
-
<Lacy85>
addikt
válasz
frankdelgado #26 üzenetére
"Azért mondtam, h az igazi gamer vesz egy ps-t az exklúzívoknak a box mellé "
Nem. Az igazi gamer vesz egy PS4-et a PC mellé, mert egyetlen értelmes indok sincs az Xbox mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Diablo IV
- Autós kamerák
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Nyaralás topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest