Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baani59
aktív tag
válasz
dave182 #3220 üzenetére
A Cornerstone tudtommal az.
-
baani59
aktív tag
válasz
dave182 #3215 üzenetére
Kb. 3 hete raktam fel a fórumtársak pozitív véleménye után az első 4.2 JB Romot, majd kipróbáltam még kettőt. Nekem végül a No-name linarios változata vált be a legjobban.
A JB plusz szolgáltatásait nem használom, de a tablet észrevehetően gyorsult. (A Qudrant érték 2800 pont fölé ment - az ICS-el a 2000-et sem érte el.) -
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3196 üzenetére
Nagy nehezen megtaláltam a fejlesztő weboldalát, az utolsó bejegyzése március 22-én
Kinda sorta. Busy with other stuff, no time to work on this stuff. Will do something someday later.
Nem sok jóra számíthatunk...
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3194 üzenetére
Az általad említett billentyűzetet nem ismerem. Az Anysoft keyboard sem megy tökéletesen, semmilyen fix kiosztás nem jön elő - a többszörös billentyű lenyomásra kapom az ékezetes karaktereket.
A routerben engedélyeztem az ARP-t, most jónak tűnik.
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #3191 üzenetére
Feltettem en is. Meg nincsenek ekezetes betuim ill. kinyirja a routeren a Wifit..
Az Anysoft keyboarddal nincs a szavankenti bill. eltuntetes.
Viszont nagyon gyors.
-
baani59
aktív tag
válasz
szilasz007 #3184 üzenetére
Most KAT Kernellel és GPS fix-el működik a GPS, bár a gyári szoftverhez képest bizonytalanul.
A gyárival bent a lakásban, az ablakoktól méterekre is pozicionált, most csak az ablakban.
Remélem, hogy majd kijavítják. Addig meg navigálok valami mással.
-
baani59
aktív tag
válasz
urielz29 #3174 üzenetére
Felraktam én is a hétvégén: Team EOS Transformer Nightly-t (102-es)
Alapvetően működött, de nem volt GPS-em és a dokkolóban levő, NTFS-re formázott SD kártyát nem kezelte.Utóbb olvastam, hogy a GPS-re van megoldás, de nem találtam.
Az SD Fat 32-vel működött.Tényleg gyorsabbnak tűnik.
-
baani59
aktív tag
válasz
szilasz007 #3170 üzenetére
Még mindig csak a pozitív tapasztalatok gyűlnek?
A letöltési oldalon minden napra esik egy ROM...
Sokat javítják vagy sokat fejlesztik? -
baani59
aktív tag
Szia,
http://www.asus.com/support ez központi (Globan english) Support oldal.
Jobb oldalon alul a "Contact Us" linken több lehetőség is van. -
baani59
aktív tag
Nem olyan régen leírtam a sztorit, most nem nagyon részletezem.
Volt egy kis vitám egy P750-es telefonnal kapcsolatban az Asus magyar ügyfélszolgálatával, amit szintén lepattintással akartak megoldani. Írtam a központi ügyfélszolgálatuknak néhány levelet (ugyanazt elküldtem minden másnap) és egyszer csak felhívtak a magyarok és készségesen elintézték a garanciális javítást. -
baani59
aktív tag
Buvana és gangbang1 írásából nekem az tűnik ki, hogy az utángyártott töltő csatlakozója nem jól van bekötve.
Több leírás is található a neten arról, hogy kell töltőt készíteni a TF101-hez. A lényege mindnek az, hogy vegyél egy töltőt, ami több mint 11 voltot le tud adni. Forrassz rá egy USB aljazatot, amit az eredeti töltőkábellel összedugva ugyanúgy töltheted, mint az eredetivel. -
baani59
aktív tag
Van amikor ez a saját töltő/idegen töltő megkülönböztetést rém egyszerű módon oldják meg.
Pl. a csatlakozó bizonyos érintkezői közé valamilyen ellenállást(okat) kötnek. Az Almás készülékek töltése is mindig külön topik volt...
Ha már úgyis szét van szedve a töltőd, megmérhetnéd a kimeneti USB csatlakozó érinkezői között az ellenállást.
Tulajdonképpen láthatónak is kell lennie, hogy van-e valami bekötve.Megöl a kíváncsiság... Csinálhatnál róla néhány nagy felbontású képet.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #3008 üzenetére
Csak van egy haver, akinek van forrasztópákája.
A kondenzátor, ellenállás, dióda, biztosíték általában elektronikai alkatrész üzletben kaphatóak, de ki is lehet berhelni valamiből.
De az sem lehetetlen, hogy valami tévéket javító helyen elvállalják - és olcsóbb lesz, mint újat venni.
Én mindent szétszedek, ha leromlik.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #3003 üzenetére
Általában nem "durva" rész szokott meghibásodni, hanem az erősáramú.
Pl. elektrolit kondenzátorok, diódák biztosítékok. Ezek közül van ami szemrevételezéssel (pl. púpos kondenzátor) van ami pedig egyszerű méréssel megállapítható.
Az első akadály az szokott lenni, hogy elvileg nem szedhető szét - ragasztott kivitel, de egy kis kézimunkával ez általában megoldható. Igaz összerakva már nem lesz olyan szép.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #3001 üzenetére
Vagy szét kéne kapni, talán javítható.
Nem olyan bonyolultak ezek a töltők. -
baani59
aktív tag
válasz
Wieder12 #2859 üzenetére
Sziasztok,
okozhatja valamilyen szoftveres gond, hogy dokkolón touchpad nem működik?
Egy romcsere után tűnt fel. Visszatettem az előzőt, de nem javult meg.Ha jól emlékszem az itt a topicban olvasottakra, komplett kell a készüléket elküldeni a szervizbe (tab, dokkoló, töltő)?
-
baani59
aktív tag
Hallottátok?
A külföldi fórumokon az a pletyka terjed, hogy az Asus mégis kiadja a Jelly Bean-t a TF101-re is. -
baani59
aktív tag
Még egy sor a PPP Widget adatbázisba.
A Huawei E372 Hypernet modemmel is működik.
-
baani59
aktív tag
válasz
DessertFox #2684 üzenetére
Nálam is működk egy Huawei E1752-vel. Ez sem egy mai darab.
Ha felismeri a sticket, szerintem jó jel, valami beállításbeli, hiba lesz - de a feltöltetlen kártya miatt is lehet, hogy nem csatlakozik.
Ez a program igen szűkszavúan kommunikál, bármi baja van, csak annyit ír, hogy Disconnected.
A Dialing Stringet elszúrtam, azt gondoltam, hogy CDMA hálózatot kell beállítanom - a logból kiderült, hogy nem.Nézted a logot? (A beállítások alatt van - Show Log)
-
baani59
aktív tag
-
baani59
aktív tag
válasz
mobiltel #2577 üzenetére
Tényleg eléggé kifogyott...
Lehet, hogy még itt van egy:
http://www.kapmegyergsm.hu/termekegy/247151/Adapter-Asus-EEE-Pad-Transformer-USB-OTG-atalakito-gyari.html -
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2447 üzenetére
Ha elmúlt a nyár, én is ki fogom próbálni...
Nem akarom megszívatni a gyerekeket. -
-
baani59
aktív tag
válasz
mazsola77 #2283 üzenetére
Itt a helyes link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1274656
Ez USB to Ethernet adapter illesztéséről szól, tehát vezetékes internetről van szó.
A képen, amit bemásoltál, egy Wifi adapter van, az pedig alapból van a Transformerben.Ha 3g modemet akarsz illeszteni, akkor tedd fel a Megatron romot:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1525148 és a rom topicjának elején felsorolt USB-és stickkekkel megy a mobilinternet. -
baani59
aktív tag
Elvileg lehet.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1274656[link]
A cím szerint Honeycomb 3.2-höz való a driver, de ICS-en is működik.
Az elején felsorolják a tesztelt adaptereket. -
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2260 üzenetére
Mióta feltettem HD Revolution 3.4.1-et nálam a Dice nem is fut.
A gyári lejátszó egész jól viszi a 720p mkv-ét, de nincs hangja.
-
baani59
aktív tag
Úgy látom, jól sikerültek az utóbbi frissítések - nagy a csend a topikban.
Én még szeretném a Transformert tuningolni, most egy USB-és DVB-t vevő után kutakodok, aminek van androidos drivere is.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2250 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
Jó lenne kideríteni, hogy tudja-e a hardver.
Ha igen, egy ügyes programozó megoldhatná.
-
baani59
aktív tag
Tudom, hogy nincs jelentősége az eredménynek, de néha lefuttatom a Qudrant tesztet.
Megatron: 3127
Revolution HD: 1945A gyakorlati használatban ez nem érződik.
A Megatront a3G stick kezelése miatt tettem fel. Alapvetően bevált, de néha a lefagyásig belassult a böngésző. A gyárit próbáltam és a Chrome-ot. Emellett Chrome-ban elvesztek az ékezetes karakterek.Megatron használók - ti mit tapasztaltatok?
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2176 üzenetére
Mit jelent az, hogy "majdnem stabil"a Megatron?
Még egy kérdés: milyen formátumot kezel a micro SD-én, mert az enyémet meg akarta formázni (azt hiszem NTFS-re van formázva - a gyári Rommal és Rev. HD-val működött)
Nem volt mentésem és kedvem másollgatni, ezért ment vissza a régi rendszer. -
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2196 üzenetére
mgTerminator:Kikapcsoltad a "zerocd" funkciót a leírás szerint?
Ha bekapcsolva marad, nem fog menni.
betyarr: a Megatronról mgTerminator-t kérdezd.
Én tegnap direkt a 3G stick kipróbálásra tettem fel, tartós tesztet nem csináltam.
A mobilinternetet nyomtam rajta kb. 10 percig aztán visszatettem az ARHD-ét 3.3-as verzóját mentésből. -
baani59
aktív tag
válasz
betyarr #2189 üzenetére
A Megatronon működnek a Huawei 3G stickek, én is tudom tanusítani. A próba kedvéért feltettem miután a Revolution HD 3.4-es verziója csak folyamatos rebootra volt képes a gépemen. A Megatron oldalán van egy lista a kompatibilis modemekről, ezek 90%-ban Huawei modemek. Ha különben bejön a Megatron, akkor érdemes venni egy Huaweit 2-3 ezer forintért. Olcsóbb megoldás, mint a hordozható USB-és vagy 3G képes wifi hotspot.
-
baani59
aktív tag
Bár nagy a kísértés, hogy kipróbáljak mindenfélét, egy ideje maradtam a Revolution HD-nál. (Romolást a telefonomon gyakorlom.) Lehet, hogy ehhez még kell a csillagok szerencsés együttállása is kell, de az én Transformerem nem fagy.
Általában 2-3 nap múlva frissítik a gyári után, így tegnap a 9.2.2.4 firmware-rel. Észrevehetően gyorsult a rendszer.
Javaslom nektek is. -
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #2045 üzenetére
B80 - nekem sem megy.
-
baani59
aktív tag
-
baani59
aktív tag
Én egy EXIM KSPUP mattfóliát raktam rá, lehet hogy ebben a topikban olvastam róla, de nem biztos.
15 USD-ért 2 db-ot adnak házhoz szállítva.
Nem nehéz felrakni és szerintem sokkal használhatóbb napfényben, az ujjlenyomatokat sem gyűjti annyira. -
baani59
aktív tag
Szia, kipróbáltam a telefonomét (HTC HD2) - tökéletesen működik a mikrofon és hangszórók is.(A vezérlőgombok persze nem.) Szerintem a hangja is jó, megvannak a mélyek és magasak is és Ebay-en olcsón kapható.
http://www.ebay.com/itm/Black-T-Mobile-HTC-HD2-HD7-G5-G7-Stereo-Headset-Headphone-Headfree-/230777371777?pt=PDA_Accessories&hash=item35bb673c81 -
baani59
aktív tag
Frissült az Android Revolution HD.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1245892
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, a tabon nem tudom használni a fórum eszközeit - link, kép beszúrása, stb. -
baani59
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #1859 üzenetére
Szia,
a 3G használatát próbáltad?
Állítólag a Huawei-k mennek.
-
baani59
aktív tag
Láttátok: az új Andoid Revolution HD ROM az Asus 9.2.2.3 szoftverén alapszik és TF101G-vel is kompatibilis? A sima TF101-es tulajok pedig installálhatják a 3G enablert. Sajnos az én ZTE modememmel nem megy.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #1793 üzenetére
Kipróbáltam. Egy 720p AC3 hangú filmet átkonvertálam. A felbontást változatlanul hagytam, a hangot sima sztereó mp3-ra állítottam,a bitrátát 4000 kb/s-re. A képminőségben nem tapasztaltam változást, a hangot most a beépített lejátszó is megszólaltatja. Egy negatívum mégis van - elég időigényes - a 2,5 órásfilmet 50 percig tartott átkonvertálni. A fájlméret az eredeti 4,38 GB-ről 2,27 GB-re csökkent.
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #1788 üzenetére
Én megnéztem...
Ezek szerint hanyagolnunk kell a Transformeren az .mkv videókat.
Szerencsére, ha kell, át lehet konvertálni őket egyszerűen .avi-ra. -
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #1720 üzenetére
A hétvégén a telefonomra raktam egy romot Aroma Installerrel - nagyon megtetszett.
Valószínűleg a megoldásodat is "megkíváncsiskodom", ha elér az RC fázisba.
-
baani59
aktív tag
válasz
Maci Pofa #1707 üzenetére
Kijött a 4.0.4-es ICS és a CM9-es Romokat már upgrade - elték is.
[ROM][ICS 4.0.4][3G] CyanogenMod9 (29 Mar) (Cornerstone Available)
Vajon az Asus mikor lép?
-
baani59
aktív tag
Anno nekem is volt egy hasonló kalandom az Asus szervizzel még egy P750-es Winmo-s telefon kapcsán. Volt egy gyári hibája, a műanyag keret minden ráhatás nélkül a sarkokon megrepedezett. Leleveleztem a magyar ügyfélszolgálattal, elvitte a futár - aztán hívott a szerviz (Cirma Kft.), hogy nem javítják garanciában, mert Ausztriában vásároltam, pedig előzőleg már két alkalommal javították gariban. 17000 Ft a burkolat csere vagy 4000 Ft a visszaszállítás. Újabb telefonok és levelek az ügyfélszolgálatnak - elég kemény hangot ütöttem meg, emlegettem a fogyasztóvédelmet, stb. - végül csak megcsinálták garanciában.
-
baani59
aktív tag
Rövid időre feltettem ezt a Romot:
[ROM][ICS][3G] CyanogenMod9 (27 Mar) (Cornerstone Available) (Full Working Dock)
Kiváncsi voltam, működik-e az USB 3g modemem (ZTE MF110).
Működik is meg nem is.A gép látja a modemet, ki is teszi a térerőt jelző ikont, regisztrál is a hálózaton, de internet kapcsolat nincs, az APN beállítás, hol bejön, hol meg nem. A cm9-el nem volt gond a 2 órás teszt alatt, de szokatlan volt, Így visszatettem a Revolutiont.
-
baani59
aktív tag
Bocs srácok, akkor én is hátradőlök.
Nekem annyi bajom volt a 9.2.1.17 telepítése után, hogy készenlétben néha felkapcsolta a kijelzőt, de az Android Revolution telepítése óta teljesen hibátlan.
( B80-as TF101-es dokkolóval) -
baani59
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #1657 üzenetére
Azért javasoltam a szervizt, mert hardver hibára gyanakodtam.
Úgy gondolom, hogy a kikapcsolt készülék akkor bootolhat be beavatkozás nélkül, ha
- tulajdonképpen ki sincs kapcsolva - szoftverhiba miatt
- a bekapcsoló elektronika bekapcsolja - hardver hibaA szoftveres problémát lehetne úgy ellenőrizni, hogy megfigyelni, hogy a számítógépre kötött TF101-et látja-e az ADB.
A legyártott TF101-esek sokféle apróbb hardver módosítással készültek, nem beszélve a telepített szoftverek miatti különbségekről - de a készülékek nagy része nem produkálja a hibát.
Ne vedd - kérlek - okoskodásnak, csak engem is foglalkoztat ez a probléma.
-
baani59
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #1655 üzenetére
Az a véleményem, hogy ezt a szervizre kellene bíznod. Az Asus valószínűleg ismeri ezt a problémát és itt a fórumon is dicsérték a javítás gyorsaságát.
A belakott rendszered visszaállítható...
-
baani59
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #1651 üzenetére
Érdekes, nálam nincs ilyen probléma.
A Rom telepítési leírásában ajánlott "Super Wipe" sriptet lefuttatad?
-
baani59
aktív tag
-
baani59
aktív tag
válasz
Rudiaszarvas #1633 üzenetére
Pár napja feltettem én is a Revolution HD 3.1.0-t, semmiféle hiba nem jött eddig elő és mintha az akku üzemideje hosszabbodott volna.
-
baani59
aktív tag
Már készülök a nyárra.
Megoldottam a 3G-t egy jutányosan vásárolt Zalip CDM530AM mobil wifi eszközzel, ami kezeli a régi ZTE MF110-es USB 3G modememet. De továbbra is izgat, hogy mikor lesz egy olyan ROM, ami kezeliközvetlenül az USB modemet.
-
baani59
aktív tag
Sziasztok,
két nap alatt ezzel a rommal
[ROM] Android Revolution HD™ 3.1.0 | High Quality & Performance | ICS | 9.2.1.17
semmi problémám nem volt a szokásos tevékenységek közben és nem kapcsolja be a képernyőt magától és be sem bootol. Ránézésre nincs is különbség közte és az eredeti ICS között.
Tegnap fedeztem fel ezt a másikat:
[ROM][ICS][3G] CyanogenMod9 (Cornerstone Available) (Working Dock) (20 Mar)A leírás szerint működiknek vele az USB 3g-és modemek. Bár a támogatott készülékek listája 2 Huawei összesen, nekem egy ZTE-em van.
Nem próbálta még ki valamelyikőtök?
-
baani59
aktív tag
Sziasztok!
Már egy egész hete megvan a TF101.Nekem frissítés után időnként bekapcsolta a képernyőt alvó módban, a neten talált megoldás nem segített. Szétnéztem az XDA-án és egyéb tapaszatlat hiányában kiválasztottam ezt a ROM-ot.
[ROM] Android Revolution HD™ 3.1.0 | High Quality & Performance | ICS | 9.2.1.17Elég kalandos úton, de sikerült feltenni.
- a RecoveryInstall azt mondta, hogy nem rootolt a gép, pedig vígan futott néhány olyan program, amihez root jog kell (Dice, Titanium Backup)
- a Terminal IDE segítségével kiadtam a "su" parancsot, írás jogot adtam egy mappának aztán lefutott a Recovery telepítés
- maga ROM ezek után simán települtMost kíváncsian várom a fejleményeket.
-
baani59
aktív tag
Itt van még egy, hosszabb és olcsóbb.
-
baani59
aktív tag
Két kérdés a tapasztalt Transformer használóknak.
Olvastam itt, hogy nem szabad hagyni lemerülni az akkut. Először a dokkolóból fogy ki az energia 0-ra mert tölti a táblát. Ez nem gond?
Telepítettem az Mxplayert (+ a kódekeket), folyamtosan játssza le a 720p-és mkv, amit a Dice is darabol egy kicsit, de nincs hang. A beállításoknál megadtam, hogy szoftveres hang legyen.
Mit kell még tennem? -
baani59
aktív tag
Nem tudom, mi lenne velem enélkül a fórum nélkül...
menpee segítségével sikerült a rootolás, ezúton is köszönöm.
A rootolt gépre feltettem a DicePlayert, mert itt olvastam, hogy az a legjobb.Rögtön melegében kipróbáltam egy 720p felbontású mkv konténeres filmmel.
Nem túl zavaróan, de akadozva megy a lejátszás.
A saját lejátszója simán viszi, de nincs hang.Telepítsek még valami hangkódeket és játsszam a saját lejátszójával vagy a Dice mellé még valamit?
Gyári ICS van a gépen, lehet hogy azt is le kellene cserélni?
-
baani59
aktív tag
Szeretném rootolni a Transformert.
Googlival kerestem egy módszert.
Letöltöttem egy néhányt fájlt tartalmazó mappát.
USB kapcsolat mellett futtatni kell egy run.bat fájlt és követni az utasításokat.
Az első a command ablakban.
- nyomjon meg egy billentyűt a folytatáshoz.
Most ezzel a felirattal áll 10 perce: * daemon started successfully *Lesz ebből valami?
Ti hogy rootoltátok?
-
baani59
aktív tag
válasz
mgTerminator #1520 üzenetére
Azért gondoltam, hogy a "3G nélküli" Transformerre van, mert azt is leírják, hogy néhány bájtot modosítani kell a stickben puttyal.
-
baani59
aktív tag
Sziasztok, vettem egy TF101-et dokkolóval. Egy új készülék esetén nem árt ha az ember összegyűjt némi infót, igy (nem találom a hosszú i-t) jutottam ebbe a fórumba. Jó pár oldalt elolvastam, főleg az érdekelne, hogy USB modemmel működik-e a mobilnet. (Tudom, meg lehet osztani a telefonról, Mifiről, stb.) A Revolver ICS 1.3.1 Beta főoldalán a F.A.Q-ban emliti a 3G enablert, de a linken egy Honeycomb-os appra hivatkozik. Szerintetek működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Witcher topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Zephyrus G GA502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest