- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
menpee
aktív tag
válasz
hugyapeter #3298 üzenetére
Próbálj rákérdezni xda-n is cm-es topicban lehetőleg, mert ilyenről még nem beszélgettünk itt a fórumon ha jól emlékszem.
Esetleg restore helyett komplett romcsere recoveryből (cm10 alapúra, hogy ne legyen komplikáció)? Ha wipe már volt, akkor a programoknak és a beállításoknak már úgyis lőttek, de a media mappában lévő cuccok még megmaradnak legalább (a használhatóságról már nem is beszélve). -
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #3166 üzenetére
GPS Test nevű programmal scannelj egyet. Szerintem jobban használható ellenőrzésre, mint a térképszoftverek, nálam gyorsabban mutatott eredményt.
-
menpee
aktív tag
válasz
baani59 #2938 üzenetére
Az xda-s topicjának legalább néhány utolsó oldalát azért tanulmányozd át, mert az, hogy nálam nem jön elő semmi, az lehet csak szerencse
Mondjuk váltás előtt 2-3 hetet bújtam a fórumokat, ami 70% "áhh, ráérünk arra még", 28% "mitől lesz jobb ez, mint a mostani" és 2% "lehet, hogy termonukleáris katasztrófát idézek elő" állt. Csak a szokásos.
-
menpee
aktív tag
válasz
vatoteam #2935 üzenetére
Lassan 2 hete használom az aláírásomban szereplő kombót, eddig 0 RR, 0 SOD, nincs lassulás-beakadás, wifi nélkül (és vele is, mert a kijelző eszi a legtöbbet) 10-11 órás üzemidő, atomstabil wifi, működő gps. Ha ennél is stabilabb lesz valami, azt nem fogom észrevenni
Viszont a 32GB-os memóriakártyám meghalt, de mostmár eleve gépen nézem a sorozatokat, tehát részletkérdés. -
menpee
aktív tag
válasz
Wieder12 #2911 üzenetére
9.2.1.27 WW kernel flashelése:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1636215
Majd 9.2.1.27 WW rom telepítése a számítógépről:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1848949&highlight=stockNagyjából ennyit találtam a témában, nekem még meg sem fordult a fejemben visszatérni gyárira, gari még 10 hónap, addig ha nem lesz baj, akkor jó
-
menpee
aktív tag
Csak magamat tudom idézni
Érdemes még az utána lévő néhány hozzászólást is elolvasni, ott is jöttek fel extrák. -
menpee
aktív tag
válasz
vatoteam #2894 üzenetére
Én is főleg olvasásra használom, gyakran lekapcsolom a kijelzőt, vagy magától lekapcsol, ha eltelik 2 perc. Viszont még nem tapasztaltam rendellenességet. Az előző AOSP6-ban néha csak azt vettem észre, hogy az ágyon felejtett tab a reboot animációt nyomja előjel nélkül, többek közt ezért is váltottam.
Mindenképpen próbáld ki a katkernelt, valószínűleg segíteni fog neked is. -
menpee
aktív tag
válasz
vatoteam #2891 üzenetére
Az elite kernelt hanyagolnám, a kat általam mérten is sokkal jobb wifi eredményekkel dolgozik (-51dbm vs -40 dbm n-es routertől 2-3 méterre).
A beszámolók szerint sok sod és rr tapasztalható az előzővel, míg a kat sokkal stabilabb. Ezt nem tudom alátámasztani, mert romcsere után azonnal cseréltem a kernelt is, azóta pedig semmi problem nem jött elő. Igaz, hogy nem is használom most a tabot sokat, max. 5-6 óra ment bele péntek óta.
Viszont ha valaki elite-t használna, akkor arrúl is lenne tapasztalat legalább.
Ja, és kiegészítésként: a gps, amit AOSP alatt kínszenvedés volt feltámasztani, itt 1 perces várakozással lockol 5-6 holdat. Tehát igen jó lett. -
menpee
aktív tag
Amíg nincs ott az OTA frissítés a gépeden, addig nem lovallnám bele magam annyira
Érthető módon a TF101 már sokad rangú az Asus-on belüli fejlesztések közt, tehát maximum figyelmes ajándékként lehet rá számítani. Bár a 4.2 nem igazán hozott rengeteg újítást, így lehet, hogy gyorsan végeznek vele a többi készülékre portoláskor. Majd meglátjuk. -
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2883 üzenetére
Áhh, dehogy, nyugodtan írj az új romokról, könnyebb lesz a választás másoknak. Én most újítottam RaymanFX Cm10-re KatKernellel. Elsőre kellemesebb, mint az AOSP6, néhány nap használat után majd írok róla (remélem csak jókat
).
-
menpee
aktív tag
Mivel a rootolást teljes mértékben vissza lehet csinálni, ezért már csak a Titanium Backup miatt is megéri. Én sem hittem benne, de ma már nem tudnám elképzelni a bizonytalanságot biztonsági mentés nélkül vagy az esetleges factory reset utáni újratelepítgetést. Haha, paranoia forever
Ezek után egy factory reset, alkalmazások visszamásolása TBP-val. Ha a hiba megmarad, akkor szoftveres a gond. Ha nem, akkor örülünk Vincent. -
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2865 üzenetére
Próbáld meg manuálisan mountolni. Sajnos csak Rogue XM-ben tevékenykedtem eddig, ott ez megoldható menüből (storages and mounts almenüben, ha jól emlékszem). Többek közt azért is használom ezt, mert a legelső próbálkozásomnál sima cwm-mel nem tudtam külső sd kártyáról kitallózni a szükséges image-t.
-
menpee
aktív tag
-
menpee
aktív tag
Az idő szerintem teljesen jó bekapcsolt wifi mellett.
A gyári böngésző jelenléte valószínűleg a stock rom miatt van, nálam csak azon programokat írja k, amiket valóban használtam.
Fényerő? MinimumPlusz a Screen Filter nevű programocskával még tovább nyírom esti olvasások alkalmával. 11-12 óra a rekordom wifit csak 2-3 óránként bekapcsolva, míg frissült egyet a mail fiók. Egyébként repülőgépes üzemmód, játék nuku, csak olvastam, a végére 14%-on állt meg az akku, akkor ment töltőre.
-
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2760 üzenetére
Arra nem lehet főzött romot pakolni, tehàt màst kellene kigondolnotok ajàndèknak
-
menpee
aktív tag
válasz
parkasz #2714 üzenetére
1551-1600-as hsz-ek közt volt szó erről, ha az ott leírtakat megfogadod, akkor nem lehet nagy baj.
Akku check: hmm, ha megbeszèled a màsik fèllel, hogy a megtekintès előtti napon hasznàlja àtlagosan, de ne töltsön rà, akkor az akkumulàtorhasznàlat görbèről (beàllítàsok/akkumulàtor menü) elèg jól le lehet modellezni a merülèsi ciklust. Plusz ha ott bedugod, akkor azt is làthatod, hogy tölt-e egyàltalàn. Dokkos tapasztalataim nincsenek, majd a többiek szólnak hasonló okossàgokat talàn -
menpee
aktív tag
válasz
szilasz007 #2691 üzenetére
Àhh, amíg nincs újra pcm, addig nem szórakozok flashelèssel
A hang hibàtól eltekintve, ami mindegyik romban szerepel szinte (javítsatok ki, ha tèvedek), nincs gondom majd 2 hónapja. Addig meg hàtha sikerül mèg valamit kifacsarni a hardwerből a derèk fejlesztőknek! -
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2593 üzenetére
Na akkor nem lesznek álmatlan éjszakáim a kihagyása miatt
#DessertFox:
-
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2589 üzenetére
Várom RaymanFX CM10-es romjának 3. bétáját
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2586 üzenetére
Amíg működik a Rogue XM, addig nem érzem szükségét váltani. Tud valami új feature-t?
-
menpee
aktív tag
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681155
Csak ajànlani tudom a 0.4-es verziót, nagyjàból egy usb kàbel kell hozzà csak egy kis angoltudàssal. Rootol, recoveryt telepít, utàna meg mehet a flashelès
A rom manageres vilàgtalankodàssal nem mentem sokra, de ezzel elsőre sikerült minden. -
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2519 üzenetére
Végre sikerült 2 órácskát videóznom, de nem melegedett. Nem tartottam kézben, meg olyan 20 fok körül lehetett a hőmérséklet, valószínűleg ezek is befolyásolták.
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2515 üzenetére
Egyedül töltés közben vettem észre, hogy melegedne a hátulja. Akkor sem terminátorolvasztóan, csak olyan 40 fok környékére.
-
menpee
aktív tag
válasz
mobiltel #2508 üzenetére
DolphinHD-t használok már a kezdetek óta desktop módban. ICS alatt recegett néha, JB alatt viszont ez is megtáltosodott. 3-5 mp. alatt lehet elkezdeni görgetni az oldalakat.
Mérési környezet: google kesésből, új tabot nyitva az oldalnak, a linkre tapizástól mérve. Általan nem látogatott, de hivatkozásokkal, reklámokkal és képekkel telitűzdelt oldalakat választottam (origo, index, sunamuna), hogy nehogy cache-ből "csaljon". Zoomolás gond nélkül megy, bár a szaggatás ennél a feladatnál ilyen hardverrel fejbeverve igen megmagyarázhatatlan lenne.
Ha érdekel konkrét hely, akkor linkeld be és ránézek. -
menpee
aktív tag
válasz
mobiltel #2506 üzenetére
Fullhd-t mp4-re értették, meg baseline mkv-ra
Ha tv-n akarod használni hdmi-vel, akkor tényleg kevés lehet, de 10'-ra bőven elég a 720p is.
Én egyébként nem bántam meg egy percig sem, lassan csak ps miatt kapcsolom be a gépet (igaz, hogy már nem játszok, csak szökőévente egyszer) . -
menpee
aktív tag
válasz
mobiltel #2501 üzenetére
Alap rommal sehogy, nagyjából 4000 kbps körül meghal mkv-ban.
Custom kernellel + rommal viszont igen megtáltosodott, 5600-as bitrátás 720p-s sorozatrészt simán megeszi. Szerencse is, hogy meghagytam a kártyán a killer sample-t (Fringe.S04E14.720p.HDTV.X264-DIMENSION), így egyszerű volt tesztelni éles körülmények közt. Mx, BsPlayer, Dice lejátszókkal próbáltam, egyiknél sincs gond így az Mx-et használom a formázott feliratok kezelése miatt.
Igencsak éles a váltás egy romcsere- és Tegra optimalizálások után, így élnék a gyanúperrel, hogy direkt nem rakták bele a gyári kernelbe ezeket, mert így szinte el is fogynának a tf300 előnyei és nem lehetne újabb 100k fölötti pénzeket legombolni a kedves felhasználókról -.- -
menpee
aktív tag
PERI lett belőle, minden okés.
Az AOSP#4 eddig nagyon jó, teljesen más a felhasználói élmény. Eddig nem tapasztaltam fagyást, lassulást, stabil és gördülékeny rendszer.
Anno az általam tesztelt és elhasalt videókat (1280x720 5722 kbps körül, 22 perc és 41 perc) gond nélkül le tudom játszani, tehát az utolsó okom is elhasalt a tabletváltás mellett -
menpee
aktív tag
Első flashelésemre készülök, de elakadtam...
Recovery-ben nem látja az sd kártya tartalmát a gép, csak a belső tárhelyet. Mi ilyenkor a teendő?
CWM 5.8.3.4-ről van szó, 32GB sdhc FAT32-ben. A segítséget előre is köszönöm! -
menpee
aktív tag
válasz
babosmiki #2468 üzenetére
Bocsánat, ha így érzed, de semmi offenzív nem történt a sérelmedre. Replay:
2450: Mi kapunk JB-t?
2451: Én már azzal használom
2462: Link?
2463 : 6 hozzászólással lejjebb
2457: Én már nem EOS-t használok, hanem EZT (ha rákattintottál a linkre, akkor egy JB romra vitt. Az, hogy le van halva a cwm oldala, nem a mi hibánk).Remélem így már összeáll valamilyen szinten.
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2457 üzenetére
Na majd átrágom rajta magam egyszer.
Videólejátszással tapasztalatok? T2-n gondolom nem lehet csodát művelni... Melyik custom viszi a prímet eddig? Igazán ez a fő felhasználási területe az enyémnek, plusz persze a stabilitás és a sebesség sem jönne nagyon rosszul -
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2451 üzenetére
Milyen kernellel?
-
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2432 üzenetére
Nem tudom milyen fülhallgatóval használod, de nálam egy Xears segítségével brutálisan szól voodoo nélkül is. Lehet, hogy a fülesed a szűk keresztmetszet és ezért nem jönnek ki az előnyök olyan kontrasztosan.
Egyébként én is tervezem a megvételét -
menpee
aktív tag
válasz
DessertFox #2420 üzenetére
ICS-re még csak béta van kint, azt is csak az előző verzió fizetős ügyfelei próbálhatják ki. A régebbi free verzió pedig Honeycombon működik.
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #2381 üzenetére
h2testw 1.4-el le tudod ellenőrizni a kártya írási és olvasási értékeit. Ha az olvasási 5-6 MB/s alatt van, akkor az okozhat problémát. A cl érték az írási teljesítményről ad képet, ez a visszajátszáskor irreveláns.
A leggázabb memkarim, amit elő tudtam túrni egy 2 GB méretű, jelzés nélküli darab (nem kopott le, csak nincs rajta cl), az értékei:Már cl4-es karikkal sem kellene olyan korlátba ütközni visszajátszáskor, amikbe már nem ütköznél bele egyébként is a csodás Tegra2 hw hiányosságai miatt
-
menpee
aktív tag
válasz
orimate86 #2373 üzenetére
Mivel már leírtam egyszer a tapasztalataimat, ezért csak linkelem:
Éppen tegnap is 720p-s mkv-t néztem vele egész délután és ma is azt fogok, mert nem tudtam befejezni a sorozatot. Mx-et használok, mert az megeszi a formázott feliratokat is (lehet, hogy a dice is tudná, de nem mentem bele, miután az mx alapból kezelte).
-
menpee
aktív tag
Nosza, hogy valami vidámság is legyen a fórumban, ne csak problémákról essen szó, ezért írok egy gyors helyzetjelentést:
rootolt gyári rom, 2 reboot/3 hónap, hetente egyszer akad a DolphinHD, estére kikapcsolom, akku 8-9 órát bír normál használat mellett, nincs light bleedem, 720p-s videókat is tudok nézni vele (amit a bitráta enged persze), a gyári adatkábel még bírja.
Összességében meg vagyok elégedve a masinával, nem bántam meg, hogy a 10-es Samu helyett ezt vettem. Mindenkinek hasonló jó élményeket kívánok a ketyerével -
menpee
aktív tag
válasz
mukisrác #1553 üzenetére
Wallpaper Wizardii. Olyan képet tudsz vele rendesen elhelyezni háttérnek, amilyet szeretnél, nem kell az android használhatatlan beépített megoldásával görcsölni.
-
menpee
aktív tag
válasz
Malarwen #1552 üzenetére
- light bleed (teljesen fekete képnél van-e a szélén bevilágosodás)
- szösz a képernyő és a gorillaglass közt
- a töltővel megindul-e a töltés
- alap rom van-e rajta vagy módosított, főzött verzió
- jó-e a bekapcsoló- és a hangerőgomb
- nincs szétesve a töltő
- nincs szétrepedezve a mellékelt usb kábel (silány mindkettő)Kb. ennyi jut eszembe hirtelen amit én megnéztem, amikor használtan beszereztem.
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #1538 üzenetére
Most villant az értesítés a fw frissítés lehetőségéről. Megvárom, míg a bátrabbak felrakják, most nincs roblem a masinámmal
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #1474 üzenetére
Lassan engem is a cfw korszak felé hajt a kíváncsiságom
Azért használsz cm9-et, mert az vált be a legjobban eddig, vagy mert épp most azt teszteled? -
menpee
aktív tag
Kíváncsiságból töltöttem 2 előzetest a felsoroltak közül.
A Fist of Legend a maga 3954 kbps bitrátájával folyékonyan futott, Jet Li mester megszámlálhatatlan csontot rontott el konstans 25 fps értékkel.
A másik a Wrestler előzetese (2713 kbps), ahol szintén semmi probléma nem volt.
Ha szeretnéd, le is tudom filmezni, de azt csak holnap.
4.0.3 ICS minden okosítás nélkül, MxPlayer kodekkel, a hiba az Ön készülékében van valószínűleg. -
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #1326 üzenetére
Nem vagyok én botor, hallgatok a szép szóra, és kipróbáltam. A 2 nagyobb bitrátájú sorozatrészt adtam neki ebédre, és ugyanúgy szaggatott, mint az mx. Természetesen tegra2-es codec fent van. Kinek a pap, kinek a lánya, maradok az mx-nél.
Sokkal valószínűbb, hogy a tegra2 fogy el, nem a lejátszók, bár nem találok konkrét számokat kereséssel -
menpee
aktív tag
Tesztkörnyezet: Tf101 ICS stock, Mx video player+armv7 codec
soul eater 1920x1080 3675 kbps mx:szaggat, gyári: nem indul
grimm 624x352 1156 kbps: ok
fma 1280x720 1887kbps: ok
himym 1280x720 3850kbps: ok
himym 1280x720 5722 kbps: szaggat
misfits 1280x720 4251 kbps: mx szoftveres videók; gyári: szaggat
ghost hound 1280x720 4456 kbps: mx ok, az elején néha 1 sec-es röccenés, utána megszűnt, teljesen élvezhető; gyári: szaggat
tbbt 1280x720 3667 kbps: mx: ok; gyárik
Próbáltam a lehető legkülönfélébb anyagokat tesztelni, nagyjából 4500kbps körül lehet a használhatóság határa 720p-s videók esetén. Plusz nem árt felkészülni sorozatoknál arra, hogy az egyik release-t lejátssza, a másikat nem. Tipikusan a DIMENSION kiadások készülnek magasabb bitrátával, ott nem árt leellenőrizni előtte az értéket.
720p vs. SD: a különbség látszik, viszont az SD részek is teljes mértékben élvezhetőek. Ránézésre olyan 10%-kal rosszabb minőség, a gyors mozgásokkal viszont nincs baj.
A feliratokat a gyári lejátszó egyiknél sem játszotta le (.ass, .srt kiterjesztés), plusz a hangok 80%-át sem
Mx-ben a feliratok tökéleteen megjelentek, kódolást nem kellett váltogatni, a hang pedig szoftveresen rendben volt.
A BsPlayer viszont egyáltalán nem tündököl úgy, mint eddig. Hw módban 10 sec után kilép figyelmeztetés nélkül, sw módban pedig szaggat. 3.2 alatt épp fordítva állt a 2 lejátszó egymáshoz képest a tapasztalataim szerint... -
menpee
aktív tag
Noob kérdés lesz: az ICS frissítésnél a tablet belső tárhelye le lesz gyalulva? Az enyémet már a legfrissebb HC-al vettem, nem váltottam stockról sehova.
-
menpee
aktív tag
válasz
mgTerminator #1058 üzenetére
Érdemes lenne megnézned, hogy a videó bitrátája mekkora. A Tegra2 ha jól tudom 6Mbps-ig játszik le hardveresen dolgokat, a Tegra3-ban lesz kitolva 40Mbps-ig a határ.
Mkv-ba konvertált 4251 Kbps bitrátájú, 1,4GB-os méretű 720p-s sorozatrészt gond nélkül megeszi a BsPlayer AAC hanggal és ékezetes felirattal. Hardveres gyorsítás on.
TV-re kötve nem próbáltam, mert nincs hdmi átalakítóm, de aki látja a különbséget egy normális forrásból ripelt 720p és 1080p közt 32"-on, annak gratulálok, igen jó a szeme. -
menpee
aktív tag
Mx-et próbáltam én is, de armv7-es codeccel sem volt megfelelő. BsPlayer+ codec kombóval viszont semmi baj nincs eddig egyetlen hd videóval sem. Változatos mkv tesztalanyokkal is elboldogul 720p felbontásban, változatos bitrátákkal és kódolásokkal. 300-1,4GB nagyságú anyagokat nézek, még a felirat karakterkódolását is lehet belülről állítani. Még vagyok elégedve teljes mértékben. 1080p-t szerintem teljesen felesleges 10"-on nézni, bár embere válogatja
Szerk. : teljesen gyári 3.2-m van fent 0 buherálással.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest