- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev@bps
csendes tag
válasz
RomiJosy #3559 üzenetére
Ha már 9 ezer Ft-ra lement az ára, szerintem mindenképpen vegyél egyet - nyilván attól is függ, mire használod majd, de a fizikai billentyűzet előnyeit nem kell ecsetelni, és a 2 USB aljzat, SD olvasó azért komoly funkcionalitást jelent, plusz az akksi a 101-es szériánál még ugyanakkora a billentyűzetben, mint a tabletben, úgyhogy duplázza az üzemidőt.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
RomiJosy #3529 üzenetére
Én egyszer megbrickeltem a 101-esemet, de sikerült visszahozni az életbe, azóta megvan minden file, leírás letöltve a gépemen. Root-hoz is van működő, egyszerű megoldás, ha írsz az info@budapestscenes.com-ra, átküldök mindent.
Nekem a 101-esen KATKISS van (4.4 azt hiszem), csak tartalékban áll, nem használom - így nem tudom, mennyire stabil, de az biztos, hogy villámgyors, egy próbát megér, nagyon ügyes a srác, aki csinálta.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
nikoniko #3480 üzenetére
Saját töltőjét dugd be és várj, akár 1-2 órát, utána próbáld bekapcsolni. Ha 0-ra merül, akkor néha sok idő kell neki, mire magához tér. Mást nem is nagyon lehet csinálni vele.
(nem biztos, de úgy emlékszem, nagyobb feszültség is kell neki, mint egy mobilakksinak, tehát ha a "nem a saját töltője" sima mobilakksi volt, akkor lehet, hogy minimális feszültséget kapott, mialatt te azt hitted, rendesen töltődik)
-
lev@bps
csendes tag
A gyári ROM nem biztos, hogy kijelzi, hogy mindkettőt tölti, emlékeim szerint talán csak a Settings-ben a Battery-nél - de ez tökmindegy, elvileg tölti, persze megnézheted a Dual Battery widget-tel.
USB driver-eket az Asus oldaláról lehet letölteni, a 'support' részt keresd, ott 'download', majd 'software' majd válaszd ki a gépet - ha nem is pontosan így, de nagyon hasonló módon meg lehet találni.
Van egy '1-click Transformer Root' program, amivel pillanatok alatt megvan a root, keress rá.
(de ha nagyon nem vagy otthon az ilyen dolgokban, szerintem inkább hagyd, vagy bízd rá valaki másra a ROM-olást, mert könnyű 'téglásítani' a tab-ot. Nekem is sikerült egyszer, de vissza lehet hozni gyári állapotba, csak hát mégis jobb elkerülni. Ha az angol megy, az xda fórumokon keresgélj, szépen lépésről lépésre leírt tutorial-ok vannak)
-
lev@bps
csendes tag
válasz
BLiNk3r #3411 üzenetére
Hoz, nyilván elsősorban az alap Android-funkciókban, amik JB-nel jöttek ill. legfőképp a sebességben (már eleve a root egy csomó hasznos dolgot tesz lehetővé). Nekem 2011 szeptembere óta van 101-esem, kb. fél éve ment rá a Team EOS ROM (a Katkiss-nek is az az alapja, azt hiszem), volt persze (mint szinte minden főzött ROM-nak) 1-2 zavaró hibája, de az jellemzően a stock ROM-nak is van. Ha a garancia már nem él a 101-esedre (vagy nem érdekel), akkor érdemes feltenni ezt a Katkiss-t pl., gond nélkül vissza lehet hozni full gyári állapotba a tab-ot, ha gáz lenne. Az esetleges bug-ok nyilván majd hosszabb használat mellett derülnek ki, de most nagyon durván hasít a tab.
-
lev@bps
csendes tag
KatKiss alatt nektek engedi a dock kiosztásának magyarra váltását? Nekem sokadszorra is fagy az egész Settings, amikor váltani szeretnék... (4.2.2)Tárgytalan, sikerült.
-
lev@bps
csendes tag
Eladóvá vált a TF101-esem, részletek itt.
-
lev@bps
csendes tag
Gyári ROM van rajta? Elvileg 2 év gari van a tab-ra, ennyire biztos nem szabadna az akksinak tönkremennie ennyi idő alatt, ha a papírok megvannak, mindenképpen érdemes még most elküldeni garanciális javításra.
Először persze érdemes kipróbálni valami akku kalibráló app-ot, van olyan, amihez root sem kell.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
zsolt19900 #3364 üzenetére
Szerintem különösebben sokmindenre nem kell figyelni: a tab alapos kipróbálása mellett nyilván érdemes megnézni, működik-e a dokkoló összes gombja meg a trackpad, SD-kártyát és USB-s eszközöket kezeli-e rendben és a dokkolás nagyjából biztos-e (ha a dokkoló ágyában ül a tab, 1-2-3 fokos billegés normális). Emellett én arról hallottam, hogy por került sok embernél a kijelző alá, ezt érdemes még mindenképpen lecheck-olni. Jó döntés amúgy, sztem még ma is bőven megállja a helyét a tab, 70-80 000 Ft-ot sztem ismán megér ma is dokkolóval, ha jó állapotban van.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
Rudiaszarvas #3243 üzenetére
Boot loop, gyári ROM-mal rengeteg user-nek volt, leginkább az ICS bevezetésekor (nekem is ekkor volt). A későbbi ICS frissítések nekem megoldották, hála az égnek jó ideje nem fordult már elő ilyen. Első körben sztem keress rá Youtube-on pl, sok videó van fenn róla, talán akad használható is, amiben van segítség.
-
lev@bps
csendes tag
-
lev@bps
csendes tag
Asztali gép helyett? Nekem asztali gépnek ugyan csak egy 2 éves, pofonegyszerű HP Compaq Mini van, de bele sem merek gondolni, milyen lenne, ha csak a tab lenne... Mondjuk sokat melózok itthonról, úgyhogy némi elvárás azért van, de tab-ról pl. sokszor kínszenvedés valamit akár a Facebook-oldalamon is elintézni. A hideg ráz a gondolattól is
, neked mennyire válik be így?
-
lev@bps
csendes tag
ÉN EXIMStyle fóliát használtam, ebay-ről rendeltem. Kettő van még, mindkettő fel volt már helyezve, az egyiket megtartom, de a másikat elviheted ingyen, ha eljössz érte (Bp) - úgyse fogom használni. Az egyik sarkában van egy kis vonal (kicsit megtört/meghajlott) és amúgy sem makulátlan, de elvileg szépen le lehet takarítani és alapvetően nagyon minőségi. Ha érdekel, a info@budapestscenes.com címen elérsz
Kiegészítőből nekem van egy CaseLogic tok és egy noname, ebay-ről vett miniHDMI-VGA adapter. Amit esetleg még érdemes megfontolni, az egy mini hangfal, én egy miőségi X-Mini-t vettem, mert városnézések során mutogatok videókat a tab-on, ahhoz meg messze nem elég a gyári hangzás. Kb. 8 000 Ft volt, de nagyon jó minőség, 2 év garancia van rá, tölteni alig kell stb. Sokat használom a melón kívül is, totál más élmény mondjuk filmet nézni vele.
-
lev@bps
csendes tag
Én is tettem korábban a TF-emre fóliát (nem karcolódik a kijelző, csak a tükröződést kellett elkerülnöm), egy ideig fenn volt, de aztán leszedtem, mert azért szerintem rontja a képminőséget. Sokat szívtam én is a felhelyezéssel, aztán Youtube-on találtam egy videót (linket nem találom sajnos): kicsit be kell nedvesíteni a képernyőt és a fólia belső felét is és így pillanatok alatt megvan buborékmentesen!
-
lev@bps
csendes tag
válasz
matteo_szg #2986 üzenetére
OK, köszi! Valóban nem bíztam eléggé a szervízszolgáltatásban - többek között azért, mert nem láttam a topic-ot eddig, nem is tudtam, hogy ennyi TF használó van itthon, így azt hittem, nem fektetnek az itthoni piacra nagy hangsúlyt. Mindenesetre így utólag megkövetem az Asus-t: a január elején 24 óra alatt tökéletes állapotúra helyrerántott gép elég bizalomgerjesztő.
-
lev@bps
csendes tag
Igazán sokat nem tököltem vele, nem nézegettem, hogy konkrétan mi a változás, de az összbenyomás az, hogy sokkal-sokkal puhább, finomabb a gombok leütése és néhány sor beírása után egyetlen betű sem hiányzott - ami a 101-esnél nekem ritkaságszámba megy. A gombok mérete, leosztása talán 100%-ig ugyanolyan, ha meg a méretekben van is különbség, az sem számottevő.
-
lev@bps
csendes tag
Sziasztok,
nem kispályáztam, végigolvastam ma a teljes topic-ot, ugyanis nagyon megörültem, hogy találtam TF101-esről végre magyarul (korábban csak egy olyannal találkoztam, amiben 2-3 tucat hsz volt). Ugyan nem tudom, mostanában mennyire pörög a topc, azért leírom, mi a helyzet az enyémmel - láttam ugyanis, hogy kisebb-nagyobb rendszerességgel jön a kérdés, hogy megéri-e ilyet venni, akár használtan.
Megéri. Én 2011 szeptemberében vettem 100e Ft-ért (eDigital), majd később a dokkolót (már-nem-tudom-mennyiért-de-jobban-jártam-volna-ha-egyben-veszem-de-legalább-le-tudtam-írni-mindkettőt). Soha nem volt root-olva, de átestem az említett problémák egy részén: merülő akku, random reboot, boot loop, fagyások stb., ill. nemrég jött elő egy másik, szintén említett gond, hogy csak a töltőre dugva vagy a dokkon ülve kapcsol be (cold boot nem működött).
Ekkor tele lett a tököm, nemrég beküldtem garanciálisan szervízbe - és szerintem az életben senki nem pöcsölt még annyit ezzel, mint én, de néhány korábban hallott esetre és pl. a Tékozló Homáron olvasott sztorikra alapozva (és mert a munkám miatt nem tudom hosszabban nélkülözni) 100%-ig biztosra akartam menni - főleg, mert volt 1-2 külső sérülés a tablet-en, amik a működést ugyan nem befolyásolhatták, de akár rá is foghatták volna, hogy nem garanciális a javítás, ill. hogy ha már ott van a cseh központban, jobb híján fizettem volna... (utólag olvastam itt, hogy talán nem csak paranoia volt, az Angliában vásárolt demó darab, de elvileg garanciális TF-re gondolok) Csináltam egy 10 perces HD videót angolul, amiben elmagyaráztam és bemutattam, mi a gond, megmutattam, hogy bekapcsolt állapotban működnek a gombok, töltőre/dock-ra téve beizzik stb., fel Youtube-ra, ezt és magát a problémát leíró mail-t szétküldtem minden létező Asus-os címre, amit találtam (nem sok volt persze) - minden rendesen dokumentálva, szkennelt garijegy hozzá stb. Végül jelentkezett a magyar ügyfélszolgálat, hogy kérjem a futárt, jött is (DHL, nem UPS, mint korábban, amúgy nálam is Bp-Lipcse-Pozsony-Brno útvonalon ment, de ez legyen a legnagyobb baj, visszafelé pl. 24 órán belül volt az egész). Dec. 28-án jött a futár, jan. 2-án ért Brno-ba, 3-án már postára is adták a gépet és ma délelőtt visszajött. Ha jól értem a dolgot a csatolt papír alapján, akkor volt alaplapcsere, a külső védőkeretet is lecserélték (ami baloldalt eleve hajladozott, mint rengeteg másik TF101-nél) és a csatlakozó is cserélve lett. Azért a papírra ráírták, hogy 'problematic customer'
Nem tudom, hogy alapból így zajlott-e volna, vagy ez a sok basztatás segített valamit, de most nagyon egyben van a gép.
Ezektől eltekntve imádom a gépet: kijelzője csodás, akkuideje fantasztikus, billentyűzettel baromi produktívan lehet használni (word csak szöveggel, komolyabb dologra nyilván nem alkalmas) és megbeszéléseken prezentációkra baromi jó, képeket szoktam nagyrészt mutogatni rajta. Külső HDD-t, wireless egeret és billentyűzetet gond nélkül kezel, mini HDMI-VGA kábellel kimegy 19"-os monitorra a kép (ebay-ről vettem 4,000-ért), a legsokrétűbben használható eszközöm, ami valaha volt. Eredetileg amúgy azért vettem, mert a netbook-om akksija behalt és gépelésre kellett, ill. idegenvezetőként városnézéseken szemléltetésre is használom, de nagyon meglepődtem, hogy mennyire sokoldalú: szinte már csak a Pocket app-ot nézve is megéri.
A negatívumai (gyenge kamera, relatíve nagy súly, nehézkes videólejátszás, 3G hiánya stb.) engem nem érintettek különösebben rosszul, rengeteget van használva még mindig. Nemrég a Telenor-nál először tapogattam meg 1-2 percre az Infinity-t, na az amúgy pláne levett a lábamról, különösen a billentyzet, ami nekem a legfontosabb dolgok egyike - egy lapon nem lehet említeni a kettőt, a 101 után a 700-on élmény a gépelés. IPS+ szintén baromi jó, előbb-utóbb csere lesz erre, de összességében (ha az ICS frissítéshez köthető szerencsétlenkedéseket nem számítjuk) nagyon jó kis gép ez is. És több mint egy év után még mindig élmény kézbe fogni, használni akár munkára is, ami azért szintén nagyon nem lényegtelen.
Üdv'
lev
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Update 08.04. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest