- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgTerminator
veterán
válasz
Vyndree #1236 üzenetére
ATransformerre a legegyszerűbb romot rakni, ráadásul elrontani sem lehet, mert először szoftver és recovery nélkül flasheltem
Most KRAKD van rajta, de van 1-2 dolog ami nemtetszik és ezért váltanék. Van rá amúgy beta ics csak abban még sok a hiba, de ahhoz képest is használható. (nexusra is van ics, azon baró csak a viber nem megy rajta így maradt a régi)
-
urielz29
csendes tag
-
vilmoskorte1
csendes tag
válasz
Vyndree #1027 üzenetére
mx video player: fenn van (ez is).
vannak 720p-s trailerek, amiket sd card -ról lejátszva akadnak rendesen. felmásoltam az internal storage-ra, az gyorsabb mint az sd.
ugyanúgy akadnak.
mindez gyári alap 3-as droiddal, semmi speciális rom, semmi extra beállítás. minden mezei. -
Agro
senior tag
Már ne haragudj de az, hogy az ismerősöd mire használja az iPadjét az az ő baja nem pedig a funkcionalitását csökkenti a dolognak
Igen egy media box 30k de ha jobban bele gondolsz az is pénz kidobás. 100k-ért neki van egy telefonja egy tabletje amit használhat netezésre, játékra, telefonálásra, zene halgatásra, filmezésre BÁRHOL a világon, bármikor kikötheti TV-re akár otthon, szállodában, ismerősénél, kis helyet foglal és akár hosszabb utazás közben is filmezhet (lehet én látom rosszúl de ez meg ér 100k-t). Egy media boxot megveszel és otthon lerakod a TV mellé és ott is marad. Lehet, hogy csak 30k de funkcionalitását tekintve személy szerint nem sok értelmét látom főleg, hogy a háztartások nagy hányadában már szerintem találsz minimum egy PC-t vagy laptopot amit szintén kiköthetsz TV-re.
Szerintem valóban konzervatív vagy ebből a szempontból. Én rengeteg értelmét látom a tabletes HD anyagok lejátszásának. Lassan jönnek az 1080p-s kijelzők is tabletre annak pedig már a képe is sokkal szebb lesz egy TV-hez képest.
-
Agro
senior tag
Nem tudok sajnos románul de megtaláltam az eszközt a honlapjukon. 1799 lej ha 69 Ftal számolok az 124k. Sajnos a honlapból az se derült ki nekem, hogy dokkolóval együtt annyi-e, ez valoszínü a hiányos román tudásomnak köszönhető, bár a leírásban semmilyen utalást nem találtam rá, hogy azzal együtt számolnak és a kirakott kép is csak az eszközt ábrázolja. Ha erre rászámolok még szállítási költséget is akkor kb ugyan ott vagyok.
De a 130k a hazai digidogon is már jó ajánlat.
-
Agro
senior tag
Attól, hogy ugyan akkora a szorzó a "kontraszt" nem ugyan akkora. Az egyik esetében 16 giga a különbség a másik esetében pedig 64. Ez az én meglátásom. Simán rakhatnának már most is 128 gigás ssd-ket a készülékekbe, de nem teszik mert még mindig megveszik a 16-32-es kiszereléseket is. Azt pedig, hogy kell-e vagy nem azt nem az ára fogja eldönteni. Az ára azt dönt el, hogy megtudom-e venni. Persze, hogy kell a 64 gigás még talán meg is tudnám venni, de ekkora árdiferenciál melett inkább maradok a 32 gigánál aztán meg szerzek hozzá egy 32 gigás SD kártyát. Üzleti szemponból megint csak az apple az aki jól csinálja, de fogyasztói szemmel nézve számomra ők a leggusztustalanabbak. Persze itt megint az jön, hogy nem kényszerít rá senki, hogy megvegyem, de ez a véleményem.
-
Agro
senior tag
Ezekkel is tisztában vagyok
De ilyen árdiferenciálok számomra akkor lehetnének elfogadhatóak ha pl 64 vagy 128 gigáról beszélünk. Ott már azért nagyobb a kontraszt. De amikor az a kérdés, hogy 16 vagy 32 giga akkor egy átlag user mint én gondolkodóba esek. Értem én, hogy miért. Teljesen tisztában vagyok vele. A gyártók mindenből a legtöbb hasznot akarják húzni, de azt már nehezen értem meg, hogy miért cammogunk még mindig ezen a szinten. Ennek egyedül az az oka, hogy amig veszik adják. Azt várom már mikor lesznek 1080p felbontású tabletek mert, ha azon szeretném pl megnézni a 40-50-60 Gigás BDRipeket akkor már rá lesznek kényszerülve a gyártók, hogy 64 giga alatt ne is küldjenek piacra semmit. Akkor már nekem is megfogja érni, hogy akár 30-40 ezerrel többet fizessek egy 128 gigás verzióért.
-
betyarr
veterán
nem,én a x100-ashoz "hasonlítottam".de pusztán csak az üzemidőt,nem magát az egész gépet.ha esetleg a wayteq-nek is lenne cca. 9-10 órás üzemideje,akkor gondolkodás nélkül azt választanám,mert pont elég lenne amire használnám.nyilván az asus a dokkolóval már jóval barátibb használhatóság terén.de az ára is a több mint duplája.és ugye arra meg egyiknél sem kell sokat várni,hogy elavult legyen,mert nem 10 évre gyártják egyiket sem.1 szó mint száz,azért mégiscsak az asus felé húz a szívem,de ugye ez a fránya 3g...
-
Agro
senior tag
számomra az iPad eleve kilőve, nem tetszik az OS. Az értelmesebb alkalmazások többsége fizetős. Nincs hozzá dokkoló, nincs rajta HDMI kimenet, nem olvas SD kártyát, eléggé korlátolt a személyre szabhatósága a többi korlátozásról nem is beszélve. A dokkoló miatt akarok mindenképp vagy primeot vagy sima transformert. Rengeteg dolog van ami melette szól az egyetlen dolog ami ellene az a 3G hiánya, de ha megtudom majd valahogy oldani stickel akkor ezt is kiküszöböltem. Saját véleméy, hogy az iPad szerintem elbújhat az Asus megoldásai mögött. Mondom ezt úgy, hogy ICS még nem is érkezett rá. Épp most fogok egy padet a kezemben és kösz de nem. Engem nem fogott meg még így se hogy itt van.
-
Agro
senior tag
Én ezzel tisztában vagyok, de azért azt ne mond nekem hogy 30 ezer forinttal többe kerül egy 64 gigás ssd a 32 gigáshoz képest. A gyártási költsége lehet nagyobb, de a beszerelése és a szállítása ugyan annyi mivel nem nagyobb fizikailag. A munka amit a gyártó soron a munkavállalók eltöltenek vele szintén ugyan annyi. Ahogy írtam az elöző hsz-ben is nem azért drágább a 3gs verzió 20-30 ezerrel mert annyival drágább a legyártása, hanem azért mert a gyártók megtehetik, hogy ennyit kérnek érte. Az iPhone se azért drágább a konkurens telefonoktól mert drágább a legyártani, szállítani vagy a többi. Hanem azért mert a gyártó ennyit kér érte és azért kérhet ennyit érte mert a felhasználók így is megveszik.
-
Agro
senior tag
Azért lássuk be eléggé heggesztett és körülményes megoldás.... Nem fogok egy zsák ceruza elemmel egy mobiltelefonnal és egy tablettel rohangálni. Számomra minden megoldásnál egyszerübb ha az usb-re rányomok egy sticket. Eléggé idétlenül néznék ki, ha éppen böngészek valamit a tabon és közben kapok egy hívást, a telefonra meg rá van heggesztve 3-4 ceruza elem. Ettől még az is jobb ötlet lenne ha azt mondanád vegyek pót akksit. Hozzá teszem ezt szintén nem preferálom.
-
Agro
senior tag
Ezzel a megoldással egyetlen gond van ami miatt engem is nagyon érdekel a transformernél a modem kompatibilitás. A gond pedig az, hogy ha a telódat hotspotként használod (nálam legalábbis) 100%-os töltöttségről 3-4 óra alatt csontra lemerül van hogy hamarabb is. Net nélkül pedig számomra használhatatlan a táblagép tehát nagyon max 4 órát tudom használni egyhuzamban hiába a 16 órás üzemidő. Ráadásul utána még telefonom sincs mert lemerült... Tehát szép és jó dolog ez a hotspot de csak akkor tudom használni ha töltő közelben vagyok. 3G-s Transformer meg nagyon drága nekem. Főleg úgy, hogy manapság már pár ezresért lehet találni akár 14,4 Mbites modemeket.
-
betyarr
veterán
igazából még nem vettem meg csak tájékozódom,de nem vagyon a toppon mobilnet témában.a transformer most nagyon megtetszett és a dokkolóval együtt venném,vagy legalábbis rövid időn belül a dokkolót is megvenném.a szolgáltató lényegében mindegy,csak nem előfizetéses mobilnetet szeretnék,hanem valami dominó-szerű feltöltőset.ebben tudnál segíteni,hogy hogyan lenne a legegyszerűbb megoldani?persze minél egyszerűbb usb-s megoldást látok/látnék a legegyszerűbbnek.
úgy gondoltam én kis naív,hogy ezekkel az usb stickekkel plug 'n' go meglehet oldani,de úgy látom nem ilyen eccerű...
-
szitya1980
csendes tag
Sajnos nem tudok ÁFA-t visszaigényelni így aztán ez nekem nem 123.
Viszont lehet, hogy inkább megveszem az a prime-t és egy pár évig nem kell foglalkoznom a témával.Én egyébként azt nem értem, hogy ezek a cégek ahol aranyárban akarják adni nem látják, hogy máshol egy 20-sal olcsóbb? Vagy a hülyékre utaznak? vagy valami bűzlik azoknál az üzeleteknél?
-
Agro
senior tag
Speedshopba 119.990 Ft és szerintem még ettől olcsóbban is lehet találni újonnan. Tehát nekem is az a véleményem, hogy használt termékért még ha a dokkolót is adja érte 130k sok max 110-et adnék érte. De akkor már inkább spórolok hozzá 40 rongyot és a várható árak melett veszek egy új primeot
-
_Mono_
csendes tag
"Három hete linkeltem a HD Widgets-et, ami időjárás előrejelző és sok más egyben, könnyen formázható és pl. tudja a wifi, BT ki-be kapcsolást egy nyomásra. GPS alapján megmondja hol vagy (vagy kézzel állítható)."
Egyszerűen az időjáráson kívül semmi mást nem találok benne. Hol/hogyan kell előcsalni ezeket?
-
pumedli
csendes tag
Szerintem a keret méretére gondolt...
BTW! Tudja valaki, hogy más op. rendszert rá lehet-e (majd) tenni erre a gépre? Esetleg valaki próbálkozott is már vele?
Ha jól tudom, akkor ez nem eredményezne garancia vesztést, ugye? Illetve egyáltalán mennyire legális/illegális ez? -
Speedy7
tag
Nekem van egy ilyen átalakítóm és a külső 640GB 2.5"-os USB3 Samsung HDD-met tökéletesen meghajtotta. Az NTFS partícióról másolgattam fájlokat a belső memóriába. Az egyetlen problémám vele, hogy az adapter nem túl stabilan áll a rendszercsatlakozóban, ezért csak a tablet fektetett állapotában használtam.
Lehet, hogy USB átalakító/fordító is működik, de potyára nem akartam egyet venni. Egy Aldis USB3 HDD-be, aminek USB A csatlakozója van, próbáltam bedugni a töltőkábelt, de meg sem mozdította. -
_Mono_
csendes tag
Szerintem nincs, ha lenne is, biztosan elektronika lenne, amihez driver is kellene. Ettől persze mehetne még Android alatt a dolog, viszont baromi könnyen bele lehetne törni a microSD foglalatba.
Mi a baj a gyári megoldással? Biz' Isten, kipróbálnám a tabletre kötött gyári kábel végére az USB toldót, csak ez utóbbi nincsen nekem -
_Mono_
csendes tag
Egy nagy kérés: megpróbálnád telepíteni a tieden? Nem vagyok nagyon jártas még a marketben, eddig telepítettem ezt-azt, ezek így mentek: Kiválasztottam, mellette volt "letöltés" gomb. Rányomtam, letöltötte, telepítette, utána e gomb helyett kettő lett: Indítás és Eltávolítás.
Ennél az időképes és még 1-2 másik alkalmazásnál a "Telepítés" után hiányzik az "Indítás" gomb, csak "Eltávolítás" van. Nincs "Indítás" Nem is tesz ki ikont, alkalmazásaim közé sem ül be, csak a "Beállítások", "Alkalmazások" között látszik, ahol csak eltávolítani tudom csak.Szóval nekem nem megy fel az az időképes dolog, nagyon kíváncsi lennék, hogy másnál megy-e? Illetve mit tapasztal, nagy segítség lenne, ha megpróbálnátok ti is.
-
_Mono_
csendes tag
-
törölt tag
Nem tudom, honnan veszed, hogy Safari böngésző van benne, tudomásom szerint az az Apple böngészője! Az android rendszer pedig a google-hoz tartozik, így csodélkoznék, ha nem a saját fejlesztésű böngészőjét használná (ami véletlenül a chrome!).
Amúgy elég összehasonlítani a kinézetét a kettőnek, egyértelmű a válasz, szerintem a Transformerben Chrome böngésző van!
Itt egy teszt, ahol ezt is említik:[link] -
Buvana
aktív tag
Nincs jó hírem. Csak a táblagép visszaállítása segít a dolgon! Szóval rászántam magam a resetre nagy nehezen. (adatvédelem/gyári adatok visszaállítása) Most már aktív a frissítés keresése gombom. Nem talál semmit, de legalább aktív.
Még szerencse, hogy az alkalmazásaim 90%-át vissza is állította a gép, persze a maradék wrz 10%-ot újra kell raknom
-
a man
tag
-
-
kopez
tag
Jó,lehet alszom még párat rá.Ezidáig semmi gondom nem volt vele.A bratyóm már kb 15 éve apple gépekkel dolgozik,ő programozó,talaán már hallottál róla, az octogonpokert is ő csinálta.Szóval neki az asztali gépe is,meg a airbookja is van,hát tőle még rossz szót nem hallottam a gépeivel kapcsolatba.Menekültam a eindowstól,de lehet nem androidba kellett volna.Az ituneval semmi baj,volt nekem ipodom,lehet rendesen használni,megszokás kérdése.Mindegy,átnézem a gépet,hogy mi történhetett.Egyszerüen akár a böngészőt használom,akár képet akarok a cloudra feltölteni,megáll,majd kisvártatva alaphelyzetbe áll a gép.És amikor 5x elkezdek levelet irni,akkor ez már nagyon idegesitő.Csodálkozom,h te appleről androidosra váltottál,pedi én úgy gondolom ég és föld a különbség,árban viszont ugyanannyi,mont az apple ipad2
-
Vyndree
őstag
Láttátok már milyen lesz a "Samsung Galaxy S 3"?
http://www.youtube.com/watch?v=6pWwbCBjXHE
Eltolható fedlap, két kijelző, nem semmi megoldás főleg mikor játékkonzollá alakul.
(lehet hogy fake?)- 1,8GHz Exynos 4212, kétmagos processzor
- 2GB RAM
- 12 megapixeles kamera
- 4,6" Super AMOLED Plus HD kijelző (1280×1024) -
Rudiaszarvas
tag
Értem. Majd ráfekszem a témára.. bár ezért is szeretném rootolni.. hátha egy spécibb rom megoldja. Esetleg ebben tudnál segíteni?
XDA oldalát olvasgatom... root ügyben, de v.mért nem akar összejönni. Gondoltam ha két okos összedugja a fejét....Az biztos hoy nekem a B70-es sorozat van, elvileg már rootolható.
-
Naras
őstag
Arra gondoltam, hogy a Telefonomról - amin egy 2.1 - es Android fut - osztanám le a Barnacle Wifi Tether appal, de mint mondtam, más Android telókkal eddig nem tudtam így összekapcsolni, csak gondoltam 3+ - os oprendszer talán már tudja... vagy a kütyü... bár, azt eddig is tudtam, hogy ez nem a HW, inkább a SW hibája... na mind1, ez van...
-
Sonja
nagyúr
Nem, soha nem állítja le alapból az Android a programokat, csak a háttérbe helyezi. Csak ezzel a kényszerített leállítással lehet valóban leállítani.
(#327) baluka26: Az android úgy van megírva, hogy az akkumulátor használatot a program használat szerint kalibrálja, így kíméli az akksit. Ha te ezt csak úgy kilövögeted alóla, akkor teljesen fals értékekkel fog számolni, ami bizony hamarabb nyírja ki az akksit. Ha elolvasgatsz külföldi fórumokat (de akár magyarokat is), mindenhol erre hívják fel a figyelmet. Sajnos sokan ezt baromságnak tartják, és leszarják.
-
Sonja
nagyúr
Task killert még véletlenül se használj!!! Kinyírja az akkumulátort, és ez nem vicc. Szigorúan tilos a használatuk. A megoldás, hogy bemész a beállításokba, majd az alkalmazásokban megkeresed a leállítani kívánt programot, amire rányomsz, ekkor megjelenik egy kényszerített leállítás vagy hasonló nevű opció, amivel le tudod állítani a programot!
-
a man
tag
@ Vyndree
Végül melyik tokot választottad? A Hello Kitty-t?
- Csak vicc volt.
Én meg ezt a stylus-t találtam.Ez se rossz: Mini HDMI Male
-
törölt tag
Én maximálisan meg vagyok elégedve a Transformerrel! Talán azért kísértett meg a csere gondolata Ipadre, mert még nem használtam és vonz az ismeretlen...
Persze emiatt néha csalódnom kellett. Meglátjuk...
Egy biztos: Ipad 1 semmiképpen nem kell, max. a 2-est próbálom ki.
Az Android (különösen a Honeycomb) nagyon jól használható és sok értékes program van hozzá, én csak ajánlani tudom, már nem vagyok kezdő e téren!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest