-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
hát én rákerestem a google-ba, hogy tippek és trükkök iphone beállítás ezeket beállítottam, meg minden olyan programot amit nem kell én leszedtem, és csakis csak az van a telefonon amit használni fogok semmi más. Meg minden menüben beállítottam azt ami szerintem hasznos és minden olyan dolgot kikapcsoltam ami szerintem fölösleges ! nekem az akkukímélő be sincs kapcsolva...!
más: melyik programmal tudom letesztelni a telefont?
-
Thewent12
aktív tag
A fent irt eredmenyt azt 20-25%-os fenyeron, csak wifi kapcsolattal produkalta a telefon. A helymeghatarozas mindig be van kapcsolva, azt nem tudom szamitana e lenyegesen. Egyebkent ha dolgozom, akkor kb. 7-kor megyek itthonrol es 4-5 kozott erkezem haza. Akkor olyan 50% korul szokott maradni, de persze akkor kevesebbet is van a kezemben.
-
Látnok
aktív tag
Nekem BB-m volt (illetve még van is), ott ha nem tudod a jelszót a 10. próbálkozás után törli a telefont (majd feltölti a teljes memóriát és ismét törli, hogy nehezebb legyen a törölt adatokat visszahozni), de a telefon ezt követően is használhatatlan marad, ha nem tudod a BB ID-t... és még nem hallottam olyanról akinek a cég visszaállította volna.
Viszont jó telefon az iPhone (mondjuk ez nem is lehetett kérdés), azonban úgy gondolom, kissé túl van árazva.
A facebook ismerősöket csak a Synk.Me alkalmazással tudtam szinkronizálni, ami azért meglepő volt, a (linkedin-ről még azzal sem....)De most már csak egy dolog van, amit nem tudtam megoldani, és zavar, mégpedig a kontaktok icloud-ra történő áthelyezését. Erre ha tudnátok megoldást megköszönném.
-
Sur1G
aktív tag
Köszi, majd ránézek akkor a videókra.
Más:
Szombaton az átlagnál picit jobban gyűrtem a telefont (disznóvágás...), este illuminált állapotban szépen csap alatt megmostam a telefont (zsírtalanítottam). A felső hangszóró nyílásba bement a víz és alig volt hangja, kicsit beparáztam. 10 perc hajszárítózás (hideg fokozaton) után tökéletes újra, remélem nem lesz további következménye.
-
B-L-A-C-K
titán
Este lehet félre ütötted 2x ugyan úgy, ha lenne ilyen hiba vagy bug már tömegesen lehetett volna hallani róla, de én most hallom először tőled.
oil120: Klón vs eredeti összehasonlítás van sok videó fent youtbe-on...Ha veszel egy eredetit, de nincs számla, akkor ott csak annyi a buktató ha nem kapcsol be nem tudod gariztatni, ami elég ritka eset, de ilyenkor kell hozzá a számla.
(#4247) zola96: Mondjuk azt is jó megemlíteni 1+1 év gari csak hivatalos forrásból származóra van, illetve magánszemélyes vásárlás esetén.
-
-Ben-
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
Sztem a jet black egy elb@szott telefon a jelenlegi formájában.
A képeken nagyon mutat, ugyanakkor meg gyűjti ezerrel az ujjlenyomatokat, gyakorlatilag úgy nem lehet fogni hogy szép maradjon.
Na most akkor ez egy használati eszköz vagy dísztárgy?
Mert ha telefon, akkor felbontás után, már koszos is és kezd karcolódni, de ha tokba teszik akkor minek a dizájn és a nagy felár? -
-
5S-ből silvert vettem megjelenéskor, már alig vártam, hogy megváljak tőle és ismét fekete telefont vehessek. Kinek mi...ezek után nekem is csak fekete előlapos telefon, hátlap annyira nem izgat.
Barátnőmnek gold van, egy lánynál mondjuk teljesen korrekt. Anno tetszett a gold is, de maradok a feketéknél ahol a káva beleolvad a kijelző színébe off kijelzőnél.
-
mateus
senior tag
Hát számomra ezzel el is veszti a prémium tartalmát, pl. emiatt nem vennék gyári garis S7-et sem jó drága pénzért.
Tegyük fel be kell küldeni telemaxhoz, aztán izgulhatok, hogy a vízállóság megmarad-e vagy sem, mert szétbarmolják. Tudom nem éri meg nekik cserélni, de nekem meg a kockázatot nem éri meg.
Akkor marad az olcsóbb beszerzés sajnos.. -
-Ben-
veterán
Azért nem csak ezen múlik szerintem, mert akkor csupán egyes országokra (pl. „kis hazánkra”) korlátozódna ez. De nem így van, az Apple most már mindenhol a javítást részesíti előnyben. Természetesen Amerikában biztos, hogy cserélik Apple Store -ban, de jórészt kb. sehol se fogják már. Valamiből kell profitálni, ha már az asztalra sz*rt se tesznek le újabban...
-
zsnorbi21
tag
Osztom a véleményed, igazából mindenre elég csak annak nem aki VR-ban gondolkodik. Egyébként itt van még az S6 is, néha előveszem, de nem olyan egetverően jobb a képe. Persze látszik a felbontáskülönbség, de nem hiányzik. Az egyetlen ami nagyon-nagyon kellene belőle, az a gyorstöltés.
-
dvdbackuper
őstag
ott csak cserélik a telókat
mindig hozzák a genius bar által kinyomatatott papírt, h a telefon javíthatatlan, mindig jót kacagok rajta. egy nagyobb repair center, mindenféle telókat javítunk
a hangerőgombra annyit tudok mondani, h ha belemegy a kosz, akkor lehet az egyik puhább, a másik keményebb, a gomb körül van egy kis gumigyűrű [link], de az semmit se ér. a 7-nél gondolom másabb a dolog, mivel vízálló elvileg. azt a fém lemezt lehet még hajtogatni kicsit, h jobb legyen a nyomáspont.
-
T.ati
tag
Délután kifaggatom mi a baja az emailos fájlkezeléssel.
Névjegyekkel kapcsolatban sms-ben szoktunk megosztani kontaktokat, nem vcardban, de legutóbb neten kellett utánaolvasnom, hogyan kell egy névjegyet törölni. Ha nyomom hosszan, miért nem ajánlja fel a törlést? Névjegy szerkesztése, legördíteni a legaljáig, eldugva mintha az ios nem szeretné hogy rendezzem a kapcsolataimat😊
Az autocorrectre sem emlékszem már😊, de minden összetett szót egységesen külön írt, vagy egyben, mondom erre nem emlékszem, de szinte soha nem találja ki a gondolataimat. WP-n tényleg le lehet írni egy egyszerűbb mondatot a szavak kezdőbetűiből, 10-ből 8-szor egyébként is jó javaslatot ad.Sajnos lassan pedig váltanom kell telefont, a mostani több mint 3 éves, és a MS már nem óhajt vele foglalkozni, az alakalmazásokat is erősen rostálják már....
-
T.ati
tag
Korán sem ennyire egyszerű a váltás nekem sem. Wp-ről jönnék, feleségemnek már vettünk egy 7-est, nekem meg van rendelve Média Marktból, ki is van fizetve, de valószinüleg visszamondom.
Az ios felülete nagyon unalmas. Wp-n minden nap kapok egy szép képet a kezdőképernyőn, magák a csempék is állandóan változnak, információ tartalmuk van, az ios-en meg csak vannak az ikonok, nem mozognak, nem változnak, fél év múlva is ugyanaz az unalmas kép fogad. Hangminősége gyengébb mint a Nokiának, szövegjavaslata nulla, glance hiánya talán a legfájóbb. Fel sem kell emelni a telefont, pl koszos a kezem akkor is egy suhintás fölötte, és látom az elmulasztott eseményeket. Böngészőben agyatlan módon nem felül van a böngészősáv, hogy ne érjem el egy kézzel, nincs dupla kopp, csatolmányok kezelése nagyon gyenge, a régi telefonról macerás a képek, tartalmak átvitele (tudom, felhő), még a telefonkönyv/névjegyek használata is bonyolultabb.
Ezek csak most, ebben a pillanatban amik eszembe jutottak, használat közben jönnek elő a furcsaságok. Nyilván lehetnek ezek megszokás dolgai, de anno butatelefonról áttérve sokkal átláthatóbbnak tűnt a WP (kivéve a beállítások rendezetlensége), mint most az ios. És ezt nem nosztalgia, vagy a régi mindig jobb felfogás mondatja velem, valóban így van.
Alkalmazások terén egyértelmű az ios előnye, bár minden fizetős alkalmazás sokkal drágább mint WP-n, és nagyobb méretűek is.Egyetlen dolog van, ami igazán tetszik, ez pedig a live fotók. Nagyon ötletes, ezt leszámítva SZÁMOMRA nem előrelépés az ios, bonyolultabb mint a WP, nincs előnye a másik operációs rendszerrel szemben.
-
Ed Parker
nagyúr
Azért ez nem teljesen ennyire egyértelmű, nekem sok ismerősöm szereti a Windows telefonokat, ők megszokták azokat a funkciókat amiket a pc-n is használnak, ráadásul az újabb készülékek már dokkolhatók van kijelző, egér, bill.
Én inkább azt mondanám hogy más lesz, hogy jó lesz e, az majd pár hét használat után kiderül.
Nekem nem jön be a win platform semmilyen formában. -
joey04
titán
-
Attól függ melyik szolgáltatónál van az ember.Pl telekomnál megváltás volt a országos 4G beröffentése,előtte sok helyen,főleg vidéken 2G volt csak,azzal meg sokmindent nem kezd az ember.Persze aki frekventáltabb helyen él,vagy mondjuk vodás,nem okozna nagy gondot a 4G hiánya.
-
sEtuke
tag
Békéscsabán és Gyulán is csak rose volt készleten, így kénytelen voltam, már hozzászoktam, kerül majd rá egy tok, és alig lesz nyoma, hogy valójában rózsaszín
Ügyintézőnek is az első szava hasonló volt, "azthittem neked kell a készülék" (elözőleg rendeltem nálluk egy spacegray 6s-t, de rájöttem hogy nem sokkal többe kerülne havonta a 7) -
-Ben-
veterán
A hajlítás nem értem, hogyan nem érintette volna az összeset. Különböző vastagságúak voltak a telefonok? ...
nem hiszem. Az anyag is ugyanaz volt. Ezért is lépett az Apple az ügy érdekében. Persze ez is túl volt lihegve, mert nekem se hajlott meg a mobilom.. Pedig zsebben hordtam.
-
joey04
titán
frissül azzal nincs gond. attól még sokszor teljesen fehér kép fogad, mire méltóztatik felkúszni 100%-ra.
Ja a belépés meg olyan, hogy mobilneten megpróbálom, kiírja kéri az adatokat, direkt nem adom meg, és órákkal később szintén mobilneten (közben nem csatlakozott wifire) meg beenged. -
joey04
titán
hát azt inkább hagyjuk.
én is azt használom, mert az a mérvadó mit mutat, hiszen az alapján jön a számla, a pontosságával nincs is baj, de az az alkalmazás valami katasztrófa. Rengetegszer nem tölti be az adatokat, folyamatosan újra be kell lépni. ha éppen működik akkor pontos, gyors, hibátlan, de gyakran teljesen megfekszik. csináljatok vele valamit. droidon meg ios-en is.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
Ez így már más, hogy nincsenek nagyon olcsó telefonjai,de csak ezen a piacon.
Más feltörekvő piacokon mint pl India Kína, vannak olcsóbb modellek.
Ide nem éri meg hozni, itt van lé,megtudják fizetni a drágább készülékeket.Már egyszer írtam neked, felesleges ezekkel ennyire törődni, csak tárgyak.
Használja az ember,kopik, törik, karcolódik.
Ha ennyire félted, tartsd te is vitrinben mint Zetape a jet blacketZetape: magával a fugával semmi gond nincsen,ha jól el van dolgozva mint a 7-esen és még egyszínű is.
Itt legalább nem kell Jedi trükkel fogni mint az i4-et hogy legyen térerőd -
buvartacsko
addikt
"Ráadásul szerintem a Jobs-éra vége óta egyre inkább profitorientáltabb Cook vezetése alatt a gyártó. "
Kíváncsi lennék mire alapozod ezt... mondjuk ha a 96 a születési évet takarja a nickedben, akkor értem, hogy mire alapozod. Régen is 100USD volt egy 2 centis kábel nyugi.
Bannolnám az internetől aki leírja hogy bezzeg Jobs korában minden jobb volt....
-
Ed Parker
nagyúr
Ez azért nem teljesen igaz.
Egyrészt ha azt nézzük egyedül az i7plus a flagship,a legdrágább, az i7 egy "butitott" verzió, egy kamera, kisebb kijelző és akksi,kevesebb ram stb
Aztán ott van a 6S ami már a tavalyi model mégis gyártják, ott volt az 5C az 5S, 5SE
Nem minden flagship ami almaZetape: próbálják nyilván kompenzálni mással a hiányt, csak félő hogy ez nem annyira hatásos,mint maga a készülék eladás,ahol egyszer nagyot szakít a cég.
Én szeretem a márkát,de ezt már a fanok is látják,hogy egyre kevesebbet kapni mindenből és egyre többért.
Csak azért bátorkodtam 5SE-t írni, mert az egy 5S 6S hardverrel forsz tács nélkül.
-
-Ben-
veterán
Senki se mondta, hogy hülye lennél, de pl. néhány 6S fólia is jó rá, sőt... nem tudom hogy honnan, de többen is szereztek pesti gsm boltokból i7 fóliát a megjelenés után 10 nappal. Tehát lehetőség azért van bőven..
Ha még 1 hónap mire megérkezik az edge to edge fóliád, akkor további 1 hónapig nem lesz rajta semmi?
Ne értsd félre, nekem mindegy, de nem is én vagyok ideges a karcok miatt... -
kchris78
veterán
Akkor valószínű van egy pár homokszem- porszem szilicium összetevővel a zsebedben. Ez a tipikus okozója a karcoknak. Be van akadva a szövetbe, aztán amikor kihúzod akkor jól végig tudja szántani a kijelzőt. Sajnos ezek a porszemek majdnem hozzák a zafír keménységét szóval ezek ellen a bebújtatós tokkal lehet teljesen védekezni. Én ha elkezdtem zsebben hordani a telefonom lassan elkezdtek ilyen mikrokarcok megjelenni, hasonló okokból. Az i7-esemen is van, 1db ilyen, csak erős oldalfényben lehet látni.
-
-
-Ben-
veterán
Az is lehetséges, hogy a tiéd kevésbé strapás.
Ilyen téren is voltak eltérések korábban is. i5 -nél és 5S-nél is volt olyan, amelyik könnyebben karcolódott és volt olyan, amelyik kevésbé... Kifoghattál egy ilyet is. De ettől függetlenül furcsa. Nem tartom kizártnak, hogy a zsebed anyaga nem tetszik neki....
-
nikos21
aktív tag
szia az egyik kolegámnak viszont van egy kis gondja és hasonló mint amit a cikk ír.
esetleg valaki nem szenved ilyesmi problémával?
[link]
kleinguru csak mert eddig az 5s telójával nem volt ilyen problémája viszont az új 7 es telon eléggé gyengélkedik a wifi a waze is folyamatosan hálózat problémákat ír és a cikkben is ezeket a problémákat írja -
-
peti_s
addikt
Tény hogy van ahol az 5s kép jobb, gondolom ezt az Applenél is észlelik, és javítani fogják.
Mivel pár helyen tényleg kritikán aluli a képminőség. Vagy garanciás probléma van a háttérben, nincs i7-m, nem tudom megítélni.
(#2445) Ed Parker, igen, és sajnos van olyan főleg kis hazánkban aki tényleg ezért veszi meg, de ez persze egy pici töredék ami minden más márkánál is jelen van, és ebből általánosítanak. Ez van.
(#2446) ben5001, K+F-el együttvéve, minden más költséggel együtt az egy telóra eső profit az brutális, mivel a költségek 120K-s bolti árat feltételeznének. De ilyen ez a prémium szegmens, azzal hogy 220-t fizetsz érte, érzed hogy ez bizony drága, jó cucc, és ebben az Apple marketingstratégiája zseniális. A többiek ebben a marketingben csak követni tudják, ki jobban ki kevésbé, de az Apple is kicsit rákapcsolhatna a konkurencia láttán.
(Mondjuk kamerában, kijelzőben egy AMOLED már nagyon hiányzik, a felbontással viszont továbbra sincs semmi gond.) Viszont tény ami tény, hogy szűk keretben értelmezve nincs konkurenciája, mivel csak ők árulnak iOS-t futtató termékeket.
-
Ed Parker
nagyúr
Te nem tudom miről beszélsz, csak az utolsó házas képet nézve a 7-esnek sokkal jobb a dinamikája, a vonalélesség, csak nézd meg a füvet, a ház alapjának a tégláit.
5s-nél egy csomó részlet elveszik.
Én mondjuk retina kijelzőn nézem.Az órás 2-es képen is jobb a dinamika, nézd az árnyékot.
A parkos képen az 5S ki is égett ahol a nap süt, továbbá abban a vonalban levő fa levelei eléggé alexpós, a levelek mosottak.
A 7-es mindhárom képen simán veri az 5-öst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Karcmentes Állapotú Apple iPhone 15 Pro Max 1TB !! Black Titanium !! 3 Hó Jótállás
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged