Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DessertFox
aktív tag
Kellemes, hó és árvízmentes Húsvétot nekünk !
-
Bela52
tag
Kellemes Húsvéti űnnepeket,kívánok,mindenkinek.
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3196 üzenetére
Nagy nehezen megtaláltam a fejlesztő weboldalát, az utolsó bejegyzése március 22-én
Kinda sorta. Busy with other stuff, no time to work on this stuff. Will do something someday later.
Nem sok jóra számíthatunk...
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3194 üzenetére
Az általad említett billentyűzetet nem ismerem. Az Anysoft keyboard sem megy tökéletesen, semmilyen fix kiosztás nem jön elő - a többszörös billentyű lenyomásra kapom az ékezetes karaktereket.
A routerben engedélyeztem az ARP-t, most jónak tűnik.
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3191 üzenetére
Feltettem en is. Meg nincsenek ekezetes betuim ill. kinyirja a routeren a Wifit..
Az Anysoft keyboarddal nincs a szavankenti bill. eltuntetes.
Viszont nagyon gyors.
-
válasz
mariobros #3190 üzenetére
Nálam EOS4 (Nightly 102) van fent, és nincs benne tabletes kezelőfelület. A státuszsor fent van, mint a telefonon, ez kicsit zavaró, de a szoftverekből meg a tabletes verziók mennek fel. Viszont gyors, mint a villám, EOS ICS-ről váltottam, és a több user kezelés is praktikus.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
mariobros #3183 üzenetére
Hát megeszi ez a rom az agyamat: kitünő, stabil, jó rajta a gps is. DE: dokkoló nélkül szinte használhatatlan, mert iráskor mindig az első betü leütése után eltünteti a billentyüzetet. A második betüre visszaadja, és legközelebb megint a következő szó első betüjénél eltünteti. Már minden féle beállitást átnéztem, de semmi. Esetleg valami ötlet, okosság ?
-
mariobros
tag
Amúgy az hogy lehet, hogy csak ez az AOKP az egyetlen olyan 4.2.2-es rom, amiben van tabletes (mint a gyári ICS-be pl.) kezelőfelület? Emlékszem olvastam, hogy az EOS4-be is bele akarják tenni, de azóta nem néztem utána a dolognak. Esetleg valakinek van valami tapasztalatat ezzel kapcsolatosan?
-
baani59
aktív tag
válasz
szilasz007 #3184 üzenetére
Most KAT Kernellel és GPS fix-el működik a GPS, bár a gyári szoftverhez képest bizonytalanul.
A gyárival bent a lakásban, az ablakoktól méterekre is pozicionált, most csak az ablakban.
Remélem, hogy majd kijavítják. Addig meg navigálok valami mással.
-
a man
tag
válasz
mariobros #3183 üzenetére
Próbáljátok ki a TF Batterty Widget-et. Ezt az XDA-ról szedtem le. Nem olyan szép és extra, mint a Dual Battery Widget, de a célnak megfelel. - Nálam működik, igaz a gyári ICS-en. - Annyit még, hogy a telepítés után nem jelent meg a widget-ek között, újra kellett indítani az eszközt, s akkor már ott volt.
-
szilasz007
aktív tag
válasz
DessertFox #3181 üzenetére
Hali, Emmel az oldalnak a legelején írnak a K.A.T. Toolkitben lévő GPS fixről: [link]
Szer egy próbát, mert egyébként nálam ez a rom még mindig a tökéletesség határát súrolja. Hátha segít
-
mariobros
tag
válasz
DessertFox #3182 üzenetére
Igen a dual battery nekem is hiányosság, de túlélem nélküle. A billentyű nem szokott rosszalkodni. Itt van egy kis patch, hogy a touchpad helyett kurzor legyen, ha valakit zavarna (engem speciel zavart): [link]
-
DessertFox
aktív tag
válasz
DessertFox #3181 üzenetére
Ja és az AOKP-nál érthetetlen módon nem müködik a Dul Battery Widget. Kár mert az fontos volna. lletve néha irás közben eltünik a tapis billentyüzet, de ez lehet valami beállitási hiba. A többi nagyon bejön.
-
baani59
aktív tag
válasz
urielz29 #3174 üzenetére
Felraktam én is a hétvégén: Team EOS Transformer Nightly-t (102-es)
Alapvetően működött, de nem volt GPS-em és a dokkolóban levő, NTFS-re formázott SD kártyát nem kezelte.Utóbb olvastam, hogy a GPS-re van megoldás, de nem találtam.
Az SD Fat 32-vel működött.Tényleg gyorsabbnak tűnik.
-
mariobros
tag
Egyébként üdv mindenkinek, lehet fogtok látni itt néha, hogy írkálok, kérdezősködöm
Nem tudom mennyien vagyunk, mi Transformer tulajok, de szerintem itt is egy korrekt közösségre lelek, mint az eddig összes több Prohardver fórumban, ahol jártam
-
mariobros
tag
Végre találtam egy olyan 4.2.2-őt (AOKP, régen is használtam más telókon, tebleteken ezt a romot, mert nagyon sok beállítási lehetőség van benne) amibe van tablet UI (felület)!
Letöltés [link] GAPPS: [link] Ajánlom mindenkinek, elég stabil, felraktam hozzá a legújabb cm10.1-es katkernelt, az aksi idő is teljesen jó.[link]
-
urielz29
csendes tag
válasz
lev@bps #3175 üzenetére
Úgy értem, hogy a két töltés közt volt ennyi...ebben benne van egy napi használat plusz egy ejszaka. Folyamatosan, szinte végig bekapcsolt kepernyővel es bekapcsolt gps-el ma 9 és fél órát ment a teljes lemerülésig.Ezt a stock rommal - meg a revolver-el - soha nem produkálta. Átlagosan két és félnaponta kell töltenem , de napi rendszerességgel használom.
-
urielz29
csendes tag
Üdv minden TF101 tulajnak !
Pár szó a főzött ROM-okkal való tapasztalatokról:
Kb. 3 hete elegem lett a stock ROM-ból, ezért nagy merészen belevágtam a flashelésbe...
Jó pár ROM-ot kipróbáltam azóta, de az eddigi legjobb - már több hete használom - a Team EOS Transformer Nightly builds, JellyBean 4.2.2. Meglepő a változás a stock Rom után: sokkal gyorsabb, jóval stabilabb ( ujraindulás eddig nem volt), és meglepő, de a JB-nek sok apró, hasznos funkciója van. Az előző ROM rajta a Revolver 4 volt ( azt írták erről, hogy az egyik legjobb akkuidős főzött cucc), de ez sokkal jobbnak tűnik. Az akkuhasználaton lepődtem meg talán a legjobban: lazán húzza aktív használattal (böngészés egész nap + olvasás +GPS, Wi-fi bekapcsolva mindig, kevés zenehallgatás) közel 25 órán át. Nekem a stock ROM-mal soha nem sikerült ezt elérni, még a közelébe sem járt....
Innen lehet leszedni:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063406
Az installálással semmi gondom nem volt, követtem a leírtakat, meg itt egy segítség hozzá:
http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-tf101-development/33773-official-faq-teameos-4-android-4-2-x-tf101.html
Ha már fent van, érdemes a GPS-t is megpiszkálni a fenti linken leírtak szerint; habár nekem nem volt bajom a műholdak bemérésével, a kernel cserélése után jóval gyorsabb lett az egész (néha még bent a házban is kap műholdat...). Rendben működik minden funkció: bluetoth, wi-fi, stb... játékokkal nem próbáltam, azt nem tudom.
Sok sikert hozzá, szerintem érdemes kipróbálni. Ha továbbra is így működik, akkor a stock rom felejtős... -
baani59
aktív tag
válasz
szilasz007 #3170 üzenetére
Még mindig csak a pozitív tapasztalatok gyűlnek?
A letöltési oldalon minden napra esik egy ROM...
Sokat javítják vagy sokat fejlesztik? -
Buvana
aktív tag
Nemtom srácok, elég maximalista vagyok, próbáltam más romot, de én arra jöttem rá, hogy nekem a gyáriban vannak a fontosabb dolgok. Lehet a megszokás miatt! És stabil mint állat :-)
-
szilasz007
aktív tag
válasz
DessertFox #3168 üzenetére
En is majdnem visszavaltottam a gyari ROM-ra, mert a 4.1-es Custommal sokat szivtam.
A 4.2-es meg szerencsemre jokor jott. Tabon a GPS-t azt szinte soha nem hasznalom, es a mostani rom meg stabil es tobbet is tud.
Az S3-asnal viszont tenyleg nem romolok, abba van eleg izom mindenre. A TF101 eseten egy kis szoftver/hardver tunning azert meg tudja dobni az elvezeti erteket.
-
zezoka
őstag
válasz
DessertFox #3168 üzenetére
Ezért használom a gyári romot!
Nekem az is bevált!
Következő telefonomnál is már szerintem nem fogok romolgatni (ennél a telómnál meg havonta új rom van - de már kicsereberéltem magam)...
-
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #3166 üzenetére
GPS Test nevű programmal scannelj egyet. Szerintem jobban használható ellenőrzésre, mint a térképszoftverek, nálam gyorsabban mutatott eredményt.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
DessertFox #3165 üzenetére
Nekem nem megy a GPS rajta
-
DessertFox
aktív tag
válasz
szilasz007 #3164 üzenetére
Köszi
-
szilasz007
aktív tag
válasz
DessertFox #3163 üzenetére
GPS-t nem próbáltam. Villogni villog a keresés :p
Alaklmazások terén nekem főleg pár combosabb játék volt az ,ami a Rayman féle 4.1-el kifagyott.
Pl a Chaos Rings és Rebuild.
A Picture Viewer képregényolvasó is elég bizonytalanúl müködött nálam. Könyvespolcra kilépve általában fagyott.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
szilasz007 #3162 üzenetére
Szia, köszi az infót. Két kérdésem lenne:
1. Mik azok az alkalmazások, amik a 4.1-el nem mennek ?
2. GPS működik stabilan ?
Köszi a válaszokat. -
szilasz007
aktív tag
Üdv, Úrak!
Tegnap feltettem a 4.2-es No-name romot egy próbaként, mert a Rayman féle 4.1 már egy ideje nem volt fejlesztve. )Pontosabban voltak nightly buildek, de azok rosszabak voltak, mint az utolsó Rayman féle build.
No, szumma-szummárum, csak ajánlani tudom! Én a linaro-s változatott tettem fel és jobban megy, mint akármelyik 4.1-es rom amit próbáltam.
Ez tényleg folyamatos, olyan alkalmazások is futnak rajta, ami a 4.1-es rommal nem, hang nem megy el, eddig fagyás nulla, no meg persze 4.2, úgyhogy részemről boldog vagyok. Nesze neked stock rom
Innen lehet leszedni: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2159089
Ha valaki CM alapú 4.1-es romot használt (mint pl a Rayman féle) akkor az élet egyszerű. Factory reset nem kellett, csak a linaro-s változat miatt formáztam a /system-et. Adatvesztés semmi. Csak fel kell tenni úgy, mint akármelyik más custom romot.
-
zezoka
őstag
válasz
parkasz #3156 üzenetére
Én hetente egyszer töltöm (vagy még ritkábban is néha): dokkolón használom, amíg a dokkoló 10% alá esik, utánna csak a tabot használom szétkapcsolva, és utánna töltöm csak. De mondjuk én csak böngészek rajta, és mikor végeztem, kikapcsolom a wlant (többi rádió meg ki van kapcsolva, SIM része is repülő módban van). Magyarul csak a wlan be-ki. Bár mondjuk mostanában pár dolgot visszanézek az RTL Most app-on (heti egy-két alkalom).
-
zezoka
őstag
Régi "szép" idők, mikor nekem is szinte minden nap egy ilyen ferde vonalas lineáris merülés fogadott... És kukára le tudta szívni az aksit, kikerülve a védelmeket...
Valami process beragad, megfagy, tab lefagy, jellemzően valami ilyen okozhatja, mert nyíl egyenes a merülés, user ennyire lineárisan nem tudja elhasználni.
-
A_Papa
senior tag
Nohát magam sem értem miért, de elkezdett tölteni... Szétszedtem a töltőt (Mert amikor egyszer kihúztam, furcsa kattanó hangot adott ki.. ), majd összeraktam. Ezután mikor bedugtam a tablet-ba a töltőtőt, az bekapcsolt és tölteni kezdett.
Csináltam egy képet az aksiról:
Azt hiszem bekapcsolva maradhatott és lemerült, szóval lehet hogy köze lehet ehhez az egész mizériához...
Minden estre nem sokat aludtam az éjjel nagyon ideges voltam, de örülök, hogy megy a dolog.Egyébként egy ilyen esetleges teljes lemerülés mennyire károsítja az aksit? És egy ilyen aksinak mennyi az élettartama? Mit lehet majd tenni, ha majd beadja a kulcsot? Lehet ezt valamilyen módon cserélni?
Köszi a válaszokat!
Papa -
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
A következő probléma miatt kérném a segítségeteket:
Szerettem volna használni a tablet-et de nem tudom bekapcsolni. Egész pontosan a töltő ikonja jelenik meg (Az alja az ikonnak piros színű) pár másodpercre, majd kikapcsol.
A készülék most töltőn van kb 20 perce, de nem is melegszik.
Lehetséges, hogy a párom bekapcsolva hagyta és lemerült, de szerintem ez nem valószínű...
Van ötletetek?
Köszönöm a válaszokat! -
zezoka
őstag
válasz
mgTerminator #3145 üzenetére
Ezt nem lenne baj, ha ki lehetne kapcsolni! Sokszor nekem nem kéne, h összecsukás uán még töltse a tab aksit a dokk...
-
kasee
aktív tag
Akksival kapcsolatban érdeklődnék,nem tiszta a kép.
Külön rádugtam töltőre a dockolót, villogott a piros , majd mostmár folyamatosan világít.
Ez azt jelenti feltöltötte teljesen?Ha összerakom a tabot+ dockolót és felrakom töltőre akkor melyiket tölti először?
Ha össze van téve a tab+dockoló akkor melyik akksit használja?
Valamint most a tab 8% on van, és összeraktam a dockolóval, nem kellene váltania a dockoló akksira?
Vagy tölti? Nem értem
Nem találtam erre vonatkozó beállításokatköszi
-
Rudiaszarvas
tag
Várjuk ki a végét! & Ne legyen igazad.......
-
zezoka
őstag
válasz
mgTerminator #3139 üzenetére
Azt írta portolt rom!
Magyarul ha az kap, akkor azt átportolják az okos romfőzők 101-re.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rudiaszarvas #3137 üzenetére
A TF101 és a TF300T-nek nem sok köze van egymáshoz... az egyik tegra 2es, a másik 3-as...
-
Rudiaszarvas
tag
válasz
mgTerminator #3134 üzenetére
csak reménykedem.....
-
NGA
addikt
Egy kérdésem volna. Ha a tabletben van microsd kártya, és lerakom alvó módba, akkor amikor visszatér, akkor sok esetben irja, hogy "külső tárolóeszköz előkészitése". Ez másnál is igy van?
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rudiaszarvas #3133 üzenetére
Hát ha te mondod...
-
Rudiaszarvas
tag
válasz
mgTerminator #3120 üzenetére
Nem értelmeztem rosszul... De ha kijön TF300-ra akkor hamarosan kapunk mi is egy közel 100%-os portot...
Ez tuti....
-
kasee
aktív tag
válasz
mgTerminator #3131 üzenetére
Ezt most nem értem.
Gyári romhoz, custom recoveryt lehet az easyflasherrel nem? apx modba a tablet kiválasztom a recoveryt aztán flash.
? -
kasee
aktív tag
válasz
mgTerminator #3129 üzenetére
Igen igy csináltam.
Találtam hasonló problémát xda n.
Másik (roach 3.2.0.1 ) recoveryt kellett feltenni, és azzal felrakta rendesen:-)Igy mostmár stock.
Viszont stock recovery nincsen rajta?Csak az eldőlt, piros3szöges robot jön be . ? -
kasee
aktív tag
-
kasee
aktív tag
Üdv!
Ma váltottam egy ilyen tabletre.
Cm9.1 van rajta, rouge xm recovery v5.0.2.8 al,vissza akarnám rakni a stockot
Azt néztem asus honlapon fentvannak romok.
Gondolom a ww= worldwide kell nekem?De hogy tudom felrakni? Nem találtam 1. hozzászólást
-
-
a man
tag
Emlékszem, amikor kijött az ICS, sok bajunk volt vele. Most sem jobb a helyzet, ahogy olvasom a másik fórumban:
ICS-sel szerintem is gyorsabb és stabilabb volt. Ez a JB alapú valahogy nem jött össze. Reméljük a 4.2-vel javítanak rajta, nem csak az Android alapot frissítik be és kész.Nekem is az a véleményem - bár tévednék! -, hogy a TF101 hivatalosan nem kapja meg JB-t.
-
NGA
addikt
válasz
Rudiaszarvas #3118 üzenetére
Van valami olyan fontos dolog, ami miatt kell a 4.2?
-
mgTerminator
veterán
válasz
Rudiaszarvas #3118 üzenetére
Szerintem rosszul értelmezted, mert nekem ebből a cikkből az jött le hogy a TF101 és TF201 már el van felejtve
-
fonix94
csendes tag
(#40249) fonix94
Új
Válasz
Privát
2013-03-04 13:09:35fonix94
(újonc)Helló Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni,hogy mennyit ér ez a gép szerintetek ma hirdetik a Bazárban:
ASUS 1011 PXBLK 120 320 GB, 1 GB memória, 1,66 GHZ DDR3, 1066 MHZ
Két év jótállással dobozban?
Válaszokat előre is köszönöm mivel Én nem értek hozzá!
Üdv: Főnix
-
a man
tag
válasz
Rudiaszarvas #3114 üzenetére
Sajnos a TF101 nincs benne a cikkben.
-
Rudiaszarvas
tag
Jóóó hííír...
-
parkasz
senior tag
sziasztok!
ismerősöm tf101-én megjelent egy fekete pont a kijelző közepén, talán pixehiba, vagy por lehet?
etzzel kezdenek valamit ha még garis a cucc, vagy eleve reménytelen a dolog? -
NGA
addikt
Másnak is jött valami update? Azt irta ki, hogy asus update, majd valamit letölthetett, de semmit nem vettem észre
-
somigon
csendes tag
válasz
DessertFox #3103 üzenetére
A rootolás sikerült, legalább is a .bat fájl szerint. Hogy a PPP Widgetet leszedjem Play-ből, kellene valami ideiglenes Wi-Fi kapcsolat. Megpróbáltam egy Connectify Me-s ad-hoc hotspotot csinálni, amit viszont nem lát a tab. Hosszas guglizgatás után azt sikerült kideríteni, hogy az Android elvileg nem látja az ad-hoc típusú hotspotot, az Xp pedig nem képes más fajtára.
-
somigon
csendes tag
válasz
DessertFox #3101 üzenetére
CWM meg ROM flashelés terén még elég homály vagyok, egyelőre nem is érzem szükségességét. Megpróbálok boldogulni a gyárival. Az egyetlen dolog aminek viszont szükségességét érzem az a rootolás, hogy a PPP és a hasonló programok fussanak.
-
DessertFox
aktív tag
válasz
somigon #3100 üzenetére
Szerintem tök fölösleges. De ez attól függ, mit akarsz rá másolni vagy szinkronizálni vele.
ha meg csak rootolni akarod, akkor nem kell. Összedugod őket, elindítod a *.bat fájlt, hátra dőlsz ér vársz. Alapból csak rootol ( ami már önmagában garancia vesztéssel jár !!!! ), de ha akarod CWM -t is telepít.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Formula-1
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ZBook 17 G5 17.3" FHD IPS i7-8850H P3200 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest