- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
A kettő nem zárja ki egymást. Van egy rakás olyan játék, amit ki sem adnak konzolra, vagy sokkal rosszabb konzolon játszani (pl. FPS-ek).
Mondjuk túlzásba azért én sem viszem a PC fejlesztését. Most is egy nagyon durva 1050Ti van benne.
Az kb. elég is mindenre, amit esetleg gépen játszunk. -
<Lacy85>
addikt
"Valahonnan onnan indultunk, hogy minek venne bárki xo-t, amikor ps4-n van multiplatform + exkluzív."
Inkább onnan, hogy minek venne bárki Xbox-ot, ha van egy normálisabb PC-je is. E mellé teljesen felesleges. Ellenben PS4-et PC mellett is megéri venni, ha érdekelnek a játékok.
Legalábbis részemről innen indult."Az xo-nál meg szénné akciózzák a gépet és a játékokat is. "
Miért, szerinted a Sony-nál nincsenek folyamatos 60-70-80% akciók?
Olyan drágák itt is a játékok, hogy az elmúlt 2 évben kb. mindent konzolon vettem meg. -
Azért van annak valami bája, mikor a számokról beszélünk, de a Microsoft nem meri elárulni mennyi Xbox fogyott eddig...
Amúgy ami még befolyásolható tényező lehet a pszichológiai faktor, hogy a Microsoft nem valami sikeres a játékaival és a furcsa húzásaival az utóbbi időben. S most függetlenül attól, hogy mennyi fogy a Sony exkluzívokból, azért az ember szívesebben tartozik a „győztes” csapatba. Akár a fociban, ha látod, hogy az egyik csapat hibát hibára halmoz és szerencsétlenkedik, akkor mindjárt a másik csapathoz akarsz tartozni inkább. -
<Lacy85>
addikt
Igazából lövésem nincs, melyik oldalnak lehet hinni.
Itt pl. azt írják, hogy 4.8 millió Horizon fogyott, máshol meg majdnem 8 milliót írnak.
De azért viszonyításnak jó."De közel sem mindenkit. Ez az, amit szerintem el kellene fogadni."
Szerintem én csak annyit írtam, hogy elég nagy szerepük van ezeknek a címeknek, és nem azt, hogy kivétel nélkül mindenki ezért vesz PS4-et.
Nyilván lövésem nincs, hogy a ~80 millió ember miért ezt vette, és miért nem Xbox-ot. Főleg, ha mondjuk a játékosok ~fele nem is játszik exkluzív címekkel.
Nekem sokat nyomtak a játékok. Most is fent van a GT Sport, az Uncharted 4, a Horizon, a God of War 3 (ha ezt kivégeztem, akkor jön az új), és valamikor a Bloodborne-t is be kellene fejezni.Meg azért szerintem az is beszédes adat, hogy az új God of War-ból 3 nap alatt fogyott annyi, mint a legerősebb MS címekből a megjelenéstől mostanáig.
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Próbálom értelmezni, mire akarsz kilyukadni. Szóval:
"Ha nagyon jót, akkor ezért vett mindenki ps4-t. Ha nem, akkor a többség nem emiatt vette."
A számok azt mutatják, hogy elég jól fogynak.
"Számok nélkül ez parttalan."
Vannak számok. Eddig is voltak.
"Ha tudják tartani a lépést, vagy még jobbak, akkor van az, hogy a többség exkluzív miatt vette meg a ps4-t."
A számok azt mutatják, hogy tartják a lépést.
"Amíg ezeket a számokat nem sikerül elfogadni mindkét tábornak, addig páratlan a vita."
Szóval akkor mit kellene elfogadni? Eddig sem volt titok, hogy mennyire fogynak a játékok. Max. MS oldalon.
-
<Lacy85>
addikt
De mit kell elfogadni? A top 20-ban simán ott van 4-5 PS cím. És ebben még nincs is benne az új God of War, amiből az első pár napban eladtak 3 milliót.
Ha nem számítanának ezek a játékok, akkor PS4 Slim helyett One S-t vennének, mert az olcsóbb, PS4 Pro helyett meg One X-et, mert az meg erősebb. De valahogy baromira nem ez a helyzet...
-
Figyelj, én a saját nevemben tudok beszélni és abból indulok ki, hogy én ezekért a játékokért vettem PS4-et. És először jutott eszembe, hogy otthagyom a PC-t és átváltok teljesen PS4-re. De a PC egyelőre marad, csak már meguntam, hogy a Playstation tulajdonosok mindig olyan jó új játékokat kapnak vagy timed exkluzív játékokat(pl. Crash Bandicoot), PC-re meg Xboxra meg szinte csak multiplatformok vannak, ami nem rossz, csak mikor a másik oldalon tömegével jönnek a God of War, Detroit: Become Human szerű játékok, akkor azt mondom igen, ezért már érdemes venni egy Playstationt.
-
janeszgol
félisten
Jó de aki PS4-et vesz, az mit veszít? Exkluzív, plusz multiplatform. Xbox? Multiplatform és ... ennyi. Nem reprezentatív, de egy cimborám nagyon imád játszani. Ő a Ps3-on végig tolta többször is a kedvenc játékát (Last of Us), meg a három Unchartedet és azóta is ott rohad a konzol, ahova letette, míg az X360-nal annyit játszott, hogy csoda hogy nem kopott el, mint a radír. One vs PS4. Az előbbit csak havonta egyszer kapcsolja be az ingyen játékok miatt, míg utóbbit le se tudja tenni. És itt a lényeg. Ha az ember ezt játja, meg sem fordul a fejében az Xbox vásárlása, csak ha valami konkrét játék (pl én esetem) érdekli.
-
<Lacy85>
addikt
"Ettől függetlenül mégsem azt olvasom, hogy ps4-re több játék van, vagy hogy valakinek jobban tetszik, hanem azt, hogy xo-ra nincs játék és társai..."
Gondolom feltűnt, hogy exkluzívokról volt szó.
Egyik oldalon ott vannak az ütősebbnél ütősebb címek, a másikon meg lassan már csak tákolt indie-ket kapsz (PUBG, Sea of Thieves, meg társai).
A multiplatformok meg mennek mind a kettőn. Szóval akkor miért is vegyek mondjuk Xbox-ot PS4 helyett?"Mert a többség nem akar értelmes ember módjára gondolkodni."
Ha valakinek nem kell az Xbox, mert már fáj, amit művelnek, akkor nem tud értelmes ember módjára gondolkodni. Logikus.
"Nekem volt xo is meg ps4 is. Mindkettőt a játékok miatt vettem. Egyik sincs már meg. Majd ha megint lesz olyan játék, ami érdekel, veszek újra."
Ha már az értelmes gondolkodásnál tartunk: Mi a francnak adjam / vegyem a konzolokat? Egyszer megveszem, és használom.
-
idegen lény
addikt
Igazságtalan ezért a felhasználókat hibáztatni, mert nem ők kezdték el használni, hanem az árusok. Például itt és nem csak az Xbox One X-re, hanem a Pro-ra is:
"A Playstation 4 Pro pedig a legerősebb konzol a világon magas képfrissítési arányával és akár 4K vagy Ultra HD felbontás mellett is tudsz játszani."
"4K vagy Ultra HD", nem mindegy.
-
Madwe
nagyúr
Nana! Az az érv a konzolok megjelenésekor volt a vásárlók, nyilván a ps4 tábor mantrája. Csakhogy egyrészt akkor még nem is létezett rájuk kb játék, pláne ex nem (van amire azóta sem
) nomeg jellemzően egy konzol megjelenésekor először a HC tech mániás emberek veszik, nekik meg nyilván fontosabb. Aki évek múlva beszerez egy konzolt, annak nyilván az tök másodlagos, jellemzően ott már a játékok mennyisége s minősége sokkal fontosabb.
Szóval annyit akartam csak ezzel mondani, h az early adopterek érvelését ne keverd a casual userekével
Sajnos vagy nem úgy alakult, h mindkettő periódust a sony tudta erősebb érvekkel alátámasztani, ami meg is látszik az eladásokon.
-
idegen lény
addikt
Bocs, de a tények nem "mainstream mantra", azok tények. Most csinálhatsz úgy, mintha te ezt az egészet kívülről látnád az egészen felülemelkedve, utólag könnyű okosnak lenni, de szerintem akkoriban te is a véleményalkotók között voltál. Különben is mi baj van azzal, ha valaki leírja a véleményét? Amíg nem voltak játékok a gépekre, addig mi mást is hasonlíthattunk volna össze?
(#192) Hopkins95 válasza idegen lény (#188) üzenetére Akkoriban még legalább tudott/akart jó játékokat csinálni a Microsoft.
-
<Lacy85>
addikt
"Dehogy ennyi. Zseniális a szelektív memóriátok."
Bő 2 éve vettem meg életem első konzolját (eddig mindig PC-s voltam), szóval gőzöm nincs, mi ment a PS4, XO megjelenésekor. Egyáltalán nem érdekeltek akkoriban a konzolok.
Amikor megvettem a PS4-et, teljesen másodlagos volt, melyik az erősebb. Játékok miatt vettem.
PS4 Pro-t most januárban vettem. Pedig akkor már rég megjelent a One X.
meg se fordult a fejemben, hogy arra cseréljem az alapgépet...
Nem volt miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HP notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Posta, csomagküldés
- Hobby rádiós topik
- PlayStation 1 / 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest