- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
bbendre #5025 üzenetére
igen kérdés hogy megint az az időszak lesz amikor a 2G volt, nem ütött be még a 2.5G, a GPRS, a 3G stb és stabilan volt évekig mindenkinek ugyanazt a telefonja? Amikor divatból ment a csere (mert a kinézeten variáltak), de igazából tudásban nem volt számottevő különbség... (némi difi a monokróm kijelzőméretben, milyen csengőhangokat tudott, stb..)
-
GoldhandRent
őstag
válasz
bbendre #4997 üzenetére
vagy 13Sss (S-ek mérete is számít
)
#4998joey04
kamerában van még diffi, és nem feltétlen a jó irányba
a főkamera rekeszértéke az MP növekedéssel f/1.5-ről f/1.78-ra változott,
az ultraszéles f/1.8-ról egészen f/2.2-ig !
ultraszélesnél elég jelentős, ezeket ugye szoftveresen kompenzálja a hosszabb expóvaltúlontúl jól sikerült a 13-as (pro) széria
-
Sordoran
addikt
válasz
bbendre #4997 üzenetére
Lényegében igen, itt egyedül a kamera gomb, és az AI az ami nagyobb újdonság, de míg előbbi nem mindenkinek jön be, vagy fontos, addig utóbbi pedig nem is elérhető még. Illetve itt EU-ban még ki tudja mikor jön (jövőre igérik, de szó szerint értelmezve az is lehet, hogy előbb jelenik meg a 17-es széria, mint hogy megkapjuk).
A 17-es szériáról már tavaly is volt sok pletyka, hogy az nagyobb újdonságokat hoz magával, de ez is kifulladhat annyiban, hogy jön egy Air vagy Ultra verzió. Legutóbb amit olvastam, az alapján az Air jön, egy vékonyabb iPhone, ami a sima 17 és a 17 Pro között helyezkedik majd el tudásban. Ez pedig még megdobhatja a 17 Pro és ProMax árát majd. (azaz az emlegetett drága Ultra valójában a drágább 17PM lenne, csak tudásban kérdés tovább nyílik-e az olló) -
válasz
bbendre #4749 üzenetére
Szívesen kipróbálnék, használnák egy ideig Pixelt, de a 8 Pro gyenge akkumulátoros üzemideje is elriaszt.
Bár szerintem a fényképeknél, bizonyos esetekben nézőpont kérdése is, hogy kinek és mi tetszik jobban.
Nekem bejönnek a 13 Pro Max képei is, mondom úgy, hogy Samsungról (Ultra) váltottam.
A régebbi típusokkal nem szoktam hasonlítgatni - még gyártón belül sem -, mert ott már nem csak az játszik, hogy melyik jobb kicsivel egy meghatározott típusú képnél, a régebbi típus sok másban bukó kamerában is, gyengébb zoom...stb. -
válasz
bbendre #4587 üzenetére
Azt írta, korábban jó volt, kikapcsolni meg nem nagyon szokták, ha már aktív.
njnl: Ja, hát az alap, nekem legalábbis annyira természetes első hibajavítási kísérletnek, hogy nem is írom.
Felváltva használok Androidot és iOS-t elég régóta, mindenhol előfordulnak érdekességek. -
kchris78
veterán
válasz
bbendre #4420 üzenetére
Így lesz persze előadva de ismerhetnétek már az almát annyira hogy csak azért nem fogja beletenni a dolgokat a telefonba mert máshol megjelent és egy technikai erőfitogtatás, ha nem gondolja úgy, hogy arra a tömegeknek szüksége van és tényleg vállalható minőségben megvalósítható, ellentétben a samsunggal…
-
kchris78
veterán
válasz
bbendre #4410 üzenetére
Racionalisan nezve kb mindegy tenyleg. Nekem van uj macbookom de az usb-c - magsafe
. Viszont van regi ipad mini 5, ora... Airpods 2.. Akinek csak van regebbi eszkoze kell maradjon regebbi lightning kabel ugyhogy sokat nem fog egyszerusodni a kabel-kinalat otthon. Mire azok lecserelodnek.. Annyi pozitivum hogy a kabel tolto oldala legalabb mindnek type-c.
En nagyon remelem nem kattanok ra az uj modellre es marad meg egy evig a 13PM, szerintem inkabb erdekes lehet mint a 14-es szeria (erdemi kamera mosositas, talan a fokamera is jobb lesz, keret). De lassuk meg! 4x zoom is lehet erdektelenseg, 1-3x zoom tartomanyt nezve nagyot kell guritania annak a modulnak hogy sarkitva ne csak napfenyben legyen szebb a kepe mint a fomodulnak, hasonlokepp a jelenlegi felallashoz..
-
totopad
senior tag
-
da.
tag
válasz
bbendre #4051 üzenetére
szia, kösz az infót!
ezek szerint ennek teljesítmény oka van? lehet hogy változni fog újabb generációknál?
engem nagyon zavar a 30fps, legalábbis ilyen shutter speed mellett. de fene sem fog ilyen-olyan nd filterekkel rohangálni. az is elég béna hogy ki-be kell kapcsolgatni a videót, de inkább ez lesz.köszönöm, üdv,
d. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
bbendre #4013 üzenetére
Mióta legyalultam az enyém, és gépen frissítettem, újra stabil az aksi. Ha van időd, megér egy próbát. Hétvégi teszten 58 óra, 55 perc készenlét alatt 13 órányi SOT jött össze, és volt még benne 3%. Aksizabáló Zukk appok ették a legtöbbet, plusz Safari, némi Tiktok. 98%-os aksi.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
bbendre #3988 üzenetére
a kedvemért majd te is próbáld ki a lightroomot
több szem többet lát alapon, ha gyári sw vs lightroom -al lőtt képeket összehasonlítjuk, hátha sokkal többre hivatott a HW, mint amennyit az apple a SW-ével enged nekünk
a pixelnek például tényleg sw-ben van az erőssége.
androidon próbáltam gcam-ot, és azért sokat jelent - ha jól volt portolva - vastól függetlenül.
bár lenne gcam iOS-re is -
totopad
senior tag
válasz
bbendre #3986 üzenetére
peace és foreverfriendship
Nem akartalak támadni és jogod van a véleményedhez -ráadásúl nem is akarom megváltoztatni-, csak nem értettem, hogy mit értesz erős közepes minőség alatt, főleg, amikor az iPhone legendásan az egyik legjobb mobil fényképező közé tartozik, árfüggetlenül, minőségben.Egyébként azt sem mondtam, hogy a legjobb lenne, tisztában vagyok a hiányosságaival, csak szimplán a közepes minőségen akadt fent a szemem.
-
Mike81
senior tag
válasz
bbendre #3977 üzenetére
Semmi gond! Ebből nem csinálunk gondot, én is fogalmazhattam volna máshogy
.
Én a kamerákat nem sűrűn használom nem vagyok egy nagy fotós az nekem nem olyan nagy kritérium. Ha automatában elfogadható képet lő akkor az nekem már megfelelő. Órában nem tudom hogy váltanek e AW-re mert inkább a kerek órák tetszenek ezért ha váltanék akkor lehet Garmin Venu 2 plus vagy esetleg Amazfit GTR4 lenne belőle mert ezek bőrszíjjal nagyon bejönnek. Mondjuk láttam AW-t is bőrszíjjal és az is jól mutatott. Androidos szemmel leírt zavaró dolgok ellenére is nagyon csábít a váltás -
Mike81
senior tag
válasz
bbendre #3973 üzenetére
"Nekem volt SGW és most AW7esem van és miért is marad el az Apple gyalázatosan a Samsungtól üzemidőben azt nem tudom" Úgy fogalmaztam hogy gyalázatosabb(nem istenítem az SGW üzemidejét mert az sem valami szuper) bocsi ha rosszul fogalmaztam. kollégának van AW 6-os igaz nem tudom az aksija milyen állapotu de neki estefelé már alig van szufla benne. Ő sem használ AOD-ot. De mondta hogy újkorában is kb másfél nap volt a max amit bírt. Nyílván felhasználas függő. Persze ha az SGW-n is be van kapcsolva minden akkor annak is megcsappan az üzemideje rendesen.
-
d.tiborz
aktív tag
-
telefon6310
tag
válasz
bbendre #3804 üzenetére
Én még messze állok a Xiaomira váltástól, mert továbbra is (közel) tökéletes telefonnak tartom a 13 Pro-t, eszem ágában sincs váltani, főleg nem iOS-ről.
Viszont, valóban igaz, hogy már nem az iPhone 5S idejében vagyunk, amikor még az "it just works" szellemében gyártották az Apple termékeket. Bonyolódik a technika, több funkció, feszegetett határok, több hibalehetőség. Evvan srácok...
Nekem olyan szokott lenni, nem is ritkán, hogy Airpods Pro 2-n (mindig legújabb firmware) hallgatok zenét, közben megkérdezem Sirit-t, hogy mennyi az idő. Néha hajlandó is megmondani, de sokszor megnémul, ami rohadt idegesítő. Pont azért kérdezem meg az időt, hogy ne kelljen elővenni a telefont. Megnyomom hosszan az Airpods-t, elhalkul a zene, kérdezek, cseszik válaszolni. Újra kérdezek, ugyanez. Előveszem a telefont, persze a kijelzőjén Siri ott mutatja az időt. Mondom köszi, sokat segítettél
Lehet vele élni, csak bosszantó párosítás egy 425 ezres csúcsmobilnál meg egy 125 ezres legújabb, legminőségibb eredeti Apple fülhallgatótól. -
sebestyen93
tag
-
-
Joachim21
őstag
válasz
bbendre #3430 üzenetére
DBRAND oldalán is sok skin van. Kihozzák Magyarországra is.
-
Joachim21
őstag
-
Imi1981
veterán
válasz
bbendre #3281 üzenetére
Kicsit bánom, hogy nem 13 pro max-ot vettem. Bár ez a sima 13 pro egy jól kézre álló telefon de a pro max nagyobb kijelzője és jobb üzemidő azért tetszene. Most már mindegy. Amúgy tök úgy tűnik 13 pro-n is hogy jobb lett az üzemidő! Persze majd pár nap múlva lesz jobban érzékelhető.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
bbendre #3125 üzenetére
Pedig úgy lehet jobb lett volna. Végülis nem gáz csak megszokás kérdése. Váltottam os-t így szokni kell az újat. Amúgy elég jól megy már minden de persze vannak olyan dolgok amit láttam valahol videóban de nem tudom hogy kell bekapcsolni stb.
Például első kamera indításnál volt ilyen, hogy stílust lehetett váltani úgy hogy az ujjamal lapoztam a stílusok közt. Na ezt nem tudom előhívni. -
saca23
aktív tag
válasz
bbendre #2779 üzenetére
Nálam is pro max van akkor nem értem , csak elég cinkes volt . Igazából a komótos animációk miatt kezdtem el nézegetni s dolgokat kiváncsiságból , mert ezeknek a teljesítmény tesztek fele szerintem hiteletelen. Neken se áll meg az elején csak kb közepe vége felé csinált már olyat is , hogy eröltettem a max felbontást és visszavette 1440-re akkor szépen ment. Na mindegy ez csak érdekesség. Van egy két dolog még amit észre vettem másfél hét nagyon aktív használatnàl , pl a nagy meleget ez a telo sem tolerálja , ha este mesterséges fénynél vagy naplementénél akarsz fotózni van egy fény becsillanás miatti zöld pötty az összes képen. A játékoknál pl Call of Dutiy-nál nem tudok minden grafikai beállítást maxra húzni , ugyan azzal a grafikával játszok , mint a másfél éves 865-ös procival szerelt androidos telomon ami elötte volt.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
bbendre #2518 üzenetére
Eddig cserélték az egész telefont egy csekélység miatt is ,most meg ezt kapjuk az Apple-től (szervizelhet Jóska és Béla is).
Hiába van biztosításom a telefonomra ,inkább nem akarom ezek után ,hogy bármelyik akár hivatalos szerviz is hozzányúljon.
Már leharcoltam ,de még egyben van és inkább berakom egy tokba. -
LosBlancosRM
őstag
válasz
bbendre #2086 üzenetére
Amiket én használok, azok funkcionalitásban kevesebbet nyújtanak, mint droidon. Ott van pl a Messenger, Facebook kombó. Csak belső böngészőjüket lehet használni, ami egy IE szintjén van. Billentyűzet appok a csillivilli betűtípusokon és témákon kívül nem tudnak mást. Böngészőből se találtam még olyat ami normálisan működik. Messengerben elindul a videó, majd megáll, semmire nem reagál. Témázás tényleg kissé kaotikus, de szerintem nem néz ki rosszul se a Gmail, se a YT.
Na a gesztus... Attól is falra mászok ios-en. Van app ami vissza tud menni oldalra húzással, van ami csak a bal fölső sarokból, ami a pro max esetében nem a legoptimálisabb. Vannak beállítások amik az appon belül érhetők el, mások a beállításokon belül.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
bbendre #2028 üzenetére
Mindenkinek más a fontos. Ezért is írtam, hogy szerintem. Nekem többet ér a nyitottság, mint a... Nem is tudom. Alkalmazásoknál se érzem azt, hogy jobbak lennének(funkcionalitásban még rosszabbak is). Aksi, kijelző, fluidság tényleg csúcs, bár itt is döccent már meg a rendszer.
-
warfernom
tag
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
bbendre #1821 üzenetére
Ez az appok minőségibbek dolog honnan jött? Attól mert fizetősek? Ott van pl a swiftkey, a böngészők... Mind butább, mint droidon. Apple gyári appoknak még az értékelése is gyatra, nem meglepő módon. Szvsz az ébresztő, naptár, safari, tàrcsázó, galéria, stb visszalépés droid után. A hardver ami igazán meggyőző, illetve a rendszer gördülélenysége(hozzátesznek a lassú animációk is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest